B1 blogcsalád



Lázár lerántotta a leplet Orbán hazugságáról

2017. február 12. - ashwood

A magyar csoda: egyszerre csökkenteni az államadósságot és növelni a versenyképességet – Orbán Viktor szerint ezt tette meg kormánya. Lázár vasárnap elárulta: szó sincs versenyképesség-növelésről, sőt, 2020 után, brüsszeli pénz nélkül nagy bajban leszünk.

orban1.jpeg

 

A Nyugat válsága című orbáni monodráma egyik fontos eleme, hogy az EU nem versenyképes, bezzeg Magyarország – már persze 2010 óta – nagyon is az. Ez az a bizonyos „magyar modell”, amit a kedves vezető szeret NER-ként emlegetni. A – természetesen liberális – „közgazdászok szinte vallásosan hittek abban, hogy nem lehet egyszerre adósságot csökkenteni és versenyképességet javítani. … Csakhogy 2016-ra sok mindent elértünk.” – dicsekedett nemrég a baráti kézbe lopott Mediaworksnek.

A valóságot persze ismerjük. A Világgazdasági Fórum éves versenyképességi indexében jól látszik az ország zuhanórepülése. A globális válság sokkja után 2009 és 2011 között valóban töretlen volt a javulás, miként azóta a lejtmentben sem volt megtorpanás. Olyannyira, hogy mára 28 uniós tagállamból sikerült a 25. helyet elfoglalni, olyan országok mögött kullogva – természetesen a V4-es konkurensek mellett –, mint

Románia és Bulgária.

Az orbáni helyzetértékelésnek az utolsó döfés: a világ top 20 legversenyképesebb állama közül 10 európai, 9 az EU tagja.

Most azonban, talán a melegfront hatására, Lázár János is feleszmélt. Az uniós pénzek elherdálásáért kifizetéséért felelős miniszter nagyot ment a hétvégén: szombaton és vasárnap is nagyot rúgott főnökébe. Szombaton egy gazdanapon kijelentette: a magyar mezőgazdaság 2007 és 2013 között 3800 milliárd forintot kapott Brüsszeltől, ám mindebből

az ágazat termelékenysége nem változott.

Ugyanis a felzárkóztatásra kapott pénzt, ahelyett, hogy befektettük volna fejlesztésekbe – értsd: új traktor, jobb vetőmag, korszerűbb gyártási technológiák –, az ezermilliárdokat „a jövedelemkiesés pótlására fordították”. Így Lázár.

De mintha nem lett volna elég a coming out, vasárnap a közrádióban fejelte meg az előzőket: közölte, hogy 2018. március 31-ig a 2013-2020 közötti ciklus teljes támogatási összegét, vagyis 9000 milliárd forintot el kell költeni. Természetesen ezt nem azzal indokolta, hogy a várhatóan áprilisban tartandó választáson akár veszthetnek is, ezért csak így tudják garantálni, hogy az ezermilliárdok a haverokhoz kerüljenek. Inkább azt mondta: ebből a pénzből növelni kell az ország versenyképességét. Ugyanis

ezekben az években dől el, hogy a magyar gazdaság meg tud-e állni a saját lábán: ha 2020 után jóval kevesebb brüsszeli forrás áll majd rendelkezésre, akkor „képesek leszünk-e olyan gazdaságot működtetni, amely az ország fejlődésének motorja lehet", nem pedig külső forrásokra szorulni.

Leegyszerűsítve Lázár szavait:

  • felzárkózás, beruházás, versenyképesség-növelés helyett megettük a brüsszeli milliárdokat,
  • ezek nélkül ma nem állna meg a lábán a magyar gazdaság.

Köszönjük miniszter úr őszinte szavait.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7112250864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erdélyiné Németh Margit 2017.02.12. 18:18:24

Most akkor mi a helyzet? Magyarország erősödik, vagy a hírdetéseket félrenyomták? Nem inkább erőlködik? Javaslom Lázár "úrnak", hasson oda, hogy javítsák ki a plakátokat.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.12. 19:59:19

"A Nyugat válsága című orbáni monodráma egyik fontos eleme, hogy az EU nem versenyképes"

Nem csak az EU, hanem az egész nyugati vilag.

Ezt nem csak a miniszterelnök mondja. A PWC legfrissebb tanulmánya szerint 2050-re olyan drámaian átrendeződnek a világgazdasági erőviszonyok, hogy gyakorlatilag össze sem lehet majd hasonlítani a mostani állapotokkal.

Forrás:

www.portfolio.hu/gazdasag/europa_es_az_egyesult_allamok_ideje_lejart_az_azsiai_orszagoke_a_jovo.5.243888.html

reports.weforum.org/global-competitiveness-index/results-overview-and-main-findings/

Vásárlóerő-paritáson számolva Kína adja majd a világ GDP-jének 20%-át.
Szintén vásárlóerő-paritás alapján India - megelőzve az USA-t - a második legnagyobb gazdaság lesz, miközben az EU GDP-jének globális súlya drasztikusan csökken majd.

A növekedés abszolút bajnoka Vietnám lehet, ahol az elkövetkezendő 34 évben 5% körüli inflációval korrigált éves átlagos növekedés várható, Afrikában Nigéria, Latin-Amerikában Kolumbia, Európában pedig Lengyelország és Törökország diktálhatják majd a legnagyobb iramot.

Vietnam 4 helyet rontott WEF globalis versenykepessegi listajan, jelenleg a 60. helyen áll. Spanyolorszag megelőzi Vietnamot - a 33. helyen all, egy helyet javitva a legutobbi felmereshez képest - mégis a 16. helyről a 26. helyre fog visszacsúszni az előrejelzes szerint a vasarlóerő paritason szamolt GDP tekintetében, míg Vietnam a 32. helyről "felcsúszik" a 20. helyre, megelőzve Olaszorszagot, Kanadat, Ausztraliat, Hollandiat.

Érdekesseg, hogy az illiberalis Törökorszag a jelenlegi 14. helyről a 11. helyre kerül megelőzve Franciaorszagot és az fentebb felsorolt allamokat.

Afrika legygyorsabban fejlőső orszaga nem a versenyképessegben 64. helyen allo Botswana lesz, amely 71. helyről javított, hanem Nigeria, amelyik versenyképessegben a 127. helyen all, rontva legutóbi eredmenyen 3 pontot.

Néhany gondolat a WEF /Világgazdasagi Fórum/ működéseről a vesenyképesseg meghatarozásaban:

Az országok tárgyilagosnak tűnő mutatószámok alapján való rangsorba állíthatosaga, valójában a felhasznált adatok zöme kérdőíves felmerésekből származik és nagyrészt szubjektív, önkenyes megítélesre támaszkodó adat. Jogos kételyek merülnek fel az országok versenyképességi rangsorát illetően – nemcsak fejlődésük ütemét tekintve, hanem a gazdaságra korlátozott, sőt pusztán piaci versenykepességük vonatkozásában, mivel az igen leegyszerűsìtő önmagaban is.

Mindamellett a jelentéseket nemcsak a versenykepesség ertelmezesének pontatlansága és meresenek módszere miatt érheti jogos bírálat, hanem és főként azért, mert az azokat még mindig átható neoliberális szemlélet és a vonatkozó leegyszerűsítések tág lehetőséget adnak az adatok és az azokból levont következtetések politikai célú manipulálására is.

Az adatok túlnyomó resze olyan, bármennyire is autentikusnak nevezhető forrasból származik, amely – mint általában a kerdőíves vagy interjús felmérések zöme – már a kérdések megvalasztása és megfogalmazasa révén implicit vagy explicit előfeltevésekkel, esetleg szubjektív vagy inkább ideologikus előítéletekkel terhes. A kérdőívekben feltett kerdések, a különféle alindexek, azok komponensei és az értékelés szempontjai többnyire a neoliberális felfogást tükrözik.

Ez az értelmezés tökéletesen megfelel a globalizálódás körülményeinek és haszonélvezői, vagyis mindenekelőtt a transznacionális világcégek és bankok, valamint a nemzetközi pénzpiaci spekulánsok érdekeinek.

A sok szubjektív elemre jó példa a kereskedelmi korlátozások megléte. Magyarország az EU és a WTO tagja, egyrészt nincsenek érdemi külkereskedelmi akadályok, másrészt nem nagyon különbözhet a többi uniós országétól. Mégis a WEF szerint Magyarország a 114. ebben a rangsorban, és jelentősen elmarad a régiós országoktól. De ha megnézzük a Világbank Doing Business felmérését, ők Magyarországot ugyanebben a tekintetben az első helyre sorolják. A vállalati vezetők megkérdezése nem reprezentatív. Magyarországon 52 vállalatvezetőt kérdeztek meg mindösszesen. Megint csak egy jó pelda az ún. technológiai abszorpciós képessége egy gazdaságnak. Ez minden elmelet, meg a tapasztalat szerint is időben egy stabil indikátor. Bármi történik is egy országban, ez nem tud egy-két év alatt nagyot változni. Magyarország két év alatt 72 helyet rontott e tekintetben, a WEF szerint a 135. helyre estünk vissza. A Ruandában megkérdezett vállalatvezetők szerint ott ez az 52. helyen all.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.12. 20:09:58

@atomic power 1986DucaDuca: "Nem csak az EU, hanem az egész nyugati vilag."

Akkor miért nem csinál orbán egy keleti nyitást?

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.12. 20:41:37

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Magyarország Németországhoz és Ausztriához hasonlóan meghirdette a keleti nyitás politikáját.

Szorosabbra fűzi a kapcsolatokat a távol-keleti térséggel, elsősorban a
világgazdaságban egyre nagyobb súlyt képező Kínával.

Erősíti az együttműködést a kaukázusi térséggel Grúziával, Azerbajdzsánnal, Kazahsztánnal.

Keresi a gzadasagi kapcsolatokat Oroszorszaggal.

A harmadik fontos célterület az arab világ.

A keleti nyitás fontos pillére a nyugat-balkáni térség.

Ezen kívül keresi az együttműködési lehetőségeket az afrikai és dél-amerikai országokkal is, amelyekben
szintén leépült a korábbi magyar jelenlét.

Gondolom ez nem újdonsag szamodra.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.12. 20:47:37

@atomic power 1986DucaDuca: "meghirdette a keleti nyitás politikáját."

Meghírdette, de semmit nem csinált.

Tetejébe ránkrakták Paks2-t.

"Erősíti az együttműködést a kaukázusi térséggel Grúziával, Azerbajdzsánnal, Kazahsztánnal."

:))

Nevezetesen?

Szóval duma szinten kimaxolta, oszt jónapot.

Kristóf László 2017.02.12. 21:17:29

Sajnos, Lázár idézett állításai momentán igazak.
Mint annyiszor, most is azt kérdezem: mit esznek majd az egyre jobban teljesítő NER alattvalók 2021-től kezdve (nem vonatkoztatva ezt a kérdést a fideszes csinovnyikokra)?
A szemfényvesztésből, hazugságokból ugyanis nem lehet jóllakni. Akkor ugyan kik lesznek a felelősök, nemzetrontó tolvajok a Magyar Időkben, 888.hu-n?
Vagy megelevenedik az egykori film: "Fogd a pénzt és fuss!"?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.12. 21:58:43

@Kristóf László: Egyrészt már halálra lopták magukat úgyis.

Másrészt majd kineveznek újabb ellenségképet, a szegényeket, és elvesznek tőlük mégtöbbet. Ha gecizésről van szó, végtelenül találékonyak a fidesz fijjjúg.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.12. 22:12:18

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

A magyar export 7 százalékkal növekedett keleti irányba 2010 es 2015 között, anak ellenere, hogy az Oroszországgal folytatott kereskedelem meg lett nehezítve a szankciók által.

Bangladesbe, hogy 2015-ben 2010-hez képest 145 százalékkal növekedett az exportunk.

A déli nyitás politikájával 2010-2015 között 9 százalékkal nőtt a déli nyitás országaiba irányuló export.

Azerbajdzsán:

Öt területen szorosabbra fűzik a kapcsolatokat: az IT-szektor, az infrastruktúra-fejlesztés, a vízgazdálkodás, az energetika és a mezőgazdaság területén.

Az Eximbanknál 200 millió dollar biztosítasa a kétoldalú vállalati kapcsolatokat fejlesztésere.

Vállalatközi megállapodások:

Az egyik a mezőgazdaságot érinti, az egyszerű kereskedelem és export helyett magyar vállalatok beruházásokat hajtanak végre Azerbajdzsánban, leginkább az állattenyésztési technológiák területén.

Okos város koncepció: városüzemeltetési technológiákat szállítanak Azerbajdzsánba.

IT-területen: az Azerbajdzsán által fontolgatott arányos útdíjrendszer bevezetésében magyar vállalatok vehetnek részt, valamint az informatikai rendszerek biztosítása, a közigazgatás és a kereskedelem elektronikus alapokra történő áthelyezésével kapcsolatban született egyezmény.

Kazahsztán az áruforgalom és kereskedelem terén a harmadik helyen álló partnere Magyarországnak a FÁK országai között, Oroszország és Ukrajna után. A közös forgalom mennyiségi számai minden évben növekednek.

A kétoldalú áruforgalom alapvető elemei az energiahordozók, gépek és közlekedési eszközök, élelmiszeripari termékek és nyersanyagok. Kazahsztán Magyarországról importál húst és hústermékeket, zöldséget és gyümölcsöt, élelmiszertereket, italokat, műtrágyát, cukrot, cukorból és mézből készült termékeket, finomított gépolajat, állati és növényi eredetű olajat, gabonaféléket, kombinált takarmányt, vegyipari termékeket, festékeket, orvosi készítményeket, aromatizáló és tisztító anyagokat, szintetikus anyagokat, gumi-, fa-, papír-, karton-, vas-, acéltermékeket, egészségügyi felszereléseket, fűtőberendezéseket, ruhát, fotó-felszereléseket és fotóanyagokat, gépeket és közlekedési szközöket, generátorokat, speciális ipari felszereléseket, irodaberendezéseket és technikát, adatfeldolgozó gépeket, kapcsolatteremtő technikai
berendezéseket, elektromos felszereléseket.

Kazahsztánban mintegy 58 olyan magyar és közös magyar-kazah vállalat működik, amelyek iparcikkek és TNP gyártásával, építészettel, mezőgazdasági termékek kibocsátásával és feldolgozásával, közvetítő és marketing szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak. A legismertebbek ezek közül a MOL Nyrt., a Chemimontázs, az MGG AM NOVA, a TNS Group Társaság, az ATKSZ Kft, a Harkon, a Glóbusz, a Gedeon Richter vállalat, az ”Egisz”, a Venprod, stb.

Kazahsztánban épülnek magyar gyárak, pékségek, zárakat és töltőtollakat készítő vállalatok, orvosságraktárak. Közös projektek vannak szívsebészet terén, a magyar légitechnikai eszközök javítására Kazahsztánban, a Légiközlekedési Eszközöket Javító Részvénytársaság és a Forgószárny Kft. résztvételével. Megegyezés történt a Kizilordai Terület akimátusa és a magyar ”Mezőgazdaságipari Komplexum Nyrt.” között modern vízimadártenyésztő (liba, kacsa) telepek, komplexumok létrehozásáról. Az együttműködésnek sok kiemelt területe van. Ilyenek a kitermelő és feldolgozó iparági projektek, a mezőgazdasági termékek feldolgozására közös vállalatok létesítése, együttműködés a szénhidrogén ágazatban, logisztikai, idegenforgalmi, oktatási, kulturális, valamint egészségügy és gyógyszerészet terén.

Hadd ne folytassam tovább. Ezeket az információkat te is tudod. Ha nem, akkor utána tudsz nezni a neten. Nem tudo miert tőlem kérdezed.

Kristóf László 2017.02.12. 22:15:49

@atomic power 1986DucaDuca: A versenyképességi, beruházási hajlandóság, várható kereslet élénkülési/csökkenési, stb. indexek teljesen szubjektív mutatók, amik az említett módszerekkel készülnek. Tehát érzelmekre alapozott, becsült indikátorok. Nincs korrekt adatbázisra alapozott, statisztikai matematikai számításokkal kivetített, egzakt, tervezhető tényezőkkel korrigált számszaki alapja. Többnyire célzottak, a piaci szereplők hangulatának, döntéseinek a befolyásolására, vagy politikai hangulatkeltésre szolgálnak.
Ennyire is kell komolyan venni őket.
A technológiai abszorbciós képesség viszonylag egzakt dolog, ami sok tényezőtől - infrastruktúra, jogszabályi környezet, oktatási színvonal, a már rendelkezésre álló szakképzettek száma, pénzügyi lehetőségek, stb. - függ, és közgazdaságilag ezért jól modellezhető.
Sokkal informatívabb, mint a versenyképességi mutató.
A lényeg azonban az, hogy a mutatók nélkül, csak a napi eseményeket követve is belátható, hogy ezeken a területeken
enyhén fogalmazva sem értünk el eredményeket, sőt, még a környező országokhoz képest is lemaradtunk.
Ez pedig nagyon rossz tendencia, mármint a szebb jövő szempontjából.
Szerintem.

Kristóf László 2017.02.12. 22:27:38

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Sajnos igen. Mondhatnám azt is, hogy az első mondat a mocskos valóság, a többi pedig azoknak a módszereknek egy része, amit annak az elferdítésére használnak.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.12. 22:55:43

@Kristóf László:

A versenyképessegben fordulara van szükseg. Szerintem ezt a kormany is felismerte. Az intezmenyi terúleten kell sokat javítani, tehat a "puha" mutatokban. Ez nem csak pénzkérdés, de az is kell hozzá. Ha sikerül fokozatosan csókkenteni az allamadóssagbol adódo éves kamatfizetesi kötelezettségünket, akkor több pénzt tudunk erre a területre fordítani. Eddig, sajnos, az unióbol 2010 es 2015 között érkezett források gyakorlatilag kiegyenlítették egymast. Nagyjaból 7.000 milliard forint volt az uniós transzfer és a kamatkiadasunk pontosan 7.269,440 millió forint az említett időszakban. Készült egy terv az MNB -ben a versenykepesseg javítasara: Versenyképesség es növekedés címmel. Ennek egy jó részet mar elfogadta a kormany.

morph on deer 2017.02.12. 23:43:24

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Nevezetesen?"

A baltás-exportunk 100%-os emelkedést mutat a balliberális kormányzáshoz képest...

morph on deer 2017.02.12. 23:50:37

@atomic power 1986DucaDuca:
"A magyar export 7 százalékkal növekedett keleti irányba"

És mennyibe került ez nekünk?
Különösen a Szijjártó féle kereskedőházak költsége és eredményessége viszonylatában.

Ez valahogy úgy hangzik, mint az a hír, hogy "százezret nyertem a lottón!" - de jó.
Igaz, háromszázezerért vettem szelvényeket...

morph on deer 2017.02.12. 23:59:49

@atomic power 1986DucaDuca:
"... akkor több pénzt tudunk erre a területre fordítani."

Az, hogy "tudunk" dicséretes eredmény!
De fordítunk-e, vagy úgy mint eddig - merő hagyománytiszteletből - azt is kivagyi önfényező faszságokra és a miniszterelnök ifjúkori ábrándjainak megfelelően egy "labdarugás" nevű tevékenység szoonzorálására fogjuk fordítan? Esetleg tovább épül a felcsúti disneyland? Kibővitjük a várat, hogy a család is elférjen?
Valóban bővülni fognak a lehetőségek, vitathatatlan...

morph on deer 2017.02.13. 00:01:32

@morph on deer: "szponzorálás" lett volna a furcsa szó valójában, elnézést!

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.13. 00:15:52

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

" Nem jött be a keleti nyitás "

Nem, mert csak meghirdette! Szerinted.
A keleti nyitásnak nem az a lényege, hogy a nyugatra termelő cégeket vigyük át más piacokra, hanem az, hogy a stabil bázis mellett alternatív lehetőségeket nyissunk.
Nemcsak a külkereskedelmi számokat kell nézni, a diplomáciai kapcsolatok értéke, a kereskedőhazak megalakítása megbecsülhetetlen. Ezt befekteteskent kel tekinteni.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.13. 00:31:44

@morph on deer:

A 2018-as év sok mindent meg fog hatarozni szerintem. A versenyképessegben hatarozott javulasnak kell bekövetkezni. A kis es közepes vállalkozasokat fel kell készíteni a 2020 utani viszonyokra. Szerintem a kormanynak is erdeke ez, mert hatalmon csak így maradhat.

morph on deer 2017.02.13. 00:54:06

@atomic power 1986DucaDuca:
Ez így igaz, ugyanígy látom.
Sajnos nem hiszem, hogy ki tudnának lépni a saját árnyékukból, akkor sem, ha nagy a tét.
Tudod, a leopárd meg az ő pöttyei...

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.13. 00:59:03

@morph on deer:

A remeny hal meg utoljára! Jó éjszakat!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 02:37:24

@atomic power 1986DucaDuca: "A kis es közepes vállalkozasokat fel kell készíteni a 2020 utani viszonyokra. Szerintem a kormanynak is erdeke ez"

Ha érdekelné, akkor csinálta volna az elmúlt 7 évben, és nem csak a tolvajkodással foglalkozik.,

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 02:39:05

@atomic power 1986DucaDuca: "Nemcsak a külkereskedelmi számokat kell nézni, a diplomáciai kapcsolatok értéke"

Duma. Semmi fejlődés nincs, elhibázott, meg nem valósut terv, csak a Paks2 teher van belőle.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 02:42:03

@atomic power 1986DucaDuca: "Készült egy terv az MNB -ben a versenykepesseg javítasara"

Készült egy Széll Kálmén terv új adók kivetésére, és az államadósság a GDP 50%-ra csökkentésére 2018-ra. Az első fele maradéktalanul teljesült.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.13. 07:09:25

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Ha érdekelné, akkor csinálta volna az elmúlt 7 évben, és nem csak a tolvajkodással foglalkozik.,"

Először a pénzügyi stabilizáció elerese volt a feladat. A horvát haborús veszteségekkel összemerhető adóssaghegy miatt.

"Duma. Semmi fejlődés nincs, elhibázott, meg nem valósut terv, csak a Paks2 teher van belőle."

A keleti nyitas nem egyszeri, rövid tavú feladat. Most meg csak az elején tartunk. Gazdasagi kényszer ez is, lasd a PwC tanulmanyat.

"Készült egy Széll Kálmén terv új adók kivetésére, és az államadósság a GDP 50%-ra csökkentésére 2018-ra. Az első fele maradéktalanul teljesült."

Be kellett indítani a fenntartható növekedést a pénzügyi stabilizació utan. A növekedés szükségessege es az elhúzódo euro válsag nem tette lehetővé a nagyobb adóssag csökkentést.

A gazdasagi kényszerek ki fogjak kényszeríteni a valtozasokat. Ha mégsem, akkor ki fog alakulni egy kompetens, hatalom megszerzésere kepes ellenzek a kormányparton belül vagy kívül. Az óra ketyeg.

BRAAJEN 2017.02.13. 07:39:36

@atomic power 1986DucaDuca:
normális ország már szóba se áll a magyar kormány bohócaival...
csak hitelekért kuncsorognak mindenfelé...
eladósítják nyakig az embereket...
és még mindig lopnak...

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2017.02.13. 08:36:52

@atomic power 1986DucaDuca: Látom, te abba az iskolába tartozol, h ha megmagyarázzuk, h vmi miért nem sikerült, az egyenértékű azzal, mintha sikerült volna.

1ghost 2017.02.13. 08:45:14

Hát igen! Példának okáért a tolvaj narancsos sarlatánok tavaly 2000 milliárd EU-s lóvét kaptak, mondom kétezer milliárdot! És tudják mennyi lóvé ez? A 3 millió nyugdíjasunk HÉT HAVI nyugdíja! Fasza, mi?

És tudják mekkora a gazdasági növekedés tavaly: olyan 1,6% körüli, mondom egy egész hat tized százalék! Röhejesen szánalmas!!!! Ennyit tud ez a rohadt, korrupt hazug fideszbanda.

Eu-s lóvé nélkül az ország rég összeomlott volna, 2017-ben a GDP- nem érné el a 2007 évit!
Aki az országnak jót akar, annak az orbán féle bűnszövetkezet eltakarításában részt vennie hazafias kötelessége.

2017.02.13. 08:45:30

@atomic power 1986DucaDuca: nagyon szakmainak akarsz tűnni, de nem vagy az. Nem olvasod el, amit belinkelsz? A következtetések kérdőíves interjúk adataiból erednek...
Ráadásul egy viszonyszámról van szó. Azt írja a cikk, hogy hol lesz majd várhatóan növekedés...csakhogy rendre csòkkenés után.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.13. 08:45:41

@BRAAJEN: Tiszteletben tartom a vélemenyedet es nem vitatkozom veled. Mindenkinek joga van a neki közvetített valósagból olyan vélemenyt levonni, amilyet csak akar.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.13. 08:47:53

@MolnarErik: Nem tartozom abba az iskolába, de ha valami nem magyarázható, akkor a gyors és radikalis változtatas híve vagyok, főleg ha van jobb.

2017.02.13. 08:49:57

@atomic power 1986DucaDuca: Ráadásul egy olyan mutatóról van szó, ahol a gdp elosztandó a vásárlóerővel.
Egy kis matek: ha a nevezőben lévő vásárlóerő csökken, a végeredmény nő...
Mekkora siker!

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 08:56:04

Látom indul a hétfő, a szokásos napi bérrettegéssel.

A ballib bérrettegők hazugságai beindulnak, és csütörtökre ismét megbukik Orbán.
Eközben az elkúrók soha nem látott mélységekben, és ettől a B1 blog, mint az MSZP házi blogja egyre frusztráltabb.

Eközben a valóság nyakon csapja a ballib károgókat rendszeresen:

www.portfolio.hu/gazdasag/magyarorszag_is_felkerult_a_tizes_listara_ahol_a_legjobb_kulfoldikent_dolgozni.1.243889.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
Magyarország is felkerült a tízes listára, ahol a legjobb külföldiként dolgozni

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 08:58:20

@1ghost:

Szokásos ballib hazudozás.

Tisztán látszik, hogy az elkúrók a legrosszabb GDP növekedést hozták össze az egész régióban 2002-2010 között, a Fidesz alatt meg a régió közepén-élén voltunk a GDP növekedést tekintve 1998-2002 között, és 2010-2015 között egyaránt.

Megcsináltam a változás táblázatot, MSZP és Fidesz kormányokra lebontva.
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdec100.html

*****1998-2002**2002-2010**2010-2015
HUN***1300******1200******1200
SLO***2100******2800******300
CZE***1200******3200******1100
SLV***700******4000******1700
POL***800******2700******1500
ROM***700******2000******900

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 08:59:51

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Csakhogy nőtt a vásárlóerő:

www.origo.hu/gazdasag/20161109-gfk-5549-euro-az-atlagos-magyar-vasarloero.html
A hazai vásárlóerő európai átlagtól való eltérését mutató index a tavalyi 38,4 százalékról 40,6 százalékra nőtt, a magyar lakosság az európai átlag mintegy kétötödéből gazdálkodik.

2017.02.13. 09:06:35

@atomic power 1986DucaDuca:

"A PWC legfrissebb tanulmánya szerint 2050-re"

Jah, 2050-re.... :D
Ki lát előre 30+ évet a gazdaságban?

"Vásárlóerő-paritáson számolva Kína adja majd a világ GDP-jének 20%-át."
Mit is jelent ez? Azt, hogy 2050-re elérik az EGY FŐRE JUTÓ ÁTLAGOT! Hurrá.

