B1 blogcsalád



Kevés abszurdabb dolog van annál, mint amikor Orbán Viktor arról beszél, hogy megteremtette a nemzeti egységet

2017. március 15. - nickgrabowszki

És közben éppen kifütyülik.

orban_marcius_15_2.jpg

Hacsak nem arra gondolt, hogy saját magával szemben teremtette meg a nemzeti egységet. De erre azért mégsem gondolhatott, mert azért bő kétmillió ember akkor is mögötte áll, ha közéjük lövet, és egy jó részük ott is volt a nemzeti múzeumnál, hogy

dagályos, patetikus, voluntarista ömlengést hallgasson a nemzeti egységről, meg nagyságról.

Orbán március 15-ei beszédéről nehéz bármi értelmeset mondani, olyannyira elszakadt a valóságtól. Ez nem értelmezhető már úgy hogy üzent volna valakinek, vagy megszólított volna valamilyen szavazói csoportot.

Sajnos a beszéd inkább unalmas volt, korántsem olyan pszichedelikus, mint 2 éve a szakrális lépcső és a csillagvillanás, de azért olyan okfejtések voltak benne,

  • mint hogy a magyar nemzet az összes csatáját elveszítette, de a háborút végül megnyerte. (Ami azért unikális lenne a hadtörténetben.)
  • Meg hogy Petrovics István Mészáros Lőrinc segédjének szánta a fiát.

Vagy valami ilyesmi. Nem biztos, hogy jó hallottam ki a közvetítésbe is végig behallatszó füttyszótól.

Ami fontos, a beszédből

  • ezúttal szinte teljesen kimaradtak a migránsok (úgy látszik, a Fideszben is rájöttek, ez nem lesz elég a választási győzelemhez),
  • nem volt benne terrorizmus és európai polgárháború (ezek a gonosz muszlimokok annyira alattomosak, hogy nem hajlandók robbantani, amikor a Fidesznek a legjobban kellene),
  • és nem volt szó a hanyatló, pusztuló, széteső Nyugatról, meg a fellendülő, virágzó Kelet-Közép-Európáról sem (a Századvég, vagy valamelyik másik közpénzen kitartott pénzmosoda azt mérhette, hogy ez még a legelvakultabb orbánista körökben is köznevetség tárgya).

Ami valószínű, a nemzeti egység lett volna a fő üzenet, ezért

szállították a beszédre buszkonvojokkal a Fidesz-szervezeteket, az iskolásokat, vagy a kettő átfedéseit, mint például  Puskás Akadémiát.

(Erre még ők is jók lesznek, ha már arra úgysem kellenek, hogy a nagycsapatot erősítsék.)

Azonban a nemzeti egység eme szép és jól szervezett megnyilvánulását nem átallott tönkretenni néhány száz vagy néhány ezer békétlen okvetetlenkedő, aki nem kívánja a nemzet nagyságot.

De persze milyen nemzeti egység az, ahol a kormányzópártot a legutóbbi választáson

  • a választójososultak csak negyede támogatta,
  • a szavazók jól látható, 58 százalékos többsége meg egyenesen ellenes szavazott.

Valamint hiába értett egyet esetleg a népesség jelentős többsége, 70-80 százaléka Orbán népszavazási kérdésével, csak kb. 40 százalékuk volt hajlandó elmenni, és rá szavazni, az egyértelmű többség inkább otthon maradt, vagy érvénytelenül szavazott.

A legnagyobb kisebbség (© Tölgyessy) már nemcsak többségnek, de nemzeti egységnek hazudja magát.

Pedig Orbán hallotta a füttyszót most is, még ki is tért rá, nem csak a rekedt ordításán látszott, hogy zavarja, mint október 23-án, de azt mondta, hogy nem kell bele foglalkozni, hanem menetelni kell tovább

a nemzeti nagyság kapuja felé.

Ami esetleg arra lehetett utalás, hogy Mészáros Lőrinc vagyonkezelő frontember beszáll valamilyen kapubizniszbe. Vagy valami ilyesmi. Még ennek lenne a legtöbb értelme. De természetesen az is lehet, hogy nem hallottuk jól füttyszótól.

Ezek a rohadt, fütyülő, magyarellenes álomgyilkosok.

Vagy az is lehet, hogy csak ébren vannak.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4112339979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emmersson 2017.03.15. 17:48:26

"egyébként ami a nemzeti egységet illeti, a beszéden ott voltak az egyetértők és a tiltakozók is, mi ez, ha nem egység?"

Az biztosan nem!
Ezt gondold át újra :)

Francois77 2017.03.15. 18:32:29

@emmersson: mert Majtényin ott volt a kormányoldal is? Na ugye:)

puskapor 2017.03.15. 20:03:09

A nemzetet az országban élő lakosság nagyszámú többsége adja, ami nem a fidesz és szavazó tábora , mivel országos szinten a fidesz és szavazó tábora kisebbség, csak a parlamentbe van az általa egyoldalúan átírt alkotmány miatt többsége !

Francois77 2017.03.15. 20:24:00

@puskapor: a sok kis kisebbség között egyértelműen a legnagyobb a Fideszé. Ez a demokrácia. Az, ha a kis kisebbségek vezetnék az országot, pont az lenne, amit állandóan vizionáltok: diktatúra.

