B1 blogcsalád



Leszóltak felülről? Nem is a kormány, hanem a magyar emberek miatt vagyunk szarban

Nem tartott sokáig a fideszes professzorok lázadása

2017. január 22. - Mr Flynn Rider

A közélettel aktívan foglalkozó állampolgárok számára érdekes csemege lehet a vergődés, amelyet Náray-Szabó Gábor, a Professzorok Batthyány Körének (PBK) elnöke adott elő a Klubrádió műsorában.

Az önmeghatározása szerint „konzervatív értelmiségieket” tömörítő egyesület január közepén tett közzé egy évértékelő elemzést, amely azóta a teljes hazai sajtót bejárta. (A B1 blogon itt olvashat róla bővebben.) A szervezetnél az utóbbi időben annyira kilengett nemzeti érzelmű nekibuzdulás, hogy legismertebb arcai – mint például Solymosi Frigyes vagy Ángyán József – ki is léptek, mert

túlzottan szervilisnek találták a nyelvvel előre kijelölt irányvonalat.

A PBK amúgy sosem tagadta, hogy szerelmes a Fidesz-kormányba, a kvótanépszavazáson is nagy erőkkel képviselték a hivatalos álláspontot.

Az évértékelő dokumentumuk meglepő módon mégis óvatos kritikát fogalmaz meg az ország helyzetével kapcsolatban. A szöveg első pár bekezdése fogyasztásra csak hardcore Fidesz-szavazóknak javasolt, van ott minden, ami kell: keresztény erkölcs fénye, jobboldali intellektuális erőfölény... stb. Utána azonban hosszú oldalakon keresztül sorakoznak a szomorúbbnál szomorúbb adatok és kritikai megjegyzések:

  • vergődő gazdaság,
  • szétrohadt egészségügy és oktatás,
  • intézményesült korrupció.

A PBK elnöke azután vállalt rádiószereplést, hogy a jelentésük országosan ismertté vált, és próbálta menteni a menthetőt. Perverz módon érdekes megfigyelni a vergődését. Letagadni már nem tudja a leírtakat, csak hímez-hámoz, szinte kihallani a kéztördelést:

„Kritikus, de az országról szól, aminek a kormány része – és csak egy kisebb része –, és a kritikának a zöme az tulajdonképpen tulajdonképpen saját magunkkal szemben fogalmazódik meg. A polgárok viselkedésével és sokszor évszázadok óta beidegződött hozzáállásával kapcsolatban, ami sok esetben gátolja a kibontakozást.”

Összegezve: nem a kormány, hanem a magyar emberek miatt vagyunk sz*rban.

A műsorvezető közbeveti, hogy a kibontakozásnak nem a társadalom a fő kerékkötője. Náray-Szabó válasza (csak erős idegzetűeknek):

„Hát, ő..., nem. De bizonyos dolgok nehezebben mennek. Például egy téma, amit nem érint ugyan a jelentésünk, az innováció. Oda vállalkozóbarát, kockázatot viselő, és vállaló emberek sokasága kell. Magyarországon kevés ilyen van. Inkább a biztonságot helyezzük előtérbe.”

A műsorvezető erre megjegyzi, hogy ez talán azért van, mert a kormány a propagandaüzenetek ellenére kizárólag az intézményesített rablást támogatja, az újító/vállalkozó szellemű emberek pedig inkább külföldre menekülnek a hazai klíma elől.

Az intellektuális erőfölény erre a következőt vágja rá:

„Ez nem néhány éves probléma, ez több száz éves probléma. Talán Mohácsnál kezdődött.”

A beszélgetés során szóba kerül a korrupció is. Náray-Szabó némi dadogás után kivágja magát, és siet leszögezni, hogy itt sem feltétlenül a kormányzati korrupcióról írtak, „mert bizonyíték az nem nagyon van”.

Polt Péter, az bezzeg van.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1812145171

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bűnösnek, ateistának születni? 2017.01.24. 08:28:13

Egyik gyerek sem születik sem "bűnösnek", sem ateistának. Így azt ezt hirdető emberek, az ostoba kényszerképzeteiket megtarthatják maguknak. -IGe

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ferenc Somodi 2017.01.22. 20:42:19

Elszomorító hogy a professzoraink ilyen beszari köpönyegforgató emberek gyülekezete.

megamedve 2017.01.23. 06:13:33

@Ferenc Somodi:
Szépen működik új rendszer. Leegyszerűsítve: megszoksz (és ezzel a mi emberünkké válsz, s neked jó lesz), vagy megszöksz (és jobb ha vissza se nézel, ez az ország már a fidesz herezacskója)

werecke 2017.01.23. 10:44:53

Nem értem.
1. Ha vergődik a gazdaság miért minősítettek fel minket ?
2. Az egészségügybe ha 100-szor annyit adnának a költségvetésből akkor se lenne rendbe téve , simán eltüntetnék az orvosbárók.
3.Alighanem kapitalizmus van. Így mozog a tőke.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2017.01.23. 13:37:21

@werecke: Ettől azért egy ici picit rosszabb az ügy. Csak annyi , hogy vállalkozások tömegei nem jutnak előre a magas adóteher miatt. És ha fejleszteni akarnak és nem Mészárosra gondoltam hanem a cipészre és a szabóra. megrendelés hijján bezárnak. Faluhelyen ha már a kocsma sem tud megéllni az akkor a vég!!!! Sok faluban az utolsó kocsma is zárva már. És sorolhatnám már.....

István Tamasi 2017.01.23. 14:35:29

@werecke:
- Jobboldali közgazdászok - köztük Mellár, Bod Péter - számolták ki, hogy 1 Ft új érték előállításához 3,5 Ft-ot kell befektetni. Ön szerint ez mi ha nem vergődés?
- A produktív szféra beruházási rátája jóval alacsonyabb mint az amortizáció. Mi ez ha nem vergődés?
- Az egészségügyből a fideszmaffia elqrmánya évente mintegy 600 milliárdot von el, viszont az égvilágon semmit sem tesz az ön által is említett orvosbárók uralmának megtörésére.
- Intézményesített lopás van. Így mozog a pénz Nemzetthy Szotyialista Mutyisztánban.

Larry Silverstein 2017.01.23. 17:42:28

A fideszes belügyeket a ballib nyilvánosság kizárásával, úriemberek módjára intézik el.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.23. 17:52:08

@Larry Silverstein: "A fideszes belügyeket a ballib nyilvánosság kizárásával, úriemberek módjára intézik el."

Miért hívnának ehhez a fideszesek kívülről úriembereket? Szerintem a belügyeket maguk intézik el.

rudo 2017.01.23. 17:53:12

@werecke: orvosbárók??? az meg mi a fene? és főleg, hogy kerül a pénz (mert gondolom erről van itt szó) az ő zsebükbe a költségvetésből, ahelyett, hogy abból kórházak működését finansziroznák?

Larry Silverstein 2017.01.23. 18:01:18

@rudo: 'orvosbárók??? az meg mi a fene? és főleg, hogy kerül a pénz (mert gondolom erről van itt szó) az ő zsebükbe a költségvetésből'

- nem a ktgvetésből, hanem a hüle polgár hálapénzéből báróskodnak kb. 300-400an. Ezek az orvosok a többszörösét keresik adómentesen, mint a nyugati orvosok, így mo-n élet-halál urai. Eddig egy kormány sem mert közöttük rendet vágni.

2017.01.23. 18:11:00

@Larry Silverstein: Tudom mi a problémád, te hazaáruló fideszes gyökér: az orvosok hálapénzét nem tudjátok ellopni, de minimum megsarcolni sem. A tolvaj eszeddel nem bírod felfogni, hogy én azért adok pénzt az orvosnak, hogy kifejezzem a hálámat a munkájáért (ugye, ezt nem lehet elmondani a fideszes bűnözőkről, akik pont azért sarcolnak és lopnak, mert senki nem akar nekik fizetni a semmiért, főleg védelmi pénzt).
Takarodjál innen a retkesbe, és remélem, hogy nem lesz orvos 10 km-en belül, amikor infarktust kapsz (vagy beléd állítják a kést, amit nem csodálnék).

tarackos 2017.01.23. 18:20:17

Amugy igaza van Naray-Szabonak, csak uezt akkor elmondhatta volna a zelmultnyocban is, de nem mondta, akkor a ballib vot a hibas.

Mivel a profok is a tarsadalom reszei, felfoghatjuk onkritikanak is. Csak ezek szerint ok se kulonbek, igy velemenyes mi a peroert tartja ki oket a nemzet.

Utolag mindenki okos, nem csak a profok...

Egybkent tudjak hol a helyuk, labnal. Kiszolgaltak ok mar mindenkit!

Tomiko 2017.01.23. 18:21:11

@werecke:
"Ha vergődik a gazdaság miért minősítettek fel minket ?"

A válság után 7 évvel visszakúsztunk Románia szintjére?????? Na, örülök, hogy van aki ennek is már örül. Boldog ember vagy.

