B1 blogcsalád



Eltaktikázta magát a Fidesz a 4-es metrós korrupciós ügyben: tudatosan akarták felépíteni, de nem robbant

2017. február 02. - Mr Flynn Rider

Tudatosan felépített kormányzati kampány folyik a 4-es metróval kapcsolatos korrupciós ügyekről. Ennek igen egyszerű a bizonyítéka: Tarlóst sem avatták be, őt is veszni hagyták. Helyette a Schmidt Mária által felvásárolt Figyelő mai számában hozta nyilvánosságra az OLAF-vizsgálat eredményeit. Vagy csak egy részét. 

orantarlos.jpeg

Ha hihetünk ennek a szivárogtatásnak, Demszky is, Tarlós is sáros 4-es metró-ügyben, méghozzá 4:1 arányban. (Itt az indexes cikk a kiszivárogtatott jelentésről, benne van, hogy a 5 nagyobb korrupciós esetből 4 köthető Demszkyhez, 1 Tarlóshoz.)

Tegnap még Tarlós István akarta nyilvánosságra hozni az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának jelentését a 4-es metróval kapcsolatos korrupciós ügyekről.

csepregi.jpg

 

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára látványos sajtótájékoztatót tart a Főpolgármesteri Hivatal előtt, miután átadta az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentését a 4-es metró beruházásáról Tarlós István főpolgármester titkárságának 2017. január 26-án. MTI Fotó: Soós Lajos

 

De nem engedték neki.

Az MNO cikkje szerint Tarlós nem értette,

  • miért folyik „egy ilyen, kicsit álságos vita a nyilvánosságra hozatalról”;
  • miért nem hozza nyilvánosságra a saját jelentését az OLAF;
  • vagy ha nem hozhatja, akkor miért adja úgy másoknak, hogy közben „kvázi megfenyegeti”, hogy „hozd nyilvánosságra, ha akarod, de ha valamilyen adatvédelmi szabályt sértesz, akkor problémád lehet”.

A kormányzat magyarázata szerint ugyanis azzal kapták meg a jelentést, azzal, hogy köteles az Európai Unió vonatkozó adatvédelmi szabályait betartani. Ennek totálisan ellentmond Jávor Benedek és Molnár Csaba múlt heti sajtótájékoztatója, amin egyhangúlag, de külön-külön állították: nyilvánosságra lehet hozni az OLAF-jelentést, de a kormány titkolózik. Ezt mindketten arra alapozták, hogy beszéltek az OLAF vezetőjével.

Rakjuk össze:

  • Lázár János beharangozza a jelentés elkészültét és belengeti, hogy Demszky és az előző szoci városvezetés sáros, feljelentést is tesz;
  • egy-két hétig találgatások mennek a sajtóban a jelentésről;
  • megindul a nyomozás, a Polt Péter-féle ügyészség átadja a Nemzeti Nyomozó Irodának az ügyet;
  • az ellenzék ráharap, Demszkyvel együtt követelik a nyilvánosságra hozatalt, mindenki fél, hogy róla mi áll benne;
  • Jávor Benedekék kiderítik, hogy az OLAF részéről nincs akadálya a nyilvánosságra hozatalnak;
  • Tarlósnak látványosan megküldik a jelentést, de megtiltják neki, hogy nyilvánosságra hozza;
  • a főpolgármester tegnap az Inforádióban értetlenkedik, hogy miért nem hozhatja nyilvánosságra, azaz tovább fokozza az emberek kíváncsiságát;
  • ma pedig kiszivárog az múlt év végén felvásárolt fideszes lapban, a Figyelőben, aminek pont most távozott a főszerkesztője.

Mire utal mindez?

Hogy a kormányzat tudatosan akarta felépíteni, kampány-szerűen ezt az esetet, hogy minél nagyobbat szóljon és bemutathassák: nem csak mi lopunk, hanem anno azok is loptak.

Több hiba csúszott a Fidesz számításaiba:

  • Pont ma jön Putyin és minden érdekesebb egy évekkel ezelőtti korrupciós esetnél, amiről mindenki tudta, hogy gázos;
  • Tarlóst nem avatták be, így nem bukhat akkorát, pláne, ő is önkéntelenül alátámasztotta Jávorék verzióját.
  • Jávor Benedek és Molnár Csaba már beszéltek az OLAF vezetőjével és tudni lehetett, hogy a kormányzat szándékosan titkolózik.