"A növekedés abszolút bajnoka Vietnám lehet, ahol az elkövetkezendő 34 évben 5% körüli inflációval korrigált éves átlagos növekedés várható, "
Vajon miért? Mert a béka segge alól indul. És ez pontosan így van.
2 Svájc 80 603
137 Vietnam 2 088
Vesd csak össze azt a két számot, meg azt, hogy mit jelent, ha az egyik 1%-ot nő, míg a másik 5-% ot nő?

Ez itt barátom egy bullshit!
"Nem csak az EU, hanem az egész nyugati világ."
Semmi másról nem szól az érvelésed, mint arról, hogy az egy főre jutó GDP-ben a sehol nem levő országok triviálisan gyorsabban tudnak fejlődni. De ez nem jelent sokat, ha ezt nem képes év tizedekig tartani. Sőt!
Házi feladat neked kiszámolni, hogy Svájcot mikor fogja be Vietnám, ha az egyik 1%-ot, míg a másik 5%-ot nő minden évben? MINDEN ÉVBEN!
Ha véletlenül nem menne, akkor....... több, mint 100 év!
A másik látványos érved meg Kína volt. Na most, ha egy ország a világ népességének az ötödét adja kb., akkor ha a GDP-je adja a világ ötödét, az azt jelenti, hogy elérte az átlagot. Igen, talán 30 év múlva....

No de a nyugati világ, az hanyatlik kérem....

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.13. 09:07:15

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ne haragudj, de nem értem a probléma felvetésedet. Biztos bennem van a hiba.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 09:07:26

@atomic power 1986DucaDuca: "adóssaghegy"

Hát az államadósságot éppen, hogy növelték. Abszolút és relatív értelemben is.

A többi is bullshit.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 09:12:20

@atomic power 1986DucaDuca: Mindenki hibás a tragikus gazdasági helyzetért, a Párhuzamos, a zsidó háttérhatalom, a Mohácsi vész, a tavasz, a nyár, az ősz, meg a tél, csak orbán ártatlan, mint a maszületett bárány.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 09:15:41

@Ballib cenzúrázók réme 24: "nőtt a vásárlóerő:"

A GDP-hez viszonyított fogyasztás 2004 óta monoton csökken. Mind a két elkúró alatt. Az orbánelkúró alatt a leghosszabban.

high up! 2017.02.13. 09:16:22

Orbaneszku "sikerlistája":

- GDP/fő: lesüllyedés az 5. legszegényebb EU állammáv
- PISA teszt (a fideszesek kedvéért: a szellemi képességek felmérése): lesüllyedés a legutolsó helyekre, a 15 éves korosztály funkcionális analfabetizmussá lett nevelve
- államdósság ellen harc: bebukott mint az ólajtó, a 3000 milliárd forintos manyup (10%-nyi GDP) lenyúlása illetve emellett a 3000 milliárdos megszorít´ás (10%-nyi GDP) után az államadósság arányának a változása a "hangyafasznyi" mértéket üti meg. A néptől bevasalt pénzek szőrén szálán eltüntek
- Menekülés Bóvisztánból: ma már nincs senki, akinek a rokonságából ne lépett volna le valaki külföldre

Hogy csak néhány jövőbe mutató sikert említsünk, amelyek megalapozzák ennek az országnak a 2020 utáni teljes lesüllyedését a balkáni-félázsiai életszínvonalra.

Nem mintha már most nem ott lenne.

FOLYTASSUK!

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 09:22:41

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Tekintve hogy az összes hitelminősítő, és minden gazdasági kritérium is a GDP arányos államadósságot nézi, ami a Fidesz alatt csökkent, a Gyurcsányék alatt, meg 54%-ról 82% fölé nőtt, azt kell mondjam hazudsz !

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.13. 09:23:59

@MikeBoy:

Nem kell elhinni a PwC tanulmanyat senkinek sem. Mindenki olyan következtetest von le a neki kózvetíett valósagból, amilyet akar. Nem velem vitatkozol, hanem a PwC analízisével.

Izo 2017.02.13. 09:24:02

@atomic power 1986DucaDuca: Ezek nem információk, hanem rizsa.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 09:24:03

@high up!:

A PISA teszten és a liberálsi oktatási reform, így Magyar Bálint első áldozatait láthattuk:

Az MSZP-SZDSZ volt amelyik bevezette a 4-6-8 osztályos iskolakáoszt amin ma sem tudnak sem a tanárok se a szülők, kiigazodni, a diákok legkevésbé.

Az MSZP-SZDSZ volt, amelyik elprivatizálta a Gyucrsány haveroknak a Nemzeti Tankönyvkiadót, és kontrolálatlan, ellenőrizetlen tankönyveket dobott a piacra tömegesen.

Gyurcsányék zártak be tömegesen iskolákat.

De ezek mit sem változtatnak azon a tényen, hogy a PISA tesztben mért 15 éves gyerekek 2006-2010 között az MSZP-SZDSZ vezette kormány által megszabott keretek között végezték el az első 4 osztályt.

1ghost 2017.02.13. 09:25:46

Hát ez kurva jó! Ilyen frappáns videót az országkifosztó, korrupt orbánról régen láttam.

Szinte hihetetlen, hogy valaki ilyen gátlástalanul, szemrebbenés nélkül hazudjon! De a rabló, tolvaj orbán megteszi!

Nézzék, élvezzék! Zseniális! Jövő tavaszra, naponta kell bejátszani! :))))))))))))

fenysebesseg.hu/2017/02/13/ujhelyi-istvan-zsenialis-videoval-leplezi-le-orban-hazugsagait/

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 09:26:43

@Ballib cenzúrázók réme 24: "Tekintve hogy az összes hitelminősítő, és minden gazdasági kritérium is a GDP arányos államadósságot nézi, ami a Fidesz alatt csökkent"

A fideSS alatt nőtt a GDP arányos államadósság.

80%-ról a 3000 Mrd. manyup pénzzel 70%-ra csökkent volna, ha nem lopják el. MOST 74%!!!

Meg millió megszorítás, stb. stb...

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 09:26:54

A ballibek szenvednek, mert az ország fejlődik, ők meg egyre esélytelenebbek.
Marad számukra a jól fizető bérrettegés:

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp
GDP arányos hiány:
----------------------
2002:
Eu-s átlag: 60%, Magyarország: 54%

2010:
Eu-s átlag: 78%, Magyarország: 82%
Tehát az MSZP-SZDSZ kormány alat az EU-s átlaghoz képest is romlott, 28% adósság növekedés.

2014:
Eu-s átlag: 87%, Magyarország: 77%
Tehát a Fidesz kormány alatt az EU-s átlaghoz képest is javult, 5% csökkenés.

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+unemployment
Munkanélküliségi ráta:
-------------------------
2002:
Eu-s átlag: 8,9%, Magyarország: 5,5%

2010:
Eu-s átlag: 9,6%, Magyarország: 11,2%
Tehát az MSZP-SZDSZ kormány alatt az EU átlaghoz képest is jelentős romlás, 5,7%-os növekedés.

2014:
Eu-s átlag: 9,8%, Magyarország: 7,5%
Tehát a Fidesz kormány alatt az EU-s átlaghoz képest is javult, 3,7% csökkenés.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 09:30:22

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

CSeppet disszonáns, hogy az MSZP-hez nem számolod hozzá, a közművek, gyárak bankok, és részvények eladását, ahol minden vagyont eladtak amit tudtak, miközben a Fidesz ezek egy részét visszavásárolta, és így is csökkentette a GDP arányos hiányt.

Pl csak a MOL részvények esetén, az MSZP 500 milliárdos plussz bevételhez jutott, amit a Fidesz kormány vásárolt vissza.

És így ís az elkúrók alatt 54%-ról 82% fölé nött az államadósság, most meg 74%-on áll.

SOHA TÖBBET MSZP-GYURCSÁNY-DK-EGYÜTT ELKÚRÁST !

gyurmicsek 2017.02.13. 09:30:50

@Ballib cenzúrázók réme 24: Bezzeg most milyen kristály tiszta minden az oktatásban. A tanárok, diákok nem is tiltakoztak ellene. És annyi iskolát bezártak anno, hogy most nincs hely a gyerekeknek, az utcán tanulnak azért ilyen rossz a Pisa teszt. Ezért jó a mindennapos tesi, mert az elindítja a gyerekeket a fejlődés útján és javul majd a teszteredmény csak ki kell várni.

gyurmicsek 2017.02.13. 09:32:01

@Ballib cenzúrázók réme 24: "SOHA TÖBBET MSZP-GYURCSÁNY-DK-EGYÜTT ELKÚRÁST ! "
Egyetértünk, de Orbánt se!

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 09:33:19

@gyurmicsek:

Azok miatt a diákok miatt romlik a PISA teszt, akik esetén a szülő nem foglalkozik a gyerek tanulmányaival, ne segíti azt sehogy.
Pl cigányok, akik száma rohamosan nő.

A PISA teszttel egyidőben jött ki a felmérés, hogy a jól teljesítő diákok teljesítménye még javult is:
index.hu/belfold/2016/12/05/sok_a_kivalo_es_sok_a_nagyon_gyengen_teljesito_diak/

Izo 2017.02.13. 09:34:35

@atomic power 1986DucaDuca: Nem tudom, hogy hogy vagy vele, én nem a növekedés %-ból, hanem a pénz abszolút értékéből élek. Hiába volt látványos növekedés az általad említett országokba, az forintban kevesebbet jelent, mint az EU felé egy minimális emelkedés, hiszen az EU felé irányuló forgalom nagyságrenddel (legalább tízszer) nagyobb, mint bárhová máshová irányuló forgalom.

miva? 2017.02.13. 09:36:13

Az mennyire reális, hogy a narancsdroidok önszántukból ellenséges blogokon a hozzászólások 70%-át hozzák? Túl lett tolva a bringa, drága bérkommentelő, putyinbérenc, nemzetrontó, közösségmérgező honfitársaim. Remélem megéri anyagilag ekkora kupac szarrá lenni. A posztról, és az abban leleplezett igazságról, amiket valóban a nagy ember mondott, méltatlanul keveset szóltatok.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 09:36:53

@Izo:

Mindenki abból él.

Tiszta mázli hogy több mint 40 hónapja folyamatosan REÁLBÉR NÖVEKEDÉS van az egész országban.

nu pagagyí 2017.02.13. 09:37:01

@atomic power 1986DucaDuca: Nehéz lesz Mészáros Lőrincet versenyképessé tenni.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 09:38:33

@miva?:

Sokkal inkább hasonlít az arány, a pártok támogatottságára.

Azaz nem mi vagyunk sokan, hanem a ballib bérrettegők vannak elhanyagolhatóan kevesen.

És emiatt te agyfaszt kapsz, de az leszarható.. :DDD

nu pagagyí 2017.02.13. 09:42:54

@Ballib cenzúrázók réme 24: Te egyedül vagy sokan. Köszönj szépen az alteregóidnak!

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 09:44:35

@nu pagagyí:

Persze-persze..
Legutóbb egymagam adtam le 3 millió 200 ezer szavazatot, hogy a migránsokat megállítsuk.
Bizony..

De majd 2018-ban ne lepődj meg, ha mégsem így van teljesen.. :DDD

nu pagagyí 2017.02.13. 09:44:48

@Ballib cenzúrázók réme 24: Szerintem Lázárral vitatkozz! Ő biztosan tudja, ki a "szarnak, bajnak" az igazi gazdája.

nu pagagyí 2017.02.13. 09:47:02

@Ballib cenzúrázók réme 24: Azon sem lepődnék meg, ha 98%-kal győzne a Fidesz, mint a türkmén basi országában, a rendkívül népszerű kormánypárt.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.02.13. 09:47:55

Hasonlítsuk össze ezt a két kommentelőt:

@atomic power 1986DucaDuca:

@Ballib cenzúrázók réme 24:

És gondolkozzunk el, hogy az utóbbinak miért van helye a komment szekcióban, kedves moderátor / blogtulaj.

Ez az ember kizárólag sértegetni és trollkodni jár az indexes blogokra. Miért nem lehet eltakarítani? Folyamatosan tematizálja és alpári irányba viszi a beszélgetést, nem tesz mást, csak rombol.

1ghost 2017.02.13. 09:50:04

@Ballib cenzúrázók réme 24:
"Azaz nem mi vagyunk sokan, hanem a ballib bérrettegők vannak elhanyagolhatóan kevesen."""

Hehehe, ekkorát még a gazdád is ritkán hazudik... :))))

Na ja bazdmeg, mi az hogy.

Azé vagy a blogokon jelen nickjeid tucatjain, szopva a gazád lompos farkát, mert be vagy szarva, hogy mentek a sittre, pedig menni fogtok az kurvaélet. Méghozzá mindannyian ti nyomorult tolvajok orbántól kezdve a vején keresztül, mészáros, matolcsy a kurváival, a helikopteres rogán meg a többi országkifosztó szaralak.

Lejárt az időtök, kiismert bennetek az ország, a narancsos szart habossüteményként próbálod árulni, de hiába házalsz vele, mindenki csak röhög már rajtad, te ócska, gerinctelen bérkommentelő.

miva? 2017.02.13. 09:50:46

@Ballib cenzúrázók réme 24: valahogy most nem olyan fontos, hogy a zemberek megadják a "politikai értelemben érvényes" :D felhatalmazást pl az olimpiára. Ellenben ismerek néhány magadfajtát személyesen is - rokonságból. Így egészítik ki a fizut, miután apuka bevitte őket a jóba pl egy megyei kormányhivatalban. Ez már közismert tény.
Inkább Lázár szavaihoz szólj hozzá, ha kérhetem. Mindannyian égünk a vágytól, hogy megismerhessük a központi direktívát az elhangzottak értelmezését illetően.

1ghost 2017.02.13. 09:55:33

@Csuvakka a migráns vuki:

Tök igazad van! Az általad említett két nick mellesleg ugyanazt a fizetett fideszhazudozót takarja. Mögött ugyanaz a gerinctelen tetű áll.

Például a mentális deficit blog a múlt hét óta előzetesen moderál, kibaszva onnan az ilyen orbánista bérhazudozót. . És láss csodát, a blogon értelmessé vált a vita!

Én is amondó vagyok, hogy ez - az egyébként remek írásokat produkáló blog - kövesse az MD példáját.

McZozo 2017.02.13. 09:55:55

@atomic power 1986DucaDuca:
Nem erdekli oket, mert mar annyit osszeloptak, hogy szukseg eseten vigan elelnek meg az unokaik is dominikan vagy egyeb delamerikai helyeken

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 09:59:24

@atomic power 1986DucaDuca: A nyugati világ nem versenyképes, mert túlságosan emberszámba veszi (ami drága mulatság) a termékeinek előállítóit.
Versenyképességét növelendő, szarni kell az EU-ra oly jellemző munkaegészségügyi és munkabiztonsági, és általában a termeléshez (és karhatalom fenntartásához) nem kapcsolódó (pl. szociális) kiadásokat.
Ezen dolgozunk mi, egyre jobban teljesítve.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.02.13. 10:00:40

@1ghost: Tényleg ugyanaz az ember a két nick? Akkor viszont nem értem, hogy a suttyót minek "üzemelteti". Teljesen kontraproduktív minden szempontból. Aki nem ért egyet a fidesszel, abban csak erősödik a harag, aki pedig semleges, az nem akar egy ilyen karakterrel egy vélemény- platformra kerülni. A skizofrén elme leső nickjével viszont lehet értelmsen vitázni, nem vágja haza a kommunikációt.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 10:01:38

@1ghost:

Hiába rinyáltok és bérrettegtek, a ballib elkúró gazditoknak nem lesz több esélye.

Soros Gyuri pénzén ideig óráig eléldegéltek ugyan, de ez a GYurcsány seggnyaló melós e tart örökké.

A karaván halad, a ballib kutya ugat.

Már egészen hozzászoktunk.. :DDD

2017.02.13. 10:02:11

@atomic power 1986DucaDuca:

Ha véletlenül túljutottál volna az első mondaton, akkor vitatkoztam veled is.
Konkrétan le van írva, miért rossz a következtetésed.
Tudod a dolog nagyon egyszerű, még megérteni is.

Te mit is csináltál?
Elfogadtad a PWC-t (én kétkedve fogadnám, de ez mindegy)
És levontad ezt a következtetést:
"Nem csak az EU, hanem az egész nyugati világ." (nem versenyképes)
Majd ezt egy olyan értelmetlen módon akartad megmagyarázni, amiből világít, hogy nem igazán értesz a közgazdaságtanhoz.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 10:03:24

@Csuvakka a migráns vuki:

Rákosi elvtárs is megírigyelné a cenzúrázás melett, milyen gyönyörű érvekkel teszel hitet.

Igazi ballib vagy.

Mesziről bűzlik, és bérretteg ahogy kell, valamint cenzúrát követel.. :DDD

Röhejes mint a többi.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 10:05:32

@1ghost:

Mentális deficiten kb olyan szintű a vita, mint a DK elnökségi gyűlésen.

Meg is érdemlitek egymást a cenzúrázó ÁVH.-s utódokkal.

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 10:05:37

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Lebecsülöd a nekifutás, kitámasztás, elrugaszkodás, tigrisbukfenc éveinek eredményeit.
Mit fogsz mondani a bunjee jumping évében, amiről majd csak folyamatában derül ki, hogy kötéllel vagy anélkül történik-e?

miva? 2017.02.13. 10:07:10

Én a térdemet csapkodva röhögök, nem bérrettegek. A nemzetközi helyzet fokozódik! Csuhajja.

Többieknek: lassan el kellene kezdeni meghívásos alapon fórumozni. Aki nem lökdösődik meg ordibál beszélgetés közben, azt beengedni. Rajtunk múlik, hogy ebben az országban mi az elfogadható hangnem, nem Rogán szomszédján vagy Habonyon.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 10:08:43

@miva?:

Akkor lapozz vissza, és vedd észre, egyedül én támasztottam alá a mondandómat grafikonokkal, statisztikai adatokkal, és tényekkel.
Eurostat forrásokra hivatkozva.

Ti kezdtetetk személyeskedni, és cenzúrát követelni.

Tipikus komcsi mentalitás.. Nem bírtátok máig levetkőzni.. :DDD

miva? 2017.02.13. 10:12:52

Azért engem érdekelne, hogy Lázár szerint a nagy ellenség Brüsszel által belénk tolt rengeteg pénz - ami ugye jár - ellenére is gyengélkedő ország leromlott közszolgáltatásokkal hogy fér össze a fideszesek fejében a bolond évértékelőjében megfogalmazottakkal.

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 10:12:57

@Ballib cenzúrázók réme 24: A liberális nem a hülye baleknak való szinonímája (annak ellenére sem, hogy a liberális kitételt magának vindikáló SZDSZ pont ezt a tévhitet erősítette), ezt kéne már megérteni, és máris könnyebb volna felfogni paradoxnak tűnő jelenségeket.

De ezt nem neked mondom - hiszen az ember ritkán magyarázza a világ folyását patkányoknak -, hanem erre vetődő értelmes embernek, ha felvetődne benne az igény a paradoxon magyarázatára.

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 10:15:24

@miva?: Nem kell, hogy összeférjen: pont az a lényeg, hogy ne férjen össze.
Legyen ott kuszaság és homály, és értetlenség, amiből mindig Viktor mutassa a fényt kifele, mer ő olyan lényeglátó, hogy na.

miva? 2017.02.13. 10:16:11

@Ballib cenzúrázók réme 24: na vegyük egyesével azokat az adatokat. Rendes leszek, és közlöm, hogy akadémiai szektorban dolgozom. Nagyon hasonló adatok elemzése is a feladataim közé tartozik.
Akkor a tényeket egyesével ha kérhetném. Nem ömlesztve válogatva módosítva. Egyesével

Kristóf László 2017.02.13. 10:17:01

@atomic power 1986DucaDuca: Én csak arra szerettem volna utalni, hogy a versenyképességi listák szubjektív mutatók alapján készülnek, így inkább a készítők véleményének tekinthetők; nem mérvadóak.
Ez persze nem jelenti azt, hogy koherens intézkedésekkel (célszerű infrastrukturális fejlesztés, berházásokat támogató jogi - adózási környezet kialakitása, oktatási színvonal emelése, meg az általad említett technológiai abszorbciós képesség növelése, stb. - ne lehetne a versenyképességünk növelésének feltételeit javítani.
Persze, ehhez kormányzati szándék is szükséges. Alapvetően: az előző és a jelenlegi EU-s tervezési időszakban Magyarországnak biztosított, felzárkóztatásra szolgáló 7, illetve 9 ezer milliárdos keretet erre is kellett volna fordítani, nem pedig ellopni, presztízs berházásokra fordítani, önös célokra elszórni! Nem utolsó sorban, ezeket az összegeket semmféleképpen NEM hitel, vagy hitel kamat törlesztése céljából kaptuk!

miva? 2017.02.13. 10:17:16

@dr. mesterséges színezék: de ellent mert mondani a hősnek a saját jobbkeze! Skandallum!

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 10:19:30

Nem tudom halottad-e de 2004 óta vagyunk EU tagok, és cirka éppen ezen időszak óta kapunk EU-s forrásokat.
Amiknek a nagyrészét az ELKÚRÓK lehívni se tudták, a maradékot meg 100 millákért cserébe visszautalték az ALSTOM, SIMENS féle multiknak, erről szól az OLAF jelentés.

Jelenleg lehívjuk a pénzeket, és a pénz nem külföldi multikhoz jut, hanem magyar vállalkozókhoz, aminek hatását érezheted, azáltal, hogy

- munkaerő hiány van, nem munkanélküliség, mint a szocik alatt
- nincs infláció, és banki kamat, nem pedig kétszámjegyű mint a szocik alatt
- csökken az államadósság, nem pedig drasztikusan nő, mint a szocik alatt,
- a devizahiteleket kivezették, nem pedig rommá adósították devizában az országot, és embereket, mint az elkúrók alatt,
- 4 éve reálbérnövekedés van, és vásárlóerő növekedés, nem úgy mint a szocik alatt,
Az EU egyik legolcsóbb rezsijét fizetjük, nem pedig a legdrágábbat, mint a szocik alatt,
...

Egyszóval minden jobb mint a szocik alatt.
Ez persze nem jelenti azt, hogy minden tökéletes, de az tisztán látszik, hogy az elkúrókat csak az agybeteg Gyurcsnyisták sírják vissza.

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 10:23:57

@miva?: Ritka esemény, de nem egyedi. A technikát az MSZP is alkalmazta: A mondott ezt, B azt, C amazt, és sajtókérdésre mindig lehetett arra hivatkozni, hogy a megkritizált pont nem a hivatalos állásfoglalás volt.
Ja , volt sajtókérdés - ez az érdemi különbség.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 10:24:00

@miva?:

VEgyél bármilyen gazdasági mutatót.
Bármit.
Legyen szó, munkanélküliségről, GDP arányos hiányról, GDP növekedésről, ... bármiről.

Az elkúrók mindenben kivétel nélkül az EU-s országok között az utolsók között voltak, a Fidesz pedig minden mutatóban legalább középmezőnyben van, ami a változást illeti.

Találj egy gazdasági adatsort amiben nem így van, és meglátjuk megdolgozol e a pénzedért rendesen a Soros Gyurinál.. :DD

Ja igen.. A Soros alapítványok által készített grafikonokat hagyjuk... Azokat isemrjük..

sas70 2017.02.13. 10:24:38

Orbán megmondta: jobban teljesítés, meg erősödés van, osztjónapot!
És különben is: "Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló."

2017.02.13. 10:26:16

@Kristóf László:

Nem ez a legnagyobb baj a versenyképességgel.
Hanem az, hogy az egy dinamikus mutató. De nem az állapotot tükrözi magát.
Értsd: Ha van 1 millió Ft-od és megduplázod egy év alatt, sokkal jobb volt a hozamod(ugye versenyképességed a befektetési piacon), mint annak, akinek 100 milliója van és csak 10%-ot tett rá. No de ettől még ki keresett többet és ki is maradt a sokkal gazdagabb?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.02.13. 10:26:36

@Ballib cenzúrázók réme 24: Te énhozzám ne szólj, mert bizisten megkereslek, és nem lesz az a pénz, ami kárpótolna azért, amit kapsz. Megtudod, hogy mennyire nem vagyok liberális.
Amúgy ha már kérdezed, a 888-at miért nem lehe kommentelni? A Magyar Időket miért nem lehet? Orbán face oldaláról miért törlik a kritikus hozzászólásokat? Itt az indexen a meglehetősen fideszpárti cikkeket író Spíler blogot minért nem lehet? Miről beszész te egyáltalán? Ezek is mind ballib sajtótermékek?

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 10:27:07

@miva?:

Segítek:

Itt vannak a grafikonok, ahol összehasonlíthatod a különböző EU-s országok teljesítményét:.

https://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp
https://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+unemployment
...

Az MSZP-SZDSZ mindenben a lgszarabbak között volt.
A Fidezs meg középmezőyben a legrosszabb esetben is.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 10:28:01

@Csuvakka a migráns vuki:

Azt hiszed fél tőled bárki is te szánalmas munkásőr ivadék..
Aranyos.. :DDD

miva? 2017.02.13. 10:28:44

@Ballib cenzúrázók réme 24: ezek a tények? A statisztikai adatok? A grafikonok? Ugyanennyi erővel egy éve még azt kellett írnotok, hogy nettó befizetők vagyunk.

Tényeket, adatokat, egyesével kérlek szépen

miva? 2017.02.13. 10:30:48

@Ballib cenzúrázók réme 24: A Soros bérence? Miért? Mivel foglalkozok?

miva? 2017.02.13. 10:33:07

@Ballib cenzúrázók réme 24: akkor válassz ki egy tényt - egyet csak -, és mesélj mire következtetsz belőle!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 10:34:17

@Ballib cenzúrázók réme 24: "az MSZP-hez nem számolod hozzá"

Nem számolom az MSZP-t. Mit számoljak rajta?

SOHA TÖBBET ORBÁN-FIDESS-MSZP-GYURCSÁNY-DK-EGYÜTT ELKÚRÁST !

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 10:35:40

@miva?:

Kaptál két grafikont is elemzésre..

Javaslom mindenki figyelmébe egyébként..

ÖSsze lehet haosnlítani EU-s átlagot, és egyes országok telejsítményét is.

Tisztán látszik, hogy az elkúrók alatt mindenben a legszarabbak voltunk:

https://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp
https://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+unemployment

Mi az ami ezekben nem elég konkrét számodra ?

---

Ha visszaolvasol, egyértelmű hogy éppen te és a @Csuvakka a migráns vuki nevű agyhalott bérrettegő haverod volt, aki másokat pl engem bérbloggolással vádolt..
Majd ezek után kikéred magadnak ha visszakapod, amit másnak adsz ?
Röhejes, és szánlamas.. :DDD

miva? 2017.02.13. 10:36:23

Ha az én elvtársaim ilyen alakok lennének, attól én kellemetlenül érezném magam.
Az ellenkező oldalon állva viszont roppant jól szórakozom :D

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.02.13. 10:36:32

@Ballib cenzúrázók réme 24: Nem, nem félsz... csak sértegetsz a net homályából. Bátor.

high up! 2017.02.13. 10:36:50

@Ballib cenzúrázók réme 24:

A PISA teszt a NER eredményét mutatta meg, miszerint a magyar társadalom Orbeneszku alatt funkcionális analfabét´ává lett kinevelve. Mondjuk ezt még bizonyítani se kell amikor ti fideszes falu bolondjai itt vagytok és még azt a propagandát is nap mint nap újrakopizzátok,a mivel már rég megbuktatok.

