B1 blogcsalád



Soros, a mumus megnézheti magát!

2017. április 09. - Szelestey

Szelestey Lajos nemzetköz sajtószemléje, 2017. április 9.soros-620x350.jpg

Washington Post

washington_post_1.jpg

Orbán Viktor azért próbálja bezáratni a tekintélyes Közép-Európai Egyetemet, mert erősödik vele szemben a közharag, ezért felszítja a dühöt néhány ellenfelével szemben. Így látja a helyzetet a CEU egyik volt diákja, aki jelenleg a new yorki Egyetem PhD-hallgatója és egyik ottani társával közösen írt cikket a lapba. Simonovits Gábor úgy véli, hogy leginkább az uralkodó elit korrupciós botrányai hergelik az embereket, ideértve hogy alig rejtett módon a haveroknak játsszanak át állami pénzeket. A kormányfő ezért veri a nagydobot, ezért kelt félelmet és felháborodást az idegen erők ellen, akik szerinte az ország függetlenségét és szuverenitását fenyegetik. Közben azonban kényelmesen átsiklik afölött, hogy a gazdasági növekedés egy részét uniós alapokból finanszírozzák. Viszont ezzel a módszerrel képes volt visszaszorítani a Jobbikot a népszerűségi listákon.

Orbán politikai mitológiájában Soros György a fő gonosztevő. A globalista beavatkozás és a nemzeti szuverenitás megsértésének jelképeként használja az üzletembert. Azon kívül Soros azt a kozmopolita-liberális és nemzetközi ellenzéket testesíti meg, amely bírálja Orbán illiberális gyakorlatát. A CEU-t sokan a liberális értékek utolsó magyarországi bástyájának tartják. A politikus a következő hónapokban folytatja a harcot az általa megalkotott mumus ellen.

Le Monde

le_monde.jpg

„Soros György, az ideális ellenség” címmel a lap egész oldalas cikkben foglalkozik azzal, hogy az amerikai milliárdos a totalitárius rezsimek elleni harc szolgálatába állította vagyonát, ám az általa szorgalmazott nyílt társadalmat egykor pártfogoltjai támadják, Orbán Viktorral az élen. De hát Európa a demokratizálódás és a liberalizálódás után átvedlett a tekintélyelvű és nacionalista illiberális demokrácia bölcsőjévé. És az ilyen erők számára a jelek szerint az üzletember igencsak kézenfekvő ellenség. Így van ez a románoknál, a lengyeleknél, a bogároknál, a macedónoknál és az oroszoknál. Mindenütt úgy állítják be, mint egy hatalmas vállalkozás építőjét, aki a nemzetközi pénztőke érdekében meg akarja gyengíteni a határokat és a nemzeti identitást. A legvehemensebbek egyenesen azt gyanítják, hogy a CIA segítségével kormányokat igyekszik megbuktatni, pl. Szerbiában és Ukrajnában. Miközben az általa adott pénz kétharmadát a kultúrára, művészetekre, oktatásra, közegészségügyre és a kisebbségek támogatására fordítják. De még a politikában is az adott program alapján ítélik oda az ösztöndíjakat, nem egyszerűen aszerint, hogy ki vesz abban részt.

A másik oldal viszont azt hozza fel bizonyítékként, milyen szoros kapcsolatot ápol Soros az amerikai demokratákkal. Ebben az ideológiai háborúban a legemblematikusabb támadás Magyarországon indult ellene. Tavaly augusztusban meghackelték a Nyílt Társadalom Alapítványok elektronikus adatállományát és az egyik dokumentum úgy jellemzi Magyarországot, hogy itt sérültek leginkább a nyílt társadalom elvei, és hogy az ország modellként szolgálhat az autoriter irányzatok számára másutt is a térségben, ami nem kívánatos. A magyar kormány válasza túlment a szóbeli kirohanásokon. Orbán Viktor törvénytervezetet jelentett be a külföldi támogatást élvező civil szervezetek ellen. Pardavi Márta a Helsinki Bizottságtól azt mondja, ez ugyanaz a módszer, mint amit Oroszországban is bevetettek. Kovács Zoltán szóvivő ezzel szemben azt állítja, hogy vannak bizonyítékok, miszerint a milliárdos a hatalommal szembenálló csoportokat pénzel. Ugyanakkor a kezdetekről szólva Kéri László kiemeli, hogy Soros nélkül a Fidesz sosem létezett volna. Orbán és az emberbarát befektető viszonya 1994-től vált felhőssé, majd a törés a 2015-ös menekültválság során vált nyilvánvalóvá és ellenségessé. Kovács Zoltán azt állítja, hogy az OSF segít a migránsoknak illegálisan eljutni Európába. A magyar kormány másik célpontja a Közép-Európai Egyetem.

