B1 blogcsalád



5 ok, amiért a Fidesz jött ki jól az olimpiaügyből

2017. március 01. - nickgrabowszki

ol.jpgA jól persze relatív. Nekik az lett volna legjobb, ha

  • elnyerik az olimpiai rendezés jogát,
  • és ellophatnak szétoszthatnak a klientúrában néhány ezer milliárd forintot.

De ha már ez nincs, mert az Orbán-kormány pályázatát ronggyá verték volna Limában, ha addig vissza nem vonatta volna velük a népszavazás, akkor

a lehetőségekhez képest azzal jártak a legjobban, hogy visszavonták a pályázatot.

Bár azt nem sikerült elérniük, hogy Orbántól, a kormánytól és a Fidesztől távol tartsák az ügyet, és az sem, hogy úgy tűnjön, a baloldal az oka a sikertelenségnek.

Nemcsak elkötelezett Fidesz-szavazónak kell lenni ahhoz, hanem mélyen a homokba dugja a fejét valakinek ahhoz, hogy ne vegye észre, az Orbán-kormány határozattal kérte a fideszes főpolgármestert, hogy szavaztassa meg a fideszes közgyűléssel, és majd a fideszes MOB-elnök értesíti hivatalosan a visszavonásról a NOB-ot.

Ha azt nem is hiszi el valaki, hogy teljesen esélytelen volt Orbán pályázata, azt nemigen vonja kétségbe Magyarországon senki, hogy

  • az Orbáné volt
  • és ő is vonta vissza.

Csodákra még a propaganda sem képes.

Nemhogy ún nemzeti egységet, de mégcsak többséget sem igen sikerült állítaniuk a nagyzoló terv mögé, de ez nem is volt céljuk: a kormánypropaganda minden ellenkező értelmű hőbörgésével szemben egy olimpiai pályázat sorsa nem a jelentkező országban, hanem a NOB-ban dől el.

Ha kiálltak mögüle, az azt jelenti, eldőlt, és nem kedvezően.

Úgy látszik tehát, hogy nem nagy siker ez a Fidesznek és az Orbán-kormánynak. Hanem inkább hatalmas kudarc. De ez viszonylagos. Adott esetben már az sikernek tekinthető, hogy

elkerülték a megalázó méretű vereséget.

Ha az olimpiai pályázat ügye a maga egészében nem is, a visszavonása 3 okból is inkább siker a Fidesz számára, mint kudarc.

1. Elkerülték, hogy egy nyári népszavazás vonassa velük vissza.

2. Elvették az ellenzék egy témáját. Megakadályozták, hogy nyárig a Fidesz korrupciója legyen a közélet nemcsak legfontosabb, hanem egyetlen témája.

3. Elkerülték azt a nemzetközi presztízsveszteséget, hogy szeptemberben, Límában szavazat nélkül kapjon ki a pályázatuk.

4. A saját bázisuk számára még bűnbakot is szolgáltattak. Lehet, hogy még egy elvakult fideszes se hiszi el, hogy tényleg a baloldal volt a hibás, de ezzel tud érvelni a kiskocsmában, és fel tudja menteni saját magát is.

5. Elkerülték, hogy a választási kampányban téma legyen a dolog. Egy év múlva erre már éppen úgy nem fog senki emlékezni, mint az érvénytelen kvótanépszavazásra, a trafikmutyira, az alaptörvény asztalára vagy a nyugdíjkassza lenyúlására.

Ez így együtt már inkább siker, mint kudarc. A második világháborúban ezt rugalmas visszavonulásnak nevezték volna. Nem olyan jó, mint a győzelem, de sokkal jobb mint a vereség.

És ahhoz meg egyáltalán nem kell olimpia, hogy kielégítsék a magyar fideszes szavazó nagyzási hóbortját és a kleptokrácia szerzési vágyát egyszerre.

Majd építenek űrközpontot Gyulaházára.

Arról nem kell mindenféle külföldieknek szavazni. És ha valakinek nem tetszik, majd meghosszabbítják Bicskéig, meg Lovasberényig.

Az olimpiával ezt nem tudták megtenni, erről a trackről le kellett szakadni.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4112304741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bryan élete 2017.03.01. 16:55:26

Óriási kamu, hogyan is gondolhatta komolyan bárki, hogy nekünk, a csóró kis országnak adják az olimpiát. Bele is rokkantunk volna. Tudta ezt Orbán jól, de az előkészítésre elköltött milliárdokkal meg is van elégedve és a Momentum óriási szívességet tett a népszavazási kezdeményezéssel. Ha pedig nem szivesség volt, akkor mutyi.

A paksi szerződésből is hasonló módon fognak szerintem kihátrálni, mert ez az egyetlen módja.
Ki van ez tanálva.
süti beállítások módosítása