B1 blogcsalád



Az „Alapjogokért Központ” teljes mellszélességgel állt ki ártatlan emberek táborba zárása mellett

2017. február 16. - Mr Flynn Rider

A menekültek mind bűnözők, akik csak kihasználják a jogi kiskapukat – állítja közleményében a magát „alapjogvédőnek” beállító fideszes kifizetőhely.
alapjogokert_kozpont.jpg

Az „Alapjogokért Központot” 2013-ban hozták létre, mint írják magukról, „fiatal jogászokból és joghallgatókból” alakult szervezet célja „a jogállami működéssel és alapjogvédelemmel kapcsolatos tudományos kutatás és elemzés”. Ehhez képest a honlapjukon tudományos mázzal leöntött Orbán-rajongást találtunk.

Egy kicsit tudományosabb, egy kicsit jogi nyelven indokolják, 

miért helyes, amit a Fidesz csinál.

Kis keresgélés után persze kiderül, hogy az Alapjogokért Központnak semmi köze az alapjogokhoz, hanem egyszerű fideszes kifizetőhely. Az Átlátszó szerint a Központ a kormánypártokhoz köthető munkatársakkal, (mindeddig) átláthatatlan pénzügyi háttérrel, fideszes pártpénzből működik, de az alapjogok helyett a kormányt védi. Bónusz: a szervezet igazgatója gyanús körülmények között kapott közpénzből finanszírozott ösztöndíjat Amerikába.

Az Alapjogokért Központ mai közleménye tette fel az i-re a pontot: szerintük „az illegális migránsok őrizetbe vételéről szóló javaslat bezárná a jogi kiskapukat”. Az egész közlemény apropója az, hogy a kormány kedden nyújtotta be a parlamentnek a határőrizeti területen lefolytatott eljárás szigorításával kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló javaslatot. A javaslat célja - az általános indokolás szerint – „a határt illegálisan átlépő bevándorlók őrizetbe vétele és visszakísérése a határra, valamint a schengeni országhatárok megvédése”.

Bár a szervezet azt írja magáról, hogy

„A Központ elkötelezett az alapvető jogállami értékek, a hagyomány és a szabadság kultúrája iránt, feladatának tekinti, hogy időről időre megvizsgálja az aktuális közjogi kérdéseket, ügyeket, és azokról mértéktartó, de mértékadó elemzéseket hozzon nyilvánosságra. Ennek megfelelően a kutatásaink, elemzéseink módszertana kizárólag jogi szempontokat vesz figyelembe.”,

úgy látszik, nincsenek tisztában az alapvető emberi jogokkal, sem a menekültekre vonatkozó nemzetközi egyezményekkel.Vagy nem is akar tisztában lenni vele: 

teljes mellszélességgel állnak ki ártatlan emberek táborba zárása, vagyis elzárása mellett.

Sőt, mi több: szerintük a „tömeges bevándorláskor elrendelhető válsághelyzet eseteit” ki kell bővíteni, azaz

  • táborokba kell zárni a menekülteket;
  • az egész országban vadászni kell rájuk és, ha szökni próbálnak, vissza kell őket vinni a táborokba;
  • aki illegálisan lépi át a határt, vagy nem kapott pozitív elbírálást a hatóságoktól, annak vissza kell mennie onnan, ahonnan jött.

Hogy a menekültek olyan országokból jönnek el, ahogy háború, vagy éhínség dúl, az Alapjogokért Központot nem izgatja túlzottan: őket a jogi szempontok érdeklik. Az se érdekli őket, hogy a menekülteknek esze ágában sincs maradni az országban és mindennapos elszenvedői a rendőri brutalitásnak. De a jogi szempontokat is elég furcsán kezelik: a közlemény gyakorlatilag az összes menekültet potenciális bűnözőknek tekinti, megbélyegzi, és jogi köntösbe bújtatva egyfajta másodrangú emberként beszél róluk – pont az alapvető jogaikat figyelmen kívül hagyva. A Fidesz javaslata, amit ők is támogatnak, tulajdonképpen a jelenlegi helyzet legalizálását jelentené, még jobban kiszolgáltatná a menekülteket a hatóságok szívatásának és brutalitásának.

Lehet sokat vitatkozni azon, hogy mit kezdjen Európa a menekültekkel. Érdemes sok szempontot behozni a vitába. De az, hogy a menekülteket egyszerű bűnözőként kezeljék és alapjogaikat vegyék el tőlük, hogy a Fidesz még több szavazatot gyűjtsön - 

egyszerű embertelenség. 