Francois77 2017.03.15. 23:49:31

@emmersson: te meg agyatlan, de attól, hogy ezt leírom, se agyad nem lesz, se másnak jobb:)

dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ 2017.03.16. 10:18:23

@Francois77: frappánsan összefoglaltad!

@emmersson: az ostoba troll te vagy az egész söpredék ellenzéki haverkáiddal együtt! Egyébként joggal pampogsz itt mert Francois igencsak becsicskított titeket a hozzászólásával, erre nem igazán lehet mit lépni, te hulladék

ügyfélszolgálatos 2017.03.16. 10:29:13

@Francois77: És már itt is van a fideszes, vagy orosz bértollnok.

Szalay Miklós 2017.03.16. 10:31:23

Egy összefoglaló írás a nemzetről, nemzeti identitásról, a nemzetek egységéről és törésvonalairól.

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid074

(A legfelső sor a kép tetején, "Nemzet". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2017.03.16. 10:39:11

@Francois77: Ez nem demokrácia, ez őrültség. Attól, hogy éppen a legnagyobb kisebbség kormányoz még mindig kisebbség kormányoz. Az mellékes, hogy nincs többség, mert egyik csoport sem teszi ki a népesség legalább felét.
@dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ: Dehogynem, lehet páldául intelligensen, érvekkel vitatkozni egymás sértegetése helyett. Emmersonnak nem sikerült, de ettől nem lesz lehetetlen.

miva? 2017.03.16. 10:52:20

Szomorú látni, ahogy a szekértáborokon szocializált egydimenziós gondolkodású emberek lassan feleszmélnek. Emlékeznek, hogy mekkora volt a buli pl 7 éve, amikor némi joggal, nagy tömegben, egységesen ünnepeltek, készültek a jövőre. Most meg jobbára öregek közt, ellenséges hangulatban próbálnak ragaszkodni az egykori álmukhoz, amit szépen erodált Putyin, Habony, Rogán, Lőrinc, a sok exkomcsi exügynök, és személyesen Orbán. Épp olyan szánnivalók élőben, mint itt a blogokon. És ugyanúgy nem tudnak mit kezdeni a kritikus hangokkal. Nem értik, hogy normális nemzet akkor lehet a magyar, ha kíváncsian, érdeklődéssel, baráti hangon vitat meg dolgokat egyik választó a másikkal, a közös nevező megtalálásának igényével. Ez meg nehezen megy, ha a másik egyből sorosbérenc, libsi, zsidóbérenc, ajvékoló, stb.
És nem is fog menni, hiszen a stabil mag mára minden jelzőből átkot faragott. Orwell szépen leírja a jelenséget a Hódolat Katalóniának-ban: azért nem lehet egy kommunistával vitatkozni, mert rögtön anyagyilkos gazembernek neveznek. Úgy meg nehéz.

Bezárkóztak. Elindultak a szektásodáshoz vezető úton, és a valóság már nem is érdekli őket.

Faszerkezet 2017.03.16. 10:53:06

@SomiTomi:

Nem akarlak elkeserítteni, de ez a demokrácia. Amennyiben szerinted a demokrácia = őrültség azzal nincs semmi baj. sokak szerint az.

Ugyanis demokráciában legnagyobb valószínűséggel mindig a kisebbség fog kormányozni, avagy több kisebbség /azonas gondolat-gondolatok mentén/ koalícióban. Mert én személy szerint mondjuk nem tudok, baloldali-jobboldali közös koalíciórol. (Persze ez nem zárja ki, hogy van)

Neked ebben a demokráciában annyi a dolgod, hogy 4 évente elmenj /itt is szabad választásod van, hogy egyáltalán elmész-e.... hisz nem kötelező/ és valakit-valakiket kitüntess a szavazatoddal.

Egyébiránt érdemes elgondolkozni, hogy az abszolút kiegyensúlyozott politikai élet hova is vezet, és egyes pártérdekek mennyire írják felül a nemzet érdekeit. Ugyanis kiegyensúlyozott helyzetben roppant könnyű ellehetetlenítteni a kormányzást. És itt jönnek elő a pártérdekek.

Soha nem hallottam olyan pártról, amelyik ne vezető szerepre tört volna, és ne a kormányzás lett volna a cél. De ellenzékben /hiszen egy ideig valószínű oda kerül, hiszen fel is kell/kellene nőnie/ elemi pártérdeke, hogy megfúrjon minden pozitív törekvést. Hiszen ha a kormány jól teszi a dolgát, akkor az emberek elégedettek lesznek vele így miért szavaznának másra???? A kormánynak ugyanúgy elemi érdeke, hogy megfúrjon minden pozitív ellenzéki törekvést, ugyanezen okból. És itt jön be a helybentopogás. Amit elég jól láthattunk a rendszerváltástól....

