B1 blogcsalád



Kezdődik az újabb össznépi átverőshow - indul a nemzeti konzultáció

2017. március 26. - ashwood

20150603nemzeti-konzultacio-mem4.jpgJövő héten jelentősen feljebb csavarja az eddigieknél is a kormány a nemzeti átverés potméterét. A hablaty-kormányzás csimborasszója: indul az újabb konzultáció – az áldemokrácia fügefalevele egy autokrata rezsim antidemokratikus akcióira.

A nemzeti konzultációnak csúfolt papírpazarlás biztos jele annak, hogy a kormány végre kitalálta, miként lehetetlenítse el a neki nem tetsző civil szervezeteket.

De ne szaladjunk ennyire előre. A kérdéseket még nem ismerjük, bár a „Ki a példaképed? Miért épp Lenin?” logika mentén nem nehéz megtippelni azokat.1_clk.jpg

Azt is tudjuk, hogy három fő csapásiránya lesz a konzultációnak:

1, menekültek (lásd még: határvédelem),

2, Brüsszel (lásd még: az új Moszkva),

3, civilek.

Az elsőről korábban már írtunk: százmilliárdok és komoly kampány kell ám ahhoz, hogy megállítsunk, deportáljunk, üssünk-verjünk a déli határszakaszon átlagosan napi egy menekültet. Nagyobb a veszély, mint valaha! Ha nem vagyunk éberek, tán meg is duplázódik e hatalmas szám és akkor bizony csak pislogunk.

A másodikra sem érdemes túlságosan sok szót vesztegetni. Mert ugye Brüsszel, a gaz, el akarja vonni a magyar kormánytól a jogot, hogy olyan adót vessen ki, amilyet csak akar – mondja a magyar kormány. Nem, semmi ilyet nem tervezünk, ahogy eddig, úgy eztán is nemzeti hatáskörben marad az adóztatás – mondja Brüsszel. Az ügy akár itt véget is érhetne, ha Orbán láncos kutyája nem folytatná: Brüsszel taktikázik, az adóügyi biztos hazudik. Te pedig, Szilárd, legalább olyan okos vagy, mint amilyen szép.

A harmadik témakör a – Németh Szilárdnak már csak per Gyuri bácsi által pénzelt – civil szervezetek, amelyek már nem is civilek, hanem lobbisták, akik erősebbek egy gyengébb kormánynál, és ami kijön a szájukon, az „hablaty, hamuka, duma, hazugság.” Arany szavak ezek.nemzeti-konzultacio1.png

A legújabb vád a civilek ellen, hogy 40 milliárd forintot akarnak keresni a magyar államon a migránsbiznisz segítségével. 40 milliárdot! Pedig hány szép stadion kijönne belőle! A szám pedig úgy jött ki, hogy a bitang – vélhetően ugyancsak Soros kézben lévő – Európai Emberijogi Bíróság 3-3 millió forint kártérítést ítélt meg két bangladesinek, valamint 2,5 millió forintnyi perköltséget az őket védő Magyar Helsinki Bizottságnak. Na most – matekoztak a Fideszben –, ha még 15 ezer elutasított menedékkérőnek is ennyit ítél meg a bíróság, hát bizony ennyit kaszál a migrisimogató civil. De hagyjuk is ennek az abszurditását, elég annyit felvetni: az állítólag jogvégzettek alapította Fideszben senki nincs tisztában azzal, hogy a perköltséget nem a másik fél ügyvédjének, hanem a bíróságnak kell kifizetni? Ajvé, de rég volt már az a Bibó Kollégium.

Az Orbán egyre tekintélyesebb tomporára tapadt nyaloncmédia pedig egyre-másra pakolja a fát a gyűlöletmáglyára. Ezek nem is civilek – mondják –, idegen pénzből befolyásolják itt a közvéleményt, miközben nem is szavazott rájuk senki! Mert rátok igen, gyűlölködés vámszedői? Mégis, a befolyásolás vágya oly erős bennetek, hogy azt csak a közpénz-bulémiátok képes néha elnyomni. Már amikor meg kell számolni az állami hirdetésekért kapott adóforintokat.

És még kinek van legitimációs deficitje azok közül, akik a közvéleményt akarják befolyásolni? Segítünk: a megválasztott képviselőkön kívül mindenkinek. Amikor Józsi bácsi a kocsmában, borgőzös hangon szapulja/imádja a kedves vezetőt, és a törzsközönség áhítattal csüng az ő ajakán, akkor bizony közvélemény-befolyásolás lett folyamatba tétetve. Miként vasárnapi ebédnél a családfő kinyilatkoztatásai is mind alkalmasak a befolyásolásra. Na akkor, velük mi lesz? Rájuk sem szavazott senki. de még a CÖF-re és a baráti civiljeitekre sem. Senki sem. De nekik lehet, mert azt mondják, amit hallani szerettek?

És a végén arról kérdezik meg az ország népét, hogy jól van-e úgy minden, ahogy van. Végül aztán a lakosság 10 százaléka visszaküldi hibátlanul kitöltve az ívet, majd várja a nyereményt. Amit meg is kap, amikor a kedves vezető által üdvözül, mondván: ő, a 10 százalék valójában 98, maga a honffy büszkeségtől dagadó nemzetkebel.

Hát, akinek ez kell, szorgalmasan ikszeljen. A többieknek elég egy év múlva.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5112371269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legeslegujabbkor 2017.03.26. 20:45:11

Kinek van hányingere attól, hogy Szíjjártó naponta kétszer is elmondja, hogy nem mászkálhatnak ellenőrizetlenül a menekültek Európában azok után, hogy ők először ráengedték Ausztriára a menekülteket mindenféle ellenőrzés nélkül?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.03.27. 11:16:51

@legeslegujabbkor: Hogy is volt az a történet? Hogy a pápa meg az ensz is csikorgott, elindult a menet az m7-en meg konvojok jöttek a retkekért? Aztán kezdték el elengedni ellenőrzés nélkül?
Ja, régen volt, a ballibeknek meg csak holokauszt ügyben van jó memóriájuk

szdan 2017.03.27. 11:33:34

Van aki még képes komolyan venni ezt a blogot?! Önlejáratás level 20000000...
Ebből az ashwood-ból (magyarul amugy "faszén" - és tényleg az) süt a szellemi torzultság, csököttagyúság, dilettantizmus és a lipsi agymosottság.
Kár hogy az ilyen szennyek calais-ba deportálásáról nincs konzultáció.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.27. 11:40:58

A migránsseggnyalás ma már nem divat.

Mostanra Merkel is ugyanazt mondja mint Orbán 2 éve.

Nevezetesen, hogy az EU-nak meg kell védeni magát a külső határokon, és az azonosító nélküli muszlim hordát ki kell toloncolni.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.27. 11:42:22

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:

Az meg külön poén, hogy a ballibek hol azt hazudják a keírtés semimt nem használ, hol pedig éppen arra hivatkoznak, hogy a keírtés miatt, csak kevés migráns lép be illegálisan amúgyis.

chrisred 2017.03.27. 12:11:04

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Senki se kérte a személyi azonosítás mellőzését. Éppen ellenkezőleg.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.27. 12:19:03

@chrisred:

A zöldhatáron sáskaként átáramló muszlim migráns horda azonosítása máshogy nem volt elképzelhető, csak a kerítés megépítése és határvédelem megerősítése által.

