B1 blogcsalád



8 dolog, amivel az ügyészség bebizonyította magáról, hogy a Fidesznek dolgozik, és célja az ellenzéki vélemények megtörése

2017. április 13. - nickgrabowszki

Két ellenzéki választó a Sándor-palotát akarta összefesteni, hogy illusztrálja, Áder a Fidesz és a kormány szolgája. De ez nem sikerült.

Az ellenük való eljárással viszont a Főváros Főügyészség kétségbevonhatatlanul bebizonyította magáról, hogy a kormánypártok csicskája. Elsőfokon a műemlékvédelem legyőzte a véleményszabadságot.00442675.jpeg

Erre több dolog is mutat.

1. Egyszerű előállítás helyett őrizetbe vették őket.

Milyen fajta bűnismétléstől tartott az ügyészség? Pláne Varga Gergelynél, aki már hazament és éppen zuhanyzott, amikor rátörtek. Hogy éjszaka még összefest valamit otthon?

2. Alvásmegvonást alkalmaztak, és enni se adtak nekik eleget.

Ez konkrétan kínzás, és bűncselekménynek minősül. Ha vádlottak elmondásának hitelt lehet adni, akkor az ügyészség célja a vádlottak megtörésére irányult. Amire ráadásul nem volt semmi okuk: a festékdobálást beismerték, és mivel őrizetben voltak, újabbat elkövetni nem volt módjuk.

3. Bilincsben és rabszíjon vitték vádlottakat a tárgyalásra.

Milyen veszélyt jelenthettek, és kire vagy mire?

Ennek csak az lehetett az oka, hogy az ügyészség tartott a bűnismétléstől: hogy az át nem vizsgát testnyílásaikban becsempészett tubusokkal megpróbálják majd narancsra festeni a bíróságot, a bírót vagy a hallgatóságot.

Vagy ha nem ez, akkor az, hogy meg akarták alázni őket.

4. Csoportosan elkövetett cselekménnyel vádolták őket.

Noha a cselekményt ketten követték el, a csoportos elkövetéshez pedig legalább hárman kellett volna. Valaki még eldobhatott egy további tubust, de arról a rendőrtanúk se tudtak.

5. Rongálással vádolták őket.

A vádlottak 2 db vízbázisú festéket tartalmazó tubust dobtak el a Sándor-palota felé. Az egyik el sem érte, mert Gulyás Márton karját elkapták a rendőrök, ennek ellenére őt is rongálással vádolták. Varga tubusa a falon szétkenődve 23 ezer forintnyi kárt okozott, ami azért érdekes, mert az egyik rendőr tanú 5 perc alatt vizes szalvétával leszedte magáról a rákenődött-ráfröccsent festéket.

Hogyan került 1 vödör víz, meg 1 kefe 23 ezerbe a KEH-nek?

De ha még fel si tennénk, hogy újra kellett festeni az épületet, a 23 ezer forint bőven alatta van a bűncselekményi értékhatárnak.

6. Garázdasággal.

Ennek feltétele a kirívó közösségellenesség és a megbotránkoztatás, azaz az erőszak, hogy félelmet keltsen és hogy a jelenlévők elítéljék.

Nem kell komoly fantázia annak elképzeléséhez, mennyire ijedtek meg a jelenlévők 2 festékes tubus a fal felé dobásától (és nem rendőrök felé, mint az első hírekben megjelent), és mennyire ítélték el éppen azok, akik azért mentek oda, hogy kifejezzék a nemtetszésüket, mert Áder aláírta a mindenki számára nyilvánvalóan alaptörvény-ellenes lex CEU-t.

7. Mellékkörülménynek tekintve, hogy éppen a köztársasági elnök rezidenciáját akarták összekenni.

Ami olybá tünteti fel s cselekményt, mintha puszta szórakozásból, vandalizmusból és brutalitásból a vádlottak szétvertek volna egy temetőt, templomot vagy múzeumot. Egyáltalán a "kiemelt műemléki védettségű" épülettel szembeni károkozás volt a céljuk, hanem kifejezetten az államfői intézmény tekintélyét akarták kétségbe vonni a rezidencia - melyben mellesleg nem esett kár - befröcskölésével.

Egyáltalán nem mellékkörülmény volt, hogy Áder háza, hanem a politikai véleménynyilvánítás legfontosabb eleme.

8. Börtönben végrehajtandó szabadságvesztést indítványoztak, felfüggesztve.

Egy olyan cselekményre, amely nem volt erőszakos vagy félelmet keltő, nem irányult senki lenne, az okozott kár jelentéktelen vagy még annál is kisebb.

A 2 politikai aktivista a véleményét akarta kifejezni Áder rezidenciájának összefestékezésével, hogy jelezze, Áder nem köztársaság elnöke, hanem a Fideszé. Ez mellesleg - már az összefestékezés - nem sikerült, de az ügyészség (egész pontosan a Fővárosi Főügyészség) - bár senki nem kérte tőle -

magára borított egy vödör narancssárga festéket, 

hogy világosan jelezzék, ők nem a politikai közösség egészét szolgálják pártállás nélkül, hanem annak csak egy szűk, bár éppen hatalmon lévő kisebbségét, és feladatuk az alternatív politikai vélemények kinyilvánítóinak megfélemlítése és megtörése, a többi hasonló véleményen lévő ember elrettentése.

Ha valakinek még kétségei lettek volna.

  • Vajon mikor fognak hasonló elszántsággal nyomozni milliárdos értékre elkövetett csalások, lopások és sikkasztások ügyében?
  • Esetleg a népszavaási kezdeményezést megakadályozó szolnoki kopasz verőemberek ellen?
  • Vagy miért nincsenek tekintettel a kiemelt műemléki védettségre, amikor a károkozás nem könnyen lemosható festékkel, hanem tartósan ottmaradó erkéllyel valósul meg, mint az éppen a Sándor-palota szomszédságában történik?

