B1 blogcsalád



Semjén tulajdonképpen bejelentette, hogy a Fidesz többszázezer szavazót vásárolt magának

2017. március 24. - nickgrabowszki

A kormánypártok olyan helyeken és módszerekkel tudnak kampányolni, olyan szavazókat érnek el, ami az ellenzéknek nem sikerülhet.semi.jpg

A miniszterelnök-helyettes a párt- és kormánylapnak adott interjújában beszélt arról, hogy az egymilliót közelíti a Fidesz-KDNP által kiszórt magyar állampolgárságok száma:

Eddig 940 ezren kaptak állampolgárságot, többségük a Kárpát-medence lakójaként, 110 ezren azonban a diaszpórából kérték azt.

Ez a választások idejére bőven át fogja lépni az egymilliót, és mellé természetesen választójog is jár.

Sőt, a választójog éppenhogy hangsúlyos eleme a dolognak: Semjén az interjúban külön kitér arra, hogy adminisztratív könnyítésekkel (amik amúgy a határon belülieknek nem járnak) akarják növelni a külhoni voksok számát.

Semjén a határon túliakat a magyar nemzet részének nevezte, ami lehet, hogy így van, de akkor azt jelenti, hogy

  • a magyar nemzet nem minden tagjára vonatkoznak a magyar törvények,
  • a magyar nemzet nem minden tagja járul hozzá a közköltségekhez.

Mert nem itt él. Viszont ennek ellenére

beleszólhat abba, hogy milyen együttélési szabályok vonatkozzanak a Magyarországon élőkre, és hogy ki kezelje a közvagyont és a költségvetést.

Nagy jóstehetség nem kell hozzá, hogy az kettős vagy külhoni állampolgársággal rendelkezők hogyan fognak szavazni a jövő évi választáson. 2014-ben a Fidesz-KDNP listája a levélben leadott szavazatok 95 százalékát kapta meg 128 ezer voksból 122 ezret.

Afelől ne legyenek illúzióink, hogy jövőre a 600-800 ezer beküldött szavazat hasonló arányokat mutat majd.

Ezt nem bízzák a véletlenre: az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (ami nevével ellentétben nem valami hivatalos testület, hanem egy politikai szervezet, Tőkés Lászlóhoz tartozik), már meg is kezdte a kampányt azért, hogy minél többen regisztrálják magukat a választásra.

Afelől nincs kétség, hogy magyar állami pénzből kampányolnak, arról nem tudni, pontosan mennyiből. De például a Vajdasági Magyar Szövetség tavaly decemberben 50 milliárd(!) forintot kapott ún, gazdaságfejlesztési programjára. Azaz tulajdonképpen

szavazatvásárlásra.

Az összeg nagyságrendjén még a VMSZ-nél is meglepődtek.

Voltaképpen erről szól a Heinekennel szembeni magyar kormányzati fellépés is. Jogi okokból nyilvánvalóan esély sincs a sörgyártó megregulázására, amelyik nem is élt vissza a piaci erőfölényével, csak a saját nevét akarta védeni, ezért el is tolták a törvényt a messzi, bizonytalan jövőbe.

De a határon túli szavazót amúgy se nagyon érdekelné, hogy lehet-e kapni Magyarországon vöröscsillagos sört vagy tornacipót, vagy nem lehet. Amit ebből ő lát, az az, hogy Semjén és Lázár nagyon kiáll az Igazi Csíki Sör, meg az ún. magyar érdekek mellett.

A sörügyi ámokfutás tulajdonképpen semmi más, mint a határon túli magyar voksokért folyó kampány.icss.jpg

Ebből még nem kellene következzen, hogy a szavazatok 95 százalékát ismét a Fidesz-KDNP gyűjtse be. A voksok elvileg titkosak, mindenki úgy szavaz, ahogy akar.

De erre is gondoltak. A rendszerbe beépítettek egy olyan könnyítést, amely lehetővé teszi (de legalábbis nem zárja ki), hogy a határon túli magyar szavazó nevében más valaki szavazzon.

  • Akár úgy, hogy megígérik neki, segítenek intézni az adminisztrációt, kitöltik, feladják helyette, neki nincs semmi dolga vele.
  • Akár úgy, hogy egyenesen fizetnek érte, ha ők tölthetik ki.

Hogy ez nem valami valóságtól elrugaszkodott feltevés, katasztrófa-forgatókönyv vagy tévképzet, azt az is igazolja, hogy éppen a fideszes tagokkal feltöltött Nemzeti Választási iroda vezetője hivatkozott erre az Alkotmánybíróság előtt még 2013-ben.

Pállfy Ilona akkor éppen külföldön dolgozó, de magyarországi lakcímmel rendelkezők levélszavazási lehetősége ellen érvelt ezzel. Hogy tudniillik

a pártok visszaélhetnek vele.

Vagy akár a kormány. Pedig erre a magyar migránsok szétszórtságát tekintve alig volt valós esély. 

Miközben erdélyi, a felvidéki vagy a vajdasági tömbmagyarságban a veszély jelentősen nagyobb. És mint azt a kormány 95 százalékos, Észak-Koreát vagy a Rákosi- és Kádár-rendszert idéző támogatottsági aránya is jelzi, ez a veszély egyáltalán nem is volt eltúlzott.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6412367367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kolompa lole 1111 2017.03.25. 22:46:38

@dunántúli gyerek:

"Itt megjelenhet többfajta vélemény"

Hol? Külföldi szervereken max.

"míg ott bizonyos kérdésekről csak 1féle véleményed lehet, különben ki vagy rúgva, pláne ha nyilvánosan is vállalod a véleményed."

