B1 blogcsalád



A kormánypárti nyaloncmédia veri a habot Pintér körül

2017. március 16. - ashwood

maxresdefault_1.jpgLegalább annyira rejtélyes és életszerűtlen történettel állt elő a kormányt kiszolgáló médiahad, mint amilyen Weisz Tamás rendőrautóban elkövetett öngyilkossága volt. Nehéz másra gondolni, mint megelőző csapásra egy hamarosan előkerülő, kompromittáló anyag miatt.

A történet – ahogy az már csak lenni szokott – meglehetősen zavaros. Ha a Magyar Idők, Pesti Srácok, Origo szentháromságból kihüvelyezhető: Jakubinyi Róbert – aki nyakig sáros Egymásért Egy-Másért Alapítvány ügyeiben, így könnyen a szocikhoz kötheti a lakájsajtó – arra próbált rávenni egy ügyvédet, hogy az beszélje rá házi őrizetben lévő ügyfelét a szökésre. Mégpedig azért, hogy a delikvens szökés közben vegyen át Jakubinyitól Pintér Sándor belügyminiszterről szóló, terhelő adatok tartalmazó iratokat, majd azokkal szökjön át a határon és adja át a paksamétát a „külföldi sajtónak”.

A hős ügyvéd azonban nem ment bele, hogy törvényszegésre biztassa őrizetben lévő ügyfelét, ezért főhősünk megfenyegette és/vagy 20 milliót ajánlott neki. (Az egyes orgánumok más-más sorrendben tálalják az ügyet.) Annyi bizonyos: ekkor már az ügyvédnél is elszakadt a cérna, a hatósághoz fordult, akik két napja le is kapcsolták Jakubinyit, valamint a nála tartott házkutatás során mindent el is vittek.

Eddig a történet. Annyit tennénk még hozzá, hogy a Pesti Srácok lényegében egy nemzetközi kémként, kis magyar James Bond figuraként igyekszik beállítani Jakubinyit. Egy valóságos hírszerző zseni. És még annyit: szemben a történetben szereplő házi őrizetessel, főhősünk szabadlábon van, rendelkezik útlevéllel, mozgását semmi és senki nem korlátozza.

Most pedig halk kérdéseink következnek e remekbe szabott históriával kapcsolatban:

  • Jakubinyi teljesen idióta vagy szuperkém?
  • A XXI. században miért kellene dokumentumokat hozni-vinni? Jakubinyinál nincs bekötve az internet? Nem tudja, mi az az email?
  • Ha olyan nagyon szenzitív információi voltak, miért akart egy közvetítőt?
  • És miért éppen olyat, aki házi őrizetben van?
  • Ha ennyire megbízott az illetőben, miért nem saját maga beszélte rá a szökésre? Minek kellett ebbe bevonni az állítólagos ügyvédet?
  • Miért kellene külföldre menni ahhoz, hogy a „nemzetközi sajtóval” találkozzon? A legnagyobb lapoknak és hírügynökségeknek van magyarországi tudósítójuk.
  • Ha a rendőrség hivatalosan csak annyit közölt, hogy két napja őrizetbe vették J. Róbertet, akkor a lakájmédia honnan tájékozódik?
  • Bár érdekes kérdés, hogy ki, fontosabb lenne tudni, hogy miért mondta tollba ezt az üvöltő marhaságot a lakájmédiának?

Jóslásokba nem bocsátkoznánk, de nem lennénk meglepve, ha a következő egy-két napban Pintérre nézve kompromitáló anyagok kerülnének nyilvánosságra. Azok a bizonyos Jakubinyi-dossziék.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8112343013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emmersson 2017.03.16. 17:47:27

"a következő egy-két napban" - de maximum KÉT HÉT!

2017.03.17. 05:29:25

Média újdonsága

Új fegyver van, apuska
Az kábító, altató puska,
Hatása fenomenális
Leteríti az oroszlánt is!
Főleg, ha ketrecben lő meg!
Ezzel ő nem öl meg!
Csak kicsit elkábít,
Magához csábít!
Használója vele!
S nincs néki esze!
Aztán amit tesz veled,
Észre sem veszed
Hisz elaltatva vagy!
Megadtad magad!
Lehet más a véleményed,
Mi történik, azt se érzed!
Csak történik a beavatkozás,
Amit elhatározott más
Te csak elszenveded!
Jó, vagy rossz neked!
Fel se ébredsz,
Új lövés lesz!
Szétlövik a fejed,
Buta, elbutult eszed,
Folyton bombázzák,
Maguk igazát szajkózzák,
A hallgató, legvégül,
Teljes kómába szédül!
Mit végez a rendszer
Bámul, hipnózis mester!