Ezek szerint Tarlós még mindig elég önálló és nagyot rontott a fideszes taktikán. Ugyancsak sokat rontott az, hogy Jávor Benedek és Molnár Csaba már a múlt héten elmondták, hogy a jelentésnek már rég nyilvánosnak kellene lennie. Ezért állítottuk mi hétfőn, hogy a Fidesz is benne volt a korrupciós sztoriban. 

De van még két lehetséges verzió is:

  • az egész sztori tényleg nem megrendezett, hanem egyszerűen tényleg kiszivárgott a jelentés és a kormányzatnak valamiért esze ágában sem volt kiadni, még a Figyelőnek se;
  • a jelentésnek még mindig nem látjuk az egészét és a még titkos részeken sok terhelő információ van a Fideszről is, esetleg a 70-30-as leosztásról. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4312176526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom még áll 2017.02.02. 12:57:14

"Demszky is, Tarlós is sáros 4-es metró-ügyben, méghozzá 4:1 arányban."

végülis darab-darab, 4 szerződés az egyel szemben, igaz, hogy az a 4 szerződés 59milliárdnyi visszaköveteléssel jár az az egy (határidő miatt kényszerszülte) meg 110millával, mi az az 550szeres szorzó összegileg a ballib "javára"

"A jelentés 60 darab, összesen 167 milliárd forintnyi szerződéssel kapcsolatban tárt fel szabálytalanságokat a Figyelő cikke szerint, és ezek egy részénél korrupciót orrontott. Összesen 59 milliárd forint uniós támogatást kérnek ezért vissza. Az okozott kár 96 százaléka öt szerződéshez kapcsolódik."

"Az OLAF viszonylag szerény mértékű, 116 millió forintos visszafizetést javasol a BKK Közút műszaki ellenőri szerződése miatt. Itt a korábbi Eurometro összeférhetetlenség megszüntetése és a szorító uniós határidők miatt a főváros lépéskényszerben volt, ezért bízták meg a BKK-t. Ez az egy szerződés datálódott Tarlós István főpolgármesterségének idejére, az összes többi még a Demszky-érában lett aláírva."

Csaba Szikora 2017.02.02. 13:35:58

szerintem dobják össze az érintettek.

gmihaly621 2017.02.02. 17:25:57

Nem látványosan durrant, de durrant!

Skankhunt42 2017.02.02. 19:42:52

Igen, eltaktikázta :)))

1ghost 2017.02.02. 19:43:28

A korrupt tolvaj fidesz, nyakig sáros a metróügyben. Ezek a tetves tolvaj fideszesek lopnak mindent, amit lehet, manyuptól EU-s lóvén keresztül, paksig, a metróból is millárdokat kaszáltak orbánék ezé nem lehet nyilvánosságra hozni.
Ja, orbán strómanja tavaly zsebrebaszta a GDP majdnem egy százalékát, 250 milliárdot, szerintem a mészáros - orbán tolvajpáros még putyint is lazán kenterbe veri. Fasza, mi?

papaAndy 2017.02.02. 19:48:13

59:1, ugyanis 60 szerződés volt összesen "ha hinni lehet" :) Mindegy, a tények soha nem zavarták a bloggereket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.02. 19:54:10

"Demszky is, Tarlós is sáros 4-es metró-ügyben, méghozzá 4:1 arányban."

Az meg már kit érdekel - a posztolót biztos nem -, hogy a Tarlós-éra alatti "sár" majdnem 3 nagységrenddel kisebb értékről szól, mint a Demszky-féle. Ahogy az sem érdekel nyilván senkit, hogy a Tarlós-éra alatti ügy nem korrupció, hanem csak kényszerhelyzet szülte szabálytalanság.

Én sem vonom kétségbe, hogy az Orbán-kormány alatt is bőven akad korrupció. DE a posztoló által említett témában történetesen nem hányható korrupció az Orbán-kormány ill. Tarlós szemére.

Most akkor ki is szúrta tökön önmagát?