Elsőfokon a műemlékvédelem legyőzte a véleményszabadságot

A bíróság szinte mindenben az ügyészségnek adott igazat a védelemmel szemben. Gulyást 300, Vargát 200 óra közmunkára ítélte. Az előbbit annak ellenére, hogy csak a macskakövet tudta összefesteni.

  • A bíró szerint megvalósult a személy elleni erőszak is: a rendőröknek az arcára is jutott a festékből, mehetett volna akár a szemébe is.
  • Továbbá - mivel a dologi elleni erőszaknak nem feltétele a károkozás - megvalósult a rongálás is.
  • Szerinte a politikai ízléseket nem kell tekintetbe venni; a lényeg, hogy műemléki védettségű épületet ért a támadás.

A legabszurdabb része az ítélet indoklásának az, mikor azt mondta, az csak feltételezés, hogy nem valósult meg a garázdaság. Szerinte igenis lehet, hogy valaki a jelenlévők vagy a turisták közül valaki megijedt és felháborodott.

És bár azt állította, hogy a bíróság nem bocsátkozik feltételezésekbe, éppen egy puszta gyanú alapján hozta meg ítéletet. Senki nem bizonyította ugyanis, hogy bárki megijedt volna.

(Kép: Népszava)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5112424657

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tények önkényes értelmezése szabad a hazai bíróknak 2017.04.14. 13:10:14

A tények bírói önkényes értelmezése Magyarországon NEM bűncselekmény, ezért a magyar igazságszolgáltatás NINCS bűnözők kezében.

Trackback: Bírók bizalmi indexe meredeken zuhan 2017.04.14. 13:09:55

A bírói bűnözés külön bűnözői ággá nőtte ki magát napjainkra. Sokkal veszélyesebb a politikusi és egyházi személyek bűnözésénél is. Több közösségi mozgalom is indult a bírói bűnözések visszafogására. A bírók bizalmi indexe 2008-ben még 67%, 2013-ban má...

Trackback: Bírói önkényuralom kialakulása 2017.04.14. 13:09:29

Ha a hatalomnak nincs semmilyen kontrollja, illetve csak is saját maga, akkor a rendszer törvényszerűen önkényuralomba torkollik. - Bírói Önkény Ellen mozgalom

Trackback: Bírói Önkény Ellen mozgalom Kisokos 2017.04.14. 13:07:54

A  bírói önkény és a bírói bűnözés társadalmunk legveszélyesebb  problémája.  Hazánkban nem csak a papok, bankok, a politikusok,  gázszolgáltatók, de a bírók és a bíróságok is nagyon elkurvultak.   Magyarországon a törvénykezés és a bírósági gyakorla...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emmersson 2017.04.13. 20:43:15

"A legabszurdabb része az ítélet indoklásának az, mikor azt mondta, az csak feltételezés, hogy nem valósult meg a garázdaság."

Sajnos, a garázdaságnál úgy fogalmaznak a törvényben, hogy "ALKALMAS a cselekmény" megbotránkoztatásra, félelemkeltésre stb.

morpho 2017.04.13. 20:48:25

Orbánék pont azt csinálják, amit a Kádár rendszer rendőrsége, ügyészsége és bírósága csinált velük.

Chiccbp 2017.04.13. 22:17:30

nézzük csak:

1. őrizetbe venni nem csak bűnismétlést megakadályozandó lehet, hanem például összebeszélést megakadályozandó is. itt utalnék arra, hogy a másodrendű konkrétan bemártotta az elsőrendűt, nagyon tetszett az a része a vallomásának :)

2. ez a pont konkrétan nem igaz, ha igaz lenne, már feljelentette volna a TASZ az ügyészséget. arról nem tehettek, hogy már akkor éhesek és fáradtak voltak, mikor bevitték őket, és utána még ugye adatfelvétel, kihallgatás, stb. tanulság: ha balhézni akarsz, kipihenten és jóllakva menj tüntetni :)

3. minden őrizetben lévőt így visznek. ugyanis ha enélkül tennék, és a delikvens leesik a lépcsőn vagy kiesik az ablakon, mert menekülni akar, a rendőröket vennék elő. tehát bizony, erős őrizetben vitték őket, és a helyszínen a bíró már engedélyezte a bilincs levételét. ez meg joga.

4. itt derül ki, hogy a blogger nem látta a közvetítést, se nem volt ott. ugyanis a videókról egyértelműen kiderült, hogy hárman voltak. az, hogy a harmadik ismeretlen, nem befolyásolja a csoportos minősítés megállapítását. persze, lehet, hogy a blogger csak hazudik, ezt az esélyt se zárjuk ki :)

5. rongálás esetén nem az a kérdés, hogy mennyiből lehet eltüntetni, hanem hogy megtörtént vagy sem.

6. törvény nem mondja, hogy csak a jelenlévők botránkozhatnak meg rajta.

7. műemlék rongálása komolyabb, mint nem műemléké. ebből a szempontból pechjük van, hogy Áder irodája műemlék.

8. de, minden olyan megállt, amire itt a szerző nemet mond, ha ugyanis nem állt volna meg, nem kapnak 300+200 órát. és bizony, ami megállt, szabadságvesztéssel is büntethető. a büntetések célja pedig nem csak a bűnös megbüntetése, hanem mások visszatartása a bűnelkövetéstől/elrettentés, így jogos volt a szabadságvesztés büntetés indítványozása.

