B1 blogcsalád



Annyira vállalhatatlanok Orbán mondatai, hogy Lázár le is tagadta azokat

2017. március 02. - ashwood

20150921orban-viktor-lazar-janos.jpgOrbán Viktor nem beszélt Magyarország etnikai viszonyairól, csak a homogenitásról, vagyis a menekültek befogadása ellen – értelmezte (szándékosan félre) főnöke szavait Lázár János. Majd bónuszként bűnözőknek titulálta a közmunkásokat.

Mi köze van az alapjövedelem bevezethetőségének Magyarország etnikai viszonyaihoz? – hangzott az egyszerű kérdés Lázár kormányinfóján. A kancellária miniszter és Kovács szóvivő egymást túlharsogva jelentették ki rögvest: Orbán az iparkamara előtt elmondott beszédében ilyet nem mondott!

Majd jött a szokásos süketelés: a miniszterelnök az ország homogenitását, mint előnyt mutatta be, amelynek annyi a jelentése, hogy nem akarunk menekülteket befogadni. Emellett azt is közölte Lázár, hogy az alapjövedelem egy kommunista gondolat, amelynek az a lényege, hogy egyesek azért dolgoznak, hogy mások munka nélkül kapjanak pénzt. (Ez persze legalább akkora baromság, mint Lázár legtöbb gondolata, de terjedelmi korlátok miatt ezt most nem elemezzük.)

Sajnos Lázárnak és Kovácsnak már megint nem sikerült találkozniuk a valósággal. Orbán ugyanis a következőket állította – saját weboldala szerint:

Ez az az ötlet, hogy embereknek akkor is adjunk pénzt, hogyha nem csinálnak semmit, tehát nemcsak arról van szó, hogy munkanélküli segélyt adjunk, hanem hogy legyen egy összeg, amit mint a gazdag arab országokban, ahol föltör az olaj a földből, állampolgársági alapon szét lehet osztani, és ha valaki egy összeget nem keres meg, akkor addig az összegig csak adjunk úgy neki oda.

Most Magyarországnak az etnikai viszonyai is bonyolultak,

tehát az nem egy olyan egyszerű kérdés, de szeretném jelezni, hogy mind Magyarország adottságai, mind pedig a munkaalapú versenyképesség logikájából tekintve ez egy teljességgel elképzelhetetlen program.”

Hogy mi köze az alapjövedelemnek az ország etnikai viszonyaihoz, az máig rejtély. Persze értjük, hisz magyarra lefordítva a mondat így hangzik: amíg ennyi az ingyenélő cigány, addig nem lesz segély. De hát még Orbán is van annyira PC, hogy az ilyen gondolatait becsomagolja.

Mindez persze Lázárnak nem volt elég. A munkaalapú társadalom magasztalása közben közölte: amióta ilyen magas a közfoglalkoztatottak száma (átlagosan 260 ezer fő az elmúlt években), azóta 47 százalékkal csökkent az elkövetett bűncselekmények száma. Újabb magyarítás: amióta közmunkán vannak az emberek, nem lopnak.

Orbán és Lázár, a két legsikeresebb eladó az egyszerű igazságok boltjában. És sajnos vannak vásárlóik.

(Fotó: origo.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4012307717

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 30%-al kevesebb keresztény 10 év alatt 2017.03.03. 14:04:34

Az erősen kozmetikázott 2001 és 2011-es népszámlálási adatok szerint  a római és görög katolikusok fogyása tíz év alatt 31 %, a reformátusoké 29 %, az evangélikusoké 30 %. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.03. 13:34:49

@kissiú:

Ungváry mint történész, és mint pl a kuruc.info-b Krsaival a holokausztról nyilvánsoan vitázó ember, jóval hitelesebb, mint az 1990 óta folyamatosan nácizó antiszemitázó bérrettegó ballib csürhe akik mindig nyávognak ha nem a kedvenc elkúrik vvannak hatalmon.

---

A migránsáradattól való félelem az valós.
Láttuk mit művelt a muszlim csürhe a Keletinél, amíg nem volt kerítés.
Tudjuk mit tettek Kölnpen, hányszor robbantottak, hol lövöldöztek, hol hajtottak a tömegbe.
Nem kérünk belőlük.
A ballibek náciktól való rettegése teljesen alaptalan.
Sokkal diktatúrikusabbak és többet is cenzúráznak a ballib szarháziak, mint bármely jobboldali.
Ennek oka pedig az, hogy demokratikusan semmi esélyük az agyament faszságaikat átverekedni a népen.
Sehol.

morph on deer 2017.03.03. 13:46:10

@consul:
"Pedig az igazságot mindig ki szabad mondani!"

Ezért furcsa, hogy Lázár meg a Kovács tagadta, hogy az Orbán mit mondodd ki.
Ha az volt az igazság, persze.

Egyébként érdemes figyelni, mert ekkora sületlenségeket normális személytől nemigen hallhat az ember:

"... Mert egy belülről szúrágta, korhadásra ítélt szervezet nem működhet jól. Az állami állványzat szétcsúszott 2010 előtt, a közrend felbomlott, törvényeink a bűnözőket védték, évekig húzódtak bírósági perek.
De 2010 után a kormány "új gúnyát" adott a magyar államra, "levágta a vadhajtásokat", "megerősítette az izomzatát", ahol kellett, de fogyókúrára fogta, ahol túlterjeszkedett. Fogsorát rendbe tette, harapni képes állkapcsot kapott. "

Nem világos?
Hát nem.
Mi csúszott szét..? Új "gúnyát"?
Rendbe tette a fogsorát?!!! Állkapcsot kapott..!

Inkább fizetem Grácig az utat, - tudom, nem keres valami jól, - de könyörgöm, segítsen már valaki neki!
Nagyon rá van szorulva szegény...

Szinte már sajnálom, ami nem semmi!
Bár azt hiszem, a környezetének lehet igazán súlyos :(

konrada 2017.03.03. 13:48:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Lehet. Én tényleg egyszerű vgyok, én azt nézem, amit mutatnak.

Mivel te meg bonyolult vagy, így szívesen megnézném azt a táblázatot, melyet a hozzád hasonló bonyolultaknak mutatnak.

(...persze csak ha van, és nem pedig az a túlságosan egyszerű - az indexen tucatjával előforduló - eset vagy, aki azt hiszi, elég a másikat fikázni tényadatok közlése helyett...

....persze ez utóbbit nem gondoltam komolyan! Hiszen tudom, hogy pont most csatolod be az igazi adatokat tartalmazó linket! Dehogy vagy te az a fajta, aki csak benyög egy fikázást, és máris elhiszi magáról, hogy ettől mindenki leveszi, hogy ő az ész!;))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.03. 13:57:14

@konrada: 'azt nézem, amit mutatnak."

Akkor gyorsan kapcsold ki a habonymédiát!

"megnézném azt a táblázatot, melyet a hozzád hasonló bonyolultaknak mutatnak."