Jaques Rupnik, Közép-Európa és a Balkán szakértője úgy ítéli meg, hogy éppen a mostani helyzet tanúsítja: egy alapítvány egymaga nem képes tartósan átalakítani valamely ország politikai kultúráját és intézményeit. A nyílt társadalom hívei azonban visszautasítják, hogy vereséget szenvedtek volna. Egy ukrán elemző szerint hogy Soros módszerei nem is annyira elavultak, az kiderül abból, hogy azokkal Putyin is él. Csak ő nyugaton a zárt társadalom megteremtése érdekében áll bizonyos politikusok és szervezetek mögé. Keleten a korrupció elleni romániai tüntetések, továbbá a magyar olimpia-ellenes mozgalom sikere tanúsítja, hogy van még ellenállás. Mindenesetre Trump győzelme kemény csapás volt az üzletembernek, politikai és anyagi értelemben egyaránt. Maga, a 86 éves Soros immár eléggé visszahúzódik, de gyerekei közül négy az alapítványnál ténykedik és halála után vagyonának egy részét annak céljaira fordítják. Januárban, Davosban Soros György még egyszer a nyílt színről figyelmeztette Orbán Viktort, az egykori védencet, aki elárulta az eszméit. 

Hangos sajtószemle

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6212411443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.04.10. 08:36:36

Én vagyok Orbán Viktor! És végigtekintvén rajtatok a honfitársaimat látom, akik szabad emberként jöttek ide harcolni, mert szabad emberek vagytok. De mit fogtok csinálni ezzel a szabadsággal? Fogtok-e harcolni érte újra?

Sok év múlva az ágyatokban fekve, nem akarnátok elcserélni ezt a pillanatot az odáig eltelt összes napra, hogy elmondhassatok valamit az ellenfeleiteknek? Hogy tudathassátok velük hogy az életetünket lehet hogy elvehetik, de soha sem vehetik el tőlünk... A SZABADSÁGUNKAT!

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2017.04.10. 08:37:25

Akkor viszont baromi rosszul csinálja. mert egyenlőre úgy néz ki hogy felköpött a levegőbe és most alá áll.

n_dy 2017.04.10. 08:49:24

1. nem hallottam arról, hogy orbán be akarja záratni a ceu-t ... ti honnan veszitek ezt?
2. sorost a fél világ utálja és mindenhonnan kipaterolják + olvassátok el az európai kommentelőket (német, francia, angol...) a soros barát nemzetközi sajtó cikkei után

Ballib Cenzúrázók Réme 27 2017.04.10. 08:49:47

Ti semmirekellő álmagyarok, még ki se kelt az ember az ágyából de ti már ontjátok az ország lejárató blogokat és a Soros által megrendelt tüntetéseket, csak azért hogy Orbán Viktor megbukjon és liberális káosz és a nyugat európai válság jöjjön el Magyarországra.
De nem fogjuk ezt engedni, a Békemenetünk ugrásra készen áll az ellentüntetéssel, hogy visszaszorítsa az álegytemisták és külföldi bérelt ügynökök rendszerellenes tüntetéseit.

Osotoba manipulált lények vagytok, egy darab önálló gondolataitok nincsenek csak a Soros utasításait hajtj´átok végre egy darab pisszenés nélkül. Nyugodjatok csak meg ti külföldröl pénzelt nihilisták, itt soha az életben nem lesz rendszerváltozás, Orbán Viktor hatalma örök marad!

Csetepaté márki 2017.04.10. 08:54:31

"Orbán és az emberbarát befektető viszonya..."
Persze, Soros, az emberbarát spekuláns.
Kb az ibolyaillatú szar kategória.
Csak lovaggá ne üsse az angol királynő a font '90-es bedöntéséért.
Ja, most jut eszembe, még a repülőről se szállhat le. Sok hasznot hajtott máshol is

ami szabad 2017.04.10. 09:05:22

Bexartam a röhögéstől azon a kormányzati hülyítésen, hogy Soros repülőgépekkel / buszokkal szállította a tüntetőket. Komolyan mondom, a könnyem kicsordult! Nem mintha a lengyel szimpatizánsokat nem a kormány szervezné ide... Szánalmas origon az összes cikk kommentelhetetlen, a gyáva jobberek nem igazán látják szívesen mások véleményét, ezt tapasztalom. Mert mely oldalakon nem lehet kommentálni? 888, magyar idők, és minő véletlen, a rigo is erre az útra lépett..

hidroponi 2017.04.10. 09:08:20

@n_dy: akkor huzd ki a fejed orban seggebol es meghallhatod!

sőőtnagyonis 2017.04.10. 09:15:24

Én a gulág realitása felől kiindulva kérdezem, kinek tettszett? És ki óhajt még egyszer odajutni? Aki azt megjárta, az tudja, az muszka sose dolgozott, és az istennek sem fog, de kiválóan ért a lágerek irányításához!
Joe bácsi pénzelte Sztálint is a háborúban, mégis ellene fordult, akár ez a főgeczy, akit kimostak a szarból..