Aztán itt vagy te most újra, miszerit azt állítod:

2009-ben azért lett jobb a PISA teszt a 2006-oshoz képest, mert Magyar Bálint oktatási miniszeterként (2006-ig volt posztban) elkúrta
2012-ben azért lett bukta a PISA teszt 2009-hez képest mert a magyar gyerekek 12 éves korukig a ballib rendszerben tanultak és csak 3 év NER lett beléjük rakva
2015-ben azért lett óriási bezuhanás a PISA teszt 2012-höz viszonyítva, mert a magyar gyerekek 9 éves korukig a ballib renszerben tanultak és ma´r 6 év NER lett beléjük rakva.

Látható tehát, hogy minél kevesebb ideig tanultak a gyerekek a ballib rendszerben annál hülyébbek lettek. Ergo, minél tovább tanultak a NER-ben, annál nagyobb funkcionális analfabétak lettek.

Hát te falu bolondja fideszbirka, ezért Orbanszku gazdid ki fog végeztetni, jobb ha minél messzebbre elmenekülsz.

FOLYTASSUK!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 10:37:03

@dr. mesterséges színezék: "kötéllel vagy anélkül történik-e?"

:))

Tudnék egy "sportot" nekik, kötéllel.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 10:38:22

@high up!:

Azok miatt a diákok miatt romlik a PISA teszt, akik esetén a szülő nem foglalkozik a gyerek tanulmányaival, ne segíti azt sehogy.
Pl cigányok, akik száma rohamosan nő.

A PISA teszttel egyidőben jött ki a felmérés, hogy a jól teljesítő diákok teljesítménye még javult is:
index.hu/belfold/2016/12/05/sok_a_kivalo_es_sok_a_nagyon_gyengen_teljesito_diak/

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 10:39:55

@Csuvakka a migráns vuki:

Röhejes hogy éppen te dumálsz..
PL itt is még másra nem futotta a hozzászólásaidból csak és kizárólag személyeskedésre.. :DDD

miva? 2017.02.13. 10:40:05

@Ballib cenzúrázók réme 24: most is azzal vádollak. Mi az adat forrása? Elismeri ezt a NER megbízható forrásként? Mennyi munkavállaló ment az adott években külföldre, hányan lettek közmunkások stb? Mennyit növekedett a lehívott pénzekből a strómanok vagyona? Milyen pereink vannak vagy voltak ezügyben?

Egyesével kérlek, mivel látod, hogy a valóság ennél kissé komplexebb

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 10:42:42

@miva?:

Én viszont téged vádollak bérbloggolással.
Ugyanis csak a hozzád hasonló agyatlan Gyurcsány csicksák tagadják le a mindenki számára egyértelműen olvashataó Eurostat adatokat, a Google Data Explorerében pl.

miva? 2017.02.13. 10:43:29

@Ballib cenzúrázók réme 24: ok. Melyik egy darab adatsort nézzük?

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 10:44:08

@miva?:

És akkor mégegyszer:

https://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp
https://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+unemployment

Mi nem egyértelmű ezen ?
Eurostat adatokat, a Google Data Explorer

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 10:45:41

@miva?:

Mint ahogyan mondtam bármelyiket nézheted.

Mindenhol azt látod, hogy a szoci elkúrók az egész EU legszarabbjai voltak.
A Fidesz meg az EU közép avagy élmezőnyében van.

Pl ebben is:
https://www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&ctype=l&met_y=gd_pc_gdp#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu&idim=country:hu&ifdim=country_group&hl=en_US&dl=en_US&ind=false

high up! 2017.02.13. 10:45:56

@Ballib cenzúrázók réme 24:

az EU országok átlagait az Eustat minden negyedévben összehasonlítja, neked nem kell külön pénzt kiadnod arra, hogy valamelyik gimnazista aki ért az Excelhez feltölti a te adataidat a táblázatba. A te fos hazug adataidat meg legfeljebb csak a szemétdombra lehet feltölteni.

Az Eurostat minden negyedévben kimutatja, hogy Bóvlisztán 2010 óta folymatosan és meredeken lecsúszott a GDP adatatokban, mára az EU ötödik legszegényebb országa lett.

Az eurostat azt is kimutatja, hogy beruházásban Bóvlsiztán szintén az EU megelmaradottabb országává züllött le 2010 óta.
A jövő termelése meg a mai beruházásokból lesz. Oszt akor kiszámolhatod te féleszü, hogy milyen jövő vár a magadfajta bolondjaira a következő évtizedben.
Balkán-Kánaán

FOLYTASSUK!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.02.13. 10:46:05

@Ballib cenzúrázók réme 24: Mert pontosan milyen reakciót vársz? Azért jössz, hogy tönkrebaszd a kommunikációt. A belépődben mindenkit le-libsizel, aki nem tapsikol orbánnak, és akkor csodálkozol, ha kapsz a pofádra?

Amúgy szerinted Orbán hazudik, vagy Lázár? Ha már egyszer egész délelőtt egy erről szóló blogbejegyzés alatt kommentelsz off topic.

miva? 2017.02.13. 10:47:07

@Ballib cenzúrázók réme 24: válassz egyet a kettőből kérlek szépen. Vagy én. Legyen pl a munkanélküliség.
Képzeld magad egy vizsgára, ahol be kell bizonyítanod, hogy az adatok mögé látsz! Mesélj kérlek

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 10:47:46

@high up!:

Itt a táblázat, szintén Eurostat adatok.

Ebből csak neked megcsináltam a GDP növekedés táblázatát az adott időszakra:

Megcsináltam a változás táblázatot, MSZP és Fidesz kormányokra lebontva.
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdec100.html

*****1998-2002**2002-2010**2010-2015
HUN***1300******1200******1200
SLO***2100******2800******300
CZE***1200******3200******1100
SLV***700******4000******1700
POL***800******2700******1500
ROM***700******2000******900

Tisztán látszik, hogy az elkúrók a legrosszabb GDP növekedést hozták össze az egész régióban 2002-2010 között, a Fidesz alatt meg a régió közepén-élén voltunk a GDP növekedést tekintve 1998-2002 között, és 2010-2015 között egyaránt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 10:49:35

@MikeBoy: "@Kristóf László:
Nem ez a legnagyobb baj a versenyképességgel."

Az a legnagyobb baj, hogy az orbánelkúró egy rohadt beruházást nem hozott M.o.-ra. Az utolsó kettőt, a mercit és a gumisat a gyurcsányelkúró hozta. Ezt a két elkúrót össze kéne kötözni, és kilőni az űrbe, hogy ne rthassanak nekünk többet.

miva? 2017.02.13. 10:49:54

@Ballib cenzúrázók réme 24: ne a gdp növekedéssel kezdjük. Azt sem tudod, hogy beleszámít-e az eu pénze, és hogy az mennyi volt, hoszen akkor nem is említenéd

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 10:49:56

@miva?:

Nincs annyi időm, hogy elmagyarázzam neked, mi az a grafikon.

Adatok összehasonlítására való, érd be ennyivel ! :DDD

Mindenki aki tudja olvasni, látja miről beszélek ...

miva? 2017.02.13. 10:50:51

@Ballib cenzúrázók réme 24: te semmit nem értettél meg a saját hivatkozott adataidból, kedves rém

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 10:51:30

@miva?:

MInden EU-s országra egységes a számolási módszertan. Azaz visszamenőleg is módosítják ha változtatnak valamin.

Éppen azért egységes a módszertan az összes EU-s országban, hogy össze lehessen hasonlítani, a mérőszámokat.

Úgyhogy a duma nem segít rajtad.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 10:52:45

@Ballib cenzúrázók réme 24: "Az MSZP-SZDSZ mindenben a lgszarabbak között volt.
A Fidezs meg középmezőyben a legrosszabb esetben is."

Ha nem fordítva lenne, akkor is azt mondanám, hogy szánalmas. Eredmény semmi, csak mutogatás. Dumálni tud az orb'nelkúró, de korm'nyozni nem.

Persze, lehet, hogy tudna kormányozni, de sose tudjuk meg, mert a sok lopástól nincs rá ideje.

1ghost 2017.02.13. 10:54:50

@Ballib cenzúrázók réme 24:

Hogy mit csináltál, te tetves bérhazudozó? Növekedésről hazudozol és egyetlen százalékos számot sem tudsz felmutatni, annyira szar minden!

2010-2016 között mennyi a GDP növekedés százalékban? Na erre válaszolj te kretén!

miva? 2017.02.13. 10:54:53

@Ballib cenzúrázók réme 24: de ha elköltözik holnap mindenki az országból, akkor az pl teljes foglalkoztatottság? Ha közmunkások a munkanélküliek, akkor van megélhetésük? Mert az adatokban már nem szerepelnek

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 10:55:05

@Ballib cenzúrázók réme 24: "Azok miatt a diákok miatt romlik a PISA teszt"

A gyurcsányelkúró alatt születtek, tehát a gyurcsány a hibás. :))

Mindenki hibás az elmúlt 7 év bajaiért, csak az orbánelkúró nem.

Sean MacTíre 2017.02.13. 10:55:32

@Ballib cenzúrázók réme 24: az a helyzet, hogy te dumalsz. A konkret felvetesekre, ellenervekre nem vagy hajlando valaszolni. Miert nem lehet kommentelni Fideszbarat oldalakon? Mi a valasz a PISA-val kapcsolatos felvetesre? Ontitek az adatokat, gondolom ez az uj feladat, hozzaertonek latszani, de ha valaki elkezdi nezni az adataitokat, es feltesz egy relevans konkret kerdest, arra nincs valasz. Tenyleg azt gondolod, hogy van ertelme annak, amit csinalsz? Tisztan latszik, ki vagy, mi vagy.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.02.13. 10:55:43

@Ballib cenzúrázók réme 24: Na pont erről van szó. A srác megpróbál értelmesen, elemző módjára kommunikálni veled. De arra neked nincs időd. De ugyanazt a libsizést naponta 100-szor beírni különböző blogokba arra nyilván van. A kérdés amúgy jogos, ahogy a munkanélküliségnél is kérdés a sokszázezer ember, aki elhagyta az országot, vagy éppen a totál kilátástalan közmunka hatása a számokra.
És a lényegről a nagyvonalúan félreértlemezett számokon túl nem is beszélünk. A nagyüzemi lopásról, a demokrácia leépítéséről, az orosz és török seggnyalásról, a tepsiképű Lőrincek sokszoros milliárdossá válásáról (persze tudjuk, nem az ő pénze). Lehetnének bármilyen jók a számok, de ha az ára az, hogy ez az autokrata dakota Mr Bean klón kivezessen minket a demokráciából, akkor nem éri meg.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 10:55:55

@Ballib cenzúrázók réme 24: "másra nem futotta a hozzászólásaidból csak és kizárólag"

Másra nem futotta a hozzászólásaidból csak és kizárólag hazudozásra.

high up! 2017.02.13. 10:58:20

@Ballib cenzúrázók réme 24: "Ugyanis csak a hozzád hasonló agyatlan Gyurcsány csicksák tagadják le a mindenki számára egyértelműen olvashataó Eurostat adatokat"

Nabammeg falu bolondja, akor te most le Gyurcsány csicskáztad saját magadat!
Ez aztán a NER igazi áldása, amikor a funkcionális analfabéta fidesztrollja saját magát Gyurcsánycsicskázza le! Kurvajó!

Az Eurostat ugyanis pont azt mutatja ki, hogy Bóvlsiztán a fidesz elkúrók alatt esett vissza a legfosabb országok közé, uyganis 2002-2010 között rendre 7-8 ország volt még mögötte. Ma már csak 4, ezek közül Bulgária a menthetetlen putri országa, Románia meg ugyebár az éhhalálból indult, s ha az eddigi tempójában halad tovább, akkor 2020-ra már Bóvlisztán előtt lesz. Mivel Lettország ez évben leleőzi Bóvlisztánt, így a fos Orbanisztánod 2020-ra az EU 3. legszegényebb tagállama lesz.

Mondjuk ennyi NER kompatibilis funkcionális analfabétával allenne a csoda, ha nem így lenne.

FOLYTASSUK!

miva? 2017.02.13. 10:59:17

@miva?: feleim én megpróbáltam. Igaza lehet Lázárnak sajnos. Nem kizárólag a NER a probléma, hanem hogy rém és társai nem tudnak érdemben segîteni egy esetleg jó szándékú kormánynak - na jó, ha az lenne se tudnának - mert a NER pártján állóknak ennyi jutott. Olyan ez, mint ha kutyaviadal közönség kormányozna, lehetne jót akarni...

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 11:00:27

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Az a legnagyobb baj, hogy az orbánelkúró egy rohadt beruházást nem hozott M.o.-ra."

Viszont igyekezett gyorsan meghosszabbítani a strat partnerséget azokkal, akik maradtak - hogy korábban az MSZP-t pont azért basztatta, mert ugyanezt a partnerséget tető alá hozta, vagy folytatta, azt megest jól szolgálja a birkák áldásos és elvárt zavarát, amelyben az Egyetlen Fix Pont, A Mi Vezérlő Csillagunk jelenti a Rendet.

Jézus ma nem tudná eladni azt a példabeszédet, hogy sátán nem űzhet ördögöt, mert megroppanna a birodalma. Vagyis legfeljebb kétmilliónak tudná eladni, de azok úgysem tudatos vásárlók.

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 11:03:52

@Ballib cenzúrázók réme 24: "Mindenki aki tudja olvasni, látja miről beszélek ..."

Pártbrossúrák tartalmáról.
Hogy aztán te is csak olvasod azokat a brossúrákat, vagy te írod, az érdekes, de nem érdemi kérdés.

nu pagagyí 2017.02.13. 11:05:14

@Ballib cenzúrázók réme 24: Azért tényként állapítsuk meg, a 4-es metró megépült. Ahhoz képest loptak. Most meg mi épül? Na látod! Ma már nem bíbelődnek beruházással, az összes pénzt ellopják.

1ghost 2017.02.13. 11:06:46

Nos kérem szépen, gyors excell számítás eurostat adatok alapján:

Gazdasági növekedés: 2010-2016 évi 1,6%!

Gazdasági növekedés: 2002-2009 évi 2%!!

Ez utóbbi csak azért ennyi mert ebben benne van a válság kitörésének éve is 2009 amikor a GDP mindenhol nagyot esett!

Vagyis a tény a következő: a szoclibek alatt a gazdasági növekedés még akkor is sokkal nagyobb ha a világválság évét belevesszük. Ha ez utóbbi kivesszük, akkor az adatok a korrupt, tolvaj országkifosztó bandát egyszerűen az agyagba döngölik.

Khonsu 2017.02.13. 11:11:28

@atomic power 1986DucaDuca:

Nem akarok ünneprontó lenni, de...

Ha a Trump és társai által beindított folyamat lezajlik, és a "Nyugat" lefűződik a globalizációról, akkor az ázsiai országok (és lehet, hogy mi is) megrekednek a növekedésben, és nagyjából a mai szinten fognak stagnálni, egészen addig, amíg a nyugati piacok és tőkebefektetések alternatíváját meg nem találják. Ez a nagy fejlődés ugyanis nyugati pénzből zajlik. Ha a termelés visszatér Nyugatra, pl. a robotizálás következtében, akkor Ázsia kénytelen lesz a belső piacaiból megélni.

A Nyugat relatív "hanyatlása" pedig megáll, vagy talán vissza is fordul.

2017.02.13. 11:13:18

"*****1998-2002**2002-2010**2010-2015
HUN***1300******1200******1200"

Hogy a jó istenbe lehet nominális értékeket egymás után írni és összehasonlítani? :D
50-->100 100%-os növekedés
100-->150 50%-os növekedés
A vak is látja, hogy a kettő tök ugyanaz! :D

nu pagagyí 2017.02.13. 11:15:53

@Ballib cenzúrázók réme 24: Valamit félreértesz, a Pisa teszt mindig az oktatás átlagszínvonalát mutatta. Korábban is benne voltak a jobb és rosszabb körülmények közé születettek. A PISA tesztek hanyatlást mutatnak, pedig már több, mint hat éve garázdálkodik az oktatásban ez a rezsim. A "reformok" nem működnek. A "szarnak, bajnak" nincs gazdája.

high up! 2017.02.13. 11:15:56

Na meg persze a GDP/fő alapon katasztrofális magyar adat még annál is rosszabb, mint az, hogy statisztikalilag az EU 5. legfosabb országa lett Bóvlisztán 2016-ra.

Ugyanis elosztási alapon a GDP 90%-a két gazdasági szereplő felezi magának: a külföldi multik illetve Orbaneszku fideszes közpénzlopó bandája.
A maradék 10%-on meg osztozkodik a nömzöti magyar nép, oszt nagyajólét, kurvajóútonhaladunkvégre.

S csak a síkhülye funkcionális analfabéta NER lény tájékoztatására: a külföldi multi kitermeli a GDP-t, aztán abból vesz el magának. A fideszes rablóband meg ellop magának mndent, majd aszonya, hogy ez kell, mer majd ebből lesz a nömzöti GDP meg nömzöti munkahely meg beruházás.
Ja, horvát meg szerb fociklubbokban, Mangalica Lőrinc horvát luxus szállodáiban, na meg persze a külföldi offshore számlákban

FOLYTASSUK!

miva? 2017.02.13. 11:16:07

@MikeBoy: más bajok is vannak itt. Erre felénk van egy kifejezés: másféleszű

dunántúli gyerek 2017.02.13. 11:17:25

a választók közt Orbán a legversenyképesebb

európában legalábbis

miva? 2017.02.13. 11:18:55

@dunántúli gyerek: hagyjuk akkor futni

Választók közt hogy versenyképes valaki?

Kristóf László 2017.02.13. 11:19:01

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Kiegészítem (pusztán azért, mert nem tételesen, hanem példálózó jelleggel soroltam fel egy ország versenyképessége javításának lehetőségeit): fontos feltétel az illető ország politikai stabilitása, a dötéshozók és a lakosság egyező akarata a fejlődés irányáról is. Nálunk etéren is bőven lenne javítani való. Gondolva itt a pénz lenyúlási, presztízs, szakmaiatlan, mániákus alapú herdálásokra.

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 11:19:37

@dunántúli gyerek: A tévénézők között meg a Zsánklódfándámm.

nu pagagyí 2017.02.13. 11:19:51

@Khonsu: Trump még jótékonyan is hathat az EU-ra, erősebb gazdasági és politikai szövetséggé alakulhat.

high up! 2017.02.13. 11:21:30

@Ballib cenzúrázók réme 24: "Azok miatt a diákok miatt romlik a PISA teszt, akik esetén a szülő nem foglalkozik a gyerek tanulmányaival, ne segíti azt sehogy.
Pl cigányok, akik száma rohamosan nő."

Persze persze 24-es samú bolond, perszehogy. 5%-os cigány arány mellett van 20%-os totálisan funkcionális analfabéta réteg. Meg emiatt az 5% miatt landol Birkanisztán a legostobább országok közé. Hábanneg emmár emelt szintü NER matematika, nemde?

Jól van te marhája, a mai eredményeid után el is feljtheted hogy a nap végén megkapod majd Árrpitól a troll pótlékot.

FOLYTASSUK!

nu pagagyí 2017.02.13. 11:24:09

@dunántúli gyerek: A saját propagandája alapján, pont olyan népszerű, mint Kadhafi volt szeretett népe körében. Európa nyugati részén a népszerűsége kb. olyan lehet, mint Meciaré, vagy a sajnálatosan elhalálozott Kaczinskié volt. Egy súlytalan ország nagy pofájú, kekeckedő vezetője, aki nem tud viselkedni.

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 11:26:00

@nu pagagyí: Kb. azon a napon mondják ki a szövetség erősítését, amelyen Dajcstomiék parlamenti székeit kiinnoválják a tér túloldalára.

dunántúli gyerek 2017.02.13. 11:26:31

Schultzra ráborult a szaros vödör, Merkelnek már el sem kell indulni a választáson.

A szocik brüsszelben is lopnak, ez a tanulság.

dunántúli gyerek 2017.02.13. 11:27:33

@nu pagagyí: sajnos ez rajtatok nem segít

nektek marad a szájtépés 2022ig minimum

1ghost 2017.02.13. 11:27:55

Hát ez haláli!

Mivel @Ballib cenzúrázók réme 24 a sarokba szorult, hazugságaiból kibújni nem tud, ezért most ezen a nicken próbálkozik: @dunántúli gyerek:

Szánalmasan röhejes.

De a gazdája fasza egyszer úgyis keresztbe akad a torkán. :)))))))

miva? 2017.02.13. 11:28:00

@dunántúli gyerek: m8nden idők legdrágább kampánya után nem lett érvényes a népszavazás

$pi$ 2017.02.13. 11:28:52

@high up!: "Persze persze 24-es samú bolond, perszehogy. 5%-os cigány arány mellett van 20%-os totálisan funkcionális analfabéta réteg. "

A közoktatásban a cigány tanulók aránya 15%, bizonyos vidékeken a diákok több mint a fele cigány. Szóval ez mellé ment. :)

mno.hu/belfold/becsulheto-a-roma-tanulok-aranya-a-magyar-iskolakban-1280755

miva? 2017.02.13. 11:30:17

@1ghost: na most bizonyító erejű diskurzusba elegyedik magával hamarosan :D
Vagy nem, de azzal csak ugtanúgy lebukik.

high up! 2017.02.13. 11:30:40

@dunántúli gyerek: " a nyugati elemzők szerint a nyugat 35 év múlva már sehol sem lesz...

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ez_lesz_europa_leggyorsabb_gazdasaga_2050-ben.629635.html?"

Nabameg 24-es betegje, nicket váltottál, hogy újrakezdjed a fideszes Hazugságyáradat? Hábammeg, Orbaneszkud meg azt jósolta, hogy Magyarország 2013-ra lesz az EU leggyorsabban növekedő gazdasága. Háaakor most kinek higgyünk??? Az imprilsita, Soros ügynök PWC-nek aki szerint majd csak 40 év múlva, vagy a nömzöti Orbeneszku Viktorunknak, aki szerint már most mi cipeljük a világot a hátunkon?

Ja, Orbanszku azt is mondta, hogy 2018-ra 50% alatt lesz a magyar államadósság. Be is szedte hozzá a dézsmát rendesen. Oszt ott áll a mutató a 78%-on. Van még 10 hónap, meglesz a 28%-nyi államadósság faragás január 1-re?
Hú de izgulok hogy meglegyen, különben majd idejönnek hazudozni a libsik, hogy Orbán Viktor ezt hazudta meg azt hazudta.

FOLYTASSUK!

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 11:31:35

@dunántúli gyerek: Furcsa, hogy harmincpár évvel az után, hogy a labdát a grundra hozó arra hivatkozva mondta ki , hogy ő mindig jobban látja, hogy kiről ment ki taccsra a labda, hogy az a labda az övé, most ugyanezen érveléssel próbálkoznak felnőttek.

Igaz... akkoriban az ilyen egy idő után egyedül maradt a dacos, elkényeztetett akarnokságával, mert nicket váltani nem tudott.

miva? 2017.02.13. 11:31:38

@$pi$: az az összesen 15% a tanulók további 35%-ából funkcionális analfabétát csinál?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 11:31:47

@$pi$: Most, hogy a Cenzúrázó leszerepelt, Kubatov téged is iderendelt hazudozni? Hányan vagytok még?

dunántúli gyerek 2017.02.13. 11:34:17

@dr. mesterséges színezék: hát neked is marad az hogy hajtogathatod hogy majd egy idő után megjön az eszük ........mint 5 éve

a karaván halad

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 11:34:51

@1ghost: Nem az a durva, hogy nicket váltott, hanem hogy érvrendszert, személyiséget is.
Ha valami csoda folytán nem két ember (ami, lássuk be, mégis megeshet, nagy a Lendvai utcai kisállatkereskedés), akkor ez úgy is patológiai eset, ha menőségből stílusgyakorlatnak szánja.

$pi$ 2017.02.13. 11:35:01

@miva?: "az az összesen 15% a tanulók további 35%-ából funkcionális analfabétát csinál?"

Az országos átlag 15%, nem tudom, hogy a PISA teszten hány százalék volt a cigány. Azt sem tudom honnan vetted a 35%-ot.

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Nem kell hozzám szólnod, nyugodtan beszélgess magaddal tovább. Írd le, hogy mennyire egyetértesz magaddal. :D

miva? 2017.02.13. 11:35:20

@dunántúli gyerek: ennek nem volt értelme, már megbocsáss

high up! 2017.02.13. 11:35:36

@dunántúli gyerek: "Schultzra ráborult a szaros vödör, Merkelnek már el sem kell indulni a választáson. "

Tényleg nem kell te aranyos hülyegyerekje a NER-nek, mert a CDU-SPD párosnak ha otthon maradnak, akkor is megvan a kétharmaduk. A náci, embergyülölő testvérpártotok az Afd meg ott kushad a 10%-on.

Jaj, ha Magyarországon is csak 10%-nyi lump hülyéje lenne, nem pedig kétharmad! Háakkor lett vóna valami ebből az országból.
Na de ilyen arányokkal alett vóna a csoda, ha lett vóna.

FOLYTASSUK!

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 11:36:24

@dunántúli gyerek: Meglehet, de 2/3-tól te se értelmesebb, se tisztességesebb nem leszel.
Csak hogy ne legyenek szép reményeid...

dunántúli gyerek 2017.02.13. 11:36:46

@miva?: Nem baj, az a 3 millió szavazat elég lesz a 2018as 3 negyedhez. Nekünk elég.

miva? 2017.02.13. 11:36:47

@$pi$: akkor nem informálódtál. Miért is jöttél akkor ezzel a 15%-kal?

high up! 2017.02.13. 11:37:50

@$pi$: "Az országos átlag 15%, nem tudom, hogy a PISA teszten hány százalék volt a cigány. Azt sem tudom honnan vetted a 35%-ot."

nabammeg ha semmit nem tudsz, akkor fogadd meg Lenin vezéred utasítását: Tanulni, tanulni, tanulni!

Oszt ha megvan a Nyóccosztály, akkor el lehet menni vitatkozni a 14 évesekkel.

FOLYTASSUK!

miva? 2017.02.13. 11:38:51

@dunántúli gyerek: szal a 8és fél millió 70%-a az a 3millió, amivel 3/4 elérhető. Köszönjük a bevezetést a kuszaszemű matematikába

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 11:39:17

@high up!: Matolcsy stratégiai tervnek szánt egyoldalas prezijeit a Nemzeti Ugribugrikkal ki is felejtetted. Azok szerint már mi adunk kölcsön az IMF-nek. Vagy nem is, juszt se adunk, hiába könyörög!

2017.02.13. 11:39:41

@dunántúli gyerek:

Te ugyan azt a hülye következtetést teszed ugyan abból az elemzésből, mint ő
@atomic power 1986DucaDuca:
a második hozzászólásban a legtetején.

"mindenesetre a nyugati elemzők szerint a nyugat 35 év múlva már sehol sem lesz..."

Egyszerűen senki nem állít ilyet.

Itt ez a gyönyörű mondat:
"Ennek következtében 2050-re a világ GDP-jének közel 50 százalékát az E7-ek adhatják, szemben a G7-ek alig több mint 20 százalékos arányával."
Tehát úgy 2.5-szer ennyit fognak termelni.
Ez komoly! És tudod hányszor többen vannak? Több, mint ötször.

Vagyis 2050-re az E7 már fele annyit fog termelni majdnem mint a G7 per fő.
És ezt akarod te úgy hívni, hogy a nyugat már sehol nem lesz....

$pi$ 2017.02.13. 11:39:58

@miva?: "Miért is jöttél akkor ezzel a 15%-kal? "

A csávó azt mondta, hogy 5% cigány arány mellett 20% volt az analfabéták aránya. Erre írtam, hogy a magyar oktatásban 15% a cigányok aránya. Véleményem szerint simán elképzelhető, hogy a PISA teszten kb. 20% cigány vett részt, de az, hogy 5%-nál jelentősen több az egészen biztos.