Na ez már látod valóban Hungarisztánról szól!

cardiobascuralis 3 2017.03.25. 22:47:49

@DFK:
Pedig az, aki be akar avatkozni Erdélyből abba, hogy Magyarországon mi történjen, az nem magyar, csak egy pénzért mindenre hajlandó, hazaáruló, az anyját is eladni képes mocskos román.

cardiobascuralis 3 2017.03.25. 22:49:42

@Skankhunt42:
Azért, faszfejkém, mert én itt születtem és itt élek, veled ellentétben, aki mocskos román vagy.

cardiobascuralis 3 2017.03.25. 22:51:57

@Skankhunt42:
Vagy egy hazaáruló szar alak, aki kiárusítja a románoknak az országot.

dunántúli gyerek 2017.03.25. 22:53:52

@Zionnépe: Messze nem nettó 1 milla sajnos.

dunántúli gyerek 2017.03.25. 22:54:51

@Zionnépe: Na, akkor nem jelentkezel ki azt nem szavazol, az is jó.

dunántúli gyerek 2017.03.25. 22:57:11

@kolompa lole 1111: Azért az átlagfizut illene elérni egy nagykorúnak.

Ez 2010ben havi nettó 130 volt, ma 200. Az mekkora csökkenés?

igazi hős 2017.03.25. 22:57:33

@ogli dzsí: "Amit meg a fidesz nem tett, pedig megtehetné." Várjál már, akkor ki a fene változtatta meg a kétfordulós, a gyengébbet kompenzáló választási szabályt egyfordulós, az erősebbet erősítővé? Biztos Soros volt meg a migránsok, ugye?

VaradiJanos 2017.03.25. 22:57:52

@kolompa lole 1111: "A kurva anyád valóban egy hazátlan korcs, egy avós besúgó felszopó cigánykurva, ahogy mondod! Apád se győzi nyelni a gecit a narancskomcsi buziklubban, te meg ilyen mongolidióta senkiházi lettél, hát beléptél a fideSSbe, ahol csak az ilyen sehova nem megfelelő hulladékok gyűlnek."

Túl erős cuccot kaptál juhászpetyától?

Zionnépe 2017.03.25. 22:58:47

@dunántúli gyerek: Ezt most pont úgy írod, mintha otthon kb fél év alatt nem kb 5-6 nagyobb országos médiumot cseréltek volna le, csak mert nehogy ugyanazok írjanak ugyanolyan cikkeket a kormányról... Vagy nem rúgtak volna ki embereket a "nem megfelelő nézetükért" ?!
Itt ilyesmire nem hallassz példát. Az igaz viszont, hogy igyekeznek az etnikai jellegű bűncselekményeket "anonimizálni", és kellően fel is vannak érte háborodva a németek, de valljuk be ott, ahol egy légtérben él kb 70 millió német 10 millió bevándorlóval, néha szerencsésebb is, ha nem égetik el élve azonnal az összes sötétebb bőrű embert, hanem az igazságszolgáltatásra bízzák.

Nem szarják le, örülnek itt neki a honfitársak, csak a ténynek nem, hogy idegen földön kell azért dolgozni, amit ha nem csesz el a kormány otthon is megtehetnének!

Az forintit ugyanis mesterségesen tartja gyengén a Fidesz!

Nagyon szépen látszott anno még 6 éve, amikor csak belengették, hogy mégis fogadják az IMF-et és leültek velük kv-ni, majd elhúztak 2 hét szabadságra, rögtön 11%-ot erősödött a forint. Ha folytatták volna azzal a tempóval, ma kb 150 Ft lehetne, és nem kellett volna senki feje fájjon az elszálló devizatörlesztő miatt.

És mit csinált ehelyett a kormány? Megvárta még a lehető legjobban elinflálódik a forint és akkor fordította be a devizahiteket.
Itt nagyjából nem is értik a németek miért nem eurózunk? A fizetések is magasabbak lehetnének és kiszámíthatóbb a gazdaság is... de ha nekünk forint kell, szopjunk vele.

dunántúli gyerek 2017.03.25. 22:58:51

@cardiobascuralis 3: Ennél azért többet használna ha az ellenzék benyalna az erdélyieknek.

kolompa lole 1111 2017.03.25. 22:59:31

@dunántúli gyerek:

A kenyér régen 3,60 volt. Ma 360. Az mekkora csökkenés???

VaradiJanos 2017.03.25. 22:59:49

@cardiobascuralis 3: "Pedig az, aki be akar avatkozni Erdélyből abba, hogy Magyarországon mi történjen, az nem magyar, csak egy pénzért mindenre hajlandó, hazaáruló, az anyját is eladni képes mocskos román."

Vagy csak nemzetéért aggódó ember?

VaradiJanos 2017.03.25. 23:01:25

@kolompa lole 1111: "A kenyér régen 3,60 volt. Ma 360. Az mekkora csökkenés???"

Régen kis spermium voltál, ma nagy g..i. Az mekkora csökkenés?

kolompa lole 1111 2017.03.25. 23:02:08

@VaradiJanos:

A cuccok erősségéről kérdezd díleredet, guccitáskás Kokain Árpikát Ibizáról!

kolompa lole 1111 2017.03.25. 23:02:57

@VaradiJanos:

Te mennyi gecit szoptál ki a III/III-as apád faszából?

dunántúli gyerek 2017.03.25. 23:08:31

@Zionnépe: 'Ezt most pont úgy írod, mintha otthon kb fél év alatt nem kb 5-6 nagyobb országos médiumot cseréltek volna le, csak mert nehogy ugyanazok írjanak ugyanolyan cikkeket a kormányról... Vagy nem rúgtak volna ki embereket a "nem megfelelő nézetükért" ?!'

- ha megveszel egy újságot azt csinálsz vele amit akarsz, ennek a demokráciához és a szólásszabadsághoz semmi köze szvsz

'Itt ilyesmire nem hallassz példát.'

