B1 blogcsalád



Rákban haldoklik Orbán kampányfőtanácsadója

2017. január 29. - nickgrabowszki

Tanítványa és barátja nekrológszerű írásban búcsúzik Arthur J. Finkelsteintől, aki 72 évesen kemoterápiát kap.ajf.jpg

Ez még nem nekrológ, csak tisztelgés - írja Craig Shirley a konzervatív  National Reviewben, amit a 444 szemlézett, de mégiscsak olyan, mintha az lenne, mert - mint írja -

Finkelstein beteg, nagyon beteg.

Finkelsten és üzlettársa, a közvéleménykutató Birnbaum cége a 2000-es évek közepe óta dolgozott a Fidesznek. A 2008-as népszavazási kampányban már biztosan itt voltak, de ennél csak kevéssel lehet többet tudni, mert

a Fidesz kérésére titokban kellett tartani a kapcsolatot.

Le kellett venniük például a honlapjukról a referenciák közül.

2012-ben az Index írt először arról, hogy a Finkelsteinék Orbánnak is dolgoznak. Akkor a miniszterelnök annyit ismert el, hogy

jól ismerem őt, nagyon kiváló és elismert szakember. Velem van kapcsolatban, legutóbb két napja volt nálam.

A most haldokló Finkelstein azonban nem elismert, hanem vitatott megítélésű szakember. Munkássága alapján úgy tűnik, hogy mintha a Fidesz megirigyelte volna az általa a gyűlölet karmesterének nevezett Ron Werbert az szocialistáktól, aki 2002-ben mozgósítási szakértőként vett részt az akkori kampányban, és keresett volna valakit, aki rajta is túl tesz, és joggal nevezhető

a gyűlölet karmesterének.

Finkelstein biztosan ilyen. Ha volna külön gátlástalansági verseny, azt biztosan ő nyeri nagy fölénnyel, többször. Tekintve például, hogy

homoszexuális zsidóként nemhogy részt vett, de vezényelt antiszemita és melegellenes kampányokat is.

Magyarországon Finkelstein a 2015-16-ös migránsellenes kampány ötletgazdája és kidolgozója. A 444 szerint néhány hónapja - alkalmasint még betegsége előtt - Magyarországon járt és részt vett a civilek elleni hadjárat kidolgozásában.

Habony Árpáddal 2015 óta közös cége van.

A nekrológszerű tisztelgés következetes libertáriusnak, libertariánusnak nevezi, innen nézve még érdekesebb a civilek elleni fellépés, és úgy általában az egész fellépése az utóbbi 40 évben a jobboldal jobbszélén.

  • A 70-es évek elején a Nixon-kampányban kezdi.
  • Az évtized végén Reagan mellett folytatja, és megmenti a 76-os elnökjelölti veresége után veszni látszó politikai karrierjét.

Gátlástalan módszerei miatt nem került az amerikai jobboldal nagy kampányainak vezető közé, ehelyett Keleten vigasztalódott: a 90-es évektől előbb Izraelben, Netanjahu és a Likud emberékeént, majd több kelet-európai országban vett részt a jobboldali kampányokban, köztük Magyarországon is.

Bár kampányait

a választók lebecsülése, a félelemkeltés és a tények teljes semmibevétele

jellemezte, ott talán még nem nem tartunk, hogy meg akarná rendezni a saját halálát vagy elhinteni súlyos betegségét: ha azt írják róla, súlyos beteg, akkor minden bizonnyal valóban az.

(Finkelstein a képen balra, Netanjahu izraeli miniszterelnök mellett. Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr412165485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bryan élete 2017.01.29. 12:17:27

Megtudtuk, hogy a a csúti féreg magától nem is akkora geci, önálló kártevő gondolatok hiányában kell hozzá a Finki kottája is.

Laszlo Hethy 2017.01.29. 12:26:36

Röviden: Van Isten, mert megszabadítja az emberiséget egy ilyen kártevőtől !!!!