Netuddki. 2017.02.13. 11:41:01

"közölte, hogy 2018. március 31-ig a 2013-2020 közötti ciklus teljes támogatási összegét, vagyis 9000 milliárd forintot el kell költeni."

Ezek szerint mégsem annyira biztosak abban, hogy 2018-ban megtarthatják a hatalmat. Nagyon helyes, fossanak csak! De az elszórt 9000 milliárd is számon lesz ám kérve...

dunántúli gyerek 2017.02.13. 11:41:43

@miva?: nyolc és fél 1 milliónak is örülnétek

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 11:42:01

@dunántúli gyerek: Pontosan. Direkt nem írtam, hogy olyan cartmenes az egész, már csak a "kabbe gyíkok, én leléptem" hiányzik, de tkp. az megvolt a nickváltással... és a nyenyenye... A dunántúli lehet túlzás, de a gyerek hihető.

$pi$ 2017.02.13. 11:42:13

@high up!: "nabammeg ha semmit nem tudsz, akkor fogadd meg Lenin vezéred utasítását: Tanulni, tanulni, tanulni!"

Azért annyit tudtam, hogy az 5%-os számod nevetséges hazugság. De persze, tudom, amikor szembesítenek azzal, hogy kamuztál akkor mocskolódni kezdesz. :D

Most írd be ghost1 nickkel, hogy mennyire egyetértesz magaddal!

miva? 2017.02.13. 11:44:11

@$pi$: én is úgy tudom, hogy tüzelőért járnak pisa tesztre a romák. Pont úgy, mint fideszre szavazni. Tudod- e hogy működik a teszt? És ha minden roma analfabéta is lenne, még a szerény 20%-nál is lenne 5% deficit ugye, de 50% körüli a funkcionális analfabéták aránya jópár értelmezés szerint

dunántúli gyerek 2017.02.13. 11:44:43

@MikeBoy: tehát a nyugat hanyatlik, a keleté a jövő

ez semmi mást nem mutat, mint amit az értelmesebbek évekkel ezelőtt észrevettek

és a GDP vásárlóerőn számolva óriási szintet lép keleten, nézd meg az oroszokat gazdagabbnak hozzák ki 35 év múlva mint az olaszokat...

miva? 2017.02.13. 11:45:06

@dunántúli gyerek: ennek sem volt értelme. Cigány vagy a haverod szerint

Khonsu 2017.02.13. 11:46:09

@dunántúli gyerek:

Csak nem azokra az elemzőkre gondolsz, akik szerint nem lesz brexit és Clinton nyer?

Az események mostanában valahogy nem követik ezeket a jóslatokat. Mondjuk szerintem ez nem feltétlenül azért van, mert az elemzők hülyék lennének, hanem inkább azért, mert vagy nem elég bátrak, hogy a "vártnál" kissé elrugaszkodottabb forgatókönyveket is végiggondoljanak. Ehhez ugyanis el kéne felejteniük néhány tabut a gazdasági rendszerrel és a társadalmi folyamatokkal kapcsolatban.

miva? 2017.02.13. 11:47:25

Üzenem a főnöknek, hogy ez így nagyon gyenge. Nincs jobb? Mondjuk szórakoztató, de én a helyében pénzt nem adnék érte

dunántúli gyerek 2017.02.13. 11:50:37

@Khonsu: ne, ezek nem azok az elemzők, és ez nem politikai elemzés

persze nem biztos semmi, pláne 35 éves távlatban....de a nyugat biztosan nem fog fejlődni....magas alapról csökkenő népességgel import kecskebaszókkal ez nem megy. A világgazdaság meg szerintük 130%kal lesz nagyobb 33 év múlva mint ma. Csak a nyugatnak kis része lesz ebben.

miva? 2017.02.13. 11:51:57

@dunántúli gyerek: valóban hogy meggyengítette az USA- t is a sok bevándorló. Bezzeg indiánokkal más hol tartanának

Kristóf László 2017.02.13. 11:52:42

@MikeBoy: A felhozott példád ugyanabban a befektetési környezetben végrehajtott két akvizíció eredményességét hasonlítja össze.
Erre szolgál a profitráta.
Én eltérő: vonzó, támogató, eredményes működést lehetővé tevő, illetve az ezzel ellentétes gátló, kúlönadókat alkalmazó befektetési környezetet hasonlítottam össze. Mégpedig egy szubjektív "mutató", a versenyképességi szint jelentős tényezőjeként.

Khonsu 2017.02.13. 11:53:40

@dunántúli gyerek:

Lehet, hogy meglepő, de ahhoz, hogy végleg megszabadulhasson tőlük az ország, az kell, hogy 2018-ban még nyerjenek. Mert így rájuk szakadnak majd a problémák, nem az utódjukra.

$pi$ 2017.02.13. 11:55:12

@miva?: "jópár értelmezés szerint"

Ki a fenét érdekel? Mondta valaki, hogy 5% a cigányok aránya, jeleztem, hogy szinte lehetetlen, hogy ennyi legyen, 15% vagy a felett volt szerintem. Ennyi. Hivatkoztam egy cikket, ami erről szólt.

Igen, tudom, fel lehet mutatni olyan értelmezést, hogy egymillióan költöztek el, a maradék éhezik, india mögött járunk versenyképességben és az afrikaiak is azért kerülik el az országot, mert a merkel mondta nekik és nyilván nem a szögesdrót miatt. És persze 50% az analfabéták aránya, 2010 előtt meg minden egyes kiskölyök egyetemi szinten nyomta a trigonometriát ógörögül.

A fene nagy helyzet, hogy itt van a pamut, okádja magából hat néven a teljesen fals számokat. Semmi értelme.

2017.02.13. 11:57:26

@dunántúli gyerek:

"tehát a nyugat hanyatlik, a keleté a jövő"
NEM! A kelet (igazából a fejlődőd, feltörekvő piac - azért hívjuk így, mert most a fasorban sincsenek) felzárkózik és még nagyon messze van egy 30 éves előrejelzés alapján is...

Csak egyszer próbálom meg elmagyarázni egy példán keresztül, többször nem. MERT EGYÉBKÉNT TOTÁL TRIVIÁLIS!

Elmész Ausztráliába és keresel a civilizációval még sosem találkozott törzset.
Az első évben adsz nekik egy rakás vetőmagot.
Ekkora GDP növekedést, amit ezek csinálni fognak nem láttál még soha.
A következő évben, fűrész kalapács, szög. GDP növekedés az egekben.
És így tovább, minden évben megteszed ezt 30 évig és elrepítetted őket a középkorba.
Ez a törzs fénysebességgel közelít hozzád GDP növekedés szempontjából.

Aztán meglátod ezt egy cikkben:
"tehát a dunántúli gyerek hanyatlik, az ausztrál törzsé a jövő"
Na vajon mi lesz az első gondolatod? Én röhögnék egy nagyot az biztos....

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 11:58:18

@$pi$: "Véleményem szerint simán elképzelhető, hogy a PISA teszten kb. 20% cigány vett részt"

Kurva mindegy. 2012 és 2015 között erőset romlott a PISA teszt. Akárhogy matekozol, csűröd-csavarod. Saját magunkhoz képest is romlott.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 11:59:54

@1ghost:

Cukik ezek a Soros bérencek.

Csak és kizárólag személyeskednek, viszont cserébe 4-5 nicket is csinálnak per fő.
Te pl mesélhetnél milyen mélyen szántó gondolatod volt eddig itt.

Én Eurostat adatok tucatjaival cáfoltam minden ballib bérrettegő marhaságot.

Dehát tudjuk.

A karaván halad, a ballib kutya ugat.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 12:00:41

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Viszont ez is igaz:

A PISA teszttel egyidőben jött ki a felmérés, hogy a jól teljesítő diákok teljesítménye még javult is:
index.hu/belfold/2016/12/05/sok_a_kivalo_es_sok_a_nagyon_gyengen_teljesito_diak/

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 12:00:55

@dunántúli gyerek: "tehát a nyugat hanyatlik, a keleté a jövő"

Akkor húzz el keletre éhezni az oroszokhoz. :))

Kőolaj bányászat nélkül rég kifingtak volna.

$pi$ 2017.02.13. 12:02:00

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Kurva mindegy. 2012 és 2015 között erőset romlott a PISA teszt. Akárhogy matekozol, csűröd-csavarod. Saját magunkhoz képest is romlott. "

Az eredeti érv az volt, hogy a cigányság aránya növekedik és az okozza a rosszabb eredményt. Nem én állítottam, én nem tudom, hogy miért romlott.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 12:02:08

@Ballib cenzúrázók réme 24:

index.hu/belfold/2016/12/05/sok_a_kivalo_es_sok_a_nagyon_gyengen_teljesito_diak/
"Az átlagos magyar eredmény alapján a 4. évfolyamos diákjaink tudása javult a korábbi méréshez képest, mára az egyik legjobb európai eredmény az övék. Azonban a magyar 8. évfolyamosok 1999-ben 552 ponttal a legjobban szereplők között voltak a vizsgálatban, 2015-ben már csak 527 pontot értek el. De még ez is szép eredmény, a vizsgált országok átlaga 500 pont volt."

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 12:02:49

@$pi$: "És persze 50% az analfabéták aránya, 2010 előtt meg minden egyes kiskölyök egyetemi szinten nyomta a trigonometriát ógörögül."

Nem tudom, láttad-e az inkriminált tesztet, de ha igen, ezt az oldalvágást nem tudom mire vélni.

Pont nem a biflázás (amiben nagyok vagyunk) bevasalása volt a témája, hanem hogy tudjon a kölök elolvasni és megérteni 3 mondatot és egy ahhoz kapcsolódo kép információtartalmát le tudja puskázni.
Na ez nem ment.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 12:04:24

@$pi$:

Én állíottam.

Mindenki aki tanított már, vagy beszélt tanárral, az pontosan tudja, hogy vidéken a cigánygerekek 91%-a semmilyen segítségét nem kap szüleitől.

És mivel egyre többen vannak, így arányaikban jelentősen rontják az átlagot.

Az agyon dícsért Helyőkeresztúri iskola modell arról szól, hogy ott sikerült a cigánygerekeket bevonni az iskolai aktivitásba, csoportos oktatási módszerrel, annak ellenére hogy otthonról semmilyen támogatást nem kapnak.

pamut 2017.02.13. 12:05:42

Lázár a legcinikusabb maffiózó gazember, de azt el kell ismerni, hogy - pont a cinizmusa miatt - néha (szemberöhögve a hallgatóságát) beismeri mekkora fasz ő és a kormánya.

Azt, hogy brutálisan rontotta ő és a kormánya a magyar nemzet versenyképességét, már korábban is beismerte (pontosabban: nem tudja tagadni a tényeket), már tavaly is:

"Lázár beszédében nem próbálta szépíteni az ország leromlott versenyképességét. "Beszéljünk őszintén, Magyarország versenyképessége brutálisan romlott", mondta"
index.hu/gazdasag/2016/11/24/lazar_brutalisan_romlott_a_versenykepesseg/

Mondjuk szerintem hazudik, nyilván Soros bérelte fel, hisz a valóság az hogy Mo. jobban teljesít, erősödik, stb.

1ghost 2017.02.13. 12:06:23

@miva?:

Jaja! Előkapja a másik 20 nickjét is! :)))))

@$pi$: Hehehe te hülye kretén! Hehehehe... Ezen a nicken is felismerünk te ótvar orbánista bérhazudozó!

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 12:09:03

@1ghost:

Ti dolgoztok több nicken.

Pl mindenki számára világos, hogy te, és miva, meg csuvi uyganaz a nick.

Az összes többi ballib pedig "a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt" tulajdona, aki már számtalanszor lebukot azzal, hogy önmaga se tudja követni annyi nickel fórumozik
Pl Tibi, meg pamut néven is.

dunántúli gyerek 2017.02.13. 12:10:49

@miva?: fehér bevándorló=fejlődés

színes bevándorló=szegénység plusz szocializmus

pamut 2017.02.13. 12:12:58

@Ballib cenzúrázók réme 24:
:DDD

Amikor már Lázár is beismeri hogy a kormány mekkora károkat okozott a kormánya Mo.-nak, jössz hazudozni :)))))

$pi$ 2017.02.13. 12:16:04

@Ballib cenzúrázók réme 24: "Pl mindenki számára világos, hogy te, és miva, meg csuvi uyganaz a nick."

Jah, vicces olvasni. Kábé olyan mint amikor a pici gyerekek elbújnak, a felnőttek meg úgy csinálnak mintha nem tudnák hová tűntek... aranyos. :)

www.huffingtonpost.com/2015/06/30/kids-funny-hiding-spots_n_7698998.html

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 12:16:25

@$pi$: "Az eredeti érv az volt, hogy a cigányság aránya növekedik"

Hülye érv.

A 2012-es PISA tesztnél nagy volt a mellényed, hogy nem volt még elég idő, hogy a reformok kidolgozzák magukat, majd a következő tesztnél meglátjuk. Hát megláttuk. Úgyhogy húzd össze magad!

1ghost 2017.02.13. 12:17:40

@Ballib cenzúrázók réme 24: @$pi$: @atomic power, @1986DucaDuca:

Hehehe.... ezernickű bérhazudozókám, hehehe Blogger Géza! Akkorát buktál mint az ólajtó ....A stílus maga az ember!

Hehehehe..... menj vissza rogán propaganda osztályára..., hogy ideje lenne egy nálad értelmesebb hülyét keríteniük....

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 12:18:17

@dunántúli gyerek: Az egyenletekben kifejezett történelmi zanzádhoz persze a bevándorlócsoportok által magukkal vitt fegyverek mennyiségének semmi köze.

Elmeroggyant egy figura vagy ezzel a tudatlan és/vagy elhallgató küldetéstudattal.
Milyen érzés egy törpe machiavellista még törpébb csivavájának lenni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 12:19:07

@Ballib cenzúrázók réme 24: "a jól teljesítő diákok teljesítménye még javult is:"

Tehát a szegregáció sikert aratott, a gyengébbeket még jobban eltapostátok? És erre még büszke is vagy, te magyargyűlölő! Hányok tőled.

pamut 2017.02.13. 12:20:30

@1ghost: @Ballib cenzúrázók réme 24:

Na akkor tegyük tisztába ki hazudozik itt egy tucat kamunikken folyamatosan. Szegény hülye batyu (egyéb nevei: Larry Silverstein, Ballib cenzúrázó, stb.) volt akkora kretén, hogy elszólja magát. Idézem:

"Larry Silverstein 2016.12.25. 19:24:31
Végigpergetem a 12 nikkemet, lezsibbad a kezem mire találok egyet ami nincs kitiltva erről a fosblogról. És ez sir a sajtószabi miatt."

comment.blog.hu/2016/12/25/meg_a_fideszes_frakciovezeto-helyettes_is_gusztustalan_amit_a_habony-media_muvel/full_commentlist/1#c32024419

Mondjuk e nélkül is köztudott hogy kamunikkekel operál ez a fizetett fideszes hazaáruló.

$pi$ 2017.02.13. 12:21:29

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Tehát a szegregáció sikert aratott, a gyengébbeket még jobban eltapostátok?"

Mert a cigányok azért nem tudnak írni-olvasni, merthogy eltapossák őket. Nagy a te hited.

"És erre még büszke is vagy, te magyargyűlölő! Hányok tőled. "

Nagyon nagy. :D

pamut 2017.02.13. 12:21:50

@$pi$:

Akkor ez neked is szól:

comment.blog.hu/2016/12/25/meg_a_fideszes_frakciovezeto-helyettes_is_gusztustalan_amit_a_habony-media_muvel/full_commentlist/1#c32024419

"Larry Silverstein 2016.12.25. 19:24:31
Végigpergetem a 12 nikkemet, lezsibbad a kezem mire találok egyet ami nincs kitiltva erről a fosblogról."

Szeretsz másokat a saját bűnöddel rágalmazni, ugye, mind a 12 nikkeden?

pamut 2017.02.13. 12:23:33

Látom batyu mind a 12 kamunikkén vért izzad hogy a kormány brutális kudarcának beismeréséről elterelje a figyelmet :-))))

Mekkora egy féreg vagy batyukám....

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 12:24:06

@Ballib cenzúrázók réme 24: "jelentősen rontják az átlagot."

2012-ben is rontották.

A 2015-ös PISA teszt a 2012-eshez képest IS durván ROMLOTT.

Hiába mosakszol, ELKÚRTÁTOK. MIT ELKÚRTÁTOK, ELBASZTÁTOK. NEM KICSIT. NAGYON ELBASZTÁTOK'

pamut 2017.02.13. 12:27:43

Mellesleg Lázár János sorozatos beismerései arról, hogy brutálisan rontották a magyar nemzet versenyképességét, még egy dolog miatt extra tragédia:

Amiatt, hogy a magyar történelemben soha, ismétlem: SOHA nem volt olyan kormány, amely ilyen elképesztő, óriási külső segítséget kapott, olyan kormány, amely gyakorlatilag pénzesőben fürdött.

Ezer évente egyszer van ekkora esélye egy országban egy kormánynak látványosan javítani, fejleszteni az országot, robbanásszerű fejlődést elérni, mivel annyi pénz dőlt az országra, minta olajat vagy gyémántbányákat fedeztek volna fel az Alföldön.

Ezt az ezer évente egyszer adódó, páratlan esélyt játszotta el az Orbánmaffia - sőt, nemhogy javították volna a versenyképességet, de brutálisan rontották is.

Ez maga a totális kudarc.

$pi$ 2017.02.13. 12:29:28

@pamut: "Szeretsz másokat a saját bűnöddel rágalmazni, ugye, mind a 12 nikkeden? "

Az egy másik user, nem én vagyok. De mondogasd csak, hogy én vagyok, nem nagyon érdekel.

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 12:36:31

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Ezt így mégse. Mindenki úgy és oda menekíti a gyerekét az optimumot elérendő, ahogy és ahová tudja.
Ezt lehet szegregációs törekvésnek hívni, és törvényileg, rendeletileg tiltani - akár bírósági ítélet ellenére is, mint MB - csak ez önlábonlövés.
Azt kell elérni, hogy az optimum a menekítő számára is a szegregálatlan helyen legyen. Aki ezt nem tudja elérni, az jobb, ha nem is tesz és nem mond semmit, mert azzal árt a legkevesebbet.

ogli dzsí 2017.02.13. 12:36:49

@pamut: 'Amiatt, hogy a magyar történelemben soha, ismétlem: SOHA nem volt olyan kormány, amely ilyen elképesztő, óriási külső segítséget kapott, olyan kormány, amely gyakorlatilag pénzesőben fürdött.'

- leszámítva a hitelfelvevő, s ezt GDP csökkenéssé konvertáló szocikat.

pamut 2017.02.13. 12:41:03

@ogli dzsí: Megtennéd hogy alátámasztod az állításod valami ténnyel? Vagy csak a beszélsz a világba?

pamut 2017.02.13. 12:42:14

@$pi$:
Hahó, itt ismerted be!: "Végigpergetem a 12 nikkemet"

1ghost 2017.02.13. 12:42:46

@pamut:

Pamut ez kurva jó! :)))))) Nem is tudtam róla, hogy ez a hülye saját magát buktatta le! Ekkora barom, hogy lehet valaki?

És ez a tökkelütött bérhazudozó most ezen próbálkozik: @ogli dzsí:!

:)))))))))

ogli dzsí 2017.02.13. 12:45:08

@pamut: köztudomású tényeket kinek támasszak alá, a net leghülyébb trolljának?

2002 GDP arányos adósság 56%
2010 GDP arányos adósság 82%

közben a GDP éves növekedési üteme csökkent a 2002es 4-5%ról 2007-08ra 0-1%-ra, csakis Magyarországon, egyik szomszédnál sem volt ilyen tendencia.

konrada 2017.02.13. 12:45:59

@MikeBoy:
Értelmezd ezt másként: van neked x mennyiségű pénzed. Ezt te be akarod fektetni.
Adott egy környezet, ahol sokaknak van x mennyiségű pénze, a piac meg telített a verseny miatt.

...aztán adott az általad felemlegetett elmaradott világ, ahol pénz jelenleg nincs, viszont potenciális vevőjelöltek vannak, s a piac még nincs telítve.

Te hol fektetnéd be az x mennyiségű pénzedet? Ott, ahol a piac telített, a már piachoz jutott konkurencia meg azzal van elfoglava, hogy te ne jussál be,
...vagy ott, ahol a befektetésedre valóban szükség van, és a verseny hiánya miatt extraprofitot érhetsz el?

Na látod: ezért lesz az a világgazdaság motorja, miközben természetesen igazad van: az egyének még mindíg sokkal jobban élnek a telített piacon majd...
...csak jóval kevesebben vannak - így az összfogyasztásuk, termelésük is kevesebb lesz - mint ott, ahol lényegesen szerényebben, de sokkal-sokkal többen élnek....

...s kb ezt magyarázza az elemzés....

pamut 2017.02.13. 12:47:00

@ogli dzsí:

Amíg keresed a nem létező bizonyítékaidat, íme a valódi számok arról a GIGANTIKUS pénzesőről, ami teljesen példátlan az EZER ÉVES magyar történelemben, és amely extrém kivételes, soha vissza nem térő esélyt eljátszotta, elpazarolta az orbánmaffia:

A számok:
--- 2010 és 2015 EU támogatások: több mint a GDP 26%-át teszik ki (és ebben még nincs benne 2016!!!!)

--- Orbán lenyúlta és felélte a manyupot is. Ez a GDP 10,5%-át tette ki.

--- A manyup szétrombolása után még évente 360 milliárd forrás szabadult fel, mert a befizetés egésze ismét az államhoz megy, ez 6 év alatt 2000 milliárd Ft, a GDP 6,5%-a.

--- Orbán 2010. június 30-a óta felélte a devizatartalék jó részét: 35.174 milliárdól 24.384 milliárdra csökkentette:
www.vg.hu/penzugy/devizapiac/csaknem-6-milliard-euroval-csokkentek-a-devizatartalekok-2016-ban-480307
Ez a közel 11 milliárd eurós nemzeti vagyonfelélés a GDP-ban kifejezve 11%-nyi részt tesz ki, azaz ennyivel is több forrás állt rendelkezésére Orbánnak.

Összegezve: A GDP 54%-át kitevő forrása volt az elmúlt 6 évben Orbánnak az ország felemelésére, fejlesztésére. ÉS!: ebben még nincs benne a 2016-os év EU-segélye. Részint külső segélyekből, részint belső vagyonfelélésből. (És ezt még lehetne fokozni, pl. a MOL-részvényekre egyből elszórtak a GDP 1%-ányi összeget, meg világcsúcs ÁFA-ból is bejött sok pénz, stb., szóval a valódi források 60% fölött vannak)

Ilyen hatalmas pénztömegben korábban soha egy magyar politikus, vezér, király, elnök, stb. nem fürdött. Lényegében pénzben úszott az ország az elmúlt években, történelmileg is páratlan módon.

Ezt a kivételes, 1000 évente egyszer adódó esélyt játszotta el Orbán. Ilyen mázlis helyzetben is sikerült még a visegrádi országok közül is lesüllyedni a legutolsó helyre, sikerült brutálisan rontani a versenyképességet.

pamut 2017.02.13. 12:51:04

@ogli dzsí:
:DDD Hogy te batyukám mindig azt hazudod hogy nem volt világválság, meg hogy nem növesztettek fel egy 3ezer milliárdos manyup-alapot :))) Na, hazudj még ;)

Amúgy mint látod az eggyel fentebbi kommentemben én kapásból összedobtam neked egy, a GDP 60%-át kitevő forrást, ami EZER ÉV alatt páratlan, ezzel sikerült brutális kudarcot, beismert versenyképesség-zuhanást összehozni.

Ne akarj te velem vitatkozni batyu, mert mint látod felmosom veled a padlót.

konrada 2017.02.13. 12:51:22

@dr. mesterséges színezék:
Így igaz. Nem mindegy, hogy a szegregálás spontán alakul ki, vagy irányítottan:
Azaz ha egy iskola azért szegregálódik, mert a környék olyan lett - hát ez van: próbálni kell pozitív diszkriminációval ezt a hátrányt csökkenteni...
Viszont ha azért, mert bőrszín alapján teszik, az ellen fell kell lépni!

pamut 2017.02.13. 12:52:38

@1ghost:
Igen, tényleg ilyen hülye :DDDD

Te is terjeszd ezt az ön-lebuktatós kommentjét batyunak, annyira vicces :))

És nézd, ahogy beírtam, AZONNAL elhúzta a csíkot, nem is önlebuktatás ez is, áááá dehogy :DDDDD

2017.02.13. 12:52:48

@konrada:

Nem az elemzéssel van a bajom!
Hanem a következtetéssel:
"tehát a nyugat hanyatlik, a keleté a jövő"
Ez az ami nem igaz.
Nem a nyugat hanyatlik, hanem a kelet felzárkózik. És ez rendben is van.
Csak e miatt ne temessük azt a világot, amit nem kell....

konrada 2017.02.13. 12:55:35

@pamut:
...azért ne maradjon ki a nagy összehasonlításból az se, hogy 2004-2010 között is volt EU-s támogatás, hogy közben hitelben 12 ezer mrd-t vettek fel - ami a 2010-es éves GDP 36%-át jelentette - és eladtak cca. 2 ezer mrd közvagyont is.

Ha mindezeket beleilleszted a rendszeredbe, úgy lehet vitatkozni a számokon, mert ez így elég féloldalasra sikerült...

konrada 2017.02.13. 12:59:53

@MikeBoy:
Ebben igazad van, de befektetői szemmel írt ellemzésnél az, ami nem extra-haszonnal jár, az már hanyatlás.
...az más kérdés - ha egyoldalúan csak az ellemzés egyik adatsorát érti meg az azt olvasó, és abból következtet. ;)

pamut 2017.02.13. 13:01:08

@konrada:
Na és mennyi EU-támogatás jött 204-2010 között? elárulom neked: harmadannyi mint 2010 és 16 között. Ja, meg az amúgy szar szocik csak kiizzadtak magukból egy 3000 milliárd a manyupot, na meg akkor volt a világválság is. Ha gondolod elkezdhetünk matekozni, de ebből az összehasonlításból orbánmaffia fog szarul kijönni, erről előre biztosítalak.

Szarok voltak a szocik? De még mennyire!
Sikerült őket is brutálisan alulmúlnia Orbánéknak? Elherdálni egy 1000 évente egyszer adódó esélyt? De még mennyire!

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 13:04:05

@konrada: "Viszont ha azért, mert bőrszín alapján teszik, az ellen fell kell lépni!"

Az lépjen fel itt is, akinek szándéka és ereje is van ahhoz, hogy szétválogassa és valahogyan szankcionálja azokat, akik miatt a diszkvalifikált lett a bőrszín és azokat, akik az egy kalap alá vétel ártatlan áldozatai.

Aki ezt a munkát nem akarja felvállalni, és csak az jut eszébe, hogy letagadja, hogy a bőrszínen kívül más is van a háttérben, az mégis inkább kussoljon, különben arról lesz híres, hogy eltüntetett a föld színéről egy liberális(nak mondott) pártot és egy füst alatt felemelt egy szélsőjobbost miközben folyamatosan azt pofázták neki, hogy ezt az egyet nem kéne, mert ez lesz a következménye.

ogli dzsí 2017.02.13. 13:04:19

@pamut: 2007ben nem volt világválság, csak szoci-válság.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 13:04:42

@pamut:

Szerencsétlen pamut..

