B1 blogcsalád



Átverés Orbánék éttermi áfacsökkentése

2017. január 09. - B1blog

Az adócsökkentés kormánya – állítja pártjáról Orbán Viktor. Szerinte januártól többet járhatnak étterembe, hisz' csökkent az adó, olcsóbbak lettek a fogások.

De ez nincs így.orban_porkolt.jpg

Hamarosan eltűnik az ÁFA az éttermi számlákról, de nem a vendégnél, hanem a tulajnál landol pénz. Január első hétvégéjén teszteltük a forgalmi adó csökkentés eredményét. Jártunk 

  • egy belvárosi étteremben,
  • egy kávézóban
  • a két gyorsétteremlánc egy-egy egységében.

Arra voltunk kíváncsiak:

mennyivel csökken a helyben fogyasztásra vásárolt étel az elvitelre kérttől.

Bár látszólag ostobaság amegkülönböztetés, az Országgyűlés fideszes többsége úgy látta jónak, hogy míg a magunkkal vitt étel áfáját változatlanul hagyják, ám a helyben fogyasztottét lecsökkentik 27-ről először 18  százalékra, majd jövőre 5-re. És tessék: bár a gyorsétkezdékben rendre megkérdezték, hogy helyben fogyasztunk vagy viszünk,

az ár egy fillérrel sem különbözött.

A másik két helyen szintén nem.

Bár kétségtelen, hogy nem jártuk végig Magyarország összes éttermét, kifőzdéjét és kajáldáját, de a látottak alapján mégis ki merjük jelenteni: a 9 százalékpontnyi forgalmiadó-csökkentés – miként a jövőre következő újabb 13 százalékpontnyi –

nem a vendégek, kizárólag az éttermesek bukszáját tömi.

Az azonban máig rejtély, miért és miként épp e szolgáltatók férkőztek Orbán kegyeibe?

  • Az adócsökkentés kormánya miért az étterembe járást tette még inkább jövedelmezővé?
  • Miért nem a kosárfonást?
  • Vagy a sajtkészítést?
  • Esetleg a zongorahangolást?

Szakmából, szolgáltatásból akad bőséggel – Orbán mégis az éttermesek bevételeit igyekszik két év alatt összesen 22 százalékpontnyi adócsökkentéssel emelni.

Arra még véletlenül sem merünk gondolni, hogy esetleg Zsidai Zoltán Roy – aki Orbán Ráhelt is alkalmazta a a gasztronómia felvirágoztatása érdekében bevételeit akarja kicsit támogatni Orbán Viktor. Arra sem, hogy esetleg a Fidesz kedvenc őrző-védő cége, a Valton tulajdonosának új bizniszét tolja a miniszterelnök.

ashwood

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8912110431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dinkainka 2017.01.09. 08:03:15

Miért, mert Orbán lánya az étterem businessben érdekelt! Ezek csak a saját zsebüket tömik, fillérbaszó mocskos politikusok....

ulpius66 2017.01.09. 10:40:39

"Az adócsökkentés kormánya – állítja pártjáról Orbán Viktor. Szerinte januártól többet járhatnak étterembe, hisz' csökkent az adó, olcsóbbak lettek a fogások."

Húúúúú...B1 B+!

Te aztán kevered a szezont a faszommal!

Senki sem mondta, hogy csökkennek a "fogások" ára!

Sőt! Van ahol növekednek az árak!

EGY BIZTOS, AZ ÉTTERMEK A BEVÉTELÜK UTÁN 18% ÁFÁT FIZETNEK, az eddigi 27% helyett!!!!

Tudod, ez úgy müxik, hogy azok az éttermek, amelyek drágán adják a "fogásokat" majd jól tönkremennek, amelyek meg olcsóbban adják, azok meg prosperálnak!

A libsik főszólamainak egyike: "a piac majd megoldja!"
(akkor most mit hőbörögsz?...egyébként mennyit jársz étterembe?)

Az meg mán csak hab a tortán, hogy amikor az ÁFA 25-ről 27%-ra nőtt, akkor a ballibsik világvégét, és gazdasági összeomlást, az éttermek bezárását vizionálták, most, hogy 9%-kal csökken az éttermek adója megint ugyanígy látják.......

Ennyike!