2013. november 6.

Kelly és a szexi dög 2017.03.17. 23:03:16

Pintér francia villájáról jöhetnének képek!

Krisztina Szabovik 2017.03.18. 07:03:49

2001 szept-októberében a testvérem(nem vagyok rá büszke,bár felmentették pár évre rá)előzetesbe volt a Bács-Kiskun megyei R. Főkapitányság,akkor még a legfelső szinten lévő fogdában.
Két napra összezárták Nógrádi gyerekkel,akit azzal gyanúsítottak(majd elítéltek),hogy megölte édesapját.
Nógrádi -minden részletre kiterjedően-számolt be arról,hogy mikor,mennyit,hogyan adtak át "Sanyi bácsinak",kivel,mivel jött...Ezeket elmondta a vizsgálónak,akik persze semmit se vettek bele a jegyzőkönyvbe.Persze lehet,ezek mind a képzelet szüleményei voltak....

nu pagagyí 2017.03.18. 07:48:51

Igen, ez valami elővágás lehet. Felkészülés a sajnálatos kompromittáló tények összevissza kuszálására. Pintér, mint grál lovag fog megdicsőülni, aki a tényekkel előáll az pedig ..ülni, feltéve ha nem lesz öngyilkos menetközben.

01234567 2017.03.18. 08:32:38

Nem lesz semmiféle terhelő anyag Pintérről. Aki kicsit is érti a viszonyokat, sejti a dolgokat az tudja miért. Előbb lesz akárkiről mint Pintérről.
Ami magát a konkrét történetet illeti nekem is olyan "Welszesnek" tűnik.
Az meg egyenesen röhejes ahogy a Fidesz az alvilágot kezdi használni a következő választási kampányra. Amatőr, kínos és béna. Igaz ez a birkacsordának szól, azoknak jó, ez a szintjük. A maradék 6 millióból meg 5 úgy sem fog ezért szavazni. Pedig kellene. Ellenük

dr. mesterséges színezék 2017.03.18. 08:54:10

Nem értem, hogy miért nem Halász Juditról vagy Mérő Lászlóról keresne és találna valaki kompromittáló dokumentumokat; hogy miért éppen Pintér Sándorról, aki a beosztásával kapcsolatban annyi és annyiféle átvilágításon átesett már, hogy nyilván végképp semmiféle aggályos részlet nem fordulhatott elő az életében és nem fordulhat elő ma sem.

01234567 2017.03.18. 09:08:34

@dr. mesterséges színezék: Azokra az átvilágításokra gondolsz amiken gond nélkül ment át pl. Meggyesi, Kovács Béla, vagy az a mit tudom én hogy hívják moszkvai agrárattasé vagy mi. Csak hogy pártfüggetlenül mondjak három esetet ami eszembe jut hirtelen. Kritikusabban kéne nézned a magyar politikai életet. Vagy nem érted 30 év után sem ezt az egészet.

dr. mesterséges színezék 2017.03.18. 09:19:33

@01234567: Pontosan arra gondolok.
Meg némi iróniára.

01234567 2017.03.18. 09:35:31

@dr. mesterséges színezék: Köszi hogy finoman értésemre adtad hülye vagyok. :)

dr kíváncsivagyok 2017.03.18. 09:37:16

Pintérről kompromittáló anyagok ?
De hiszen feddhetetlen...

dr. mesterséges színezék 2017.03.18. 09:49:59

@01234567: Semmi gond. Nem mindennap és nem bárhol fordul elő, hogy a zállampolgárnak a valóságsósított Polipot van szerencséje (...) kommentálni.