A fékek és ellensúlyok rendszerét leépítette orbán. A független sajtóból is alig maradt. Természetesen a KSH is pártitánytás alatt van. A szegénységet úgy szűntette meg orbán, hogy megtiltotta a KSH-nak, hogy mérje. :))

Ha nem elég az, hogy nyitott szemmel jársz, és összeadod a kettőt meg kettőt - két és félszeresére emelték a bűncselekmény alsó összeghatárát, azért csökkent a statisztika -, akkor úgy tudsz legkönnyebben tájékozódni, hogy független szekértők véleményét hallgatod.

kissiú 2017.03.03. 13:58:31

@Ballib cenzúrázók réme 25: Megtisztelő a hosszú válaszod, de még mindíg nem tudom, hogy lehet-e hinni ballibnek, vagy sem. Mert ha Ungváry hitelesebb, akkor a tiltakozása is hitelesebb volt.

"A ballibek náciktól való rettegése teljesen alaptalan." Ez valószínüleg igaz. Ha egyáltalán retteg valaki a náciktól. Az 1000 Mrd HUF-os ÁFAcsalás szőnyeg alá söprését, ellenzéki médiumok beszántását, gázszerelők hirtelen 1000x-es vagyonnövekedését, a sorozatos államosításokat (nyugdíjpénztári vagyon, tankönyvkiadás, közművek, mobilfizetés), a milliárdos offshore letelepedési kötvény bizniszt, a forintromlásból keletkező jegybanknyereség alapítványokba menekítését (stb. stb. folytathatnám estig) én sem nevezném nácizmusnak. A csapból is folyó, adóforintokból finanszírozott gyűlökletkampány csak csepp a tengerben, pont elég egy kis figyelemelterelésre.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.03. 14:46:42

Elolvasta valamelyik bérrettegő az eredeti szöveget ?

"mi, magyarok etnikailag heterogének vagyunk abban az értelemben, hogy európai nemzet vagyunk. Ha csak a neveket itt felolvasnánk, lenne itt minden: a bunyeváctól a svábig, de ettől függetlenül ez mégiscsak etnikailag egy bizonyos sávon belül maradó sokszínűség. Tehát egyfajta etnikai homogenitás, egy civilizáción belül vagyunk. Szerintem ennek a megőrzése kulcskérdés."

Vagy csak Gyurcsány parancsára bérrettegtek, mint a köteles akciónál ?
hu.wikipedia.org/wiki/Gyurcs%C3%A1ny_Ferenc
„Mi csináltuk meg a "köteles akciót" is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés.” – Debreczeni József: Az új miniszterelnök (Budapest, 2006, Osiris Kiadó)

Sir Galahad 2017.03.03. 14:49:16

Orbán szerencsétlenül fogalmazott, ez tény. Nyilván az ország európai értékekkel önazonos kulturális homogenitására gondolt. Egy politikusi beszédbe is belecsúszhat nyelvbotlás vagy szerencsétlen kifejezés, de ha az ember az egész beszédet elolvassa, rájön, hogy ennyiről van szó és nem többről. Ez nem egy óriási probléma.

Az már nagyobb, hogy ennek elmagyarázása helyett a kormányszóvivő, illetve a kancelláriaminiszter az egészet letagadta. Nyilván reflexből, rutinból tették, úgy, hogy a beszédet nem hallották. Kár volt. Mindenesetre szerintem megegyezhetünk abban, hogy mint mindenkinek, Orbánnak is lehet egy rossz napja, egy rosszul megválasztott szava - amiről viszont beszélt, az fontos, és van benne igazság.

1ghost 2017.03.03. 14:52:11

Orbán már úgy elhülyült, hogy az még a hülye párttársainak is kínos. A fidesz nemcsak a korrupt tolvaj gazemberek gyülekezete, de a hazug narancsszaralakoké is.

Indriq 2017.03.03. 15:00:44

John laser kicsit sokat hibázik a héten, iszik eleget?

Paprikajancsi007 2017.03.03. 15:03:32

Amig dogozik a cigany,legalabb nem lopik.Ennyike.

Es igaza van ebben! De amugy takarodjanak.

Indriq 2017.03.03. 15:04:33

@Sir Galahad: elnéző vagy ovival kapcsolatban, jó lenne, ha Gyurcsány öszödi beszédét is illene végigolvasni és rögtön más lenne a szövegkörnyezet miatt a hazudtunk éjjel-nappal mondat.
Amúgy nem rögtönzött beszéd volt, tehát ne védekezzen a szerencsétlen megfogalmazással senki.

Sir Galahad 2017.03.03. 15:11:04

@Indriq: Az őszödi beszéddel az alapvető baj nem a trágárkodás meg a szerencsétlen megfogalmazások sorozata volt, hanem hogy titokban, zárt körben mondta el. Gyurcsánnyal meg nem a beszéd volt a fő probléma... ugye nem kell sorolni?

$pi$ 2017.03.03. 15:17:50

@Indriq: "és rögtön más lenne a szövegkörnyezet miatt a hazudtunk éjjel-nappal mondat. "

Én pl. többször is elolvastam. Nem, nem lenne más. Erőlködtetek is rajta vagy tíz évet, de még ma is azt jelenti amit.

$pi$ 2017.03.03. 15:19:31

@Sir Galahad: "hanem hogy titokban, zárt körben mondta el."

Az ősződi beszéddel a következő a probléma:

1. Hazudtunk és nem csináltunk semmit másfél éven keresztül.
2. Az életem legszebb másfél éve volt.

Nos, ezt nem szokták észrevenni, pedig ott van feketén fehéren. Menj, nézd meg!

Indriq 2017.03.03. 15:21:13

@Sir Galahad: mert 4 éven keresztül mindenki azt harsogta, hogy Gyurcsány titokban mondta és nem az hogy mit mondott. Az érvelésed egyszerűen nem igaz. De egy pillanatra legyen igazad. Kubaszov zártkorű előadásával mi a helyzet? A kaposvári (ha jól emlékszem) trafikos "csak a fideszesek nyerhetnek" hangfelvétel után követelted, hogy nyilvánossá kellett volna tenni a jegyzőkönyvet?
Röviden fogalmazva ez kettős mérce.

Sir Galahad 2017.03.03. 15:23:27

@Indriq: Az sem tetszett, de azért Kubatov nem miniszterelnök és nem egy komplett kormányzás mérlegét vonta meg a beszédben. A kettőnek nem azonos a súlya.

Sir Galahad 2017.03.03. 15:25:04

@$pi$: Megnéztem és el is olvastam annak idején. Igazad van, de engem személy szerint az háborított fel jobban, hogy suttyomban, az elvtársai előtt ismerte csak be, hogy elkúrta.

morph on deer 2017.03.03. 15:32:43

@Sir Galahad:
"az elvtársai előtt ismerte csak be, hogy elkúrta."