Budapest a kutyaszar városa 2017.01.23. 18:26:07

@tarackos: Ugyanezt nem mondhatta volna el, mert a szálka és a gerenda arányairól van szó. No meg a fidesznyikek végtelen kapzsiságáról, pofátlanságáról,emberietlenségéről !

dare 2017.01.23. 19:02:14

„Ez nem néhány éves probléma, ez több száz éves probléma."
Hát igen, van egyszer ugye a nép, akinek minden lenyomunk a torkán majd megszokja alapon, és van ugye a mindent tisztán látó értelmiség, aki megmagyarázza miért is hülye a nép.
A nép nyomorog, 1-2 dobott falattal ki van segítve (azért ne haljon éhen, mert az nem lenne túl nyerő), és nem elég elvenni a méltóságukat, még hébe-hóba azért beléjük is kell rúgni egyet, csak hogy élvezzék a törődést.
Mint egy kivert kutya, lassan már csak ez a szerep jut.
Pedig a Fidesz nem volt ennyire béna, ez a kommunikáció már nagyon rossz irány.
A népet hibáztatni a helyben totyorgásért már olyan szintű pofátlanság, ami nehezen emészthető:
"A polgárok viselkedésével és sokszor évszázadok óta beidegződött hozzáállásával kapcsolatban, ami sok esetben gátolja a kibontakozást.”
Hát persze, milyen okosak ezek ott a nagyvárosban.
De csak addig, amíg nem jön valaki, aki meg nem tudja szólítani ezt az elcsigázott tömeget, mert akkor más jön, és nem lesz idő a mismásolásra.
Nagyon régi vers, ma estére kötelező megtanulni minden konzerv értelmiseggnek:

Még kér a nép, most adjatok neki!
Vagy nem tudjátok, mily szörnyű a nép,
Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?
Nem hallottátok Dózsa György hirét?
Izzó vastrónon őt elégetétek,
De szellemét a tűz nem égeté meg,
Mert az maga tűz; ugy vigyázzatok:
Ismét pusztíthat e láng rajtatok!
S a nép hajdan csak eledelt kivánt,
Mivelhogy akkor még állat vala;
De az állatból végre ember lett,
S emberhez illik, hogy legyen joga.
Jogot tehát, emberjogot a népnek!
Mert jogtalanság a legrútabb bélyeg
Isten teremtményén, s ki rásüti:
Isten kezét el nem kerűlheti.

S miért vagytok ti kiváltságosok?
Miért a jog csupán tinálatok?
Apáitok megszerzék a hazát,
De rája a nép-izzadás csorog.
Mit ér, csak ekkép szólni: itt a bánya!
Kéz is kell még, mely a földet kihányja,
Amíg föltűnik az arany ere...
S e kéznek nincsen semmi érdeme?

S ti, kik valljátok olyan gőgösen:
Mienk a haza és mienk a jog!
Hazátokkal mit tennétek vajon,
Ha az ellenség ütne rajtatok?...
De ezt kérdeznem! engedelmet kérek,
Majd elfeledtem győri vitézségtek.
Mikor emeltek már emlékszobort
A sok hős lábnak, mely ott úgy futott?

Jogot a népnek, az emberiség
Nagy szent nevében, adjatok jogot,
S a hon nevében egyszersmind, amely
Eldől, ha nem nyer új védoszlopot.
Az alkotmány rózsája a tiétek,
Tövíseit a nép közé vetétek;
Ide a rózsa néhány levelét
S vegyétek vissza a tövis felét!

Még kér a nép, most adjatok neki;
Vagy nem tudjátok: mily szörnyű a nép,
Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?
Nem hallottátok Dózsa György hirét?
Izzó vastrónon őt elégetétek,
De szellemét a tűz nem égeté meg,
Mert az maga tűz... ugy vigyázzatok:
Ismét pusztíthat e láng rajtatok!

nick papagiorgo 2017.01.23. 19:03:00

a szerzőnek (sajnos, de ez nem meglepő) ismét kb annyi esze van, mint egy, a csillárba belerepült molylepkének:

Mert két dolgot kell összekapcsolni:
1. a fidesz az oka mindennek
2. a fideszt a lakosság szavazta meg

Tudom, jönnek, a szokásos mantrák, hogy "én nem", meg "csaltak", meg miegyéb, de azért nézzük objektíven: az győz, akire szavaznak (akire nem, az nem), és kb 2/3-al győzött kétszer is, ennyit nem lehet csalni (tehát az mégse lehet, hogy mindenki utálja a fideszt, de valahogy mégis kétharmadot szerez).

És a baj az, hogy nem is látszik változás: tehát a "rohadt hülye, lekenyerezett, primitív, bunkó, nyomorult stb. stb" lakosság körében még mindig veri a fidesz a teljes baloldalt. (Vona Gábor mond még egy két magvasat, és a teljes ellenzéket is). Tudom, ezt nehéz felfogni. Ilyenkor jön, hogy megtévesztették őket, lekenyerezték őket tüzifával stb, de könyörgöm, milliókat? Álljunk már a valóság talaján.

Az a nagy büdös helyzet, hogy ez a "hülye" lakosság még mindig a fidesszel szimpatizál jobban, mint az 1-2 %-os hűdemodern, igazmondó stb. pártokkal.

Ez ellen kellene tenni valamit. Tenni, mondom, és nem ilyen felesleges cikkeket írni, mint ez :)

A fideszt le lehet váltani. Ehhez kell a lakosság többsége. Itt van ugye pl. (állítólag) négymillió létminimum alatt élő, meg azok a tömegek, akiket a Fidesz ugye folyamatosan kizsákmányol. Hol vannak ezek? Ha olyan elkeseredettek, miért nem szimpatizálnak mással, miért a fidesszel? A baloldali pártok miért egymás ekézésével vannak elfoglalva? Ebből hogy lesz így győzelem?

Száz szónak is egy a vége, a "hiba" valahol mégiscsak a lakosságban van (tudom, Benned nem, csak a többi hülyében...). De ebből a szájtépésből (és hozzá a kb 0 cselekvésből) igazából nem lesz ám úgy semmi. Fotelből nem lehet megváltani a világot, csak magvasakat mondani, és azon sopánkodni, hogy megint "a gecik" győztek :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.23. 19:07:47

@nick papagiorgo: "a fidesz az oka mindennek"

Nem, semmiképpen sem. Talán a Párhuzamos, vagy a zsidó háttérhatalom, vagy a négy évszak, de semmiképpen sem a fidesz.

2017.01.23. 19:14:43

ezek nyaloncok voltak azok is maradnak, kit érdekelnek igazából

2017.01.23. 19:17:38

@nick papagiorgo: "2/3-al győzött kétszer is, ennyit nem lehet csalni"

Dehogynem.

nick papagiorgo 2017.01.23. 19:22:08

@kutyás majmok népe:
aha.
Igazából a Fideszre nem is szavaz senki, csak a választási bizottság elcsalja, és kihozza győztesnek.
A megtévesztett külföld (beleértve kb mindenkit) ezt meg elfogadja :)
Tudod vannak külföldi, független megfigyelők is, ezeket is nyilván a fidesz pálinkázza le.

El kellene már felejteni, hogy mindig mindent elcsalnak, mert ennyi erővel akkor soha többet ne is menj szavazni - úgyis elcsalják, hát akkor meg minek, nem? :)

dare 2017.01.23. 19:24:25

@nick papagiorgo: "Vona Gábor mond még egy két magvasat, és a teljes ellenzéket is"
Én is ezt érzem.
Félelmetes mennyire nem értenek az emberek nyelvén, ez a baloldali eszmeiség már annyira bukta, és mégis ehhez fához akarnak hozzákötni minket.
Hozzáteszem, már akkor se sikerült megvalósítani zökkenőmentesen amikor volt rá lehetőség.
Mondjuk azokat se értem, akiknek nincs semmi alternatíva jelenleg, pedig vannak ott politikusok, csak néha meg is kellene őket hallgatni.
Nekem is van azon a párton kívül akivel szimpatizálok olyan párt, aki ha nem lennének bent a favoritjaim, tudnék oda is tenni egy x-et.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.23. 19:28:30

@nick papagiorgo: "soha többet ne is menj szavazni - úgyis elcsalják"

Kádár alatt is mindig elmentem szavazni. És leadtam érvénytelenül. És elcsalták.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.23. 19:34:46

@dare: "a baloldali eszmeiség már annyira bukta"

Semmi közöm a baloldalhoz és az eszméihez, de ezt érdekesnek tartom. Pontoan mi benne a bukta?

A jobboldali eszmeiség is bukta? Csak mert a fidesz eltávolodott tőle a szélsőjobbra. A Jobbik szélsőjobb eszmisége a modern?

nick papagiorgo 2017.01.23. 19:38:21

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

nem csalták el az se, csak
- egy jelölt volt
- a lakosság jelentős része rá szavazott (mert muszáj volt, meg nem is volt más).

Tudod, ha egy jelölt van, és az győz, az nem csalás. Az lehet mondjuk diktatúra, meg nem demokratikus, de nem csalás.

A fidesz sem azért győz, mert csal. Azért győz, mert (akinek nem inge ne vegye magára) a lakosság egy része (ezt le lehet vonni itt a kommentekből is) irgalmatlanul hülye.