„A módosítással tehát paradigmaváltás küszöbére érkezett a jogalkotás, a küszöb átlépését viszont valójában az első menedék országa elvének alkalmazása jelentené” - írta a közlemény.

Ha valaki tanult történelmet – mindenkinek kellett – biztos ismerősek neki a szavak, hogy „gulág”, meg „koncentrációs tábor”. (Pont erről írt a mai Financial Times, amit a B1 blog is szemlézett.)

Amikor ezeket építették, akkor is voltak szervezetek, amelyek lelkesen tapsoltak a hatalomnak és másodrendű embereknek bélyegezték a hatalom ellenségeit. Hol a jobboldaliakat, hol a komcsikat. Hol a zsidókat, hol a cigányokat. Éppen mire volt szükség. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6012266430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.16. 16:01:16

A tábor nem büntetés, azaz csúsztatás a cikk. Nem alapjog a korlátlan illegális határátkelés.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.16. 16:40:46

Miért van az, hogy minden rohad, amihez csak a fideSS hozzányúl?

1 becsületes fideszes van. (Nem mondom meg, ki, mert kinyírnák.)

Bravehearth 2017.02.16. 16:46:54

"A menekültek mind bűnözők, akik csak kihasználják a jogi kiskapukat – állítja közleményében a magát „alapjogvédőnek” beállító fideszes kifizetőhely."

HAZUDSZ! Azt állítják, hogy sokan vannak, akik VALÓBAN kihasználják a jogi kiskaput (belépnek, leadják a kérelmet, majd lelépnek), EZÉRT meg kell szüntetni ezt az eljárást. És ebben IGAZUK van.

"Kis keresgélés után persze kiderül, hogy az Alapjogokért Központnak semmi köze az alapjogokhoz, hanem egyszerű fideszes kifizetőhely."

Ahogy a tasz-nak sincs semmi köze a szabadsághoz, a helsinkieknek sem a helsinki-szellemhez, a hrw-nek sem az 'EMBERI' jogokhoz! Ők (ti) pedig soros-kifizetőhely vagytok. Lépjünk is tovább...!

"Az Alapjogokért Központ mai közleménye tette fel az i-re a pontot: szerintük „az illegális migránsok őrizetbe vételéről szóló javaslat bezárná a jogi kiskapukat”."

Vagyis teljes mértékben igazuk van. Amíg eldől, hogy maradhatnak-e, egyáltalán kiderül, hogy kicsodák, addig nincs lődörgés, lepattanás! Addig szépen lecsücsül, ott van, ha kell kikérdezhetik, vagy akár ismét vehetnek ujjlenyomatot. Ez így normális kúlturkörökben!

"A javaslat célja - az általános indokolás szerint – „a határt illegálisan átlépő bevándorlók őrizetbe vétele és visszakísérése a határra, valamint a schengeni országhatárok megvédése”."

Ez is teljesen rendben van, helytálló. Megjegyzem, én azt is egy NAGYON toleráns gyakorlatnak tartom, hogy a nyilvánvalóan határsértőket egyszerűen csak visszakísérgetik, semmilyen megtorlása nincs, hogy átvágnak, rongálnak kerítéseket! Védik így az országhatárt (a schengeni határt)? Igen. Ez a célja a határzárnak? Igen. Akkor hol a probléma?

"...úgy látszik, nincsenek tisztában az alapvető emberi jogokkal, sem a menekültekre vonatkozó nemzetközi egyezményekkel."

Poszter nincs tisztában az emberi jogok mibenlétével! Műszaki határzárt rongálva illegálisan államhatáron átügetni NEM EMBERI JOG! Idegen állam hivatalos személyeinek nekitámadni NEM EMBERI JOG, hanem közönséges BŰNCSELEKMÉNY! Hivatalos eljárás tartama alatt lelépni NEM EMBERI JOG! Csak, hogy értelmezhető legyen a poszter hazudozása!
Továbbá: ezek NEM MENEKÜLTEK, hanem közönséges határsértők. Migránsok. SEMMIFÉLE menekültügyi egyezmény NEM VONATKOZIK ezekre még akkor sem, ha ezt pár álcivil ostoba libbant nem képes megérteni! Szerbiában milyen közvetlen életveszély, fenyegetés elől kell menekülniük? Lövik őket, vadásznak rájuk? Nem. Elviselhetetlen a menekülttábor, a migránsélet? Az. De ez nem a magyar kormány felelőssége! A hazai polgárok biztonsága ellenben igen. Sajnálatos, hogy van olyan álcivil, aki ezt képtelen felfogni. Pontosabban tudja nagyon jól ezt mindegyik, de nem illik bele a képbe, amit rá akar erőltetni a szélesebb tömegekre! Szar ügy, de ettől még ostobaság, amit beszélnek!