- de hallottam. Meg arról is amikor a FAZ újságírója kipakolt hogy 20 éve a CIA írja a cikkeit.

'Az igaz viszont, hogy igyekeznek az etnikai jellegű bűncselekményeket "anonimizálni", és kellően fel is vannak érte háborodva a németek, de valljuk be ott, ahol egy légtérben él kb 70 millió német 10 millió bevándorlóval, néha szerencsésebb is, ha nem égetik el élve azonnal az összes sötétebb bőrű embert, hanem az igazságszolgáltatásra bízzák.'

- ezért kell megelőzni az ilyesmit. Szar lehet a saját hazájukban rettegni, mit fognak szólni a cigányok.

'Nem szarják le, örülnek itt neki a honfitársak, csak a ténynek nem, hogy idegen földön kell azért dolgozni, amit ha nem csesz el a kormány otthon is megtehetnének!'

- aha az elmúlt 80 évben végig ugyanannyit lehetett itt keresni mint a németeknél csak hirtelen elqrta Orbán.

'Az forintit ugyanis mesterségesen tartja gyengén a Fidesz!'

- ami ugye pont hogy jó a külföldön dolgozóknak.

'Nagyon szépen látszott anno még 6 éve, amikor csak belengették, hogy mégis fogadják az IMF-et és leültek velük kv-ni, majd elhúztak 2 hét szabadságra, rögtön 11%-ot erősödött a forint. Ha folytatták volna azzal a tempóval, ma kb 150 Ft lehetne, és nem kellett volna senki feje fájjon az elszálló devizatörlesztő miatt.'

- jól elqrták a szocik azt is.

'Itt nagyjából nem is értik a németek miért nem eurózunk? A fizetések is magasabbak lehetnének és kiszámíthatóbb a gazdaság is... de ha nekünk forint kell, szopjunk vele.'

- mármint az európai bank irányítaná a gazdaságpolitikát onnantól, de manapság nem csatlakoznak az euróhoz hanem kiszállnak belőle. Amúgy mondd meg a németeknek hogy a gyenge forit azt jelenti hogy ugyanannyi euróból adhatnak az itteni cégeik magasabb fizetést úgyhogy nyugodtan emelhetnek, nem probléma.

dunántúli gyerek 2017.03.25. 23:09:25

@kolompa lole 1111: A szocik alatt brutális volt az infláció, évi 5%. Az utsó 7 évben 2% átlagban.

kolompa lole 1111 2017.03.25. 23:11:23

@dunántúli gyerek:

"a FAZ újságírója kipakolt hogy 20 éve a CIA írja a cikkeit."

A chemtrail meg a zufók hol maradnak a hallucinációidból?

kolompa lole 1111 2017.03.25. 23:12:13

@dunántúli gyerek:

A komcsik alatt meg a lopás nagy most, nem az infláció. "Kicsit" jobban fáj. De csak nekünk magyaroknak, az oláhoknak és bérenceiknek nem.

Zionnépe 2017.03.25. 23:13:25

@dunántúli gyerek: Ne zsibbassz már, akkor hogy keresel 200 nettóval jobban csak az adózás miatt? Ha nem a Fidesz fizet neked ennyit ezekért a baromságokért, akkor tudnod kéne, hogy havi nettó 200 fizetésemelkedéshez kb havi bruttó 1,5 milla kell (plusz-minusz gyerekek száma)

dunántúli gyerek 2017.03.25. 23:18:22

@Zionnépe: Van olyan is hogy családi adókedvezmény, nem rossz dolog.

dunántúli gyerek 2017.03.25. 23:19:27

@kolompa lole 1111: Hiába lopnak szerinted.

Szerintem az adósság nem nő, hanem csökken, és még a zsebemben is több péz marad.

Úgyhogy akkor lopjanak többet!

dunántúli gyerek 2017.03.25. 23:21:16

@kolompa lole 1111: Ja és 2 évvel a kámingáut után meghalt. Udo Ulfkotte.

Zionnépe 2017.03.25. 23:24:16

@dunántúli gyerek: Te elmebeteg vagy... már bocs. Hogy hasonlíthatod össze egyáltalán - mégmha igaz is lenne, és nem orosz bohócok,találták volna ki - teljes lapok átalakítását és szerkesztőinek kirúgását 1 db újságíróéval, aki kapja azért a fizetését, ha más írja helyette a cikkeket?

Jobban kerestek, jobb az életszínvonal, de pont ezért is jön ide meg angliába mindenki, és nem Oroszországba, Törökországba vagy Kínába.

Mi a francért lenne jó, a magas euróárfolyam??? Mert magasabb törlesztőre kell messze dolgozni ( igaz rövidebb idő alatt kifizetve, nekem pl 8 év lesz 20 helyett és még van 6).
ahelyett, hogy otthon fizetném euróban vagy alacsonyabb törlesztővel forintban???

Ameddig euróban számolnak a németek és ennyire függ az ország tőlük, addig végig szívás lesz. Ha visszavezetnék a márkát, akkor is szívás lesz... világos?

Zionnépe 2017.03.25. 23:27:42

@dunántúli gyerek: 2 évvel utána "mindjárt" meg is halt? Nem kapkodta el :-)

Ugye tudos, hogy aki veszélyeset coming outol azt az Oroszok mennyi ideig hagyják utána élétben??? Nyugi tartós tejet már nem kell vegyen...

dunántúli gyerek 2017.03.25. 23:33:01

@Zionnépe: Az egy természetes dolog, hogy ha egy újság gazdát cserél, akkor a tulaj mondja meg ki fog ott dolgozni, és mit fog írni. Ez így van a világon mindenhol.

Az szerintem fura ha egy elvileg független Németországban a CIA írja az újságcikkeket. Lehet hogy a ruszkik találták ki, de ugye Obama is lebukott hogy lehallgatta Merkelt. Azt nem a ruszkik találták ki. Persze nem lep meg vagy ilyesmi, de ez van.