- az egyik fajta hülye el se megy szavazni, mert "úgyis elcsalják"
- a másik fajta hülye meg a saját potenciális szövetségeseinek ekézésével van elfoglalva (összefogás helyett), holmi helyekért, meg funkciókért nyírja a saját szövetségeseit

Magunkba kell nézni. Nincs itt semmi csalás. Simán meg lehetne változtatni a helyzetet, ha nem lenne ennyi a hülye. A professzoroknak igaza van, alapvetően a lakosságban van a hiba :)

Torz 2017.01.23. 19:38:24

Ha már leírták kritikájukat, tartani kéne magukat hozzá. Ez nem az ellenzék kritikája volt (amit szintén bölcs lenne "megfontolni"), hanem a saját értelmiségi holdudvaruké. ÉPÍTŐ kritika. Ha ezt is felülről visszatáncoltatják, akkor itt a vég. Van még államférfi a fideszben? Pont ezek miatt lesz végetek, pedig csak hallgatni kéne a segítő szándékú szavakra. De jöjjön, aminek jönnie kell!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.23. 19:45:45

@nick papagiorgo: "nem csalták el az se, csak"

Pedig de. A körzetemben nem volt érvénytelen szavazat, pedig a saját kezemmel adtam le érvénytelent. És apám is egyet.

"- egy jelölt volt"

Rosszul tudod. A kádárkor végefelé már volt második jelölt is.

"ha egy jelölt van, és az győz, az nem csalás."

Elkomolytalankodod.

dare 2017.01.23. 19:49:21

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Bemásolom:
Baloldali ideológia a közösség szerepvállalását jelenti a kiszolgáltatottak boldogulásában, vagyis az újraelosztás a társadalmi szolidaritás fontossága.
Nos ezt nagyon nehéz megvalósítani itt nálunk, fejlettebb gazdaságban biztos lehetséges, de itt senki nem akar éjt nappallá téve dolgozni senkiért (meg a nagy semmiért).
A jobboldali eszme: az öngondoskodás szerepének megerősítése.
Döntsd el, melyik az idejétmúlt.

Nem a szélsőjobb a modern, hanem a nép nyelvén való kommunikáció ami a nyerő.
Tiszta, világos, sallangmentes kommunikáció.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.23. 19:54:59

@dare: Tehát idejétmult a szolidaritás, és a populista lózung a nyerő. Köszi a felilágosítást!

nick papagiorgo 2017.01.23. 20:20:18

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Elkomolytalankodod."

El hát! Itt én most azt bizonyítom "komoly tényekkel", hogy miért a nép hibás mindenért :). Ha már ez a téma. Van olyan komoly, mint hogy Orbán győzelmét a csalás, vagy a földönkívüli zsidó-ufók okozták (amit itt sokan magyaráznak :)

"A kádárkor végefelé már volt második jelölt is."
Egy Illetékes Elvtárs interjú jut eszembe: A régi szép idők! Amikor 90 %-al én voltam az első! És 8%-al a második is, hogy biztosan bejussak....

Nézd, én itt kb görbe tükröt tartok mindenki elé, talán némi igazság-magvval a legalján. Ha a tükör nem jó, és egy hatvanéves vén f*sz nem azt látja benne, hogy igazából ő daliás, sudár ifjú - hát istenem, a tükröt össze lehet törni, de azért nem biztos, hogy ez a probléma megoldása :)

dare 2017.01.23. 20:21:19

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Most ezt miért csinálod?
Nem a szolidaritás az idejétmúlt, hanem az ez alapján való kormányzás.
Én már belefáradtam a sok okos megmondóember hülyeségeibe.
Mindenki mindent jobban tud, mindent jobban csinál, a vidék meg kihal.
Kocsmába már nem járnak, megveszik az olcsó 100 ft-os dobozos sört, és a kis házi páleszt mellégurítják, hogy elfelejtsék a napot.
Tűzifa hol van, hol nincs, ha mégis találnak az sokszor drága. Van aki ilyenkor kivágja a gyümölcsfáit, és azzal tüzel (már ha van neki).
Háziorvos 1 héten 2-szer 10 percig.
Ha betegség van pillanatok alatt mindenki megbetegszik.
Egészségtelen az ivóvíz, mert már nem klórozzák.
A kertbe megtermelt zöldség, gyümölcs vagy ott rohad meg, vagy befőtt lesz kis része, mert nem tud versenyezni a külföldi selejttel.
A földjeiket felvásárolták a nagygazdák mivel a készpénz, az mindig jól jön (sokszor értéken alul).
Szolidaritás.
Az mit jelent?

Janossz 2017.01.23. 20:24:28

@Torz: "Van még államférfi a fideszben? "
Volt valaha?

sőőtnagyonis 2017.01.23. 20:24:32

Ezek az egyenes gerinc helyett az alámerülést választották a klozetjukban!

Torz 2017.01.23. 20:39:48

@Janossz: Aki nem viseli a kritikát még a sajátjaitól sem, az nem az állam érdekeit nézi, ergo nem államférfi. Régen sokan voltak azok közülük, de a hatalom teljesen megrészegítette őket. Egy fiatal kiadású OV vagy KL szembeköpné magát, ha PBKtől ilyen gerinctelen visszatáncolást kényszerítené ki ő maga. Te jó ég, hova süllyednek

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.01.23. 20:42:34

Tehát a GYurcsanyista bértolnok újságíró a szájába adta a csávónak az aktuális bérrettegő mantrát, és az nem büfögte vissza azt szép illedelmesen.

Megért egy posztot az biztos.

nick papagiorgo 2017.01.23. 20:42:36

Egyébként ez a blog volt az (és asszem ugyanez a szerző), aki azt ecsetelte, hogy Áder odaszólt Zuckerbergnek, hogy az ellene induló államfőjelölt facebook-honlapját lőjék le.

Eltekintve attól, hogy mekkora marhaság már a feltételezés maga, kiderült, hogy semmi sem igaz az egészből, csak a drága blogger pár percig nem tudta a honlapot betölteni, az végig működött, nála volt a hiba.

Na most ezek után, higgyek én el vagy vegyek komolyan bármit is? :)
Azóta nálam ez kb a "Hírcsárda" vagy a "Vadkacsa" megfelelője. "Mindig az igazság nyomában - és mindig egy lépéssel mögötte" :)

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.01.23. 20:44:36

@Ferenc Somodi:

A professzoraink okosak.
Veled szöges ellentétben.

Ugyanis te csont nélkül benyeled amit a ballib média böfög.
A professzorok pedig pontosan tudják mi a probléma.
Ugyanis tanultak sokat veled ellentétben, tanítottak sokat veled ellentétben, és sok mindent láttak már veled ellentétben.

Te eddig csak a ballib bérrettegő röpiratokat láttad, és érdeklődési korod, és köröd egyaránt megrekedt ezen a szinten.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.01.23. 20:48:08

@Torz:

A kritikát összekeverni a ballibek rendíthetetlen karaktergyilkosságárval nem szép dolog.

morpho 2017.01.23. 20:49:06

@dare:
"A jobboldali eszme: az öngondoskodás szerepének megerősítése"
Ezt a magánnyugdíj pénztárak zsarolásos államosítása tükrözi a legjobban. A komcsik pont ugyanezt csinálták 1948-ban. Most akkor melyik jobbik a balabbik? Kicsit elbizonytalanodtam...

morpho 2017.01.23. 20:51:33

@nick papagiorgo:
"nem csalták el az se, csak
- egy jelölt volt
- a lakosság jelentős része rá szavazott (mert muszáj volt, meg nem is volt más).
Tudod, ha egy jelölt van, és az győz, az nem csalás. Az lehet mondjuk diktatúra, meg nem demokratikus, de nem csalás."

Teljesen pontos leírása a jelennek. A fidesz leválthatatlan. Legalább is választásokkkal soha nem lehet legyőzni. Az egész rendszert úgy hekkelték meg, hogy ez lehetetlen. Ez már azért csalás nem?

dare 2017.01.23. 20:53:46

@morpho:
Csak kétbalkezesek vannak.

Janossz 2017.01.23. 20:56:41

@Torz: Ezen a szinten muzsikálnak elég régóta, nem figyeltl eléggé...
Van, vagy öt éve, mikor a repülőtér átkeresztelése ügyében hullottak a fejek, egy társadalmi tisztségben hozott, vezérnek nem tetsző döntés miatt repültek sürgősséggel tekintélyes értelmiségiek...no nem Malévvel, csak úgy az állásaikból.
Ezek a mostani profok jobban emlékeznek nálad.:-)

Larry Silverstein 2017.01.23. 21:02:23

A Klubrádióba mondjuk nagy hiba volt elmenni. Kb. mint az amerikai nagykövetnek az Index búcsúinterjúra. Megmutatták, hogy lehet már a kérdésekben is hazudni.

morpho 2017.01.23. 21:17:29

@Larry Silverstein:

Na ezért nem szabad elveszni a 888-TV2-pestisrácok aranyháromszögben. De látom ezt te is tudod, azért olvasod ezt a blogot a 888 helyett.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.23. 21:21:51

@dare: "Szolidaritás.
Az mit jelent?"

Azt, hogy az elesetteket - árvát, nyomorékot, stb. - a társadalom nem hagyja éhenhalni.

Alick 2017.01.23. 21:34:23

"szétrohadt egészségügy"

Szent tehén - ehhez jó 25 éve senki sem mer hozzányúlni, mert érdekeket sért és komoly szavazatvesztéshez vezethet.

morpho 2017.01.23. 21:35:44

@Alick:
Azért volt egy próbálkozás a vizitdíjjal...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.23. 21:35:53

@Alick: "senki sem mer hozzányúlni"

orbán hozzá mert nyúlni, kivett párszáz milliárdot.

igazi hős 2017.01.23. 21:42:49

@nick papagiorgo: "A fidesz sem azért győz, mert csal." De azért csal is, biztos, ami biztos alapon. Ugyanis a körzetek átrajzolása is csalás (most nem a "sima" gerrymanderingre gondolok, hanem a választási törvénnyel nyíltan szembemenő, lakosságszámmal nem magyarázható torzításokra). A szavazatok vásárlása is választási csalás. (Éljen soká Farkas Flórián, a legjobb szavazatszállító. Másfél milliárdból telik rá, nem?)