Ez ellen ágáltak a migránsseggnyaló ballibek, és ma is a kerítés ellen vannak, holhott ez az egyetlen lehetőség arra, hogy azonosítás nélkülis muszlimok az ország területésre lépjenek.

Ma is akik beadják a kérvényt, azok 99%-ban lelépnek az elbírálási folyamat során. Ezért teszik az elbírálási folyamat idejére a migránsok számára a táborokat zárttá.

És jelenleg ez ellen ágálnak a ballibek, mert a céljuk, hogy minél több beazonosíthatatlan, engedély nélküli migráns legyen az országban.
Más racionális oka ennek nem lehet.

Bravehearth 2017.03.27. 12:22:05

@legeslegujabbkor: "...nem mászkálhatnak ellenőrizetlenül a menekültek Európában azok után, hogy ők először ráengedték Ausztriára a menekülteket mindenféle ellenőrzés nélkül?"

Ez így azért csúsztatás, tovább netto hazugság is van benne!

Teljesen korrekt elvárás, hogy NE mászkáljon mindenféle jöttment az utakon bármerre is megy Európán belül. Nem szül jót, semmi jó nem származik belőle!

Továbbá hazugságokat állítasz, ha úgy állítod be, hogy csak úgy ellenőrzés nélkül ráengedtük a migriket szegény 'Ajrópára'!
1. '15 nyarán még nem volt határzár, semmi sem gátolta meg a buckalakót, hogy azt tegyen, amit akar, arra menjen, amerre akar. A szabályok sem engedték meg, hogy őrizet alatt legyenek. Bejött, kitöltött egy papírt (bemondásra lejegyezték, kicsoda-micsoda ő), majd továbbment. Nyilván nem a befogadóba, hanem a sógorékhoz.
2. '15 nyár végén már NEM akarták őket továbbengedni, erre mindenki sírt (igen, a szocionisták, a libek, a kicsik és a még kisebbek is), hogy engedjék őket tovább, nem itt akarnak héderelni...! Persze akkor a határon már dübörgött a 'nofinger' és a 'germani-germani'! És ugye mindenki abdul volt és január elsején pottyantotta az anyja erre a szerencsétlen világra.
3. Megépült a kerítés, őrizték is. Erre a horvátok felé mentek a buckalakók. Ők meg simán áttolták hozzánk. Szervezetten! Ekkor még csak épült a horvátok felé a határzár, eszköz nem volt megállítani őket. A szervezett horvát transzportokat különösen nem! A legjobb döntés volt ezeket továbbszállítani! Véletlen se maradjon itt egy sem (ha már ők sem ide vágytak)! Mellesleg hazug állítás, hogy SEMMI regisztráció nem volt, mivel a svédek tavaly óta épp ilyen migriket akarnak visszatolni, akik 2015 szeptember-októberben jöttek be és ITT regisztrálták őket elsőként! Sem a görögök, sem a horvátok nem regisztrálták őket! Persze mi balfékek igen... Egyértelmű, hogy egyet SEM szabad ezek közül visszaengedni!
3. Ez egy hónapig tartott, akkor a horvátok felé is elkészült a határzár. Onnantól fogva rajtunk keresztül LEGÁLISAN nem juthatott át migri! És akkor te erről a másfél-két hónapról beszélsz, miközben azóta eltelt több, mint másfél év? Azóta konzekvensen őrzik a határt és számonkéred azt, hogy akkor tovább vonatoztatták ezt a csürhét? Szánalmas vagy!

De tényleg érdekel a véleményed! A konkrét javaslatod, hogy TE mit csináltál volna? Jönnek a migrik. Naponta nem 20-30, hanem 3-4-5000! Nem lehet erőszakot alkalmazni, kényszeríteni, hiszen ezek szegín' menekülők. Menekülnek a gaz Szerbiából. Ok. Regisztrálni kell, de ehhez ugye meg kell állítani. Biometria nem megy, mert ugye 'nofinger' van. Iratok nincsenek, mert leégett a ház. Csak telefon és bankkártya van. Regisztrálod őket, végre veszel ujjlenyomatot, vagy ha azt nem, hát fotózod. Ok. Semmi sem garantálja, hogy amit elmondott, az igaz, mert mindegyik 14 éves, mind január elsején pottyant és mindegyik ahmed és ali és abdul. Egyrészt: hogyan oldod ezt meg, ha az 5-6-7 ezerből a 90%-a szarik rád és tovább menetel? Persze nem alkalmazhatsz kényszerítést, mert akkor náci vagy! És bezárni sem lehet őket, mert akkor náci vagy! Na, hogyan oldod meg??? Ok, köcsög a kormány. Te hogyan oldottad volna meg???
Megépült a határzár, őrzik, a jogi háttér is rendezett. Nem engednek be egyet sem. Aki mégis próbálkozik egy velőset hazudozni, az megteheti a tranzitban. És onnan mehet vissza a szerbekhez. Ezzel mi a gond?

Mellesleg elég ostoba gondolkodásra vall összekeverni az okot és az okozatot. A milliárdos kiadás a kerítésre nem lehetett értelmetlen azzal indokolva, hogy most napi 2-3-4-5 migri próbál átjönni! A napi többezer azért lett napi néhány fő, mert egy hatásos és releváns akadályba ütköztek! Ebből a szempontból kifizetődő volt a kerítés! Az árát nézve pedig egyértelmű, hogy sokkal olcsóbb megoldás volt, mintha tízezreket kellett volna itt kezelni, etetni, elviselni és még összefogdosni is! És akkor még nem beszéltünk arról a milliónyi kockázatról, amit ezek jelenléte okozott volna! Mi itt vagyunk, ők nincsenek itt. Mindenkinek jobb ez így. És ebből a szempontból az átvonatoztatás (ami azért mégsem csak egy 'egyszerű' átvonatoztatás volt) a lehető legjobb döntés volt! A hazai polgárok érdekében hozott józan döntés volt az adott helyzetben. A kommunikáció pedig azért hitelesebb a kormány részéről, mint a fritzek vagy a 'majdnem-fritzek' részéről, mert már akkor is arról ment a vita, hogy jó-e nekünk ez a sok migri, vagy inkább átok! A fritzek ugráltak, mi fanyalogtunk... Ők már nem ugrálnak, mi még mindig fanyalgunk! De már kerítés mögül és még mindig ugyanazokkal az indokokkal! És itthon azért az ádvent és a szilveszter is békésebb volt! Ez megért pár vonatot...

Bravehearth 2017.03.27. 12:25:20

@chrisred: Nem mellőzték! A svédek a horvátok felől átjött migrik közül is vissza akartak baszkodni párszázat, mondván itt regelték őket először! Nem érzel ellentmondást??? Továbbá ismét megkérdem tőled azt, amit már párszor megkérdeztem és fentebb is részletesen kérdeztem:
TE (nem más, nem a katona, nem a szakértő), igen TE MAGAD hogyan csináltad volna az adott körülmények között a folyamatot? TE mit tettél volna, ha többezer migri tapossa a zöldhatárt naponta és még csak rá sem szabad kiabálni, mert azonnal gaznáci leszel???

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.03.27. 12:29:22

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Ja.
"- Csukd be az ablakot, mert bejön a sok szúnyog!"
Egy órával később:
"Mekkora baromság volt becsukni az ablakot, nincs is szűnyog bent."