Így van nyugaton jobb az életszínvonal mint keleten, erről nem kell meggyőznöd.

Ha euróban keresel és forintrészletet fizetsz akkor jó hogy olcsó a forint, vagy nem? A gyenge forint van akinek jó, van akinek nem. Az exportnak jó, az importnak nem.

Ugyanúgy a németeknek dolgoznak a lengyelek, csehek, szlovákia, magyarország, és csak a szlovákoknak van eurójuk, és qrvára nem keresnek ettől többet, mint akiknek nincs.

dunántúli gyerek 2017.03.25. 23:34:32

@Zionnépe: Nem állítottam én egy percig se hogy az oroszokat nagyon komálnám, vagy hogy ők jobbak lennének, csak azt, hogy a német sajtó erősen egyoldalúan kontrollált, a magyar szerintem soxínübb, többféle vélemény jelenik meg.

VaradiJanos 2017.03.25. 23:49:58

@kolompa lole 1111: "Te mennyi gecit szoptál ki a III/III-as apád faszából?"

Miért, vetélkedni akarsz?

cardiobascuralis 3 2017.03.26. 00:03:04

@dunántúli gyerek:
Úgy érted, a románoknak, ahogy ti, hazaárulók teszitek?

cardiobascuralis 3 2017.03.26. 00:03:51

@VaradiJanos:
Nem, hanem egy mocskos, hazaáruló, pénzért mindenre képes, az anyját is eladó román.

VaradiJanos 2017.03.26. 00:32:40

@cardiobascuralis 3: Bármelyik "román"-ért azonnal elcserélném bármelyik hazátlan korcs tetűhintás fajtádbelit.

DFK 2017.03.26. 01:57:48

@cardiobascuralis 3: nagyon szép, amikor a baloldal eldönti ki a magyar. Csak aztán ne visíts, ha ezután rólad meg más mondja, hogy nem vagy magyar. Egyébként az erdélyiek sokkal inkább részei a nemzetnek, mint a határon belül élő cigányok és zsidók. Ez utóbbiak is kettős állampolgárok javarészint...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.26. 07:42:11

@morpho:

A körzetek száma 176 helyett 106 lett, nem lehetett nem átrajzolni őket.

Ráadásul a 176 körzet 1989-ben lett megállapítva, az akkori népességi adatok alapján, azóta súlyos aránytalanságok alakultak ki egyes körzetek között.

A mostani körzetek arányosak, mert a 2010-es népességi adatok alapján vannak.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.26. 07:46:44

@morpho:

Aki nem él az országban, az nem várhatja el, hogy országa a világ minden pontján létesítsen szavazókört a világ minden pontján, az összes magyar állampolgár lakóhelyétől 100 méterre. Ráadásul vannak országok, melyek eleve nem engedik, hogy idegen államok területükön szavazást szervezzenek.

Amikor legutoljára, 2006-ban szavaztam Bp-en éltem, s a szavazókör lakásomtól 70 méterre volt. Most külföldön élek, s jövőre utaznom kell 12 km-t. Ez az én bajom.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.26. 07:48:30

@Janossz:

Folyton megy a szöveg, miért nem szavazhat mindenki levélben. Nem hallottad? Ebben a cikkben is szerepelt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.26. 08:01:06

@Zionnépe:

"friss állampolgároknak legyen alapkövetelmény az önellátás és az azzal járó adózás, valamint az országon belüli lakcím"

Azaz legyen megkülönböztetés régi és új állampolgár között? Ez azonban alkotmányellenes lenne.

"mi a fenének akarna valaki magyar állampolgár lenni, külföldi létére, ha nem a jobb jövedelemért"

Mo-on lehet dolgozni állampolgárság nélkül is, azaz ez butaság.

A legtöbb új állampolgár magyar nemzetiségű külföldi volt, s alapvetően érzelmi okokból akarta a magyar állampolgárságot.

"Lakcím kontra ingatlanhoz. Én nagyrészt olyanokat ismerek csak pár száz embert, akiknek van ingatlanjuk, akinek nincs nagyon hamar meg szokott szabadulni a magyarországi lakcímtől, és általában minden kötöttségtől. Szóval maradjunk abban, akinek van lakcíme annak valamilyen tulajdonrésze is túlnyomórészt ingatlanban."

Azonban ez hazugság. Semmi gond, ha van ingatlanod és nincs lakcímed. Tudod hány orosz és izraeli befektető van, aki vett mo-i ingatlan, s közben nincs se magyar állampolgársága, se magyar lakcíme?

"Szerinted miért nem szüntetik meg? Talán, mert visszavágynak még és csak azt várják, hogy kifizethessék a tulajdonaikat? Egyébként meg ezzel meg is válaszoltad a korábbi felvetést, miszerint szándékosan vannak ellehetetlenítve a szavazástól!"

Ha visszavágysz, akkor nem vagy kivándorló. Ez esetben miért akarsz magadnak speciális jogokat? Vezessük be szerinted az egész országban a leveles szavazást?

"A választási körzetek bármit hablatyolsz is, azon logikai szisztémára lettek átalakítva, hogy minden körzetben a lehető legtöbb előzőleg felmért (Kubatov-listás?) Fidesz szavazó legyen."

Ballib mítosz ez, amit soha semmilyen adat nem igazolt még.

"Úgy nem mellesleg pedig nem utasítottad vissza te sem az állítást a szavazatvásárlásról"

Mert a felvetés abszurd. Te szavaznál arra, aki éveken keresztül szidott téged, s kampányt szervezett ellened? Ugye, nem? Na, ezért nem kell szavazatot vásárolni.