Többes szám első személy, azaz "elkúrtuk".
Így mondta, attól függetlenül, hogy ki mit szeretett volna hallani.
Mondjuk ez is épp elég...

morpho 2017.03.03. 15:40:56

Lázár nem ismerte be, hogy hazudott, csak mást sem csinált tegnap. Nem csak Orbán mondatatit hazudta el, de 800 ezer migránst is behazudott 80 ezer helyett, amit ma egészen röhejesen: "nyelvbotlással" magyaráznak. Aha. Ezért került ki írott változatban is a kormány.hu-ra, mert nyelvbotlás volt. Az üzenet eljutott a narancshadhoz, a többi már nem lényeg. Na jöhettek narancskullancsok, magyarázzátok meg, hogy miért csak Gyurcsány hazudott?!
index.hu/belfold/2017/03/03/lazar_janos_osszenyelvbotlott_700_ezer_migranst/

Indriq 2017.03.03. 15:47:27

@Sir Galahad: 2004 szeptemberétől volt ME, szó sincs komplett ciklusról (nem mentség, csak legyünk pontosak).
A te mércéd szerint akkor melyik az a rang, ahol még lehet titokban elszólni?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.03. 15:50:34

@$pi$: "Az ősződi beszéddel a következő a probléma:
1. Hazudtunk és nem csináltunk semmit másfél éven keresztül."

Az őszödi beszéddel csak az egybites szavazóknak van baja, akik azt hiszik, attól rossz egy miniszterelnök, hogy bevallja, és attól jó, hogy körömszakadtáig tagadja.

A gyurcsánnyal az a baj, hogy 5 évig nem kormányzott. És hogy hazudozott, 2006-ban 5 éves adócsökkentési törvényt fogadott el, a választások után viszont azonnal adót emelt. Az őszödi beszéd ezen se nem ront, se nem javít, indifferens.

És még van jópár baj vele, de más csak 4417 karaktert írhatnék.

Két emberről tudjuk biztosan, hogy nem alkalmas az ország vezetésére: gyurcsány és orbán.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.03. 15:52:56

@Sir Galahad: "ismerte csak be, hogy elkúrta."

Ha nem ismeri be, akkor nem kúrta el? Csak neki hiszel?

orbán sose ismerte el, hogy elkúrta, pedig százszor jobban elkúrta, most akkor ez jobb?

felső határ nincs 2017.03.03. 15:55:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

'Az őszödi beszéddel csak az egybites szavazóknak van baja, akik azt hiszik, attól rossz egy miniszterelnök, hogy bevallja, és attól jó, hogy körömszakadtáig tagadja'

Csak hát nem vallott be semmit, ugyanúgy hazudsz mint Gyurcsány.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.03. 16:02:43

@felső határ nincs: "nem vallott be semmit"

Ki mit nem vallott be?

Egy miniszterelnök teljesítményének nem része az önbevallás. Nézd meg orbánt, minden szépet mond magáról, oszt mégis szétrohadt a ország.

morpho 2017.03.03. 16:19:38

@felső határ nincs:
Neked miért jó, hogy az EU-s pénzek felét magáncélra ellopják? Te is kapsz belőle?

felső határ nincs 2017.03.03. 16:30:00

@morpho: Az emeszpések valóban szétlopták a metrót Megyó és Demszky vezetésével, de ez innentől az igazságszolgáltatásra tartozik. Velük már nem kell bajlódnia az országnak.

$pi$ 2017.03.03. 16:30:39

Tehát mégegyszer: másfél éven keresztül folyamatosan hazudtak, semmit nem csináltak, elkúrták és ezt a miniszterelnök annyira élvezte, hogy élete legszebb másfél évének nevezte.

Lehet nyomatni, hogy "Lázár egyszer véletlen 800 ezret mondott 80 ezer helyett" meg "nem tudta, hogy előző nap mit mondott Orbán", de azért érezzük, hogy ez nem ugyanaz a kategória ugye? :)

Azért erőlködjetek, élvezettem olvasgatom, magyarázzátok meg miért nem ciki az ősződi beszéd, miért is a lázár a ciki. :D

morpho 2017.03.03. 16:35:36

@felső határ nincs:
Védjed csak tovább a tolvajokat gazember!

morpho 2017.03.03. 16:38:54

@$pi$:
Tényleg nem ugyanaz. Az egyik nem konkrét. Leginkább érzelmi alapú. Lázáré viszont aljas politikai érdekű konkrét hazudozás. Nyelvbotlás leírva :))
A szart is kimagyarázod Lázár seggéből, aztán kétpofára felzabálod! Jó étvágyat gazember!

$pi$ 2017.03.03. 16:46:08

@morpho: "Az egyik nem konkrét."

Aha! "Hazudtunk" meg "Elkúrtuk" nem konkrét. Bármit jelenthet. Például azt is, hogy "nem hazudtunk" meg "nem kúrtuk el" :D :D

"A szart is kimagyarázod Lázár seggéből"

Neked ilyen bélsár fétised van? Mér nem ebbe az irányba mégy? A gyurcsánymosdatásod nem olyan sikeres, talán azzal...

$pi$ 2017.03.03. 16:50:26

"Ám Gebhardt a linkelt írásával ezek közül egyiket sem tudja még megközelítőleg sem bebizonyítani. Maximum csak az derült ki, hogy a kitiltási botrány egyik kirobbantója látszólag nem nagyon ért a közgazdaságtan finomságaihoz"

Az egyik csávó, akire vertétek a nyálatokat, hogy magyarország milyen rohadtul korrupt. beégett, de nagyon, abban a pillanatban, hogy megpróbált bizonyítékokat mutatni még az index is kénytelen volt körberöhögni.

Erre ment a maszti, ezen hörögtetek, ez volt a nagy perdöntő bizonyíték! Csávó klasszikus indexes troll szintjén bizonyította a nagy csalásokat, hol vannak a milliárdok?...

Ekkora beégést, az USA ősződi beszéde! :D

Sir Galahad 2017.03.03. 16:54:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Orbán a kormányzása minden hibájával és bűnével együtt is sokkal kevésbé kúrta el, mint Gyurcsány. Össze lehetne vetni nagyon sok mutató alapján, milyen volt az ország akkor és most, és ez nyomban kiderülne. És ki is derül a parlamenti választások alkalmával.

morpho 2017.03.03. 16:57:02

@$pi$:
Én nem mosdatom Gyurcsányt te kis narancskullancs! Te mosdatod Lázárt gazember!

felső határ nincs 2017.03.03. 16:59:45

@$pi$: 'Ekkora beégést, az USA ősződi beszéde! :D'

Az túlzás, a fickónak nincs semmilyen hivatalos funciója, bár az Obama adminisztráció alatt még volt.

Mondjuk eleve gyanús, hogy egy visszavonult amerikai közszolgának miért érdekes pont a magyar áfa-bevétel, hacsak nem azt akarta elérni, hogy valami terhelőnek tünőt adjon Orbán hazai ellenlábasainak, tehát az ex-munkaadója szövetségeseinek.

morpho 2017.03.03. 16:59:55

@Sir Galahad:
Orbán az összes anyagi és emberi tartalékot elköltötte és/vagy elkergette. Ezzel irreverzibilis károkat okozott az országnak. Az elmúlt 27 évben ilyet kizárólag ő csinált.

Sir Galahad 2017.03.03. 17:07:33

@morpho: Az elköltést még értem, gondolom, a MANYUP-beszántásra és hasonlókra gondolsz (ez nem ilyen egyszerű, voltak már róla komoly viták), de mi volna az "elkergetés"? Az, hogy sokan mennek Nyugatra dolgozni? Na, ennek sok köze nincs Orbánhoz. 1: Azóta van ez így, hogy megnyíltak az ottani munkaerő-piacok (előtte is pont ennyien mentek volna, csak nem lehetett), 2: a többi k-európai országból még többen mennek, és azokban tudtommal nem Orbán a miniszterelnök.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.03. 17:11:45

@Sir Galahad: "kevésbé kúrta el, mint Gyurcsány"

A gyurcsányi alatt nem voltunk ilyen mélyen.