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.10. 09:17:59

@n_dy: "nem hallottam arról, hogy orbán be akarja záratni a ceu-t"

Nem hiszem el, hogy ezt is elhallgatják! Talán próbálj bármilyen független orgánumot olvasni, ne csak a habonymédiát.

"sorost a fél világ utálja és mindenhonnan kipaterolják"

Magyargyűlölők, nem hiába fúj rájuk a csúti geci. Soros György a legnagyobb magyar patrióta Széchenyi óta.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.10. 09:18:58

Még a fideSSfasszopók is csak annyit tudnak felhozni Soros György ellen, hogy az angol fonttal szemben spekulált.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.10. 09:22:56

@Csetepaté márki: "Soros, az emberbarát spekuláns."

Vicces, mi? Majdnem annyira, mint a hazaáruló csúti geci. :))

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.10. 09:30:28

Íme néhány CEU-s szakdolgozat:

spiler.blog.hu/2017/04/06/ime_10_veletlenszeruen_kivalasztott_ceu-s_diplomamunka

1. Megfosztás és jövőtlenség: a marxizmus és a queer elmélet találkozási pontjánál
2. Játék az identitással: tanulmány a budapesti szado-mazo közösségről
3. A blaszfémia mint az intézményi kritika eszköze
4. Az anya nevében: médiadiskurzus, nacionalista ideológia és a reprodukcióval kapcsolatos politika a posztszocialista Macedóniában
....

Hányinger.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.10. 09:32:32

@ami szabad:

Helyes..

A hazudozó, hírhamisító ballib szarháziakat jobb kitiltani.

Ti is ezt teszitek az Indexen, HVG-n, 444-en, mindenhol.

]{udarauszkasz 2017.04.10. 09:45:53

Azt nem tagadom,hogy a Soros egy zsivany, de azert egyetemeket bezaratni, azert az mar egy fokkal tul durva. Mi lesz ezutan, konyvegetes? Maglyahalal?

Egéridomár 2017.04.10. 09:46:36

@n_dy: Talán nem a hablatymédiából kellene tájékozódnod. Húzd fel a redőnyt az ablakodon, kapcsold ki az M1-et, gyere ki az utcára a napra és meg fogsz lepődni, mennyire más a valóság.

impala 2017.04.10. 09:59:20

@Ballib Cenzúrázók Réme 27: "Orbán Viktor hatalma örök marad!"

valamikor ezt elhittük szocialista berendezkedésről is :)

Arcade Macho 2017.04.10. 10:18:52

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ciczuka!
kiderul hogy te meg a Soros eletmuvet is teljesen ismered?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.10. 10:22:43

@Arcade Macho: "ismered"

A kőnyvégetőknek fáj, ha valaki olvasott. Szánlak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.10. 10:24:12

@impala: Ő a fideSSfasszopókat figurázza ki. Nehéz megkülönböztetni, mert néha a fideSSesek is saját paródiájukat adják. :))

Pop40 2017.04.10. 10:28:41

@Legeslegalja: Valóban hányinger. A szaros blogotok biztos mindent megtesz, hogy lejárassa a fiatalokat.
Szerencsére magasról köpnek rátok, komcsi csürhe. :D

Pop40 2017.04.10. 10:30:49

@Legeslegalja: Nagyon jól teszik, a magadfajta hazudozó komcsi férgeket úgy kell kib.szni, hogy a seggén csússzon vissza Habony kanálisába.
Hazudozz Vitya valamelyik senki által nem olvasott propagandaoldalán, ne itt.

Pop40 2017.04.10. 10:34:07

@ami szabad:

Ezeket a szutykokat megnyitni is kár. Fölösleges növelni a kattintásszámot.
Írják csak a hazudozásaikat annak a 10-20 szerencsétlennek, aki még véletlenül odatéved. :-)

Amilyen hülye az átlag fideszes, biztos elhiszi, hogy Soros személyesen szállított ide repülőn (!!) vagy százezer embert :D :D :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.10. 10:34:43

@Legeslegalja: Hát amilyen szakdolgozati témékat láttam az ELTE-n, a csúti geci azt is bezárhatná. :))

Tulajdonképpen minden egyetemet be kéne zárni, akkor nem csak a prolik tanulnának szakmunkásnak.

