B1 blogcsalád



Hazudik, ha mozog a szája: összeszámoltuk Szijjártó összes csúsztatását egy interjúban, megdöbbentő szám jött ki

2017. január 30. - Mr Flynn Rider

Jól átprogramozták a Szijjártó nevű egységet az orosz állami hackerek: a külügyminiszter a Soros György által támogatott társadalmi szervezetekről nyilatkozott az orosz kormányzati propagandát közvetítő RT állami tévének.

szijjarto_lavrov.jpg

Szijjártó Péter elképesztő cinizmussal beszélt azokról a civilekről, amelyek a kormány elnyomásával szemben az állampolgárokat képviselik.

Elképesztő hülyeség 1.

Szijjártó szerint

„a civil szervezetekkel kapcsolatban olyan nem hiteles kép terjedt el, hogy azok az ország lakosságának érdekeit képviselik. Ez nagyon veszélyes téveszme. Senki sem választotta meg ezeket a szervezeteket arra a feladatra, hogy képviseljék az emberek érdekeit”.

Nyilván senki sem szavazott rájuk, hiszen nem pártok. Azoknak az embereknek az érdekeit képviselik, akik hozzájuk fordulnak, vagy akiknek Szijjártó Péter kormánya nem képviseli az érdekeit: mint a melegek, a cigányok, vagy a rászorulók. Ezek az emberek pontosan ezért fordulnak a civilekhez segítségért.

 

Elképesztő hülyeség 2.

A politikus úgy vélte, a társadalomban jelenleg nyilvánvalóan létezik igény a nyílt és átlátható politikára.

"Úgy véljük, hogy ez a követelés nemcsak a pártokra és a politikusokra vonatkozik, hanem a különböző szervezetekre, amelyek tevékenysége megmutatkozik az ország társadalmi, politikai életében, de kihat az ország társadalmi helyzetére is. Az állampolgároknak joguk van tudni, hogy a konkrét társadalmi szervezetek valójában kit képviselnek. Ezért mi úgy gondoljuk, ha egy országban tevékenykednek szervezetek, amelyek külföldi állampolgároktól vagy kormányoktól kapnak pénzt, akkor társadalmunknak erről tudnia kell"

- mondta a miniszter.

A külügyminiszternek teljesen igaza van, tényleg igény lenne a nyílt és átlátható politikára. Vajon akkor miért titkolózik az összes korrupciós ügyről a kormányzat és az őt védő ügyészség? Miért nem lehet átláthatóan elkölteni az állampolgárok adóforintjait? Miért kell mindent titkosítani, élén pl. Paks bővítésével? miért kell bezáratni, vagy felvásárolni az ellenzéki sajtót? 

Korábban már megírtuk: a civilek teljesen nyílt kártyákkal játszanak, a kormány már győzött a hadjáratban, amikor át akarja őket világítani.

Elképesztő hülyeség 3.

Szijjártó elmondta:  "tudunk róla", hogy Soros György számos szervezetet támogat: teljesen nyilvánvalóak a szándékai, nyíltan nyilatkozott arról, hogy a jelenlegi magyar kormány bukását és távozását akarja, mert nem helyesli politikai irányvonalát. Szijjártó kifejtette, nem Soros Györgynek kell eldönteni, hogy milyen kormány és milyen irányvonal kell Magyarországnak, erről a magyar népnek kell határoznia.

"Úgy gondoljuk, hogy a legnagyobb mértékben nem demokratikus külföldről diktálni a magyar választoknak, kire szavazzanak" - mondta.

A külügyminiszter úgy állítja be, mintha pár civil szervezet befolyással lenne az egész magyar politikára. Holott ezeknek a szervezeteknek mind a médiára, mind a szavazókra egészen minimális befolyása van. Egyszerű: ha valóban ők „rángatnák dróton” a választókat, nem az elképesztő médiatúlsúllyal és hatalmi gőggel lopó Fidesz lenne a hatalmon és pont a fideszes politikusok ülnének a bíróságok padjain.

Elképesztő hülyeség 4.

Szijjártó Péter szerint Soros György nem is leplezi a szándékait.

Látjuk magunk előtt Soros Györgyöt, ahogy minden reggel és este a magyar kormány megbuktatásával kel és fekszik. Elég gyenge próbálkozásai voltak ezek szerint. Miért, kellene? Semmi olyan szándéka nincs, amit leplezni kellene – sokkal inkább cselekszik az elvei szerint, mint az elveit bármikor megszegni képes magyar kormány. 

Elképesztő hülyeség 5.

Úgy vélekedett, hogy az államnak viszont teljes mértékben jogában áll elhatárolnia magát a külföldi befolyástól. Még az Egyesült Államokban is arról beszéltek, hogy külföldről beavatkoztak az ország politikai folyamataiba, belpolitikájába. Ha ott így vélekednek, akkor

"nekünk minden alapunk meg van arra, hogy hasonló álláspontot képviseljünk. Ha a külföldi politikusok, üzletemberek és hasonló személyiségek törekszenek befolyást gyakorolni országunk politikai folyamataira, akkor nekünk jogunk van védekezni"

- hangoztatta. 