Duplaxiii 2017.03.18. 09:51:21

Félelmetes, hogy az ellenzéki média, az internetes véleményalkotók, a bloggerek mennyire segítik ezeket a szarháziakat. A fideszesek odadobják a gumicsontot, amire itt rácsap a megmondóközösség és ingyenreklámot csinálnak nekik. Most nem csak a közmédia ugatja a kamut, hanem a pezsgést az ellenzékiek is csinálják, de sehol a legkisebb valóság, tény.
Tehát:
- vannak ilyen iratok? ha igen, akkor az nem csempészet, hanem vűnügy és a pintér ELLEN kellene nyomozni.
- ha nincsenek, akkor az egyszerű rágalmazás, azaz semmi köze semmiféle csempészéshez, kémkedéshez! Köztörvényes dolog, ha megjelenik ilyen lehet perelni.
- ha vannak, akkor ki az a barom, aki ezt nyilvánosan KÜLFÖLDRE akarja VINNI????
Itt van a kutyus elföldelve, de az ellemzéski megmondóhorda ezt valamiért nem firtatja! Miért? Mert nekik ez fizet jól és nem a valóság.
Ha nekem lenne ilyen papírom, akkor azt több példányban biztonságba helyezem, elektronikus formában különböző helyekre eltárolom és utána vagy eljuttatom TÖBB küldöldi sajtónak, hanem egyszerre indítom a különböző netes hálózatokon.
Tehát mire ezek léphetnének, a cucc már nem visszavonható, soha el nem tüntethető és a korrupt ellencsapás már nemzetközi nyilvánosság előtt történik. Ha persze azonosítottam magam.
Mert ma egy internetes kávézóból bármikor terítek ismeretlenül... Egy filléres tabletről, amit utána kalapáccsal szétverek.
A csútiék így is beindulnak, de kisebb az esély egy rendőrautó hátsó ülésén betegséget kapni.
Mivel nem ez történt, így tudjuk, megrendezett dolog, a fideszes csürhének szól, illetve erdogáni fasisztoid rendszer következő lépcsőfokán járunk.
A koncepciós perek ideje jön, ehhez kell a korlátlan lehallgatás, megfigyelés, postabontás.

dr. mesterséges színezék 2017.03.18. 09:52:22

@dr kíváncsivagyok: Ha kellene, Polt erre meg is esküdne.
Bízzunk benne, hogy egyszer meg is kell tennie!

Duplaxiii 2017.03.18. 09:55:28

@dr kíváncsivagyok:
Tudod az a probléma, hogyha vannak is (persze hogy vannak), azok nem állami jellegű anyagok, hanem egyszerű rágalmazás alapú magániratok.
Például bármikor fogalmazhatok bármit rólad is, amíg azt nem használom fel, addig magánvélemény és például egy regényem fejezete.
Itt csinált dologgal állunk szemben!
Nem sok nap van hátra, hogy az itt leírtak, például orbánról, államellenes terrortevékenységnek minősüljenek. Mert ma ez van már a rendőreinknél is, a verbális ellenállás is fizikai ellenállásnak minősül hatóság elleni erőszaknak!
Fasizmus, de ezt még mindig sokan tagadják, mert nem tudják mit is jelent...

dr. mesterséges színezék 2017.03.18. 09:55:48

"ha vannak, akkor ki az a barom, aki ezt nyilvánosan KÜLFÖLDRE akarja VINNI????"

Ha nekem volnt ilyesmim, azonnal megcéloznám vele a határt.
Onnan aztán lehetne CC-zni az egész médiát hazafelé, meg kifelé, és mégis biztonságban lenni, dokumentumostul.
Az ügyészség csak az alapos megágyazás után kapná meg, amikor már nincs mit és hová kenni.

dr. mesterséges színezék 2017.03.18. 09:59:56

@Duplaxiii: Feltéve, hogy Orbán akkor sem volt hülye, amikor Pintérrel összepaktált, inkább következtetek arra, hogy van neki "B-terv" feliratú, kissé olajfoltos dossziéja is, nem csak a "Képek a Balatonba pisilésről" címkéjű, mint az ellenkezőjét.

Duplaxiii 2017.03.18. 10:00:54

Jó lenne, ha aposztoló és baráti köre egy ilyen írás előtt utána nézne egy pár évvel ezelőtti történetnek.
Amikor egy magán kft. tulajdonosát, a magántulajdonát képező iratokkal, tervekkel fogták el a határon, és vádolták KÉMKEDÉSSEL az orbáni hatóságok.
Mert meg akarták azt szerezni, ahogy a kocsmákat, üzleteket, cégterületeket és mindent, mai másé és pénz van benne. Évek óta zajló tevékenység, hogy a tulajokat megzsarolják, szabályokkal tönkreteszik, majd az üresen maradó területen már a sajár emberük indítja el ugyanazt. Trafik? Megvan? A szoftverek kizárólagos minősítése? A tervezett állami ügyviteli rendszerek kötelezővé tétele?
A "kém" későbbi életéről persze soha nem tudhatunk, hiszen annak sorsa nem üti meg a politikailag érintett ellenzéki média és bloggerközösség ingerküszöbét, neki már nem mennek utána! Nem politikus vagy celeb.
Szóval amit most pintér csinál, azt a fidesz 2010 óta napi szinten teszi!

