B1 blogcsalád



Erősödik a nyomás Orbánra, de ő nem hagyja magát zavartatni - egyelőre

2017. április 12. - Szelestey

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje, 2017. április 12.

orban_soros.jpg

 

A hangos sajtószemlét meghallgathatja itt. 

 

New York Times/Yahoo/Washington Post/AP

new_york_times.jpg

A német külügyi államtitkár értetlenségét fejezte ki a magyar nagykövetnek a felsőoktatási törvény és amiatt, hogy az a CEU ellen irányul. Michael Roth kiemelte: Magyarországon jelenleg sok olyasmi történik, ami nyugtalanítja Németországot. Azt érzékelik, hogy a magyar fél mind keményebb vonalat visz az EU-val és annak intézményeivel szemben. Közben a  washingtoni Külügyminisztérium azt sürgeti, hogy a magyar kormány függessze fel felsőoktatási reform alkalmazását. A szóvivő szerint ajánlatos volna felülvizsgálni a parlamenti döntést és vitát kezdeni az egyetemmel, illetve más, érintett intézményekkel minden aggály tisztázására. A nyilatkozat úgy ítéli meg, hogy a jogszabályt szélesebb keretekben kell értelmezni, mert az befolyásolhatja más amerikai egyetemek működését is Magyarországon.

 

New York Times

new_york_times.jpg

Fokozódik a nyomás Magyarországra, miután az olyan törvényt fogadott el, amely végeredményben bezáratná a Közép-Európai Egyetemet. Megfigyelők szerint a lépés része a szabad véleménynyilvánítás joga ellen indított hadjáratnak, egyébiránt pedig az a célja, hogy újabb ellenséget kreáljon, ezúttal Soros György személyében, mivel ő Orbán Viktor szemében a globáltőke befolyását testesíti meg. Lőke András a Transparency Internationaltől úgy látja, hogy a hatalom egyetlen sikertörténetet tud felmutatni, a kerítés megépítését, mert az emberek azt szeretik, hogy nem jönnek a migránsok. Ami pedig az illiberális rendszert illeti, az természetes ellenségének tekinti a liberálist, főleg ha azokat olyan alapítványok támogatják, amelyet a Fidesz nem ellenőriz. Szelényi Zsuzsa (Együtt) azt mondja, hogy a kabinet az utóbbi két évben összeesküvési elméletet gyártott, az állítva, hogy Soros az egész világon érvényesíti befolyását.

Az ENSZ szólásszabadság ügyében illetékes jelentéstevője úgy nyilatkozott, hogy a magyar jogszabály nagy valószínűséggel sérti a tanszabadság elveit. Hasonlóképpen vélekedik budapesti látogatása után az amerikai helyettes államtitkár. A Bizottság ma tárgyal az ügyről, de várhatóan megvitatja azt is, hogy a magyar kormány korlátozni igyekszik az EU illetékességét pl. a bevándorlásban és a gazdaságban. Az EMMI azt közölte Palkovics László brüsszeli látogatását követően, hogy az unió remélhetőleg nem segíti Soros megtévesztő kampányát és képes lesz objektív véleményt alkotni. Orbánt közben a jelek szerint nem rendítik meg a bírálatok. Hívei változatlanul megvetően nyilatkoznak az üzletemberről.

 

Washington Post

washington_post_1.jpg

A Közép-Európai Egyetem továbbra sem hajlandó semmiféle párbeszédre a tanszabadságról, úgy ítéli meg, hogy arról nincs mit tárgyalni. Ám a jelek szerint süket fülekre talált az ezen felül javasolt egyeztetés, hiszen Áder János aláírta a törvényt. Ignatieff rektor elmondta, hogy a világ minden tájáról özönlenek hozzájuk a szolidaritási nyilatkozatok, miután létveszélybe került a CEU. Dehát a jelek szerint az új jogszabály célja éppen a tanintézmény és Soros megbüntetése. Egyben újfent bizonyítja, hogy Orbán elfordul a demokratikus értékektől. A rektor kifejtette, hogy a kormány a szabad intézményeket akarja felszámolni, ám azok létezése kulcs a demokráciához. A miniszterelnök ugyanakkor nagyjából azzal magyarázta meg a törvényt, hogy Magyarország mindenek előtt. Békés Gáspár, az egyetem diákja viszont úgy értékeli, hogy az Orbán-rezsim fél a kritikus gondolkodástól és a CEU a szabad gondolat egyik utolsó bástyája.