Szijjártó itt megint úgy csinál, mintha Soros Györgyöt tízezerszeres nagyításban nézné egy mikroszkópon keresztül. A magyar származású amerikai üzletembernek kisebb dolga is nagyobb annál, minthogy Magyarországgal foglalkozzon. Szijjártó itt úgy nagyítja fel a dolgokat, mintha valami kémszervezetről beszélne – pedig néhány civilről van szó, akiknek a tevékenysége inkább a szólásszabadság és a demokrácia utolsó bástyáinak védelmében merül ki. Akik pont az ilyen korrupt politikusokról próbálják lerántani a leplet, mint amilyenek Szijjártó kormányában ülnek. 

Elképesztő hülyeség 6.

 

A külgazdasági és külügyminiszter szólt arról is, hogy az elmúlt években példátlan mélységbe süllyed az amerikai-magyar kapcsolatok szintje. Az Egyesült Államok részéről nyilvánvaló kísérletek történtek a beavatkozásra a magyar belpolitikába - mondta. 

Szijjártó ezek szerint még nem járt Irakban, pedig tudhatná, hogy ott az amerikaiak igazán beavatkoztak. A külügyminiszter itt nyilván a kitiltási botrányról beszél, amikor kiderült, hogy kormányközeli cégek zsaroltak amerikai cégeket és próbálták meg őket a korrupt rendszerbe behúzni. Meg amikor a magyar kormány a készenléti rendőrséget uszította rá a civilekre és zaklatták őket (ami miatt később Lázár Jánosnak kellett magyarázkodnia kínosan.) Nyilván, amikor már amerikai cégeket érint a zsarolás és az Orbán-kormány két lábbal tiporja az emberi jogokat, akkor az amerikaiak is úgy érzik, nem kellene az oroszlán bajszát cibálni teljes erőből.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2012169342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dunántúli gyerek 2017.01.31. 19:32:10

Szíjjártó minden mondatával egyetértek.

Larry Silverstein 2017.01.31. 19:35:54

A komcsik már megint nem bírják ki anélkül, hogy külföldről mondják meg a magyaroknak, mi merre hány méter.

Nagy csapás volt a demokráciájukra hogy elhúztak a szovjetek, meg az IMF.

pamut 2017.01.31. 19:54:08

És szegény orbánkomcsi trolloknak még ennek a takony nemzeti szégyen szíjjasnak a seggét is nyalniuk kell.....

Gyűrött Papír 2017.01.31. 21:10:00

@Larry Silverstein: Még szerencse, hogy a Föld kerek és időben körbeértek, hogy tanácsaikkal segítsék a regnáló hatalmat.

ogli dzsí 2017.01.31. 21:19:39

@Larry Silverstein: Ja hát az interkomcsik kb. sodródó hajó ha nincs kinek hajbókolni...meg hát a szavazóik is, többnyire.

fermester 2017.01.31. 21:26:20

@dunántúli gyerek: az a szerencséd,hogy a Úr megbocsátó az ilyen sötéteknek is...

fermester 2017.01.31. 21:28:00

@Larry Silverstein: Kár,hogy szégyenled azt a szép busa magyar fejed...vagy migráncs vagy?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2017.01.31. 21:28:40

Sok sikert 2018hoz elvtársak!
Akkor megmutathatjátok... megint...

A talpig becsületes, és igazmondo MSZ(m)P-sek nagy többséggel lesöprik a hazug fideszeseket.
Ebben csak a hülyék kételkednek, de azok a szent, és tévedhetetlen tudományban is. :(

Skankhunt42 2017.01.31. 21:47:06

ezek cáfolatok voltak vagy nyökögések?

aemberek (törölt) 2017.01.31. 22:09:55

szíjgyartó egy utolsó szar senki hazug patkány volt 2010 előtt és után is, mit ov szócsöve (érdemes rákeresni miket hazudott akkoriban), naponta, mint egy szélkakas ész nélkül fosta a szart és a hazugságot. Soha sehol nem dolgozott, mindig a politikából élt. Apja vállalkozása 100 milló(kat) nyúlt le a MÁV-tól (is) (keress rá, ha nem ismered a sztorit, lényegében magát buktatta le).
Mára azonban kezd megjönni az esze? A kor teszi talán, nem tudom.
Az ötven év börtönből, ami kijárna az összes politikusnak a mandátum végén, automatikusan, én elengednék neki pár évet a fentiek miatt.

niklex 2017.01.31. 22:25:51

A miniszter úr azért beszél ezekről, mert nyilván nem akar beszélni az egészségügy és az oktatás lerohasztásáról, az életveszélyes metróról, a nyugdíjpénzek lenyúlásáról, a munkásőrséget pótló TEK hülyeségeiről, a féktelen korrupcióról, az MNB által magánosított közpénzekről,az MNB szeme előtt évekig zajló milliárdos lopásokról, a saját lábon álló rokonokról, a zseniális gázszerelőről, a családi összefogásról,stb.,stb. Ezek helyett mindig ki kell pécézni egy aktuális célcsoportot, és erre tematizálni a közbeszédet és a közplakátolást.

Jakab.gipsz 2017.01.31. 22:55:56

Soros György elképesztő hülyesége a "Nyitott társadalom és ellenségei" című K. Popper által kiagyalt hülyeség ráerőltetése a világra, sajnos elsősorban ennek az agyrémnek a semmiről sem tehető zsidóság issza meg a levét, és ez egy elképesztő hülyeség.

A kormány és Szíjjártó pedig ebből az intellektuális elmebajból, próbál meg kievickélni, (értelemszerűen tétován és mujáskodva).

Neo07 2017.01.31. 23:25:46

Szerintem inkább ti írtok elképesztő hülyeségeket.
süti beállítások módosítása