B1 blogcsalád



"Ön mit tenne érte? Tudom, hogy semmit"! Dühös nyílt levelet írtak Nyitrainak

2017. január 28. - Mr Flynn Rider

Tóth Kata egy olyan jószándékú civil, aki régebben szociális munkásként dolgozott, de most is támogatja, segíti a hajléktalanokat. Napok óta próbál segíteni egy 73 éves, kerekes székes hajléktalannak. Az erőfeszítéseinek hála, a férfi nem fagyott meg az utcán. Tóth Kata a hiábavaló küzdelemben kikészült és nyílt levelet írt a helyettes államtitkárnak. 

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a levelet, amit eljuttatunk a Nyitrai Imre helyettes államtitkárnak is. 

Nyílt levél Nyitrai Imre helyettes államtitkárnak!


Uram!


Ön azt nyilatkozta, hogy Magyarországon csak az él az utcán, aki ott akar élni!


Ha erről Ön meg van győződve, ha tényekkel alá tudja támasztani, akkor egy kérésem volna Önhöz.
Van néhány patronáltam,köztük egy kerekesszékes hajléktalan, aki nem akar az utcán élni.

Valamiért mégsem érzi ott jól magát.

A segítségemmel visszajut abba a városba, ahol az élete nagy részét élte, és úgy gondolta, hogy hátralévő idejében, mivel már 73 éves, tovább már nem akar az utcán élni, a miskolci hajléktalan szálló lakója kíván lenni. Ez természetes igény, és mivel Önök szerint a hajléktalan szállók 80 %-os kihasználtságban működnek, így természetes volt, hogy egy megerősítő telefon után megyünk Miskolcra.


Megtörtént, hogy ott voltunk a vöröskereszt hajléktalan szállóján, ahol nem tudták fogadni, mert 150 %-os telítettséggel voltak, és egyébként sincs egy kerekesszékes embernek helye ott.


Na majd a Napfény!


Sajnos ide sem lehetett bejutni egyszerűen, mert háziorvosi papír kellett volna, meg előzetes beszélgetés az intézmény dokijával, aztán ha minden rendben, akkor talán, de nem most, mert így is túl sokan vannak.


Nem baj, még mindig ott vannak a máltaiak!


Kimentünk, és ők befogadóak voltak!


Nekem ugyan nagyok voltak az igényeim, mert ágyat, nyugalmat, kis szekrényt szerettem volna a védencemnek, de neki be kellett volna érni egy pléddel a puszta földön. Mert természetesen ott is sokkal többen voltak mint amennyi hely volt. :(


Így aztán Józsi, mert ez a neve a védencemnek két éjszakát és két napot ült a kerekesszékében , mert ha lefekszik a csupasz földön lévő takaróra, onnan többet fel nem áll, hiszen a lábai nem tartják meg,és nem is mozognak. Nem tud felállni, nem tud WC-re menni.


Olyan lenne, mint egy bogár, melyet a hátára fordítottak. :(


Így aztán ült addig a kerekesszékében míg érte nem mentem. Immár másodszor tettem meg a Budapest- Miskolc távolságot egy hajléktalan kedvéért.


Ön mit tenne érte?


A kérdés költői, mert TUDOM, hogy semmit! Max. hoznának közösen egy rendeletet, amelyben megtiltják, hogy a civilek segítsenek a hajléktalanokon. Mert így nem derülne ki az ilyen disznóság. A sok hazugság, amit Önök nyomatnak a mi pénzünkön, a mi hülyítésünkre.


Nem lehetne az óriásplakátok árát inkább a hajléktalan ellátásra költeni?


Ez is egy költői kérdés volt, mert azt is TUDOM, hogy nekünk állampolgároknak KUSS van arról, hogy mire szórják el a befizetett adónkat.


Viszont kérem Önt, ha nem akar még jobban nevetségessé válni, akkor most szépíthet azzal, hogy saját hatáskörben szerez a patronáltamnak egy olyan férőhelyet az egyik otthonban, ahová akár a saját édesanyját is betenné adott esetben.