Willkommenskultur 2017.02.02. 20:00:03

Mentek a kukába, de végül is úgyis ez lett volna csak így már hamarabb..:)

baldoc 2017.02.02. 20:00:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Most akkor ki is szúrta tökön önmagát? "
Polt Péter

ogli dzsí 2017.02.02. 20:06:13

Hát ez elég kínos.

60 csalós szerződésből 59 az elmúlt évben kurrupciózó ballenzék számlájára írható, értékben 550x loptak többet a szoci-szabaddemokrata elvtársak.

Én mondtam a szociknak, hogy biankóban el kéne fogadniuk 2018ra a 2014es eredény megismétlését, nos, ez a hajó már elment.

Új cél: a parlamenti küszöb

Nagy lehetőség ez, főleg Vonának.

2017.02.02. 20:16:02

A cikkíró taktikázta el magát.... mert durván csúsztat és így oda a hitelessége.

Az ennyire hazug erőlködésen, mint ez a cikked
még a 80 éves mszmp fan nyugger is átlát, vazze!

Szóval: elkúrtad, nem kicsit , nagyon!

felső határ nincs 2017.02.02. 20:19:20

Nem csoda hogy tegnap meglépett a suna az MSZMPből. Holnaptól követik majd egy páran.

dunántúli gyerek 2017.02.02. 20:25:42

Nna edddig az volt hogy ha a MASZOP a sáros, akkor mér nem hozza nyilvánosságra a Patásorbán.

Most remélem örültök...

Ez nem kicsit kínos, bár még mindig jobban jöttök ki belőle mint ha 2 hónappal a választások előtt borul a bili. Megint odadobtátok magatokat Orbánpatásnak hogy a fejeteken táncoljon, és meg is fogja tenni! Igy hogy ez korán jött kicsit, el kell intézniük hogy a szadeszos maszoposok rabosítása legalább tényleg a kampányhajrában legyen.

+ezek után élesedik a casting: bátor ember aki elvállalja nálatok a miniszterelnökjelöltséget

ostvan1 2017.02.02. 20:34:12

@ogli dzsí: "60 csalós szerződésből 59 az elmúlt évben kurrupciózó ballenzék számlájára írható, értékben 550x loptak többet a szoci-szabaddemokrata elvtársak."
Ha ez a jelentés csak ennyi szaros dolgot tartalmazna, akkor a fidesz trombitaszóval tenné nyilvánossá az első betűtől az utolsóig (Tarlóst könnyebb lenne kimagyarázni). De csak részletekre látunk rá! És most sem a kormány (vagy a titokgazda szabadította fel, hanem "szivárogtatás történt". Nehogy nekünk, olvasóknak megártson (főként a hívek felé ne kelljen magyarázkodni).
Szóval van ott még bőven titkolni-való.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2017.02.02. 20:48:53

"Itt az indexes cikk a kiszivárogtatott jelentésről, benne van, hogy a 5 nagyobb korrupciós esetből 4 köthető Demszkyhez, 1 Tarlóshoz."

en ugy olvastam hogy a kb 160 milliardos osszegu 5 nagy mellett vannak a kisebbek, melyek kozul 1 db a tarloseke, amit mar ideztek, az ami osszegben ezredresznyi. vartam mar, mit irnak majd az un "demokratikus" blogok, mert ezzel aztan igen nehez lesz patasorbanozni, hat nehez is, az latszik a poszton.

SJobs 2017.02.02. 21:02:06

Látom sok volt a kábszi a posztolónál.

István Magyari 2017.02.02. 21:19:39

@Mr Flynn Rider: Megbasztam a kurva anyádat.

kivisziat 2017.02.02. 22:07:58

@1ghost: Orvosod, gyógyszerészed?

$pi$ 2017.02.02. 22:18:40

"Ha hihetünk ennek a szivárogtatásnak, Demszky is, Tarlós is sáros 4-es metró-ügyben, méghozzá 4:1 arányban."

Hazudsz!

kivisziat 2017.02.02. 22:18:40

"Jávor Benedekék kiderítik, hogy az OLAF részéről nincs akadálya a nyilvánosságra hozatalnak."