Tulajdonképpen csak akkor volt egységes döntés a parlamentben ha a saját bérük emeléséről kellett dönteni, avagy ha arról, hogy a költségtérítéseket továbbiakban sem kelljen számlával igazolni.:D

Faszerkezet 2017.03.16. 10:58:06

@miva?:

" Nem értik, hogy normális nemzet akkor lehet a magyar, ha kíváncsian, érdeklődéssel, baráti hangon vitat meg dolgokat egyik választó a másikkal, a közös nevező megtalálásának igényével. Ez meg nehezen megy, ha a másik egyből sorosbérenc, libsi, zsidóbérenc, ajvékoló, stb. "

Csak egy kérdés. Szerinted nem ugyanilyen a másik oldal? :) Nem jön kb a harmadik mondattól, hogy fidesztroll, hogy habonybérenc, bértollnok?:?? :D

2017.03.16. 11:03:44

Orbánnal mi történt?
A tekintete olyan zavaros, mint a moslék.

nnnnnnnn 2017.03.16. 11:06:07

én megértem hogy tiltakozni kell a rendszer ellen, nade gyerekek, liberálisok! reggel azért az ember fogat mos! valaki esetleg aki kapcsolatban áll juhász péterrel, igazán szólhatna neki, ha már van facebookja és sok liberálishoz eljut, a szájápolásról egy posztot megereszthetne.

nnnnnnnn 2017.03.16. 11:06:42

@Dr. Trejo: lehet a liberálisok penetráns szájszagát véletlen felé fújta a szél.

miva? 2017.03.16. 11:12:53

@Faszerkezet: nincs másik oldal. Van egy pici DK tábor, egy kicsit nagyobb Jobbik meg MSZP, és a választásra jogosultak kb fele meg nézi, hogy megy a szarkenegetés a homokozóban. Nem vagyok fogalmatlan, idealista, stb, és tudom személyes tapasztalatokbòl, hogy a politikai elitünk mindenféle minősége súlyosan alulmúlja pl egy átlagos közepes európai város politikai szereplőiét.

És ezért érdekük, hogy maradjon Gy. is, O. is, MSZP is, és mindenki más ebbe tagozódjon, máskülönben vége a karriernek. És mi ennek örülünk, és gyilkoljuk egymást emiatt, közben hordozzuk a kis szánalmas eltitkolt belső konfliktusainkat, és egymásnak racionalizáljuk ennek a helyességét. Közben rettegsz, ha anyád kórházba kerül, a gyereked elől elhallgatod, hogy esélye sem lesz a jelenleg elbaszott 10 éve miatt, de befogod a szád, nehogy a bátyádat kirúgják, stb.

2017.03.16. 11:14:03

@nnnnnnnn: 25 éve, amikor ő is lipsi volt, még nem zavarta a saját és a környezetében lévők penetráns szájszaga. Meg a soros pénze sem bűzlött annyira. XD

v.f.michael 2017.03.16. 11:14:24

@nnnnnnnn: A bűz fentről terjed, ne fogd másra!

illaim 2017.03.16. 11:15:11

Ha valaki nem csak melegedni járt az iskolába, akkor emlékeznie kell az oroszországi bolsevik párt miről kapta a nevét! Aki nem emlékszik annak ott a Wikipédia.
A Fidess 2010 választási győzelme után ezzel a szlogennel hirdette magát:
Az új többség ami oroszul новое большинство. Tehát a Fidess saját magát deklarálta egy
Új bolsevista pártnak! A módszerei is ugyan azok, egyedül abban más, hogy nem az általános népjólétet hirdeti, hanem kisajátítva a nemzet fogalmát egy fasiszta programot valósít meg, egy kifordított valláserkölcsös hivatkozással. Az eredmény pedig leginkább arra a kutyákra jellemző szituáció, amikor a fajtatiszta pitbull nőstény, egy játszótéri szerelemből hazatérve megelli a magyar vizslától származó kölykét.
Egy korcsot, ami mindkét fajta legrosszabb tulajdonságait hordozza!

illaim 2017.03.16. 11:18:59

@nnnnnnnn: Már tegnap írtam neked, hogy egy olyan büdös pofát, mint a tied, nehéz überelni, aki egész nap egy második generációs oláh cigány bevándorló seggét nyalja!

Skankhunt42 2017.03.16. 11:24:51

@miva?: igazad van, itt is látszik, h a fidesz a gané:

Francois77 2017.03.15. 20:24:00
@puskapor: a sok kis kisebbség között egyértelműen a legnagyobb a Fideszé. Ez a demokrácia. Az, ha a kis kisebbségek vezetnék az országot, pont az lenne, amit állandóan vizionáltok: diktatúra.

emmersson 2017.03.15. 20:53:26
@Francois77:

Ostoba troll vagy...

egyértelmű, a fidesz ássa az árkot folyamatosan, a lánglelkű, csillogó szemű ártatlan ellenzék pedig retteg a diktatúrában

Skankhunt42 2017.03.16. 11:28:55

@illaim: hú, nagyon nagy a tapasztalatod a témába, te egy igazi szagértő vagy! más ember nem rendelkezik ennyi szagmintával. (azért egy kis dékás balfasz libsitől egy hsz-ben románozni, cigányozni meg migránsozni igazi szép teljesítmény!!)

Peterpapo 2017.03.16. 11:31:46

Ez a Viktor gyerek igen jól tudja csavarni a szavakat. Aszondja ez az "Istenáldott", hogy van akiknek az az öröme, ha elrontják mások örömét. Na igen, ha a mások öröme a gyűlöletkeltésben és a másként gondolkodók tönkretételében merül ki. Javasolnám Viktorunknak, hogy költözzön Indiába, ott tényleg Istenként tisztelik a fogyatékosokat. És ezt most nem azért mondom, mert félsebességgel játszották le a beszédét. Bár az agyi képességeihez inkább ez a hangzás felelne meg.