 

Reuters

reuters.jpg

Washington és Brüsszel újból bírálta Magyarországot a Lex CEU miatt. A térségért felelős amerikai külügyi államtitkár-helyettes kijelentette, hogy aggasztó, milyen hatással van a jogszabály az egyetemre, annál is inkább, mert látnivaló, hogy az egész az egyetemet veszi célba, noha itt egy fontos amerikai-magyar intézményről van szó. A jelentés megjegyzi, a magyar kormánynak nem csak a felsőoktatás, hanem a migráció, az energiapolitika, de amiatt is ellentétei támadtak Brüsszellel, illetve több európai szövetségesével, mivel Orbán egyre inkább állami ellenőrzés alá kívánja vonni a független sajtót, a civil szervezeteket és az igazságszolgáltatást. A Bizottság szóvivője hangsúlyozta, hogy ezek a kérdések összekapcsolódnak.

 

Bloomberg

bloomberg.jpg

A korrupció egyre szembeötlőbben jellemzi Orbán uralmát, de a hatalom most egy egész egyetemet próbál ellopni. Az államfő jóváhagyta a törvénymódosítást, amelynek célja, hogy lehetetlenné tegye a CEU működését. Merthogy az szembenáll az illiberális demokráciával, ami egyre inkább a választások útján szentesített populista tekintélyuralom formáját ölti – putyinizmus, magyar jellegzetességekkel. Kim Lane Scheppele, a Princeton-i Egyetem jogászprofesszora azt mondja, hogy a kormányfő már két éve ördögnek kiáltotta ki Sorost, így várható volt, hogy a hatalom előbb-utóbb nekiront az általa támogatott intézményeknek, köztük a CEU-nak és több civil csoportnak. Lehet, hogy Trump győzelmével a miniszterelnök elérkezettnek látta az időt, hogy felszámolja az egyetemet, miközben Magyarország változatlanul élvezi az uniós tagság előnyeit, beleértve az anyagi forrásokat.

Idáig az amerikai elnök nem adta Washington áldását Orbán keresztes hadjáratára. Meg sem szólalt. Viszont a Külügy – vagy a Fehér Ház tudomásával, vagy anélkül – hivatalosan felszólította Magyarországot, hogy az ne veszélyeztesse az egyetemet jogi szőrszálhasogatással. Fodor Éva rektorhelyettes azt mondja, manapság kockázatos nyíltan kiállni ilyen ügyekben, civilek és egyetemek mégis a CEU védelmére keltek. Amíg Trump nem foglal állást akár egy twitter formájában, az unióra marad, hogy szembeszálljon a demokratikus szabadságjogok elleni legújabb támadással. Ha az EU nem elég gyors, lehet, hogy az egyetemet eltűntetik Budapest szívéből.

 

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche.jpg

Nem sokan hittek Magyarországon abban, hogy Áder János megvétózza az új felsőoktatási jogszabályt, mert a Fidesz legfelső vezetéséből jó páran egyértelművé tették, hogy ragaszkodnak a reformhoz. Szerintük a masszív külföldi tiltakozás csak azt bizonyítja, hogy Soros bosszút akar állni, főleg, amiért a civil szervezeteknek átláthatóbbá tenniük gazdálkodásukat. Hogy mi lesz a CEU-val ezek után, az egyelőre teljesen bizonytalan.

 

Die Zeit

die_zeit.jpg

A lap úgy látja, hogy a Fidesz a Jobbik szavazóira hajt, és ehhez Soros szívesen látott ellenség. A záporozó tiltakozások közben leperegtek Áder Jánosról, pedig az egyetem erényeit még kormánykörökben sem vitatják. A nemzeti-populista Orbán azért folytat hajtóvadászatot a tanintézmény ellen, mert igazából annak alapítójával van baja. A nyílt társadalom szöges ellentétben áll az illiberális demokráciával. Krekó Péter a Political Capitaltől azt mondja, a kormányfőnek erős ellenfélre van szüksége, hogy mozgósítsa saját táborát, és maga pedig a magyar szabadságharcos őstípusaként jelenjen meg. Tudatosan keresi a viszályt a nemzetközi színtéren, hogy tavasszal jól szerepeljen a választáson. Soros közben idális bűnbak: zsidó, pénzügyi spekuláns, és gazdag. Optimálisan megfelel az antiszemita színezetű összeesküvési elméleteknek. Úgy tűnik, hogy a miniszterelnök Putyin nyomdokaiban halad. Ám ha erős ellenállásba ütközik, kellőképpen rugalmas, lásd az internetadót vagy az olimpiát. A CEU kipaterolásához viszont ragaszkodik. Attól nem kell tartania, hogy kizárják az Európai Néppártból. És úgy néz ki, hogy immár semmiképpen sem lehet kizárni: elköltözik az ország messze legtekintélyesebb egyeteme.