Vért izzad, mire kimagyarázza az agyhalott haverjainak a tényadatokat, miszerint az Elkúrók a legszarabbak voltak az egész Eu-ban, Orbánék alatt meg csökkent az eladósodottság, amit csak a Németek tudtak azegész EU-ban elérni:

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp
GDP arányos hiány:
----------------------
2002:
Eu-s átlag: 60%, Magyarország: 54%

2010:
Eu-s átlag: 78%, Magyarország: 82%
Tehát az MSZP-SZDSZ kormány alat az EU-s átlaghoz képest is romlott, 28% adósság növekedés.

2014:
Eu-s átlag: 87%, Magyarország: 77%
Tehát a Fidesz kormány alatt az EU-s átlaghoz képest is javult, 5% csökkenés.

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+unemployment
Munkanélküliségi ráta:
-------------------------
2002:
Eu-s átlag: 8,9%, Magyarország: 5,5%

2010:
Eu-s átlag: 9,6%, Magyarország: 11,2%
Tehát az MSZP-SZDSZ kormány alatt az EU átlaghoz képest is jelentős romlás, 5,7%-os növekedés.

2014:
Eu-s átlag: 9,8%, Magyarország: 7,5%
Tehát a Fidesz kormány alatt az EU-s átlaghoz képest is javult, 3,7% csökkenés.

Ezek a tények.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 13:06:33

@ogli dzsí:

Így van.. Válság 2008 elején volt, viszont az minden országot érintett.

Ám a szocik válság elött, válság alatt, és válság után is az egész EU legszarabb gazdasági adatait reprodukálták.

Így lehet, hogy amíg 2002-ben a Szlovákok elött voltunk, 2010-re az EU utolsói lettünk a Görögökkel holtversenbye.

Azóta a Görögök már csődbe mentek, mi meg kapaszkodunk vissza, mert hála az égnek az elkúrókat elkergettük mindörökre !

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 13:06:49

@pamut: Belgaként hadd kérjem szépen belgául, diszkréten: basszátok meg az kormányváltó szerepcserés lopásrelativizálásotokat.

pamut 2017.02.13. 13:09:15

@ogli dzsí:
és ki mondta hogy 2007-ban volt a világválásg?
csak ilyen szarul tudsz mellébeszélni?

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 13:10:04

@Ballib cenzúrázók réme 24: Kapaszkodsz ám tudod hova.
Oké, az óriásplakát biznisz dinamikus fejlődése minden kétkedőt meg tudj győzni.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 13:10:38

@konrada:

Nem született még meg az a ballib aki véget tud vetni a szegregációnak.

Ugyanis a szegregáció azért alakul ki, mert minden szülő kiveszi onnan a gyerekét, ahol 4-nél többb cigány jár.
Mert ott már nem lehet oktatni, és mindennaposak a tanárok alázásai a diákok, és kedves szülők által egyaránt.

Azaz amíg a fehér szülőkre nem tudják rákényszeríteni erőszakkal, az elbaszott ballib dogmákat, addig lesz szegregáció.
Márpedig remélem ez soha nem következik be.
Remélem a ballibek diktatúrája a kommunizmus letüntével soha nem jöb vissza, ahogy 2006.10.23 is csak egy rossz emlék lett.

pamut 2017.02.13. 13:10:40

@dr. mesterséges színezék: én nem relativizálok, pont azt mondom hogy mindkét banda szar volt, az viszont tény hogy a számok nem hazudnak, Orbán még szarabbak voltak, ez van, én csak reagáltam a fideszes hazudozására.

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 13:11:29

@pamut: OK, bocs, a gyógyszer után nézek. Písz, ég a pofám.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 13:12:40

@dr. mesterséges színezék:

Eurostat adatok, és tények mutatják, hogy a sokkal jobbak vagyunk mint a többiek a régióban.
Az más kérdés hogy 2010-re a béka segge alá sűllyedtünk hála az elkúróknak, és tetemes előnyre tettek a többiek szert, amit le kell dolgozni.

ogli dzsí 2017.02.13. 13:12:59

@pamut: 2007ben már nem volt mo-n GDP növekedés, a régióban egyetlenként, masszív hitelfelvétel mellett se.

pamut 2017.02.13. 13:13:10

@Ballib cenzúrázók réme 24:
:DDDDD

batyuka!!! még mindig ezt a szart másolod be úljra és újra? :DDDD de gyange vagy még mindig! :DDDD

nesze ezt cáfold, ha tudod, de nem tudod, szóval majd gyurcsányozni fogsz, te nyomorék hazaáruló :D

A számok:
--- 2010 és 2015 EU támogatások: több mint a GDP 26%-át teszik ki (és ebben még nincs benne 2016!!!!)

--- Orbán lenyúlta és felélte a manyupot is. Ez a GDP 10,5%-át tette ki.

--- A manyup szétrombolása után még évente 360 milliárd forrás szabadult fel, mert a befizetés egésze ismét az államhoz megy, ez 6 év alatt 2000 milliárd Ft, a GDP 6,5%-a.

--- Orbán 2010. június 30-a óta felélte a devizatartalék jó részét: 35.174 milliárdól 24.384 milliárdra csökkentette:
www.vg.hu/penzugy/devizapiac/csaknem-6-milliard-euroval-csokkentek-a-devizatartalekok-2016-ban-480307

Ez a közel 11 milliárd eurós nemzeti vagyonfelélés a GDP-ban kifejezve 11%-nyi részt tesz ki, azaz ennyivel is több forrás állt rendelkezésére Orbánnak.

Összegezve:
A GDP 54%-át kitevő forrása volt az elmúlt 6 évben Orbánnak az ország felemelésére, fejlesztésére. ÉS!: ebben még nincs benne a 2016-os év EU-segélye. Részint külső segélyekből, részint belső vagyonfelélésből. (És ezt még lehetne fokozni, pl. a MOL-részvényekre egyből elszórtak a GDP 1%-ányi összeget, meg világcsúcs ÁFA-ból is bejött sok pénz, stb., szóval a valódi források 60% fölött vannak)

Ilyen hatalmas pénztömegben korábban soha egy magyar politikus, vezér, király, elnök, stb. nem fürdött. Lényegében pénzben úszott az ország az elmúlt években, történelmileg is páratlan módon.

Ezt a kivételes, 1000 évente egyszer adódó esélyt játszotta el Orbán. Ilyen mázlis helyzetben is sikerült még a visegrádi országok közül is lesüllyedni a legutolsó helyre, sikerült brutálisan rontani a versenyképességet.

pamut 2017.02.13. 13:14:16

@ogli dzsí:
beszélsz magyarul?

ezt kérdeztem: ki mondta hogy 2007-ban volt a világválság?

tudsz erre válaszolni?

vagy továbbra is pofátlanul mellébeszélsz?

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 13:15:54

@Ballib cenzúrázók réme 24: Ez így majdnem, de csak majdnem, és ahogy írod, egy kalap szar.

Az a magyar szakmunkásképzés, amelyhez most képes ez a mocsok banda lerántani a szakközépiskolákat, 1 cigány/osztály arány alatti is olyan miliőt volt képes mindig is teremteni, amelybe belecsöppenve az utcasarki/alvilági stílust nem szokott diák és szülő fejvesztve menekül.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 13:16:30

@$pi$: "a cigányok azért nem tudnak írni-olvasni"

Mert kurva szar az oktatás. Akármilyen szar vagy jó volt előtte, orbán ELKÚRTA'

Saját magatokhoz képest romlott nagyot.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 13:16:55

@pamut:

Hazudsz Pamut.

A Manyup egy részéből az MSZP által elkótyaveytélt bamnkokat, részvényeket, vásárolták vissza, amiből a szoci elkúrók több ezer milliárd extra bevételre tettek szert (Csak MOL részvényen 500 milliárd, amit a Fidesz vásárolt vissza !), amit elkúrtak, úgy hogy közben rommá adósították az országot.

A maradák részt államadósság csökkentésre fordították.
Uyganis a 82%-os államaadósság, plussz IMF hitelnek 10% fölötti törlesztőrészlettel iszoníú nagy költségei vannak, hála az elkúróknak !

konrada 2017.02.13. 13:16:56

@pamut:
Mondom, én elfogadom amít írsz, ha azokat azáltalad oly szépen kiválogatott számok mellé ugyanazon metodikával beírod ezeket is, és úgy hasonlítod össze.
...aztán ha úgy is az jön ki....

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 13:19:14

@dr. mesterséges színezék:

Nem tünt fel, hogy a tanárok alázása, így a tanárverések, és a diákok, szülők jogainak kiszélesedése Magyar Bálinték alatt kezdődött ?

Hogy ott jártak be tanárt püfölni ?
Hogy az elkúrók alatt lett szitokszó a tanár szakma becsülete ?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 13:19:30

@dr. mesterséges színezék: "Azt kell elérni"

Azt kell elérni, hogy mindenkinek egyenlő esélye legyen jóminőségű oktatáshoz. Nem kell ezen agyalni, erre vannak szakemberek. Persze nem a Rózsa vagy az csuti geci vagy a lézer.

Ezen nem szabad spórolni pénzt és munkát. A jövőnket lopják el.

ogli dzsí 2017.02.13. 13:21:02

@pamut: nem, semmilyen világválság nem volt.

2007re érett be a szoci csődpolitika. Szerencsére megérte, a magadfajta most már csak itt oszthatja az eszet a B1 blogon.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 13:21:43

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

A megoldás, hogy azokat akik nem segítik a gyerek iskolai előrehaladását el kell kötni, és elvenni tőle a gyereket.

Különben ugyanolyan agyhalott lesz belőle is, mint a szüleiből, akik semmi mást nem tanítanak a porontynak, csak azt, hogy eltartja őt is majd a fasza, ahogyan az apját és a 35 éves nagyapja esetén is.

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 13:23:04

@Ballib cenzúrázók réme 24: Csak az a rohadt 2010-es kampány ne lett volna az elszámoltatással és korrupcióüldözéssel, amit most relativizálgatással kell feledtetni, mert hát nem egészen úgy alakult - bár biztosan van, aki elhiszi, hogy Lőrinc bátyót a jó CO2 nyomás és a biztos kéz tette valakivé.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 13:23:40

@Ballib cenzúrázók réme 24: "Eurostat adatok, és tények mutatják, hogy a sokkal jobbak vagyunk"

Csak az a kár, hogy az ellenkezőjét mutatják. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 13:24:59

@ogli dzsí: "nem volt mo-n GDP növekedés"

MOST NINCS 6 ÉVE GDP NÖVEKEDÉS!!!

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 13:25:41

@dr. mesterséges színezék:

Az elszámoltatás mantra az mindig is a vérgőzős idiótáknak szólt.

Ahol brüsszel utaltalatja vissza a pofátlan MSZP-s végkielégítéseket, ott mi a faszt lehetne tenni ?

pamut 2017.02.13. 13:25:50

@konrada: ott vannak a számok, leírtam, csak össze tudod vetni? vagy félsz hogy nem az az eredmény jön ki amit szeretnél? igen, félsz.

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 13:26:10

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Még egyszer leírom, többet nem (itt): aki úgy nyúl ebbe, hogy a piszkos munkát nem végzi el, szitokszóvá teszi a liberálist és felemeli a szélsőjobbot.
És lőn.
És láták, hogy ez most így jó?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 13:26:57

@Ballib cenzúrázók réme 24: "A maradák részt államadósság csökkentésre fordították."

Az egészet kellett volna. Nem lopni.

pamut 2017.02.13. 13:29:22

@ogli dzsí:
Szemben a beteges hazudozásaiddal sem én sem senki nem mondta hogy 2007-ben lett volna a világválság. Az 2008-9-ben volt. Attól még hogy te olyan kis hülye vagy batyukám, hogy egyszerűen beszélni sem bírsz arról ami nem illik a koncepciódba, attól még volt világválság. és mielőtt ismét hazudnál: nem, nem 2008-ben, hanem picit később, de volt.
a számok összesítése alapján az Orbán kormány egy brutálisan szar kormány, MÉG A SZOCIKNÁL IS SOKKAL SZARABB, nem csak lopásban de gazdaági "teljesítmény"-ben is, és ezt már Lázár János is kénytelen elismerni, na nem mintha nélküle ne lenne tény.

Na és most ismét ne törődj semmivel, csak gyurcsányozz, máshoz úgyse értesz :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 13:29:54

@Ballib cenzúrázók réme 24: "akik nem segítik a gyerek iskolai előrehaladását el kell kötni"

Mit akarsz orbánon elkötni.

Vagy felkötni gondoltad? Mert ahhoz hozok kötelet.

pamut 2017.02.13. 13:31:11

@ogli dzsí: látom fáj az igazság, fideszeske ;)

konrada 2017.02.13. 13:32:42

@pamut:
De tudod mit?
Én megtesztem helyetted, hogy segítsek neked:
2002-2012 között:
Felvettek 12 ezer mrd Ft-nyi adósságot, mely az inflációval- GDP növekedéssel csökkentett értéken 2010-ben a GDP 36%-át tette ki.
Privatizálta cca. 2 ezer mrd forint közvagyont, mely a 2010-es GDP 7%-a.
Kaptak az EU-tól "harmadannyi mint 2010 és 16 között", az cca. 26/3= 8%
Tehát: a számaidat figyelembe véve: 54% fidesz +bevétel áll szemben 51% MSZP +-szal.
Azért nem is olyan rossz arány, hogy 3%-nyi GDP különbségből csökkenteni tudtak az eladósodottságból 6%-ot, miközben nőtt a nemzeti vagyon is...

konrada 2017.02.13. 13:37:07

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Egyenlő esély csak pozítiv diszkriminációval lehet: ti. jobban meg kell fizetni azt a tanárt, akinek napont van beigérve a pofon, illetve többe kerül annak az iskolának a fenntartása, ahová naponta törnek be, illetve szerelik le a csapokat, törik össze a berendezést...

...szóval egyenlő esélyek csak egyenlőtlen támogatási rendszerrel lehet....

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 13:37:50

@dr. mesterséges színezék:

Mi a véleményed arról, hogy brüsszeli döntés nyomán kellett az MSZP által elherdált pofátlan több százmilliós végkielégítéseket visszafizetni ?

$pi$ 2017.02.13. 13:38:52

Húú, pamut, öreg fiú, végre megut a guta? Olyan szép lenne.

Írjál még, még, még, még! De nagyobbat! Hány százalék a Eu támogatás? 100? 200? 500? Legalább 500 ugye?!

pamut 2017.02.13. 13:42:37

@$pi$:
Tudod cáfolni akár csak egy darab számomat is?

Vagy csak a szokásos hőbörgést tolod batyu?

2017.02.13. 13:43:24

@konrada:

"de befektetői szemmel írt ellemzésnél az, ami nem extra-haszonnal jár, az már hanyatlás."

Ezt megjegyzem. :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 13:44:30

@konrada: "Egyenlő esély csak pozítiv diszkriminációval lehet"

Ne kontárkodj bele, ha nem értesz hozzá. Én se értek hozzá, de náladnál jobban. Azt legalább már tudom, hogy egyenlő esély nem csak pozitív diszkriminációval lehet. És azt is tudom, hogy nem minden pénzkérdés.

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 13:44:42

@Ballib cenzúrázók réme 24:
"Mi a véleményed arról, hogy brüsszeli döntés nyomán kellett az MSZP által elherdált pofátlan több százmilliós végkielégítéseket visszafizetni ?"

Az a véleményem, hogy az MSZP (nem Brüsszel - hiszen a mi jogunk a mi jogunk; akkor hőbörögnétek igazán, ha Brüsszel felülírná azt, amihez a szerződés szerint semmi köze) jó kurva anyját.

És picit a tiédet is, hiszen annak a fidesznek a szekerét tolod óráról órára, amelyben egy, a vagyonbevallásból kimaradó milliárdos tétel a "bocsika, ezt el is felejtettem" kategóriája, és aki rákérdez, az a Soros bérence - hogy csak egy példát említsek a naponta előfordulókból.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 13:47:32

@dr. mesterséges színezék:

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy bármit megteszek hogy azok a ballib elkúrók, akiknek ti a szekerét toljátok, ne térjen vissza soha többet !

Amíg kell addig akár a Fideszre is szavazok !

És sokan vagyunk ezzel így.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 13:47:44

@Ballib cenzúrázók réme 24: "MSZP által elherdált pofátlan több százmilliós végkielégítéseket"

Egyenként kellett volna kivizsgálni, és ami jogtalan, azt visszavenni. Volt több nem pofátlan nem százmilliós jólmegszolgált végkielégítés.

Mi a véleményed arról, hogy visszavegyük az orbán által ellopott százmilliárdokat_

pamut 2017.02.13. 13:50:55

@konrada:

"Kifelejtetted" a számolásból hogy a szocik idején felgyült 3000 milliárdnyi manyup, az kb a GDP 10,5%-a.
Az adósság nem 36%-kal nőtt, hanem 26-tal. Tudod: elemi matek.
Nem mellesleg abból az adósságból pl. közel 1%-ot, amit még Bajnaiék hívtak le, azt már Orbán költötte el MOL-részvényekre (miközben azt hazudta a híveinek hogy az adósság a fő gond...)

Tehát a (több mint) 54%-os fidesz forrás áll szemben a 33%-os mszp forrással. Ez már durva különbség. De még így sem korrekt, mert: még nem számoltál a világválsággal, ami bármely kormánytól elvont volna 6-8%-ot, ez sima vis major, tehát egy tisztességes ember ezt is beszámolná, és akkor már 25-27%-nál tartanánk..... azaz a fideszes 54% felénél (és az az 54% is több, részletezhetném, de ezt már hagyjuk is...) de mondjuk egy fideszestől a tisztességes számolás nyilván elképzelhetetlen :)

Mondtam én: félsz szembenézni a tényekkel. S lám, be is bizonyítottad.

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 13:51:51

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Az jó, ha valaki nagyon tudja ennek a mindenki számára elfogadható megoldását, már csak pármillió szavazót kéne gründolni, hogy ki lehessen próbálni.

Sajnos, akik legutóbb tudták, azoknak a megoldásáról kiderült, hogy pont nem elfogadható az elgondolásuk szerint, és az a pármillió szavazó részben pont a "megoldás" és az akörüli szemforgatás miatt lett oda.
Meg odalett sok egyéb, értékes gondolatnak az esélye is - a védeni kívánt csoporttal kapcsolatos gondolatoké is.
Lose-lose, nagy játék volt.

$pi$ 2017.02.13. 13:52:32

@pamut: "Tudod cáfolni akár csak egy darab számomat is?
Vagy csak a szokásos hőbörgést tolod batyu? "

Nem vagyok batyu. Amúgy azt írtad, hogy öt év alatt a GDP 26%-át kaptuk az EUtól támogatások formájában. Ez nyilván nem igaz, ugye?

2017.02.13. 13:55:02

Gyerekek! Valaki itt a szokásosnál is jobban túlteljesít ma.

"A Manyup egy részéből az MSZP által elkótyaveytélt bamnkokat, részvényeket, vásárolták vissza"
" (Csak MOL részvényen 500 milliárd, amit a Fidesz vásárolt vissza !)"

www.origo.hu/gazdasag/hirek/20110524-imf-hitel-lesz-a-fedezete-a-szurgut-reszvenyek-felvasarlasanak.html

"Uyganis a 82%-os államaadósság, plussz IMF hitelnek 10% fölötti törlesztőrészlettel iszoníú nagy költségei vannak, hála az elkúróknak ! "

Ahogy a cikkben is van. A MOL részvények visszavásárlásának semmi köze a manyup pénzekhez, de legalább benne van a 82%-os államadósságban. Vagyis a fidesz kötötte meg az üzletet, a bajnai kormány által tartalékba rakott pénzből! :D

high up! 2017.02.13. 13:56:03

@$pi$: "A csávó azt mondta, hogy 5% cigány arány mellett 20% volt az analfabéták aránya. Erre írtam, hogy a magyar oktatásban 15% a cigányok aránya. Véleményem szerint simán elképzelhető, hogy a PISA teszten kb. 20% cigány vett részt, de az, hogy 5%-nál jelentősen több az egészen biztos."

Te, mint írtam, miért nem végzed má el azt a NyóccátTalánost, hogy legalább a 14 évesek között ne tünjél nagyon hülyének.

Ha osztán még jobban a hasadra ütöttél vóna, akkor az is kijöhetett vóna, hogy a cigányok aránya Magyarországon 90%-os, oszt ezért lett a magyar eredmény a 32 felmért országban a legszarabb 29-ik. Mer ugyebár ez a második PISA tanusítvány, hogy a magyar 15 évesek az egyik legostobábbak. Vagy hogy ne törjön ki a paraszt forradalom: az egyik legcsavarosabb észjárásúak, csak a világ ezt direkt nem akarja mérni.

Oszt ezzel nemcsk a 20%-nyi funkcionálios analfabéta lett vóna megmagyarázva, hanem a 90%-nyi Átlaghülyemagyar is.

Írd fel magadnak a cigányokat is Soros meg a norvégok meg Brüsszel mellé, mer különben megint belesülsz majd a megmagyarázásba, hogy mitől is süllyedt Bóvlisztán nyakig szarba 2010 óta.

FOLYTASSUK!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 13:56:39

@Ballib cenzúrázók réme 24: "ballib elkúrók, akiknek ti a szekerét toljátok"

Miből gondolod, hogy az MSZP vagy az SZDSZ szekerét tolja? Mert nem szopja az orbán faszát?

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 13:56:43

@Ballib cenzúrázók réme 24: Te dógod.
Csak szólok, hogy miközben az érzelmeid javára a háttérbe szorítod a valóság érzékelését és racionális elfogadását, kb. az "a magyarok miatt vagyok én csóró" felkiáltással késelő kétosztályos cigány szintjére emeled magad.
Sok sikert!

high up! 2017.02.13. 13:57:38

@MikeBoy:

ez a nap is bizonyította (ballib rém, dunántúli hülyegyerek, ogli dzsí, meg a többi fidióta nick), hogy fideszesnek lenni nem politikai kérdés, hanem elmeorvosi.

FOLYTASSUK!

pamut 2017.02.13. 13:57:46

@$pi$:

Hát persze hogy "nem vagy batyu" ;))

Miért ne lenne "nem igaz" amit írtam? Tudod cáfolni vagy sem?

pamut 2017.02.13. 14:03:32

@konrada:

Hm, még 1,7%-ot tegyél át a fideszhez és vond le a szociktól:

- "A korábbi IMF-hitel fel nem használt részéből finanszírozza az állam a Szurgutnyeftyegaz Mol-részvényeinek felvásárlását - jelentette be Fellegi Tamás fejlesztési miniszter."
- " Kiderült, hogy a magyar állam a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hitelkeretéből vásárolja meg a Mol-csomagot 1,88 milliárd euróért (mintegy 500 milliárd forintért)."

www.origo.hu/gazdasag/hirek/20110524-imf-hitel-lesz-a-fedezete-a-szurgut-reszvenyek-felvasarlasanak.html

Hol is tartunk? Fidesz-források 60% körül, szociké 20% felé? Lassan már nem is 2x szarabb az Orbánmaffia (az amúgy szintén szar) szociknál, hanem 3x.

Ismétlem:
SOHA, az EZER ÉV ALATT SOHA nem volt magyar kormánynak (királynak, stb.) ekkora esélye, lehetősége, forrása, pénz-esője az országot fejleszteni, robbanásszerűen javítani-építeni.

Így kormány még játszotta el lehetőséget a magyar történelemben.

Már nemcsak hogy a visegrádiak között is utolsónak csúsztunk le, de a kormány által beismerten is brutálisan romlott a versenyképesség.

Ez van, akármennyire is gyenge gyáva vagy szembesülni a tényekkel.

pamut 2017.02.13. 14:06:46

@konrada:

Hopp, még egy kiegészítés, csak most látom az origós cikkben:

"Magyarország 2008-ban kapott 20 milliárd eurós hitelkeretet az IMF-től, s az állam a hitel egy jelentős részét lehívta, de nem használta fel, így abból kicsivel több mint 3 milliárd euró még rendelkezésre áll."

Tehát nem csak az az 500 milliárd volt még ott szabadon, hanem kb. 800 milliárd..... amit egyből vissza lehetett volna fizetni, de nem orbán elköltötte... az kinek is sara?

Ember, folytassuk még a számolást, mennyivel szarabb az orbánmaffia a még szociknál is? :)

konrada 2017.02.13. 14:08:28

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Aham. Te tudod.
Ezek szerint azt is, milyen pluszmunka azonos minőségű oktatást végezni olyan helyen, ahol a diákállomány nem éppen a legmegfelelőbb otthoni körülményekből jött.
...s azt is tudod, hogy elég oda a lelkesedés is, pénz már nem is számít....

Jó neked.

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 14:12:13

@pamut: "Így kormány még játszotta el lehetőséget a magyar történelemben."

Gondolom, kimaradt a NEM.
És az a szomorú, hogy úgy vagyunk most ezzel, mint a rekordmeleg évekkel: az ember az első hírére tán még felkapja a fejét, de megszokja.
Miután a szociszadesz kormány rekordja után jött a fidesz rekorddöntése, már nem lett annyira rendkívüli.

Ha aszondom, hogy fulladjon a taknyába Megyó-Fletó, amiért elkezdte az ingerküszöb emelgetését, az standard Gyurcsányozásnak számít?

konrada 2017.02.13. 14:13:08

@pamut:
...látom te ugyanazt 2x is számolod - egyiknél levonva, másikhoz meg hozzáadva - , csak hogy kijöjjön.

...de tudod mit ? Tegyed. Ha téged ez így tesz boldoggá, hogy betudhassd, mennyivel szarabb most, mint akkor volt, hát ezt a kis boldogságot én nem irigylem tőled.

...pont elég baj az neked, hogy rajtad kívül ezt senki nem hiszi el, illetve az ország legfeljebb 15%-a...

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.13. 14:18:02

@MikeBoy: Kedves Mike Boy!

Elfoglaltság miatt csak most tudok reagálni fevetésedre. Való igaz, hogy 2050 nagyon messze van. A tanulmany keszítői is tévedhetnek ilyen hosszú távon, mert barmi megzavarhatja a gazdasagi folyamatokat. Ők az elmúlt évek gazdasagi esemenyeiből, a jelenlegi gazdasagi helyzetből vontak le következteteseket hosszú távra. Az orszagok növekedesi potencialja azonban eleg jól prognosztizálhato különböző növekedesi modellek, szimulaciók alapján. Az nagy valószínüséggel igaz lesz, hogy az EU és Észak-Amerika súlya csökkeni fog a világgazdasagban. Hiszen most is ez történik. Senki sem allítja, hogy az egy főre jutó GDP-ben is elerik vagy megelőzik a feltörekvő orszagok a Nyugatot belatható időn belül. A tanulmany elsősorban a vasarlóerő paritason szamolt össznemzeti GDP, volumen jövőbeni alakulasat elemzi és nem a fajlagos, egy főre juto termek-es szolgaltatas mennyiseget. De ez az elemzésből kristalytisztan atjön.

A gazdasagi erőviszonyok atrendeződnek a feltörekvő orszagok javara, de az egy főre jutó GDP-ben /eletszínvonalban/ meg sokaig nem erhetik utol a Nyugatot. Ennel többet nem allítottam a hozzászólasomban és enneĺ többet nem allít a PwC tanulmany sem. A gazdasagi erőviszonyok ilyen módon törtenő valtozasanak és a demografiai trendnek viszont melyreható tarsadalmi, politikai es katonai következményei lesznek, ami a nyugati civilizacio zsugorodásat vonja maga után.