Bryan élete 2017.01.29. 13:24:00

@Laszlo Hethy: Sajnos van egy Birnbaum nevű utódja, aki lehet, még vérszomjasabb.
Az a szomorú, hogy ez a hazaáruló törpe ilyen nemzetközi szélhámosokkal teljes egyetértésben semmizi ki és butítja le a magyar népet azon az alapon, hogy "uszítani hatékonyabb, mint ésszerű érvekkel győzködni a szavazókat. ".

Aegean 2017.01.29. 15:44:28

Jééééé...a gyűlölködés és azegymásra uszítást is exportálta??? Még ennyi önálló gondolata sincs....Édes Istenem...és ez vezeti Magyarországot.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 16:14:41

Még egy ilyen patkány halálán se tudok örömködni, de megjegyezném, hogy isten nem bottal ver.

Aoropó. Meghalt Szita Bence gyilkos mostohája. Már nyáron olyan rosszul volt, hogy a vizet is kihányta.

index.hu/belfold/2017/01/29/meghalt_szita_bence_gyilkos_mostohaja/

Gábor Herczeg 2017.01.29. 22:47:44

Micsoda véletlen..mind a két oldalon zsidó, uszító, gyűlöletkeltő tanácsadók. Nem kell sok, és az egész világ az övék. A seggnyaló csatlósaik mindenhol ott vannak. Mindegy, hogy jobb, vagy baloldali, bár különböző hangszeren játszanak, a kotta, és a karmester egy és ugyan az!!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 23:03:15

@Gábor Herczeg: Az megvan, hogy nem kétpólusú a világ?

Egyébként ha a jobb- és baloldal harcáról akarsz értekezni, akkor felhívom a figyelmed, hogy nincs jobboldali nagy pártunk, a Jobbik és a fidesz szélsőjobb pártok. Hasonlóan, jelentős baloldali párt sincs, az MSZMP és a DK nem azok.

Dániel Galsai 2017.01.29. 23:43:41

Látom nagy az egyetértés a ballib gyűlölködők lelkében! Még az sem zavarja őket, hogy egy zsidó ember haldoklásán élvezkednek (László Hethy és társai...) - miközben 26 évig szakmányban antiszemitázták, nácizták, nyilasozták a jobboldali politikusokat...és mindenkit, aki nem az ő rögeszméjüket mantrázták!!!!
Én csak egy nevet mondanék a lepusztult lelkű örömködőknek: RON WERBER!
Személy szerint én Finkelsteint sem szeretem, gyalázatosnak tartom ezt az izraeli gyűlölet-exportot, de a tény az, hogy Werber már akkor elhintette itthon az MSZP mellett a mocsok-kampányt, amikor Finkelsteinnek még híre-hamva nem volt. Ez tény!
No, kb. ennyit a baloldali-liberális társulat antirasszizmusáról, toleranciájáról, objektivitásáról - no és persze a szálka és a gerenda régi történetéről....!

Dániel Galsai 2017.01.29. 23:56:18

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Már régen rájöttem, hogy a te szélsőségességed ellen nincs gyógyszer!
A Fidesz "szélsőjobboldali" párt??? Az általa kijelölt holokauszt-emléknappal, a folyamatosan támogatott Zsidó Nyári Fesztivállal, az ide szervezett Zsidó Világkongresszussal, a 2019-ben itt rendezendő Maccabi Játékokkal, Deutsch Tamással, Rogán Antallal, Fónagy Jánossal - akik nyíltan vállalják származásukat!
A Jobbik "szélsőjobboldali" párt??? Heller Ágnes, - aki 1948-ig Izraelben a Cionista Ifjúsági Mozgalom aktivistája volt, és mind a mai napig gyűlölködéseinek fő célpontja a "keresztény-nemzeti" kurzus - épp most akar velük összefogni!
Beteg egy lélek vagy te ember! Ilyen az, amikor a lelki defektus a vakgyűlölet és a tájékozatlanság összetalálkozik...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 00:03:16

@Dániel Galsai: "Már régen rájöttem, hogy a te szélsőségességed ellen nincs gyógyszer!"