A gyurcsány nem kotm'nyzott. orbán nagyon rosszul kormányoz, ami sokkal károsabb.

$pi$ 2017.03.03. 17:24:44

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A gyurcsányi alatt nem voltunk ilyen mélyen."

Azt elhiszem! Hát szerencsére már nem rátok megy el a pénz, remélem soha nem is fog többé. Az ország viszont köszöni szépen ezerszer jobban van mint az mszp idejében.

Orbán nem egy matyóhímzés, de azért vegyük észre nem votl túl magasan a léc. :D

@felső határ nincs: "Az túlzás, a fickónak nincs semmilyen hivatalos funciója"

Igen, túlzás, az meg ott egy smiley a végén. Viszont tudod mit? Most már tudom milyen bizonyítékai voltak az amcsiknak a kitiltáskor és azt is, hogy miért nem mutatták be. ;)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.03. 17:32:28

@felső határ nincs: Ja, te nem tudod, hogy gazdaságilag utolsók vagyunk. Az a baj, hogy cska a habonymédia hazugságait szívod magadba, attől lettél ilyen kretén. Egyszer nyisd ki a szemed, és állj föl a fotelből.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.03. 17:33:47

@Sir Galahad: "Össze lehetne vetni nagyon sok mutató alapján, milyen volt az ország akkor és most"

A hitelminősítőket nagyon szeretitek, például azt is nézheted.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.03. 17:35:14

@Sir Galahad: "milyen volt az ország akkor és most"

Egyébként meg mindegy. A gyurcsány bűnei nem adnak felmentést orbánnak a bűnei alól.

felső határ nincs 2017.03.03. 17:40:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Szerintem kiveséztük már ezt párszor.

Én a trendek alapján szeretek inkább értékelni, nem az aktuális helyzet alapján, ezért nem mondom hogy a svájci kormány vagy a cseh kormány okosabb-e, mint Orbán. Pláne, hogy azok nincsenek rajta a választási cetlin.

De a régióban nem vagyunk az aktuális helyzet szerint sem utolsók, vannak olyan mutatók, amikben igen, pl. a kivándorlók számában, de többnyire inkább középmezőny.

Ez azért nagy fejlődés ahhoz az időhöz képest, amikor valóban szinte mindenben utolsók voltunk, és sok mindent kellett átalakítani, hogy a lefelé tartó trendek átforduljanak pozitívba.

Ma minden téren jók a trendek, már az is előfordul hogy egy-két mutatóban régióelsők vagyunk.

morpho 2017.03.03. 17:45:45

@Sir Galahad:

Értesz te mindent, nem ezzel van a baj. Ha neked ez így jó, akkor örülj neki. Ez ilyen egyszerű. Aztán nézd meg mi lesz a vége és örülj annak is. Ha nem látod, hogy ez a folyamat hová vezet, akkor gyenge elméjű vagy. De szerintem nem vagy az, csak simán gazember!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.03. 17:49:07

@felső határ nincs: "Én a trendek alapján szeretek inkább értékelni, nem az aktuális helyzet alapján,"

Ok, végeredményben igazad van.

A versenyképességünk sose volt ilyen szar, az oktatás sose volt ilyen szar. Pláne mindkettő tovább romló tendenciát mutat. Ez a kettő határozza meg a jövőt.

"vannak olyan mutatók"

15 gazdasági mutatóból 3 jó, 12 tragikus.

"mindenben utolsók voltunk"

Az még nem jött el. De orbán dolgozik rajta. :(

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.03. 17:50:39

@morpho: "A szart is kimagyarázod Lázár seggéből"

:)) Ez nagyon szép megfogalmazása, amit csinál.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.03. 17:52:32

@Sir Galahad: "Az, hogy sokan mennek Nyugatra dolgozni? Na, ennek sok köze nincs Orbánhoz"

Konkrétan többen mondták, hogy a politikai gyűlölködésből van elegük.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.03. 17:54:55

@$pi$: "Orbán nem egy matyóhímzés, de azért vegyük észre nem votl túl magasan a léc."

Az a gusztustalan, hogy mindenki tudja, milyen szar mini szterelnök, te is, és ezerrel véded, hiába teszi tönkre a hazádat. Ugyanolyan kollaboráns hazaáruló vagy te is.

felső határ nincs 2017.03.03. 17:56:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Olyan nincs hogy versenyképesség, az nem egy mutató. Orbán előtt ilyesmiről nem is lehetett hallani. Nem lehet mérni, megfogni, megenni, és nem tudod elmondani, mi az - ez a versenyképesség.

'15 gazdasági mutatóból 3 jó, 12 tragikus.'

Mondhatnál mondjuk egyet, ami tragikusabb, mint csótányék alatt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.03. 18:02:17

@felső határ nincs: "Én a trendek alapján szeretek inkább értékelni, nem az aktuális helyzet alapján,"
A versenyképességünk sose volt ilyen szar, az oktatás sose volt ilyen szar. Pláne mindkettő tovább romló tendenciát mutat. Ez a kettő határozza meg a jövőt."

És a beruházás se esett vissza soha ennyire.

2016-ban -20%

1954-ben -23%, mert Nagy Imre véget vetett Rákosi megalomániás beruházásainak.

orbán egész ideje alatt 4% az összes beruházás emelkedés. Az messze évi 1% alatt van!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.03. 18:03:26

@felső határ nincs: "tragikusabb, mint csótányék alatt"

Nem fogom gyurvsányt védeni. Mindegy. Nem egy etalon. Az a szar, amit orbán csinál.

felső határ nincs 2017.03.03. 18:07:24

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: 'A versenyképességünk sose volt ilyen szar, az oktatás sose volt ilyen szar. Pláne mindkettő tovább romló tendenciát mutat. Ez a kettő határozza meg a jövőt.'

Hagyjuk a rizsát, gazdasági mutatókról beszéltél az előbb.

A beruházás visszaesése az megint nem gazdasági mutató, és mostantól ha írogatsz csatold a forrást is lécci.

Idénre mindenki minimum 3% GDP emelkedést jósol, és jövőre is. Ha nem lenne beruházás, akkor mi okozná ezt? A bokros-csomag? Ne komolytalankodj.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.03. 18:13:03

@felső határ nincs: "gazdasági mutatókról beszéltél az előbb."

Ja, ha a kilátások még szarabbak, akkor maradjunk a jelenidőnél. :))

Vregődhetsz, mosdathatod, fideszék is el kellett ismerjék, hogy szar a gazdaság. Ezt nem lehet kimagyarázni, a tények makacs dolgok.

felső határ nincs 2017.03.03. 18:19:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ok, de az előbb ezt állítottad: '15 gazdasági mutatóból 3 jó, 12 tragikus.'