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.03.27. 12:31:23

@chrisred: Nem kértétek? Bazmeg, mingyá leszakad a plafon!
Amikor - a kötelező protokoll szerint - elfogdosták ezeket a retkeket, aztán bevitték, hogy azonosítsák, akkor itt hőbörögtetek, hogy teljesen jogos, hogy nem adnak ujjlenyomatot, és amúgy is csak átutazók, nem kell feltartani őket.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.03.27. 12:36:55

Ja azokhoz is lenne kérdésem, akik szerint a migriket verik a határon, meg kutyákkal tépetik őket.
Szóval ugye a belgrádi kórházban ezt lenyilatkozta Ali. Bárki megkérdezte, hogy ugyan miért Belgrádban kezelteti magát, ami 150km a határtól? Közelebb nem volt orvos, aki a kutyaharapást el tudta volna látni?

Bravehearth 2017.03.27. 12:48:46

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Sosem kaptam választ azokra a kérdéseimre, hogy nem az a vita, hogy a sérüléseik valósak-e, vagy sem! A vita a sérülések keletkezésének helye és körülményei körül van. Elhiszem, hogy kutyák harapták meg, ököl ütötte és bakancs rúgta! Lehet. De a kutya, ököl, bakancs és gumibot tulajdonosát illetően SEMMILYEN valódi bizonyíték nem került még elő...! Nyilván ennek is oka van, pedig már hosszú hónapok óta sanyargatják szegín' migriket a gaznáci magyar szervek!

De két dolog azért szerintem fontos!
1. A dróton szerzett sérülések csak a migri számlájára írhatóak!
2. Szerintem egy fegyveres testület tagja PONTOSAN tudja, hogy kell úgy megfenyíteni egy migrit ahhoz, hogy összeszarja-hugyozza magát, de nem tud róla látleletet fölvenni egy doki sem! Ezt szerintem minden rendőr, BV-s, katona pontosan tudja. A 'civileket' nyilván meg lehet etetni az ellenkezőjével és a pardavimárták, jeneiorsolyák és a zsohárzsuzsák (phejjj...) ettől még hangosan fognak vonyítani, de szerencsére annyi jelentőségük van, mint egy rácsos ablaknak a tengeralattjárón! Jó is ez így!

chrisred 2017.03.27. 12:54:45

@Ballib cenzúrázók réme 25: Jól látod, a kerítésépítés nem célként, hanem a funkcionális határelenőrzés egyik elemeként kellett volna, hogy funkcionáljon. A határvédelem rosszul használt kifejezés, mert semmi nem veszélyeztette Magyarország területi épségét, vagyis a határt nem védeni kellene, hanem a határon átlépőket vagy átlépni szándékozókat ellenőrizni.

chrisred 2017.03.27. 13:00:33

@Bravehearth: Hatósági személyként a feladatom nem egyes személyek (akár migránssimogatók, akár migránsgyűlölők) személyek véleményének megfelelni, hanem a hatósági feladataimat a magyar és nemzetközi jogszabályokban meghatározottak szerint ellátni.

Bravehearth 2017.03.27. 13:01:33

@chrisred: Tévedésben vagy! Megszületett egy döntés, hogy NEM ENGEDÜNK be ide migriket! Ők jöttek. Most is jönnének. Lőni ugye nem lehet rájuk, tehát meg KELL állítani őket. Erre nagyon jó a kerítés (sajnos szerintem nem elég erős és nem elég magas), ergo a határvédelem kifejezés korrekt és indokolt! Ha úgy döntöttünk, hogy nem akarunk itt buckalakókat látni, akkor nem határellenőrzés eszköze, hanem a határ védelmének eszköze. Komoly tévedésben vagy! Tudod, mi a határellenőrzés eszköze? A határátkelő a közúton és a járművek átvizsgálását szolgáló műszaki létesítmények. A sorompó. Az adatbázisokat elérhetővé tévő informatikai rendszerek. Na ez a határellenőrzés eszköze! A kerítés, drót, árok, géppuskások, katonák, IR érzékelők a határ VÉDELMÉNEK eszközei. És az indokolt is! A migrik ellen legfőképp!

Bravehearth 2017.03.27. 13:02:46

@chrisred: És hogy felelsz meg nekik a már leírt körülmények között? KONKRÉT választ várok tőled, nem handabandát és maszatolást! Hogy regisztrálsz a leírt körülmények között??? KONKRÉTUMOKAT várok tőled!

Ballib cenzorok réme 01 2017.03.27. 13:11:36

@chrisred:

A migránsok az egész EU társadalmi stabilitását fenyegetik.

Az meg egyenesen szánalmas, hogy a Francia, Belga és Svéd migránsok esetén arra hivatkoznak a migránsseggnyalók, hogy már a migránsok leszármozattai követték el az erőszakos bűncselekményeket.

Ugyanis semmennyivel sem lesz jobb nekem és unokáimnak ha Ahmed helyett annak unokája robbantja fel magát a metrón, vagy vezeti be a VIII. kerületben a Sária intézményét.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.27. 13:13:12

@chrisred:

Dehogynem.

Hatalmas magyarellenes kampány volt a főbb nyugati médiákban, hogy a csúnya magyar kormány direkt nem engedi át a szegény menekülteket Németország felé, pedig a németek tárt karokkal várnak mindenkit. Pedig Mo. csak próbálta betartani a szabályokat.

Aztán 2 hét magyarellenes kampány után a magyar kormányzat megelégelte a hülye szövegelést, s mindenkit elkezdett továbbengedni. Ezzel hatalmas győzelmet aratott a nyugat felett. Az osztrák kormány bele is bukott az ügybe.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.27. 13:17:11

@chrisred:

A jelenlegi szabályok miatt - ezek azt mondják, hogy bárki visszaküldheti a menedékkérőt az ELSŐ regisztráció országába - az egyetlen helyes megoldás:
- nem regisztrálni senkit (a görögök ezt csinálják),
- be se engedni őket (ez a magyar, a horvát, s a bolgár megoldás).

Más megoldás nincs.

chrisred 2017.03.27. 13:31:50

@Bravehearth: Kifogásokat bárki találhat. Ha a magyar állam annyira hiányosnak tartotta a saját szakmai felkészültségét az idegenrendészeti feladatok ellátásához, akkor miért csökkentette a BÁH költségvetését?

chrisred 2017.03.27. 13:34:44

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Ezt a szabályt váltotta fel az, hogy a regisztrált menedékkérőket meghatározott kvóta szerint elosztják az uniós országok idegenrendészeti hatóságai között, amelyek lefolytatják a menekültügyi eljárást.

chrisred 2017.03.27. 13:40:47

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: És kifejezetten azt kérték, hogy a magyar hatóságok azonosítás néllül engedjék tovább őket? Dehogyis. Pont az volt a gond, hogy akár az útjukat állták, akár továbbengedték, akár visszatoloncolták őket, az azonosítással senki nen foglalkozott. Nem csoda, hogy Budapest lett a terroristák paradicsoma - mint Rick kávézója a Casablancában az ellenállóknak.

Ballib cenzorok réme 01 2017.03.27. 13:41:00

@chrisred:

Nincs ilyen szabály.