"Sőt, mi több: szerintük a „tömeges bevándorláskor elrendelhető válsághelyzet eseteit” ki kell bővíteni, azaz
táborokba kell zárni a menekülteket;
az egész országban vadászni kell rájuk és, ha szökni próbálnak, vissza kell őket vinni a táborokba;
aki illegálisan lépi át a határt, vagy nem kapott pozitív elbírálást a hatóságoktól, annak vissza kell mennie onnan, ahonnan jött."

Ez a helyes és követendő eljárás. Nagyon helyes, hogy a kormány ezt végre meg kívánja tenni! Már korábban meg kellett volna tenni mindezt!

"Hogy a menekültek olyan országokból jönnek el, ahogy háború, vagy éhínség dúl, az Alapjogokért Központot nem izgatja túlzottan."

Miért kéne érdekeljen ez itt bárkit is? A magyar kormány miatt dúl háború a MIGRÁNSOK otthonában? Nem. Ide akarnak jönni? Nem. Akkor miért kellene bármit megengedni a migránsoknak? Az a magyar kormány (a magyar nép) döntési joga, hogy be/átengedjük őket merkelia felé! Ha úgy döntünk igen, akkor mehetnek. Ha úgy döntünk, hogy nem, akkor nem. És úgy döntöttünk: nem mehetnek. Így jártak. El kell pályázni Belgrádba az áhított ország követségére és menekültvízumot kérni. Ha megkapták, már mehetnek is LEGÁLISAN! Ha nem kapták meg, akkor így járt, lehet visszamenni vagy sátorozni, de ezért mi ugyan miért engednénk be...? Vicc! Mellesleg, épp eleget bizonyítottak, miféle népségek ezek (szír, afgán, paki, szomáli, eritreai, nigériai... pfff.)! A látóhatárra sem szabad ezeket engedni!

"...egyfajta másodrangú emberként beszél róluk – pont az alapvető jogaikat figyelmen kívül hagyva."

Ideérkezve embereket ölni, nőket erőszakolni, szálláshelyet fölgyújtani, identitásról már belépéskor HAZUDOZNI, vallási intolerancia miatt többségi őslakosokat terrorizálni, bántalmazni NEM ALAPJOG! Poszter vadul hazudozik!

"Amikor ezeket építették, akkor is voltak szervezetek, amelyek lelkesen tapsoltak a hatalomnak és másodrendű embereknek bélyegezték a hatalom ellenségeit. Hol a jobboldaliakat, hol a komcsikat. Hol a zsidókat, hol a cigányokat. Éppen mire volt szükség."

Ezen kéne végre elgondolkodnia a sok álcivilnek és ballib megmondóknak! Pedig akkor a zsidók, komcsik közel sem ártottak annyit a többségi társadalomnak, mint a migránsok az elmúlt években Európának! Na?
B.

peco28 2017.02.16. 17:29:17

"Hogy a menekültek olyan országokból jönnek el, ahogy háború, vagy éhínség dúl, az Alapjogokért Központot nem izgatja túlzottan"
akkor honnan van ezeknek a menekülteknek 10-20k ajrójuk az embercsempészek kifizetésére? csak kérdem.

Bravehearth 2017.02.16. 17:34:05

@peco28: Talán onnan, ahonnan a pardavimártáknak, jeneiorsolyáknak és a zsohárzsuzsannáknak a napi 34 órányi agitprop-ra hosszú évek óta, bármilyen értékteremtő és társadalom számára hasznos tevékenység nélkül... Hm... Honnan is?
B.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.02.17. 07:29:18

Teljesen igazuk van.

Az ilegálisan érkező migránsokat meg kell állítni és ki kell toloncolni.

Ennyi a sztori.

Csak Soros GYörgy és elfuserált ballib bérencei próbálják az azonosíthatatlan migráns csürhét az országra erőszakolni.

rovid 2017.12.02. 21:06:17

Adolf szántó kis bajuszkájával nagyon hasonlít egy,... kire is?
süti beállítások módosítása