és végül: nem a 300+200 óra számukra a legnagyobb büntetés, hanem hogy mindezt fizikai tevékenységgel kell teljesíteniük. szegények :)

morpho 2017.04.13. 22:42:50

@Chiccbp:

Bezzeg ha kockakövekkel dobálják a rendőröket és közben kocsikat gyújtanak fel, akkor hős forradalmárok lennének. Így viszont nézzük meg azt a törvényt tetűről tetűre! Hiszen ezek Orbán ellen tüntettek! Hűbazmeg, gyorsan kényszermunka!

Chiccbp 2017.04.13. 23:07:13

@morpho: minden per más és más, nincs két egyforma. ráadásul nálunk nincs precedensjog. nem tudom értelmezni a hozzászólásod :)

morpho 2017.04.13. 23:11:57

@Chiccbp:
"nem tudom értelmezni a hozzászólásod"

senkiét sem, sohasem, hagyjuk is...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.04.14. 12:00:16

"Milyen fajta bűnismétléstől tartott az ügyészség?"
Mivel tüntetéssorozatról van, teljesen logikus feltételezni, hogy esélyes a bűnismétlés.

Egyébként nekem a folyamatosan minden ellen tüntető és a tömeget provokáló Gulyás Márton ugyanannyira ellenszenves, mint Áder, Orbán, Gyurcsány...

nu pagagyí 2017.04.14. 13:09:50

A vérbíróság megvédte a műemléket. A bíróság szerint elhanyagolható, hogy mi is volt az akció oka. Az ítéletből úgy tűnik, hogy kóros műemlékgyűlet vezérelhette a vádlottakat.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.04.14. 13:11:49

A tények bírói önkényes értelmezése Magyarországon NEM bűncselekmény, ezért a magyar igazságszolgáltatás NINCS bűnözők kezében.

morpho 2017.04.14. 13:12:40

@Online Távmunkás:
Az hogy neked valaki ellenszenves, még nem magyarázza a kényszermunkát...

Rubifan 2017.04.14. 13:40:45

Az erkélyről....
Fontos, szükséges, sőt kimondható hogy fontosabb mindennél!
A beteljesedés, a megvalósulás tárgyi manifesztálódása, a kissebbségi származás, testi és erkölcsi minimalizmus kompenzációs eszköze!
Amikor.....
Amikor első alkalommal kiáll a barkácsolt, műemlék megszentségtelenítő teraszra a családdal ( benne a verős apuval, a saját lábon álló kisleánnyal, a tekkel hazaszállított sarjjal és a hűbéresekkel ) és lenézve a mocskos, liberális városra azt mondja, AZ ENYÉM..., na ezért van az egész!!!
Már csak ez hiányzik, a többi már megvan, ellopva, kimentve, bebetonozva.
Csak a korlát nehogy magasra sikerüljön, vagy túl alacsonyra mert az első esetben nem fog kilátni szegény, a második esetben pedig fennáll a veszélye a balesetnek, hiszen mint tudjuk az antidepresszánsok mellékhatása a gyakori egyensúlyvesztés!
Az a pillanat....
Az a pillanat a Magyar Demokrácia halálának pillanata!!!

Pan Modry 2017.04.14. 13:52:06

@Chiccbp:

kibaszott nagy kreten vagy, nem bemartotta csak elmondta hogy mi tortent, bar gondolom nalatok fideszgeciknel a hazudozas alap.

miketbeszéltek 2017.04.14. 13:52:23

Egy utolsó rablógyilkosnak vannak személyiségi jogai. A politikai okokból indított eljárásoknál ezzel szemben bevett eljárás a sajtó összetrombitálása, és a rabláncon vezetés. A beosztott Fidesz sajtóügyeletes, meg még meg is védi az eljárást. Nem hiába
C(hi)cc(b)p

Pan Modry 2017.04.14. 14:07:46

@Chiccbp:

es majd ha a fidesz el fog bukni, pont a tefajtad lesz az aki majd aszondja hogy belulroil bomlasztott, pont olyanok vagytok mint a mocskos komcsik a nyolcvanas evekbol akik a kilencvenes evekre hirtelen kurvanagy keresztenyek es antikomcsik lettek.

Ballib Cenzúrázók Réme 11 2017.04.14. 14:07:48

Jajongjatok csak Soros bérenc Gyurcsány csicskák, 2018-ban Orbán Viktor újabb kétharmados győzelme után az összes rendszerellenes álcivilt vasra veretve fogva elvezettetni Orbán Viktor. Csak így tudjuk megvédeni a hazánkat és a nemzetünket a liberálisok által ránk kényszerített liberális romlástól és tüntetéstől és hogy behozzák ránk a migráns kvótákat akik elveszik tőlünk az asszonyainkat és helyettünk erőszakolják meg őket.

Vagy a hazaáruló, EU seggnyaló álnihilista liberálisok vagy mi, csak egyikünk maradhat meg Orbán Viktor országában. Kétsége se legyen egyetlen egy Soros bérencnek sem, ezek mi leszünk, Orbán Viktor népe.

Tom66 2017.04.14. 14:16:25

Vicces cím, főleg annak fényében, ahogy manapság a balliberális bírói testület működik.

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2017.04.14. 14:19:54

Micsoda meglepetés diktatúra nincsen az ügyészség támogassa nélkül.

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2017.04.14. 14:20:50

@Ballib Cenzúrázók Réme 11: Te hülye vagy Magyarország nem orbán viktor és ribancai országa hanem a Magyaroké.

