B1 blogcsalád



Összesen egy szponzora volt a pesti olimpiának

2017. február 23. - B1blog

Bár évek óta készül Budapest 20024-es olimpiai pályázata, a jelentkezés visszavonásáig egy középvállalkozást tudott csak megnyerni magának a projektet menedzselő állami cég.ma_2.jpg

Mihók Attila, aki a Ringier-csoport majd, a Médiaworks vezetői posztját cserélte le a Budapest2024 Zrt. vezérigazgatói posztjára. Sokak szerint ez a poszt afféle jutalom volt azért, mert még Ringier-főnökként igen szívélyes viszonyt ápolt

  • Rogán Antal mostani propagandaminiszterrel,
  • illetve Habony Árpáddal, a miniszterelnök folyton letagadott tanácsadójával.

Sőt, magával Orbán Viktorral is: amikor a miniszterelnök a Blikknél járt chatinterjút adni, akkor rendre fellátogatott Mihók tetőteraszos irodájába, ilyenkor a mezei dolgozók az emeletre se mehettek fel.

Mihók médiavezetőként sikeres cégeket menedzselt, de valahogy az olimpia ügye mellé nem sikerült túl sok támogatót találnia eddig, s ez már nem is fog változni a visszalépés okán.

Kiemelt partnerként egészen nagy nevű cégek fel vannak tüntetve a Budapest2024 oldalán úgy, mint a Magyar Telekom,vagy éppen a Wizzair, de nyilván ezek a cégek legfeljebb

szolgáltatást adnak ilyenkor olcsóbban vagy barterban, pénzmozgás nemigen van.

Partnernek megnyerték a Graphisoftot, a Zwackot, a Gránit Pólust, illetve az Audit, viszont támogatónak egy középvállalkozást tudtak csak találni.

A nagylelkű támogató az

Ilcsi Szépítő Füvek Kft.,

amelynek egy egész éves árbevétele nem éri el az egymilliárd forintot (700 millió körül van), miközben eddig csak az előkészületekre 25-30 milliárd forint ment el.

Szakmai támogatónak pedig csak állami vagy önkormányzati tulajdonú közlekedési cégeket nyert meg a Schmitt Pál volt államfőt is az igazgatóságában tudó Budapest2024 Zrt.

pelikánjózsef

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7612285235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2017.02.23. 19:09:35

"Bár évek óta készül Budapest 20024-es olimpiai pályázata..."

Jó, ha időben elkezdik! Akkor talán összejön 18 ezer év múlva... 18 ezer és még hát. Csak hogy legyünk precízek :) Orbán személyesen fogja megnyitni...

2017.02.24. 11:53:44

Tehát minden józanul gondolkodó cégvezető tudta, hogy kamu és pénzkidobás az egész. A politikusok pedig csak a saját zsebükre gondolnak, ezért nekik megérte volna a rendezés.

room_101 2017.02.24. 12:02:12

A fidesz híveknek is csak addig nagy a pofájuk, míg saját zsebbe nem kell nyúlniuk.
Barátaim, a Ti pénzetekből én is teljes mellszélességgel támogatom.