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2017.03.16. 11:37:07

@Faszerkezet: Önmagában a kisebbségi kormányzás szerintem nem elkerülhetetlenül része a demokráciának, csak a politikát átszövő szekértábor-gondolkodás következménye. Enélkül elképzelhető lenne egy "kormánypárt" nélküli kormányzás, mert a javaslatokat nem utasítaná el élből a többi párt. Ennek megfelelően lehetne valóban reprezentatív az országgyűlés, és a szavazóknak sem kéne taktikázni, hogy egy általuk kevésbé kedvelt, de népszerű pártra szavaznak, nehogy az általuk legkevésbé kedvelt párt nyerjen (lásd az amerikai de facto kétpártrendszert).
Persze tudom, bilibe lóg a kezem, mert éppen azoknak nem érdeke ez az egész, akik meg tudnák csinálni...

konrada 2017.03.16. 11:44:04

@SomiTomi:
Elképzelni elképzelhető.
Tapasztalni, mások tapasztalátából megismerni meg nem lehet, mert még sehol sem működött.
...valószínűleg az emberi fajban van a hiba. Az minden szép utópia elrontója!

Peterpapo 2017.03.16. 11:46:21

Emberek! Itt nem az a gond, hogy a Fidesz kisebbségből kormányoz, mert ha tetszik, ha nem ők nyerték a választást. A gond az, hogy úgy csinálnak és azt hangoztatják, hogy őket a többség választotta meg, ami ebben a formában nem igaz. És ha már nem húznak el a vérvörös gecibe, akkor legalább tehetnék a dolgukat szerényebben és örülhetnének annak szép csöndben, hogy luk van a seggükön.

konrada 2017.03.16. 11:46:31

@Peterpapo:
Na ja. Ez ilyen ország.
...bár az biztosra vehető, hogy azok vannak kisebbségben, akik abban lelik az örömüket, ha a fülükbe sípolnak...

miva? 2017.03.16. 11:47:06

A gyűlölködés nagymestere Orbán. Volt itt ellenség már Ádertől a bölcsisekig mindenki. Normális élet ebben az országban addig nem lesz, amíg meg nem tanuljuk elengedni a fülünk mellett a hőbörgését. Nem hiszem el, hogy nincs olyan média, oktatás, egészségügy, külpolitika, gazdaság, ami egy jobbikosnak és egy LMP szimpatizánsnak is megfelelne. Beszéljünk egymással, szakmai fórumokon ütközzünk, érleljük meg a jövőt, hogy ne egy olyan korrupcióval, putyinnal terhelt határ szart adjunk át a gyerekeinknek, mint ez az Orbán-Gyurcsány csinálta világ, hanem egy olyant, amiben már a vitáinkra is büszkék lehetünk.

Punxsutawney Mormota 2017.03.16. 11:52:46

@ügyfélszolgálatos: A TV2 kedvenc szekértolója a srác. Valahányszor kiszúrnak valami böszme bakit a Comment.com - os srácok a TV2 világszínvonalú adásában, rögtön odarohan trollkodni, és Sixx fejére olvassa az összes nyelvtani hibáját, amit az elmút 15 évben vétett. :D

Peterpapo 2017.03.16. 12:06:54

@miva?:

Normális élet nem csak ebben az országban, de a világon sem lesz addig, amíg nem tudjuk levetkőzni az előítéleteinket és sztereotípiáinkat.

Simicska kibérelte Vonát a személyes bosszújára 2017.03.16. 12:12:21

"Pedig Orbán hallotta a füttyszót most is, még ki is tért rá, nem csak a rekedt ordításán"

Es ha hallotta akkor mi van ? Egy bortonben ulo bunozo, odakuldott par tucat reszeg, drogos tahot, meg jopar volt rabtarsat, hogy megzavarjak a nemzeti unnepet. Sajnalatos, hogy ebben az elborult liberalis vilagban a tobbsegnek turnie kell az ilyen nyomorek allatokat, de amugy semmi jelentoseguk. A LE KELL SZARNI KATEGORIABA TARTOZNAK.

konrada 2017.03.16. 12:25:07

@Simicska kibérelte Vonát a személyes bosszújára:
...egyébként meg tényleg: Nem értem, miért nem hívott össze Juhász egy jó kis rendszerváltó gyűlést a híveiből, hogy megmutathassa, ők a többség. Miért kellett ahhoz másokra rászerveznie????

...csak nem attól félt, hogy nem jól mutat a képeken, ahogyan azzal a pár tucat neveletlen "khmmm"-mel tölti meg a teret???

miva? 2017.03.16. 12:27:02

@Peterpapo: pl a mai hollandiai választás mit mutat

Peterpapo 2017.03.16. 12:36:06

@miva?:

Azt, hogy az összes északi országgal baj van. Ne akard megtudni, hová jutna ez a világ, ha elfogadó lenne minden ember. Ezt Trump is megmondta. :)

Peterpapo 2017.03.16. 12:39:24

@Simicska kibérelte Vonát a személyes bosszújára:

Az a baj, hogy Viktornak is már réges régen börtönben lenne a helye. Vagy egy idegszanatóriumban kényszerzubbonyban.

miva? 2017.03.16. 12:39:33

@Peterpapo: A Švejk is mondja, hogy ha mindenki jót akarna a másiknak, már rég agyonverték volna egymást az emberek.

Egyszerű a helyzet: amíg ragaszkodunk a közéletet helyettesítő részeg hőbörgéshez, addig a nemzet a saját sírját ássa perverz szórakozása közben.