Szalacsi_Dezső 2017.04.14. 14:24:10

@morpho:
kényszermunkaaa? Miről delirálsz ember?

miketbeszéltek 2017.04.14. 14:24:19

@Ballib Cenzúrázók Réme 11: Helyes, hogy Orbán Viktor megvédi a liberális romlástól Hazánkat. (Bárcsak megvédené az ibizai csehóban prostikat stíroló nem kormányalkalmazottól is, aki bezzeg nem zavar Téged!) Helyes, hogy nem engedi az iszlám nyomulást. (Közben meg Iránnal atomenergiai megállapodást köt, és beengedi a "cserediákokat") És ez Téged megint csak nem zavar. De hazug kommunista, agymosott demagógia, hogy aki nem akar egy orosz bábállamban és orosz mintájú dikatatúrában élni, pofátlanul gazdagódó, lopó, pökhendi politikusok között, az mind Soros bérenc!)

Szalacsi_Dezső 2017.04.14. 14:27:09

A 6. ponthoz: nem kírívó, hanem kihívóan közösségellenes a törvényi tényállás megfogalmazása.. Nem ugyanaz a kettő, persze így hangulatkeltőbb a cikk. A kocsmában ugye megszokott, hogy verekszenek, székeket borítanak fel, poharakat vagdosnak a földhöz. Ezen senki nem botránkozik meg. Mégis garázdaság.

jandera 2017.04.14. 14:39:02

@Ballib Cenzúrázók Réme 11: Orbán Viktor népe! Én ellenetek vagyok, mint sok társam is!
Mi vagyunk a Magyarok!
Jelenlegi állás: OVnépe - Magyarok 1 : 0
Igyekezzünk egyenlíteni.
S' lehet egyszer győzni fogunk. És NEM fogunk vasra verve elvinni senkit csak azért, mert közétek tartozik! De aki lopott, attól visszavesszük az országot. ( A TV székház felgyújtása nélkül, ha lehet )

Tom66 2017.04.14. 14:40:53

@miketbeszéltek: Van némi igazság abban amit leír. Viszont, nektek ideje lenne végre eldönteni, hogy Orbán Viktor kommunista vagy fasiszta, mert ebből az ideológiai hurokból nemigen tudtok kiszabadulni. Inkább nézzetek körül a saját házatok (MSZP, LMP, MLP, DK, PM, EGYÜTT, "CIVIL TESTÜLETEK", stb.) táján.

morpho 2017.04.14. 15:08:25

@Ballib Cenzúrázók Réme 11:

:)))

@Szalacsi_Dezső:

Közmunka, vagy fogház = kényszermunka

@Tom66:
A a baj, hogy Orbán ugyanazt csinálja politikai ellenfeleivel, amit a Kádár rendszer rendőrsége vele csinált a nyolcvanas években. Innentől nem igen van jelentősége, hogy milyen ideológiai kabátot húznak rá. Pont leszarom, hogy hívod. Legyen mondjuk Nemzeti Együttműködés. (jelentsen ez bármit is)

Weißkopf 2017.04.14. 15:45:54

Eddig is tudtuk, hogy az ügyészség (Polt elvtárssal az élen) a Fidesz láncos kutyája, bárkire uszítható, aki nem tetszik Orbánnak. Ez az eset újabb bizonyíték a fenti állításra.

Boar. 2017.04.14. 16:38:44

@morpho: Na mesélj, mit csinált a Kádár rendszer rendőrsége az orbáncigánnyal a nyolcvanas években?
Semmit. Úgy vitték be, hogy védett állat volt, Ő is tudta meg a rendőrök is, hogy ki fogják engedni és nem lesz semmi bántódása. Nyílt titok volt, hogy viktorkából politikust akarnak csinálni ha megdől a rendszer. Csinálta a műsort anélkül, hogy a haja szála meggörbült volna.
Kint kellett volna hagyni csehszlovákiában a haverjaival együtt, had kúrják szét őket a köztörvényesek a sitten...

pamut 2017.04.14. 16:42:14

Mi ezen a meglepő baszki, Orbán elhatározta hogy visszahozza a bolsevizmust, mert ez az érdeke, és nagyon szépen halad is vele. Lesz ez még így sem, orrokat befogni.

És még hálásak is lehettek Orbánnak mert a hívei a boszorkánypereket és a boszorkányégetéseket is kitörő örömmel fogadnák, ilyen szemmel nézzétek.

pamut 2017.04.14. 17:08:29

hé, fideszesek,

meséljetek mér: milyen érzés kinyírni egy egyetemet? ráadásul egy ilyen kiváló egyetemet?
élvezitek?
öröm a pusztítás?
ebben benne van a bosszú is a nálatok okosabbak, műveltebbek, sikeresebbekkel szemben? a buták és tehetségtelenek bosszúja?
vagy még ez sem, csupán az öncélú rombolást élvezitek?

morpho 2017.04.14. 17:16:25

@Boar.:
Az biztos, hogy kergetőzött a rendőrökkel. Maradjunk ennyiben. Viszont Prágában ő nem volt kint. Az a Deutsch Tompika volt.

Tökönrúgott Feleségek 2017.04.14. 17:18:43

@Chiccbp: netán, magát Végh Tamást tisztelhetjük a hozzászólóban?

Tökönrúgott Feleségek 2017.04.14. 17:39:28

@Tom66: OV se nem komcsi, se nem fasiszta, hanem egy sima bűnöző, aki a kompániájával egyetemben lerabolja az országunkat!

Budapest a kutyaszar városa 2017.04.14. 17:50:18

@Tom66: Mindkettő, hiszen ocsmány, népellenes cselekedetei egyszerre horthysták és rákosisták ! De nevezhetjük putyinistának is, mert ötvözi a kártékony, kútmérgező nacionalizmust az elnyomó, kegyetlen önkénnyel.