Szélsőségesen ragaszkodom az igazsághoz? Ez csak a hazug fideszesek szemszögéből szélsőség, a normális emberek számára ez a normális.

"A Fidesz "szélsőjobboldali" párt?"

Igen, ez elmúlt két évben megpróbálta átvenni a Jobbik helyét, mindent beleadott a gyűlölködő uszításba, az egész koronája egy sikertelen és felesleges gyúlölködő népszavazás, ami 17 milliárdjába került az adófizetőknek.

"Az általa kijelölt holokauszt-emléknappal"

Ja, még szemforgatóan képmutató is, közben véresszájjal csahol a (nemlétező) zsidó "háttérhatalom" ellen.

Szánalmas gyűlölködők vagytok, pompásan mintázod a vérfideszest.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 00:09:16

@Dániel Galsai: "A Jobbik "szélsőjobboldali" párt?"

Erről még nem gondolkoztam. A rasszista szélsőjobb fidesz mellett szinte középutasnak tűnik.

kaleidos cope 2017.01.30. 06:13:01

remélem az összes hasonló megrohad (belül már rég rohadtak)

Dániel Galsai 2017.01.30. 09:13:16

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Mondom, hogy teljesen reménytelen eset vagy! Én leírom, hogy nem szeretem a Flinkenstein- féle alakokat (de WERBER az MSZP-nél időben és agresszivitásban is jóval megelőzte!), soroltam TÉNYSZERŰEN a Fideszes-éra zsidóságnak tett gesztusait (a teljesség igénye nélkül...!), melyek szerintem néha már kicsit túlzóak is - te továbbra is nyomod a rasszistázós, szélsőjobbozós mantrát, körbe-körbe, mint egy nyomtató ló...
Ezt csináltátok 20 évig, ebből lett elege az embereknek, ezért tartotok ott, ahol tartotok!
De a hozzád hasonlók most sem eszmélnek, csak nyomjátok tovább, ész nélkül, tények nélkül megveszekedetten... Csak csináljátok, most álltok MINDEN közvélemény-kutatás szerint ÖSSZESEN 20% körül - lehet ez még 15, akár 10 is...csak hajrá!!!
Én - bár valójában örülnék egy IGAZI szociáldemokrata ellenzéknek! - nem bánom... ha nektek ez így jó...!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 09:32:46

@Dániel Galsai: "Én leírom, hogy nem szeretem a Flinkenstein- féle alakokat"

Igen, már leírtad, hogy mindenkit gyűlölsz.

"Fideszes-éra zsidóságnak tett gesztusait"

Igen, gesztusok. Közben szalonzsidóznak.

Nem tudod kimosakodni a fidesz elmúlt 2 évének rasszista gyűlöletkampányát.

"most álltok MINDEN közvélemény-kutatás szerint ÖSSZESEN 20% körül"

Te nem vagy magadnál! 1% körül-alatt mérik a 2farkút.