DunábaLövetési miniszter 2017.01.09. 15:56:12

Csak a szokasos libbant faszsag.

Ha nyereseges az NMB az rossz.
Ha csokken a rezsi az is rossz.
Ha nonek berek az rossz.
Ha csokkenek az adok az meg rosszabb.

Ezek persze csak libbantaknak jelentenek rosszat, mert nekik ez a veg.
Mert megis mivel fognak kampanyolni 18-ban, "hogy ujra novelik az adokat, meg csokkentik a bereket, meg ujra eladositjak az orszagot" ?

SJobs 2017.01.09. 15:56:26

De mégis ki gondolta volna, hogy az ételek ára csökkenni fog? Miért is csökkenne? Munkaerőhiánnyal küzdő szektor ahol az így keletkezett többletpénzt mondjuk bérezésre fordíthatják, így segítve azt, hogy egyáltalán maradjon még étterem ahova bemehetsz enni.

nick papagiorgo 2017.01.09. 16:20:10

Azt megcsináltátok egyébként, hogy kértek számlát, és az mennyi ÁFÁ-t tartalmaz?
Csak kérdezem....

Egyébként elég gyermeteg feltételezés, hogy pl. Zsidai Zoltán Roy miatt csökken vagy nő az ÁFA az országban. Hogy mást ne mondjak, az ő bevételeit máshogy is lehet támogatni, nem kell ahhoz az egész országban az ÁFÁ-t megváltoztatni :)

Gyűrött Papír 2017.01.09. 16:24:14

@ulpius66: Te hol voltál eddig? Bejössz az óra végére? Minek?

ogli dzsí 2017.01.09. 16:28:37

S mi a gond azzal, ha esetleg tényleg csak a vendéglősök járnak jól?

Ami egy rosszindulatú találgatás?

DFK 2017.01.09. 16:31:54

Most akkor kell csökkenteni az AFAt vagy nem?

C. Lee Boss 2017.01.09. 16:43:53

Az egész rendszer központosított, túlszabályozott. A zsákban futás, egy salakos futópályán szerintem hátrányt jelent, ha a többi futó szabadon száguld! Úgy látom, a többiek mind lehagytak! Ezért szeressem a felcsúfit? A liberalizmust pedig ő köti a baloldalhoz.... Én egy jobbost adnék neki középről!

JGDus 2017.01.09. 17:00:19

Hogy is nyomja az Avatar:
" Mondd meg már, miért maradnál, Miért szakad ránk a föld és az ég. Mondd meg már, miért maradnál, A balhékból már éppen elég. Mire vársz még!"

Cruzer 2017.01.09. 17:04:02

Nem azert csökkent az ÁFA, hogy olcsóbbak legyenek az árak, hanem azert, hogy hivatalosan megérje vendéglátással foglalkozni.

Cruzer 2017.01.09. 17:06:59

Véletlenül keveredtem erre a blogra, de te egy igazi kreten vagy. Ha csökkennek a járulékok, meg az adók szerinted olcsóbb lesz minden?

odamondó 2017.01.09. 17:16:54

Rofl mégis mit hittél. Gondolom kiszámoltad, hogy 27-18 tehát a 2000 forintos rántotthúsod innentől 1820 lesz :-D

Sir Galahad 2017.01.09. 17:23:32

A szerzőnek annyiban igaza van, hogy az áfacsökkentéskor a vásárlók mindig abban bíznak, hogy olcsóbb lesz a termék. Nem emlékszem rá, hogy kimondták-e így konkrétan, hogy az intézkedésnek ez a célja - ha igen, akkor vagy hülyeséget beszéltek, vagy hülyeséget csináltak. Azt már a sertéshús áfacsökkentésénél is látni lehetett, hogy az ár nem csökken. Ha más célja volt a kormánynak - mondjuk a vendéglátóipar megtámogatása, a gazdaság fehérítése, satöbbi - akkor lehet sikeres az intézkedésük. Ha az árcsökkenésben bíztak, aligha.