Sőt, Újhülye is ezt szajkózza, csakhogy elővigyázatlanul közzé teszi az OLAF levelét eredeti angol nyelven, amelyben – lássunk csodát – nem a kormány állítja, hogy hogy köteles az Európai Unió vonatkozó adatvédelmi szabályait betartani, hanem feketén-fehéren az OLAF által megfogalmazott követelményként szerepel.

"Mr Flynn Rider" tehát ordas módon hazudik.

Az OLAF-levél itt olvasható angolul: www.facebook.com/dr.ujhelyi.istvan/photos/a.746813468666175.1073741828.734217673259088/1543601898987324/?type=3&theater.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.02.02. 22:27:52

Botka, jobb ha most szállsz ki.

A OLAFos szarturbina napokon belül meg lesz túráztatva. Bár ki tudja, aki 2017ben még ballib szavazó annak már szvsz minden belefér.

siriq111 2017.02.02. 23:20:08

Lesz meg itt tobb fideszes szall. Nem kell aggodni. Mindenki aki reszt vett ebben , birosag es borton. Legyen vege a korrupcionak!

jajdehülyevagyok 2017.02.02. 23:43:48

Ekkora gumicsontot beszopni! Gratulálok.
Ha az információkat tényként kezeljük, akkor ezt nem kellett volna megírni, mert a szerecsenmosdatás nagyon gyenge kifejezés.
Ha az információk hamisak, nem kellett volna megírni, mert városi legendává burjánzik.
A remegve várt nyilvánosságra hozatal bizony nem annyira egyszerű és veszélytelen.

ember100 2017.02.03. 00:12:22

@csentecsa:
Helló !

Te most Te tényleg ennyire egyszerű vagy ?
2010 óta a fityesz a hatalmon vele együtt a poltpetya .
HA bármelyik szerződés kicsit is kérdéses lett volna mert nem osztoztak volna 70-30 % mint ahogy az a szóbeszéd járja :).
Akkor akár egy nap alatt felfüggesztik a kifizetést vagy akár törvénytelenül elkaszálják.
Lásd G nap simicska .
Te sem hiheted hogy a fityesz nem volt benne tökig.
Ráadásul 4 évig full 2/3 al uralkodtak !

2017.02.03. 00:19:29

hát ez szánalmas...
hova tűnt most a nagy korrupcióellenesség, kedves blogírók? ehehehe
fideszes lopásnál jön a fröcsögés, hogy fú, mekkora alja tolvaj fidesz
most meg, amikor rólatok is kiderül, hogy csilliárdokat loptatok? fú, mekkora alja taktikázó fidesz

na? követelitek, hogy zárják demszkyt meg a brancsát börtönbe? nem.
tehát fideszes korrupció az rossz korrupció, ballib korrupció az jó korrupció, értjük

2017.02.03. 05:52:43

szeretném felhívni a fideszmajmok figyelmét, hogy egyelőre semmilyen "TÉNY" nincsen, csak a fidesz által kiszivárogtatott adatok, amiknek az igazságtartalma erősen kérdőjeles
ha meg kiderül mszp-szdsz politikusokról hogy loptak, követelem, hogy zárják börtönbe őket
minden oldali korrupció rossz !

MACISAJT 2017.02.03. 07:17:27

"Jávor Benedekék kiderítik, hogy az OLAF részéről nincs akadálya a nyilvánosságra hozatalnak;"
"Jávor Benedek és Molnár Csaba múlt heti sajtótájékoztatója, amin egyhangúlag, de külön-külön állították: nyilvánosságra lehet hozni az OLAF-jelentést, de a kormány titkolózik. Ezt mindketten arra alapozták, hogy beszéltek az OLAF vezetőjével."

Elnézést ha kicsit döcögős lesz a gépelésem de a röhögéstől néha rádőlők a klaviatúrára...:P

De jávor és molnár ettársak ne "beszélgessenek" a vezetővel, hanem kérjék el tőle az OLAF anyagot és hozzák
nyilvánosságra...:P
Vagy az már nem megy?