hidroponi 2017.03.18. 10:04:29

ilyenkor tartom szarnak hogy oregszem, de annyira nem hogy ne emlekeznek don pinter mocskaira..a clodo ugyre, arra hogy a honi maffia kivegzesekor bizonyitekot tuntetett el, az olajszokitesben elfoglalt poziciojara..szoval ha ezek a mocskok nem rengettek meg ennek a rokakepu gecinek a poziciojat, akkor olyan dokumentumai vannak orbanrol es/vagy a fideszrol ami ellen nem tudom mi venne fel a versenyt..

Duplaxiii 2017.03.18. 10:04:54

@dr. mesterséges színezék:
Így van!
És mindkettőről van putyinnál is, hiszen az alap a 1990 előtti bm és emberei, akik az egészet levezényelték. A több próbapárt (mdf, mszdp, fidesz) közül az orbán galeri lett a befutó, a háttérben ugyanazok állnak és tartják a fegyvereket a fejükhöz.
Egyébként pintérről olyan sok titok nincs is, hiszen dokumentált a pártállami pártvezetői szerepe, államgépezetre felesküdött régi káder-tiszt és ott van a sok maffiaalapú vállalkozása is. Őt papírok nélkül ítélné 30 évre a hágai bíróság.
Én inkább arra gondolok, hogy pintér tudja itthon egyedül orbán múltját! Ezért van neki MINDEN megengedve.

nu pagagyí 2017.03.18. 10:18:37

@Duplaxiii: Pintér nyomozna Pintér ellen. Ez a legjobb vicc, amit ma olvastam. A gumicsont elmélet nagyon frappáns, pedig nem gumicsontról van szó, hanem egy újabb botrányról, ami Fidesz normális működése. A mennyiség fog minőségbe átcsapni a dolgok rendje szerint, úgyhogy semmi probléma nincs belőle, ha Pintér szerepéről irkálunk a maffiakormány létrejöttében és működtetésében, még ha a lakájmédia indította is a dolgot és valószínűleg fejben már lejátszották a kimenetet. A cél, hogy a kívánt kimenet majd olyannak tűnjön, amilyen valójában, hiteltelennek.

01234567 2017.03.18. 10:21:59

@dr. mesterséges színezék: Polip? Ő maga a tenger! Ha érted....

01234567 2017.03.18. 10:27:13

@dr. mesterséges színezék: Szerintem hogy ki irányít kit, fordítva van. Hogy folytassak egy gondolat menetet, van a kapitány a hajón, de az a tengeren ring, amíg jó a tengerhez...

dr. mesterséges színezék 2017.03.18. 10:44:18

@Duplaxiii: Minden alap nélkül azt hiszem, hogy a nászti frendsip biginingjének a kezdete előttről nem nagyon volt Pintérnek puskapora Orbán ellen. Legalábbis olyan nem, amin a nyáj ma két perc alatt túl ne lépne még akkor is, ha adott esetben a média zöme beszámolna róla - a székházon és Kayán már a gecizmus első felvonása idején is gond nélkül túltették magukat, a Pokorny-féle "hú, de sokkol a hír, hogy apán ügynök volt, ezért soha többé nem nyomdázok nyuszit az őrsi naplópa" még a negyedórás izgalmat se érte el.

Inkább akkor nyílt érdemi akta, a Tocsik-sztori részleteiért eladták neki a lelküket, kormányra kerültek, és beindult az a gerincsorvadás, amire minden nap azt hiszi az ember, hogy ennél súlyosabb már nem lehet, és minden másnap ráébred, hogy de mekkorát tévedett.
Szóval Orbán inkább tart a jelenét dokumentáló Pintértől, mint a múltját őrzőtől.

A helyzet igazi tragikomikuma az, hogy Pintér addig lesz "A" Pintér, amíg Viktor meg nem engedheti magának azt, hogy belföldön már minden hírforrást konttrolláljon, legfeljebb tiltott szamizdat létezhessen a cenzúrájuk nélkül és a külföldet annyira se kelljen figyelembe vennie, mint Erdogannak: akkor Pintér zsugái elértéktelenednek, és megszabadulhat tőle. Vagyis mire a demokráciából legfeljebb halvány emlékek maradnak reményteli generációnk önkéntes amnéziát nem vállaló részében, talán egy maffiózóval kevesebb lesz a politikában.

Most nem is tudom, melyik konfigurációt szeressem jobban.