A nyugati világ népessége az évszazad közepere a világ népességének csupán 12 százalékát teszi majd ki, az európaiak pedig mindössze a 6 százalékát – ezzel szemben az első világháború kitörése előtt, 1913-ban Európában még többen éltek, mint Kínában. A gazdaságot tekintve a Nyugat részesedése a világ össztermelésében 30 százalék körüli lesz, annyi, mint a 18. században. Ez a részesedés 1950-ben még 68 százalék volt.

A múltba való visszatérésnek lehetünk tanúi, a Nyugat ismét elfoglalja régi helyét a világban, azt amelyet a 18. szazadban betöltött

Sajnos a jelenlegi tendenciakbol kiindulva ez varhato....

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 14:19:40

@konrada: "pluszmunka azonos minőségű oktatást végezni olyan helyen, ahol a diákállomány nem éppen a legmegfelelőbb otthoni körülményekből jött."

Mondom, hogy nem értek hozzá, ezért most nem oktatnálak. Egy cigányosztályban is 45 perc egy 45 perces óra. Arra gondolsz talán, hogy kvalifikáltabb tanár kell. Ebben se vagyok biztos, mindenesetre hozzáértő tanár kellene mindenhova. A fizetést azért kellene emelni, hogy azzal is mutassuk a megbecsülést, ne csak az menjen tanárnak, aki nyáron hosszabb szünetet akar. Kisebb létszámú osztálynál a tanárra aránylag többet kell költeni, az is igaz.

pamut 2017.02.13. 14:21:35

@dr. mesterséges színezék: úgy nagyjából egyetértünk, bár látom te valamiért továbbra is csak a szocikat akarod szidni, miközben hallgatólagosan te is elismerd hogy orbánék még sokkal több kárt okoztak az országnak.
te tudod, én a számokból indulok ki, azok ugyanis tények.

pamut 2017.02.13. 14:24:39

@konrada:

:))
mindig ez van, próbálkozik egy fideszes, aztán amikor kifogy az érvekből (lévén nincs igaza), akkor AZONNAL másról kezd beszélni, terel, személyeskedik, gyurcsányoz, stb., stb., istenem milyen szánalmas :))

amiket írtam az mind szám, tényadat, NEM HIT kérdése, akármennyire is szeretnéd ezt hazudni.

és amit a számok látványosan úgy alakulnak hogy téged cáfolnak: menekülsz. nem 1-2% a különbség, hanem több tíz %. nem tudod kimagyarázni, nem tudod cáfolni.

ugye mondtam hogy gyáva vagy szembenézni a valósággal?
s lám igazam lett.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 14:26:30

@konrada: "így tesz boldoggá, hogy betudhassd, mennyivel szarabb most"

Nem örül, hogy szarabb most. Szomorú, hogy orbán elbaszta. Egy soha-nem-volt és soha-nem-lesz lehetőséget hagyott ki. (Lopott el.)

pamut 2017.02.13. 14:28:06

@konrada:
naná hogy ami az egyik oldalon plusz, és a másikon mínusz, azt mindkét oldalán elszámolom, szerinted tán nem kéne? :DDD

mivel jössz most, egy "unortodox" matekkal? :DDD

ha a szocik az államkasszában hagytak 3 milliárd eurót, ahogy ott hagytak, akkor azt nem költötték el, ez nem kár az országnak mert a vagyon megvolt. szóval teljesen jogos levonni az adósságból, amit felvettek. Orbán visszafizette azt a pénzt gyorsan? nem, sőt elköltötte. szóval miről beszélsz???? de ez egyébként alig pár %, ne is ezzel törődj, hanem a 10 meg 20%-okkal :)))

ja hogy azokkal szembenézni továbbra is gyáva vagy....

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 14:32:55

@pamut: Rosszul látod.
Már csak azért is, mert jól megszervezett maffiát mindig kártékonyabbnak fogok tartani, mint individualista tolvajok laza riadóláncát.

konrada 2017.02.13. 14:33:18

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
...amiből a fele elmegy fegyelmezéssel...
S pont ezt írtam: ahhoz, hogy azonos minőségben tudjon oktatni olyan gyerekeket, akik otthon fegyelmet nem tanultak, számon kérni nem szoktak, sokkal nagyobb tudású tanárok kellenek.
...s a tanárok is emberek: minél nagyobb a tudásuk, pedagógiai gyakorlatuk, annál inkább a könnyebb utat választják - mert igény van rájuk.
Ti.: ha tehetik, ugyanannyiért ott dolgoznak, ahol több pozitív élményük lesz a továbbtanulni akaró diákok által ...s ha ráadásul még fizetőképes kereslet is van a szabadidejében adott magánórára...

...na ezért gondolom én pénzkérdésnek is.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 14:37:53

@pamut: "csak a szocikat akarod szidni"

Én szívesen szidnám a szocikat, vitatkoznék, ha 1. az lenne a legnagyobb bajunk (de szeretném!), 2. a csuti geci faszságait védő hangzavarban hallatszana.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 14:39:39

@konrada: "a fele elmegy fegyelmezéssel"

Most a rossz tanárokat nem kell nekem bemutatnod, ismerem, ötven éve is voltak.

Egy jó tanár nem fegyelmez, hanem oktat.

konrada 2017.02.13. 14:44:01

@pamut:
...jaj te kis szent!
Hogy piszkálja a te kis szolid lelkecskédet az a személyeskedés!
Milyen szerencse, hogy te ilyent sose teszel...;)

És tudod mit? Inkább rád hagyom, gondold azt, hogy akkor milyen jó volt, mindenben jobbak, csak az emberek hülyék.
...inkább mint hogy rákényszerülj arra, hogy ezt kimondjad, és így személyeskedjél. Hiszen a személyeskedésről neked nagyon rossz véleményed van, és ebben speciel egyetértünk, tényleg nem lehet azokkal értelmes vitát folytatni, akik abban élik ki magukat...

2017.02.13. 14:44:58

@atomic power 1986DucaDuca:

"A gazdasagi erőviszonyok ilyen módon törtenő valtozasanak és a demografiai trendnek viszont melyreható tarsadalmi, politikai es katonai következményei lesznek, ami a nyugati civilizacio zsugorodásat vonja maga után."

Ezt azért erősen lehet vitatni.
De első körben kíváncsi lennék valami konkrétumra, mert ez így túl általános.

"A gazdasagi erőviszonyok atrendeződnek a feltörekvő orszagok javara, de az egy főre jutó GDP-ben /eletszínvonalban/ meg sokaig nem erhetik utol a Nyugatot. Ennel többet nem allítottam a hozzászólasomban és enneĺ többet nem allít a PwC tanulmany sem"

De igen! Rossz volt a következtetésed.
"Nem csak az EU, hanem az egész nyugati vilag." (nem versenyképes)
Ez volt az állításod és ez egyszerűen nem igaz! Ha a PWC elemzése korrekt, akkor 2050-ben a "nyugati világ" nagyjából duplán lesz hatékony a "keletivel" szemben.
Erre azt írni, hogy nem versenyképes egyszerűen nonszensz.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 14:45:07

@dr. mesterséges színezék: "jól megszervezett maffiát mindig kártékonyabbnak fogok tartani, mint individualista tolvajok laza riadóláncát."

+

konrada 2017.02.13. 14:45:31

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Pont ezt írtam. A jó tanár oda kellenének igazán, ahol nehezebbek a körülmények.
...azokat meg meg kell fizetni...

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 14:47:41

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Ez egy nagy neszesemmi.
Egy érdemi órát még egyébként fegyelmezett, csak éppen akkor sok mondanivalóval megáldott sutyorgó is tönkre tud tenni, nem hogy otthon soha számon nem kértekből álló kompánia.

pamut 2017.02.13. 14:49:38

@konrada:
hányszor fogod még bizonyítani, hogy gyáva vagy szembenézni a valósággal?

konrada 2017.02.13. 14:52:31

@MikeBoy:
A hatékonyság nem azonos a versenyképességgel.
Attól, hogy egy berlini fodrász 4x annyiért vág hajat, még nem lesz versenyképesebb a budapestinél.
Addig nincs gond, míg a berlini lakos nem megy Budapestre hajat vágatni, de ha a gyártó üzem megy Kecskemétre, ahol ugyanannyi csavart húznak meg 1/4 annyiért....

...persze a "hatékonyabbságukat" jó ideig még biztosítani fogja a perifériák az olcsóbb munkaerejéből származó haszonnal, de a versenyképességüket nem....

konrada 2017.02.13. 14:53:28

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
...de ez esetben megint előjön a hátrányos helyzetből indulás....

pamut 2017.02.13. 14:54:43

@konrada:
ja arra a 2000 milliárdos privatizációs bevételre van valami komolyan vehető forrásod? már majdnem elhittem, de aztán rákerestem, és hát: "Közel 190 céget privatizált az állami vagyonból a Medgyessy-Gyurcsány-kormány 2002 és 2010 között. Ebből 756 milliárd forint folyt be a költségvetésbe"

tehát csak 3x-sára hazudtad fel, meglepően kicsi hazugság ez - fideszes mércével ;)
Magyarul a GDP=%-át kitevő blöfföd ennél a tételnél valójában csak 2,5%.

Miért hazudsz te mindig? :( Fizetésért, vagy elhivatottságból?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 15:02:05

@dr. mesterséges színezék: "Egy érdemi órát még egyébként fegyelmezett, csak éppen akkor sok mondanivalóval megáldott sutyorgó is tönkre tud tenni"

Ezért kell igazi tanár, hogy ez fel se merüljön.

2017.02.13. 15:02:39

@konrada:

Nem, de igen erős a kapcsolat a kettő közt, és akkor még enyhén fogalmaztam.
"Attól, hogy egy berlini fodrász 4x annyiért vág hajat, még nem lesz versenyképesebb a budapestinél."
Az nem. De maga a berlini gazdaság az igen. Ha nem így lenne, a berlini fodrász nem tudna 4x annyit kérni a hajvágásért.

És még valami! A versenyképesség sem azonos az olcsó munkaerővel. Része annak ez nyilvánvaló, de nem azonos vele.

Ez pedig itt teljesen fals.
"...persze a "hatékonyabbságukat" jó ideig még biztosítani fogja a perifériák az olcsóbb munkaerejéből származó haszonnal, de a versenyképességüket nem.... "

Mind a hatékonyságuk, mind a versenyképességük is biztosítva van.
Mi által? Csak a két legfontosabb.
Társadalmi fejlettség.
Technológiai fejlettség.
Amíg itt nem érjük utol a nyugatot, minden más csak vágyálom és részsiker.

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 15:17:30

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Ha létezne az az ember, aki olyat tud mondani, ami mindenkit érdekel, bárhogyan és bármilyen otthonból indult el reggel, az Cipolla volna és nem tanár.
Hálistennek volt szerencsém grandiózus tanarakhoz, de motiválatlan karakterekkel ők is legfeljebb annyit tudtak kezdeni, hogy ignorálták őket, ha ezért cserébe kussoltak. Nem mindegyik érte ezt fel.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 15:17:53

@pamut: És közben párszáz milliárdot beletettek a manyup kasszába is.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 15:19:52

@dr. mesterséges színezék: Szerintem nagyon rossz tanáraid voltak. Mondjuk nekem is.

A tanayag is számít. A mostani rendszerben nagyon meg van kötve a kezük, hogy milyen faszságokat kell tanítani. Jézuskrisztusnak se menne.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 15:38:36

A ballib hazugságokklal nem szabad foglalkozni.

Itt vannak az Eurostat adatok, google data explorer:

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp
GDP arányos hiány:
----------------------
2002:
Eu-s átlag: 60%, Magyarország: 54%

2010:
Eu-s átlag: 78%, Magyarország: 82%
Tehát az MSZP-SZDSZ kormány alat az EU-s átlaghoz képest is romlott, 28% adósság növekedés.

2014:
Eu-s átlag: 87%, Magyarország: 77%
Tehát a Fidesz kormány alatt az EU-s átlaghoz képest is javult, 5% csökkenés.

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+unemployment
Munkanélküliségi ráta:
-------------------------
2002:
Eu-s átlag: 8,9%, Magyarország: 5,5%

2010:
Eu-s átlag: 9,6%, Magyarország: 11,2%
Tehát az MSZP-SZDSZ kormány alatt az EU átlaghoz képest is jelentős romlás, 5,7%-os növekedés.

2014:
Eu-s átlag: 9,8%, Magyarország: 7,5%
Tehát a Fidesz kormány alatt az EU-s átlaghoz képest is javult, 3,7% csökkenés.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 15:39:29

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Ki tett be a Manyupba te szerencsétlen ?

Az ember azt hinné, hogy azt az emberek maguk fizették be.

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 15:39:34

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Mind mondtam, kiváló tanáraim voltak.
Sajnos nem szülhettek más helyett és esti mesét sem olvashattak.
Olyan témakör pedig nem létezik, ami mindenkit érdekel, ilyenkor azt, akit mégis igen, vagy a motiválatlan társ önfegyelme menti meg a szétzilált órától, vagy annak hiányában a tanári beavaktozás, ha lehet és szabad.
Erről eltérő képek a zsánerfestészetre tartoznak.

Megjegyzem, hogy egy szülői értekezletet - zömében harmincas-negyvenes társaság - sem lehet végigülni spontán belebőgés és kvaterkázás nélkül, pedig ott minden elmulasztott mondatot a gyerek szívhat meg.

konrada 2017.02.13. 15:41:27

@pamut:
És akkor hol a többi???
2003: 134 mrd
2004: 272 mrd
2005: 530 mrd
2006: 292 mrd
2007: 180 mrd
2008-2009: 70 mrd....

dr. mesterséges színezék 2017.02.13. 15:42:49

@Ballib cenzúrázók réme 24: Ennél bonyolultabb, de direkt nem segítek, ha sikerült már azt is elfelejteni, ami a manyup beszántásakor az össze-vissza érvelgetések egyik eleme volt.

Hiába, nehéz évek távlatában következetesen handabandázni.

Ne keseredj el, a fijjuknak se megy, ezért jó, hogy ti, birkák akár naponta paradigmát tudtok váltani.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 15:44:04

Itt van néhány összehasonlítás számokban..

A BALLIBEK BÉRRETTEGSÉSÉVEL NEM SZABAD FOGALKOZNI !

gazdpol.blog.hu/2016/02/28/_a_mi_eveink_magyarorszag_szamokban_2010

Munkanélküliség: 2010: 10.3%; 2016: 6.2% (KSH) – 7.3% (Eurostat)

Háztartások hitelállománya: 2010: 7844 milliárd Ft; 2016: 5683 milliárd Ft

Cégfelszámolások száma: 2009: 15.087 2015: kevesebb, mint 8000

Államadósság: 2010: 20.420 milliárd Ft. ami kb. 78.8%-os GDP arányos adósságot jelentett; 2016: 25.393 milliárd Ft, ami kb. 75,5%-os GDP arányos adósággal egyenlő

Elvonások mértéke: 2010: 54.1%; 2015: 49.0% - itt is csökkentek az értékek bár a videó inkább az OECD-s összehasonlítást emeli ki. Ott 2010-ben másodikak voltunk, mára javult a helyzet és csupán a 4-ik legmagasabb mértékű

Nemzeti össztermék növekedése: 2004 – 2009: 9.9%, ami számokban azt jelentette, hogy 114,2 milliárd dollárról, 129,4 milliárd dollárara nőtt (15,2 milliárd Ft különbség); 2010-2015: 129,4 milliárd dollárról ugyanennyi idő alatt az Orbán kormány 138,8 milliárd dollárra tornázta fel

...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 15:44:48

@Ballib cenzúrázók réme 24: "Ki tett be a Manyupba"

Guglizzál rá.

Józan paraszti észel is rájöhetnél, hogy a 3000 milliárdot, amit a csuti geci kivett és eltapsolt, valakinek bele kellett tennie.

Hülébb vagy a sokévi átlagodnál is. :))

pamut 2017.02.13. 15:45:20

Szokásos hír az Orbánmaffia lopásairól, amit a kommunitsa Orbán-sajó természetesen cenzúráz és eltitkol az olvasó-nézői elől, mint mindig:

"A Matolcsy család aprópénzért vette vissza a Matolcsy minisztersége alatt felhízlalt cégeket a strómanjaiktól"

444.hu/2017/02/09/a-matolcsy-csalad-apropenzert-vette-vissza-a-miniszterseg-alatt-felhizlalt-cegeket-a-stromanjaiktol

pamut 2017.02.13. 15:47:33

@konrada: ez honnan van, adnál végre egy forrást?
ez amúgy együtt még mindig nincs 1500 milliárd sem, nemhogy 2000, milyen érzés hogy önmagadat buktatod le? :D

a többire miért nem reagálsz, továbbra is gyáva nyuszi vagy?

pamut 2017.02.13. 15:49:13

@Ballib cenzúrázók réme 24:

:DDDDDDDDDDDDDDDD

batyu!!

MINDEN POZITÍV EREDMÉNY FORRÁSA AZ EU!!!!!!!

te még mindig ezt a szart másolod be újra és újra? :DDDD de gyenge vagy még mindig! :DDDD

nesze ezt cáfold, ha tudod, de nem tudod, szóval majd gyurcsányozni fogsz, te nyomorék hazaáruló :D

A számok:
--- 2010 és 2015 EU támogatások: több mint a GDP 26%-át teszik ki (és ebben még nincs benne 2016!!!!)

--- Orbán lenyúlta és felélte a manyupot is. Ez a GDP 10,5%-át tette ki.

--- A manyup szétrombolása után még évente 360 milliárd forrás szabadult fel, mert a befizetés egésze ismét az államhoz megy, ez 6 év alatt 2000 milliárd Ft, a GDP 6,5%-a.

--- Orbán 2010. június 30-a óta felélte a devizatartalék jó részét: 35.174 milliárdól 24.384 milliárdra csökkentette:
www.vg.hu/penzugy/devizapiac/csaknem-6-milliard-euroval-csokkentek-a-devizatartalekok-2016-ban-480307

Ez a közel 11 milliárd eurós nemzeti vagyonfelélés a GDP-ban kifejezve 11%-nyi részt tesz ki, azaz ennyivel is több forrás állt rendelkezésére Orbánnak.

Összegezve:
A GDP 54%-át kitevő forrása volt az elmúlt 6 évben Orbánnak az ország felemelésére, fejlesztésére. ÉS!: ebben még nincs benne a 2016-os év EU-segélye. Részint külső segélyekből, részint belső vagyonfelélésből. (És ezt még lehetne fokozni, pl. a MOL-részvényekre egyből elszórtak a GDP 1%-ányi összeget, meg világcsúcs ÁFA-ból is bejött sok pénz, stb., szóval a valódi források 60% fölött vannak)

Ilyen hatalmas pénztömegben korábban soha egy magyar politikus, vezér, király, elnök, stb. nem fürdött. Lényegében pénzben úszott az ország az elmúlt években, történelmileg is páratlan módon.

Ezt a kivételes, 1000 évente egyszer adódó esélyt játszotta el Orbán. Ilyen mázlis helyzetben is sikerült még a visegrádi országok közül is lesüllyedni a legutolsó helyre, sikerült brutálisan rontani a versenyképességet.

pamut 2017.02.13. 15:50:02

Ezt a hírt (=lopást) is cenzúrázta a komcsi Orbánsajtó:

"Az állami cég nem hajlandó megmondani, miért adott 320 milliót Orbán polgári körének"

444.hu/2017/02/11/az-allami-ceg-nem-hajlando-megmondani-miert-adott-320-milliot-orban-polgari-korenek

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 15:53:17

@pamut:

Hihetetlen mennyire sablonos ez a komcsi siránkozás, hazudozás.

- A komcsi elkúrók alatt 54%-ról 82%-ra nőtt az államadósság, most 75%-ra csökkent.

- A komcsi MSZP-SZDSZ alatt az EU legdrábább rezsijét fizettük, most az egyik legolcsóbbat.

- Hazaáruló Gyurcsányék alatt a munkanélküliségi ráta megduplázódott, most 20 éve nem látott mélységbe csökkent.

- A banki alapkamat és infláció a Hírhamisító Gyurcsanyisták rémuralma alatt, kétszámjegyű volt, most mindkettő rekord méretűen alacsony.

- Az országot és emebereket rommá adósították az Elkúrók devizába, a Fidesz kivezette a devizaadósságot.

- A szomszédos országok viszonylatában az ország GDP-je nálunk fejlődött az egyik legtöbbet a Fidesz alatt, szemben gyurcsány véle elkúrókkal akik az egész EU legszarabbjai voltak ebben is.

------

A hazug propagandádnak minden tény ellentmond.

A karaván halad, a Gyurcsnyista kutya ugat.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 15:54:36

data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.KD.ZG?end=2015&locations=HU-CZ&start=2002
Kiemelve pár adat:

2002 Magyarország: 4,5
2002 Csehek: 1,64

Jöttek az elkúrók:
2006 Magyrország: 3,85
2006 Csehek: 6,87

Aztán folytatták az elkúrók:
2010 Magyarország: 0,67
2010 Csehek: 2,295

Aztán jött a Fidesz:
2014 Magyarország: 4,047
2014 Csehek: 2,715

És 2016 július óta megint verjük őket.

pamut 2017.02.13. 15:56:53

@Ballib cenzúrázók réme 24:

batyukám, kollaboráns hazaáruló!

te GÁVA VAGY REAGÁLNI A TÉNYEKRE!!!! :DDDD

MINDEN POZITÍV EREDMÉNY FORRÁSA AZ EU!!!!!!!

nesze ezt cáfold, ha tudod, de nem tudod, szóval majd gyurcsányozni fogsz, te nyomorék hazaáruló :D

A számok:
--- 2010 és 2015 EU támogatások: több mint a GDP 26%-át teszik ki (és ebben még nincs benne 2016!!!!)

--- Orbán lenyúlta és felélte a manyupot is. Ez a GDP 10,5%-át tette ki.

--- A manyup szétrombolása után még évente 360 milliárd forrás szabadult fel, mert a befizetés egésze ismét az államhoz megy, ez 6 év alatt 2000 milliárd Ft, a GDP 6,5%-a.

--- Orbán 2010. június 30-a óta felélte a devizatartalék jó részét: 35.174 milliárdól 24.384 milliárdra csökkentette:
www.vg.hu/penzugy/devizapiac/csaknem-6-milliard-euroval-csokkentek-a-devizatartalekok-2016-ban-480307

Ez a közel 11 milliárd eurós nemzeti vagyonfelélés a GDP-ban kifejezve 11%-nyi részt tesz ki, azaz ennyivel is több forrás állt rendelkezésére Orbánnak.

Összegezve:
A GDP 54%-át kitevő forrása volt az elmúlt 6 évben Orbánnak az ország felemelésére, fejlesztésére. ÉS!: ebben még nincs benne a 2016-os év EU-segélye. Részint külső segélyekből, részint belső vagyonfelélésből. (És ezt még lehetne fokozni, pl. a MOL-részvényekre egyből elszórtak a GDP 1%-ányi összeget, meg világcsúcs ÁFA-ból is bejött sok pénz, stb., szóval a valódi források 60% fölött vannak)

Ilyen hatalmas pénztömegben korábban soha egy magyar politikus, vezér, király, elnök, stb. nem fürdött. Lényegében pénzben úszott az ország az elmúlt években, történelmileg is páratlan módon.

Ezt a kivételes, 1000 évente egyszer adódó esélyt játszotta el Orbán. Ilyen mázlis helyzetben is sikerült még a visegrádi országok közül is lesüllyedni a legutolsó helyre, sikerült brutálisan rontani a versenyképességet.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 15:57:32

Az MSZP-t és Gyurcsányt még mindig a Soros féle maffia tartja életben.

www.origo.hu/itthon/20130423-a-laborc-sandor-es-portik-tamas-kozott-zajlo-elso-beszelgetes.html
---
"ugye, a referenciámhoz kapcsolódik az, hogy nem is volt belőle nekik soha semmi problémájuk, hogy bizonyos embereknek én vittem személyesen a pénzt. MSZP-seknek, és ezt sose tudta meg senki".
---
"én jól elvagyok a baloldalon továbbra is, és mindent el fogok követni, már jogi kereteken belül, hogy ez 2010-ben is így maradjon". Portik ezután felsorolta Laborcnak, hogy az internetoldalaival is tud segíteni. Portik egy olyan oldalra hivatkozott, amelynek 2 millió regisztrált tagja van,"

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 15:58:42

Plussz adalék: MSZP és az Áfa csalók
pestisracok.hu/az-mszp-partkasszajaban-landolt-az-afacsalt-takarmanyok-aranak-egy-resze-irta-leveleben-domeny-zoltan/
Az MSZP pártkasszájában landolt a 2010 előtti, 18 milliárd forintosra taksált áfacsalás-sorozat “jövedelmének” egy része

ogli dzsí 2017.02.13. 15:59:17

@pamut: jó duma hogy minden pozitív forrása az EU, szerencsére Orbán kormányzott már az EU előtt is, akkor is sokkal sikeresebben, mint az utána jövő ballib horda EUval együtt.

pamut 2017.02.13. 16:01:10

@ogli dzsí:

te miről beszél, már a kormány is beismerte hogy elkúrta!

"Lázár: Brutálisan romlott a versenyképesség"

index.hu/gazdasag/2016/11/24/lazar_brutalisan_romlott_a_versenykepesseg/

pamut 2017.02.13. 16:02:05

@ogli dzsí:

Ja és HOL A CÁFOLAT??????????

itt vannak a TÉNYEK, ezt cáfold ha tudod!!!!!:

A számok:
--- 2010 és 2015 EU támogatások: több mint a GDP 26%-át teszik ki (és ebben még nincs benne 2016!!!!)

--- Orbán lenyúlta és felélte a manyupot is. Ez a GDP 10,5%-át tette ki.

--- A manyup szétrombolása után még évente 360 milliárd forrás szabadult fel, mert a befizetés egésze ismét az államhoz megy, ez 6 év alatt 2000 milliárd Ft, a GDP 6,5%-a.

--- Orbán 2010. június 30-a óta felélte a devizatartalék jó részét: 35.174 milliárdól 24.384 milliárdra csökkentette:
www.vg.hu/penzugy/devizapiac/csaknem-6-milliard-euroval-csokkentek-a-devizatartalekok-2016-ban-480307

Ez a közel 11 milliárd eurós nemzeti vagyonfelélés a GDP-ban kifejezve 11%-nyi részt tesz ki, azaz ennyivel is több forrás állt rendelkezésére Orbánnak.

Összegezve:
A GDP 54%-át kitevő forrása volt az elmúlt 6 évben Orbánnak az ország felemelésére, fejlesztésére. ÉS!: ebben még nincs benne a 2016-os év EU-segélye. Részint külső segélyekből, részint belső vagyonfelélésből. (És ezt még lehetne fokozni, pl. a MOL-részvényekre egyből elszórtak a GDP 1%-ányi összeget, meg világcsúcs ÁFA-ból is bejött sok pénz, stb., szóval a valódi források 60% fölött vannak)

Ilyen hatalmas pénztömegben korábban soha egy magyar politikus, vezér, király, elnök, stb. nem fürdött. Lényegében pénzben úszott az ország az elmúlt években, történelmileg is páratlan módon.

Ezt a kivételes, 1000 évente egyszer adódó esélyt játszotta el Orbán. Ilyen mázlis helyzetben is sikerült még a visegrádi országok közül is lesüllyedni a legutolsó helyre, sikerült brutálisan rontani a versenyképességet.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 16:02:48

@pamut:

Az cseppet röhejes, hogy a MOL részvényt hozod fel, holott azt éppen a kedvenc elkúróid kótyavetyélték el, azaz az MSZP-SZDSZ büdzsét gazdagította az az 5000 milliárd, amit éppen Orbánék vásároltak vissza, azaz 500 milliárdal rövidítette meg a lehetőségieket, és így is csökknetették az államadósságot.

