B1 blogcsalád



Talált magának egy jó szót, elvan a Rétvári, ha játszik - a mi milliárdjainkból

2017. január 27. - Mr Flynn Rider

Magyarország a keresztényüldözés ellen fellépő szervezetek központjává és támogatójává akar válni

- jelentette ki Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Az összefogás új lehetőségei az üldözött és diszkriminált keresztény közösségek érdekében elnevezésű nemzetközi konferencián.

retvari_keresztenyuldozes2.jpg

Rétvári Bence úgy vélekedett, hogy

ma nagyobb mértékű a keresztényüldözés a világban, mint Néró korában; minden öt vallási üldözött közül négy keresztény.

Ezért arra kérik a közel-keleti vallási vezetők a magyar kormány képviselőit, hogy a többi között Irakban és Szíriában teremtsenek jövőképet, nyújtsanak humanitárius segélyt a nyugati demokráciák a keresztényeknek,

ne a befogadásukkal akarjanak segíteni

- mondta a politikus a hét ország tizenhét szervezetének részvételével megtartott tanácskozáson.

(A konferenciára a 444 újságíróját nem engedték be, érdemes elolvasni az erről szóló cikket a 444-en.) 

Török Tamás, az Emmi üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárságának vezetője arról beszélt, hogy

kétezer éves keresztény kultúrák felszámolása zajlik a Közel-Keleten és az Európai Unióban is nő a vallási indíttatású terrorcselekmények száma.

Kiemelte, a helyettes államtitkárság létrehozását a többi között az indokolta, hogy koordinációt teremt a kormányon belül a keresztényüldözés elleni fellépés érdekében, illetve jogszabályokat is kezdeményezhet. Továbbá együttműködnek a külügyi tárcával és az egyházakkal, civil szervezetekkel is, illetve kapcsolatban állnak az ENSZ-szel, a hágai bírósággal és az Európai Parlamenttel.

Török Tamás közölte, speciális ösztöndíjprogramot dolgoztak ki az üldözött keresztények képviselői számára és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen előadássorozatot tartanak az üldözött keresztény egyházakról.

Hölvényi György európai parlamenti képviselő azt hangsúlyozta, hogy

Európa nem tud egységet felmutatni a keresztényüldözés ellen, ezért volt szükség a magyar kormánynak a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság létrehozásáról szóló döntésére.

A tanácskozás második részében zárt ajtók mögött külföldi keresztény szervezetek képviselői számoltak be működésükről, illetve a közösségüket ért atrocitásokról.

Korábban már írtunk arról, hogy gyakorlatilag a Fidesz-KDNP dönti el, melyik egyház legyen tiltott, tűrt vagy támogatott, illetve, hogy miért háromszoros öngól a keresztényüldözéssel foglalkozni Magyarországon. (Hogy az Európai Uniónak mennyire feladata egységet alkotni a keresztényüldözés ellen - erre ne is vesztegessünk szót, orbitális baromság.)

Csak néhány adatot sorolunk fel, milyen adóforintok másznak ki a zsebünkből itt, a keresztényüldözés közepén, a hitetlen Európában: 

Nemrég jelent meg az Emmi idén áprilisig megítélt támogatásainak a listája. Ezt böngészve az Átlátszó szedte össze, milyen szervezetek, intézmények kapták a legtöbbet a közel 100 milliárdnyi kiosztott forintból. 

  • A Pázmány Péter Katolikus Egyetem a legnagyobb nyertes az oktatás terén, áprilisig 7,4 milliárd forint támogatást kapott. A Pázmánynak adott támogatás mértéke egyébként már majdnem eléri a Magyar Olimpiai Bizottságnak adott összegét, a MOB 9,5 milliárdot kapott az Emmitől.
  • A Károli Gáspár Reofirmátus Egyetem 2,9 milliárddal lett gazdagabb ebben az időszakban az Emmi jóvoltából.
  • Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola végzett a harmadik helyen a nem állami fenntartású felsőoktatási intézmények támogatási listáján.

Itt még nincs vége:

  • Két éve még a Fidesz-KDNP által üldözött és beszántott NOL írta meg, hogy egy ciklus alatt 50%-kal növekedett az egyházi fenntartású iskolák száma Magyarországon. Úgy tűnik, az állam egyfajta egyházi iskolahálózatot akar létrehozni – idemenekítheti a gyerekét a felső középosztály a lebutított állami köznevelésből.
  • 2016 decemberében összesen 121,1 milliárd forint fejlesztési támogatást kaptak magyarországi egyházak – olvasható a Magyar Közlöny utolsó 2016-os számában. A határozat szerint a kormány egyetért az egyházi célú támogatások megvalósításával, ezért felhívta az emberi erőforrások miniszterét, hogy még idén tegye meg a szükséges lépéseket. 

A határozathoz csatolt táblázat szerint

  • a Magyar Katolikus Egyház mintegy 85 milliárd,
  • a Magyarországi Református Egyház mintegy 24 milliárd,
  • a Magyarországi Evangélikus Egyház mintegy 2,2 milliárd forinthoz juthat.

 A maradék összegen a kisebb egyházak és a szerzetesrendek osztozhatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7512160601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Janossz 2017.01.27. 18:32:39

"Ezért arra kérik a közel-keleti vallási vezetők a magyar kormány képviselőit, hogy a többi között Irakban és Szíriában teremtsenek jövőképet, nyújtsanak humanitárius segélyt a nyugati demokráciák a keresztényeknek,"
Tehát arra kérik a MAGYAR KORMÁNY képviselőit, hogy a NYUGATI DEMOKRÁCIÁK nyújtsanak humanitárius segélyt?? Ezt Így?
Tényleg mi lettünk a vezérürük Európában, vagy csak valami nagyot akart mondani ez a jótét lélek?

siriq111 2017.01.28. 00:31:05

Mar a f@szom ki van a vallassal adjunk el mindent es lopjunk el mindent. Itt milyen tuti kereszteny erdekek vannak. Jah, vannak a nagy francokat.

Bambano 2017.01.28. 02:53:54

"ezért volt szükség a magyar kormánynak a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság létrehozásáról szóló döntésére.": ez nyilvánvalóan sérti az alaptörvényben lefektetett, az állam és az egyház szétválasztásáról szóló paragrafust.

István Tamasi 2017.01.28. 10:48:10

Hazánkban a vallásos hívő emberek aránya - az összes vallást beleszámítva - nagy jóindulattal max 25%. Ezek az álkeresztény kdnpsek nagyon sokat tettek és tesznek azért, hogy ez a szám tovább csökkenjen.

beduka 2017.01.28. 11:58:06

Tele van a virágoskertem azzal, hogy itt megtermelt javainkat a kormány sunyi szándékok mentén hol a határokon túli magyaroknak-mondjuk harmad osztályú focicsapatoknak milliárdokat- hol a kapzsi itteni és határokon túli egyházaknak, illetve e szerint már a Közel-és Közép-Kelet országai vallási közösségeinek is elherdálja.Igaza van annak az úrnak, aki visszakérte az adóját-meg is szívta szegény.Mikor foglalkozik a kormány érdemben az anyaországi magyarokkal és az aggasztó állapotokkal, hiszen előállítjuk a jobb élet fedezetét!Saját országunkban másodrendűek vagyunk-persze amíg hagyjuk.

NemodaBuda 2017.01.28. 12:45:05

Ha eddig nem is, de most keresztényüldöző leszek - ha ez így megy tovább !

morph on deer 2017.01.28. 12:51:45

@morph on deer:
Idézet lett volna a "Szélesszájú béka" c. műből, de tényleg..!
süti beállítások módosítása