Szerecsére a Visegrádi Négyek által képviselt érdekszövetség ellenállt a Soros féle migránsbetelepítési tervnek.

sZulamith 2017.03.27. 13:41:24

"Te pedig, Szilárd, legalább olyan okos vagy, mint amilyen szép." Imádom, ha valakinek az okos gondolatok mellett humora is van:))

Szerintem nem kéne itt a postára költeni, egyszerűen Járni kéne a településeken, felülni a falujáró buszra, vagy a vonatra. Látni, és hallgatni a sok mosolytalan /fogatlan/ embert.

Bravehearth 2017.03.27. 13:42:49

@chrisred: A kérdésemre válaszolj légyszíves EGYSZER VÉGRE!!! Ha többezer buckalakó 'nofinger', 'germani-gemani' skandálással átvágtat a zöldhatáron, TE (IGEN, TE MAGAD) hogyan regisztrálnád őket úgy, hogy nincs kényszerítés, nincs erőszak, nem lehet őket visszatartani és bezárni, mert akkor náci vagy! Legyél már annyira egyenes, hogy egyszer KONKRÉTAN válaszolsz a kérdésre és nem a hazugságaidat mantrázod (mert nem egy volt tőled az elmúlt hónapok során)!

Továbbá hazudsz, nem a szakmai felkészültségét tartotta hiányosnak, hanem rájöttek arra, hogy hiba volt az UNIÓ által szorgalmazott lépés, a határőrizet megszüntetése! Elkúrták, most korrigálják. Ennyi. De ha azt hiszed, hogy a BÁH költségvetése ezen segíthetne, akkor sajnos ostoba vagy! Mit érsz több adminisztrátorral és gyorsabb hálózattal, ha kényszerítő eszköz és akadály hiányában letaposnak a migrik???
KONKRÉT válaszokat lenne illő végre írnod, mert eddig csak maszatoltál!

Ballib cenzorok réme 01 2017.03.27. 13:44:47

@chrisred:

Amíg nem volt kerítés nem tudtunk fizikailag megfleelni az azonosítási kötelezettségnek.
Tekintve, hogy az EU-n áthaladva SENKI nem azonsoította őket.

Azaz az azonosítás problémakörét jogosan egyedül a Görögöknek tudod felróni. Ahogyan azt is hogy potenciális terrorsitákat zúdítottak az EU-ra.

Szerencsére a kerítés megépült a ballibek tiltakozása ellenére, és így a kötelességünket így is el tudjuk végezni hogy az EU ballib fele direkt gátolja az azonosítás, és szabályos ellenőrzött körülmények közötti beengedést.

Bravehearth 2017.03.27. 13:47:43

@chrisred: Aha! Amit két tagállam is bíróság elé vitt másfél éve, mivel az elfogadás és a szabályalkotás eljárását SEM tartották legitimnek! Nos, a másfél év alatt az a rendkívül fasza bíróság még egy nyomorult meghallgatást SEM tudott összehozni! Remek! Mert addig a buckalakók nyilván megállnak...!

Továbbá: hazudsz! Ezek nem menedékkérők, közönséges illegális bevándorlók. Egyszerű migrik. SEMMILYEN kötelmünk nincs velük szemben! A vonatkozó egyezmény hivatalos magyar szövegét idézték a jogász blogon! Az írott szöveg szerint SEM tekintendők menedékkérőknek! Te és az a macskaképű ezt hónapok óta magyarázzátok, pedig a hivatkozott egyezmény szövege szerint sincs igazatok! Egyszerű migrik ezek, semmiféle joguk nincs!

dunántúli gyerek 2017.03.27. 14:01:41

Helyes.

1. nem kell migráns

2. nem kell ballib demokrácia

3. nem kell az EUnak pucsítani

4. nem kellenek láthatatlan CIVILpénzek, le a háttérhatalommal

chrisred 2017.03.27. 14:11:13

@Ballib cenzorok réme 01: Nekik is felrovom. De szerencsére a görög állam nem szed be tőlem adót (csak a németektől), ezért különösebb elvárásaim nem lehetnek vele szemben. Különben is, Ciprasz rögtön elmúltnyolcévezett, hogy az előző kormány mulasztása volt a megfelelő határellenőrzési rendszer kiépítésének elhanyagolása.

chrisred 2017.03.27. 14:13:41

@Ballib cenzorok réme 01: Akkor jól tette, aki nem ment el a kvótarendelet elleni népszavazásra.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.27. 14:18:24

@chrisred:

Mely szabály nem lépett életbe, s mely rossz szabály.

Ez mind tüneti kezelés. A problémát magát kell megoldani.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.27. 14:20:05

@chrisred:

A görög határőrizet megoldhatatlan. Aszárazföldi török határukon van fal évek óta, de a migránsok a szigeteken jönnek, s ban több száz görög sziget a török partoktól pár km-re. Azaz Görögo. valóban az az állam, mely fizikailag képtelen a megoldásra.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.27. 14:21:40

@chrisred:

A szabályok szerint a menedékkérő nem mehet tovább, azaz a magyar hatóság pont ennek igyekezett érvényt szerezni. Erre jött a magyarellenes kampány válaszként. A magyar kormány pedig visszavágott, nagyon helyesen.

Bravehearth 2017.03.27. 14:26:46

@chrisred: A magyar állam viszont szed tőled adót. Ahogy tőlem is. És így lehetnek elvárásaim! Az egy nagyon határozott elvárásom, hogy NE költsünk egy kanyit sem mindenféle jöttment migránsra, mert nem felelősségünk a sorsuk, menekültnek sem tekintendőek. Továbbá ne jelentsenek rám nézve veszélyt, ne veszélyeztethessék az életünket, javainkat, biztonságunka. Ez legitim elvárás! A kormány ennek megfelelően lezárta előlük a határt. Hogy a görögök mit tesznek, számomra irreleváns, ezt a görögöknek kell kezelniük és megítélniük, ebben teljesen igazad is van!

De azért továbbra is várom tőled a KONKRÉT elképzelést és javaslatot a már vázolt körülmények közti regisztrációval kapcsolatban! Ezzel azért adós vagy! Ha nem tudsz rá megoldást, az is egy válasz (és érthető válasz)!
Üdv!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.27. 14:38:02

@Ballib cenzorok réme 01:

Valójában mindenki tudja mi a valós helyzet. Ez pedig a következő:
- a migránsok 99 %-a nem menekült,
- az egyetlen oka a migrációnak Satana Mertkell német liberális fűrer fatális hibája, hogy MINDENKIT meghívott,
- a migrációt leginkább az erősíti, hogy egyes nyugati országok csillagászati segélyeket adnak ezeknek az embereknek,
- az egyes országok egymásnak tolják át a tömeget, senki se akarja őket,
- a fő határállamokban az életszínvonal alacsony és a segélyek kicsik, ezért ott nem akar maradni egy migráns se, így minden migráns igyekszik illegálisan átmenni Bulgárián, Görögországon, Horvátországon, Magyarországon,
- fenti miatt ezen országok kénytelenek akadályozni a kérelembenyújtást vagy elszabotálni az egész folyamatot, mert különben nyakukon ragad a tömeg.

A megoldás az lenne, hogy aki akarja ezeket a tömegeket, az hajókat, repólőket küld értük Líbiába és Törökországba. Azonban ez nem történik meg, mert még a németek és a svédek se gondolják komolyan a migránsok befogadását.