Az sem kevésbé röhejes, hogy a deviza készletet te külön értelmezed. Egyrészt az beleszámít a mindenkori GDP arányos hiányba.
Másrészt meg az MSZP-SZDSZ volt akik 15%-ról 70% fölött adósították rommá az embereket és országot, és emberket devizában, és az összadósság 82% fölé nőtt.

A Fidesz visszaállította az egyensúlyt és kivezette a devizaadóóság jelentős részét, és közben államadósság is csökkent.

A többi érved is pont egy kalap szar.

pamut 2017.02.13. 16:10:23

@Ballib cenzúrázók réme 24:

:DDDDD ennyit tudsz te nyomorék batyuka? :DD hogy letagadod a devizatartalék csökkentését, meg a manyup elverését, meg letagadod az EU-milliárdokat? :DDDD

LOOOOOOOOL, batyu, te még nagyobb barom vagy mint eddig :D

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.13. 16:12:57

@MikeBoy:

Lehet vitatni a nyugati civilizacio zsugorodasat, de a tenyek, amit említetttem ebbe az iranyba mutatnak. Sajnos. Több konkretummal nem tudok szolgalni, mint amit leírtam.

"Lassan véget ér a Nyugat hosszú ideje tartó globális dominanciája, amit leginkább saját hibáinak és felelőtlen tetteinek köszönhet" – írja Dominique Moïsi, a Harvard Egyetem vendégprofesszora.

A professzor szerint egy új történelmi ciklusba lépünk, amelyben kevesebben lesznek a nyugatiak, szemben az afrikaiakkal, közel-keletiekkel és – az egyre nagyobb gazdasági és stratégiai jelentőséggel bíró – ázsiaiakkal.

A professzor szerint az USA politikai intézményei elavultak, úgy mint az ország infrastruktúrája – több mint kétszáz évvel ezelőtt hozták őket létre, ma már megújításra szorulnak. Ezt viszont gátolja az, hogy az alkotmány sok amerikai szemében szent és sérthetetlen.

A "viszonylagos hanyatlasnak " indult USA nem veszik komolyan az EU-t, ignoraja azt es a feje felett hoz dóntéseket.

USA és Kína az unió feje felett hozta meg döntéseit. Európának fel kell ismernie, hogy senkinek sem szolgálhat példaként, ha globális tényezőként már senki sem veszi komolyan.

A demográfiai és gazdasági átalakulás előtt álló Amerikának és Európának nem ignorálnia kellene egymást, hanem azokra a közös kihívásokra kellene választ adniuk, amelyeket a már nem általuk uralt globalizációs folyamatok okoznak.

"Ha a PWC elemzése korrekt, akkor 2050-ben a "nyugati világ" nagyjából duplán lesz hatékony a "keletivel" szemben.

Az, hogy egy orszagnak, vagy orszagcsoprtnak nagyobb az egy főre jutó GDP-je, önmagában nem jelenti azt, hogy versenyképesebb is. A tendenciát kell nezni, azt, hogy csökken az egy főre jutó GDP kúlónbsege, ez mar versenykepessegi faktor.

A versenyképessegnek több olvasata lehet. Könyebb a vállalti versenyképesseget definialni, minta nemzeti versenykepesseget.

A „nemzeti versenyképesség” gazdasági értelemben is éppúgy vonatkozhat a gazdasági növekedés ütemére és annak az egyensúlyi feltételekkel összefüggő fenntarthatósagára, mint az adott ország vagy orszagcsoport vilaggazdasági pozíciójának a nemzetközi kereskedelemben, tőke- és munkaerő-áramlasban, technológiák és információk forgalmában stb. kifejeződő alakulásara. Vonatkozhat meg azoknak a termékeknek, szolgáltatasoknak, tőkéknek, munkaerő-típusoknak, technológiaknak és információknak a nemzetközi piacokon mutatkozó részesedésére, amelyeket az illető országban működő vállalatok, intézmények és rezidens magánszemélyek kepesek elérni.

Ebben a tekintetben a "Nyugat" visszaszoruloban van.

2017.02.13. 16:32:34

@atomic power 1986DucaDuca:

"Az, hogy egy orszagnak, vagy orszagcsoprtnak nagyobb az egy főre jutó GDP-je, önmagában nem jelenti azt, hogy versenyképesebb is. A tendenciát kell nezni, azt, hogy csökken az egy főre jutó GDP kúlónbsege, ez mar versenykepessegi faktor."

Nem, nem az!
Az egy egyszerű természetes folyamat.
A feltörekvő országoknak azért nagyobb a GDP növekedésük, mert a béka segge alól indulnak.
Azért azt meg kellene érteni, hogy ez nem egy végtelenbe menő görbe a GDP növekedés.
De jelenleg, ha Svájc 1%-ot nő egy évben, az egy főre 800-at jelent kb. Ha Kínában ezt egy kínai meg akarja csinálni, akkor a kínai gazdaságnak 10%-ot kell nőnie.
Ha mondjuk Kína és Svájc gazdasága azonosan nőne, akkor 30 év múlva nominálisan elkepesztő lenne a különbség a két ország között.
Így sokkal nagyobb lesz, mint most, csak arányaiban kisebb.
2015:
Svájc: 80.000
Kína: 8.000
Kína nőjön 30 évig 3%-ot, míg Svájc 1%-ot átlagban.
Svájc 30 év múlva: 108.000
Kína 30 év múlva: 20.000
Látod ezt?
Ilyen adatok mellett egy főre magasabb a növekedés Svájcban mint Kínában nominálisan 28.000 vs 12.000.
Persze arányaiban közelített Kína Svájchoz. Nyolcszoros helyett öt és félszeres.
De ebből nem az a jó következtetés, hogy hát a versenyképesség.
Egyszerűen csak túl gazdag már most is, míg a másik szegény.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.13. 16:33:22

@Izo:
" Nem tudom, hogy hogy vagy vele, én nem a növekedés %-ból, hanem a pénz abszolút értékéből élek. Hiába volt látványos növekedés az általad említett országokba, az forintban kevesebbet jelent, mint az EU felé egy minimális emelkedés, hiszen az EU felé irányuló forgalom nagyságrenddel (legalább tízszer) nagyobb, mint bárhová máshová irányuló forgalom."

Mondta valaki az ellenkezöjét?

$pi$ 2017.02.13. 16:42:06

@pamut: "Brutálisan romlott a versenyképesség"

Évek óta már csak olyan dolgok romlanak, amiket közvéleménykutatással mérnek. Az összes egzakt mérőszám javul. Pedig milyen baromi fontos volt nektek a gdp, meg a forint árfolyama, meg a munkanélkülisági ráta... minden mérőszám nagyon fontos volt egészen 2012-ig, amikor sikerült megfordítani a trendet és javulást elérni. Azóta már egyetlen mérőszám nem fontos, csak amit ti szavaztok meg magatoknak. :D

Nem beszélve persze az ilyen kozmetikázott adatokat, amiket az index blogokon kavartok. A nénikétek térde kalácsát is kivonjátok meg hozzáadjátok a hivatalos adatokhoz aztán a melleteket veritek, hogy dehát mennyivel jobbak mint az mszp alatt.

Látszik, az mszp nem csak a saját adatait kozmetikázza, hanem a fideszét is. :D Pedig már a saját adatok kozmetikázása sem jött be.

pamut 2017.02.13. 16:45:19

@$pi$:
:DDDDDDDDDDDD

te már Lázár Jánosnak sem hiszel, idióta? :DDDD

ez ilyenkor hogy akad össze a fejedben vérfideszes, hogy Lázár direkt hazudik, ócsárolja a saját kormányát, mert... izé, mert Soros-bérenc. vagy miért is? :DDDDD

istenem b+, te komolyan hiszel abban a marhaságban amit leírtál vagy tudatosan hazudsz?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 16:46:15

@$pi$: "Az összes egzakt mérőszám javul"

Hát legalább van, ami javul.

Eltolcsi 4 éves ámokfutását nem tudja Varga 4 év alatt viszacsinálni, nem kap szabadkezet. Néhány mutatóban sikerült oda visszakapaszkodni, ahova 2012-re lecsúsztunk. Másokban meg tovább csúsznunk.

A legnagyobb baj, hogy az oktatás és a versenyképesség a béka segge alatt van, pedig ezek jelentik a jövőt.

pamut 2017.02.13. 16:46:30

@$pi$:
látom azt is belengeted hogy hamis adatokat írok. már kértem, de akkor megfutamodtál, most kérdem ismét: melyik szám hamis amit elírtam? tudsz csak egyet is cáfolni, ja, nem csak a süket duma rágalmazás megy, mint egy tipikus fideszes, nahát....

pamut 2017.02.13. 16:48:36

@$pi$:

" Az összes egzakt mérőszám javul."

Aha. Pl. a PISA-számok?
vagy az hogy Mo. már a visegárdi országok közül is a tökutolsó mind egy főre eső egzakt GDP-ben, mind bérekben, mind életszínvonalban?

Te komolyan honnan veszed ezeket a kékeslila extrém ökörségeidet? :D

Tisztában vagy vele hogy hazudsz, vagy annyira végtelenül kőostoba vagy hogy beszoptad ezeket valami orbáni hazugságmédiából?

ogli dzsí 2017.02.13. 16:50:56

@atomic power 1986DucaDuca: ahogy róma is elkezdett pénzügyileg repedezni, a nyugat is komoly pénzügyi bajba kerülhet, amint nem lesz domináns a világon a jegybankpolitikája.

- de mielőtt összeomlana, megint lesz zsidóirtás, és lehet hogy háborúk is mint Rómában.

$pi$ 2017.02.13. 16:58:35

@pamut: "Aha. Pl. a PISA-számok?"

A gazdaságról beszéltünk.

"vagy az hogy Mo. már a visegárdi országok közül is a tökutolsó mind egy főre eső egzakt GDP-ben, mind bérekben, mind életszínvonalban?"

Ezek mindegyike javult. Az életszínvonal meg nem mérhető.

"Te komolyan honnan veszed ezeket a kékeslila extrém ökörségeidet? :D"

Anyád mondta őket. Én itt befejeztem a veled való kommunikálást. Nem olvasom amit írsz, egyetlen ismert álneveden sem. Nem mintha megbántottal volna vagy ilyenek, de annyira baromira felesleges veled foglalkozni, hogy az már kilóg a sorból. Már nevetni sem tudok rajtad. Menj és próbálj meg segítséget kérni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 17:09:50

@$pi$: "A gazdaságról beszéltünk."

Az iskolások a jövő munkavállalói. Természeti kinceink nincsenek, a gazdaságot ők adják.

A gazdaságunk még Bulgáriával vetekszik az utolsó utáni helyért, de már megcéloztuk Bangladest.

Ha már mutatók, 15 mutatóból 3 nem romlik.

pamut 2017.02.13. 17:10:04

@$pi$:
1. Nem te mondod meg miről beszélünk, a PISA-számok nagyon fontosak, egy egész generáció, és a jövő Mo-ának esélyét veszi el a maffiakormányod a mai fiataloktól az oktatás szétbaromlásával.

2. "Ezek mindegyike javult."
Hazudsz:
- "régiós összehasonlításban sajnos még így is hazánkban a legalacsonyabb a minimálbér"
- "a minimálbérre rakodó adó- és járulékterhek alapján nem csak a régió összes országát, hanem minden OECD tagállamot is felülmúlja a magyar gazdaság."
- "A vizsgált országok közül Szlovákia, Lengyelország, Csehország és Horvátország immár előzi a hazánkat nem csak a havi átlagbérnél, hanem a medián jövedelmeknél is"

index.hu/gazdasag/2016/11/28/hiaba_az_emeles_magyarorszag_sereghajto_minimalberben/

Mindezt úgy, hogy az elmúlt 1000 év legnagyobb-legtöbb forrása állt rendelkezésre Orbánnak. Ez maga TOTÁLIS KUDARC.

3. "Anyád mondta őket."
Jól van batyu. Azt javaslom húzzál te el a a fideszes hazaáruló hazug anyádba: ennyit érsz, ennyit érdemelsz.

pamut 2017.02.13. 17:12:04

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Az iskolások a jövő munkavállalói. Természeti kinceink nincsenek, a gazdaságot ők adják."

Az őt nem érdekli.

Az sem érdekli hogy többszázezer magyar (fiatalok, dolgozók, a legfontosabb embereink) elhúzott az országból, ami nagyobb kár az országnak, nagyobb szociális tragédia, veszteség, mint minden adósság meg egyéb szar amin hisztériázva rikoltoznak örökké.

sas70 2017.02.13. 17:12:11

@konrada: Sajnos az a berlini fodrász versenyképesebb a magyarnál, csak kurvára nem érted, hogy miért? Pontosan ez a baj a sok hülye fideszessel, hogy a kinyalt seggből nem látnak ki és fogalmuk sincs arról, hogyan működik a világ. Csak figyelmesen el kellene olvasni, hogy milyen kritériumokat néznek és végiggondolni, hogy mi mért vagyunk azokban szarok!?

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.13. 17:12:30

@MikeBoy:

Nem egyformán ertelmezzük a nemzeti versenyképesseget. Ezen nem lehet csodalkozni, mert vezető közgazdaszok között is vita van e tekintetben. Szerintem versenyképessegi tényező következmenye az, ha egy orszag vagy orszagcsoport növeli a vilaggazdasagi aranyat. Ez lehet természetes folyamatnak is nevezni, de a lényegen nem változtat. A lenyeg pedig az, hogy az egyik orszagcsoport súlya nő, a masiké csökken. Te magad írod, hogy "arányaiban közelített Kína Svájchoz. Nyolcszoros helyett öt és félszeres."

Ezt akkor ne nevezzük versenykepessegnek, csak a "túl szegeny közeledésenek a túl gazdaghoz".

sas70 2017.02.13. 17:15:57

@ogli dzsí: Az a kurva rothadó kapitalizmus, meg a nyugat ópiuma!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 17:17:03

@pamut: "elhúzott az országból"

És a legnagyobb baj, hogy vissza mér nem jönnek.

orbánnak meg jó, mert egy félmilliós tömeg, aki elszokott a diktátoroktól, felhúzná a lámpavasra. Nem csoda, hogy még szavazni se engedi őket.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.13. 17:27:38

@Khonsu:

"Ha a Trump és társai által beindított folyamat lezajlik, és a "Nyugat" lefűződik a globalizációról, akkor az ázsiai országok (és lehet, hogy mi is) megrekednek a növekedésben, és nagyjából a mai szinten fognak stagnálni, egészen addig, amíg a nyugati piacok és tőkebefektetések alternatíváját meg nem találják."

Ez a vezió elkepzelhető és tartok is tőle.

Le Orme 2 2017.02.13. 17:44:30

A versenyképesség javult, a jövedelmek drasztikusan növekedtek. A Világgazdasági fórum versenyképességi sorrendje szar módszertanon alapul, gyakorlatilag az egész egy értéktelen szemét.

pamut 2017.02.13. 17:46:39

@Le Orme 2:

Szóval szerinted Lázár János egy Soros-bérenc, és hazudozik?

Le Orme 2 2017.02.13. 18:26:07

@pamut: SZüva szerinted abból, hogy a Világgazdasági fórum értéktelen szemeteket publikál, az következik, hogy Lázár sorosbérenc. Szerintem pedig nincs kapcsolat.

6.Lenin 2017.02.13. 18:46:51

@pamut:

"ami nagyobb kár az országnak,"-írod

Volner J szerint a magyar gazdaság a külföldön dolgozók hazautalt pénzéből él.
Valaki hazudik.

pamut 2017.02.13. 19:15:04

@Le Orme 2:
Nem sorosbérenc Lázár? :D nahát, akkor mi egyéb oka lehet rá hogy ilyen csúnyát mondjon? :)) elárulnád?:D

Le Orme 2 2017.02.13. 19:28:45

@pamut: Az, hogy hülyeségeket kérdezhess és hülye bologgerek írjanak róla.

pamut 2017.02.13. 19:33:02

@Le Orme 2:
ja egyem azt a kis durcás lelkecskéd :DDD

na de beszéljünk komolyan: szerinted Lázár János hazudik?

nemecsekerno_007 2017.02.13. 20:11:00

"- felzárkózás, beruházás, versenyképesség-növelés helyett megettük a brüsszeli milliárdokat,
- ezek nélkül ma nem állna meg a lábán a magyar gazdaság."

...és mivel a magyar gazdaság lábát a multik és néhány exportképes magyar kkv adja, az ezeknél foglalkoztatott kb. 1.5 millió ember adja azt a pénzt amiből fenntartjuk a nyugdíjrendszert, az államigazgatást, az egészségügyet, az oktatást meg a többi állami feladatot.

Ugyan nézzétek már meg, hogy lehetne a "maradék" 8 milliónak európai szintű fizetése, nyugdíja, eü. ellátása, oktatása etc.... Lehetőleg egyszerre!!!

Meg ugyen fenntartjuk az ún. "érelmiség" egy nagy részét, akik aztán osztják az észt, hogyan lehetnénk versenyképesebbek, demokratikusabbak, szolidárisabbak etc...
Mindezt úgy, hogy közben azokból élnek, akiket fikáznak. Persze szigoruan csak elméleti síkon :) Abból nem lehet baj.

nemecsekerno_007 2017.02.13. 20:12:33

@pamut: neked is ajánlanám ezt a kommentemet:

"- felzárkózás, beruházás, versenyképesség-növelés helyett megettük a brüsszeli milliárdokat,
- ezek nélkül ma nem állna meg a lábán a magyar gazdaság."

...és mivel a magyar gazdaság lábát a multik és néhány exportképes magyar kkv adja, az ezeknél foglalkoztatott kb. 1.5 millió ember adja azt a pénzt amiből fenntartjuk a nyugdíjrendszert, az államigazgatást, az egészségügyet, az oktatást meg a többi állami feladatot.

Ugyan nézzétek már meg, hogy lehetne a "maradék" 8 milliónak európai szintű fizetése, nyugdíja, eü. ellátása, oktatása etc.... Lehetőleg egyszerre!!!

Meg ugye fenntartjuk az ún. "érelmiség" egy nagy részét, akik aztán osztják az észt, hogyan lehetnénk versenyképesebbek, demokratikusabbak, szolidárisabbak etc...
Mindezt úgy, hogy közben azokból élnek, akiket fikáznak. Persze szigoruan csak elméleti síkon :) Abból nem lehet baj.

nemecsekerno_007 2017.02.13. 20:37:05

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Orbán az Eu-tól lop, a 8 millió "demokrata" meg a 1.5 milliótól. Ez is egyfajta demokrácia.

Trackers 2017.02.13. 21:43:07

Van annak egy diszkrát bája, mikor a ballibek Lázár szavaira hivatkoznak, és azt a Gyurcsányt hoznák vissza és éltetik, aki elszavalta az Öszödi beszédet.

2017.02.14. 08:29:55

@atomic power 1986DucaDuca:

Dehogynem.
Nevezhetjük versenyképességnek.
Sőt, azt is mondhatjuk, hogy az E7 középtávon látványosan javulhat a G7-hez képest.
Egyet nem mondhatunk, én csak azzal vitatkozok.
Hogy a "nyugati világ" e miatt válságban van/lesz és nem lesz versenyképes.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.14. 15:17:47

@MikeBoy: Kedves MikeBoy!

Remélem nem haragszol meg, de néhany dolgot felvazolok, ami miatt szerintem a Nyugat válsagban van.

Altalanosan igaz, hogy van egy igen mely demografiai válsag, aminek megoldasat ma meg nem latjuk.

Letezik egy ún. multikulturalis válsag, amit a drasztikusan felerősödött illegális migracio rendkívüli módon kiélezett. Ehhez kapcsolódik a biztonsagpolitika válsaga.

Megfigyelhető egy intezmenyi válsag, ami abban nyilvanul meg, hogy csökkent a hagyomanyos intezmenyekbe vetett bizalom.

Vegül, de nem utolsó sorban a 2008-ban kirobbant pénzügyi válsag altal felszinre hozott es ma is tarto gazdasagi válsag.

Nem az USA volt egyedül a felelős a válsag kirobbanasaert, hanem Amerika és Európa egyaránt: a lakáspiaci árrobbanás globális volt.

A válsag jelenleg is tart, főbb jellemzői:

A valság előtti évben a költségvetési hiány mérsékelt volt, kivéve Görögorszagban és Magyarorszagon. Az államadósság csak négy országban (Görögorszag, Olaszorszag, Belgium, Portugalia) haladta meg lényegesen a GDP 60%-át (maastrichti kriterium).

A valsag hatasára számos, adosságvalságot at nem élő orszagokban is krónikusan magas szintre emelkedett a hiány és az államadósság a bankkonszolidaciós igények fellepése miatt.A költségvetési hiány és az államadósság megugrott, főleg ott, ahol a lakáspiaci boom a legnagyobb volt és ahol a bankszektor a legsebezhetőbbé vált (USA, Egyesült Kiralysag, Portugalia, Olaszorsazg, Irorszag, Görögorszag, Spanyolorszag).

A költségvetési megszorítások jelentősen beszűkítették a növekedési lehetőségeket.

A válság következményei negy pontban foglalhatok össze:

1. Pénzügyi válság
2. Adósságválság
3. Növekedési válság
4. Bizalmi válság

A fejlett országok közül csak négy (USA, Nemetorszag, Egyesült Kiralysag, Irorszag) érte el vagy haladta meg a válság előtti egy főre jutó GDP szintjét. A V4 országok ebben jobban teljesítettek.

Az orszagok adósagcsapdaba kerültek:

A magas adóssagot csökkenteni kellene. Ehhez növekedésre lenne szükseg, ami nincs vagy nagyon alacsony.

Inflációval sem lehetseges mert szintén nincs vagy nagyon alacsony.

Árfolyam leértékeléssel – Eurozonan belül nincs lehetőség.

Adóssag átstrukturálással – Görögországban esetleg igen, de túl
későnkövetkezik be.

Bár a költségvetési deficitek jelentősen csökkentek a válság kitörése utáni hirtelen megugrást követően, az államadósság egy jóval magasabb szintre került. 2015-ben már 15 országban haladja meg az államadósság a GDP 60%-át.

A válság után bevezetett védelmi intézkedések:

Tűzfal (European Stability Mechanism, €700 mrd keret); a pénzügyi felügyeleti rendszer megerősítése (bankunió).

A védelmi intézkedések következtében sérülékenység remélhetőleg csökkent, de a mozgástér beszűkült egy következő válság kezelésére.

Buborékok ismét megjelentek a láthatáron.

Eurozóna válságarol:

Tévhitek:

A fiskalis szabályok működnek – nem működtek.

A monetáris unión belül az orszagok egymás közötti fizetésimérleg-hiányok nem számítanak – számítanak, mert tőkemozgásokat indukálnak.

Korlátok nelküli szabad munkaerő-aramlás feltetele az egységes piacnak – ez a tévhit a Brexithez vezetett.

Centrifugális erők az EU-n belül:

Első alkalom az EU történetében, hogy komoly politikai szintű témák osztják meg az EU-t.

Multi-dimenzionális megosztottság:

1. Migráció: kelet-nyugat, nyugat-nyugat relacióban.
2. Brexit: nyugat-nyugat.
3. Törökország EU-tagsága: nyugat-nyugat.
4. Görögország: észak-dél.
5. Orosz szankciók és energia: kelet-kelet, kelet-nyugat.

Az Európai integráció jövője.

Két lehetséges út: szabály alapú vagy felelősség alapú.

Szabályok hasznosak, de felelősségteljes politika nélkül nem tartható be.
Tapasztalat azt mutatja, hogy erős nemzetállamok tudják betartani a szabályokat.

Számíthatunk erre?

Mindezek persze kihatnak a Nyugat hosszútavú versenyképessegere.

Idezek ket hires közgazdasznyilatkozataibol illetve munkajaból:

Joseph Stiglitz Nobel-díjas amerikai közgazdász, a Columbia egyetem professzora budapesti előadása soran a Közép-európai Egyetemen 2014-ben a következő megjegyzest tette:

"Több unortodoxiára lenne szükség".

"Csakis kormányzati segítséggel érhető el a társadalmi javak egyenlőbb eloszlása."

"Az Egyesült Államok a fejlett világ messze legegyenlőtlenebb országává vált, ahol a tanulásra képes társadalom eszméje is eltűnőben van."

Azóta latjuk a 2016-os amerikai elnökvalasztas eredmenye alapjan, hogy Stiglitz valamit megsejtett.

Thomas Piketty sztarközgazdász Tőke a 21. Szazadban c. könyve lényegében arról szól, hogy a kapitalizmust a saját érdekében kell megszabályozni, enelkúl elveszti legitimitását és összeomlik.

6.Lenin 2017.02.14. 15:47:49

@atomic power 1986DucaDuca:

Bocs, de ami nem bukott meg véglegesen, az minden válságban van. Amennyiben nem képes megváltozni, addig mindig, ha megbukik, akkor szűnik meg a válság állapota.
A nyugat eddig képes volt a változásra, meddig? Ez a kérdés, szerintem.

2017.02.14. 15:59:28

@atomic power 1986DucaDuca:

Mit értesz pontosan válság alatt ebben a helyzetben?

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.14. 16:25:59

@MikeBoy:

Szerintem a válsagnak eleg sok jellemzöjét leírtam. Nezzük inkabb a következmenyeket:

Az EU válsaganak legszembetűnőbb jele az Egyesült Királysag tavozasa. Ennek nem kellett volna megtörtennie, ha az unio a teljes konszenzus elve alapjan működik. Ehelyett a többsegi döntés a meghatarozó, ami egy kiegyensulyozatlan, széteső unióhoz vezet.

Az USA válsaganak legszembetünöbb jele Trump győzelme, amely a neoliberalis gazdasagpolitika kudarca.

Egyik esemeny sem kóvetkezett volna be, ha a neoliberalis politika nem került volna válsagba.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.14. 16:30:15

@6.Lenin:

Ezert van az a mondas, hogy semmi sem allandó, csak a valtozas. Stagnalas nem letezik, csak viszafejlődes, azaz válsag. Ne tudjuk, hogy a Nyugat képes e megújulni. Ez a jövő zeneje.

2017.02.14. 16:33:51

@6.Lenin:

Nocsak. Ritka, hogy azt írom neked +1.
Remélem értékeled.... :D

2017.02.14. 16:36:34

@atomic power 1986DucaDuca:

Ez lehet, hogy nem több, mint egy kis teszt a Nyugat számára.
Mondjuk, ha azt a feladatot kapnád, hogy a keleti blokkot vedd górcső alá és mutass benne válság jeleket, amik erőssége ezzel a nyugati problémahalmazzal felér szerinted nehezebb feladatod lenne?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.14. 16:45:40

@MikeBoy: "a keleti blokkot vedd górcső alá és mutass benne válság jeleket,"

Keleten nincs válság. Amíg 100 dolláron az olajár, Oroszorszg hasít. Az olaj/gáz adja a GDP 60%-át, és 50 dolláros ár fölött nyereséges a kitermelés.

Ja, hogy momentán 55 dollár a olaj. Az csak igeiglenes zavar az erőben.

6.Lenin 2017.02.14. 16:57:52

@MikeBoy:

Lógok 1 sörrel .

Természetesen a születése után minden válságba kerül. A lehetséges utak-stagnál-visszafejlődik-vagy fejlődik, előre lép-eltűnik.
A kapitalizmus is válságban van, hogy melyik szakaszában inkább ez az igazi kérdés. szerintem.
Régebben láttam a tv-ben 1 kísérletet a patkányokkal (zárt térben) az emberiségre vetítve (a Föld zárt tér a számunkra). Születésünk óta válságban vagyunk, de melyik szakaszban? Még a felfelé-vagy már az egyenes-stagnáló-netán a lefelé tartó ágban?
Minden változik, ahogy a hosszú nevű is írta, ez tuti.
Meglátjuk mi lesz a vége, mondta a vak a moziban.