 

Die Presse

die_presse.jpg

Az újság úgy tudja, hogy a Bizottság két lehetőség vitat ma meg Magyarország ügyében: az egyik, hogy azonnal eljárást indítson, a másik pedig, hogy ellenőrzi, az új felsőoktatási törvény mennyire áll összhangban az európai normákkal. Egy szóvivő azt közölte, hogy még nem dőlt el, melyik lehetőséget választják, ám megvitatják a civil szervezetek tevékenységének készülő újraszabályozását, valamint a Brüsszel elleni kampányt is. Orbánra eközben fokozódik a nyomás a Néppárton belül is. Joseph Daul, az EPP elnöke rámutatott, a lényeg az, hogy ne sérüljön az oktatás szabadsága, és hogy fennmaradjon a nézetek nyíltsága és sokszínűsége.

 

Der Standard

der_standard.jpg

Orbán Viktort meg kell állítani, mert ha nem szállnak szembe vele sürgősen, akkor populista elvbarátaival együtt teljesen leépíti a demokráciát és szétveri Európát – állapítja meg az elemzés. 2010 óta dolgozik az autoriter rendszer felépítésén. Egész kormányzását e célnak rendeli alá. Átalakította az államapparátust, megszüntette az iskolák és egyetemek autonómiáját. Megfelelő vonalra állította a sajtót, részben elnyomó törvényekkel, részben úgy, hogy baráti oligarchák bevásárolták magukat az orgánumokba. Még van egy-két civil szervezet, amely igencsak hozzáértően bírálja a hatalmat, ám ők az orbáni terv útjában állnak. A CEU ehhez csak ráadás. A demokrácia felszámolása, valamint a civilek és a Közép-Európai Egyetem elleni hadjárat ellentmond az EU értékeinek. Brüsszel idáig lagymatagon reagált, de saját maga alatt vágja a fát. Orbán azok vezére akar lenni, akik elbizonytalanodtak egész Európában és fogékonyak lettek a populista szirénhangokra.

 

The Times

the_times_1.jpg

Merkel leállította a menedékérők visszatoloncolását Magyarországra, amíg az Orbán-kormány nem ad biztosítékokat, hogy ezeket az embereket nem veszik automatikusan őrizetbe a déli határon lévő táborokban. A német vezetés az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának felhívására reagált a döntéssel. Az EU dublini rendszere értelmében a tagállamok visszaküldhetik a migránsokat oda, ahogy azokat először regisztrálták az EU területén. A németek tavaly 294 embert adtak vissza ilyen alapon a magyar félnek. Az UNHCR főnöke azt közölte, hogy Magyarország jelenleg 110 embert, köztük 4, kísérő nélküli gyereket tart bezárva a tranzitövezetekben. Megjegyezte, hogy a múlt hónap vége, vagyis az új szabályozás életbe lépése óta tovább romlott a menedékkérők helyzete az országban. Egyben súlyos aggodalmát fejezte ki, amiért sorra jönnek a jelentések az illegális határátkelőkkel szembeni rossz bánásmódról, valamint erőszakról.

 

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche.jpg

A kommentár Európa köszörűkövének nevezi Magyarországot, ahol Orbán Viktor úgy viselkedik, mint balta az erdőben. Már kivágta az emberi jogokat és felaprította a menekültek jogait. Senki sem akadályozta meg és ez arra bátorította, hogy egyre messzebb merészkedjen. Most már internáltatja, kínoztatja a migránsokat. Itt három fokozatot lehet megkülönböztetni: ócska, ócskább, orbáni. A menedékjog az ő esetében a menedék megszüntetését jelenti. Mindent megtesz annak érdekében, hogy az ország lehetetlenné váljon az unió tagjaként. Az EU túl későn reagál, most is csak azért teszi, mert az ENSZ menekültügyi főbiztosa felsikoltott. Németország senkit sem küld vissza a magyarokhoz, mert nálunk délibáb a menedék, de a berlini döntésre, ha az ennyiben marad, Orbán csak röhögne a markába. Brüsszelnek elő kell vennie a szankciós eszköztárat. Egyébként Afganisztánba visszatoloncolják az embereket, Magyarországra nem. Ezt a szörnyű paradoxont már nemcsak a menekültek képtelenek felfogni.