Már minden határállam megoldotta a problémát maga:
- Görögország egyszerűen nem gondoskodik a migránsokról, sőt támogatja azokat, hogy hagyják el az országot amerre tudják,
- Horvátország kerítéssel harcol, ill. a beáramlottakat támogtaja, menjenek Szlovénia felé,
- Mo. kerítéssel harcol, valamint mesterségesen korlátozza az ügymenetet, hogy ne érje meg senkinek kivárni az ügymenetet elindulását,
- Bulgária kerítést épít (ami jóval gyengébb a magyarnál), ill. igyekszik visszakergeti a határról a migránsokat, s ahol nem megy, ott olyan táborokba zárja őket, olyan ellátással, hogy szinte mindenki gyorsan le is lép Szerbia felé az osrzágból.

dunántúli gyerek 2017.03.27. 15:18:22

Index 1 hete: "Vesztes csatába indulnak Lázárék a Heineken ellen"

Index ma: ''A felek megegyeztek abban, hogy a Ciuc és a Csíki Sör márkanevek egymás mellett békében meg fognak férni a piacon. A megegyezés része, hogy minden peres ügyet a felek egymás ellen megszüntetnek.''

Valóság: A Csíki Sör azt is kiemelte, hogy szeretnék megköszönni minden támogatójuknak, így Magyarország kormányának is, az önzetlen segítséget.
Nélkületek nem sikerült volna! Köszönjük! És köszönjük, Hódmezővásárhely!

Nzoltan 2017.03.27. 15:33:31

@dunántúli gyerek: A baloldalon ez kicsit furcsa lehet. Mármint, nem azonnal lefeküdni valakinek.

Mákosi Rátyás 2017.03.27. 15:34:53

Orbán Viktorral sokmindenért kitörölném a seggem, de speciel amit a migránsügyben cselekszik, azzal csak egyet tudok érteni. Nem is értem, hogy legalább ebben miért nincs konszenzus a politikai pártok között. Ez nem jobb- vagy baloldaliság kérdése, csak normális életösztön, hogy az ember szereti kontroll alatt tartani a saját kis területét, ahol él, legyen az a saját lakása, vagy nagyobb méretekben egy ország. Fel nem foghatom ésszel, hogy vannak olyan felnőtt(?) emberek, akik ezt nem értik.
A miniszterelnököt nagyon sok területen lehet teljes joggal kritizálni, de itt szerintem nem kéne, és meggyőződésem, hogy a nyomoronc ellenzéki oldal csak szavazókat veszít, ha ezt továbbra sem ismeri fel. Pedig nem kéne hozzá nagy ész, csak emlékezni kéne, hogy tavaly a felmérések szerint is 90% körül helyeselték a magyar választók a kormány migránspolitikáját. Normális politikus szerintem ezt észreveszi és használja, nem véletlenül szállt bele a holland miniszterelnök 2 hete a törökökbe, be nem váletlenül nyilatkozta Merkel tegnap, hogy fontos a külső határok védelme (gy.k.: Németországban is kampány van, kellenek a szavazók).

dunántúli gyerek 2017.03.27. 15:35:19

@Nzoltan: Most az fog menni hogy Orbán kommunista mert már nem érdekli a Heineken csillag!

ISIS CIA projekt 2017.03.27. 15:39:39

Gyerekek, akarom mondani elvtársak és hitközségesek!
Nem kell aggódni, ugyanis:

1) Hilery behozhatatlanul vezet Trump előtt, akinek semmi esélye.
2) "Mi csak a mérsékelt szír lázadókat támogatjuk".
2) Az Európában elkövetett terrorakcióknak, nemi erőszakoknak, rablásoknak, garázadaságoknak semmi köze többmillió illegális bevándorló belépéséhez, valamint a béke vallásához.

dunántúli gyerek 2017.03.27. 15:40:22

@Mákosi Rátyás: ez nem jobboldaliság vagy baloldaliság kérdése, de a baloldalban sem találsz baloldaliságot itthon

Az atlantista globalista sorosista pártok és média mindenhol támogatja a korlátlan illegális migrációt, a nemzetek, egyház és család bomlasztását, és a világkormányt, ez nekik alapvető érdekük.

Szlovákiában már mexikói migránst is fogtak! 888.hu/article-mexikoi-bevandorlot-fogtak-szlovakiaban

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 15:44:06

@ISIS CIA projekt: "Hilery behozhatatlanul vezet Trump előtt"

Oszt Putyin mégis Trumpot hozta ki győztesnek. Ó, ha Brezsnyev megérhette volna ezt a világraszóló sikert! Soha nem is álmodhatott arról, hogy ő határozza meg, ki legyen az USA következő elnöke.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 15:47:03

@dunántúli gyerek: "Az atlantista globalista sorosista pártok és média mindenhol támogatja a korlátlan illegális migrációt, a nemzetek, egyház és család bomlasztását, és a világkormányt, ez nekik alapvető érdekük."

:))

Agyilag kb. 888 színvonal.

Ballib cenzorok réme 01 2017.03.27. 15:52:35

@dunántúli gyerek:

"A Csíki Sör azt is kiemelte, hogy szeretnék megköszönni minden támogatójuknak, így Magyarország kormányának is, az önzetlen segítséget."

Pontosan így van. Ha nem állunk ki értük, akkor tovább rugdossák a magyar vállakozókat a külföldi multik, a román bíróság segítségével.

Emlékezni fogunk arra is, hogy a b1 blog egymaga írt vagy 5 darab posztot a Henieken védelmében, és a magyar sörmanufaktúra ellenében, ahogyan a közismert ballib bérrettegők is a magyarok ellen szólaltak fel, ebben az esetben is természetesen !

De győztünk ! :)
Köszönet mindenkinek !

dunántúli gyerek 2017.03.27. 15:53:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Az atlantista sorosista pártok itthon az MSZP, DK, Együtt, Momo, Liberálisok.

Ők minden módon küzdenek a nemzet szétszakításáért akár a 2s állampolgárság, akár egy vacak sörügyben össze akarják ugratni a magyart a magyar ellen. Küzdenek az etnikai homogenitás ellen migriimporttal minden országban. Küzdenek a család ellen buziterrorral, drogliberalizációval és szingiterrorral. Ők a Sátán követei világszerte.

Orbán Fidesze mérsékelt atlantista, de nem Sorosista és nem hisz a Világkormányban, sőt az brüsszeli kontinensárulókban sem nagyon.

dunántúli gyerek 2017.03.27. 15:58:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a globalo-kommunista pártoknak és pártembereknek Magyarországhoz vagy a magyarsághoz annyi közük van, mint a chilei vagy az ír társadalomhoz.

Ha holnap ott dobnák le őket ejtőernyővel, akkor aznnal megkezdenék meg a harcot globalista sátánista céljaik elérése érdekében.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 16:05:37

@dunántúli gyerek: "egy vacak sörügyben össze akarják ugratni a magyart a magyar ellen"

:))

Agyadra ment a habonymédia.

Ballib cenzorok réme 01 2017.03.27. 16:11:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Viszont igaz.

A Soros bérenc hazaárulók mindent elkövetnek hogy a magyaroknak szarabb legyen.

Legyen szó migránsok betelepítéséről, egy magyar sörmanufaktúra vagy más üzlet tönkretételérőla multik ellenében, hazánk feljelentéséről, ország elárulásáról, állampolgárok szívatásáról.

Mindig minden tekintetben a magyar érdekek ellen dolgoznak.
Nem is titkoljátok.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 16:19:37

@Ballib cenzorok réme 01: "A Soros bérenc hazaárulók mindent elkövetnek hogy a magyaroknak szarabb legyen."

