B1 blogcsalád



Törvénytelenül akar válsághelyzetet hosszabbítani a kormány

2017. február 17. - ashwood

Annak érdekében, hogy a fegyveres erőket „intenzíven lehessen alkalmazni”, a kormány március 6-tól újabb fél évre meghosszabbítja a migrációs válsághelyzetet – természetesen nem csupán a határon, hanem az egész országban. Csakhogy erre semmiféle törvényi felhatalmazásuk nincs.bgy.jpg

Bakondi György biztosra megy – volt kitől tanulnia –: csak olyan médiumnak nyilatkozik, ahol véletlenül sem tesznek fel neki kérdéseket. Így történt akkor is, amikor a királyi szennycsatornán bejelentette: március 6-tól meghosszabbítja a kormány az egész ország területére érvényes migrációs válsághelyzetet. Ugyanis – így Bakondi – csak így lehet a rendőri és katonai erőket továbbra is „intenzíven alkalmazni", márpedig erre igen nagy szükség van.

A rendőrségi statisztikákból pontosan tudjuk, mekkora az az igen nagy szükség. Például február 10., 11. és 12-én

egyetlen menekültet sem fogtak el a határon.

Az eddigi februári csúcsot a 3-a tartja, ekkor 24-en próbáltak átjutni a magyar határon. Minden másik napon 20-nál kevesebben próbálkoztak.

Magyarország még – új uraink szemmel láthatóan legnagyobb bánatára – jogszabályi keretek között próbál működni. A migrációs válsághelyzetre is van törvény, amely kimondja, hogy akkor lehet ilyet kihirdetni, ha:

a) a Magyarországra érkező elismerést kérők száma

  • egy hónap átlagában a napi ötszáz főt,
  • két egymást követő hét átlagában a napi hétszázötven főt vagy
  • egy hét átlagában a napi nyolcszáz főt

meghaladja,

b) a Magyarországon a tranzitzónában tartózkodók száma - a külföldiek ellátásában közreműködő személyeket nem számítva -

  • egy hónap átlagában a napi ezer főt,
  • két egymást követő hét átlagában a napi ezerötszáz főt vagy
  • egy hét átlagában a napi ezerhatszáz főt

meghaladja.

A rendőrségi számokból jól látható, hogy

a feltételek egyike sem áll fent, vagyis a kormánynak nincs törvényi alapja a válsághelyzet meghosszabbítására.

Csakhogy! Miként egy törvényt meg lehet alkotni, épp olyan könnyű megváltoztatni is. A kormány épp most nyújtotta be a még nem ülésező parlamentnek azt a tervezetet, amely egy c) ponttal is ellátná a fenti felsorolást:

az a) és b) pontban meghatározott eseteken kívül bármely olyan migrációs helyzettel összefüggő körülmény alakul ki, amely  a Schengeni határ-ellenőrzési kódex 2. cikk 2. pontjának megfelelő külső határ szerinti magyarországi határvonal védelmét közvetlenül veszélyezteti. 

(Nem kell bedőlni a Schengeni kódexre való nagyzoló hivatkozásnak. A jelzett pont mindössze a határ fogalmát tisztázza: „”külső határok”: a tagállamok szárazföldi határai, beleértve az álló- vagy folyóvizeken áthaladó határokat, tengeri határokat és repülőtereket, folyami, tengeri és tavi kikötőket, amennyiben ezek nem belső határok”.)

Vagyis: ha bármely olyan körülmény alakul ki, amely „közvetlen veszélyt” jelent. Ennél homályosabban ritkán sikerül normaszövegben fogalmazni. Afelől pedig ne legyen kétségünk, hogy a gombnyomogató birkahad, ó, pardon, a Fidesz-frakció kérdés nélkül fog igennel szavazni a Tisztelt Házban, amikor rendkívüli sürgősséggel, teljes 8 pernyi vita után majd utólag kell legitimálniuk

a kormányzati ámokfutás újabb remek példáját.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6412267930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.17. 11:50:07

Helyes..

Amíg Soros Gyuri nem tett le a tervéről, hogy migráns muszlim csürhét szabadítson Európára, addig marad a honfoglaló áradat.

Azaz éppen addig van vészhelyzet.

Az hogy a kerítsének hála, hozzánk ilyen kevesen jutnak át, az nem szerencse kérdése, hanem tudatos felkészülésé, amit elsősorban éppen a bloggrehez hasonló hazaáruló ballibek támadtak.