Mert ennek az embernek egy szociális otthonban lenne a helye, hiszen a kora és az állapota megkívánja, a körülményei pedig egyenesen megkövetelik az intézményi elhelyezését.


Remélem, hogy kérésem nem kivitelezhetetlen, hiszen Önök állítólag mindent megtesznek azért, hogy ez egy boldog, virágzó ország legyen.


Akkor kezdjék már el bebizonyítani!


Várom válaszát, és akkor elküldöm Önnek védencem adatait!


Kérem mielőbbi intézkedését, mert az eset nem tűr halasztást, és még a végén ha nagyon keresgélek, találok pár ezer másik Józsit akik hasonló cipőben járnak mint védencem, és akkor őket is el kellene helyezni, ami már nagyobb feladat lenne.


Ha lehetőségeit meghaladja ez a kérés, továbbítsa legyen szíves olyannak, aki kivitelezni tudja ezt a csekélységet.


Türelmetlenül várom válaszát.


Tóth Kata egy állampolgár, aki nem beszélni, hanem cselekedni szeret.


elérhetőségem: kata7011@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6212161851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NemodaBuda 2017.01.28. 12:41:06

Hol a válasz, Nyitrai ?

NYJetsTD 2017.01.28. 14:41:46

Majd kiadnak egy rendeletet, hogy aki nem a földön vagy ágyon fekszik, az nem is számít hajléktalannak. Máris csak 50% a telítettség. A fideszes szavazók pedig elégedetten dőlnek hátra foteljeikben. Leküzdöttük a hajléktalan problémát....

ogli dzsí 2017.01.28. 21:09:19

Aranyos kamulevél.

Kamuvideó is van hozzá?

A viccet félretéve kár volt az MSZMPhez fordulni szegény hajléktalanügyben, a lehető legrosszabb helyre írtatok. Az MSZP idején százezrekkel több szegény és hajláktalan volt az országban.

dunántúli gyerek 2017.01.28. 21:12:15

Nekem elég életszerünek tünik hogy a szocmunkás az MSZMP blogjára küldi a nyílt levelét, hogy az juttassa el az államtitkárnak...

Azon már meg sem lepődöm, hogy úgy akar támogatást elérni a rendszernél, hogy szidja a rendszert!

LoL

pamut 2017.01.28. 22:00:13

Magyarországon eleve nincsenek is hajléktalanok.

Magyarország egy gazdag és virágzó ország, mindenkinek van lakása, vagy szép háza, mindenki boldog és egészséges.

Aki mást mond, az sorosbérenc, pont.

pamut 2017.01.28. 22:09:56

@dunántúli gyerek:
LOL! :DDD
Hogy kibújt a meghunyászkodó vazallus jobbágy a gyerekből, elvárja hogy ne szidja a rendszert az, aki elvárja a rendszer működésének minimumát, meg hogy ne hazudjanak a szemébe! :DDD
Igazi jó csúszó-mászó alattvaló vagy, te akkor is mosolyogsz Orbánra miközben tudod hogy a szemedbe hazudik, az ilyeneket imádja Orbán, nem tudja őket úgy átbaszni és kirabolni hogy ne legyenek érte hálásak :D

Jakab.gipsz 2017.01.29. 00:56:25

Csak a szokásos tematizálás most a "kerekes székes" hajléktalan van napirenden a többi már a könyökünkön jött ki, emlékeztetőül, a "füttyös történész", a "fűpáti füves ember" a "kockás inges igazgató" + a "fekete ruhás ápolónő", és persze a civil nyilvánosság hatalma.
De vajon hol volt és mit csinált a kerekes székes az elmúlt hetven évben, illetlen kérésekkel nem szabad zaklatni senkit sem, viszont kötelező és természetesen segítünk, az adó fizetők pénzét humanitárius okokból, rokkant kerekes székes hajléktalanok számára kialakított eu normáknak megfelelő helységek megépítésére és szakképzett ápoló személyzet fenntartására fordítani.
Mert ugyebár az öncsonkító koldust sem fizethetjük ki hamis pénzel.