Tomiko 2017.03.18. 10:50:03

@dr. mesterséges színezék: Pintér magát világítja át, de Rogán összes kötvényesét is úgy átvilágították, hogy csak na. A bankjegyeiket legfeljebb, hogy ne legyen hamis.
Minden politikusunknak aki számít, meg van az átvilágíthatóra szerkesztett élete, e miatt ne aggódjunk. Csak a hülyék buknak, akik nem tudnak ellenállni a kísértésnek és kicsi a mozgásterük. Lásd EU támogatásból vadászház, ahova beköltözik a baromarc.

dr. mesterséges színezék 2017.03.18. 10:50:29

@01234567: Az otthoni széf feltöltése közös tulajdonságuk. Mindkettejük érdeke, hogy azok zárva is maradjanak, de Pintérnek inkább: ő már Orbánhoz van kötve, nélküle neki reszeltek. Orbánnak viszont létezhet élet a status quo után is. Sőt, kijelentő módban: létezik. Valszeg a tiszaeszlári vérvádon orbánra hangszerelt megfelelője se volna elég arra, hogy a fanklub huzamosabb ideig szétszéledjen.

morph on deer 2017.03.18. 11:21:35

@dr kíváncsivagyok:
"Pintérről kompromittáló anyagok ?
De hiszen feddhetetlen..."

Úgy érted, hogy nem sikerül "megfeddeni" sehogy sem..?

01234567 2017.03.18. 11:26:59

@dr. mesterséges színezék: Nem tudom. Olvastam a többi hozzászólásod, és logikailag tökéletesen levezeted miért viktor az erősebb kutya, ám nekem a megérzésem az mégis sanyibának van a tarsolyában a bölcsek köve, és kettejük pórázának ezért neki van a fogós vége a kezében és a nyakörv a vityán. A logika szerint neked lehet igazad, de nekem ez fránya megérzés......

morph on deer 2017.03.18. 11:38:19

@Krisztina Szabovik:
"hogy mikor,mennyit,hogyan adtak át "Sanyi bácsinak",kivel,mivel jött..."

Nekem vagy tíz éve mesélt ugyanerről valaki, aki személyesen vett részt ilyen "Sanyi bácsis" akciókban.
Akkoriban egy ismert és sikeres 'üzletember' személyi asszisztens(nőj)e volt, a munkához illő megjelenéssel. Ő ült a lóvé fölött - az ülés alatt volt a táska - amikor sietni kellet, mert "Sanyi bácsi" nem szerette a pontatlanságot.
Ő foglalkozott az előre elkészített kis 'mikuláscsomagokkal' is, azaz beborítékolt lóvéval, arra az esetre, ha be nem avatott rendőrök állították volna meg őket útközben gyorshajtásért...

Régi szép idők, hát nem?

morph on deer 2017.03.18. 11:49:56

@01234567:
"...neki van a fogós vége a kezében és a nyakörv a vityán."

Ez nagy valószínűséggel így is volt, jó darabig. Csak aztán a dolgok elévülnek, emberek nem élnek örökké, stb., tehát az eredeti póráz már messze nem lehet eléggé strapabíró... Na meg a nyakörvet is sikerül(hetet)t kinőnie kis kedvencünknek, volt rá ideje :)
Persze, ismerve a szereplőket, mindig felbukkan(hat) újabb és újabb, méretes nyakörv, amin ugyancsak lehet fogás...
És így tovább, ad infinitum.

sőőtnagyonis 2017.03.18. 11:55:04

Már akkor láttam hogy baj van, amikor nem az ő rokona került a jegybank ellenőrző bizottságába, hanem a szaporán csapkodó nyelvű fejes Paragh rokona.

01234567 2017.03.18. 11:55:29

@morph on deer: Ami az én megérzésem, ugyan az az erő áll mindkettő mögött, de amíg az egyiket használják, addig a másikkal üzleti a kapcsolat. És a bizniszpartner a nyerő.

vmaast 2017.03.18. 12:50:17

@dr kiváncsivagyok: kb mint a kutyám, ha otthon hagyom egy tortával...

wektor77 2017.03.18. 13:07:32

@morph on deer: "Nekem vagy tíz éve mesélt ugyanerről valaki, aki személyesen vett részt ilyen "Sanyi bácsis" akciókban"

Aha..Nekem meg peldaul tegnap azt meselte "valaki",hogy szemelyesen vett reszt Gyurcsany Ferenc,Orban Viktor es Donald Trump kozos turajan az Eszak Koreai hegyekben...
Na most,vagy Te hazudsz,vagy neked hazudtak,vagy a "meselo Valaki" azota mar az orok vadaszmezokon nyargal..

lombozódó 2017.03.18. 13:19:03

@Duplaxiii: hallottál már IP címről és szolgáltatóról ???

morph on deer 2017.03.18. 13:57:02

@wektor77:
"Na most,vagy Te hazudsz,vagy neked hazudtak,vagy a "meselo Valaki" azota mar az orok vadaszmezokon nyargal."