Budapest a kutyaszar városa 2017.04.14. 17:54:55

@morpho: A Felcsúti Nemzeti Szardarab sosem kergetőzött a rendőrökkel. Azt Demszky, Kőszeg Ferenc, Hodosán Róza és még néhány volt SZDSZ-es tette. A csúti lókupec csak élősködött a Soros-ösztöndíjon és a pofáját jártatta az oroszok kivonulásáról, mikor az már régen le volt zsírozva !

Tökönrúgott Feleségek 2017.04.14. 18:10:38

@Boar.: Tévedés, nem volt kint 89-ben. Deutsch meg valami nóném voltak azok.

Tökönrúgott Feleségek 2017.04.14. 18:14:00

@morpho: Jaja, na így születnek a legendák a Nagy Vezetőről :)

ben2 2017.04.14. 18:17:40

Vérlázító az a kettős mérce, amit ennek az esetnek a kapcsán a ballibek előadnak.
2006-os tüntetések idején napi rendszerességgel emberek tucatjait (és nem csak kődobálókat, hanem járókelőket, nézelődőket is) tartóztattak le és dugtak előzetesbe a bíróságok ugyanezen jogszabályok alapján ugyanilyen gyorsított menetben, kizárólag az eljáró rendőrök tanuvallomásai alapján úgy, hogy a vádlottakat ki sem hallgatták.

Akkor mindez a lehető legtemészetesebbnek számított "a jogállam és a demokrácia" védelmében.

Ma meg egy szánalmas kis nyikhaj nyilvánvaló provokációs céllal megdobálja a köztársasági elnök rezidenciáját - ami nem mellesleg kiemelten védett közintézmény - és most azon hányja az epét a sok elborult agyú sorosbérenc, hogy a hülyegyereket volt képe a bíróságnak közmunkára ítélni!

Aki szerint ez már tényleg a legsötétebb rákosista diktatúra, az próbálja megdobálni az USA-ban a Fehér Házat, aztán küldjön üzi Guantanamoról, hogy hogyan is működik egy igazi liberális demokrácia.

Nemfajtalan srác 2017.04.14. 18:19:31

Ahogy én láttam a képeken, legalább egy rendőrt telibe nyomtak a narancsos festékkel. Ha a védőjük nem tudja elhitetni, hogy ez csak a húsvéti locsolás előrehozott népi válfaja, akkor bizony a hatósági közeg elleni erőszak is megáll

morpho 2017.04.14. 18:20:23

@Budapest a kutyaszar városa:
Kicsit átértelmezte az android a linket :)
De végül is működik. Egyébként én nem állítom, hogy Orbán hős volt. Ha ismered a kommentjeimet, tudod mi a véleményem róla. Én csak annyit mondok, hogy ez megtörtént vele és most ő csinálja ugyanezt, csak átment a másik oldalra.

Nemfajtalan srác 2017.04.14. 18:54:23

@Boar.:
"mit csinált a Kádár rendszer rendőrsége az orbáncigánnyal a nyolcvanas években?
Semmit. Úgy vitték be, hogy védett állat volt, Ő is tudta meg a rendőrök is, hogy ki fogják engedni és nem lesz semmi bántódása."

Ezen a képen pont nem úgy néz ki hogy vörös szőnyeget teített a rendőrség Orbán elé 1987-ben

Mellesleg nem ártana ha megbeszélnétek a 168 óra cikkírójával, hogy melyiktek verziója igaz, mert ő pont az emllenkezőjéből indul ki, mint amit te itt állítasz. Szóval legalább egyiktek hazudik, de sztem mindkettőtök

168ora.hu/orban-sajat-magabol-indul-ki-azert-retteg-civilektol/

morpho 2017.04.14. 19:11:51

@Nemfajtalan srác:

Te miből gondolod, hogy ők forró dróton vannak a 168 óra újságírójával?
Egyébként ez nem menti fel Orbánt a két aktivista basztatása alól! Sőt! Aki már volt azon az oldalon, az pontosan tudja, hogy milyen az! Tudod, ő nem a diktatúra ellen harcolt, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát. Hát most magával mégsem harcolhat, milyen hülyén nézne már ki?

mtg 2017.04.14. 19:40:39

Sajnos ez az eljárás sok ponton ütközött a Be. szabályaival!
1.Kezdődik ott, hogy biróság elé állitásnak csak akkor van helye ha az ügy megitélése egyszerü.
Ez hogy lett volna az,ha a munkaidő után kb 4-5 órával később lett vége???
2. Bizonyitékok rendelkezésre állnak a másik feltétele a biróság elé állitásnak. Ez nem azt jelenti, hogy a vád bizonyitékai állnak csak rendelkezésre!
3. Védőknek megfelelő időt kell adni a felkészülésre és minden nyomzati anyagot meg kell, hogy ismerjenek! Mindezt egy óra alatt????
4. Örizetbe azt lehet venni, akinek az előzetes letartóztatása valószinüsithető. Itt ez fel sem merült!!!
5. Ahogy a gyanúsitottakat a biróság elé kisérték, az minden előirást megszegett, hiszen ennél csak egy fokozat lett volna súlyosabb, ha még a lábukat is megbilincselek!!!! 3 éves büntetési tételnél azért ez nagyon gáz!!!!!!
6. A vádlottak örizetben voltak, ehhez képest a biró a kinyomtatott itélet szerint folyamatosan előzetesben lévő vádlottakról beszélt, ami hatalmas különbség!!!!!! Jogászok közt ez olyan hiba, mintha vki az 1x1-re azt mondja, hogy 2!!!!!
7. A II. rendü vádlott itélete a belső arányosságnak sem felel meg!!!!!
8. Arról nem is beszélve, hogy olyan tanúk vallomására is alapitotta az itéletét a biró akik végighallgatták a vádlottak vallomásait!!!!