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1712418661

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bírói Önkény Ellen mozgalom Kisokos 2017.04.13. 15:35:31

A  bírói önkény és a bírói bűnözés társadalmunk legveszélyesebb  problémája.  Hazánkban nem csak a papok, bankok, a politikusok,  gázszolgáltatók, de a bírók és a bíróságok is nagyon elkurvultak.   Magyarországon a törvénykezés és a bírósági gyakorla...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zacskóstej 2017.04.13. 11:47:16

Mindjárt jön a ballib cenzúrázók réme, maxwal a birka, meg a liberális pofozkodó és elmondja hogy a sok gyökér...mind szembe jön az autópályán. Mind. Csak a viktor megy jó irányba. Ja....meg a putyin meg az erdogan.

Nemfajtalan srác 2017.04.13. 11:55:00

"Merkel leállította a menedékérők visszatoloncolását Magyarországra, amíg az Orbán-kormány nem ad biztosítékokat, hogy ezeket az embereket nem veszik automatikusan őrizetbe a déli határon lévő táborokban"

Végre egy jó hír! És még mondja valaki, hogy Orbán nem jól csinálja!

Nemfajtalan srác 2017.04.13. 11:57:21

"Afganisztánba visszatoloncolják az embereket, Magyarországra nem."

Mert ide még nem vonult be a Rambo3 hogy felszabadítsa az szörnyű orbánelnyomás alatt senyvedő pirézeket!

roxxtar 2017.04.13. 13:18:14

2008 óta erősödik a nyomás.

cardiobascuralis 3 2017.04.13. 13:53:39

"Afganisztánba visszatoloncolják az embereket, Magyarországra nem."

Miért, vannak magyar migránsok Németországban?
Mivel Magyarország az EU tagja, ezt hogyan tudták megoldani?

Ballib Cenzúrázók Réme 11 2017.04.13. 14:00:37

Soros már megint azzal töltötte a hajnalát hogy nem aludt hanem megírta ezt a blogot, hogy amikor Orbán Viktor felkel, akkor rögtön le legyen támadva. Akire még kontinensnyi távolságokból is féltékeny hiszen Európa legdemokratikusabb kormánya az Orbán Viktoré. A magyarországi demokráciánál már csak a magyar gazdasági eredmények állnak magasabban, azt pedig mindeki tudja aki nem a ballib hazudozó indexből, 444-ből meg a HVG-ből tájékozódik hanem a tiszta forrásokból, a Magyar Időkből a 888-ból, hogy a magyar gazdaság Európa húzógazdasága.

2018-ban Orbán Viktor újabb kétharmaddal nyeri majd a választást, utána pedig nincs visszaút hogy az összes Gyurcsány csicskával, álmagyarral, álcivillel, migráns seggnyalóval, EU zászló lengetővel leszámoljon.

Különben ezek leszámolnának nem csak Orbán Viktorral, hanem a népével is, és aztán vége lenne a jóletnek és a magyarok szaporodásának. Világos, hogy a haza érdekében Orbán Viktornak kell mihamarabb leszámolni mindenkivel, aki ellenáll az ő világának.

Pop40 2017.04.13. 15:50:27

@enpera:

Nem, csak azt akarják megakadályozni, hogy a tolvaj hordád megalkossa az új Szovjetuniót.
Esetleg az Erdogan-féle Törökországot.

Persze sikeres, képzett egyetemisták, nem csoda, hogy a magadfajta 2 általánost végzett, alkoholista kocsmatölteléknek szúrják a szemét :D

putris72 2017.04.13. 16:02:26

www.pecsma.hu/pecs-aktual/erdektelensegbe-fulladt-a-kormanyellenes-tuntetes/ Vajon föltűnt e már a Pesten partyzó emberkéknek,hogy senki nem kér belőlük! A Pécsi csipet -csapaton olyan jót röhögtem tegnap amikor láttam őket!Persze már nem először!2010 óta folyamatosan tuntiznek,kb 30-50 ember amikor csak van valami,és természetesen ők a többség!Ja igen!!