orient 2017.01.09. 17:24:36

Ez milyen blog pontosan? MErtha valami hobbi blog akkor ok, ha valami szakerto blog akkor gyorsan hagyd abba. Szerinted a piac es kapitalizmus igy mukodik? Jan1 csokkentik valaminek az afajat es jan2. minden annyival olcsobb lesz? Hol elsz te? Persz hogy lenyelik a bevetelt a tulajok. Sot meg emelni is fognak ha lesz eleg vendeg es kifizetik. Nem itt jelentkezik a csokkentes. Ha azonnal csokkentenek a kajak arat akkor azt kommunizmusnak hivnank ahol minden kozpontilag meg van hatarozva.
Egy ertelmes tulaj a nala maradt nyereseget, vagy visszaforgatja: jobb minosegu alapanyagokat vesz, a szemelyzetet jobban megfizeti magyarul nem londonba megy pizzafutarnak a nep hanem esetleg itthon is meg tud majd elni rendesen, nyit egy uj ettermet...stb. Aki ezt csinalja 20 ev mulva is a piacon lesz es jol meno uzlete lesz. vagy valaki benyeli a nyereseget, rovid tavon kaszal, es szepen csodbe megy mert a konkurencia a minoseggel kiszoritja majd a piacrol. Egyik tortenetben sem fog a te ebeded vagy vacsid kevesebbe kerulni ez ugye azert latszik? Egyebkent lehet, hogy hosszutavon csokkenek majd az ettermi arak is, bar a budapesti ettermek nem tul dragak nemzetkozi viszonylatban. A kulonbozo AFA elvitelre es helyben meg baromsag, ezt ujra kene gondolni valoban.

Fazakas László 2017.01.09. 17:24:46

Egyszerűen meg lehetne oldani!
Az éttermi számlát el kell szépen tenni, majd küldeni a NAV-nak, és utána tőlük igényelni vissza az ÁFA különbözetet!
Aztán persze a NAV majd összegyűjti és egyből továbbküldi - mint hatóság - az éttermek felé! Mindenki csak jobban jár, és véle a kormánynak lett igaza.
Hogy az étterem majd szív?
Úgyis nagyon sokan vannak (és sajna drágán) - mint a Madách Ember tragédiájában a jégvilág színben - ahol "túl sok az eszkimó, de kevés a fóka" ...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 17:30:58

@Fazakas László: "Az éttermi számlát el kell szépen tenni, majd küldeni a NAV-nak, és utána tőlük igényelni vissza az ÁFA különbözetet!"

Szerintem te nem pontosan értetted meg a posztot. Az ÁFÁ-t nyilván jól számolták, mégis a bruttó érték ugyanannyi, mint korábban. Tehát a poszter a nettó érték emelkedését sérelmezi. Illetve a bruttó érték nem-csökkenését.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 17:35:52

@nick papagiorgo: "Zsidai Zoltán Roy miatt csökken vagy nő az ÁFA az országban"

Kevessebbért is módosították már az alkotmányt.

A rogán szomszédja kedvéért átszerveztés a dohányárusítást.

Te Abszurdisztánban ilyenen képes vagy fennakadni? Az orbán sógora kedvéért lecserélik sok városban a közvilágítást. Stb, stb...Olvass híreket, és elámulsz.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 17:38:27

@Char Lee Boss: "A liberalizmust pedig ő köti a baloldalhoz...."

Egyébként a liberalizmus és a baloldaliság egymást kizárják.

ogli dzsí 2017.01.09. 17:40:17

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: 'A rogán szomszédja kedvéért átszerveztés a dohányárusítást.'

nem mondod

Netuddki. 2017.01.09. 17:45:21

Ekkora setét ostoba tolvajfidesz trollokat még nem hordott a hátán a föld!
Igen, a vajdátok meg a seggnyalói reklámozták, hogy olcsóbb lesz az étterem basszátok meg balfaszok! Erre itt örömködtök, hogy neeeem mégse lett az. No comment.

Szerintem nem is fidesztrollok vagytok, hanem valami maszopos, bajjibsi provokátorok, és a fideszt akarjátok lejáratni, sikerrel...

ogli dzsí 2017.01.09. 17:47:22

@Tibi !: Ha olcsóbb lenne az étterem azon menne a sipák hogy orbán a gazdagokat támogatja

Ha a vendéglősök benyelik, akkor meg azon menne a sipák, hogy orbán a gazdagokat támogatja

Ha nem csökkenti az ÁFÁt akkor meg egy népnyúzó patás gennyláda!

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2017.01.09. 17:56:59

@DFK: "Most akkor kell csökkenteni az AFAt vagy nem?"