Mr. Waszabi 2017.02.24. 13:40:20

bzmeg, a szoomszédoktól fegyverrel kizsarolt lovéból én is tudnék akármit is építeni. Sőt, olimpiát is tudnék rendezni. Persze, félni fog egy csomó ember, meg nyomorogni, ha elsején elveszem a fizetésük felét, úgymond közérdekre hivatkozva, de hát áldozni kell a nemzeti egységre, mondhatnám adott szituációban. Igazából egy kommunista erkölcstelen köcsög rabolja itt az ország és a nép erőforrásait, aki semmit nem valósított meg választási ígéretei közül. Az államadósság nem csökkent érdemben, bár a manyup vagyont bedarálták. Bevállalta ez a dilettáns barom Paks2-őt, meg még az olimpiát is - hál istennek az élet közbe szólt. 2010-ben nem voltunk messze a görögöktől, s igazából ma sem vagyunk. Országunk némiképp kevéssé kitett eladósodottsági szempontból (itt nem az államadósságra kell gondolni, hanem a nemzetgazdaság egészének adósságára. Az némiképp több, mint az államadósság,, úgy 300 mrd EUR. A görögöké 500 körül volt, ennyi csak a különbség közöttünk. Szóval az is kamu, amikor akárki az államadósságról dumál itt - gyakorlatilag nincs magyar tőke, minden külföldi hitelből van, ha innen nézzük. Ami tőkét külföldi idehozott, azzal tartozunk neki. Mert akármikor elviheti. És ebből a szempontból egyik kormány sem tett semmit azért, hogy ez változzon. Orbán is csak az EU támogatásokat szivattyúzza a haveri körbe, de érdemes megnézni, hogy több ezer milliárd forint átszivattyúzása után sem a haveri kör cégeinél avat új munkahelyeket, hanem mindig külföldi befektetők által gründolt új gyárakban, üzemekben. Azaz, az ellopott állami pénz nem forog vissza a magyar gazdaságba, hanem valahol eltűnik svejci/kínai bankszámlákon, vagy ki tudja hol - de itt nem tűnik fel sehol. Mert ha itt volna az országban, akkor értelmes vállalkozó azt befektetné. De ilyesmi nem történik, szisztematikusan nem. Néha az válik feltűnővé egy festményen, ami hiányzik róla, ugye.) No, hát ennyit a fideszista kamu hit megalapozottságáról. Az eredeti komcsik legalább nem lopták szét az országot. Kórházaink, iskoláink, gyáraink jelentős része ma is az akkor örökségből származnak. Mert korábban géppisztolyos őrök vigyázták, hogy senki ne lopjon egy gram cementet se. Meg is látszik az építmények tartósságán. Az M7 már nem volt ilyen szerncsés építmény - látszott is,hogy 10 év alatt mennyit loptak ki belőle. Nekem csak az a felvetésem, hogy ha a kommunizmus már egyszer megbukott itt, akkor miért kell itt azt hazudozni, hogy majd Orbán pártfőtitkár elvtárs vezetése alatt majd működhet? Hisz nincs zérótudása sem a gazdaságról, és a kommunizmust ő is azoktól tanulta, akik végül szétbaszták az elsőt itt. Mi garantálná ennek mentén, hogy ő bármi olyasmit tudhat, amit itt sokan mások nem tudhatnak? Főleg annak fényében, hogy a sokan mások többsége pont azt tudja, amit a kedves önjelölt balfék diktátorunk nem hajlandó beismerni: hogy a kommunista állam nem működik. Szerintem nincs több kérdés e témában.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.24. 14:57:25

@Mr. Waszabi: "gyakorlatilag nincs magyar tőke, minden külföldi hitelből van, ha innen nézzük."

Ami EU pénzeket fideszék elloptak, az nem látszik meg a GDP-n, tehát nem itthon dolgoik, külföldre vitték azt is.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.02.24. 17:33:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Egyszer már írtam neked, hogy ez mekkora hülyeség amit beszélsz. Akkor szépen elsunnyogtál.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.02.24. 17:34:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
tt ez a nagyszerű Eu, ad pénzt mondjuk buszokra. Megjön a támogatás. Ebből megszabják, hogy melyik buszra lehet költeni (EURO 13as, alacsonyplatós, kabrió) amit csak és kizárólag a Mercedes gyárt. Utána szépen megveszi a város a Mercibuszt. Az ára ugye megy szépen németbe.
Aztán jössz te, a közgáz avatott zsenije, és közlöd, hogy jött ezermillió támogatás, miért nem látszik a GDP-n.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.24. 17:42:35

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "Egyszer már írtam"

Ha egy hülyeséget százszor is leírsz, az csak hülyeség marad.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.24. 17:44:56

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "ezermillió támogatás, miért nem látszik a GDP-n."