Jakab.gipsz 2017.03.16. 13:25:28

Nem volt ez annyira rossz ünnepség, leszámítva azt, hogy Soros Gyuri seggéből büdös szél fújt jól alig halhatóan.
Majtényi "a kalapos bácsi" pedig hiányolja az alkotmányos demokráciát, már mint azt amit a libsik írnak a mi számunkra, a "zöld-kabátos szőrös" momentumos a romlatlan fiatal pedig elmondta mint ne csináljunk, hogy majd több maradjon nekik.

miva? 2017.03.16. 13:28:50

@Jakab.gipsz: ez az. Csak így tovább a nemzeti egységért. Pusztuljon mind, aki nem mi vagyunk! Nagyon felemelő, különös tekintettel a főnök intelmeire, miszerint most minden nap az egységért kell dolgoznotok

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.16. 13:40:39

@miva?:

"csak a parlamentbe van az általa egyoldalúan átírt alkotmány miatt többsége"

miva? 2017.03.16. 13:43:09

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: ez hazugság? És mi az igazság? Hogy nem az alkotmány, hanem a választási törvény miatt?

konrada 2017.03.16. 13:49:41

@miva?:
....nézz utána a neten: kiszámolták már nagyon sokan, hogyan nézne ki a jelenlegi parlament, ha maradt volna a 365 képviselős - aránytalan körzetek sokaságát tartalmazó - két fordulós választási rendszer.
...akárhogyan is számolták, mindből az jött volna ki, hogy az abszolút többség akkor is meg lett volna, csak a 2/3 nem...

miva? 2017.03.16. 13:54:20

@konrada: erről beszélek. Tehát most erősen lejt a pálya. Nesze neked nemzeti egység. Plusz sárba kell tiporni minden lehetséges vitapartnert, nem vállalni vitát, ellenséget csinálni bölcsészből, tanárból, bárkiből.
Guszta

Netuddki. 2017.03.16. 13:58:18

"néhány száz vagy néhány ezer békétlen okvetetlenkedő, aki nem kívánja a nemzet nagyságot."

Vagy inkább a "nemzeti nagyságost" nem kívánják...

konrada 2017.03.16. 14:05:19

@miva?:
...nincs betiltva egyik pártnak sem, hogy a választási törvényeknek megfelelve nyerjen.

...az talán jobb volt, mikor az eltorzult választási körzetekben fele annyi szavazó választhatott meg 1 képviselőt, mint a másikban? Az jobb volt, amikor ugyanazon szavazó egyszer a töredékszavazatával az első fordulóban egyik párt képviselőjét juttatta be, majd a második fordulóban a szövetséges másik pártbélit, és ebben a formában is többet ért az ő szavazata más emberénél?

...gondolom szerinted igen. No ezért nem érdemes vitatkozni az "igazságos" választási rendszeren...

miva? 2017.03.16. 14:09:31

@konrada: kedvesem. Mindketten jól tudjuk, hogy úgy is lehetett volna módosítani, hogy a fideszes kerületeket vonjuk össze, meg a szocikat vágjuk ketté, meg fordítva is. És szofisztikáltabb megoldások is vannak. A bekövetkezett változás mindenhol és egyértelműen a fidesz érdekeit vette kizárólag figyelembe

konrada 2017.03.16. 14:23:11

@miva?:
Aham.
Szóval azt mondod, kifejezetten törekedni kellett volna arra, hogy a körzeteket úgy határozzák meg, hogy ne is lehessen átjárás a választói akaratnak a pártok között...
...hát persze... ...aztán ha valelyik párt hülyeséget csinál, és leszavazzák az adott körzetekben, akkor újra és újra osztani, hogy a gettók gettók maradjanak...;))

...egyébként az igazság ott van, hogy annak idején - amikor az előző körzethatárokat húzták - sokkal többen laktak a nagyvárosokban tömbökben (ti. Budapesten a mai 1,6M helyett 2M feletti lakosú volt, miközben a kertövezeteit: Rákosborzasztók, Soroksár, Hegyvidék, lényegesen kevesebben lakták, de a mára szinte kiürültek a monokulturás iparvárosok is), így a hasonló identitású lakosok nagyjából ki is töltöttek egy választókörzetet.
A kiköltözésekkel ezek a tömbök lecsökkentek, és ezzel párhuzamosan megnőttek azok az aglomerációk, melyeknek nem tud megfelelő választ adni a hagyományos baloldali program.
Így amikor 200 helyett fele annyi egyéni körzet lett, igen komoly patchworkot kellett volna elvégezni ahhoz, hogy homogénebbek legyenek a körzetek....

miva? 2017.03.16. 14:31:59

@konrada: nem csak a szocik tiltakoztak, hanem mindenki. És még így is meg lehetett volna csinálni kevesebb pökhendiséggel úgy, hogy annyira azért ne lógjon ki a lóláb. Az alaptörvényt pont így tették 2millió magyar alaptörvényévé. Mondjuk amennyit azon toldozgattak, a többi már rég kiakadt volna ha a sajátjának érezné. Sose voltam szoci vagy liberális. Nézz utána. De 7 éve kirekesztetek a magyarságból, és most a főnök delíriumában a nemzeti egységért akar naponta küzdeni? Sok szerencsét

konrada 2017.03.16. 14:37:59

@miva?:
...persze hogy tiltakoztak. Magyarországon sajnos az ellenzék egyértelműen az ellenzésből indul ki. (Nem csak a mostani, az előző is.)
Amelyik nem hallatja a hangját, az nincs. A szocialistából kinövőknél, de a nagy városban erős liberális pártok meg persze hogy nem örültek az arányosításnak...

miva? 2017.03.16. 14:39:03

@konrada: akkor hogy is képviseli Orbán a nemzeti egységet?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.16. 14:45:23

@miva?:

Hazugság, hogy az új választási törvény miatt lett többsége a Fidesznek 2014-nek.

miva? 2017.03.16. 14:52:39

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: ha te mondod. Ezt ugyan senki nem állította, de nem zaklatlak írott szöveggel. Túl nehéz feladat számodra a megértése, ahogy most azt pompásan bizonyítottad.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.16. 14:52:52

@miva?:

Nincsenek nagy számban olyan választókerületek, ahol mindig egy adott párt szokott nyerni, ezért semmi értelme az ilyen tologatásnak.