:))

Nah, lesorosbérncezed a csúti gecit. Kubatov nem fog örülni.

nu pagagyí 2017.03.27. 16:21:03

A "nemzeti konzultáció" nevű baromság sok pénzbe kerül, ellenőrizhetetlen, olyan eredményt mond be a rezsim, amilyet csak akar. A kormány a nép megkérdezése nélkül már rég bemutatta mi a "helyes válasz". A kérdések egytől-egyig gyűlöletkeltésre alkalmasak és már jó ideje keltik is. Álproblémákkal terhelik az embereket, míg az életüket valóban befolyásoló dolgokról - az egészségügy helyzete, az EU-s támogatások felhasználása, a nyugdíj jövője, az közoktatás sikertelensége, az intézményes korrupció, jogbiztonság, az emberi jogok helyzete - a rezsim nem beszél.

nu pagagyí 2017.03.27. 16:30:35

@Ballib cenzorok réme 01:

A nemzet érdeke nem az, amit a rezsim csinál.

Nem kellene "belepiszkítani abba a fészekbe", ahonnan a pénz jön, szóval nem kellene rugdalni azt az EU-t, amelynek tagjai vagyunk.

A magyar nemzetnek nem érdeke, hogy véreskezű diktátorokkal haverkodjon: Duertével, Erdogannal és hasonszőrűekkel.

A magyar nemzetnek nem érdeke a közoktatás silányítása, a közismereti tárgyak nélküli szak(barbár)képzés.

A magyar nemzetnek nem érdeke, hogy egy párt elfoglalja az államot, a közmédiát propaganda szócsővé degradálja.

A magyar nemzetnek nem érdeke, hogy egy-két rokon/haver oligarcha letarolja a teljes piacot, tönkretéve vállalkozók tömegét.

A magyar nemzetnek nem érdeke, hogy kulturálatlan emberek kezébe adják a kultúrát.

A magyar nemzet nem szereti Putyint, a szabadságot szereti, amit személyes élményként is meg szeretne élni.

A rezsim hazudik.

Bravehearth 2017.03.27. 16:34:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Agyilag kb. 888 színvonal."

"Agyadra ment a habonymédia."

"Nah, lesorosbérncezed a csúti gecit. Kubatov nem fog örülni."

És a 'púp':

"Nah, kibasztak trollkodásrt? Helyes!"

Csak érdeklődöm: ilyen megdönthetetlen 'érvelés' mellett tényleg azt gondolod, hogy komolyan vehető vagy??? Mert konkrét érdemi érv, észrevétel egy sem jött tőled! Mint általában, ugye...

Ugye még mindig JOGA a migránsnak átvágni a határzárat...??? O.m.g...

sőőtnagyonis 2017.03.27. 17:12:50

Itt már mindenkinek a lószart kell kapirgálni mint a pipískéknek?

Mákosi Rátyás 2017.03.27. 17:24:45

@dunántúli gyerek: "...Az atlantista globalista sorosista pártok és média mindenhol támogatja a korlátlan illegális migrációt, a nemzetek, egyház és család bomlasztását, és a világkormányt, ez nekik alapvető érdekük..."

Ezt már sokanbelemondták a nagyvilágba, de két bajom mindenképp van vele:
- Soros sokkal több pénzt tud keresni egy jól működő Európával, mint egy szétbomlasztott, nem működő szarkupaccal (mert akkor ez a végső célja, ha jól értem, és gondolom tovább)
- Lehet, hogy Soros tényleg ezt akarja, de nekünk (európaiaknak) nem muszáj hülyének lennünk, és akarhatunk mást, mint ő. De tényleg. ;) Szóval nem ő hozta a döntést a willkommenskulturról (ha jól írom), a török-EU megállapodásról, a belső határok némelyikének újraellenőrzéséről, vagy hogy mennyi segélyt kapjanak a bevándorlók egyik, vagy másik országban. A lényeg, hogy nekünk, európaiaknak, van egy csomó lehetőségünk megcsinálni azt, amit szeretnénk.

Nzoltan 2017.03.27. 17:25:43

Ez azért sokkal jobb, mint amikor teljesen elfeledkeznek a választókról.

Netuddki. 2017.03.27. 17:41:26

Bazmeg b1, ha nem kezded el gyomlálni a tolvajfideszes balfaszokat, akkor ide se jövök többet...

Mákosi Rátyás 2017.03.27. 17:43:47

@Nzoltan: "Ez azért sokkal jobb, mint amikor teljesen elfeledkeznek a választókról."

A nemzeti konzultációra gondolsz? Az csak politikai marketingakció. Nem tudom, megfigyelted-e, hogy Magyarországon csak olyan témában van NK, amely a kormány álláspontja melletti eredményekkel kecsegtet. A választók el vannak felejtve NK szempontjából, de ez a posztban is leírásra került.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 18:11:27

@Tibi !: Batyut kibaszták ma. Sírok. Megint 01-es sorszámmal indult szegény.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 18:12:59

@Nzoltan: "Ez azért sokkal jobb, mint amikor teljesen elfeledkeznek a választókról."

Jobb???

Szart szívesebben eszel, mint kakát? Te tudod.

dunántúli gyerek 2017.03.27. 18:45:11

@Mákosi Rátyás: '- Soros sokkal több pénzt tud keresni egy jól működő Európával, mint egy szétbomlasztott, nem működő szarkupaccal (mert akkor ez a végső célja, ha jól értem, és gondolom tovább)'

Ehhez képest azóta nem mer NBr-be utazni, mióta a 80as évek végén bedöntötte a fontot, és milliók váltak földönfutóvá.

És ő volt az ukrán felkelés legerősebb támogatója.

Soros lepusztít, mert olcsón kivásárolni lepusztított országokat lehet. Amint bevásárolt, a nácikat fogja támogatni hogy kipucolják Európát, ahogy már fiatalkorában is kollaborált a nácikkal, mint az köztudott.

dunántúli gyerek 2017.03.27. 18:52:26

A legviccesebb az, hogy a libbant média és háttérhtalom isteníti Sorost, miközben 99 éves 'náci háborús bünösöket' üldöz mert mondjuk takarítók voltak egy munkatáborban tinikorukban.

Soros, az 1947es emigráns nemcsakhogy túlélte a nagy zsidóirtást Budapesten, hanem aktívan segített fajtársai vagyonának összeírásában, elragadozásában a megszálló németeknek. De mivel Soros most éppen a libbantakat pénzeli, ezért ő teljesen kóser tiszteletbeli díszpolgára az Indexnek.

jolankovacs 2017.03.27. 19:20:07

Szerintem nem az a lényeg amin fenntebb vitatkoztok. Azt hiszem abban mindenki egyetért, hogy mindenki próbálja meg saját hazájában, saját kulturkörnyezetében élni az életét, küzdjön meg ott a jólétért és hozzon áldozatot a békéért. Kiváltképp ne legyen erőszakos, ha mégis menekülnie kell. (Mellesleg ezt a doktrínát simán alkalmaznám a mondjuk jónéhány határon túlról jött magyarra is!)
A lényeg, hogy minek kell arra milliárdokat elkölteni, amiről szinte mindenkinek ugyanaz a véleménye??
Propaganda az egész!
Kb olyan, mintha lehetne szavazni, hogy 1 napos legyen a munkahét, mindenki keressen minimum 3000 eurót és járjon napi egy ingyen sör meg egy reggeli kávé.
100%-os támogatottság lenne, de tudjuk, hogy az már diktatúra.

nu pagagyí 2017.03.27. 19:55:34

@dunántúli gyerek: Ezt a csomó baromságot magad eszelted ki, vagy készen kaptad a nemzeti göbbels művektől?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 19:57:18

"Soros tavaly szeptemberben arról írt a Wall Street Journalban, hogy 500 millió dollárt fektet be migránsok vállalkozásaiba, hogy önfenntartóvá válhassanak."

index.hu/belfold/2017/03/27/open_society_foundation_interju_soros_gyorgy_sorosozas_es_a_kormany/

Pelso.. 2017.03.27. 20:09:04

Mi volt ebben a győzelem? Az, hogy a fidesz 2 üveg sörrel demonstrálja a nemzettudatot? Ja, nektek az megfelel...
A Heineken meg tovább használja a vörös csillagot, csak hergelve voltatok a semmire, szokás szerint.