Mert mészaros ellopja. Megy ki ofsór cégekbe. A büdös életben nem teremt Magyarországon munkát.

Vagy nézd az Öveges programot, 90%-át ellopták.

Hadházy hetente számol be egy-egy csalásról.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.02.24. 18:07:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Látod, ennyire sötét vagy. Egy szót nem tudsz válaszolni :D:D:D
Te szánalmas barom. Persze, ofsórcégek, meg mészáros...

Mr. Waszabi 2017.02.24. 18:23:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ez marhaság. Mivel a GDP a hazai fogyasztást méri s nem a keresetet. Persze, ettől még a lopás az lopás marad, és az ország sem emelkedik feljebb.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.24. 18:25:18

@Mr. Waszabi: Nem marhaság. Az a pénz - nem kis pénz - hiányzik a magyar gazdaságból.

Mr. Waszabi 2017.02.24. 18:28:06

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: hogy te milyen köcsög vagy. Azt mernéd állítani, hogy M.o-nak milyen szar, ha az EU, amelyik amúgy nekünk senki fia-borjunk, de valamilyen alapon még is fizet nekünk pénztet, sóval hogy ezek köcsögök, ha a pénzkifizetést ahhoz kötik, hogy az mercedes uszra történjen? ÉLetedben egy másodpercig sem használtad az az eszed, ezért nyikorog. Pont, mint Orbán Viktor. Na, erre büszke lehetsz, hogy pont olyan hülye vagy, mint ő.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.02.24. 18:47:25

@Mr. Waszabi: Na, figyelj te balfasz. Olvasgattalak már, meg láttam a szánalmas blogodat, és süt rólad, hogy mennyire hülye vagy. És még te mondod, hogy én nem használom az eszem?
Ott a példám, olvasgasd. Próbáld felfogni. Az EU az nekünk senki fia-borjunk. Ez így van. És nem valami isteni hatalom miatt kerültünk bele az EU-ba, hanem azért, mert akarták. ŐK. Azért engedtek be. Érted? Az ÉRDEKÜK volt, nem valami emberbaráti szeretet.
Az EU nem szeretetszolgálat, hanem gazdasági szervezet.
Próbálok a szinteteken megmagyarázni valamit.
1. Befizetünk pénzt az EU-ba. Legyen x
2. A német is befizet, nyilván sokkal többet. Legyen 5x
3. Megtámogatják a buszt 6x-szel. A 6x pénz szerinted hol fog jelentkezni a GDP-ben? Itt vagy a busz gyártójánál? Abból a nyomorult, általunk befizetett x pénzből szerinted mi marad itthon, amiből fejlődni kellene?

A magadfajta - magukatt okosnak képzelő- seggek pedig tapsikolnak, meg legszívesebben bepucsítanának az eu-nak. Mert a kis naiv lelked szerint az a drága jó német csak jót akar nekünk.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.02.24. 18:49:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Tehát még mindig nem sikerült egy épkézláb választ írni.
Igen szánalmas.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.24. 18:54:24

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "nem valami isteni hatalom miatt kerültünk bele az EU-ba, hanem azért, mert akarták."

M.o. akart az EU-ba belépni. Nem tartottak pisztolyt a fejünkhöz.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.02.24. 21:49:12

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Az EU-nak sem tartottak pisztolyt a fejéhez tudtommal. Ők szerinted nem akarták, hogy belépjünk, te agyonképzett?
Ugye nem gondolod még azzal a kevés agyaddal sem, hogy az EU régi tagjai mind hülyék, és nem tudták átgondolni a nyomorult érdekeiket. Felvették a keleti államokat és öntik beléjük a pénzt, mert ilyen aranyosak és önzetlenek, mi?