És még mindig nem mutattál egy ilyet se.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.03. 18:26:13

@felső határ nincs: Én most nem fogok neked mély közgazdasági elemzést végezni olvass utána.

"A Pénzügykutató tudományos főmunkatársa szerint Magyarországon 2013-hoz képest minden mutató romlott, ezt támasztja alá az Európai Unió versenyképességi felmérése is. A szakember úgy látja: az adat azért különösen rossz, mert a később csatlakozott országok közül mindegyik jobban áll, mint Magyarország. Petschnig Mária Zita szerint a lemaradást az okozhatja, hogy az ország eltapsolta a forrásokat. Úgy véli: az Európai Uniótól rendelkezésre álló források minimum 4-5 százalékos növekedést indokoltak volna, a kormány intézkedései azonban rontották a befektetési esélyeket."

www.atv.hu/belfold/20170303-petschnig-magyarorszagon-2013-hoz-kepest-minden-mutato-romlott

felső határ nincs 2017.03.03. 18:43:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: 'Én most nem fogok neked mély közgazdasági elemzést végezni olvass utána.'

Aminek eddig utánaolvastam, pl. Orbán apjának párttitkárságáról, abban hazudtál.

A Pénzügykutató Zrt. szintén MSZMPs orgánum, ugye nem baj ha nem érdekel az ElQróék házi versenye Orbánfikában.

szegedma.hu/cimke/penzugykutato-zrt

'Az MSZP-hez kötődő Pénzügykutató Zrt. tartott konferenciát Szegeden. Botka szerint távolodunk Európától, Lengyel László visszaépítené a korábbi önkormányzati rendszert, Surányi György nagyobb gazdasági növekedéshez javasolna módszert.'

Akik ugye hatalmi helyzetben minden gazdasági vonalon alulmúlták Orbánt.

És marad a kérdés, melyik az az 1 gazdasági mutató, amiben rosszabb Orbán, mint fegyencék?

$pi$ 2017.03.03. 20:15:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Az a gusztustalan, hogy mindenki tudja, milyen szar mini szterelnök, te is, és ezerrel véded, hiába teszi tönkre a hazádat. Ugyanolyan kollaboráns hazaáruló vagy te is. "

Ne trollkodj, egy szóval sem védtem orbánt. Gyurcsányt bíráltam.

És, hogy te is értsd: Anyukádat hazaárulózd, te paraszt!

$pi$ 2017.03.03. 20:24:24

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A Pénzügykutató tudományos főmunkatársa szerint Magyarországon 2013-hoz képest minden mutató romlott, ezt támasztja alá az Európai Unió versenyképességi felmérése is."

Itt azért zseniális pártpropagandát láthatunk ám, erre érdemes odafigyelni!

A laikus elolvassa (értsd miértnincsmindenmszpés... laikus) és azt gondolja, hogy a mondatban a "minden mutató" olyan mérőszámokat jelent, amikről amúgy beszélni szoktunk: gdp, infláció, munkanélküliségi ráta, gni, tehát gazdasági mérőszámok.

De utána lehet ám látni, hogy a mondat a "Európai Unió versenyképességi felmérése" nevű dokumentumról szól, ami "mutatóként" teljesen áltudományos és szubjektív dolgokat ért. Olyanok, hogy "intézményi háttér = 3,3" vagy "innováció 3,2".

Namost ugyesen idézve lehet lobogtatni, hogy a gdp meg a minden romlott... hát nem. A liberális politika rajongói lepontoztá magyarországot, mert nem tetszik nekik amit csinál a kormány, a másik liberális rajongók pedig ezt mutatják be bizonyítéknak arra, hogy romokba az ország.

Ez így gáz, nagyon gáz!

2017.03.03. 22:53:43

@chrisred: és a munkából származó jövedelmed után akkorát adóznál, hogy ugyanannyit kapnál a kezedbe, mint alapjövedelem nélkül. milyen jól járnál... :-D
az alapjövedelemmel csak az járna jól, aki nem akar dolgozni, azaz ingyenélő.

kicsit másabb lenne a helyzet, ha nem a dolgozó emberekkel akarnák kifizettetni az alapjövedelmet. hanem mondjuk igazi baloldali módon azokkal, akik kilapátolják a pénzt az országból. de hát ilyet magyarországi "baloldali" párt sose javasolna, mekkora hisztit csaptak a bankokra és ker. multikra kiszabott különadó miatt is... tapsolniuk kellett volna

chrisred 2017.03.04. 07:18:25

@aleksz róz: Tévedés. Az alapjövedelemmel a bérből, fizetésből élő polgári középosztály járna jól, egyedül az ő életminőségükön tudna változtatni, mert eddig is ők fizettek mindenért, amit mások kaptak, nekik viszont mindenért fizetniük kellett.

chrisred 2017.03.04. 07:19:33

@aleksz róz: A banki különadókat is végeredményben mi fizettük a megdrágult banki szolgáltatásokon keresztül.

$pi$ 2017.03.04. 09:05:07

@chrisred: "A banki különadókat is végeredményben mi fizettük a megdrágult banki szolgáltatásokon keresztül. "

Mert a bankoknak csak lakossági ügyfeleik vannak és így csak azokra tudják terhelni a költségeket, mert ahogyan tudjuk nem léteznek olyanok, hogy vállalati ügyfelek akik hatalmas összegekkel rendelkeznek... vagy hogy?

2017.03.04. 11:18:16

@chrisred: súlyos tévedés. szerinted ki fizetné? a középosztály a megemelt adójából.
lásd még: a progresszív adózás története Magyarországon.

2017.03.04. 11:34:05

@chrisred: azt hinni, hogy az jár jól, aki munkából származó relatíve magasabb béréből fizet adót, olyan szintű naivitás, hogy az már ostobaság.

chrisred 2017.03.05. 07:55:22

@$pi$: És szerinted a vállalatok a megemelkedett költségeiket nem a munkabértömegen spórolják meg? Mindenki a legkisebb ellenállás felé megy.

chrisred 2017.03.05. 07:58:46

@aleksz róz: Mi van a progresszív adózással? A magyar középosztály kialakulásának lehetőségét nem a progresszív adózás akadályozta, hanem a három "bokroscsomag" 1995-ben, 2006-ban és 2011-ben.

chrisred 2017.03.05. 08:00:08

@aleksz róz: Az ostobaság az, ha valaki nem tud leírt szöveget értelmezni. Nem azzal jár jól, ha adózik, hanem ha a befizetett adójából személyre szólóan visszakap.