Nektek, fideszjobbikos gyökerek, 90%-ra fölemelni.

Cruzer 2017.01.09. 18:28:31

@Tibi !: te annyira sötét vagy, hogy az fáj. Szerinted nincsenek túladóztatva, terhelve a magyar vállalkozások?! Gondolom nyugdíjas vagy közalkalmazott vagy . Személy szerint érintett vagyok az ügyben ezért kifejezetten örülök, hogy ebben az ágazatban egy hangyafasznyival könnyebb lesz a boldogulás. Ja es nálam jobban senki nem utalja a fideszes mutyi válogatottat.

Larry Silverstein 2017.01.09. 18:33:43

@Cruzer: Akkor hálából a szocikra kéne szavaznod.

Cruzer 2017.01.09. 18:39:30

@Larry Silverstein: nem értem az összefüggést.

Cruzer 2017.01.09. 18:42:38

@Larry Silverstein: az ilyen összefüggés keresés miatt írtam Tibinek, hogy olyan sötétség van a fejében, mint a segglyukamban. Azert, mert örülök, hogy kevesebb ÁFA-t kell fizetnem Fideszes vagyok???

Larry Silverstein 2017.01.09. 18:42:49

@Cruzer: Vagy olyanokra kívánsz szavazni, akiket nálad jobban senki nem utál?

Larry Silverstein 2017.01.09. 18:43:43

@Cruzer: Nem érdekel hogy ÁVHs vagy e vagy náci.

Az érdekel kire szavazol.

Cruzer 2017.01.09. 18:45:46

@Larry Silverstein: miből szűrted le, hogy a Fideszre szavazok?

Larry Silverstein 2017.01.09. 18:48:03

@Cruzer: Titkolnivalód van? Kezdesz uncsi lenni.

Cruzer 2017.01.09. 18:48:52

@Larry Silverstein: sajnos nem egyszerű eldönteni kire szavazzak. Két part teljesen kizárt: Fidesz , MSZP .

Larry Silverstein 2017.01.09. 18:50:21

@Cruzer: Akkor Vona marad, ha jól értem, vagy 2farkú.

Cruzer 2017.01.09. 18:51:24

@Larry Silverstein: azert meg vannak páran. Jobb lenne ha addig lenne valami értelmes összefogás amivel le lehet győzni a Fideszt. Varom a csodát

fifibá55 2017.01.09. 18:52:06

Minden nap étteremben ebédelünk, az eddigi 6 helyből egy sem csökkentette az árait. Rá is kérdeztünk: kettő (török, kínai) azt mondta, hogy ez rá nem vonatkozik, és volt olyan is, aki azt mondta, hogy még nem döntötte el, mennyivel emeli (!) a menü árát. Számlát sehol sem kaptunk, ebben tökéletes az összhang. Ellenőrzés - elmondásuk szerint - eddig nem volt. Ezt azzal kompenzáljuk, hogy nálunk jatt csökkentés volt, pillanatnyilag 0 Ft lett a nagysága.

Cruzer 2017.01.09. 18:57:52

@fifibá55: ÁFA csökkent. Járulékok emelkedtek, fizetések emelkednek a munkaerőhiány miatt, megint egy csomó plusz teher, vendéglátósoknak 5% különadó . Miert kellene árakat csökkenteni ?

ulpius66 2017.01.09. 19:04:47

@Larry Silverstein: Először is gratulálok a nicknév-választáshoz!

Larry Silverstein Cionista

Larry Silverstein volt a tulajdonosa a World Trade Center tornyainak.
Larry Silverstein és Benjamin Netanyahu olyan közeli jóbarátok, hogy Netanyahu minden Vasárnap hívja Silversteint.

Másodszor.

Tudod, hogyan megy a szavazás!

Befogott orral.....ugye ismerős!

Cruzer 2017.01.09. 19:05:28

@Tibi !: nem dobsz egy xanaxot ?

fifibá55 2017.01.09. 19:20:03

@Cruzer: Hogy ne kelljen annyit fizetni.

ulpius66 2017.01.09. 19:27:52

@fifibá55: "Hogy ne kelljen annyit fizetni."

Rudolf Peti!

Ugye nem akarod elérni a "kommunizmust" ahol minden INGYEN VAN, és mindenki a képességei szerint dolgozik, és az igényei szerint fogyaszt!