Nyihihi:P

MACISAJT 2017.02.03. 07:26:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az meg már kit érdekel - a posztolót biztos nem -, hogy a Tarlós-éra alatti "sár" majdnem 3 nagységrenddel kisebb értékről szól, mint a Demszky-féle. Ahogy az sem érdekel nyilván senkit, hogy a Tarlós-éra alatti ügy nem korrupció, hanem csak kényszerhelyzet szülte szabálytalanság."

Pontosan. De a ballibák most eljátszanák a Fekete Lovagot,...

Artúr levágja egymás után a Fekete Lovag jobb karját, majd mindkét lábát is, mire az így reagál: “Na jó! Egyezzünk ki döntetlenben!”

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.02.03. 07:32:51

A fidesz nem szokta eltaktikázni magát.

Jelenleg az OLAF jelentés alapján több NNI nyomozás van folyamatban, na arról természetesen nem lesz tájékoztatás, amíg le nem zárják a nyomozást, de nem hiszem hogy a választásokig kéne várni...

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2017.02.03. 07:40:51

Ugyan már, ha csak a szocik voltak benne akkor már rég nyilvánosságra hozta volna Orbán. Vagy volt már olyan, hogy egy ilyen lehetőséget kihagytak? És pont a Figyelő az objektív hírforrás? Ne már.... Pont leszarom, hogy milyen pártállású az aki lopott. Bíróság elé vele és kész. Persze itt, ahol a korrupció a kormányprogram ez elég nehéz lesz.

MACISAJT 2017.02.03. 07:45:14

A Népszaga már ajvékol:
"A 4-es metróval kapcsolatos visszaélésekről készült cikket a nemrég Schmidt Mária érdekeltségébe került Figyelőben, szerző feltüntetése nélkül tették közzé. Több forrásból is úgy tudjuk, hogy a cikk már jóval korábban megszületett, a lapvezetés mostanra döntött úgy, hogy kiengedik az anyagot. Ugyanakkor úgy hírlik, hogy a cikkhez egy olyan kiegészítés is készült, ami némileg szájbarágósan elmagyarázza, hogy konkrétan melyik MSZP-s politikus - köztünk lapunk tulajdonosa, Puch László - és SZDSZ-es személyes felelősségét veti fel az ügy."

Az a puch aki két héttel ezelőtt Bécsből utalt haza 1 milliárdot szegény ballib média megsegítésére...:P

Nyihihi:P

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.02.03. 07:45:58

@Miazmás: Na persze:

"Jávor Benedekék kiderítik, hogy az OLAF részéről nincs akadálya a nyilvánosságra hozatalnak."

Sőt, Újhülye is ezt szajkózza, csakhogy elővigyázatlanul közzé teszi az OLAF levelét eredeti angol nyelven, amelyben – lássunk csodát – nem a kormány állítja, hogy hogy köteles az Európai Unió vonatkozó adatvédelmi szabályait betartani, hanem feketén-fehéren az OLAF által megfogalmazott követelményként szerepel.

"Mr Flynn Rider" tehát ordas módon hazudik.

Az OLAF-levél itt olvasható angolul: www.facebook.com/dr.ujhelyi.istvan/photos/a.746813468666175.1073741828.734217673259088/1543601898987324/?type=3&theater.

konrada 2017.02.03. 10:52:29

@Miazmás:
Minek? Orbánnak kifejezetten jó, ha van egy olyan ellenzéki élpárt, mely képes a szavazatok 20-25%-át begyűjteni a választásokon, amivel a legerősebbek lehetnek ellenzéki oldalon.

...ráér majd akkor teríteni, ha az sikeresen összehozna egy olyan ellenzéki koaliciót vezérszerepben, mely már képes volna veszélyeztetni hatalmát.
Hiszen akkor arra már nem maradna idő, hogy billegő mszp szavazók átpozicionálják magukat, viszont elijesztené a többi pártot attól, hogy közösséget vállaljanak velük...