Lacock 2017.03.26. 08:19:02

@dunántúli gyerek:
'A másik dolog, hogy a norvég cserediákokat is ellátják. '

"Ahogy a magyar cserediákokat is Norvégiában, viszonossági alapon. Meg a magyar diákokat is mo-n, holott ők se dolgoztak még.

A többi hülyeség pont az a lényege a határon túliak állampolgárságának, hogy nem kell hozzá magyar lakcím."

Azt nem tudom, hogy az állampolgársághoz kell-e magyarországi lakcím (sejtem, hogy nem), de a szociális ellátások igénybevételéhez kell, ez derült ki azokból az útmutatókból, amiket tegnap olvastam a neten, és ezek egy részét neked is idéztem.
Az újmagyaroknak ez a biznisz az egész állampolgárosdiban.

"Magyar lakcímet lehet persze szerezni ismerőssel, bérleti szerződéssel vagy tulajdonnal, de hogy jön ez az állampolgársághoz?"
Lásd fent: ha az újmagyarnak van magyar állampolgársága, plusz magyar lakcíme, akkor kaphatja a szociális ellátásokat innen (IS!). Vagy ha egyszerre két országból nem kaphatja, (csodálkoznék, ha ezt ellenőriznék), akkor megnézi, hogy honnan kap többet, és onnan kéri. Az újmagyaroknak ez a biznisz az egészben.

"Miért jönne ide orvoshoz az a határon túli, aki otthon biztosítva van?"
Pl. mert romániában nem kapja meg az elvárt minőséget, és itt is bepróbálkozik.
De úgy tűnik, főleg a szociális ellátások miatt éri meg a románnak ide regisztrálnia.

Ezt írtam neked tegnap is:
A Népszava információi szerint Szabolcsban sok-sok ukrajnai család kapja meg a magyar állampolgároknak járó juttatásokat, családi-pótlék, GYES stb.

Az egyik Kisvárda melletti faluban élő képviselő szerint, számtalan ukránt jelentenek be családokhoz. A KárpátHír információi szerint a Nyírségben van olyan ház (több is), ahol 400-an is laknak, hivatalosan – sokan még magyarul sem beszélnek."
karpathir.com/2016/09/22/tomegevel-hamisitottak-a-magyar-allampolgarsag-elnyeresehez-szukseges-iratokat-ukrajnaban/

Zionnépe 2017.03.26. 09:38:17

@dunántúli gyerek: Ha minden tuljadonosváltáskor kiraknák a korábbi dolgozókat, soha senki nem menne dolgozni el sehova. Az, hogy lehetőség van rá, meghogy direkt ezért vesz meg valaki cégeket, óriási különbség.

De miután a kommentjeidből fakadóan te egyszerűen a Fidesz hauugságaot kell told, elnézem az ostobaságod.

dunántúli gyerek 2017.03.26. 09:57:05

@Zionnépe: 'Ha minden tuljadonosváltáskor kiraknák a korábbi dolgozókat, soha senki nem menne dolgozni el sehova.'

- és ki mondta hogy mindenkit kirúgtak a lapok tulajdonosváltásakor? A fideszes vállalkozó aki fideszes lapot akar, tartsa meg a liberális politikai újságíróit? Te viccelsz? Persze van olyan aki becsicskul, mint Kálmán Olga, de ilyen ez a szakma.

'Az, hogy lehetőség van rá, meghogy direkt ezért vesz meg valaki cégeket, óriási különbség.'

- direkt? Ha akarsz egy lapot meg lehet venni nem direkt is? Vagy van erre valami demokratikus korlát hogy nem vehet kormánypárti vállalkozó újságot?

Zionnépe 2017.03.26. 09:58:51

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Teljesen nyilvánvalóan látszik a Fidesz hozzáállása az ingatlantulajdonosként külföldre távozott magyarokról! Ott tesztek nekik keresztbe, ahol tudtok.
Ne lepődjetek meg, ha alkalomadtán visszakapjátok...kamatostól!

Miért lenne speciális jog, hogy szvazhassak úgy, mint aki csak azért kap tőletek állampolgárságot, hogy rátok szavazzon? Talán csak nem azért, mert biztosak vagytok benne, hogy ez a párszázezer ember nem rátok szavaz?

Egyébként miért lenne baj az egész országban a leveles szavazás? Még olcsóbb is lenne ! Úgyis küld ki levelet minden lalcímre a kormány, egyúttal tesz bele egy válaszborítékot a szavazólappal és csók. A Nemzeti Konzultációs leveleknél elárultátok, hogy bő 1,5 milliárd se kell rá, tehát nagyságrendekkel olcsóbb egy 6-8 millárdos népszavazásnál!
De én előremutatóan inkább az Ügyfélkapus szavazást preferálnám inkább.

A körzetek pedig teljesen nyilvánvalóan ezért lettek átalakítva, az a szerencsétek, hogy a titkos szavazás miatt ez nehezen bizonyítható. De mint Semjén elárulta, most már ez is kevés lesz, és újra kell drasztikus változtatás... ennyire csökkent a népszerűségetek :-)

A szavazatvásárláshoz pedig, ahogy korrupt au egész kormány, jól mutatja, hogy mindig vannak és lesznek megvehető emberek (lásd Dunántúli gyerek, Oli dzsí, Gipsz.Jakab), csak mindenkinek más az "ára". Téged nem sorollak ide, te az előző csoporthoz tartozol.

Zionnépe 2017.03.26. 10:00:41

@dunántúli gyerek: Remélem megéri neked ez a gerinctelenség és jól alszol, de ne csodálkozz, ha az ilyesmi nem tart örökké...

dunántúli gyerek 2017.03.26. 10:05:22

@Zionnépe: Mi ebben a gerinctelenség? Megint autista lettél?