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2017.04.14. 19:40:56

hat ezekbol sajna nem lesznek martirok sehogyse. viszont tehetnek a kozjoert buntetesbol, ugyis azt akartak.

Nemfajtalan srác 2017.04.14. 19:43:14

@morpho:
" ő nem a diktatúra ellen harcolt, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát."

Kádárra támadt volna Orbán egy festékesdobozzal vagy fénykarddal akár? Ilyenre nem emlékszem

De az 1989-es Hősök terén elmondott beszéde sem erről szólt, hanem a rendszer ellen, visszakeresheted. Hogy épp akkor halt meg Kádár az lehet hogy nem véletlen, de akkor már semmi hatalma nem volt. Grósz Károly pedig valami rákot fogott magának a horgásztavában abba halta meg magát

Nemfajtalan srác 2017.04.14. 19:50:31

@morpho:
"miből gondolod, hogy ők forró dróton vannak a 168 óra újságírójával? "

Nem feladatom, de ebben is tudok segíteni: itt megbeszélheti Lengyel Lászlóval (aki az interjúban állította) hogy melyikük hazudott:

www.penzugykutato.hu/hu/node/29

morpho 2017.04.14. 20:06:19

@Nemfajtalan srác:

Na várjál Nemfajtalan viszont nem is okos barátom. Én az előbb Orbánt idéztem: "Én a nyolcvanas években nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát." (Orbán Viktor, fidesz.hu)
Te viszont nem tudom, hogy miről beszélsz. Te tudod? Azt meg végképp nem értem, hogy hogyan kerül ide csórikám Lengyel László? Ki a fasz az a Lengyel László? Mit úszik százon?

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2017.04.14. 20:17:39

"A diktatúra nem az égből ereszkedett alá, hanem emberek csinálták. Azok az emberek, akikkel ön ma is egy pártban ül. "

altalaban a diktatura ellen koltok, filozofusok es hasonszoruek harcolnak. adott helyen mukodo diktatura ellen ugy lehet harcolni, hogy a "csinaloit" tamadjak. akik diktaturat kiabalnak az mszp blogjain meg a bulika tuntiken, azok is patasorbant tamadjak konkretan.

Nemfajtalan srác 2017.04.14. 20:21:53

@morpho:
Akkor már bővítsük ki egy kicsit az idézetet, és érthetővé válik miről és milyen kontextusban hangzott el:

"Én a nyolcvanas években nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát. Ezek az önök párttársai voltak, kérem, ezt ne felejtse el – intézte szavait a miniszterelnök a kérdést feltevő szocialista képviselőhöz.

A diktatúra nem az égből ereszkedett alá, hanem emberek csinálták. Azok az emberek, akikkel ön ma is egy pártban ül."

Nemfajtalan srác 2017.04.14. 20:25:26

@morpho:
"Ki a fasz az a Lengyel László?"

Aki a saját be nem teljesedett jóslataiból él, ha jól emlékszem TGM mondta

miketbeszéltek 2017.04.14. 20:25:50

@Tom66: Ne is foglalkozz a valósággal, ill. konkrétan azzal, hogy mit írtam! Eldöntöttétek, hogy Hazánkban csak két csoport van: feltétel nélküli Orbán-hívő, és mindenki más: lipsi, Soros -bérenc stb. Pont. Innentől nem számít, ha valaki valójában másként gondolkozik, mert zavarja a fekete-fehér világképeteket. Nagyon kényelmes, egyszerű világnézet, mint a kommunistáké. Szinte fölösleges így (ismételten) leírnom, hogy keresztény-konzervatív, patrióta, polgári, meggyőződésű vagyok. Aki az első miatt többször Orbánékra szavaztam, de a napi gyakoriságú hülyeségek, ill. felháborító dolgok miatt, illetve amiatt, hogy nem polgári, hanem valamilyen kádárista nosztalgiára épülő részben feudális, részben államszocialista irányba viszi az országot: kritizálom is őket! És rendkívül bosszantanak a képmutatások, amikor az ibizai betépett libsizi le azokat, akik ilyet sose csináltak, illetve a lipsizés sokaknál csak a gőg és romlottság "megszentelését", és az önigazultságot szolgálja. Sokszor valójában meg csak a pénz-és hatalomosztó élcsapathoz való tartozást...A nép érdeke meg csak addig számít, amíg abból népszerűség, szavazatok származnak!

morpho 2017.04.14. 20:45:06

@Nemfajtalan srác:

Attól, hogy a szocikra vonatkoztatta, egyrészt a jelentésen nem változtat, másrészt az előbb, amíg nem homályosítottalak fel, hogy ezt amúgy Orbán mondta, pont az ellenkezőjét írtad. Azt, hogy a rendszer ellen harcolt,("1989-es Hősök terén elmondott beszéde sem erről szólt, hanem a rendszer ellen, visszakeresheted") most meg már a szocik ellen? Mikor merről fúj a szél?? Ebből már nem jössz ki jól te buta narancskullancs. Szólj a gazdinak, hogy küldjön át egy Orbán idézetgyűjteményt! Látom, hogy kezdő vagy amúgy, úgyhogy most ezt elnézem neked, de egy hét múlva már nem fogom!

morpho 2017.04.14. 20:46:02

@droid_:

A szart is kimagyarázod a seggéből mi??? Hát jó étvágyat hozzá!

miketbeszéltek 2017.04.14. 20:47:59

@Nemfajtalan srác: Mindenesetre Lengyel Lászlóék 1987-ben nyilvánosságra hozták a Fordulat és reform tanulmányukat, és 1998-ban ki is zárták őket az MSzMP-ből. Mindenesetre többet tett a rendszerváltásért, mint a rendszerváltás után csodálatos módon tömegesen előkerülő harcias, véres szájú antikommunisták...