1994-ben az MSZP tarolt, s ezek ugyanazok a választók, akik 16 évvel később a Fidesz győzelmét hozták el.

Alig pár stabil választókerület volt a korábbi 176-os rendszerben,

A 176 választókerületből 110 teljesen instabil, azaz nem állapítható meg stabil politikai szavazás bennük – mindig másra szavaztak. Nincs mit manipulálni Fidesz szempontból.

9 választókerület masszívan nem ballib, ezekben a ballibek sosem tudtak nyerni. Itt sincs mit manipulálni Fidesz szempontból.

43 választókerület erősen nem ballib, ezekben a ballibek csak 1994-ben, csúcspontjukon tudtak nyerni, minden más alkalommal nem ballib erők nyertek. Itt sincs mit manipulálni Fidesz szempontból.

Eddig összesen 162 választókerületnél tartunk, ahol a Fidesz “manipulátorainak” semmi dolguk.

Marad tehát 14 választókerület, ahol érdemes lenne manipulálni. Ezek azok a választókerületek, melyek masszívan vagy erősen ballibek.

2 választókerület van, ahol mindig a ballibek nyertek, ezek a budapesti 19. és 20. választókerület (ezek a XIII. ker. egy részét ölelik fel). Továbbá van 12 olyan választókerület, ahol a Fidesz csak népszerűsége csúcsán, 2010-ben tudott nyerni, minden más alkalommal ballib jelölt nyert. Ezek:

Baranya 3. – Pécs 3. – a jelenlegi 1. evk. és a 4. vk. egy része, az egyikben a ballib jelölt 5 %-kal, a másikban 17 %-kal maradt le,
Borsod-Abaúj-Zemplén 11. – Szerencs – a jelenlegi 6. egy része, a ballib jelölt 17 %-kal maradt le, harmadik lett,
Budapest 6. – IV. ker. 2., XV. ker. 1. – 2014-ben ballib győzelem született, lásd lentebb,
Budapest 22. – XIV. ker. 2. – 2014-ben ballib győzelem született, lásd lentebb,
Budapest 23. – XV. ker. 2. – a jelenlegi 12. evk. egy része, a ballib jelölt kevesebb mint 1 %-kal maradt le,
Budapest 31. – XXI. ker. 2. – 2014-ben ballib győzelem született, lásd lentebb,
Heves 4. – Hatvan – a jelenlegi 3. evk. egy része, a ballib jelölt 20 %-kal maradt le,
Jász-Nagykun-Szolnok 1. – Jászberény – a jelenlegi 2. egy része, a ballib jelölt 22 %-kal maradt le, harmadik lett,
Komárom-Esztergom 1. – Tatabánya – a jelenlegi 1. evk. egy része, a ballib jelölt 11 %-kal maradt le,
Komárom-Esztergom 3. – Kisbér – a jelenlegi 3. evk. egy része, a ballib jelölt 23 %-kal maradt le,
Pest 12. – Szigetszentmiklós – a jelenlegi 8. evk. és a 11. evk. egy része, a ballib jelölt 8 %-kal maradt le,
Somogy 1. – Kaposvár 1. – a jelenlegi 1. evk. egy része, a ballib jelölt 12 %-kal maradt le,

Tételezzük fel, hogy a választókerületek 176-ról 106-ra csökkentése során (ez 2011-ben zajlott, a 2014-es választások már az új rendszerben történtek) az összes ilyen választókerület határa úgy lett módosítva, hogy az a Fidesznek kedvezzen valamilyen módon.

Ahol a ballib jelölt 15 %-nál kevesebbet maradt le, tételezzük fel, hogy nyerhetett volna a régi rendszerben. Lássuk hány ilyen körzet van. A fentiekből látható: 5 darab! 5 a 106-ból.

Azaz esetleg 5-tel több ballib mandátum lehetett volna a régi rendszer logikája szerint. Ennek eredménye: a Fidesznek 67 % helyett csak 64 %-a lett volna 2014-ben

miva? 2017.03.16. 15:02:20

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: azaz nem lett volna kétharmad? Azért meg biztosan nem teszik meg, ugye? Az megint más kérdés, hogy a 106 szavazókört úgy kapták meg, hogy pl esetemben a szoci kerületet kettécsapták, és két fideszes szavazókörhöz csatolták. A lehetséges szoci 100%-ból így lett 2x33% ugye? Ahogy azt az adatok mutatják. És gondolom volt még pár hasonló eset. Nem is ez a kérdés itt, hanem az, hogy az erőből lenyomott alkotmánymódosítás, választási tv, vasárnapi boltzár, mtva, tv2, mai idők, népszabi, szhelyi színház, trafikmutyi, manyup, mészároslőrinc, paks, stb után hogy harcolj naponta a Nemzeti Egységért

konrada 2017.03.16. 15:02:35

@miva?:
...szvsz sehogy. De nem is ez volt a kérdés.

miva? 2017.03.16. 15:07:08

@konrada: de. Ezt ígérte a főnök. Erre jött, hogy a nemzet ti vagytok, akik a médiátok szerint gyűlöltök magatokon kívül mindenkit hajléktalantól rokkanton keresztül az oxfordi diákig. Az, hogy hogy beszélhet a főnök egységről, mikor 13 éve csak megoszt

konrada 2017.03.16. 15:17:16

Tőlem?????