Mi a gerinctelen? Az hogy az MSZP eladja a Népszabit és azt várja hogy neki fütyül a világ végéig? Az nem gerinctelen csak simán ökörség.

kolompa lole 1111 2017.03.26. 10:17:04

@Zionnépe: Biztos valami elvtárs telekszomszédja a csávó.

kolompa lole 1111 2017.03.26. 10:18:19

@dunántúli gyerek:
"Szerintem az adósság nem nő, hanem csökken"

De csak szerinted. Kizárólag szerinted. Ja és a tartótiszted szerint, aki ennek a hazugságnak a leírására utasított a pártközpontból.

kolompa lole 1111 2017.03.26. 10:19:55

@dunántúli gyerek: A németek talán már infarktust se kaphatnak? Übermensch?

kolompa lole 1111 2017.03.26. 10:22:00

@dunántúli gyerek:

"Az egy természetes dolog, hogy ha egy újság gazdát cserél, akkor a tulaj mondja meg ki fog ott dolgozni, és mit fog írni."

Ahogy az is teljesen természetes, hogy mi meg a nevén nevezzük ezt a dolgot. Közpénzből magáncélra megvenni egy újságot és átállítani hírhamisításra, az szimplán hazaárulás, és úgy is hívjuk.

kolompa lole 1111 2017.03.26. 10:23:32

@dunántúli gyerek:

"a német sajtó erősen egyoldalúan kontrollált, a magyar szerintem soxínübb"

MUHAHA, :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD HÁHÁHÁ, :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd

Aha, a magyar kézivezérelt pártsajtó mint skszínű, aha.... :DDDDDDDDDDDDDDDdddd Hacsak nem arra gondolsz hogy abuzik jele a szivárvány, mert akkor stimmel.

kolompa lole 1111 2017.03.26. 10:24:37

@VaradiJanos:

Csak kérdezem, mert fideSSeseken kívül nem sok buzit ismerek.

kolompa lole 1111 2017.03.26. 10:25:55

@VaradiJanos:

Azt tudjuk hogy te a románokat nagyon lájkolod, hiszen a führerd is egy oláhcigány KISZ titkár.

kolompa lole 1111 2017.03.26. 10:28:59

@DFK:

"határon belül élő cigányok és zsidók"

Tehát te is utálod Zsidorbánt? Esetleg még Flórika haverját is? Nagyszerű! Akkor már csak azt áruld el nekünk hogy miért szopod a faszát? Mármint a hazaáruláson kívül.

kolompa lole 1111 2017.03.26. 10:30:57

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:

"Most külföldön élek, s jövőre utaznom kell 12 km-t. Ez az én bajom."

Nekünk meg az hogy külföldiként egyáltalán bele akarsz szólni a mi dolgainkba. Majd ha hazajössz és te is azt az adót fizeted amit nekünk megszavaztál.

kolompa lole 1111 2017.03.26. 10:33:38

@dunántúli gyerek:

Az a baj hogy ezt ÁLLAMI pénzből teszi, mi pedig nem azért dobtuk be azt a közösbe, hogy ebből hazudozókat fizessen. Magánhobbit szigorúan magánpénzből szabad csak csinálni. Majd a rendszerváltás után ezért is el lesztek számoltatva.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.26. 10:33:48

@Zionnépe:

S mi a kapcsolat az ingatlantulajdon és a lakcím között? Semmi.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.26. 10:36:58

@Zionnépe:

"miért lenne baj az egész országban a leveles szavazás?"

Olyan szavazatvásárlás indulna be, hogy megkérdőjelezné az egész választást. A választási aktivitás hirtelen 90 %-ra emelkedne, mert a gazdagabb pártok minden jelenlegi passzív szavazó választócéduláját megvennék.

Szerinted ez jó lenne?

Szerintem nem. Pont ezért szüntetném meg a leveles szavazást azoknak is, akiknek most lehetséges: a belföldi lakcím nélküliek számára. Az is hatalmas gond ugyanezen ok miatt, de annak a hatása minimális ahhoz képest, ami akkor lenne, ha mindenki szavazhatna levélben.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.26. 10:38:16

@kolompa lole 1111:

A parlamenti választás nem az ország lakosainak dolga, hanem az állampolgárok dolga.

Miért ne akarnék beleszólni a SAJÁT dolgomba?

VaradiJanos 2017.03.26. 10:38:17

@kolompa lole 1111: milyen adót, te kutya? A segélyed adómentes, apád börtönfizetéséből pedig csak a tartásiját vonjuk.

VaradiJanos 2017.03.26. 10:40:59

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: ezeket csak az erdélyiek és a te szavazatod zavarják, a londoni mosogatóké nem, a pár évvel ezelotti izraeli különgépek meg főleg nem

dunántúli gyerek 2017.03.26. 10:46:48

@kolompa lole 1111: Nem állami pénzből vették meg a Népszabit. Az törvénytelen lenne, ha törvénytelenségről szerzel tudomást kötelességed a rendőrséghez fordulni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.26. 11:13:57

@VaradiJanos:

Alapvetően a balllib logika az, hogy aki ballib szavazó, az szavazhat az űrből is, míg a nem ballib szavazó belföldön se tehesse meg ezt.

Zionnépe 2017.03.26. 11:31:26

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Mint írtam, az Ügyfélkapus szavazás lenne a legjobb.

A levélszavazáshoz:
Ennyi erővel akkor a legutóbbi népszavazáson a 128.000 szavazat sem érvényes (98%-ra hamisítottátok), illetve az egész Nemzeti Konzultáció sem?!