Szóval mesélj, a fent felvázolt példában szerinted hol jelentkezik a GDP növekedés? Németben, ahol legyártják a buszokat, vagy itt, ahol részben EU pénzből és az EU által megszabott követelmények szerint a német buszt kell megvenni?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.24. 22:19:19

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "Ők szerinted nem akarták, hogy belépjünk,"

Beleegyeztek, hogy belépjünk. Volt egy csatlakozási tárgyalássorozat, ahol feltételeket kellett teljesíteni, és ezután beléphettünk az EU-ba.

Anglia nagyon nehezen lett csak EU tag, a sokadszori kérésre, mert Fanciaorszg nem akarta. Nekünk nem volt ilyen ellenlábasunk.

"Felvették a keleti államokat és öntik beléjük a pénzt, mert ilyen aranyosak és önzetlenek, mi?"

Valóban. Felismerték, hogy akkor tud jól működni az EU, ha hasonlóan fejlett gazdaságok a tagjai. Álmukban nem gondoltk volna, hogy orbán ellopja az egészet.

Minden üzlet akkor jó, ha mindkét fél meg akarja kötni, mindkét félnek előnyös.

A buszos példád érdektelen, nem csak EU pénzből veszünk buszokat, és nem csak buszokat veszünk EU pénzen.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.02.24. 22:53:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Na jó, feladom, te annyira sötét vagy, hogy az fáj.
A példát azért írtam, mert hátha te is felfogod. Látom nem sikerült. AZ ÖSSZES KIBASZOTT PÁLYÁZAT HASONLÓAN MŰKÖDIK. Az EU idead pénzt, és jól beleugat, hogy mire lehet költeni. Mondjuk francia metróra. Meg német buszokra.
"Beleegyeztek, hogy belépjünk. Volt egy csatlakozási tárgyalássorozat, ahol feltételeket kellett teljesíteni, és ezután beléphettünk az EU-ba."
HA nem akarják, akkor beleegyeztek volna, te sötét? Sőt, akkor lett volna tárgyalás?

"Anglia nagyon nehezen lett csak EU tag, a sokadszori kérésre, mert Fanciaorszg nem akarta. Nekünk nem volt ilyen ellenlábasunk." - Tehát akarták.

"Felvették a keleti államokat és öntik beléjük a pénzt, mert ilyen aranyosak és önzetlenek, mi?"

Valóban. - HÜLYE FASZ.
Felismerték, hogy akkor tud jól működni az EU, ha hasonlóan fejlett gazdaságok a tagjai.
Akkor vajon miért nem azt fejlesztették. Te hülye ostoba fasz, tényleg azt hiszed, hogy az a jó a németeknek, ha ott van mellettük egy ugyanolyan erős ország? ÁÁÁÁ Fájdalmasan hülye vagy.
Álmukban nem gondoltk volna, hogy orbán ellopja az egészet. - Perszepersze, ellopta a zorbán.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.24. 23:02:58

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "Az EU idead pénzt, és jól beleugat, hogy mire lehet költeni."

Az EU megmondja milyen típusú költésekre ad pénzt, mi konkrétan megadjuk mire kérjük, és az EU jóváhagyja. Olvass utána, mert marha tájékozatlan barom vagy.

Mr. Waszabi 2017.02.24. 23:19:55

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: kíváncsi voltam rá, hogy a nagy eszeddel/kritikai érzékeddel vajon te miket írogatsz. Már csak hogy tanulhassak valamit az ilyen okos embertől, aki Gyurcsók Józsefet kisujjból alázza távdiagnózis témában. Azonban, sajnos nem találtam olvasnivalót a nicked alatt, mivel nem írtál semmit magadtól. Még kopipésztet sem. Csak annyi látszik, hogy alig hat hónapos a nicked, és ennyi idő alatt jobbára csak fikázós kommentekre futotta a nagy tehetségedből. Szerintem picit még gyúrjál az imidzseden, mert ez így most még elég súlytalan. A nicked viszont jó :)
süti beállítások módosítása