Dániel Galsai 2017.01.30. 10:22:59

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Ja, bocs, te 2Farkú vagy???? Akkor elnézést kérek, én azt hittem, hogy valami valódi politikai erő képviselőjével vitatkozom, nem egy Sas-kabaré szintjén vegetáló troll-csapatéval...! Még egyszer, bocs, túl komolyra vettem a figurát! (Amúgy titeket is hozzávehetlek az egész baloldali-liberális-mittudoménmilyen - álcivil kompániához - akkor is nagyjából max. 20 százalék az ÖSSZES!)
"Szalonzsidózás"- ugyanaz a nóta, amit írtam az 1990 és 2010 közötti időszakról...volt (van...) néhány hazug, lapos, teljesen tartalmatlan, elkopott jelzőtök, bélyegetek- abból próbáltok megélni...ez nagyjából mostanra annyit ér, amennyit a kutatások mutatnak! Ha valaki egy vallottan zsidó származású ember gazságairól, nemzet- vagy keresztény-gyalázásáról mer szólni - az már nektek antiszemitizmus és "szalonzsidózás"! Jó néhány éve a rettenetes szélsőséges Vásárhelyi Mária egyszer azt mondta: "Aki Izraelt vagy Amerikát (!!!!) bírálja, az kódoltan antiszemita!"
Na, kb. ezek vagytok ti, ez a ti frusztrált, egy srófra járó lelketek, ez a "szellemi alap".... és ez a 20 (1...) % magyarázata is! Persze ezer más ok mellett, amik miatt az emberek jelentős többsége egy sarki vegyesbolt vezetését sem bízná rátok, nemhogy egy országét...!
Kérlek ne gyere a választási törvénnyel, az Alaptörvénnyel és hasonló önigazoló, önfelmentő dumákkal - a 8 millió szavazóképes polgárból 30% SOHA nem megy el, inaktív, a többiekből a ti rögeszmés csoportosulásaitoknak még legalább 1.2 millió kellene, hogy legalább megközelítsék a Fideszt...a 2Farkúakról nem is beszélek.. mert ugyebár az egy vicc! És jelenleg nemhogy 1.2 millió, de 10 ezer sem látszik, évek óta... Ez van...ideje lenne szembenézned a valósággal, már ha ezt a frusztrált fanatizmusod engedi!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 10:35:59

@Dániel Galsai: "én azt hittem, hogy valami valódi politikai erő képviselőjével vitatkozom"

Te valami valódi politikai erő képviselője vagy? A Kubatov fizet? Te fizeted Kubatovot? Ezután csak vigyázállásban írok neked. :))

Pöffeszkedő beképzelt alak.

Jobboldali vagyok, de kihátrált alólam a fidesz a szélsőjobbra.

"Sas-kabaré"

Hát a sokmilliárdos közpénzt eltolvajló gyűlöletkampány ellen 30 millió magánadományból egész sikeres kampányt folytattak. Rágta is a kefét orbán. Nemtom, hogy ez a gyűlöletszavazás sikerelenségéhez mennyit adott hozzá, de szerintem sokat.

Dániel Galsai 2017.01.30. 11:34:53

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Tele vagyok rossz hírrel számodra!
1. Nem fizet Kubatov, én sem fizetem Kubatovot - utóbbit nem is tudnám! A saját véleményemet írom, mivel az írás a hivatásom - de soha nem voltam bérkommentelő! Csak a fanatizált, tények nélküli hülyeség irritál!
2. "Sas kabaré"... Az! Idióta, faviccekből álló kampányok, szakmaiatlan hőbörgés, romkocsma-filozófia, trollkodás, a legócskább apolitikus demagógia - ez a 2 Farkú! Mondom, egy sarki közértet sem... A társadalom 1%-a... Ennyien nagyjából Sas Józsi szánalmas jódlizását és "bátor" politikai laposságait is meghallgatták egy év alatt a Mikroszkóp Színpadon - így a hasonlatom talán még találóbb!
3. Mindenféle lopást utálok - pártfüggetlenül! De én próbálom az arányokat, az ország helyzetének VALÓS változásait, is figyelni - már csak a szakmámból adódóan is - az előző ciklusokkal...most akkor a nemzet egészére vonatkozó LELKI és IDENTITÁSBELI dolgokról még nem is beszéltem... Sokak kormány körüli sertepertélését sem szeretem - de az arányok, az épülő értékek szerintem egyértelműek!
4. "Sikertelen népszavazás" - megint egy szánni való mániátok a sok közül! 3.2 millió ember - soha, még közel ennyien sem szavaztak "egy irányba" népszavazáson Magyarországon! Mint ahogy általában is kevesen szoktak szavazni nálunk ilyeneken - ez immáron történelmi tény! Hogy (néhány százalékkal...) nem lett "sikeres" abban valóban benne van a kezetek bőven - ha erre büszke vagy, legyél! Csak tudatlak: a jelenlegi szabályok akkoriban érvényben lettek volna, ma nem lennénk se NATO, sem EU tagok! Ennyit a ti dicsőségetekről...
"Gyűlöletszavazás"... Még egy szánalmas, önigazoló mantra! Talán nézd meg azt az eszkalálódó káoszt, ami egész Nyugat-Európában zajlik, a kontrollálhatatlan menekültekről, erőszakról, no-go zónákról, utcai harcokról, Párizs legszebb utjain táborozó ellenőrizetlen tömegekről - Amerika már választott, nekik is elegük lett ebből az önsorsrontó álszent marhaságból...Ausztriában a Szabadságpárt a közelgő választás legnagyobb esélyese...Franciaországban a Le Pen lány erősebb, mint valaha...és Hollandiában, Dániában, Finnországban...és a lengyelek, csehek, még a szlovákok is (!), mind-mind Orbán mellett...aki bizonyíthatóan először mondta ki, hogy ez az elmebaj hová vezet! És nálunk béke és nyugalom is van...
Ez van, kedves fanatikus barátom! Sajnálom... Tudod, ahogy a Tanú című filmben elhangzott:" A tények makacs dolgok, Pelikán elvtárs!"