Skankhunt42 2017.01.23. 21:43:32

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: jaj persze te meg a hős ellenálló Apukád érvénytelen szavazatot adtatok le és mégse lett érvénytelen szavazat. és erről te idáig kussoltál, de most bedobod "érvként". vén hülye

igazi hős 2017.01.23. 21:45:08

@Janossz: "Volt valaha?" Orbán az _volt_. Nem mondom, hogy aprópénzre váltotta a tehetségét, mert nagyon sok pénzre váltotta.

morpho 2017.01.23. 21:48:44

@igazi hős:
A történet ott kezdődik, hogy egyetlen párt szűk vezetősége ne írjon választási törvényt. Választási törvényeket demokráciákban konszenzussal szoktak írni/átírni/módosítani. Továbbá nem csinálunk például olyat, hogy két hónappal a válaszutás előtt átírjuk a budapesti választási törvényt, nehogy véletlenül ne mi legyünk többségben a közgyűlésben. Aztán Nem írjuk át a pártfinanszírozási és kampányfinanszírozási törvényt sem, hogy gyakorlatilag csak nekünk van pénzünk/felületünk/infrastruktúránk kampányolni. Sok minden mást sem csinálunk, csak nincs kedvem folytatni....,

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.23. 21:57:44

@Skankhunt42: Valmit félreértettél.

Ha majd felnősz, ne apukát mondjál, hanem apát vagy édesapát!

illaim 2017.01.23. 22:36:11

@werecke: Kár, hogy ennyire szófukar vagy! Azért azt a háromszoros bóvlit csak meg kellene említeni a kormányod sikerei közül, mert ez a felminősítésre való hivatkozás igen csak elhallgatja, hogy honnan is minősítettek, és hova?
OK nem bántalak, hiszen a bovlibakerülés az öt percnél régebben volt!

dare 2017.01.23. 22:36:50

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Tudom, hogy direkt csinálod, de válaszolok (még).
Senki nem akar elesetteket, vagy árvákat éhen halni hagyni, ezt nonszensz így értelmezni.
Csak hihetőbb, ha valaki olyan kardoskodik értük, aki hasonló körülmények között él (vagy élt).
Viszont csak üres szavak vannak helyette a luxusvillákból, még azok részéről is, akik elfelejtik hamar, honnan is érkeztek oda.

Bolsi Buster 2017.01.23. 23:45:03

Akkora a córesz Magyarországon, hogy a középiskolások Franciaországba járnak síelni.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2017.01.23. 23:51:25

Amikor szóba került a Náray szövege, azt mondták, azért nem tudott flottul válaszolni, mert: k é m i k u s!
Nem tudtam, hogy a kémikusok nem rendelkeznek az emberi vázszerkezet gerincnek nevezett tartójával!
Lehet, hogy más tartója van?

dr. mesterséges színezék 2017.01.24. 00:02:35

@megamedve: Fortélyos Félelem igazgató úr miért éppen a felsőoktatásban ne volna aktív?

miketbeszéltek 2017.01.24. 00:03:15

@Larry Silverstein: Fideszre szavazó (de nem eszetlenül szervilis) konzervatívként mondom: Mindenkit képes vagy megalázni és egymásnak ugrasztani; (igazi komcsi módon) bűnbakként feltüntetni, csakhogy fényezd a kormányzatot? Tudsz Te arról, hogy általánosságban nem az "orvosbárók" tüntetik el az egészségügy pénzét, (nyilván gazember minden ágazatban akad) hanem a GDP-ből méltatlanul kevés százalékot kapó, alulfinanszírozott egészségügy minden spórolás, leépítés ellenére is kevesebb finanszírozást kap, mint amennyi a költsége=veszteséges? Így aztán időnként "kegyelemből" lehet konszolidálni, és ezáltal bűnösnek, tékozlónak kikiáltani?

MACISAJT 2017.01.24. 00:07:52

Egyébként , itt lehet olvasni azt amiről a posztíró hörög:
www.bla.hu/pbk/index.php?oldal=dl/az_orszag_2017.html

dr. mesterséges színezék 2017.01.24. 00:11:30

@morpho: Jobboldali eszme? Arról a radiax csapágyon mozgó izéről beszélünk?

Még tíz éve se volt, a Paks II mutyihoz meg még közelebb:

'Felrúgták a protokollt: az orosz nagykövet visszaszólt Orbán Viktornak
2007. március 28. 19:39
A Fidesz elnöke az energiapolitikával kapcsolatban azt mondta, hogy az orosz észjárást kell megérteni - Igor Szavolszkij szerint a gázszállításból csak Magyarországon csinálnak politikát
. .
Nem várt fordulattal ért véget a Fidesz európai uniós ünnepsége. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy miért kell szerinte Magyarországnak az orosz energiaszállítástól függetlenednie, amikor felállt az orosz nagykövet és vitába szállt a Fidesz elnökével. Az orosz nagykövettel viszont litván kollégája szállt vitába.
A Fidesz elnökét és a hallgatóságot is meglepte az orosz nagykövet amikor Orbán Viktor beszéde után szót kért a párt európai uniós ünnepségén. A pártelnök ugyanis az energiapolitikáról is beszélt, és azzal zárta beszédét, hogy szerinte az orosz észjárást kell megérteni. Azt mondta, az más, mint az európai uniós piaci alapú gondolkodás, pedig a magyar államnak inkább az utóbbit kellene támogatni.
"Az orosz észjárás nem piaci alapú hanem állami politikai természetű észjárás. Ismerjük ezt, számunkra sem idegen, meg tudjuk érteni. Az állami politikai észjárás azt mondja: hogy a gazdasági életben is meghatározó az állami befolyás, a stratégiai á gazatokban állami tulajdonnak kell lennie" - közölte a pártelnök.

Az ünnepségre meghívták a diplomáciai testületek képviselőit. Az orosz nagykövet azt mondta, ha már meghívták, és megszólították országát, válaszolni fog. Szerinte az orosz gázszállítás épphogy nem politikai, hanem piaci alapon történik, és ebből Magyarországon csinálnak politikát.

Nem kell ebből politikát csinálni Elnök Úr, le kell ülni tárgyalni - mondta Igor Szavolszkij, hozzátéve: nem kell eltérő észjárásról beszélni, hiszen csak piaci szempontok döntenek. Mint mondta, az orosz kormánynak fontos, hogy tudja, az orosz termelőknek biztos piacuk van. Az orosz energia megvásárlása nem csak a vevőnek, de a szállítónak is fontos - mondta."Oroszországban az energiapolitikáról csak piaci alapon lehet beszélni" - hangsúlyozta a nagykövet.

"Én megértem, hogy Orbán elnök úrnak a belpolitika a legfontosabb, de azért figyelembe kell venni, hogy nálunk nem az állam szállítja a gázt meg az olajat, hanem a vállakozók" - mondta Igor Szavolszkij.
Az orosz nagykövet után viszont - ugyanolyan váratlanul - a litván nagykövet állt fel, aki azt mondta: nekik van tapasztalatuk az orosz piacgazdasággal, volt amikor 8 hónapig nem kaptak olajat.

Gyurcsány Ferenc hétfőn a parlamentben beszélt arról, hogy szerinte nem szabad a bizonytalan európai uniós gázvezeték tervéért lemondani a biztos orosz gázról, és ahogy mondta: két szék között a pad alá esni. Ma sem az MSZP sem a kormány nem kívánt reagálni. A szóvivői irodán a Híradónak annyit mondtak: a Fidesz ünnepségén történtek önmagukért beszélnek.'

dr. mesterséges színezék 2017.01.24. 00:14:15

@dare: "Nem hallottátok Dózsa György hirét?"

Hallották.
Ezért van minden őkegyelmességének külön magánhadserege, közpénzből.

dr. mesterséges színezék 2017.01.24. 00:17:11

@Tomiko: "A válság után 7 évvel visszakúsztunk Románia szintjére?????? Na, örülök, hogy van aki ennek is már örül."

És akkor a növekszikagazdaságos óriásplakátok (hiszen ezt is megkell örökíteni - elsősorban a svájci bankszámlákon) futtatóinak örömét még nem is említetted.

dr. mesterséges színezék 2017.01.24. 00:23:07

@Torz: Karinthy már megírta, a Találkozás egy fiatalemberrel novelláját - ezért Orbán és Kövér és Deutsch és ... úgy gondolja, hogy neki már nem kell. Kétmillió birka meg hittel hiszi ezt. Pedig abból egymillió-kilencszázezer Karinthyéról se hallott és nem is fog.