60meg3 2017.02.17. 15:23:50

Hol is van a "honfoglaló áradat"?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.17. 15:29:55

@60meg3: "Hol is van a "honfoglaló áradat"? "

orbán kiment a határa, és egyedül megvédte az országot! Azért nincs.

A cigány álláshirdetésre jelentkezik, mint favágó.
- Hát cigány, milyen referenciamunkát tudsz felmutatni, hogy elnyerd az állást?
- Há' dikmá, á káláhári erdőt!
- Cigány, a Kalahári az nem erdő, hanem sivatag!!!
- Mosmá!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.17. 15:32:24

Az orbán álláshirdetésre jelentkezik, mint határvadász.
- Hát orbán, milyen referenciamunkát tudsz felmutatni, hogy elnyerd az állást?
- Há' dikmá, Mágyárországát!
- Te orbán, Magyarországon egy kanyi menekült nincs!!!
- Mosmá!

legeslegujabbkor 2017.02.17. 20:27:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ne izélj már,

Mi lesz ebből ídesapám?
Fogpiszkáló, ha el nem baszom

BRAAJEN 2017.02.18. 00:55:49

és mi van a robbantóval...
"Mi ez? Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Én már szart érek?!"

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2017.02.18. 09:49:02

@Ballib cenzúrázók réme 24: Amig Soros Gyuri nem tett le a tervéről, h az általa pénzelt OV-ral és csürhéjével uralja Magyarországot, vészhelyzet van, amiben a Fideszeseket semmilyen jog nem szabadna, h megillesse. És szükség törvényt bont alapon, arról utólag is lehetne majd törvényt hozni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.18. 11:58:10

Elképedve olvasom a Zindexen:

" Akár 100 ezer nemzetőrt is mobilizálhat a Trump-adminisztráció annak érdekében, hogy illegális bevándorlókat deportáljon az országból, köztük olyanokat is, akik a határ közelében sem élnek - írja a Guardian. [...] Természetesen a demokraták és a bevándorlók jogvédő szervezetei is megszólaltak az ügyben. Chuck Schumer, a Szenátus vezető demokratája szerint már az is megdöbbentő, hogy egyáltalán szóba kerülhet ilyesmi."

index.hu/kulfold/2017/02/17/donald_trump_nemzeti_garda_deportalas/

Szóval azon vannak felháborodva a demokraták és a "jogvédők", hogy az országba ILLEGÁLISAN belépett, ott mindenféle jogalap nélkül tartózkodó embereket az elnök vissza akarja küldeni oda, ahonnak hívatlanul érkeztek.

"a bevándorlók jogvédő szervezetei"

Ez külön vicc. Miféle joga lehet egy illegális bevándorlónak azon kívül, hogy elhagyhassa azt az országot, ahová illegálisan betolakodott?

Gyorsan tegyük hozzá, hogy esetükben még csak hazudni sem lehet azt, hogy háború elől menekültek.

"A jogvédő szervezetek pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy tovább fokozhatja a latinók félelmeit, akik már így sem igazán érzik biztonságban magukat."

Félnek a kiutasítástól? Menjenek önként haza. Persze - Merkelpicsától eltérően - Trumptól ne várjanak sokezer eurós segélyt azért, hogy méltóztatnak elhúzni haza.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.18. 12:00:41

"a kormány március 6-tól újabb fél évre meghosszabbítja a migrációs válsághelyzetet – természetesen nem csupán a határon, hanem az egész országban. Csakhogy erre semmiféle törvényi felhatalmazásuk nincs."

Megkapja a felhatalmazást a parlamenttől. Any problem?

"Így történt akkor is, amikor a királyi szennycsatornán bejelentette:"

Ha az M1 szennycsatorna, akkor ez a blog mégis micsoda?

Drága esvúd, attól még nem lesz igazad, hogy a mocskos szádból köpködöd a szart.

Skankhunt42 2017.02.18. 12:23:02

Ezek nagyon fals adatok.

Sir Galahad 2017.02.18. 12:58:04

Lehet nyafogni amiatt, hogy a kormány megerősíti a fegyveres erőket, de sajnos nincs más választása. Trump megmondta, ragaszkodik ahhoz, hogy a Nato-tagállamok többet költsenek saját védelmükre. Az, hogy ezt milyen ürüggyel teszi pl. Magyarország, nagyjából mindegy.

hillman. 2017.02.18. 13:37:07

@Sir Galahad: Nem erösitenek ezek semmit , csak a szükséghelyzetet hosszabitják törvénytelenül.
Példát mutatnak a lakosságnak törvénytiszteletböl.
süti beállítások módosítása