B1 blogcsalád



A civiltörvény megmutatta: választhatjuk az orbáni diktatúrát, vagy a szabadságot

2017. április 08. - Mr Flynn Rider

Civiltörvény, CEU-elzavarás, a médiaszabadság korlátozása – az ország nyílegyenesen menetel a diktatúrába.

orban_marcius_15.jpg

Gulyás Gergely, Kósa Lajos, valamint Németh Szilárd tegnap beadták a törvényjavaslatot, amely hivatalosan a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szól. Valójában Orbán egy két évvel ezelőtti, teljes letámadásos stratégiájának folytatása, amivel fel akar morzsolni minden apró ellenállást, ami még az országban maradt.

Orbán valójában sosem szolgálta ezt az országot – valójában az országot használja a hatalmi mániájának kiélésére.

Két évvel ezelőtt megírtuk, hogy annak idején a civilek elleni nyomásgyakorlást az amerikaiak állították meg. Akkor az Obama-adminisztráció igen finom nyomásgyakorlással jobb belátásra bírta Orbánt. Most a minielnök abban reménykedik, hogy Trumpék nem állítják meg, sőt, maga mögött tudhatja kenyéradó gazdája, Putyin támogatását is. (A legtöbb új politikai vezető az Egyesült Államokban talán azt se tudja, hogy Magyarország létezik. Arról is írtunk már, mennyire magasról tesz az amerikai diplomácia arra, hogy Orbánék mit ugrabugrálnak.) Így az a tudathasadásos helyzet jött létre, hogy Magyarország már beletartozik az orosz érdekszférába, de hivatalosan még mindig a NATO és az EU tagja.

A civiltörvény tehát a két évvel ezelőtti sztori folytatása, ha tetszik, kiteljesedése:

alapjaiban avatkozik bele a társadalom működésébe, hiszen bélyeget süt minden civil szervezet homlokára. Elfojtja az önálló, alulról jövő kezdeményezéseket.

Utoljára ilyet a Horthynál láttunk (a kommunista, a balos, szocdem szervezetek erőszakos elnyomása), majd Rákosinál (minden civil szerveződés államosítása és megszállása). Nem furcsa, hogy ezek a diktátorok is az önálló szerveződések beszántásával próbálták megszilárdítani a hatalmukat?

A törvényszöveg minimálisat enyhült a korábbi, kiszivárgott változathoz képest, de a civilek szerint így is pusztító hatású. A Transparency szerint a civiltörvény szükségtelen és diszkriminatív, ugyanakkor jó eséllyel alkotmányellenes is. A javaslat szerint azok az egyesületek számítanának külföldről támogatottnak, amelyek egy évben legalább 7,2 millió forint támogatást kapnak külföldről. Ebbe nem kell beleszámítani az EU-forrásokat, ha azokat a magyar költségvetésen keresztül kapják, ha viszont közvetlenül Brüsszelből érkezik a támogatás, az ugyanúgy "külföldi" pénznek számít.

Maga a törvény csak egy apró szeg a magyar demokrácia koporsójában. Valójában egy folyamat része, amelynek lényege, hogy Orbánék megtörjék Magyarországot és teljesen az uralmuk alá hajtsák. Ebbe a folyamatba illeszkedik bele

  1. a demokratikus intézmények bezárása, vagy fideszes nímandokkal való feltöltése;
  2. a független média elfoglalása, felvásárlása, ellehetetlenítése;
  3. az alkotmányos jogok (pl. népszavazás, sztrájkjog) megnyirbálása;
  4. az igazságszolgáltatás, a bíróságok, rendőrség, ügyészség elfoglalása;
  5. a választási törvények folyamatos átírása;
  6. a hatalom gazdasági bebetonozása, az oligarchák és a szolgák jutalmazása közpénzből, ill. bizonyos gazdasági szektorok államosítása, „megrendszabályozása”.

A diktatúra azzal teljesedik ki, amikor az EU-nak elege lesz a folyamatos gyűlöletpropagandából és egyszerűen kirakják az országot az Unióból. Ekkor az ország hivatalosan is visszacsúszik majd az orosz befolyási övezetbe.

Magyarország polgárainak két választása maradt:

  1. vagy lerázzák magukról az orbáni diktatúrát,
  2. vagy birkaként tűrik, hogy tovább nyírják őket.

Nem tudni, most jönnek-e majd az amerikaiak, hogy finoman megállítsák Orbánt. Őt valahogy meg kell állítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr612409867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemlétező iraki tömegpusztító fegyverek 2017.04.08. 18:40:10

Az USA- ban meg Izraelben is diktatúra van- ugyanis ottani példa a "civiltörvény" alapja.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.04.09. 12:29:27

Az orbáni szabadságot választom, ne a liberális arabokat és a Soros-ballibákat

Punxsutawney Mormota 2017.04.09. 12:40:53

@nemlétező iraki tömegpusztító fegyverek: Most nagyon megasszontad a magadét, éhbértoll. A ma létező összes jogrendszer alapja a római jogban fedezhető fel. Ebből aztán ki-ki habitusa szerint levezeti és megcsinálja a saját jogrendszerét.
Demokratikus államok éppen úgy ezt használták, mint a legkevésbé sem demokratikus államok.

Jakab.gipsz 2017.04.09. 15:23:44

A civil törvény a civil szervezetekre vonatkozik van belőlük kb. 50-60 000, ennyiféle szervezetet szükséges szabályozni, nem értem mi a probléma.

A Soros féle multikulturális nyitott társadalmat, pedig mint ahogyan a proletár internacionalizmust is, a történelem szemét dombjára kell hajítani. Soros pedig ez ellen semmit sem tehet. A tudomány-filozófia, a nagy betűs "TUDOMÁNY" nem újságírás és nincs népszavazás sem pedig politikai vélemény nyilvánításnak, tudományos kérdésekben helye.
Ez a Soros pedig azt képzelte, amit Ő csinál az a CEU-n az tudomány, tévedett.

lippsi e vagy? 2017.04.09. 15:34:25

Ez az átláthatósági törvény legfeljebb pár Soros szervezetnek jön kínosan, bár igazából még így sem értem a nagy felhajtást. Elvileg eddig is nyilvánosságra kellett hozniuk a támogatóik nevét, ezután is azt kell tenniük, csak nagyobb nyilvánossághoz jutnak el az adatok

Most akkor teljesen hülyének nézik a zembereket, hogy csak annyit tudtak róluk, amennyit ők jónak láttak közreadni? Hiszen aki akarta úgyis megtudta, kitől kapták a pénzt és mi volt a gazdi célja ezzel a befektetéssel

Pipas 2017.04.09. 15:43:33

B1 blog, titeket ki pénzel?

Pipas 2017.04.09. 15:48:51

"Őt valahogy meg kell állítani."

Kitől kaptatok pénzt arra, hogy a demokratikusan megválasztott kormány megdöntése mellett kampányoljatok?

nem várt fordulat 2017.04.09. 16:01:35

@Pipas: de szar lehet vasárnap is dolgozni...

Stop Operation Soros 2017.04.09. 19:30:45

Tudod miért nincs soha puccs az Egyesült Államokban?
Mert ott nincs amerikai nagykövetség.

ibb.co/hSAyd5
süti beállítások módosítása