2017.01.24. 00:38:36

@morpho: "A fidesz leválthatatlan. Legalább is választásokkkal soha nem lehet legyőzni. Az egész rendszert úgy hekkelték meg, hogy ez lehetetlen. Ez már azért csalás nem?" - most attól még nem lehet csalásról beszélni, hogy abszolút hülyék az ellenzéki pártok...
már miért ne lehetne legyőzni? győzzétek meg az embereket, hogy annak ellenére rátok kell szavazni, hogy annyi szart hoztatok össze az elmúlt 50-60 évben, hogy mindenki a picsába kíván titeket... de fröcsögésen és fasisztázáson és migránssimogatáson kívül más alternatívát eddig nem mutattatok...
de hát olyan agyas emberek vannak nálatok, mint az egyik 2014-es miniszterelnök-jelöltetek (a libás haverod, bizony), aki képes volt azzal kampányolni, hogy túl magas a minimálbér, ő bizony csökkentené. durr, mínusz kétmillió szavazat!

morpho 2017.01.24. 00:50:20

@aleksz róz:
Na még egyszer. A rendszer úgy van kitalálva, hogy lehetetlen a fidesznél több szavazatot kapni. Az ellenzéki pártok sosem nyerhetnek. Olyan mint az itt a piros, hol a piros?!Most mit nem értessz ezen?

2017.01.24. 00:52:22

@morpho: jaj, hagyjuk már ezt az önfelmentő hülyeséget, senki mellé nem áll oda a rendőr, hogy a fideszre szavazott-e

morpho 2017.01.24. 00:56:19

@aleksz róz:
Jaj hagyjuk már ezt a"Magyarországon demokrácia van" kezdetű hülyeséget!
A rendőrnek ehhez semmi köze.

2017.01.24. 01:22:45

@morpho: arra szavaz mindenki, akire akar. rátok senki se akar. ez fáj nektek.

de hát nyilván nehéz ezzel szembesülnötök, hogy a nép a picsába kíván már benneteket. már az öreganyám se szavaz rátok, 60 évig szívtátok a vérét, előbb-utóbb mindenkinél betelik a pohár :D

Bolsi Buster 2017.01.24. 01:50:06

@miketbeszéltek: Az egészségügy a GDP arányában túlfinanszírozott, ez tény. A baj, hogy kevés jut megelőző kampányokra belőle, s a magyarok felelőtlenül és egészségtelenül élnek.

Bolsi Buster 2017.01.24. 01:51:58

@morpho: Menj a strasszbourgi bíróságra, s meséld el nekik hogy itt nincs demokrácia.

Willkommenskultur 2017.01.24. 01:54:58

Én elhiszem hogy leszóltak meg minden, de mi köze ennek ahhoz hogy a fidesz 2/3ot kapna most vasárnap?

S jövőre még jön a szokásos osztogatás és adócsökkentés? Hogy fog így Orbán megbukni?

miketbeszéltek 2017.01.24. 01:55:12

@Bolsi Buster: "Az egészségügy a GDP arányában túlfinanszírozott, ez tény." ????

Még arányában is a fejlett országok alatt van, nem hogy abszolút értékében! És ez még a visegrádiakkal szemben is érvényes!

morpho 2017.01.24. 02:42:26

@Bolsi Buster:
A strasszbourgi bíróságra? Minek? Miért nem inkább a női napozóra?

morpho 2017.01.24. 02:44:48

@aleksz róz:

Én személyesen szívtam hatvan évig az öreganyád vérét. AB rh pozitív volt az öreglány, ha jól emlékszem. Stimmel!

Bolsi Buster 2017.01.24. 03:03:53

@miketbeszéltek: Arányában jóval a fejlett országok felett költünk egészségügyre, te miről beszélsz?

cardiobascuralis 2017.01.24. 06:04:27

@igazi hős:
Sosem volt az. Mindig is egy mocskos cigány tróger volt.
Az utóbbi 25 évben az egyetlen és utolsó államférfi Magyarországon Horn Gyula volt.

@werecke:
Ja, felminősítettek. És ha még kétszer felminősítenek, elérjük a 2010 májusi szintet, amikor ártunk és ormányunk/Orbánunk átvette az irányítást.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.01.24. 07:13:15

@MACISAJT:

Minek fárasztod a ballib bérrettegőket az eredeti elemzéssel ?

Azt hiszed érdekli őket, miről hörögnek éppen ?

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.01.24. 07:14:42

@cardiobascuralis:

Na ja..
Államférfisága már 56-ban a Nyugati Térnél megmutatkozott, mikorpufajkásként a tömegbe lövetett.
Később rendszerváltás után évekig ellenforradalomról hadovált az alkoholista exkomcsi.
Persze a munkásőröknek és ÁVH-soknak máig példaképe kétségtelen.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.01.24. 07:17:32

@aleksz róz:

AZért nem lehet legyőzni a Fideszt, mert a ballib elkúrókra éppen fele annyian szavaznak.

Ez a jelenséget a Gyurcsanyisták csalásnak nevezik, mások pedig demokráciának.

miért 2017.01.24. 07:23:49

Nein Geld! Jaaa?! Nix ugri-bugri!

miért 2017.01.24. 07:28:48

@Legeslegalja: Tényleg félnek az emberek, a hozzad hasonló gondolkodású kommunistáktól.

A nemzeti-szocialisták a Reichstagot gyújtották fel demokratikus hevületükben, barátaidnak csak a tévé székház jutott!

miért 2017.01.24. 07:30:40

@Legeslegalja: Most kövér-elvtársról vagy bencsik-elvtársról beszélgetsz?

miért 2017.01.24. 07:32:35

@Bolsi Buster: Kora reggel, éhgyomorra igy hazudozni!? Mit fizetnek érte?

MACISAJT 2017.01.24. 07:43:44

@Legeslegalja: "Minek fárasztod a ballib bérrettegőket az eredeti elemzéssel ?
Azt hiszed érdekli őket, miről hörögnek éppen ? "

Tudom hogy nem...
De mivel már napok óta ez a téma errefelé(is), gondoltam nem árt ha belinkelem az eredeti PBK tételek linkjét, hadd legyen világos miről is szólt a professzorok "lázadása"(muhaha).

MACISAJT 2017.01.24. 07:49:02

@morpho: "Na még egyszer. A rendszer úgy van kitalálva, hogy lehetetlen a fidesznél több szavazatot kapni. Az ellenzéki pártok sosem nyerhetnek. "

Azannyát..:P

Vagyis a 2010-es választásokon az egyéni választókerületek eredményeit, 176 körzet,, ebből 173 Fidesz, 2 MSZP, nulla Jobbik, nulla LMP, 1 Független"...
illetve a 2014-es választásokon az egyéni választókerületek eredményeit , 106 körzet, ebből 96 Fidesz, 10 Összfosás...

szóval ezt a rendszer kitalációjának köszönhettük és nem annak hogy a választópolgárok országszerte nem voltak hajlandóak akár eggyel több szavazatot leadni a ballibákra?

Ha csak úgy nem..:P

Netuddki. 2017.01.24. 07:55:42

Na, lenyomtad a mandinert! Később rakták ki, most meg sehol nincs.

Netuddki. 2017.01.24. 07:57:43

@MACISAJT: Mocskos tolvajok, lógni fogtok!

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.24. 08:16:49

@Tibi !:

Milyen fura...

A Gyurcsány seggnyaló indexes szerkesztő 3 percre rakja ki a mandinert, és napokra ezt a fröcsögő szar blogot, 2-szer.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.24. 08:19:07

@MACISAJT:

A "lehetetlent" úgy érti, hogy az egykori exkomcsi nyugdíjasok, mint ballib törzsszsvazók sajnos egyre keveebbben maradnak, így a ballibeknek lehetetlen győzniük.
Pedig a 60+ os korosztályban stabil többségük van.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.24. 08:20:48

@miért:
Óvatosan ezzel a TV székház dologgal, mert a Jobbikosokkal most éppen barátkoztok. Elfelejtetted ?

jotekony koc 2017.01.24. 08:32:17

@dare: A vidék kezet is csókol Orbánnak. Már, aki még él.

jotekony koc 2017.01.24. 08:38:19

@MACISAJT:...Amikor Fóton nyert egy szocialista, mindenki láthatta, hogy nem nyerhet.
A fidesz azonnal érvénytelenítette a választást, és végül sajátmagát hozta ki győztesnek.
Most éppen a fóti gyermekváros kastélyát lopják el.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.24. 08:43:09

@jotekony koc:

Egy linket adhatnál erről.

Mert az egyszeri választópolgár csak annyit lát, hogy az MSZP-s csinovnyikoknak 2010 óta esélye sincs, és max 1-2 helyen tudnak nyerni.

Nagyon helyesen.
Soha többet elkúró hazaárulókat !

1ghost 2017.01.24. 08:51:41

Hát igen, aki fideszes, az mindegy hogy professzor vagy troll, egyforma jellemtelen szaralak, embernek is silány, nemhogy magyarnak.

Lassan tényleg ott járunk, hogy korrupt, tolvaj fideszesek úgy kifosztották Magyarországot, hogy visszasírjuk a tatárjárást.

Azt mondják ezek a narancsosganék, hogy a magyarok verejtékkel megkeresett, és adóként befizetett pénze nem közpénz ezért ők ellophatják, egyebek mellett azért, hogy matolcsy kurvái, unokatestvére, rokona meg a fasz tudja melyik fideszes szaralak, havi kétmillát keressen az MNB-ben.

Mondom, a tatárjárás korrektebb volt.