Mert ugye arra gondoltál, hogy nevet, címet, telefonszámot is mellékelnék, ha a történet tényleg igaz lenne, de ugye azt nem tettem, tehát...

Te tényleg "tisztán" látod a dolgokat, meg "logikusan"...
Nem vagy véletlenül nyomozó ennyi szakértelemmel?
:)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.03.18. 15:17:18

Az is benne van a pakliban, hogy a más fideszesek akarják Pintért kipöckölni a hatalomból. Lázár szövege is erre mutat. Lehet hogy Orbán háta mögött már komoly hatalmi harc folyik.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.03.18. 15:20:51

@morph on deer: Nekem meg valaki mesélte, hogy hallott olyan emberről aki biztos forrásból hallotta, hogy van olyan ember aki tudott arról, hogy Pintér Paksnál békauszonyban vette át a pénzeket Putyinnak álcázva magát.

morph on deer 2017.03.18. 15:36:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Te azért nem szoktál ilyen hülyeségeket írni, mi történt?
:)
A történetet kb kétezer kilóméternyire innen, egyes szám első személyben mesélte az érdekelt, ez egyébként csak mellékszál volt akkor. Az érdekes az, hogy most olvasom gyakorlatilag ugyanazt a sztorit, teljesen más irányból. Érdekes.
Lehet, hogy körül vagyunk véve :))

2017.03.19. 06:13:12

@Krisztina Szabovik:

Bonc orvosi jegyzőkönyv

A halott neve: Igazság. A halál beálltának időpontja nem állapítható meg. A tetem feltalálási helye: a városi szemétdomb szélén, újsághalmokon feküdt. A tetem leromlott, oszladozó állapotában is sokak számára elviselhetetlen volt. A maradványt kicsavart állapotban találták, arca a haláltusától eltorzult. Részei elváltak egymástól, és külön-külön is vádló bizonyítékai a gyilkos hazugságának.
A halál oka: fulladás, melyet hosszan tartó, kínzó elhallgatással véghezvitt fojtogatás idézett elő. A nyilvánosság megvonása, a bűnökkel való együttélésre kényszerítés okozta idegkimerülés következtében rendkívül leromlott állapot.
Állandóan eltitkolták a létezését, sötétzárkában tartották, ócska, kis megvesztegetett, vagy megfélemlített szerkesztőségi szobákban. Soha nem engedték fényre derülni, így rossz kedélyű lett. Soha nem engedték megmutatni. Lesoványodva, meggörbítve, befeketítve sem. Helyette kövér, vaskos, felcicomázott hazugságokat állítottak a nép elé példaképnek. És a nép tódult a zsíros, kézzelfogható valóság után. Mára kipukkadt az ideál. Sovány, üres mellét dühvel rágják a becsapottak. Állandó stresszben élt, mi lesz, ha mégis kitudódik. Ez elpusztította a nép idegeit, a valóság és a jó érzékelőit. Hamis képzetek, ideológiák kerítették hatalmukba. Összezavarodott, egyensúlya megbomlott és állapota a skizofréniáig fokozódott. Érdekes módon dührohamot negyven év óta nem kapott. Negyven éve, amikor rohama volt, nagyon megverték, megalázták.
Azóta óvatos, szégyellős, alázatos, bujkáló lett. Akkor telepedett rá a gyilkos kór, a „szocializmus igazsága”, amely felőrölte az egészségét, és amely a végső pusztulásához vezetett.
Pótolhatatlan veszteség ért bennünket. Az igazság olyan a társadalomnak, mint az embernek a szem. Szem nélkül nem látjuk meg a valóságot. Folyton mindenbe beleütközünk. Beleesünk minden válsággödörbe, és nem látjuk meg az igazi kapaszkodót. Azt a kötelet, amin az Ő gyilkosait kellene felhúzni.
Megjelent, 1997. 01 23. Kórboncnoki jelentés címmel a Magyar Fórumban
süti beállítások módosítása