2017.03.05. 11:59:49

@chrisred: tehát ostoba vagy... nem tudsz egy leírt szöveget értelmezni.
(vagy szándékosan érvelési hibát követtél el és nem az állítással vitázol, hanem helyettesítetted egy általad könnyebben támadhatónak vélt állítással - "szalmabáb")

senki sem állította, hogy a progresszív adózás miatt nem alakult ki középosztály.
ha a jóval magasabb adódból kapnál vissza, mivel járnál jobban? semmivel. ugyanannyit kapnál, mint előtte. akkor ki járna jobban? az ingyenélő, aki egyáltalán nem adózik és mégis kap alapjövedelmet a "magasabb keresetűek" v. "középosztály" által befizetett több adóból és járulékból.
(és mi lenne ennek az egyik következménye? szerintem 2 éven belül még az is itt hagyná az országot, aki eddig nem ment el)
az adózó akkor járna jobban, ha csökkenne az szja meg csökkennének a munkavállalói járulékok.

a hazai progresszív adózást példaként hoztam fel arra, hogyan képzeli a hazai ún. baloldal a "társadalmi igazságosságot" és "szolidaritást". ha nem érted a lényegét, szívesen elmagyarázom, csak szólj.

chrisred 2017.03.18. 12:32:01

@aleksz róz: Igen, szalmabáb érvelés, amit használsz, hiszen eleve kitaláltad, hogy ez a rendszer csak a középosztály nagyobb adóztatásával lenne fenntartható. Semmivel nem igazoltad, aztán egybevegyíted a "magasabb jövedelműek" és a "középosztály" fogalmát. Holott logikus, hogy a középosztály szintjét a mediánkeresetűek jelentik. Én meg azt állítom, hogy pont a bérből, fizetésből élő középkeresetűek azok, akiknek az adóterhelését nem lehet növelni. Ezért az FNA fedezetét kétféle módon lehetne előteremteni:
1. Az önálló keresettel nem rendelkezőknek járó ingyenes szolgáltatások megszüntetésével vagy fizetőssé tételével
2. A bérből, fizetésből élők átlagkereseténél magasabb jövedelemrészek magasabb adóztatásával (progresszív adózás)

Az adókulcsok nagysága (szja, áfa, egyéb járulékok) és az adórendszer jellege között nincs egyenes összefüggés.

"a hazai progresszív adózást példaként hoztam fel arra, hogyan képzeli a hazai ún. baloldal a "társadalmi igazságosságot" és "szolidaritást"."

Jelenleg az Unióban Magyarországon kívül csak az alábbi országokban van egykulcsos adózás: Románia, Bulgária, Csehország, Szlovákia, Észtország, Lettország és Litvánia. Az összes többiben progresszív adózási rendszer van. Csak nem azt akarod mondani, hogy az Unión belül kizárólag ezekben a kelet-európai országokban ismerik a "társadalmi igazságosságot" és "szolidaritást"?

2017.03.18. 22:46:22

@chrisred: nyilvánvalóan én vagyok a fasz, hogy szóba álltam egy tökhülyével

chrisred 2017.03.19. 05:47:47

@aleksz róz: Vagyis elfogytak az érvek, jön az ultima ratio.

2017.03.19. 10:22:07

@chrisred: ne nevettess... a türelmem fogyott el
olvasni nem tudsz, ezt már bebizonyítottad
de a fogalmakkal se vagy tisztában meg még rálátásod sincs az eseményekre

én nem állítottam, hogy a rendszer csak a középosztály nagyobb adóztatásával lenne fenntartható. hol olvastál ilyet, hogy szerintem csak így lenne fenntartható? tanulj meg olvasni, szöveget értelmezni!
az ún. baloldal szerint kellene így fenntartani, ha tudnál olvasni, elolvashatnád a hírekben, elemzésekben. erre példa a progresszív adózás magyarországon. magyarázzam el ezt is?
szerinted gazdag volt 2005-ben, aki bruttó 130 ezret vitt haza? gazdag volt 2010-ben aki bruttó 202 ezret vitt haza?
és szerinted mi volt annak az eredménye, hogy a minimálbér után kevesebbet kellett az államnak fizetni munkavállalói és munkáltatói oldalról is?

fingod nincs, mi az a medián.
és a középosztály meghatározásában is tévedsz.
azt szokták egyes baloldaliak javasolni, hogy általánosságban a gazdagabbak adózzanak többet. konkrétan azt szokták mondani: az átlagbér felett keresők magasabb adókulccsal adózzanak. azok már gazdagok szerinted? szerintem az még messze van a középosztálytól is.
a létminimum (amikor még pont nem halsz éhen) másfélszerese a középosztály szintje szerinted? logikus?

"Csak nem azt akarod mondani, hogy az Unión belül kizárólag ezekben a kelet-európai országokban ismerik a "társadalmi igazságosságot" és "szolidaritást"?" - hogy ezt miből szűrted le? hol olvastad ezt? miből gondolod, hogy szerintem így van?
érted, amit olvasol?

2017.03.19. 11:13:42

@chrisred: 1. ha az önálló kereset nélkülieknek járó ingyenes szolgáltatásokat fizetőssé teszed, ki fogja kifizetni azokat? te fogod az adódból. logika :-D
2. ez a középosztály magasabb adóztatása. ezt írtam. ezt akarja a baloldal. logika :-D
3. van egy harmadik is, már írtam. az extraprofitot kellene megadóztatni, ez lenne az igazi baloldali lépés, társadalmilag igazságos és szolidáris. ne attól vegyük el, aki dolgozik és boldogulni próbál, hanem aki adót "optimalizál" és közben kihasználja és éhbérért dolgoztatja a kiszolgáltatott munkavállalókat. ezt az eredendő baloldali célt valahogy a magyar "baloldal" elvből (magyarán elvtelenségből) elutasítja

chrisred 2017.03.19. 13:05:24

@aleksz róz: Összevissza beszélsz. Korábban azt állítottad, hogy csak a középosztály fizethetné, most meg azt, hogy csak a baloldal szeretné így. Lehet, hogy így van, de kit érdekel.

Nagy nehezen rádöbbensz, hogy Magyarországon nincs polgári középosztály, mert azok, akik más országban ezt a réteget alkotják, nálunk a létminimum közeli kereseten tengődnek. És ez a kereset az önmaguk fenntartására is éppen hogy elég. Mégpedig azért, mert a rendszerváltás óta ez a réteg agyon van adóztatva.

Tisztában vagyok azzal, hogy mi a mediánkereset, és azzal is, hogy az átlagbér számolgatása becsapás, hogy a saját magunké vagy a másoké, teljesen mindegy. 2013-ban a lakosság 5%-a keresett legalább bruttó 400 ezer forintot havonta. Ez nem a középosztály, ez az elit.

2017.03.19. 13:58:33

@chrisred: hát ba már a többi részét nem tudtad értelmezni és nem bírtál a kérdésekre válaszolni, akkor reagálok arra, amit érzésed szerint felfogtál...

nem állítottam, te nem tudsz értelmezni egy leírt szöveget

nagy nehezen rádöbbenek :-D akkor most mit szeretnél, legyen középosztály vagy adóztassuk meg őket még jobban?

hát pedig vagy nem vagy vele tisztában, vagy rosszul próbálsz rá hivatkozni, ugyanis a mediánnal csak még jobban eltávolodsz az ún középosztálytól a rengeteg minimálbér közeli fizetés miatt. szerinted a létminimum másfélszeresét keresők a középosztály?

és akkor nézz utána az elit fogalmának is. mert a nettó 260 ezer igen messze van elittől.

2017.03.19. 14:02:26

@chrisred: arra sem bírtál válaszolni, hogy miért járna jobban a dolgozó a magasabb adójával, mint az ingyenélő...