miketbeszéltek 2017.04.14. 20:49:18

@miketbeszéltek: 1998-ban =1988-ban természetesen

morpho 2017.04.14. 20:53:28

@miketbeszéltek:
"Eldöntöttétek, hogy Hazánkban csak két csoport van"

Igen, ez a Habony Művek fő üzenete évek óta és a blogos narancskullancsok is ezt próbálják erősíteni, de nem gondolnám, hogy ez ténylegesen át is megy és a zemeberek úgy általában azt gondolnák, hogy aki nincs Orbánnal, az hazaáruló libsibolsi+sosrsosgyörgy. Ráadásul ezt az egész ibizai Habony sztorit nem is ismerik, nem is látták, nem rakják össze, hogy ez ugyanaz aki Orbánnak stratégiát gyárt. Tulajdonképpen azok ellen "harcolnak", akik ezt kb átlátják. Tehát ellened, meg ellenem. Mi vagyunk többekkel együtt sorosgyörgy helytartói, akiket el kell pusztítani. Miközben Taktaharkányban például senki nem tudja, hogy ki a faszom az a Soros György. Ha végigmenne a vegyesbolttól a templomig, kb senki nem ismerné fel.

ember100 2017.04.14. 20:59:53

@ben2:
Helló !

SÖTÉT VAGY MINT AZ ÉJSZAKA és még a memóriád is rövid !
A több ezres-tízezres-százezres tömegből csak a NAGYON renitenseket emelték ki !
Sok helyen ott voltam mozizni láttam , ha szóltak és szóltak háromszor is utána oszlatták a tömeget !
Ne izgulj többen is befutottak a fehér ház területére és nem kerültek még börtönbe sem .

Pipas 2017.04.14. 22:11:21

@ember100: "A több ezres-tízezres-százezres tömegből csak a NAGYON renitenseket emelték ki !"

Már úgy emelték ki, hogy harminc méterről belelőttek a tömegbe. Meg körbe állták és addig rugdosták amíg el nem fáradtak, ugye? Meg bementek a kocsmába végigverni az embereket. Ja, kiemelték.

No one was shot! Hazudta a nagytiszteletü filozófusasszony is.

kewcheg 2017.04.14. 22:14:40

Arról miért nincs semmilyen hír,hogy Nyéstán vascsővel agyonvertek!!! egy köztiszteletben álló nyolcvan éves nénit? Mert ami ezekben a kis falvakban megy Borsodban,az már nemzetbiztonsági kockázat..:(((

DocBulywood 2017.04.14. 22:33:48

@morpho:

Komám, ez az orbán rendszer lényege: aki mellettünk áll, azt bármilyen sz.rból kimossuk, milliárdossá tesszük, de aki csak cinikusan néz, azt a tek-kel hozatjuk be és állítjuk a "független" bíróság elé.

Lehet, rosszul emlékszem, de azt hirdették fennhangon, h

szabadság, testvériség jogegyenlőség.

Nos, már ez utóbbi sem. Az egyenlőséget meg hagyjuk, aki nem nyal nekik, az vagy lelép külföldre dolgozni, vagy itthon minimálbérből éhen döglik.

Ez a fide$$ lényege.

Nemfajtalan srác 2017.04.14. 23:14:47

@morpho:
Na jó legyen igazad, Orbán harcolt a komenista rendszer fennmaradásáért, miközben az MSZMP a saját feloszlatásáért és megszüntetéséért küzdött. Ezt a hagyományt azóta is folytatják, Molnár Gyula 2018-ra ígéri a bekrepálást. Legyen igaza

mno.hu/belfold/molnar-gyula-szerint-2018-utan-arrol-is-lehet-beszelni-hogy-megszunik-az-mszp-1370016

Nemfajtalan srác 2017.04.14. 23:20:14

@miketbeszéltek:
Lengyel László valóban nem volt az a tipikus MSZMP káder, de ettől még modhatna néha igazat is. Vagy akkor menjen el mesemondónak, a dédapjának az már bejött

miketbeszéltek 2017.04.14. 23:31:31

@Nemfajtalan srác: Mostanában nem követem L.L. megnyilvánulásait, szóval felőlem mondhat hülyeségeket is, ez a blog sem róla szól, de amit írtam, az tény. Egyébként: ki volt a dédapja, akire utaltál?

miketbeszéltek 2017.04.14. 23:42:29

@Nemfajtalan srác: A diskurzus tehát nem L.L-ról szól, hanem Orbán Viktorról. És sajnos meg kell állapítani, hogy nem államférfi: vszleg kiszámolta H.Á-dal, hogy továbbra is meg lehet nyerni a választást 2 millió szavazóval. Ezért ezt a 2 milliót folyamatosan abban a meggyőződésben erősíti, hogy a többi az esküdt ellensége...Pedig simán megtehetné, még szimplán hatalomtechnikai okokból is, hogy ne uszítsa egymás ellen az ország lakosait; akkor nem hogy csökkenne, hanem nőne is a szavazóinak a tábora, és pld. nekem sem kéne naponta azon gondolkozni, hogy meddig vállalhatom fel a szavazatommal, amit művel....Nagy szerencséje, hogy még így sincs felvállalható alternatíva (az más kérdés, hogy minden potenciális ellenfelet ritka pocsék módon támadott be:-()

Nemfajtalan srác 2017.04.14. 23:53:22

@miketbeszéltek:
Ameddig nem sikerül megállapodni egy nemzeti minimumban, addig nem lesz jó egymás nyakába borulni. Lehetnek nézetkülönbségek, de az nem lehet pártszimpátia kérdése, hogy szuverén és stabil országot akar valaki