...hogy én mekkora ökör vagyok, hogy azt sem tudom, mít írok ide össze!
Légyszi idézzed be már, hol írtam ilyeneket, hogy legközelebb egyből észrevegyem, hogy bilibe lóg a kezem...

...bár persze az is lehet, hogy nem én vagyok az ökör ebben, hanem az aki összekever....;))

(Az előzmény meg egyébként az volt, hogy csak azért van a fidesznek többsége, mert változtattak a választási rendszeren. ....ezt csak azért írom le neked, ne kelljen még azt is megkeresned, elvégre elég komoly munka lehet, mire megtalálod tőlem az általad nekem tulajdonított mondatokat...;)))

miva? 2017.03.16. 15:19:10

"Valódi nemzeti egységet teremtettünk, álszentek szövetsége, fenyegetése és tiltakozása ellenére" "Nincs olyan egység, amelynek fenntartásáért ne kellene nap mint nap megdolgozni"

Lehet értelmezni, kedves Orbánisták

miva? 2017.03.16. 15:20:47

@konrada: olvastad a poszt címét? Erre volt reakció a választási matek.

miva? 2017.03.16. 15:26:42

@konrada: általam nektek tulajdonított mondatokat. Nem neked. Kocsis Máténak, Rezsiszilárdnak, Bayerzsoltinak, és a többi prófétátoknak többek között. Azért egyszerűbb nekünk, mert mi nem vagyunk egység. Mi saját fejből gondolkodunk többnyire, és szeretnénk, ha te is kipróbálnád. Tök jó

miva? 2017.03.16. 15:42:00

@konrada: na még egy félreértés: azért akkora a többsége. Lenne neki máshogy is, csak kisebb. De ne hasogassunk szőrszálakat. Kincentráljunk inkább a nemzeti egység iránt meglepetésszerűen és hirtelen támadt igényre. Erről szól a poszt, ezt értelmezgetjük. Meg azt, hogy lehetne annyi az az egység, hogy végighallgatjuk sorosbérencezés, hazaárulózás és egyebek nélkül egymás politikát érintő mondanivalóját. Nem nagy dolog, de már azzal is sokkal előrébb lennénk. Ha nem megsemmisíteni akarnánk a konkurens pártokat, hanem egyeztetni velük szakpolitikai kérdésekről, ilyenek

Faszerkezet 2017.03.16. 15:52:02

@miva?:

egyébként arra kíváncsi lennék, hogy kivel és hogyan képzeled ezt a szakpolitikai egyeztetést? Hiszen ha egy szakember azon a véleményen van mint a kormány, akkor ugye az egy fidesztroll, meg fizetett habony ember.... Ha az ellenzék oldalán akkor meg sorosbérenc, stbstb....

Mert szép, hogy rátolod ezt a fajta politikai kommunikációt a fideszre... csak épp pont ebben semmiben nem különbözik az ellenzék.:)

Szerinted melyik és milyen tényleges szakembernek hiányzik ez???

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.16. 16:05:14

@miva?:

Esetleg lett volna 64 % 67 helyett. Mellesleg már most sincs meg a kétharmada a Fidesznek.

A választókerületek száma 176 helyett 106 lett, azaz mindenképpen egyesíteni kellett őket.

bobijub 2017.03.16. 17:15:14

@Francois77:

vannak dolgok, amit a többségnek nem kéne rákényszerítenie a kisebbségre. vannak olyan dolgok, amikről agyilag el kéne fogadni, hogy jól megférhetnek egymás mellett. ennyi. és akkor a többség uralma nem lenne annyira visszataszító.

az elmúlt vasárnapok kilencvennyolc százalékában nem voltam vásárolni. de undorodom azoktól az emberektől, akiknek a szagosmise után nem esik jól a háztartási alkalmazott által megfőzött ebéd azért, csak azért, mert tudják, hogy ha valaki akarna, akkor mehetne vasárnap is nyitvatartó üzletbe bevásárolni. amikor az uralkodó többség olyan dolgokban is rákényszeríti az akaratát az egész népségre, amikben egyáltalán nem volna semmi szükség a kényszerítésre, az nem simán a többség uralma, hanem a többség diktatúrája. akinek a rosszkedvéhez már a tudat is elég, hogy valakinek joga van mást csinálni, mint amit a kedvenc diktátora előír, az önmaga is diktátorlelkületű.

miva? 2017.03.16. 17:16:16

@Faszerkezet: emberek beszélgetnek: milyen oktatást szeretnél? Poroszost? Alternatív izébizét? Lehessen egyáltalán? Vagy lehessen de legyen m8nden év végén egységes vizsga? Vagy amolyan amerikait? Mit tudunk a finn modellről? Alkalmazgató-e nálunk egy az egyben szted?