2017.03.19. 14:09:38

@chrisred: és mi lenne az eredménye, ha a tehetségesebb vagy okosabb vagy szorgalmasabb vagy képzettebb munkavállalókat próbálnád még jobban adóztatni hogy az ingyenélőknek alapjövedelmet biztosíts?
szerinted nem menne el a picsába az országból még az is, aki eddig itt maradt? ki maradna? a hülyék, mint te. 10 éven belül becsődölne az ország aztán szépen meg is szüntetnék az alapjövedelmet, nagy karrier

chrisred 2017.03.20. 05:39:09

@aleksz róz: 1. A cél az lenne, hogy minden szolgáltatást lehetőleg az fizessen, aki igénybe veszi. Így biztosítható legkönnyebben az értékarányosság, a fogyasztóvédelmi követelmények. Ezért az FNA-nak a mindenki számára kötelezően biztosítandó alap állami szolgáltatások szintjéhez kell igazodnia. A legjobb példa erre az egészségügy, ahol teljesen ellenőrizhetetlen a pénzek felhasználása. Hiába fizettem be milliókat a rendszerbe és nem használtam fel semmit belőle, ha véletlenül arra kerülne sor, semmi előnyöm nem lenne azokhoz képest, akik folyamatosan használják. Ugyanúgy nyomathatnám a hálapénzt zsebbe, hogy normális ellátásban legyen részem.
2. Lényegtelen, mit akar a baloldal. A szélsőjobb meg talán a Dunába akarna lövetni. A középosztályból lehetetlen több pénzt kihozni, ezt még a mostani polgárellenes kormány is kénytelen-kelletlen kezdi belátni, és próbálja emelni az általános bérszintet. (Bár természetesen a minimálbér emelés pont azt az eredményt éri el, hogy a szakképzetlen munkaerő jövedelme kezdi megközelíteni a szakképzett munkaerő (diplomások, felsőfokon képzett szakmunkások, azaz a középosztály) bérszintjét.)
3. Az extraprofit megadóztatása: ez csak egy lózung. Mit jelent? Különadókat a vállalkozói szektornak? Oké. Most csökkentették a multik társasági adóját. A korábbi pénzbehajtós időszakban a gazdasági szektorra kirótt különadókat ugyanúgy a középosztály fizette, mint mindent ebben az országban.

chrisred 2017.03.20. 05:53:42

@aleksz róz: Egyszerű lélek lehetsz, ha szerinted kizárólag a jövedelem határozza meg azt, hogy ki tartozik a középosztályhoz. Ha egy csókos segge alá dugnak egy bársonyszéket, és kezd dőlni hozzá a pénz, rögtön besorolod őt a középosztályba. Nálad a társadalmi szolidaritás az, ha az ország 95%-a szopik azért, hogy az az 5% a lehető legjobban járjon. A polgári középosztály történelmileg az a csoport, aki nem az örökölt vagy a hatalomtól függő helyzete alapján neki járó vagyonnak köszönhetően, hanem a saját jogon (képességei, munkaereje, tudása) megszerzett jövedelméből alakítja ki a társadalmi helyzetét. Nálunk a politika ezt a réteget nem kedveli, mert a jellegéből eredően független akar lenni a hatalmi viszonyoktól. Ezért úgy alakítja a viszonyokat, hogy anyagilag viszont soha ne érje el a függetlenséget.

chrisred 2017.03.20. 05:57:22

@aleksz róz: Összevissza beszélsz. Az alapjövedelemmel pont a szorgalmas és képzett munkavállalók járnának a legjobban, hiszen az ő jövedelmük FNA+bér lenne, szemben az ingyenélőkkel, akiknek az egyik része számára az FNA semmi előnyt nem jelentene, hiszen a töredéke a jövedelmüknek, a másik része meg az FNA által megszerezhető közszolgáltatások nagy részét ingyen kapja.

2017.03.20. 16:26:13

@chrisred: 1. de akkor is te fizeted az adódból az ingyenélő alapjövedelmét, tehát azokat a szolgáltatásokat is, amit igénybe vesz :D

2. nem lényegtelen, mert rajtuk kívül senki sem akarja az alapjövedelmet.
ők akarnak alapjövedelmet, amit "valamiből" finanszírozni akarnak, azt már leírtam, miből...

azért kíváncsi vagyok, te miből finanszíroznád, ha sem a profitkilapátoló ill. adót csaló cégek ezermilliárdjaiból, sem az ún. középosztály által befizetett plusz adókból?
az 5% "elit" (szerinted elit) jövedelméből? az édeskevés lesz a többi 95% munkavállaló plusz a munkaképes korú de nem dolgozó többszázezer ember alapjövedelméhez, papám...

2017.03.20. 16:49:51

@chrisred: szerinted aki nettó 260 ezret keres, az az elit?

"szerinted kizárólag a jövedelem határozza meg azt, hogy ki tartozik a középosztályhoz" - te nem olvasol, csak írsz?
amikor kizárólag a medián jövedelem alapján határoztad meg a középosztályt, akkor szerinted te nem kizárólag a jövedelem alapján határoztad meg a középosztályt? :D :D

"saját jogon (képességei, munkaereje, tudása) megszerzett jövedelméből alakítja ki a társadalmi helyzetét" - te nem olvasol, csak írsz?
szerinted miről pofáztam, amikor a tehetségesebb, okosabb, képzettebb, szorgalmasabb dolgozókról írtam? véletlenül nem a képességről, munkaerőről, tudásról? :D
de nehogy már középosztálybelinek számítsd azt jó képességű, nagy tudású, kiváló munkaerőt képviselő egyént, aki a nyomor szintjétől 50 ezer forinttal keres többet... vagy a középosztálynak nem jellemzője az anyagi biztonság és (viszonylagos) függetlenség szerinted? mert szerintem igen. és ha még jobban függővé teszed az államtól az alapjövedelemmel, akkor hogy lesz szerinted függetlenebb?

2017.03.20. 17:01:41

@chrisred: szerintem meg az alapjövedelemmel az árokparton faszt verő ingyenélő indoeurópaiak járnának a legjobban, mert a faszverésért jövedelmet kapnának.
ki járt jobban, te aki dolgozol és fizeted az adódból az alapjövedelmüket, vagy ők? nehéz kérdés, mi? :D

munka -> bér+fna-adó (és itt a 10 forintos kérdés, melyik lesz nagyobb, az adó vagy az fna? nekem van egy tippem :D)
vagy
faszverés -> alapjövedelem+segély

na sikerül kikalkulálni, ki nyer vele?

hát ilyen nem lesz, papám, ha bevezetik, 3 hónapon belül én és sokezer középosztálybeli társam úgy itthagyunk titeket az alapjövedelmetekkel együtt, mint szent pál az oláhokat... aztán nézhettek, hogy ki fogja fizetni :D se orvos, se mérnök, se szakember nem marad, gyönyörű lesz

2017.03.20. 17:12:35

@chrisred: ja és annyira szolidáris vagyok, hogy háromszor annyi adót és járulékot fizetek, mint a minimálbéres, és mégis ugyanazt kapom.
tehát én, mint középosztálybeli munkavállaló, kifizetem magamon kívül még plusz két ember adóját és járulékait. kezdjek hisztizni, hogy mire fel fizetek többet, mint ők, hadd fizessek én is ugyanannyi pénzt, mert úgy az igazságos, ha már ugyanazt kapom cserébe az államtól :D

2017.03.20. 17:27:13

@chrisred: az lenne a cél, hogy a 95%-ot csökkentsük... nem az, hogy a 3-4% középosztályt csökkentsük a plusz adóval, ember.
ne legyen 40% létminimumon tengődő meg még 40% aki 50 ezerrel keres többet, mint ők.