Alick 2017.01.24. 08:55:04

@morpho: Megkarcolták a felszínt, borult a bili a népszavazással.

jotekony koc 2017.01.24. 09:09:29

@Ballib cenzúrázók réme 22: Minek ? Te dilinyós vagy. Elkúró hazaárulók... ? Eközben ugrálsz is páros lábbal és kapálózol a kezeiddel ?

dr kíváncsivagyok 2017.01.24. 09:10:40

@Ferenc Somodi: Amint az ősi magyar közmondás is mondja : " Szarból nem lesz Aranygaluska..."

dr kíváncsivagyok 2017.01.24. 09:14:43

@werecke:
"1. Ha vergődik a gazdaság miért minősítettek fel minket ?
2. Az egészségügybe ha 100-szor annyit adnának a költségvetésből akkor se lenne rendbe téve , simán eltüntetnék az orvosbárók.
3.Alighanem kapitalizmus van. Így mozog a tőke. "

1.) felminősítenek ? Ja,...a 2008 - as szintre !
2.) Nem az orvosok lopják el, hanem a fideszközeli beszállítók !
3.)Manapság nálunk a tőke egy irányba mozog : Mészáros, Garancsi , Tiborc, Vajna irányába !

dr kíváncsivagyok 2017.01.24. 09:17:19

@1ghost:
Egyszer talán majd valaki kiszámolja, hogy a Matolcsy klán mennyit lop el havonta, évente tőlünk. A fia, a kurvája, annak az anyja és a sok-sok unokatestvér !?

dr kíváncsivagyok 2017.01.24. 09:21:01

@Legeslegalja:
"AZért nem lehet legyőzni a Fideszt, mert a ballib elkúrókra éppen fele annyian szavaznak."
Hogyan lett 34 % - ból kétharmad ?

dr kíváncsivagyok 2017.01.24. 09:22:16

@Bolsi Buster:
"Arányában jóval a fejlett országok felett költünk egészségügyre, te miről beszélsz?"

Ez ordas nagy hazugság, még Románia is többet költ....

Bolsi Buster 2017.01.24. 09:24:05

Ma is leszóltak, s azt mondták: Ma se BUK meg Orbán Viktor miniszterelnök Úr.

Andy73 2017.01.24. 09:26:26

Én becsülöm a profot, hogy olyan helyekre is beteszi a lábát, mint a Klubrádió és az ATV, és szóba áll az ottani alakokkal. A múltkor például Kende Péterrel ült egy asztalhoz. A kívülálló ezt tekintheti vergődésnek, ő azonban felvállal egy olyan missziót, amit nagyon kevesen, pedig nyugodtan ülhetne a babérjain a tudományos sikerei után, élvezhetné a nyugdíjas éveit. Igazi felelős értelmiségi magatartás. Persze ez a politikai szerepvállalás nála csak amolyan levezetés lehet, az aktív tudósok nem nagyon érnek ilyesmire rá.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.24. 09:36:30

@Andy73: Amikor tanár, prof., tudós bárki ilyesmi eddig felelős politikai döntnök lett, az mindig katasztrófát okozott.

Ezek az emberek teljesen alkalmatlanok a vezetésre.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.24. 09:37:28

@dr kíváncsivagyok: @werecke: "Ha vergődik a gazdaság miért minősítettek fel minket ?"

A 2011-es szintre minősítenek vissza, ahova orbn lecsúszott. Nem túl nagy eredmény. Nagyon messze van még a 2008-as szint. Az összes környező ország messze előttünk jár.

high up! 2017.01.24. 09:37:43

Ha Batthyany feltámadna, akkor saját kezével kaszabolná le ezt a nemzet és polgárság megszégyenítő udvari seggnyaló bandát.

Ja kérem, azok még más idők voltak, amikor Batthyanyiék nem beleszoktak a rendszerbe és behódoltak a diktátoroknak, hanem akár az életük feláldozása árán is küzdöttek ellenük. És az ellen, hogy elmondhassák róluk hogy behódoltak.

A mi kis Processzoraink erkölcsi törpék a Batthyanyhoz. Jobb lenne nevet változtatniuk. Mondjuk Professzorok Erddogan Köre. Vagy valami hasonl´ó.

FOLYTASSUK!

miért 2017.01.24. 09:41:40

@Ballib cenzúrázók réme 22: Bocsánat, legfeljebb a hozzád hasonlók barátkozhatnak a zazravecz -félékkel.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.24. 09:43:31

Nagyon drukkolok az olimpiai projektnek! Bár kicsi az esély hogy elnyerjük, sirályul meg tudnánk rendezni!

MACISAJT 2017.01.24. 09:47:14

@dr kíváncsivagyok: "Egyszer talán majd valaki kiszámolja, hogy a Matolcsy klán mennyit lop el havonta, évente tőlünk."

Aha. Emlékezzünk:

40 milliárd volt az MNB vesztesége
MTI2013.02.27. 21:137

Tavaly 39,8 milliárdos veszteséggel zárt az MNB."

No már most.
Ezeket a veszteségeket a következő év januárjában az államháztartásnak kellett fedeznie, mégpedig kötelezően.
És búcsúképpen, a simor-karvalits-királyjúlia még 2014-re is betervezett egy 200 milliárdos veszteséget.
index.hu/gazdasag/2013/02/09/asz_a_koltsegvetesrol/

Gondolták, Orbán és Matolcsy ebből a hurokból már nem dugja ki a fejét, ahogyan 2010-től az IMF hitel feltételeiből sem...Tévedtek. Ebben is.

Ahogy ez a trojka eltűnt, csodák csodája az MNB vesztesége is eltűnt.
Úgy hogy közben gazdaság hitelezésére is bőven futotta.
Volt egy régi vezetőség amelyik hajkurászta a 3% alatti inflációt , 7%-os alapkamattal...Nekik soha nem jött össze...
Ahogy eltakarodtak, láss csodát..alapkamat a mélyben, állampapírok hozamai is, infláció is.

És közben Matolcsyek vesznek, fejlesztenek, béreket emelnek.És , amire 2001 óta nem volt példa, a nyereségből finanszírozzák az államháztartást.
Ha zongorázni tudnám a különbséget....

Az agyonvert ballibák menjenek Ciprusra, simor offshore számlái után...

Andy73 2017.01.24. 09:58:17

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Nem döntéshozó testületről van szó, csak véleményüket teszik közzé. Ezek a profok nem vezetnek, nem politikusok, csak tájékoztatnak és útmutatást adnak.

Egyébként a blogger nem érti, vagy nem akarja megérteni a profot. A jelentés az országról szól, nem a kormányról, és az ország jelen helyzete valóban nem csak az utóbbi néhány évben alakult így. Az utóbbi években éppenséggel sok mutató javult, de több évszázad lemaradását nem könnyű behozni.
Vagyis a balos blogger kormánykritikát akar hallani, de a prof. nem csak a kormányról beszél.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.24. 10:00:46

@Andy73: A poszter szándékosan félreérti a Miniszterelnök Urat, de őt ezért fizetik.

Orbán viszont szépen megköszönte a Tudós Urak építő jellegü kritikáját, valószinü ez az Úriemberi viselkedés az, amivel derék partizánunk nem tud mit kezdeni!

morpho 2017.01.24. 10:02:43

@MACISAJT:
Drága professzor úr! Élvezettel olvastam érdekfeszítő előadását! Engedelmével felhasználnám gondolatait a PHD-m megfírásához. Természetesen a lábjegyzetben szigorúan feltüntetném a szerzőt. Olyan távlatokat nyitott a makroökonomiai területén, amely több mint figyelemre méltó. Különösen a veszteséges vs nyereséges jegybank, mint jelenség keltheti fel méltán a szakma érdeklődését!

1ghost 2017.01.24. 10:11:24

@MACISAJT:

Ja bazdmeg! Csak 2010 előtt 10%-kamatot kaptam a félretett pénzemre, most meg csak 1 százalékot.

Vagyis a rohadt matolcsy elveszi az emberek pénzét abból az MNB nél nyereséget mutat ki, és azt pedig ellopják a fideszesek.

Tehát ezek a tolvaj haramiák azt eszelték ki, hogy elveszi az emberektől a vagyonukat és átcsatornázza a rokonainak, alapítványainak, matolcsy kurvájának, meg az összes szaralak semmirekelő fideszsleppnek.

Kérem szépen ilyen rablóbanda uralja az országot, fasza mi?

2017.01.24. 10:17:14

na, ezt sosem fogom megérteni, számomra a legnagyobb rejtély:
hogy értelmes, tanult, szakmájukban sikeres emberek egy tolvaj, hazug roma suttyót imádjanak

MACISAJT 2017.01.24. 10:19:55

@1ghost: "Csak 2010 előtt 10%-kamatot kaptam a félretett pénzemre,"

Aha. 8%-os infláció mellett...:P

"most meg csak 1 százalékot. "

Aki hülye, haljon meg...Ugyanis pl. a Magyar Állampapír sorozat aktuális kamata: évi 2,75 %

vagy a 2021/I sorozat aktuális kamata: évi 3,25 %

lejárata: 2021.10.20.

morpho 2017.01.24. 10:26:11

@1ghost:

Az a trükk, hogy mesterségesen magasan tartják a forint árfolyamát. A felminősítés után javulnia kellett volna az árfolyamnak, de mégis maradt a 310 forintos euro árfolyam. A jegybank mesterségesen magasan tartja a forint árfolyamát, ezzel árfolyamnyereséget generál, a "bevételt" pedig nem fizeti be a költségvetésbe, hanem alapítványokon keresztül kilopja. Ócska trükk. A jegybanknak nincs nyereséggyártó feladata. A monetáris politikát kéne felügyelni, nem nyereséget gyártani. Ha viszont keletkezik "nyereség", azt be kéne fizetni a költségvetésbe, az ugyanis nem veszti el közpénz jellegét és erről AB határozat is van.
A kamattal kapcsolatban meg igazad van.
Továbbá pénzzé tették a teljes jegybanki aranytartalékot, de ez már csak hab a tortán.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.24. 10:26:39

@h.kovacs: azér a roma suttyó is olyan helyen tanult, aminek a küszöbének az átlépéséhez a családodban kell még vagy 5 generáció....