Ilyenekre, hogy ne egy tök fogalmatlan rózsika döntsön az egyébként tök normális pokorni ellenében, hanem legyen egy már körvonalazható véleménybuborék. Jelenleg ugyanis akkor kerül bármi a közbeszédbe, ha 12 óra múlva átnyomnak az ügyben erőből valami törvényt. Ez az igazi nemzeti egység, amiről a főnök beszélt, az én verzióm meg a másik, ahol mindenki közös ügye a politika, és a politikusokat azért választjuk, hogy rajtuk keresztül mindenki szót értsen egymással, nem pedig hogy valami végső megoldással eltűntessenek civilt, orvost, szakiskolai tanulót, és minden más problémás réteget.

miva? 2017.03.16. 17:19:12

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: kellett az a kétharmad nagyon. Te is tudod.

miva? 2017.03.16. 18:46:12

Nem harcoltok az igazi nemzeti egységért

morpho 2017.03.16. 19:59:11

@Kecskebaszó simogató kurvaanyát minden libsinek:

"Peldaul nem kene terroristak millioival elarasztani az orszagunkat, csak azert hogy a kisebbseg majd egyszer valasztast nyerjen veluk."

Pihend ki magad!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.16. 22:03:36

@Kecskebaszó simogató kurvaanyát minden libsinek: "terroristak millioival elarasztani az orszagunkat"

:)) Jó lesz az csak tízezreknek. arogán, meg szígyrtó, meg a csuti geci engedi őket, náluk panaszkodj.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.16. 22:07:31

@Faszerkezet: "hogyan képzeled ezt a szakpolitikai egyeztetést?"

Kormány által kinevezett szakemberek letárgyalják a civilek szakembereivel, pedagógusokkal, ilyenek. Jellemző az orbánék "kormányzására", hogy ezt magyarázni kell.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.16. 22:09:37

@konrada: "törekedni kellett volna arra, hogy a körzeteket úgy határozzák meg"

Törekedni kellett volna megegyezésre. És életbeléptetni csak a következő választás után.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.16. 22:10:48

@SomiTomi: "Önmagában a kisebbségi kormányzás szerintem nem elkerülhetetlenül része a demokráciának, csak a politikát átszövő szekértábor-gondolkodás következménye."

+

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2017.03.16. 23:57:51

@Peterpapo: +1
Na ez meg a másik, de hát erről szól a poszt is.
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Na jó, és ki mondta, hogy pont 106 választókörzetnek kell lenni? Csak nem a kormánypárt? Emögött nyilán csak és kizárólag szakmai megfontolások állnak, és semmi köze a kétharmadhoz...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.17. 05:48:07

@SomiTomi:

S ki mondta meg, hogy 176-nak kell lennie? Ismét nem konszenzus alapján lett.

Alapvetően mindegy a választókerületek száma, ha egyenlőek. A 176-tal a baj éppen az volt, hogy az 1989-es népességi adatok alapján lettek megállapítva, így súlyos aránytalanságok alakultak ki már 10 évvel később is.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.17. 05:48:57

@miva?:

2010-ben kellett. 2014-ben nem. Látod,most sincs már meg a kétharmad. Na és? Ez min változtat?

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2017.03.17. 13:37:23

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Azt nem vitattam, hogy a választókörzeteket időnként át kell alakítani, de az új változat arányos nem lett.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.17. 14:17:10

@SomiTomi:

De, az lett. A 2010-es adatok alapján lett kialakítva a felosztás.

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2017.03.17. 16:24:43

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Ezen kár összeveszni, már akkor több helyen megírták, én valamikor a részletes választási eredményeket is átnéztem.

bobijub 2017.03.24. 18:40:09

@Kecskebaszó simogató kurvaanyát minden libsinek:
te is eltanultad, hogyan lehet cáfolhatatlan igazságok megfelelő összeszerkesztésével ordas nagyot hazudni. én nem szeretném, ha azért kellene kerülnöm a tömegközlekedést, mert bármikor megkéselhet egy fanatizált. és megértem, hogy ezek ellen kell valamit tenni. és el is fogadom, hogy tesznek ellene. de az, hogy tesznek valamit ez ellen a szerencsétlennél is rosszabb helyzet ellen, nem jelenti azt, hogy hálából mindent meg kell engedni nekik. vagy a kisvasú, az akadémiának hívatott labdarúgóipari szakközépiskoláknak adatott milliárdok, a vári kilencmilliárdos szoba, a várkertbazár, a stadionok, a gazdagodásra engedélyezett, majd kilövetési engedélylistára áttett haverok számára juttatott százmilliárdok, az egészség nemhelyrehozása, az oktatás nemhelyrehozása, és még jónéhány felsorolható egyéb lépésük szerinted mind-mind a migránshelyzet által okozott biztonsági fenyegetés elhárítását szolgálják? na ja. és már az is a migránshelyzet által okozott (tényleg valós) biztonsági fenyegetés elhárítását szolgálta, amikor a híveik felgyújtották a tévét, miközben vasrudakkal verték a szerencsétlen rendőrök lábát, hónapokon keresztül körbeszarták-körbehugyozták a parlamentet és fel-feldúlták a körutat. szerinted tényleg minden alól lehet felmentést kapni azért, mert egyetlen témában megalapozottan megtesznek néhány szükséges intézkedést ?????
süti beállítások módosítása