és nem hülyeség a minimálbéremelés
egyrészt minél távolabb kerülsz a létminimumtól, annál közelebb vagy a viszonylagos függetlenséghez (vagy középosztályhoz, ha úgy tetszik)
másrészt az bizony hozza hozza magával a képzettebb/tehetségesebb/szorgalmasabb munkaerő bérének növekedését, ha tetszik neked, ha nem
harmadrészt (az előző kettő folyományaként) több elkölteni való pénze lesz az embereknek, aminek köszönhetően nőnek a vállalkozások és az állam bevételei is, minden szép és jó :D

csak a profit csökken valamelyest, ez bizony nagy tragédia.
azt hiszem henry forddal (valahanyadikkal, talán unoka lehetett, nem tudom, nem egy agyonreklámozott sztori) esett meg, hogy azt válaszolta a több bért követelő dolgozóinak, hogy örüljenek, hogy itt dolgozhatnak, és ne hőbörögjenek, mert lecseréli őket robotokra. de ők azt mondták, jó, akkor adja el az autóit a robotoknak.
szóval lehet, hogy nem is akkora tragédia.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.20. 17:48:10

@aleksz róz: "háromszor annyi adót és járulékot fizetek, mint a minimálbéres"

Az haggyán. Azért még jobban kéne aggódnod, hogy most 2 nyuggert tartasz el, de neked már nem lesz nyugdíjad.

2017.03.20. 18:12:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: szerintem csak kb. 0,5 nyugdíjast tartok el. de aggódás helyett inkább nyugdíjcélú megtakarítást fizetek.

persze sírhatnék veletek együtt, hogy minek fizessek, ellopta a fidesz a magánnyugdíjamat, de nem sírok, mert szolidáris vagyok, és tudom, hogy valakinek a következő minimum 30 évben (ameddig el nem terjed az önkéntes nyugdíjcélú megtakarítás) is ki kell fizetni a nyugdíjakat. ami a kötelező magánnyugdíjpénztár mellett kizárt, hogy sikerült volna... de hát ezt te is tudod, ferenc testvér is amiatt siránkozott már 10 éve is, hogy ki fizeti a nyugdíjakat

2017.03.20. 18:25:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: oké, te eleve nyugdíjas vagy, te amúgy se fizetnél magánnyugdíjat. akkor te csak amiatt sírtál, hogy elvette a fidesz mások magánnyugdíját.

2017.03.20. 18:28:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ej, de rafinált egy troll vagy te... ezentúl nem válaszolok neked

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.20. 18:32:55

@aleksz róz: "nyugdíjas vagy"

Még nem, de nincs nagyon messze. nekem még lesz nyugdíjam - nem, mintha nagyon rászoulnék -, neked már nem.

chrisred 2017.03.26. 11:22:46

@aleksz róz: Na most akkor a tehetséges, okos, képzett, szorgalmas munkavállalót középosztálybelinek tekintsem, ha a jövedelme alig a nyomorszint felett van, vagy csak akkor, ha úgy is keres? Még saját magaddal se tudsz zöldágra vergődni, egyik szavadat a másikkal cáfolod. De a lényeg, hogy kizárólag a jövedelmet tekinted meghatározónak.

Miért tenné függővé a középosztályt az FNA? Ez megint egy állítás, ami minden alapot nélkülöz. A függőség az állításod szerint is az anyagi biztonság. Ha az FNA emeli a jövedelmét, akkor növekedne az anyagi biztonsága.

chrisred 2017.03.26. 11:33:56

@aleksz róz: Ez bonyolult kérdés az említett társadalmi réteggel kapcsolatban. Biztosan lennének olyanok, akik az FNA-ra támaszkodva ki tudnának kerülni ebből a helyzetből, de magam is azt gondolom, hogy ez lenne a kivétel. Viszont azok, akiknek azért nincs munkájuk és keresetük, mert hozzászoktak, hogy bármikor belenyúlhatnak a közös nagy fazékba, is kiveszik onnan, ami nekik kell, kutyaszorítóba kerülnének. Onnantól pont annyit vehetnének ki, amennyit az FNA-val ki tudnak fizetni.

Munka: bér-adó+fna
Faszverés: fna

Képzelhetsz bármit, de teljesen indokolatlan, hogy az fna-val kifizetett szolgáltatásokért az állam plusz adót vonjon le. ha ezt teszi, akkor nyilvánvalóvá teszi, hogy az adózás nem az állami költségvetés egyenlegének biztosítása, hanem az adófizetők vagyoni függőségének biztosítását szolgálja.

chrisred 2017.03.26. 11:36:39

@aleksz róz: "az lenne a cél, hogy a 95%-ot csökkentsük..."

Kinek ez a célja? Az 5%-nak tutira nem.

2017.03.26. 14:14:08

@chrisred: nem, ne tekintsd középosztálybelinek, ha nyomor szintje felett keres pár tízezer forintnak. leírtam, nem tudsz olvasni? kérj segítséget...

nem cáfolom egyik szavammal a másikat, csak nem tudsz egy leírt szöveget értelmezni.
te cáfolod egyik szavaddal a másikat, amikor rajtam kéred számon, hogy kizárólag a jövedelem alapján határoztam meg a középosztály szintjét (pedig nem kizárólag az alapján határoztam meg), miközben te a jövedelem szintje alapján határoztad meg a középosztály szintjét (medián jövedelem). szerinted? :D

azért tenné függővé, mert nem a saját tehetsége, képzettsége, tudása, szorgalma stb. és jövedelme alapján lenne "középosztálybeli", hanem függne az állam által adott fna-tól... az anyagi biztonságának növekedése az államtól függne (mert az állam adja neki az alapjövedelmet)

2017.03.26. 14:17:06

@chrisred: tökmindegy, így is, úgy is te fizeted az adódból, akár ingyenes a szolgáltatása, akár fna-ból fizeti

2017.03.26. 14:25:36

@chrisred: dehogynem. az 5%-ot nem zavarja, ha mások többet keresnek. én is az 5%-ban vagyok, és örülnék neki, ha többet keresnének az emberek és nem nyomorogna a dolgozók fele. az én fizetésem nem lenne attól kevesebb.

a leggazdagabbakat zavarná. akik kihasználják és éhbérért dolgoztatják a népet. de őket ne keverd össze a jobban (bruttó 400 ezer felett) kereső középosztálybeliekkel, ezt a leggazdagabb max 0,5-1%-ot... akik a cégtulajdonosok, főbankárok, oligarchák, plusz a külföldi cégtulajdonosok, bankárok, akik kilapátolják a pénzt az országból.

2017.03.26. 14:27:19

@aleksz róz: jav.: pár tízezer forinttal... (még mielőtt belekötsz abba, hogy elírtam)
süti beállítások módosítása