Janossz 2017.03.26. 12:01:42

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Ha birka nem lennél, esetleg arra válaszolnál időnként, amit kérdeztek. Mikor és ki támogatta az iszlamista bevándorlók magyarországi szavazási könnyítéseit? Merthogy ezt állítottad volt. Ez volt a kérdés.
"Amikor legutoljára, 2006-ban szavaztam Bp-en éltem, s a szavazókör lakásomtól 70 méterre volt. Most külföldön élek, s jövőre utaznom kell 12 km-t. Ez az én bajom. "
Dehogy kell neked neked bárhová utaznod, főleg ilyen csillagászati távolságokba!
Maradj otthon, nézzél tévét,....

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.26. 12:33:22

@Zionnépe:

A leveles szavazás gond, felesleges lyuk a rendszeren, így meg kellene teljesen szüntetni, nem növelni szerepét.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.26. 12:34:19

@Janossz:

Én mindig elmegyek szavazni. Csak akkor hagyok ki szavazást, ha tényleg nem tudok elmenni, mert pl. nagyon messze vagyok éppen.

Zionnépe 2017.03.26. 12:52:55

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Örülök, hogy ezt tőled lehet olvasni !

Más kérdés, hogy van fenntartásom azzal szemben mit találtok ki helyette, de ha megszűntetitek első lépésben is nagyobb lesz az egyenlőség, mint korábban.

Janossz 2017.03.26. 12:56:39

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: No akkor szaladj ma is, sose nyernek a bolgár nacionalisták nélküled!
Ha már bevettek a brancsba...
A kérdésre még mindig nem sikerült válaszolnod: Ki és mikor akart választójogot adni az iszlamista migránsoknak?
Pharaon nem számit, a többinek.:-)

Zionnépe 2017.03.26. 13:20:42

@Janossz: Akkora a képzavar a pártközpontban, hogy már összekeverik az állításokat és a kérdéseket...

Jobb híján kis kartonlapokra írnak címszavakat, mint anno az elsősöknek és valaki meghekkelte az összepárosított szavakat náluk, és így jött ki ez a kérdés :-)

Azóta meg már inkább beígérik inkább a nagy nehezen "megszerzett" majd 1 millió szavazatkukázását is, csak ne kelljen a kínos kérdésekre válaszolni!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.26. 13:43:57

@Janossz:

Antinacionalista vagyok.

Mindig megyek szavazni. Ma 17:30 körül fogok menni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.26. 13:47:23

@Janossz:

"Ki és mikor akart választójogot adni az iszlamista migránsoknak?"

Satana Mertkell ultraliberális politikus és magyar hívei.

Janossz 2017.03.26. 14:33:03

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Ismét sikerült bizonyítanod a Főnök bölcsességét.
Mármint bolond lukból bolond szél fúj...
Majd visszasírod még Merkelt, ha jön utána Schulz, biztos nem fog jobban tetszeni.

kolompa lole 1111 2017.03.26. 14:59:56

@VaradiJanos:

Már megint a kurva anyádról ugatsz, cigánykurva felszopó kisköcsög?

kolompa lole 1111 2017.03.26. 15:00:55

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:

Mert nem a sajátod. Ha külföldön lax, akkor oda szavazgassál!

kolompa lole 1111 2017.03.26. 15:02:37

@VaradiJanos:

Megjött a segílyed, cigánypurdé? Látom, mert elittad az eszed már megint, és csak akkor alszol olyan jól a buzi apád faszával a seggedben, mint most. Tehát megint osztás volt...

kolompa lole 1111 2017.03.26. 15:03:49

@VaradiJanos:

Az izraeli különgépek azok az arab migránsaidat szállító különgépek voltak, amik persze hogy nem zavarnak téeg, mivel te is a hazátlan terroristafajhoz tartozol. Takarodj haza Kecskebaszólandba!

kolompa lole 1111 2017.03.26. 15:04:51

@dunántúli gyerek:

Pénztáros Lőrinc vette meg, azaz Orbán Viktátor. A kamu vagyonbevallása alapján nem is tudná másból, csak lopott közpénzből.

kolompa lole 1111 2017.03.26. 15:05:46

@dunántúli gyerek:

"ha törvénytelenségről szerzel tudomást kötelességed a rendőrséghez fordulni"

Minden híradó után menjek feljelenteni? És ki vizsgálja ki? Mert hogy a kézivezérelt fideszbíróság nem, az biztos.

kolompa lole 1111 2017.03.26. 15:06:34

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:

Ennek kb. így kéne működnie. IQ-hoz kéne már kötni a szavazójogot. Másnap a fideSS kiesne a Rablótanyából.

dunántúli gyerek 2017.03.26. 15:07:19

@kolompa lole 1111: hát, akkor úgy néz ki ki kell várnod a forradalmat

kolompa lole 1111 2017.03.26. 15:08:39

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:

De hiszen a migrik a haverjaitok a nagy zsidózás közepette, most miért nem akartok párat befoadni a lakásotokba? Még a borotválkozásban is segítenek, szívesen átvágják a torkotokat, ahogy szeretnétek. Nem értelek titeket, nektek az se jó ha megkapjátok amit akartok?

kolompa lole 1111 2017.03.26. 15:09:33

@dunántúli gyerek:

Az egész nép azt várja. Mármint a magyar, nem a tied.

dunántúli gyerek 2017.03.26. 15:14:30

@kolompa lole 1111: Reméljük egyszer eljön mert a vezéreid már a jövő évi buktára észítik fel a tagságot.