Dániel Galsai 2017.01.30. 11:41:16

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
u.i: Mikor szerveztek már népszavazási aláírásgyűjtést az ingyen sörért??? Méltó lenne a 2Farkúak politikai -intellektuális hátteréhez! Megígérem, hogy én is aláírom!!!
És akkor ismét nagyon büszkék lehetnétek, hogy valami igazán bátrat és népszerűt alkottatok - az más kérdés, hogy az 1% akkor is maradna...mert az emberek hosszú távon nem akarják az életüket anarchistákra bízni!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 11:58:54

@Dániel Galsai: "A saját véleményemet írom"

Most akkor döntsd el, hogy valami valódi politikai erő képviselője vagy, vagy a saját szaros véleményedet rod!

"mivel az írás a hivatásom"

Ez nagyon nem megy. Sürgősen nézz valami más hivatás után, mert pillanatokon belül éhen fogsz halni, és egy értékes kommentelőt elvesztünk.

"trollkodás"

A sokmilliárdos közpénzből lopott őrjöngő rasszista gyúlöletkampány ellen 30 millió adakozásból hatásosan csak ilyen ellenkampányra futotta. Majd ha megkapják a nagy állami médiafelületeket, és sokmilliárd közpént, komoly kampányt fognak folytatni a humanizmus jegyében.

"Mindenféle lopást utálok"

Ahhoz képest a velejéig korrupt hazaáruló fidesz szekerét tolod.

"Sikertelen népszavazás"

orbán csinált magának egy futóversenyt, aminek ő találta ki a szabályait, egyedül indult, erősen doppingolt, és a második helyet sikerült elkapnia. :))

Szerintem hagyjuk a sikertelen népszavazást, nem tudod ezt se kimosni.

"Gyűlöletszavazás"

A menekültek nem akarnak dolgozni, és elveszik a munkánkat. :))

Senki se kötelez a menekültek befogadására. Sose kötelezett, és sose fog kötelezni. Ha nem akarsz menekülteket befogadni, akkor először ki kell lépni az önként vállalt nemzetközi egyezményekből és az EU-ból. Fájdalmas lesz a fidesznek, mert nem lophatja el többet az EU pénzeket. Nem fogja meglépni.

De ha mégis, akkor majd ha megint bejönnek az oroszok, a sok fideszes menekült fájdalmasan szembesül a ténnyel, hogy őket se fogadja be más ország.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.30. 12:02:40

@Dániel Galsai: "Mikor szerveztek már népszavazási aláírásgyűjtést az ingyen sörért?"

Ehhez sem értesz, az nem népszavazási kérdés. (Azt kötelezően végre kell hajtania a parlamentnek.)

Az ingyensör az kampányígéret, sokkal komolyabb, mint a fidesz 14. havi nyugdíjígérete.
süti beállítások módosítása