Janossz 2017.03.27. 20:15:12

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Á, nem, huszonöt után kap egy ezüstkoszorús troll-oklevelet, nyugdíjkedvezménnyel, az már megvolt, most reset...:-) Hátha összejön még huszonöt.
Mert huszonötöt érdemelne!

dunántúli gyerek 2017.03.27. 20:17:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: De nem a bokorugró arabokéba, hanem a hozzá hasonló zsidó migránsok vállalkozásaiba, és azt se Magyarországon.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 20:36:38

@dunántúli gyerek: "We will invest in startups, established companies, social impact initiatives, and businesses started by migrants and refugees. These investments are intended to be successful. But our primary focus is to create products and services that truly benefit migrants and host communities," the 86-year-old said in an official statement.

www.cnbc.com/2016/09/20/george-soros-to-invest-500-million-in-help-for-refugees-through-his-open-society-foundations.html

dunántúli gyerek 2017.03.27. 21:46:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Igen, igen, embercsempészekbe fektet, de ez eddig is ismert volt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 21:54:36

@dunántúli gyerek: Ja, nem tudtam, hogy nem tudsz angolul. A gugli fordítójába is bedobhattad volna. Menekültektről és migránsokról beszélt, nem embercsempészekről.

dunántúli gyerek 2017.03.27. 22:01:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A migránsbizniszben 'menekültek és migránsok' dolgoznak. Ezt régen csempésznek hívták. Ezek azok akik kihalásszák a négereket líbia partjai körül, meg akik idegenvezetik őket a sivatagban, vagy a balkánon.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 22:09:45

@dunántúli gyerek: Igen, vannak menekültek és embercsempészek a kettőt keverni butaság.

Az embercsempészek könnyű pénzt keresnek, bolondok lennének valódi munkát vállani Soros Györggyel közös cégben.

Olyan, mintha azt mondanád, hogy orbán elkezd dolgozni, mikor munka nélkül is milliárdokat lophat.

dunántúli gyerek 2017.03.27. 22:14:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Hát persze, csak ezeket a valódi munkát végző menekülteket eddig senki sem látta, ahogy az agysebészeket se.

Ha Soros valódi startupokat akarna, nem eszközöket a céljaihoz, Európa és Amerika elfeketítéséhez és a Világkormányhoz, akkor nem a migrisimogató médiába és NGOkba fektetne, hanem a migrik kiindulási országaiban venne nekik fél hold földet és adna nekik palántára, ahogy a magyarok teszik.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 22:46:31

@dunántúli gyerek: "a valódi munkát végző menekülteket eddig senki sem látta"

Soros György nyilván nem ért a befektetésekhez, csórikám valódi munkát nem végző menekültekkel akar közös cégeket.

dunántúli gyerek 2017.03.27. 23:06:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem, te látod bele a 'közös cégekbe' az agysebészetet, én pedig annak látom őket amik: csempésszervezeteknek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.28. 00:35:25

@dunántúli gyerek: "agysebészetet"

Egy biciklijavító vagy pékség nem agysebészaet.

"csempésszervezeteknek"

Az embercsempészek nem szeretnek dolgozni. Ezért mennek csempésznek, és nem árufeltöltőnek.

Mondhatod hidegre, hogy meleg, a feketére, hogy fehér, de akárhányszor elmonod, nem lesz tőle igaz.

Bravehearth 2017.03.28. 06:18:02

@chrisred: Nem túl elegáns (inkább sunyi) módon természetesen kibújtál a KONKRÉT válaszadás alól a KONKRÉT kérdésemet tekintve. Mily meglepő...!?

Tehát akkor simán kijelenthetjük, hogy halvány lila elképzelésed sincs, hogy a kérdésben tárgyalt körülmények között TE MAGAD hogyan állítottad volna meg és regisztráltad volna azt a rakás csürhét, akik a horvátok szép transzportba rendezett tömegei előtt a déli határon át érkeztek! Ok.

Ezt egyébként sejtettem magam is, de egyenesebb lett volna leírni, hogy magad sem tudod, mi lett volna a megoldás, de azért teliszájjal bömbölöd hónapok óta, hogy amit a hatóságok csináltak, az sz*r...! Csak ez így elég hiteltelennek hat! De ez sem meglepő...

chrisred 2017.03.30. 06:32:43

@Bravehearth: Hazugság. Pont azt írtam le, hogy az idegenrendészet hatósági feladat, ezért a hatóságokra kellett volna bízni, hogy a hatályos szabályok szerint végezzék a dolgukat. A politikusoknak meg lakatot tenni a szájukra, és csak annyit bízni rájuk, hogy a szükséges erőforrásokat biztosítsák a szakhatóságok részére.

Bravehearth 2017.03.30. 15:15:13

@chrisred: De azt azért te sem tudod, hogy a hatóság miként oldotta volna meg ezt a feladatát kényszerítő eszközök nélkül! A politika azt oldotta meg, hogy az a csürhe ne itt hédereljen, hanem tűnjön el innen lehetőleg úgy, hogy minél kisebb zavart keltsen. Erre jók voltak a bkv buszok és a vonatok.
Ami örök vita közöttünk, az az, hogy ez határőrizeti feladat, a határ védelme. NEM IDEGENRENDÉSZET! Ez HATÁRŐRIZET! Védeni kell a határt, hogy ezek az istenátka buckalakók a legkisebb eséllyel se tudjanak ide bejönni! Akkor erre még sajnos nem volt mód. Most már van mód és védelem (bár szerintem még mindig nem elég erős)! Minimalizálni kell az idegenrendészetet (semmi szükség itt idegenekre), de maximálni kell a határőrizetet! És akkor az az áldott állapot jöhet el, hogy nem kell itt senkit se buszoztatni, vonatra tenni és akkor mindenki nyugodt lehet. Talán még te is.