Pop40 2017.04.13. 16:20:01

@putris72:

Ja, ezt a rizsát lökte pár napja a Tényeknek nevezett párthíradó is a 80 ezres tüntetésre :D
A magatokfajta ostoba bolsikat nem nehéz hülyíteni :-)

Hidd nyugodtan azt, hogy egy ország tapsikol annak, hogy a Ducéd szétlopja az országot, és egyetemeket zárat be, ha neked az jobb.

cardiobascuralis 3 2017.04.13. 17:02:56

@Pop40:
A kettőt azért erősen szét kellene választani, mármint a migránskérdést meg az egyetemekkel izmozást.

A kormány migránsellenes intézkedéseivel maximálisan egyetértek.
Az egyetemekkel szembenivel kicsit sem.
A civil szervezetek esetében meg is-is, mert mondjuk a Helsinki Bizottság meg a TASZ két nagyon ellenszenves faszkalap társaság, pont annyira, mint Orbán és hordája. Greenpeace, Levegő Munkacsoport dettó, ok nélkül hőbörgő, saját zsebük megtömésén dolgozó, cégeket megzsaroló faszkalapok.
Alig néhányat lehet mondani, ami mellé jó szívvel ki lehetne állni.

Pop40 2017.04.13. 18:34:59

@cardiobascuralis 3:

Amit a migránskérdésről írsz, azzal egyetértek, azt anno a baloldal elbaszta, nem kicsit.
Az országnak sem érdeke a kontroll nélküli "mindenkit beengedni", és a fideszmaffia is tud ezzel riogatni, szóval duplán hülyeséget csináltak.

Amit a civilekről, azzal viszont nem. Ha vannak is köztük hülyék, a legrosszabb is mérföldekkel jobb Vityánál, meg a maffiájánál. A Tasz-éktól olvastam már 100%-ig normális, és teljesen agyament írást is.

Pop40 2017.04.13. 18:48:04

@enpera: Dehogynem volt gond 2006-ban. A Vitya által felbérelt focihuligán csürhe hónapokig randalírozott a fővárosban, kocsikat meg tv-székházat gyújtogatva.
Igaz, akkor a magadfajták tomboltak, nem egyetemisták tüntettek normális módon.

Egyenlő feltételeket akarnak a lófaszt, elhiszem, hogy a magadfajta majmokat ezzel kábítják, csak 2 agysejt fölött azért a többség látja, hogy aki "egyenlő feltéleket akar", az nem azzal kezdi, hogy telecsalózza egy konkrét egyetem nevével a rádiót arra hivatkozva, hogy megsértettek egy törvényt ami -hoppá - MÉG MEG SEM SZÜLETETT.
Ja, meg nyilván az 1 nap alatt sebtében átnyomott törvény is másról sem szólt, csak az egyenlő feltételekről.
Szólhatnál a vajdádnak, hogy a közbeszerzéseknél aktívkodjon ennyire, ha egyenlő feltételeket akar, ott ugyanis lenne mit.

"Amúgy van pár diplomám"
Efelől biztos voltam. Gondolom, a Talponálló tanszék Pálinkaivási fakultációjának "részegségi módozatok" specializációján szerezted :-)

Tom66 2017.04.13. 22:27:09

@Pop40:" A Belvárosban a Fidesz külön tömeggyűlésen tartott ünnepi megemlékezése végeztével az onnan hazafelé igyekvők csoportjába belekeveredtek a demonstrálók, és a rendőrség az egyesült tömeget egységesként kezelve kezdett az oszlatásukba."

"2006 őszén, Gyurcsány Ferenc szocialista miniszterelnök idején egy izraeli gép szállt le a budapesti reptéren, 120 izraeli katonával a fedélzetén. A katonák azért érkeztek az országba, hogy rutin terrorelhárítási gyakorlatokat végezzenek. A magyar média nem adott hírt a gép távozásáról. Ugyanakkor figyelemre méltó, hogy éppen ebben az időben az 1956-os forradalom 50. évfordulóján tartott békés megemlékezést azonosító szám nélküli, fekete maszkos rendőrök brutálisan szétverték" – írta 2010 márciusában a Stratfor egyik munkatársa, Klara E. Kiss-Kingston a szintén stratforos Sean Noonan-nek.