Sajnos az ellenzék szinte teljes egésze kívül került a nemzeti minimum elfogadható körén, mint ahogy Soros György politikai tevékenysége sem fér ebbe bele. Lehet hogy Orbán dörzsöli a markát hogy ennyire faxok az ellenfelei, de ettől még az ő felelősségük marad

és emiatt ást se elvárni

Nemfajtalan srác 2017.04.14. 23:55:32

@Nemfajtalan srác:
És emiatt a velük való összefogást se lehet elvárni

morpho 2017.04.14. 23:59:13

@Nemfajtalan srác:
Te ma nagyon nem vagy formában. Csupa hülyeséget bírsz leírni. Lassan már nekem kellemetlen amit itt előadsz...

miketbeszéltek 2017.04.14. 23:59:14

@Nemfajtalan srác: :-) Na, ezt nem tudtam.-Ha tudtam; elfelejtettem. De az ellenzéki szereplők karakterrombolásának eszköze: az irgalmatlanul bevasalt az apák-fiúk elv őfelé nem érvényesül? (L.L. nem számít a nagy öreg miatt automatikusan magyarnak?)

miketbeszéltek 2017.04.15. 00:03:49

@Nemfajtalan srác: Áhhh! A nemzeti konszenzus főleg amiatt úszott el, hogy O.V. 2002-es veresége után valami kattant benne: az első forduló után polgárháborús jelszavakat kezdett használni, és ezek a mostani ciklusok is a vereség MINDEN ÁRON való elkerüléséről szólnak.

miketbeszéltek 2017.04.15. 00:07:13

Az ellenségkép fenntartása több szempontból is elemi érdeke a Fidesznek. Ha nem lenne, akkor csinálna. Ha van, akkor felnagyítja. Óriási szerencséje, hogy támadt valódi ellenség is:-)

Nemfajtalan srác 2017.04.15. 00:08:13

@miketbeszéltek:
Nem tudom L L minek tekinti magát. Egyébként tényleg kiváló a mesélőkészsége, még a hanghordozása is jó lenne mesemondónak. Csak az a balszerencséje, hogy a jósolgatás olyasmi amiről egy idő után számot kell adni, főleg ha nem jött be

A politika meg az erős gyomrúaknak való, széplelkek nem szoktak sokáig érvényesülni ebben a műfajban. Nézd csak meg a rendszerváltó értelmiségiek sorsát. És ez nem a diktatúra miatt, elég ha a legutóbbi amerikai elnökválasztásra gondolsz. Végtelen aljasság mindkét oldalon, bár a progresszív oldal ebben rendszerint alulmúlhatatlan

Nemfajtalan srác 2017.04.15. 00:16:46

@miketbeszéltek:
Na de miért veszítette el a Vityó a 2002-es választásokat?

Qurcsány saját könyvében írja le a "köteles beszéd" kitalálásának részleteit, azt, hogy a vesztésre álló MSZP hogyan kapta fel és ragadta ki összefüggéseiből Kövér beszédét az ő javaslata szerint. Hazugság, de bejött, azóta is alkalmazzák. Ilyen a politika, és a fidesz csak azért tudott talpon maradni, mert Soroséktól, illetve menet közben mindenünnen ők is kitanulták a módját

miketbeszéltek 2017.04.15. 00:35:02

@Nemfajtalan srác: A "köteles" beszéd érdekes kérdés. Ugyanis a konkrét esetnél valóban kiragadták a beszédet a szövegösszefüggéséből, ami elfogadhatatlan=hazugság. A helyzetet viszont az árnyalja, hogy Kövér tényleg uszító, és vérlázító beszédeket tartott/tart, pld., hogy a szocik többet ártottak az országnak, mint anno a törökök....Az elnöki tevékenységét meg láthatjuk mostanában...Ezek fényében a köteles beszéd betámadásaka már nem is olyan hazugság, ha az "életművet" tekintjük....

miketbeszéltek 2017.04.15. 00:36:02

@miketbeszéltek: betámadásaka=betámadása; bocsi!

morpho 2017.04.15. 01:14:21

@Nemfajtalan srác:

Ha Kövér nem mond olyat, amiről ráadásul hangfelvétel is készül, hogy akinek nem tetszik a rendszer, az menjen le a pincébe és kösse fel magát, akkor nincs mit kiragadni a honnan. Ráadásul Gyurcsány ezt csak azért kamuzta, hogy itt is kiemelje a saját nagyságát, mintha neki bármi köze lett volna a 2002-es választások megnyeréséhez. De a legjobb ez a hülyeség: "a fidesz csak azért tudott talpon maradni, mert Soroséktól, illetve menet közben mindenünnen ők is kitanulták a módját"

Aki a 2002-es választás elvesztése után azt mondja, hogy a haza nem lehet ellenzékben, az menjen az anyjába, aki meg ezután 2010-ben azt mondja, hogy forradalom volt a szavazófülkékben, az meg pláne menjen! Aki meg közte elveszít még egy választást, és továbbra is elnök marad, az nem demokrata és aki 25 éve!!! csinálja ezt, mert azóta ő a fidesz elnöke, az meg nem menet közben "tanulja ki", hanem a kezdetektől benne van és ő kezdi az ocsmányságot. Tényleg, tudsz mondani egyetlen európai demokratikus pártot, amit 25 éve ugyanaz a személy vezet? És tudsz mondani olyan demokratikus párvezért, amelyik nem mond le két egymást követően elvesztett választás után? Nem kell kettőt mondani, egy elég lesz. Egy olyan, akit nem Orbánnak hívnak.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2017.04.15. 20:12:24

Korábban is voltak már politikai koncepciós perek. Akkoriban akasztás volt az ítélet.
süti beállítások módosítása