amado 2017.01.29. 01:01:36

Javaslom, hogy Józsit vegyék fel tiszteletbeli Orbán-jugendnek, kapjon egy meleg zugot meg laptopot, és jó pénzért kommentelgessen a többi papagájjal együtt. Már ha van hozzá gyomra... Ellenkező esetben csak egy meleg zugot kapjon.

monddazigazatmar 2017.01.29. 04:15:17

Hát, mit tesz isten, pont most lett elege a hajlékony kerekesszékes életből...
Szerintem bírja ki azt a másfél évet, megbukik a zorbán, aztán onnantól kolbászból lesz a kerekesszék is.
Megannyi kínzó kérdés...
Józsi az utcán hogy oldotta meg az alvást, meg a szarást az elmúlt 73 évben, hiszen "ha lefekszik a csupasz földön lévő takaróra, onnan többet fel nem áll, hiszen a lábai nem tartják meg,és nem is mozognak. Nem tud felállni, nem tud WC-re menni."
Miért oly fontos neki Miskolcon hajlékonykodni, miért nem jó Bp, vagy Veszprém, ahol van hely?

slamovics bea 2017.01.29. 07:29:23

Kissé felelőtlennek érzem, úgy elindulni Miskolcra, hogy a felvétel, férőhely nincs előre leszervezve.
A levél szerzóje nyújtott már be felvételi kérelmet védence számára bármilyen ápolást, gondozást nyújtó otthonba? Józsinál a mozgásfogyatékossága, és a hajléktalansága okán is lehetett volna legalább 3 intézmény típusba. Perszhe a helyre mindig kell várni, így van ez már az idők kezdete óta....ezért kellett volna már a megismerkedésük másnapján ezt megtenni.
A kemény téli időszakot egy mozgásszervi rehabilitációs osztályon is kihúzhatta volna....ha a segítője nem laikus segítőként, hanem profin áll hozzá.

Lajos Csánó 2017.01.29. 08:17:57

Sok "okos" hozzászólást olvastam! Viszont a lényeget kifelejtették,mégpedig,amit az államtitkár közölt a médiával! Csak az él az utcán aki ott akar élni!

midnight coder 2017.01.29. 08:23:43

@Jakab.gipsz: Őszintén szólva, én még nem igazán láttam kerekesszékes hajléktalant. Olyat igen, akinek nem volt lába, és a Keleti környékén koldulásból élt - sok éven át, kb. a Horn kormány idején, de azt nem tudom hogy neki volt-e lakása. Kerekesszéke azonban nemigen lehetett - legalábbis munka közben nem használta. Viszont elég szép pénzt kereshetett, én is adtam neki akkortájt és sokakat láttam hogy szintén ezt tették. Az összes többi hajléktalan azonban vagy nem kerül kerekesszékbe - amit nem nagyon hiszek - vagy ha odakerül, akkor be is kerül valamilyen gondozást nyújtó otthonba.

midnight coder 2017.01.29. 08:27:42

@Lajos Csánó: A hajléktalanok között is van hierarchia. Vannak akik az erdőben építenek maguknak kalyibát, vannak akik bemennek a szállóra, és van a metróban maga alá hugyozó kategória. Az első két csoporton lehetne - és kellene is - segíteni, a harmadiknak viszont zárt intézetben lenne a helye, vagy az Alföld közepén nyitni egy ingyen pálinka kutat és hagyni hogy ezek szépen odaköltözzenek.

2017.01.29. 10:54:14

@midnight coder: Szarul tudod. Ha akarsz látni kerekesszékes hajléktalant akkor én tudok neked mutatni. Itt laknak a Spar előtt ketten, abból az egyik kerekesszékes. Ott van az összes motyójuk, soha nem mennek semmilyen szállóra.Azért mert TE nem látsz vagy hallasz valamiről, az még attól létező jelenség.

monddazigazatmar 2017.01.29. 11:13:52

@Lajos Csánó: Az úgy is van. Aki nem ott akar élni annak vannak lehetőségei. Ja, nyilván nem egyik napról a másikra tudnak elhelyezni egy görhajlékonyat, és nem minden helyen. Esetleg fél éve is eszébe juthatott volna, nem a minusz 15 fokban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 17:23:16

Na, összegyűjtöttem az empatikus fdeszesek kommentjeit: a hajléktalan a hibás, ha meg nem, akkor az emútnyócév, semmiképpen sem a cinikus fidesztolvajok..