Inkább tájékozódj, mielőtt ostobaságokat írnál.

Pop40 2017.04.13. 22:47:13

@Tom66 Kiscsillag, tudom, Viktor bácsi valagában nem zavarnak a tények, de sajnos attól még a helyzet az, hogy Viktorkádékkal a hatóságok előre közölték, hogy NE szervezzenek arra a helyszínre tüntetést, mert nem tudják garantálni, hogy a békés társaságot el lehet szigetelni a balhéstól.

Vitya persze magasról szart a saját debil híveire is, persze, hogy oda szervezte.
Aztán mikor elkezdődött a balhé, beült a kocsiba, és elhajtott.

Inkább tájékozódj, mielőtt ostobaságokat írnál. Ja, meg élvezd, hogy a saját vezéred feláldozható biomasszának tart. Ezért megéri a seggét nyalnod.

morph on deer 2017.04.14. 01:24:19

@Pop40:
"Viktorkádékkal a hatóságok előre közölték, hogy NE szervezzenek arra a helyszínre tüntetést, mert nem tudják garantálni, hogy a békés társaságot el lehet szigetelni a balhéstól."

Ezen felül legalább ötször beszéltek telefonon a szervezőkkel, hogy inkább fejezzék be korábban, mert gond van, csak akkor még nem volt vége a felolvasásnak, ami a "beszéd" helyett szokásos ilyenkor orbánnál.

Utoljára azt kérték, hogy legalább mondják be a népnek, hogy ne menjen a Deák tér felé, de ez sem történt meg, mert "nem akartak aggodalmat kelteni" - elég jó?
Meg egyébként hogy a francba keveredhettek volna össze az ünneplő családok a tankelkötő barmokkal?
Még elkerülték volna egymást, és oda lett volna a hatás..!

Pop40 2017.04.14. 07:53:01

@morph on deer:
Naná. Vitya nagyjából mindent megtett, hogy a birkaserege még csak véletlenül se kerülje el a balhés keménymagot.
Sokra tartja a híveit ;-) Mondjuk ebben speciel megértem :D

Egéridomár 2017.04.14. 08:42:54

@enpera: Figyu fideszgeci. Az a semmit sem érő diplomát adó, mekis szint a nemzetközi szinten a 16-ik legjobb egyetem. Érted fideszgeci?
Hanyadik lehet a te állítólagos diplomádat kiadó iskolád, fideszgeci?
Ti fideszgecik vagytok ennek az országnak a söpredéke. Mindent szétbarmoltok, elloptok, feléltek, megnyomorítotok. Vírusok vagytok fideszgecik!

sőőtnagyonis 2017.04.14. 09:08:27

Nékem a tüntetésen az volt a legmeghatóbb, amikor egy fiatal anyuka, egyedül vitte a két és három éves körüli gyerekét a tüntetésre. a képük örökre előttem marad.
Az anyuka üresen tolta a babakocsit, a kisebbik gyerek a karján volt és egy EU-s zászlót is fogott a kezében. Ezeknek a szarjankó fidesznyikeknek is kellett volna látniuk! Orbán és putyin bérencei az ilyet észre sem veszik.
A hazaáruló kéjenceket el kell zavarni!

Jakab.gipsz 2017.04.14. 09:38:07

Köszönjük a lapszemlét Lajos !

Orbánnak valóban nincs mitől tartania.

morph on deer 2017.04.14. 10:55:05

@Jakab.gipsz:
A gutaütéstől eltekintve.
Bár sokat nehezen tudna rontani az állapotán...

morph on deer 2017.04.14. 11:07:47

@Pop40:
"Gyalogáldozat" - mondta volna Kádár, mert ő legalább sakkozott.
Nem tudom, hogy van-e megfelelő labdarúgó kifejezés, bár kétlem, hogy artikulált lenne, ha van is.

Eredményképpen lehetett lobogtatni a drámai képeket a szerencsétlenekről, akiket beáldoztak.

Eszemben sincs mentegetni a bunkó és brutális rendőri működést - a jelenlegi rendőri - vagy mi - viselkedés sokkal profibbnak tűnik mostanáig. Bár az azonosítók már el-el tünedeznek most is.
süti beállítások módosítása