MACISAJT 2017.01.24. 10:26:47

@h.kovacs: "na, ezt sosem fogom megérteni, számomra a legnagyobb rejtély:"

Ennek a fordítottját viszont én nem értem.
A komplett ballibsi "demokratikus" bagázs, élén "doktor" kendepéterrel évtizedek óta és hagyományosan egy vagyont fizetne bármilyen hiteles bizonyítékért Orbán cigány származását illetően...

Ehelyett egyesek itt és mindenféle anonim fórumokon ingyen szórják a gyöngyszemeiket...:P

Nyihihi:P

morpho 2017.01.24. 10:27:28

@MACISAJT:

A 2,75% se valami rózsás...

MACISAJT 2017.01.24. 10:33:51

@morpho: "Továbbá pénzzé tették a teljes jegybanki aranytartalékot, de ez már csak hab a tortán."

Aki saját állítása szerint PHD-re készül , az vegye figyelem,be azt a tényt hogy
Magyarország aranytartalékát, 62 tonna aranyat Surány György MNB elnöksége alatt adták el. Akkoriban főleg dollárt vásároltak az unciánként 370 dolláros áron eladott aranyért. A jegybank a lépést az akkori nemzetközi tendenciákkal magyarázta, és arra hivatkozott, hogy az arany hozama jóval kisebb, mint az érte kapott dolláré. Az amerikai valuta értékének romlása miatt később a jegybank fokozatosan áttért az euróalapú tartalékokra, így védekezve a dollár árfolyamcsökkenéséből adódó veszteségek ellen. Szakértők szerint az eladás csak rövid távon hozhatott pozitív eredményt, középtávon azonban - az arany drágulása miatt - több milliárd dolláros veszteséget okozott. Surányiék a 65 tonnás aranykészletből 62 tonnát teljes egészében értékesítettek, minimálisra csökkentve készleteinket.

A megmaradt kis részt sem adták el Matolcsyék, még csak nem is "dugták" el , mint ahogy az is kiderült.

2017.01.24. 10:35:50

@Halál kamionja mindenkit elgázol: igaz, a családomban nem volt párttitkár papa, meg én sem voltam KISZ tag, mint a kis cigónál

Attilajukkaja 2017.01.24. 10:37:24

Ki volt a műsorvezető?

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.24. 10:41:09

@morpho:

Svájcban negatív a pénzed után a kamat.
Nekik mégszarabb ezek szerint.

Bezzeg mikor az elkórók alatt kétszámjegyű infláció, az inflációval megeggyező kamat, és a kétszeresére tendáló hitel volt, milyn fasza volt mindenkinek.

Ja nem.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.24. 10:44:24

@MACISAJT:

A komcsik kedvenc módszere, hogy a saját bűnükkel az ellenfelet hibáztatják.

Lásd az aranytartalék 99%-át a tolvaj MSZP-s klientúra adta el, és a mostani kormányt hibáztatják, akik mellesleg egy gramm arany nem sok, annyit se adtak el.

magyarhirlap.hu/cikk/77582/Aranytartalek_kincs_ami_van
Aranytartalék: kincs, ami van
A kilencvenes évek elején történt utoljára aranyértékesítés, azóta az állomány stabilan három tonna, így a lábra kelt hírekkel ellentétben nem adott el aranyat a jegybank, hanem befektette. Ez egy úgynevezett devizacsere-ügylet, amely más jegyban-kok gyakorlatában is megjelenik. Így ez a tétel a tranzakciónak köszönhetően a devizakövetelés sorra került át az év végére. Egyébként konkrétan mintegy százezer uncia arannyal, vagyis az említett három tonna aranytartalékkal rendelkezik a jegybank, amely 34-35 milliárd forintot ér. Ez hozzávetőleg 110 millió eurót jelent.

– Mikor volt csúcson az aranykészletünk? S mikorra csökkent mostani három tonnára?

– Aranykészletünk a nyolcvanas években tetőzött, amikor a nagysága 65-70 tonna lehetett. A kilencvenes évek elején került sor nagyobb mennyiségű értékesítésre, az utolsó tételeket 1992-ben adták el. Azóta áll stabil szinten az állomány. - See more at: magyarhirlap.hu/cikk/77582/Aranytartalek_kincs_ami_van#sthash.53M8yMpb.dpuf

MACISAJT 2017.01.24. 10:53:10

@Ballib cenzúrázók réme 22: "– Aranykészletünk a nyolcvanas években tetőzött, amikor a nagysága 65-70 tonna lehetett. A kilencvenes évek elején került sor nagyobb mennyiségű értékesítésre, az utolsó tételeket 1992-ben adták el. "

Tudom. És akkor a bécsi CW Bankról még nem is szóltam, a surányi féle MNB másik kiválóságáról...

1ghost 2017.01.24. 10:54:03

@morpho: Kedves Morpho! Teljesen igazad van, tökéletesen látod a helyzetet, tökéletes a közgazdasági elemzésed.

Annyit tennék csak hozzá, hogy az előző kormány alacsony árfolyamon beszerezte a valutát, hogy az ország gazdasága a globális pénzpiaci válság ellenére is biztonságban legyen. Matolcsiék viszont legyengítették a forintot mesterségesen, majd eladták a devizát drágán, hogy nyereséget tudjanak papíron kimutatni.

Ebből van a nyeresége a jegybanknak amit aztán a fideszslepp ellop, és a kurváikat tartják el belőle.

Ja, hogy a devizahitelesek meg beszopták? Orbánék azt leszarják nagy ívben, a lényeg hogy ők gennyesre lophassák magukat.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.24. 10:58:12

@1ghost:

Ehez aztán pofa kell.
Típikus Gyurcsnyista hazudozás.

A lakosság, és ország egyaránt a Gyurcsány féle elkúrás folyományaként került devizahitel válságba.

Ez a kormány volt az, mely a szemét hazaáruló szocik devizahitelezésnek nevezett elkúrását kivezette.
Ennek köszönhető hogy folyamatosan csökken a bárlistások száma, ahogyan a törlesztett hitelek száma is megnőtt.

Az emberek újra lélegzethez jutottak, a GYurcsnyista gyűlölködők és elkúrók szorításából.

morpho 2017.01.24. 11:00:27

@MACISAJT:
Attól, hogy idemásolod egy széljobber hírportál (sokkaljobb.hu) cikkét, még nem fogsz hozzá érteni...
@Ballib cenzúrázók réme 22:
Rád ugyanez vonatkozik a Magyar Hírlappal.

Ez az arany kiveret mi? :) Trükközés az árfolyammal? Azt nem már értitek mi?

Sajnos meg kell, hogy állapítsam, hogy a felszopólányok makroökonomiai képzése kishazánkban még hagy némi kívánnivalót maga után...

MACISAJT 2017.01.24. 11:01:16

@1ghost: "Annyit tennék csak hozzá, hogy az előző kormány alacsony árfolyamon beszerezte a valutát, hogy az ország gazdasága a globális pénzpiaci válság ellenére is biztonságban legyen."

Újabb ordas hazugság. Emlékeztetőül:

Már elköltöttük az EU-IMF hitel javát
MTI
2010. szeptember 7., kedd 17:21
A magyar államnak jelenleg 3,5 milliárd euró összegű devizabetétje van a Magyar Nemzeti Banknál, és nagyjából ennyit használhat fel a következő években lejáró devizaadósság törlesztésére - közölte az MTI kérdésére az MNB sajtóosztálya.

Tévhit tehát, hogy azt a közel 13 milliárd eurós összeget, amelyet a kormány az IMF-EU hitelszerződés révén eddig már felvett, azt a jövőben adósságtörlesztésre lehet fordítani.

A kormány a felvett hitel nagy részét az MNB-nél forintra váltotta, és a válság idején - amikor a piacon a szükséges finanszírozásnál kevesebb állampapírt tudott kibocsátani - elköltötte. Azaz ebből finanszírozta a folyó költségvetési hiányt és a lejáró adósságot - közölte a jegybank sajtóosztálya.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha az adósságtörlesztés miatt a jelzett 3,5 milliárd eurónál nagyobb összegre van szüksége az államnak, akkor az Állami Adósságkezelő Központnak (ÁKK) forintban államkötvényt kell kibocsátania, és aztán ezt a forintforrást az állam az MNB-nél devizára váltja, amelynek nyomán az MNB devizatartalékai csökkennek."
-------

No mégegyszer: "A kormány a felvett hitel nagy részét az MNB-nél forintra váltotta, és a válság idején - amikor a piacon a szükséges finanszírozásnál kevesebb állampapírt tudott kibocsátani - elköltötte."

És így maradt a felvett 13 milliárdból Orbánéknak büszke 3,5 milliárd euró.
(ebből lett a MOL, a Rába és tsaik.És még maradt is.)
No és a teljes visszafizetés terhe, gondosan a 2014-es választásig időzítve.