...fékek és egyensúlyok: most nem érdek a nagy durranás...

monddazigazatmar 2017.02.03. 11:10:07

@h.kovacs: "szeretném felhívni a fideszmajmok figyelmét, hogy egyelőre semmilyen "TÉNY" nincsen, csak a fidesz által kiszivárogtatott adatok, amiknek az igazságtartalma erősen kérdőjeles"

Huhúú.. Mert egyébként ti mindig TÉNYek alapján dolgoztok ugye? Ha egy cikkben egyszerre szerepel közbeszerzés meg mészáros, akkor nem ugattok azonnal?

fidesz maszop dk egykutya 2017.02.03. 12:58:01

@monddazigazatmar: miért ne ugatnának? ha mészárosnak köze van közbeszerzéshez, az egyértelműen korrupció, hiszen nem ért semmihez a gázszerelésen kívül, és a felcsúti KISZ titkár haverja, akiből a felcsúti kisz titkár csinált valakit, mert előtte senki volt.

fidesz maszop dk egykutya 2017.02.03. 13:00:18

@konrada: "Orbánnak kifejezetten jó, ha van egy olyan ellenzéki élpárt, mely képes a szavazatok 20-25%-át begyűjteni a választásokon, amivel a legerősebbek lehetnek ellenzéki oldalon."

Bizony, ezért is segíti mindig ezt az "ellenzéki" élpártot, vagy fordítva. Az MSZMP nagykoaliciónak a legnagyobb félelme a "légüres tér" amibe esetleg egy mszmp negatív párt kerülhet, és elszámoltathatná a fideszes, maszopos, szadeszes, dk-s "elvtársakat".

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.03. 13:04:34

@fidesz maszop dk egykutya: "nem ért semmihez a gázszerelésen kívül"

Aljas rágalom! Ezzel implicite azt érzékelteted, mintha a gázszereléshez értene. Erre semmi bizonyítékod nincsen!

monddazigazatmar 2017.02.03. 13:11:10

@fidesz maszop dk egykutya: "hiszen nem ért semmihez a gázszerelésen kívül"
Ja. ez gondolom tény. :D:D:D
A faszikám építési vállakozó vagy 10 éve. Előtte pedig komplett falvakba kötötte be a cége a gázt.

fidesz maszop dk egykutya 2017.02.03. 14:59:47

@monddazigazatmar: én meg a fővárosba vezettem be a gázt. Bizony! Felszereltem egy gázbojlert a falra.
Najó igen, a nyaláshoz, meg a dörgőlőzéshez ért tényleg, az tény. De ezt már megbeszéltem a másik nickeddel a másik topicban ;)

monddazigazatmar 2017.02.03. 17:09:34

@fidesz maszop dk egykutya: Velem egész biztosan nem.
Tudom, hogy a csökött agyatoknak nehéz felfogni, de én egy néven szoktam lenni. (Egy-két blogban vagyok fent más néven, azt is ritkán. Mert annyira szólásszabadok, meg demokratikusak, hogy ezt kitiltották. :D)

Tudod, a legegyszerűbb lények ti vagytok. Felbüfög neked a média egy ilyet, hogy "egyszerű gázszerelő" aztán ebben úgy elvagy. Arra nem vagy képes, hogy egy minimálisat utánanézz dolgoknak - illetve inkább nem akarsz. Mert arra hajtotok, hogy ha elégszer elmondjátok, akkor majd mindenki elhiszi.
Olvassgass utána.

fidesz maszop dk egykutya 2017.02.03. 20:10:52

@monddazigazatmar: de, veled. Mindig ezt mondogatjátok, de túl hülyék vagytok hogy elég változatosan csináljátok.
De utánanéztem, a pénztáros lőrinc orbán haverja aki egy senki volt addig amíg nem lett a KISZ titkár pénztárosa. És most is csak egy mutyista szardarab mint a gazdátok.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.03. 20:17:19

@fidesz maszop dk egykutya: mészarost önkormányzatok pénzelték, de 2007-ben majdnem tönkrement, ekkor orbán kérésére felkarolta Simicska. 2010-től lett milliárdos bevétele.

csöpike2 2017.02.09. 20:04:56

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Te szerencsétlen ,talán Te fényesíted a pénztárcáját,hogy ilyen pontosan tudod,hogy mikor mennyit rakott bele vagy vett ki?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.09. 20:26:48

@csöpike2: Aha. Publikus céginfó. Egyszer kapcsold ki a hazug M1-et, és húzd ki a fejed a gazdád seggéből, egy egész világ van idekint. :))
süti beállítások módosítása