Istenem, Istenem! Pedig milyen szép eszme!!!!!!!

Larry Silverstein 2017.01.09. 19:32:26

@Cruzer: Pl. kik? Mi ez a nagy titkolózás?

Larry Silverstein 2017.01.09. 19:33:36

@ulpius66: Ismerem LARRYT, ezért vagyok harcos anticionista.

nick papagiorgo 2017.01.09. 19:34:16

Magamfajta szegényember azt hinné, hogy egy étteremben azért olcsó/drága a kaja, mert az étterem az árakat így alakítja ki, és elenyésző mértékben az ÁFA-tartalom miatt :)
Hogy mindenki megértse: cigánypecsenyét, fatányérost stb. lehet kapni 1000 Ft-ért is, meg 4000-ért is, ez az ÁFÁ-tól teljesen független.

Aki azért megy egy étterembe, mert ott csökkentették az árakat az ÁFA miatt, és nem a finom ételek/megfelelő árak/jó kiszolgálás stb. stb. miatt, az meg is érdemli :)

Cruzer 2017.01.09. 19:40:27

@Larry Silverstein: neked nem áll jöl a sötétség

ulpius66 2017.01.09. 19:57:46

@Larry Silverstein: "Ismerem LARRYT, ezért vagyok harcos anticionista."

Ez igen!

Kíváncsivá tettél!

Ha nem vagyok tolakodó, akkor pici részletek az ismeretségről....
(persze csak ha nem intim....)

nick papagiorgo 2017.01.09. 19:59:57

El kellene menni az Onyxba pl, és kiverni a balhét:

Hát mi van ezen? Tojás, annak csökkent az áfája. Csirkehús, annak is. Ráadásul az egész éttermi fogyasztás is. Maguk meg negyvenezerért adják ezt a vackot, és nem is csökkentenek? Rabló tárasaság, ide se jövök többet :)

ulpius66 2017.01.09. 20:03:39

@Larry Silverstein: "Ismerem LARRYT, ezért vagyok harcos anticionista."

Olyan ritka szó ez az "ANTICIONISTA"....

Miért nem azt írod, hogy "ANTISZEMITA" esetleg "ZSIDÓGYŰLÖLŐ"........

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 20:19:24

@fifibá55: "jatt csökkentés volt, pillanatnyilag 0 Ft lett a nagysága."

+

Mondjuk ezzel nem a tulajdonost bünteted, hanem a személyzetet. Bár ha alapbéren vannak, akkor gyis több fixet visznek haza. Viszont lényegesen kevesebb jattot.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 20:21:12

@Cruzer: "sajnos nem egyszerű eldönteni kire szavazzak. Két part teljesen kizárt: Fidesz , MSZP"

Meg a DK.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 20:26:03

Mármint, ha a DK-t pártnak lehet tekinteni, pedig csak egy gyurcsány fan club.

Cruzer 2017.01.09. 20:35:11

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rend@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: nagyon szomorú. Legszívesebben mindenkit kizárnék, de akkor meg a Fidesz malmára hajtanam a vizet...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 21:07:44

@Cruzer: Alkotmányozó nemzetgyűlés. Csak az vehet részt benne, és az utána következő választásokon, aki az elmúlt 27 évben az államigazgatásban, állami cégben semmilyen osztályvezetőnél magasabb funkciót, vagy egyszerű párttagnál magasabb pozíciót nem töltött be. Sok jó embert kizárnánk, de az összes rosszat is.

ulpius66 2017.01.09. 21:08:13

@Cruzer: "hasonlóan gondolkodunk. Röviden a helyzet siralmas..."

Bocsánat, hogy innen kívülről belepofázok a nagyívű csevegésetekbe, mindössze annyit szeretnék megjegyezni, hogy a "ballibsik helyzete siralmas"!!!!

ulpius66 2017.01.09. 21:11:43

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Alkotmányozó nemzetgyűlés. Csak az vehet részt benne, és az utána következő választásokon, aki az elmúlt 27 évben az államigazgatásban, állami cégben semmilyen osztályvezetőnél magasabb funkciót, vagy egyszerű párttagnál magasabb pozíciót nem töltött be. Sok jó embert kizárnánk, de az összes rosszat is."