De ha már a nosztalgiázásnál tartunk, nézzünk egy ballib orgánumot, hogyan tálalta anno a remek libaszakértői gazdasági teljesítményt:

Meglepően jó lett a magyar GDP-adat
[origo]|2010. 02. 12., 9:13

Meglepően jó lett a GDP-adat, bár a rendszerváltás óta így is a legnagyobb visszaesést produkálta a magyar gazdaság 2009-ben. A várt 6,7 százalék helyett 6,3 százalék lett az esés.
-------

Hiába no, ez volt a libaszakértő "eredménye", 9,5 milliárd euró IMF hitel felvétele és eltapsolása után...:D

És idézzük fel a csomagját, az IMF hitel velejáróját:
www.fn.hir24.hu/itthon/2009/04/02/brutalis_bajnai_csomag/

1ghost 2017.01.24. 11:02:31

@Ballib cenzúrázók réme 22:

Persze persze, persze,,, és a globális világméretű válságért is gyurcsán a hibás! Meg a Lehman-Brothers összeomlásáért.

Esetleg valami mást ki tudsz még nyalni a korrupt tolvaj gazdád valagából? Hagy röhögjünk még! :))))))

morpho 2017.01.24. 11:02:51

@1ghost:
A turisták is megszopták, mert ha nyaralni mennek, csak kurva drágán tudnak eurót venni...
Egyedül az exportcégek járnak jól, de azok nagyon! Például a csúnya multi autógyárak, akik ellen harcolunk!

1ghost 2017.01.24. 11:05:37

@MACISAJT:

Ez van ha egy síkhülye orbánista bérseggnyaló gazdaságtannal foglalkozik. Hiszen olyan hülye vagy, hogy engem akarsz cáfolni, valójában meg engem igazolsz!

Köszike! :))))))))

MACISAJT 2017.01.24. 11:08:46

@1ghost: "Matolcsiék viszont legyengítették a forintot mesterségesen,"

Valóban? Akkor lássuk, mennyi volt a 2010-es kormányváltás előtt a forint:

Megint 280 felett az euró
2010.05.20. 10:22 - MTI
A szerdai esést követően csütörtök reggel tovább gyengült a forint a bankközi devizapiacon: az eurót csütörtök délelőtt fél tízkor 280,40 forinton jegyezték a szerda délutáni 279,70 forint után. Az MTI által megkeresett devizapiaci kereskedők elmondták, már a kora reggeli nyitáskor 282 forint volt az euró árfolyama, majd folyamatosan erősödtek a régiós devizák, így a forint a 279,40-es euró árfolyamig is eljutott.
----

Ma meg 310.
Vagyis majdnem hét év alatt 282-ről eljutott 310-re, Azaz összesen 10%-ot(se).
Ha ez volna a mesterséges gyengítés, akkor mi a pénzügyi stabilitás?:P

1ghost 2017.01.24. 11:08:48

@morpho:

Morpho grat! Újabb tökéletes közgazdasági észrevétel. Teljesen egyetértek!

Egyébként kár, hogy az orbánisa bérhazudozók ilyen segghülyék, mert nem lehet velük vitatkozni, egy-két hozzászólás és feltöröljük velük a padlót.

Hiába na! A fidesz tábort ma már csak a tolvaj gazemberek és a sublóthülyék alkotják.

morpho 2017.01.24. 11:10:53

@MACISAJT:
Még másolj ide pár hírt, ami engem és 1ghost-ot igazol. Aranyos vagy, mert nem kértük. Mindenesetre köszi szépen!

1ghost 2017.01.24. 11:13:26

@MACISAJT:

Akinek a regnálása alatt a forint 300 fölé megy az nem tud kormányozni. Ezt a gazdád mondta. Látod, olyan hülye vagy, hogy ma szerteszét szopatnak a fórumon.

Ha ezek után még este a gazdádat is leszopod, édes öregem akkor én dobog egy hátast, mert hozzád hasonló kétbites kretén télleg nem sok terem a honban.

:)))))))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.24. 11:14:41

@1ghost: "a globális világméretű válságért is gyurcsán a hibás! Meg a Lehman-Brothers összeomlásáért."

Egy faszt. A világgazdaságot a csuti tolvaj irányítja, most is hogy levitte a kamatlábakat. :))

2017.01.24. 11:15:42

Egyértelmű, hogy felülről jött a kezdeményezés. Most már elmondhatja a kúrmány, hogy bezzeg őket lehet kritizálni is, és mennyire odafigyel a pöffeszkedő professzorok polgári körérnek idióta megállapításaira.

MACISAJT 2017.01.24. 11:24:18

@morpho: "Még másolj ide pár hírt, ami engem és 1ghost-ot igazol. Aranyos vagy, mert nem kértük. Mindenesetre köszi szépen! ")

Nagyon szívesen:-) Mindent a kedves kuncsaftért(csúfosan bukott egykori biatorbágyi képviselőjelöltek amúgy is előnyben:P)

Csak azt nem értem(na jó, fenéket nem), ha ennyire elégedettek vagytok, minek vicsorogtok folyton, alpárian anyázva?:P

Nyihihi:P

1ghost 2017.01.24. 11:40:56

@1ghost:

Ki vicsorog macika??? Egyszerűen baromi jót röhögünk rajtad!!

Ne haragudj, de hozzád hasonló hülyegyerek azért tényleg nem sok van, ezért baromi élvezetes, amikor erőlködsz, hogy okos légy, de mindig kiderül, hogy rettentően buta vagy!

:)))))))

morpho 2017.01.24. 11:44:29

@MACISAJT:

Te súlyosabb vagy, mint elsőre hittem...

high up! 2017.01.24. 11:55:44

@MACISAJT: "Megint 280 felett az euró
2010.05.20."

Látod te sehgghülye, amint beült a fideszkomcsi családod a hatalomba minden összeomlott. Nemkicsit nagyon.

Lássuk Orbaneszku führered sikerlistáját az Elmúttnyócévből:

- 2010-ben még 9 ország volt Magyarország mögött az EU 28-ak közül a GDP/fő ranglistán. 2016-ban már csak 4. (A PISA tanúsított fideszes funkcionális analfabéta családod kedvéért: ez azt jelenti, hogy Bóvlisztán elsüllyedt a konkurencia harcban). Nyihiihi!!!!

- 2011-re Orbaneszku bóvliba vitte az országot, amiből csak 5 év után tudott kimászni. Nyihihi!!!!

- a forint értéke Orbanszku alatt 25%-kal zuhant. Mivel az árfolyam a gazdaság fejlettségi szintjét tükrözi, ez meg is mutatja, hol van Bóvlisztán helye az EU-ban. Nyihihi!!!

- Orbaneszku bebukta az államadósság elleni harcot, nemkicsitnagyon. Bár a GDP 10% át kitevő nyugdíjvagyont államosított el (államadósság csökkentési dumával), meg mind a napig megszorít már több mint 10%-nyi GDP értékét (államadósság csökkentési dumával), az átvett 81%-os államadósságot csak pár %-kal tudta lefaragni. Nyihihi!!!

- Orbaneszku alatt végleg lelépett az országból több 100 ezer magyar munkavállaló, ami meg is pecsételi az amúgyis demográfia válságba zuhanó ország lehetőségeit a következő 30 évre. Itt már csak a mingráncs segít, hogy éhen ne haljon a következő évtized nyugger generációja. Nyihihi!!!

- Miközben a kórházakban már budipapírra se fussa, orvos meg ápoló meg csak fele annyi van mint amennyi k´éne, eközben Orbanszku olimpiát akar rendezni, hogy azon verjen el 1000 milliárd forintot. Mert ez kell az Átlaghülyemagyarjának, a stadion kábulat. Nyihihi!

FOLYTASSUK!

Attilajukkaja 2017.01.24. 16:11:58

"Nem is a kormány, hanem a magyar emberek miatt vagyunk szarban"
A kormány is magyar emberekből áll és magyar emberek szavazták be őket, vagyis sajnos van igazság ebben az állításban.
A gondom, hogy a PBB-ben sok olyan elismert tudós foglal helyet, akiket nagyon tisztelek a munkásságuk miatt, de soha nem tudtam felnézni rájuk. Sajnos, nem értem ezeket az embereket.

cardiobascuralis 2017.01.24. 23:17:58

@Legeslegalja:
Kár, hogy ezt még a hozzád hasonló egybites agyú ostoba faszfejek közül sem hiszi el senki rajtad kívül. Horn ugyanis egy sorkatona volt 56-ban, nem parancsnok, te sötét, ostoba kis faszkalap.

cardiobascuralis 2017.01.24. 23:24:41

@MACISAJT:
"Ahogy ez a trojka eltűnt, csodák csodája az MNB vesztesége is eltűnt."

El, te ostoba, sötét fasz, mert eladják a MNB arany- meg devizatartalékát, amire akkor lesz majd szükség, amikor esetleg kicsit megint szarba kerül az ország, mert mondjuk meging begyűrűzik egy kisebb nemzetközi válság.
Meg azért, mert a forint árfolyamának mesterséges alacsonyan tartásával teszik mindezt, hogy ők jól járjanak, az ország népe meg szívjon, mert ugye az áruk többsége import, amit a 260-as helyett 310-es euróárfolyamon szerez be a kereskedő, te idióta faszkalap.

cardiobascuralis 2017.01.24. 23:27:51

@Halál kamionja mindenkit elgázol:
Ja. Soros segítségével, aki bejuttatta meg pénzelte.
süti beállítások módosítása