Most jut eszembe, hogy tulajdonképpen, mit is nevezünk fejlődésnek? Ismerjük a célt? Egy véletlen ősrobbanásnak lett volna célja? Vagy megtervezett, egy határozott céllal? Még ezt sem vagyunk képesek hitelt érdemlően eldönteni.
Tehát válságban vagyunk, no de melyik szakaszában?
Fasza egy időmúlatás ezen rágódni, ez is tuti.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.14. 17:03:00

@MikeBoy:

A keleti blokkot ne vegyük górcső ala, mert a Nyugat válsagaról volt szó. Egyebkent is keleten nincs monetaris unio.
A nyugati válságot egy olyan pénz okozta, amit a németek és a görögök közösen használnak, miközben a görög termelékenység és költségvetési morál elmarad a német mögött.

6.Lenin 2017.02.14. 17:38:49

@atomic power 1986DucaDuca:

Szerintem, ha már beszélünk a nyugat válságáról, akkor inkább érdemes morális oldalról közelíteni. Mert ezzel van gond szarásig. 1re inkább cél nélküli, széthulló társadalmat, közösséget jelent. Nem képes megvédeni magát. Önfeladás nem lehet célja egy közösségnek.
Mint a magyar demokratikus ellenzék csodálatos pártjai. Már csak döglődni jár beléjük a lélek.
A nyugat sem tud már morálisan előremutatót (vajon mi is lenne az?) nyújtani sem a nagyobb közösségnek, sem az alkotó egyéneknek sem. az önzés nem hiszem , hogy összekovácsolna bárkit, bármit is.
Gazdaságilag könnyebben megoldható a hiány kérdése, simán elveszem a másét, és 1 darabig meg van oldva.
Az USA, EU is inkább van morálisan válságban, mint gazdaságilag.
Szerintem.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.14. 18:36:30

@6.Lenin:

Nem nagyon tudunk vitatkozni a moralis válsag kerdeseben, mert szerintem is súlyos a morális helyzet. Korabbi hozzászólasomban mar hivatkoztam két vezetó közgazdászra, akik vegeredmenyben moralis oldalrol is kózelítettek a válsaghoz.

Amikor Joseph Stiglitz Nobel-díjas amerikai közgazdász arról beszél, hogy "Csakis kormányzati segítséggel érhető el a társadalmi javak egyenlőbb eloszlása", akkor arra hívja fel a figyelmet, hogy a neoliberalis gazdasagpolitika kóvetkeztében milyen nagy aranytalansagok alakultak ki a jövedelemeloszlas területen.

A szabadságot az egyén fogyasztó önkényével azonosítja, amely feléli életfeltételeit. Az ellentmondás nemcsak gazdasagilag ertelmezheto a természeti erőforrasok végessége kapcsán, hanem azáltal is, hogy a nyugati ember világszabadsagnak nevezi saját egoizmusa és önkénye „szabadságát”, amelynek erdekeben nemcsak más népek és kultúrák szabadságát volt kész barmikor feláldozni, hanem magát a világot is.

S mindezt alátamasztjak némely penzügyi hatalmassag (spekuláns) altal tamogatott szervezetek altal globalis meretekben terjesztett termeszetidegen ideologiak, elet-és magatartas modok.

6.Lenin 2017.02.14. 19:02:17

@atomic power 1986DucaDuca:

Én nem szándékozom vitázni veled ebben a kérdésben, csak hozzáfűztem a saját meglátásom, véleményem. Nincs feloldhatatlan nézetkülönbség köztünk, sőt inkább 1etértés. Csak szerintem a morális válság a döntőbb. a gazdasági válságnak inkább közösség erősítő, összehozó hatása van. A morális a veszélyesebb.
Szerintem.
A lényeg, hogy nagy szarban vannak jelenleg, és nem nagyon látni, hogy tudnák a kiutat, megoldást.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.14. 19:31:34

@6.Lenin:

Igazad van. Végúl is a gazdasagi válsag mögött egy immorális tarsadalmi rendszer húzódik meg. Ha nagyon sok időnk lenne ennek elemzésére, minden gazdasagi-tarsadalmi problémat ide vezethetnenk vissza.

6.Lenin 2017.02.14. 19:46:10

@atomic power 1986DucaDuca:

Pontosan. Már csak az hiányzik, hogy megoldást is kínáljunk nekik.

6.Lenin 2017.02.14. 20:54:12

@atomic power 1986DucaDuca:

Néha lenne bennem szándék, de elmúlik, mire elszánnám magam. Találnak maguk rá megoldást, vagy nem. Nagy a szürkeállomány, vagy volt.
Valamikor én is inkább liberális (nem SZDSZ-es )voltam, most már inkább 1 picit ebből, 1 picit abból, csak működőképes legyen.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.14. 21:01:36

@6.Lenin:

Ifjúkoromban baloldali beállítottsagú voltam. Kesőbb rajöttem, hogy a jobboldalon is vannak, legalább olyan komoly ertekek. Nem tartom magam jobboldalinak, inkabb olyannak, mint Te. Próbalom mindenből a haladót es egyben maradandót magamévá tenni. Talán ez a néppártiság.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.14. 21:06:37

@atomic power 1986DucaDuca: "Nem tartom magam jobboldalinak"

Én se. A fideSS ma már a rasszista szélsjobbon van. Sose volt igazán jobboldali, legfeljebb populista.

6.Lenin 2017.02.14. 21:08:24

@atomic power 1986DucaDuca:

"Talán ez a néppártiság. "

Mivel 1 társadalom sokszínű, sokféle érdekkel megáldva, szerintem is ez lehet igazán működőképes, ahol mindenki megtalálhatja a saját értékeit is, és a közös célt is.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.14. 21:22:59

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Általanos témakról beszélgettünk, a kormanypartot meg sem említettük.

6.Lenin 2017.02.14. 21:27:08

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Már megint tévedsz, az én vagyok. Ő csak jó szokott érvelni mellettük.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.14. 21:45:01

@atomic power 1986DucaDuca: "miből állapítottad meg?"

A habonymdia hazugságait tolod.

2013 óta csökkent az államadósság a GDP százalékában.

A diktatúra a követendő államforma.

Relativizálod az orbán választási csalásait.

Relativizálod az orbán 2010 utáni államadósság növelését a GDP százalékában.

A gyűlölködő népszavazással a gazasági bevándorl=k befogadása ellen szavazunk.

Stb. Stb.

Az igaz, hogy, nem vagy véresszájú, mint az itteni fideSSfasszopók, de a számokat úgy igyekszel ferdíteni, mintha az orbán tragikus gazdaságpolitikája nem is lenne olyan borzasztó. Egy dologban hasonlítasz rájuk, mereven semmilyen érvet nem ismersz el.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.14. 21:46:46

@6.Lenin: "Ő csak jól szokott érvelni mellettük."

Nem jól érvel, hazugok az érvei, elferdítettek. Az igaz, hogy csak ritkán hazudik egyenesen szembe.

6.Lenin 2017.02.14. 21:53:14

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Tőled inkább csak 1 kisebbségben lévő elfogult véleményt olvashatunk. Az ő érvelését pedig szívesen olvasom, ritka ezen a felületeken.
A szekértolást meg nyugodtan bízd rám.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.14. 21:57:10

@6.Lenin: "elfogult véleményt"

Mitől lenne az igazság elfogult?

Pl.?

"Az ő érvelését pedig szívesen olvasom, ritka ezen a felületeken."

A Cenzúrázó sokkal durvábban tolja a habonymédia hazugságait, elismerem.

"A szekértolást meg nyugodtan bízd rám."

:))

6.Lenin 2017.02.14. 22:10:16

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Igazság?

-Matildka ,Önöcske olyan szép és okos.
-6. köszönöm, hogy ilyen jó véleménnyel van rólam . Vannak érvei is ennek igazolására?
-Hogyne lenne drága Matildka, szeretném hanyatt lökni, ezért picit túloztam.
-És melyik része a véleményének túlzó, kedves 6. lenin?
-Matildka, annyira nem érek rá, hogy ezt most részletezzem.

Nos, hogy mi az igazság, vélemény, érv talán bonyolultabb kérdés.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.14. 22:18:01

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Elkötelezett szekértoló" - ezerszer elhangzott már a fórumon, masoktól is, hogy egy adott témaban mutatott nézetazonossag nem feltetlenül jelenti minden téren a kritika nélküli elfogadast minden kormanyzati lépéssel. Az, hogy gazdasagi temakban elterő nézeteink vannak, abban nincsen semmi különös, hiszen vezető közgazdaszok között is sokszor homlokegyenest ellentetes következtetesek születnek egy-egy témaban.

Szerintem, nekünk, kommentelőknek igazan megengedhető, hogy a mi perspektívankból tekintve tevedhetünk is.
De azt javaslom, hogy inkabb vitatkozzunk, mint címkézzük egymast. Én nyílt vagyok minden vitara és ha valaki meggyőz, akkor elfogadom az allaspontját. Csakhogy egyre nehezebb lesz már a vitakhoz kapaszkodókat talalni, mert mar ott tartunk, hogy a "statisztikák sem igazak" egyes hozzászólok szerint.

Egy tanacsot azert adnek neked, ha megengeded: a kormanyvaltashoz mindenfélekeppen meg kellene nyerni a jelenlegi kormanyparti szavazótabor egy részet is. Egy kompetens ellenzéki nem szemelyeben tamadja a potencialis kormanypartit, hanem igyekszik azt meggyőzni és a maga oldalara allítani. A fanatikusokat leszamítva. Mert minden partnak vannak fanatikusai. A mérsekeltekre viszont az allandó személyes támadas taszítólag hat és megmerevednek a frontvonalak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.14. 22:19:42

@6.Lenin: Izzadtságszagú az erőlködésed, hogy lazának tűnjél.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.14. 22:23:10

@atomic power 1986DucaDuca: "tevedhetünk is."

Mikor ismerted el utoljára egy tévedésed? Konkrét példát kérek.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.14. 22:55:13

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Mint írtam, a különböző közgazdasagi iskolak képviseĺői között is viták vannak. Egyelőre egyik sem ismeri el a tévedéset, mert nem is lehet. A közgazdasagtan nem egzakt tudomany. Akkor én milyen tévedest ismerjek be? Az egyik gazdasagi kutató intézet vélemenye szerint az uniós transzfereknek 0,5 max. 1% hatasa lehet a GDP-re, a masik szerint nem lenne növekedés, vagy minuszban lennenk ezek nélkül.
Vagy mit kezdjek egy olyan kimutatassal, ami felsorolja, hogy 2010 es 2015 között mennyi bevétele volt az államnak és ebből von le következteteseket a GDP nóvekedésre, de nem veszi figyelembe a kiadasi oldalt? Milyen egyoldalú "mérleg" ez?
Te hibáztal akkor, amikor azt allitottad, hogy az unio nem kepes ugyanúgy kezelni a migrans kérdest, mint az ausztralok, mert mas aaz ócean es a tenger területe. En jeleztem, hogy mindez csak akarat kerdese. S mit latunk most? Eljutott mar Merkel is es az olaszok odaig, hogy afrikaban kell letrehozni a hot-spotokat es az olaszok visszaszallithatjak a tengerből kimentett migransokat az afrikai partokat. Most mar elismerheted, hogy ebben a kérdesben tévedtél.
Gazdasagi kérdesekben még korai itéletet mondani, erre legalabb egy evre van szükseg.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 02:09:56

@atomic power 1986DucaDuca: "Eljutott mar Merkel is es az olaszok odaig, hogy afrikaban kell letrehozni a hot-spotokat"

Nyilvánvaló hazugság. Minden értelmes ember - orbánt nem számolom ide - tudta, tudja, hogy a menekültválságnak az okát kell megszűntetni, nem a tünetét. Ne kelljen az embereknek menekülniük, he meg menekülnek, ne kelljen messzire menniük menekülttáborokba. Vagy még messzebb. Persze ezek nem mennek egyik napról a másikra.

Az EU/ENSZ ott hibázott nagyot, hogy a menekülteknek nem adtak annyi segélyt, hogy normálisan élhessnek, és nem dolgoztak a probléma időbeni megoldásán, hogy perspektívájuk legyen a hazatérésre. Ezért indultak meg a nagy tömegek.

Merkel még abban is hibázott személyesen, hogy nyíltan kimutatta az emberségét.

"Gazdasagi kérdesekben még korai itéletet mondani, erre legalabb egy evre van szükseg. "

Nyilvánvaló hazugság. Eltolcsy "unortodox" gazdaságpolitikájáról az első percben megmondta minden közgazdász, hogy égbekiáltó baromság. Nem kellett volna 4 évet várni, hogy Eltolcsy megbukjon.

Még megvárod 2018-at, hogy a Széll Kálmán terveben beígért 50% GDP arányos államadósság vajon megvalósul-e. Gratulálok!

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.15. 07:55:52

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Eljutott mar Merkel is es az olaszok odaig, hogy afrikaban kell letrehozni a hot-spotokat"

Azt allítod, hogy ez "nyilvánvaló hazugság." Akkor úgy látszik nem ugyanabban a vilagban élünk. A német kormany migranskerdesben tanúsított politikaja alapvetö változason megy at. Legújabb elkepzelesük szerint a menedékkérőknek befogadóközpontokat kell létrehozni Líbiában és más afrikai államokban, és meg kell tagadni, hogy menedékkérelmet nyújtsanak be a hajóval érkező migránsok. Ma mar a magyar es nemet kormany egyetert abban, hogy a balkani utan lezarjak a földközi tenheri utvonalat is. Ehhez csatlakozott az olasz miniszterelnök is.

A cél, hogy menekültközpontokat hozzanak létre Líbiában, és más észak-afrikai országokban. Ezt mondta a többi közt az elmúlt napokban a német belügyminiszter, Thomas de Maiziere. Vissza kell vinni a migránsokat Észak-Afrikába, meg kell állapodni az ottani országokkal abban, hogy hotspotokat állítsanak fel. Itt egyesével megnézik, kik azok a migránsok, akiket Európa képes lesz integrálni.
A magyar kormany mar egy evvel ezelőtt is ezt szorgalmazta. Ez az igazsag es ez nem szekertolas.

""Gazdasagi kérdesekben még korai itéletet mondani, erre legalabb egy evre van szükseg. "

Nyilvánvaló hazugság. Eltolcsy "unortodox" gazdaságpolitikájáról az első percben megmondta minden közgazdász, hogy égbekiáltó baromság.""

Mint írtam, a közgazdaszok annyifele velemenyen vannak, ahany gazdasagi iskolat kepviselnek.

Az előrejelzéseik megbízhatósagaról egy példa:

A GKI Gazdaságkutató ZRt. előrejelzése 2008-2009-re
/2008.10.27/

Nehany idézet belőle:

"A GKI szeptember második felében készült 2008-2009. évi előrejelzése óta radikálisan megváltoztak a világgazdasági körülmények, s ezzel a magyar gazdaság is teljesen új pályára került."

"A magyar gazdaság egyensúlyi helyzete 2006 óta sokat javult, de a világgazdaság válsága még olyan pillanatban érte el Magyarországot, amikor egyfelől ez az egyensúlyjavulás még nem jutott el a szükséges mértékhez, másfelől a pénzügyi világ még nem szokta meg az új adatokat, az így alkotott kép rólunk rosszabb, mint a tényleges helyzetünk. Ezért a pénzügyi pánik Magyarországot súlyosan érinti. GDP-arányosan az államháztartási hiányunk idén még magasabb lesz a többi EU-tagországénál, s a visegrádi országok között a legnagyobb - bár a balti országokénál, Romániánál és Bulgáriánál lényegesen alacsonyabb - a fizetési mérleg deficitünk is."

"Az államháztartás lecsökkentett idei 3,4%-os deficitje esetén (a magánnyugdíj-pénztári befizetések figyelembevétele következtében) 2009 tavaszán megszűnhet a túlzottdeficit-eljárás, s jövőre a most előirányzott 2,9%-os hiánnyal is teljesülhet a maastrichti kritérium."

"A gazdasági növekedés 2008-ban a tavalyi 1,1% után gyorsul, de már csak 2% körül várható (még szeptemberben is 2,7%-ot valószínűsítettünk)."

"2009-ben a gazdasági növekedés minimálisra, 0,5% körülire lassul. Ez az idei növekményt hozó ágazatok, az agrárium visszaesésének és a közszolgáltatások lassulásának következménye, a magnövekedés ugyanis gyakorlatilag nem változik, 1% körüli marad."

"Ha a nemzetközi pénzpiac stabilizálódik, s a magyar államháztartási hiány idei 3,4% alá csökkentésével 2009 tavaszán megszűnik a Magyarország ellen folyó túlzottdeficit-eljárás, miközben az infláció is 4% körülire - már nem sokkal az akkori maastricti kritérium fölé - csökken, lényegesen közelebb kerül az ország az euró-zónához történő csatlakozás feltételeinek teljesítéséhez. Ezért a közeljövőben napirendre kerülhet az ERM-2 rendszerbe való belépés. Akár már a fiskális szabályok és a 2009-es költségvetés elfogadása után sor kerülhet az euró bevezetése céldátumának - célszerűen 2012-nek - a bejelentésére."

Nem kritizalni akarom a GKI-t, csak illusztralni, hogy milyen nehez szakma ez es mennyire elterő vélemenyeket lehet produkalni. Ugyhogy ne nagyon íteljünk el senkit sem a közgazdasagi velemenye szerint.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 09:41:11

@atomic power 1986DucaDuca: "milyen nehez szakma ez"

Kurva nehéz szakma. MINDENKI mondta, hogy Eltolcsy "unorthodox" gazdaságpolitikája sületlenség. Eltolcsy számára valóban nehéz szakma, mert kurvára nem ért hozzá.

70%-ről 50%-ra tervezni levinni az államadósságot, és helyette 74%-ra emelni azért kell egy nagyon nagy fokú pancserség.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.15. 09:57:54

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"70%-ről 50%-ra tervezni levinni az államadósságot, és helyette 74%-ra emelni azért kell egy nagyon nagy fokú pancserség."

Jogod van vitatkozni a harom nagy hitelminősítővel.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 10:04:21

@atomic power 1986DucaDuca: "Jogod van vitatkozni a harom nagy hitelminősítővel."

Miért vitatkoznék velük? Egyetértek abban, hogy visszaminősítették Varga alatt az országot oda, ahonnan 2011-2012-ben Eltolcsy miatt lerontották.

Eltolcsy csúfosan megbukott, a miniszteri székből kilőtték az MNB élére, ott 4 év alatt nem tud messze akkora károkat okozni, mint miniszterként évente. Az a havi 5 millió a kurvája kitartására, meg annak családjára aprópénz. Egy fideszesnél szinte visszafogottnak lehet tekinteni. A KDNP-sek többet isznak el.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.15. 10:35:42

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Két megjegyzésem van:

- mar 2010 előtt elindultunk lefelé a szuveren allamadóssag tekintetében

a 2006-2011 közötti időszakban az államadósság folyamatos és nagymértékű növekedése magas kockázatot jelentett annak finanszírozhatósága szempontjából. Emellett a magas adósságszint növelte hazánk pénz- és értékpapír-piaci kiszolgáltatottságát. Ezert elkezdtek minket leminősíteni. Nézd meg a grafikonokat.

- ha az ország GDP aranyos allamadóssaga nőtt volna, nem minősítenek fel minket

"A kialakított portfólió a piaci sokkhatások kivédésére nem volt alkalmas. A 2008-2009. évi finanszírozási válság során bekövetkeztek az adósságportfólió magas finanszírozási-, kamat-, és árfolyamkockázatai és az

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 10:56:48

@atomic power 1986DucaDuca: "2010 előtt elindultunk lefelé"

2006 táján.

Az orbánelkúró csak a 2010 óta tartó lejtmenetért felel.

"nem minősítenek fel minket"

Ne aggdj, nem minősítettek fel, csak visszaminősítettek, ahonnan 2011-2012-ben leminősítettek.

Az összes versenytársunkat közben valóban felminősítették.

Minden mondatodban van egy kis csúsztatás, az egész kommented egy nagy hazugságra jön ki. Folyamatosan ezt csinálod.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.15. 12:54:51

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Nézd meg az alabbi grafikont:

m.origo.hu/gazdasag/hirek/20111125-a-gyurcsanykormany-forditotta-meg-a-felminositesek-sorat.html

Egyértelmű, hogy 2006 környéken került a lejtőre a magyar gazdasag. Evről évre romlott az adóssag besorolasunk. Ezt a gyorsuló lejtmenetet nem lehetett egyik pillanatról a masikra megallítani abban a penzpiaci környezetben es olyan öröklött penzügyi adottsagokal, amivel akkor Magyarorszag rendelkezett. Az S&P -nél mar 2009-ben a befektetes alsó hataran voltunk. De nem is ez a lényeges, hanem a lefelé iranyuló tendencia.

A 2011 -es leminősítés indoka az volt, hogy Magyarország a magas államadóssága és a külső finanszírozási igénye miatt serülékeny a külső sokkokkal szemben a bizonytalan penzpiaci helyzetbe. Ez a sérülékenység az államadósság szerkezeteből eredt, mivel az államadósságunk körülbelül 64 százaléka külföldi befektetők kezében volt és ennek kétharmada devizaadósság.
A bankrendszernek és a magánszektornak szintén jelentős volt a külső adóssága, ami hozzájárult az ország kedvezőtlen árfolyamváltozásokkal szembeni sérülékenysegehez. A131 százalékos külső adósság nagyon magas volt a Baa3 besorolású országok középértékéhez képest.

A magyar bruttó államadósság a GDP 81 százaléka volt 2010-ben, ami szinten magasabb volt a befektetésre ajanlott / Baa3 / adósosztályzatú országok középértékénél.

"Az orbánelkúró csak a 2010 óta tartó lejtmenetért felel."

Te magad írtad, hogy visszaminösítettek minket. Ha egy orszag visszakapaszkodik egy magasabb pozícióba, az nem lehet lejtmenet. A lejtmenet akkor valósult volna meg, ha tovabb rontottak volna a minősífésünkön.

"Az összes versenytársunkat közben valóban felminősítették."

Nem szenvedtek el 2004-és 2009 között akkora allamadósag növekedést mint mi. Csak 2006 -ig a horvát haborús vesztesegekkel összemerhető - kb 20 milliard dollar- allamadósag növekedest szenvedett el Magyarorszag, s akkor még nem beszeltünk a 2010-ig tovabb emelkedő adóssagról.

"Minden mondatodban van egy kis csúsztatás, az egész kommented egy nagy hazugságra jön ki. Folyamatosan ezt csinálod."

Ha úgy érzed, hogy csúsztatok, akkor cafolj meg.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 13:00:46

@atomic power 1986DucaDuca: "2006 környéken került a lejtőre a magyar gazdasag"

Nem kell bizonygatnod, amit mondtam.

"A 2011 -es leminősítés"

Nem kell bizonygatnod, amit mondtam.

"Ha egy orszag visszakapaszkodik egy magasabb pozícióba, az nem lehet lejtmenet."

A gazdaság állapotáról beszéltem, nem az adósság viszafizetésének a minőítéséről. Ha Eltolcsy-t elütötte volna a vonat, az is a visszaminősítésünket eredményezte volna, nem kellett mögé teljesítményt tenni.

Nem válaszoltál még arra a kérdésemre, hogy mikor volt utoljára, hogy egy tévedésedet elismerted.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.15. 13:16:59

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Mondj egy tévedesemet, hogy nyilatkozni tudjak róla.

"A gazdaság állapotáról beszéltem, nem az adósság viszafizetésének a minőítéséről. "

Arról írtal, hogy nőtt a GDP arányos allamadóssag. A gazdasag meg lejtmenetben van. Akkor aruld mar el, hogy a harom nagy hitelminősítő mire alapozva helyezett vissza minket a befektetésre ajanlott katefóriaba? Nem erzed az ellentmondast?

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.15. 13:45:40

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Erre gondolsz?

"A habonymdia hazugságait tolod.

2013 óta csökkent az államadósság a GDP százalékában.

A diktatúra a követendő államforma.

Relativizálod az orbán választási csalásait.

Relativizálod az orbán 2010 utáni államadósság növelését a GDP százalékában.

A gyűlölködő népszavazással a gazasági bevándorl=k befogadása ellen szavazunk."

Az első túl altalanos ahhoz, hogy erdemben reagalhassak. Konkretumot kérek.

A 2. az nem az én allítasom, hanem az EUSTAT-ból is kivehető adat es a hitelminősitőkkel korreral. Persze ha az ott megjelent adattáblazatokat nem tartod hitelesnek, akkor mutass be mas, auditalt intezmeny adatait.

3. Az nem írtam, hogy a diktatúra követendő allamforma. Olyan előfordult, hogy hivatkoztam a diktatúraban is elerhető gyors gazdasagi fejlödésre. Egyebkent pont én erveltem mindig az ellen, hogy ma Magyarorszagon diktatúra van.

4. Nem tudom milyen választasi csalasra gondolsz. Talan a Nyakó I. fele nepszavazasi kezdemenyezesre? Nem emlekszem ra, hogy erről nyilatkoztam volna, raadasul csalast partolva. A boltzarrol vitatkoztam, de az NVI-ben törtentekről nem emlekszem, hogy írtam valamit is. Ha tudsz valami konkretumot, akkor írd meg légyszíves.

5. Ugyanaz, mint a 2.

6. A nepszavazaskor Magyarorszag szuverenitasaert szavaztunk. Ebbe belefer az is, hogy mi dönthessünk a gazdasagi bevandorlókról.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.15. 13:58:42

@atomic power 1986DucaDuca: "Erre gondolsz?"

Igen.

Félreértettél. Nem azt kértem, hogy a hazugságaidat ismerd el, vagy védd meg.

Te nem vitatkozol vagy érvelsz, hanem elvek és fenntartások nélkül véded a fideszt.

Idézlek: "tevedhetünk is."

Mikor ismerted el utoljára egy tévedésed? Konkrét példát kérek.

atomic power 1986DucaDuca 2017.02.15. 14:44:46

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Nézd, én nem erzem azt, hogy a hozzászólásaimban tévedtem. Ezt ne vedd nagyképűsegnek, mert nem tartom magam tévedhetetlennek. Nálam sokkal nagyobb emberek is tevedtek mar, s csak evek múlva derült ki a tévedesük. Azért nem erzem ,hogy tevedtem, mert amikor adatokat közlök, akkor azt nem a sajat fejemből talalom ki. Ha pedig azok nem alljak meg a helyúket valamilyen oknal fogva, akkor az a forras a felelős, ahonnan az informació szarmazik. Ennek viszont valamennyien ki vagyunk téve. Ha pedig vélemeny mondok, akkor nyilvan nagyobb eselyem van a tevedésre, de azt soha nem a szandekos felrevezetes motivalja. Velemeny nyilvanítasra pedig mindenkinek joga van, meg ha benne van a tevedes lehetősege is.
Most tudom, hogy azt várod, hogy vezekeljek es valjam be "tévedéseimet", de azokban a dolgokban, amit felsoroltal nem erzem azt, hogy tevednek. Akkor mit ismerjek be?
En fel tudtam hozni egy konkret problemat a migrans kerdesben, de erre nem reagaltal. Nevezetesen a földközi tengeri migransmozgással kapcsolatban. Nem erzed úgy hogy tévedtél?

Nem tudok tovabb kommentelni, mert nincs erre több időm ma már.

Minden jót kívanok!
süti beállítások módosítása