Gyűlölködő!

Kiváló ötlet!

Gondolom mindezt a liberális demokrácia legnagyobb dicsőségére fogalmaztad meg!

Így gondolkodik egy IGAZI LIBERÁLIS DEMOKRATA!!!
(azt hiszem ilyet utoljára Hitler hirdetett....)

ulpius66 2017.01.09. 21:12:54

Gyűlölködő!

Ez jobban tetszik mint a numerus clausus!

Cruzer 2017.01.09. 21:13:08

@ulpius66: a ballibsik helyzete több mint siralmas...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 21:14:19

@ulpius66: "ballibsik"

Sajnálom, hogy tőlem kell megtudnod, így utólag, de a baloldali és liberális értékerend egymást kizárják. Tehát nem léteznek "ballibsik". Szar lehet utólag megtudni, hogy évekig a semmit gyűlölted. :))

ulpius66 2017.01.09. 21:14:20

Gyűlölködő!

Egyszerűbb lett volna azt írnod, hogy kizársz mindenkit aki nem tetszik a liberális demokratáknak!!!

ulpius66 2017.01.09. 21:18:11

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Sajnálom, hogy tőlem kell megtudnod, így utólag, de a baloldali és liberális értékerend egymást kizárják. Tehát nem léteznek "ballibsik". Szar lehet utólag megtudni, hogy évekig a semmit gyűlölted. :))"

Gyűlölködő!

Homályosíts mán fel, hogy pl. az 1994-ben alakult MSZP-SZDSZ kormány milyen volt?
(mert szerintem a következő években, konkrétan 1994-2010 között mintha 12 évig "ezek" kormányoztak volna...)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 21:18:30

@ulpius66: "IGAZI LIBERÁLIS DEMOKRATA"

Nemtom milyen egy igazi liberális demokrata.

Én nem vagyok liberális, azok puhapöcsök. Anarchista vagyok. És jobboldali demokrata. Sajnos kiment alólam az MDF (megszűnt), a fidesz (átment a szélsőjobbra). Remélem egyszer megint lesz egy jobboldali párt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.09. 21:20:55

@ulpius66: "az 1994-ben alakult MSZP-SZDSZ kormány milyen volt?"

Két párt koalíciója volt. Mint a fidesz-kisgazda kormány. Miután orbán megesküdött, hogy a kisgazdákkal soha, de soha... Az Ember Aki Mindig Igazat Mond. Kivéve ha kinyitja a száját. :))

ulpius66 2017.01.09. 21:27:36

Gyűlölködő!

Te nagyon finnyás vagy! Mind e mellett meg anarchista (jobboldali) demokrata!

Érdekes ember lehetsz!
(szerintem az ilyen idióták, mint te is vagy, szűnt meg az MDF...)

Larry Silverstein 2017.01.09. 23:20:39

@ulpius66: Szerintem ez a zsidó stílus antifák ellen fordítása zseniális. Szétröhögöm a fejemet!

fifibá55 2017.01.09. 23:40:58

@ulpius66: (Ugye nem akarod elérni a "kommunizmust")

Majdnem rávágtam, hogy dehogy, de elbizonytalanodtam. Sohase próbáltam, nem tudom, milyen, ismeretlen dolgokat meg nem szeretek alapból elvetni. Kissé visszatart, hogy ált. nagyok az igényeim..

Fazakas László 2017.01.10. 04:52:47

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Nagyon is értem én, miről van szó.
Az étterem simán lenyeli (avagy inkább lenyúlja) a visszaadandó s nem is kevés 22% ÁFA különbözetet, azaz - a kajákat valójában annyival kevesebbért kellene adja)! HJA nem teszik akkor ellopta!
Most az persze teljesen mindegy, hogy milyen indokkal magyarázza utána mindezt meg, és hogy például bérfejlesztésre költi, stb.
Az alapanyagokat olcsóbban veszi, már maga a hozzáadott érték-adó is alacsonyabb, tehát - igazából az eljárás NEM ETIKUS!

Cruzer 2017.01.10. 11:54:42

@Fazakas László: Ekkora baromságot!! Ha az pl az Aldi emeli a béreket akkor holnaptól minden legyen drágább ?? Látszik, hogy soha nem volt vállalkozásod.
süti beállítások módosítása