Sőt, minden kertes házat le kéne rombolni, mindenki panelben lakjon, ha már neked csak arra telik.

Pop40 2017.04.10. 10:36:14

@n_dy:

"1. nem hallottam arról, hogy orbán be akarja záratni a ceu-t ... ti honnan veszitek ezt?"

Öreg, te hol töltötted az elmúlt hetet? Valami atombunkerben az Antarktiszon?

Vagy az M1-en, nonstop? :D

Pop40 2017.04.10. 10:37:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Itt 1 valami van, amit be kéne zárni, és az maga a csuti geci.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.10. 10:38:22

@Pop40: :)) Mindjért a tökénél ragadtad meg a témát. Igazad van.

Egéridomár 2017.04.10. 10:47:59

@Pop40: Ha az M1-et nézte volna, akkor azt se tudta volna, hogy volt tüntetés a CEU mellett.

Egéridomár 2017.04.10. 10:57:51

@Legeslegalja: @Legeslegalja: Figyu fideszgeci. Sajnos a magadfajta fideszgecik minden általad említett blogba odaszarják a hablatymédia okádékát. Mit gondolsz egyébként erről? Szerinted az agyhalott fideszgeciken kívűl kit érdekel a fos, ami belőled ömlik?

Pop40 2017.04.10. 10:58:52

@Egéridomár: Aki ilyen szemetet néz, az nyilván nem azért nézi, mert tudni akar bármiről is. (Esetleg Vitya aznapi véleményét kivéve.)

Bár a magát Tények-nek csúfoló párthíradónak biztos sokáig kellett keresgélnie, mire végre talált olyan helyet, ahonnan csak 10-20 tüntetőt lehetett filmezni :D

Pop40 2017.04.10. 11:01:22

@Egéridomár:

Ezt a bloggazdák cseszik el. Nem kenyerem a cenzúra, de az ilyen 120 nickes, minden blogban ugyanazt a habonyi propagandát okádó fideszbérenc majmokat ki kéne vágni a retekbe, menjenek Habony valamelyik kanálisába hazudozni, van elég.

Arcade Macho 2017.04.10. 11:15:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: en eddig atz hittem hogy te csak ossze vissza pofazol
de most oszinten...
ismered Soros bacsit is?
a nagy eletmuvet amit maga mogott hagyott?
ugye ugy nyilatkoztal errol a temarol hogy beteve ismered?

en pl. olvastam egy zsido spekulanstol konyvet, te ezt Sorossal megtetted vagy csak POFAZOL?

impala 2017.04.10. 11:58:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: azért kitaláltam :)
de igaz, a határ nem túl éles a paródia, és sok komolynak szánt megnyilvánulás között.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.10. 12:09:05

@Arcade Macho: "ismered Soros bacsit"

Tudom, hogy az átkosban támogatta a rendszerváltást, a máskéntgondolkodókat a fideszt is, és azóta is önzetlenül támogatja a magyar demokráciát. Vicces, hogy a csúti geci a legnagyobb magyarban találta meg az ellenségképét. Ez őt minősíti, nem Soros Györgyöt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.10. 12:10:27

@dzsordzs szarosz: A fideSSfasszopó felforgató ügynököknek kicsit még tanulniuk kell a magyar nyelvtant.

Arcade Macho 2017.04.10. 12:59:52

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ott linkelte be egy soros berencz altal feltartott plakatot elotted
azon valamilyen ahmed van ugye?
index.hu/belfold/2016/12/03/ahmed_h._szabadulasaert_tuntetnek_a_blahan/

na akkor elmondom
egy NATOn kivuli orszag teruleterol tortent FEGYVERES osszehangolt tamadas a szuveren Magyarorszag ellen!!!
ennek az egyednek aki ott felforgatott es MAGYAR rendoroknek vezette neki a csürhét a szabadsagaert tuntetnek, hogy a magyar fuggetlen biroi szervek valtoztassak meg az iteletet!!!
ERTED te baromallat???
siman odamegy egy kocsog megtamadja a rendorseget a hataron at es az agyhalott sorosod szerint az a demokracia hogy ezt a hulladek allatot mentsek fel

ezt a felforgatast gondolod hogy a demokraciat tamogatja?
ekkora hulye te se lehetsz!!!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.10. 15:50:55

@stop operation soros: A fideSSfasszopó felforgató ügynököknek kicsit még tanulniuk kell a magyar nyelvtant.
süti beállítások módosítása