chrisred 2017.04.02. 06:30:06

@Bravehearth: Egy szóval sem mondtam, hogy a hatóság kényszerítő eszközök nélkül oldja meg a feladatát. Csak az, hogy tudja, milyen helyzetben szükséges használni. Ahogy 2006 október 23-a után sem az volt a véleményem, hogy a rendőrség soha ne alkalmazzon erőszakot, hanem csak akkor és azok ellen, ahol ennek a törvényes feltételei fennállnak. Pontosan ugyanezt gondolom a migránshullámról is. Van katonai és bűnügyi oldala is a válság kezelésének, de régen elkéstünk vele, ha akkor és ott kezdjük alkalmazni, amikor a tömegek már a magyar határhoz értek.
Katonai (titkosszolgálati): azoknak a válsággócoknak a felszámolása, ahonnan tömegesen űzik el a lakosságot. Európának évei voltak 2011-től, hogy a forrongó minidiktatúrák háborús állapotaiba beavatkozzon. A néppárti Európa az égvilágon semmit sem tett, pedig nyilvánvaló volt, hogy a válság kiterjedésének nem a nagy szarkavarók (Oroszország vagy az USA), hanem a közelség miatt az európai lakosság lesz a kárvallottja.
Bűnügyi: Fellépni az embercsempész hálózatok és a szervezett bűnözés egyéb formái ellen. Schengen igazi táptalaj volt az Európán kívüli állami vagy bűnözői szervezeteknek (Európától távolodva egyre kisebb a különbség a kettő között), hogy elterjedjenek és befészkeljék magukat a kontinensre, mint a vírusok. Csakis a zéró tolerancia elv könyörtelen alkalmazásával lehet Európa belső biztonságát megvédeni. Az elv alkalmazásának egyik alapja, hogy mondjuk ki, Magyarország a biztonsági rendszerben rés volt a maga letelepedési kötvényeivel, piacon vásárolható állampolgárságával és korrupt vámosaival. Nincs olyan gazdasági érdek, ami felülírhatná az európai emberek biztonsághoz és belső szabadságához való jogát.

Bravehearth 2017.04.02. 10:27:04

@chrisred: No, ez már korrekt és konkrét álláspont! Részben egyet is értünk!

"Egy szóval sem mondtam, hogy a hatóság kényszerítő eszközök nélkül oldja meg a feladatát."

Nem is lehet kényszerítő és erőszakos eszközök nélkül tízezreket kezelni és 'regisztrálni' vagy akár csak adott ellenőrzési procedúráknak alávetni. Ez evidencia.

"Van katonai és bűnügyi oldala is a válság kezelésének, de régen elkéstünk vele, ha akkor és ott kezdjük alkalmazni, amikor a tömegek már a magyar határhoz értek."

Így igaz. Vagyis AKKOR és OTT az országnak NEM voltak meg a technikaim jogi és katonai eszközei, hogy megállítsák ezt a rohamot. A kisebbik rossz a szervezett átutaztatás volt (és a svéd sztori mutatja, hogy akkor is volt regisztráció - amit a horvátok leszartak)! Ezt egyébként az ME is elismerte a pénteki interjúban!

"...azoknak a válsággócoknak a felszámolása, ahonnan tömegesen űzik el a lakosságot. Európának évei voltak 2011-től, hogy a forrongó minidiktatúrák háborús állapotaiba beavatkozzon."

Ez a nagypolitika és a világhatalmak lehetősége, ha nem is csak az ő felelősségük! Magyarország ehhez kevés! És nagyon fontos alapvetés: a magyar kormány a magyar polgárokért felelős, az ország területének védelméért felelős, a migrikért semmiképp!

"A néppárti Európa az égvilágon semmit sem tett, pedig nyilvánvaló volt, hogy a válság kiterjedésének nem a nagy szarkavarók (Oroszország vagy az USA), hanem a közelség miatt az európai lakosság lesz a kárvallottja."

Ez olyannyira igaz, hogy a '13-as intézkedés, mely megszüntette a migrik őrizetben tartásának lehetőségét, a magyar aggályokat a baloldallal együtt köpködték anno! De emlékezz csak vissza arra, mit kapott az ME, mikor '15 januárjában a párizsi lapszerkesztők lelövöldözése után nyilatkozott! Mindenki elhordta mindennek! Nem csak a néppártiak, de a balok is! Akkor minden voltunk, csak emberek nem!

"Fellépni az embercsempész hálózatok és a szervezett bűnözés egyéb formái ellen."

Korrekt! Ennek alapfeltétele a határzár, illetve az együttműködés a balkáni országokkal. A horvátokkal erre semmi esély nem volt, a szerbekkel csak a röszkei attak után! Egyedül a macedónokkal lehetett együttműködésről beszélni, illetve a románokkal a határrendészet területén. A 'zunijó' szervei pedig csak bambán álltak tehetetlenül és bociszemekkel nézték a folyamatokat. Közben pedig jött az áradat!

"...hogy mondjuk ki, Magyarország a biztonsági rendszerben rés volt a maga letelepedési kötvényeivel..."

Egyáltalán nem kirívó a példa, amit írsz! Cipruson a pénzügyi rendszer volt a rés a biztonságban, amit az oroszok és a nyugati gazdasági bűnözők ki is használtak a kisbefektetők kárára! A görögöknél maga a görög állam a biztonsági rés, úgy ahogy van teljes egészében. Az olaszoknál az állam korlátozott hatalma az ország déli részén és a maffia összefonódása a helyi politikával. Konkrétan ez a maffia szervezte '14-'16 között a migrik áthozatalát és 'parkoltatását' délen (ezalatt ingyen dolgoztatva őket a dél-olasz ültetvényeken, hulladékfeldolgozásban), majd északra csempészését! A németek a végtelenül ostoba és szűklátókörű migrációs politikájukkal, mindent a gazdasági-pénzügyi érdekeiknek alárendelő elvakult és (ál)humánus erőltetett bevándoroltatásával ütött rést a pajzson! Amiről írsz, az nagyságrendjét, veszélyességét tekintve is marginális az unió pajzsán tátongó résekhez mérve! Ettől még persze hiba és nagyon káros, ez nem vitás. De ez nem csökkenti a határzár és a migrik eltávolításának a jelentőségét!

"Nincs olyan gazdasági érdek, ami felülírhatná az európai emberek biztonsághoz és belső szabadságához való jogát."

Ezt teljesen jól látod! Szerintem azonban biztonsági, katonapolitikai érdekből a belső szabadság korlátozható és korlátozandó is! Ha azt okosan és szakmai indokok mentén alkalmazzák. Ma nem erről van szó! Ma egyszerűen látszatintézkedésként, politikai célok érdekében alkalmazzák a schengeni zónán belül a mozgásszabadságot! Ennek nyilván van gazdasági vetülete is.

Azt kell világosan látni, hogy le KELL számolni azzal az ostobasággal, hogy ezek menekültek. Ezek közönséges migránsok, illegális határsértők! Nem csak ostobaság, de bűncselekmény is ezt indukálni, katalizálni azzal, ahogy a líbiai partokhoz járnak értük a 'határvédő' hajókkal és taxiztatják őket az olaszokhoz! És akkor nem beszéltünk még a görög gyakorlatról! Teljes, összeurópai szinten végzett nagyon szigorú (akár erőszakos) határvédelemre volna szükség, ahogy azt Ceutában és Melillában végzik a spanyolok! Persze ott is látom a határozatlanság és a pc gondolkodás ostobasága okán kialakult 'gyengeséget', de ott legalább van mire alapozni egy kőkemény és határozott európai határvédelem újraépítését! Ennek egy jóval gyengébb utánzata a magyar határzár, de legalább már létezik! Ezt kell fejleszteni, kiterjeszteni és erősíteni, hogy valóban egyetlen migrinek se juthasson eszébe erre venni az irányt! Akkor elérte a célját, mellékesen tényleg javítja az unió helyzetét is!
Üdv!
süti beállítások módosítása