- kamu

- igaz, hogy taposunk a hajléktalanokon, de az emútnycévban több hajláktalan volt

- nem elég életszerű

- a "kerekes székes" megérdemelte

- hajléktalanok egyébként se érdemelnek számukra kialakított EU normáknak megfelelő épületet és szakképzett ápoló személyzetet, fagyjanak meg, ahol vannak

- ha megbukuik orbán, a következő se csinálja jobban

- miért megy Miskolcra, mikor Budapesten üresen állnak a hajléktalanszállók.

- miért nem ad be kérvényt hetekkel előtte 3 példányban?

- miért a hidegben akar menni szállóra, mikor nyáron is megtehette volna.

monddazigazatmar 2017.01.29. 20:12:07

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Tényleg, szemét férgek vagyunk. Hát arra kéne hajlékonyszállókat építeni, hogy ha a görhajlékony kitalálja január 8án, hogy nem akar többet az utcán lenni, akkor 9én legyen neki a kedvenc városában akadálymentes szoba. Gyakorlatilag 4 csillagos szállóknak kéne rendelkezésre állnia, hátha a naccságos hajlékonynak ott lesz kedve aludni.
Mint ahogy ez volt tíz éve is...

Ja, és ugye a hajlékonyszállón nehogy legyen biztonsági ember, mert akkor az olyan mint egy börtön. És az eukonform hajlékonyszállón szabad a piálás, hiszen alapvető emberi jog.

Egyébként tényleg, mi a kurva anyád más dolga van a hajlékonynak, hogy képtelen volt kérvényt beadni hetekkel ezelőtt?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 20:15:41

@monddazigazatmar: "Tényleg, szemét férgek vagyunk."

Nah, legalább már egy dologban egyetértünk. :))

Kata.Köztársaság tér 2017.02.01. 06:06:17

Én írtam azt a nyílt levelet "kedves" gyűlölködő, ezt a pusztító rendszert imádó kommentelők.
Sajnos a történet nem kamu, és Józsi sem az. Nagyon régóta él szörnyű körülmények között, és nem tudja, hogy mihez lennének jogai. Amíg velem nem találkozott azt hitte, hogy neki még mindig az a 30 ezer ft. rokkant nyugdíj jár, amit kap már nagyon régóta.
Hiszen folyamatosan emelik pár száz, ezer forinttal. Mert ugye tetszenek tudni, az átminősítés sem automatikus, azt is kérni kell. Vajon honnan tudta volna, hogy ez így működik?
Nem gondolom, és remélem mindenki csak viccnek szánta, hogy egy hajléktalant nem illetnek meg azok az ellátások mint egy otthonnal rendelkező embert.
Nem kellene egy ember felett pálcát törni, csak mert nem ismerjük az előzményeket.
Persze a piálás is része a hajléktalanok életének, de azt hiszem, egyikünk sem tenne másképp, ha nincs kiút, ha nem lát semmi reményt arra, hogy normális körülményei legyenek.
BELEÉRZŐ KÉPESSÉG! Ha ez megvan, ha bárki a helyébe képzeli magát ennek az öreg és beteg embernek, aki nem is eléggé iskolázott, aki már eltemette a párját, a gyerekét, a vejét egy fél éven belül, az adjon okos tanácsokat!
De még jobb volna, ha megfogná a kezét, és segítene neki.
Arra kérek minden nagyon okos, és mindent jobban tudó kommentelőt, hogy írjon nekem, hogy mikor találkozzunk, és én szívesen meghallgatom, átbeszélhetjük hogy mikor, hogyan segíthetek jól ennek az embernek.
Ha ilyenre nem képes, akkor legyen már szíves kussban maradni, és nyalni orbán seggét, hátha attól jobb ízű lesz a kalács a szájában.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.01. 11:23:09

@Kata.Köztársaság tér: Kedves kata! Az itteni gyűlölködők Kubatov fizetett emberei. Csak köpködni tudnak. Ne húzd fel magad rajtuk.
süti beállítások módosítása