Még több blog lesz a sajtószabadságért!

cardiobascuralis 3 2017.03.26. 16:01:11

@VaradiJanos:
Azt sejtettem, mert te is hazaáruló majom vagy.

cardiobascuralis 3 2017.03.26. 16:02:31

@DFK:
Az erdélyiek románok.
Aki közülük szavaz a magyar választáson, az aljas geci román ráadásul.

kolompa lole 1111 2017.03.26. 16:14:42

@dunántúli gyerek: Kell is, mert a kommunista pártlapból és az avós tévéből nem lehet tájékozódni, csak Rákosi Viktátor propagandájávál agymosni.

kolompa lole 1111 2017.03.26. 16:15:33

@cardiobascuralis 3:

Nem románok, de ott szavazgassanak ahol laknak. Majd ha Erdélyt újra visszacsatolják, akkor lehet itthon is, de csak akkor.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.26. 17:40:04

@Janossz:

Nem látok kettejük között semmilyen lényeges különbséget. Emberileg talán Schulz picit szimpatikusabb, de politikailag ugyanazt a szart képviselik.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.26. 17:46:39

@kolompa lole 1111:

Van egy jobb javaslatom.

Legyen ezentúl aktív regisztráció a választásokra, azaz csak azok szavazhassanak, aki regisztráltak a választást megelőzően, az előtt legalább 2 héttel. De nem ám úgy, ahogy ezt a cigány Orbán diktátor javasolta 2012-ben! Semmiképpen! Ezúttal minden teljesen demokratikus lesz! A regisztrálást ballib civilekből álló bizottságok fogják végezni, akik beidéznek minden egyes állampolgárt e célból, majd mindenkinek felteszik a kérdést „Utálja maga Orbánt?” – aki habozás nélkül igennel válaszol, az regisztrálásra kerül, míg aki nemet mond, azt cselekvőképtelenné nyilvánítják, s elveszti választójogát. Aki pedig igent mond, de csak habozás után, annak a szavazata fele annyit fog érni, mint a teljesjogú választópolgároké.

De ven egy másik, még demokratikusabb javaslatom. Eszerint mindenki szavazhasson továbbra is – még a fasiszta, nem adózó határontúli magyarok is –, de ne indulhasson a választáson nem ballib erő, mert aki nem ballib, az fasiszta, márpedig az 1947. évi párizsi békeszerződés tiltja a fasiszta szervezeteket.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.26. 17:47:37

@kolompa lole 1111:

Még sose zsidóztam eddig, szóval ezt ne nekem mondd, édes ballibám...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.26. 17:49:57

@cardiobascuralis 3:

Az erdélyiek zöme valóban román, kb. a 75 %-uk az. Kb. 20 %-uk azonban magyar.

kolompa lole 1111 2017.03.26. 18:32:58

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:

Ja, csak alig burkoltan, dehát itt nem a fideSSbirkákat kell ártatlan pofával átbaszni a palánkon, minket ez nem hat meg, tudjuk amit tudni kell.

kolompa lole 1111 2017.03.26. 18:34:53

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:

Na az viszont jó kérdés hogy mire fel? Elhúztál innen, amit a pártoddal és führereddel ellentétben én nem rovok fel neked, azt viszont igen hogy onnan akarod megmondani nekünk mit csináljunk itt. Na ide kéne egy jó kis brüsszelezés, sorosozás, nemleszünkgyarmat...

kolompa lole 1111 2017.03.26. 18:40:59

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:

Az a baj veletek fideSSbirkákkal, hogy aki nem orbánszopó, nem támogatja a közpénzek ellopását habzó szájjal, az csak komcsi lehet. Holott Orbán + Rogán a legnagyobb komcsi KISZ titkárok, és ugye az egész fideSS tele van MSZMP tagokkal (akik még az MSZP utódpártba se voltak elég jók), és III/III-as besúgókkal (vajon miért ez az egyetlen párt amelyik irtózik az ügynöklista nyilvánosságra hozatalától?). Ezek után hogy mertek ti komcsizni? A sorosgyörgyözés = (alig) burkolt zsidózás (ezért SS a fideSS), a brüsszelezés szintúgy, a "ruszkik haza"-t meg úgy értette Orbán hogy "ruszkik gyertek haza"? Behívja az oroszokat (letelepedési offshoremutyi, Paks 2) mint Kádár apja. Aki ezekre szavaz, az 56 ellen szavaz, és egy ávós hazaáruló, akinek nem szabad szavazati joggal rendelkeznie, mert csak a magyar nép ellenében tudná hasznosítani, amire semmi társadalmi igény nincs.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 02:08:06

@Andy73: "2002-ben meg a baloldal vásárolt magának többszázezer szavazót a 100 napos programmal."

Két 100 napos program volt egymás után.

Nem szavazatot vásárolt, hanem betartotta a választási igéreteit, ami rendkívül szokatlan. Még jó, hgy nem a csúti geci nyert, mert 14. havi nyugíjat is osztott volna.

"Csak hát aztán elkúrták. Nem kicsit, nagyon."

Igen. Bár nem az őszödi beszéddel, hanem a semmittevéssel.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 02:11:09

@kolompa lole 1111: "aki nem orbánszopó, nem támogatja a közpénzek ellopását habzó szájjal, az csak komcsi lehet."

Ezek gyurcsány szavazók. Mikor kiderült az őszödi beszéd, mint az elhagyott szeretők, a szerelmük izzó gyűlöletté vált, és kerestek mást, akibe szerelmesek lehetnek. Láttál már csúnya válópert, ugye?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.27. 05:57:22

@kolompa lole 1111:

"Orbán + Rogán a legnagyobb komcsi KISZ titkárok"

Viccelsz?

"és ugye az egész fideSS tele van MSZMP tagokkal (akik még az MSZP utódpártba se voltak elég jók), és III/III-as besúgókkal"

Ballib mítoszok ezek, te is jól tudod.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.27. 05:58:56

@kolompa lole 1111:

"A sorosgyörgyözés = (alig) burkolt zsidózás (ezért SS a fideSS), a brüsszelezés szintúgy"

Téves. Soros kritizálása zsidózás? Ezen az alapon te zsidóztál az előbb, mert a szintén zsidó Rogánt kritizáltad. Miért zsidóztál?

Brüsszel meg mióta zsidó?
süti beállítások módosítása