B1 blogcsalád



Schiffer András jóízűt trollkodott Majtényi jelölésén, bár elég rövid az emlékezete

2017. január 05. - Mr Flynn Rider

Miután pár napja értelmiségiek és civilek bejelentették, hogy Majtényi Lászlót, alkotmányjogászt és volt ombudsmant jelölik köztársasági elnöknek Áder Jánossal szemben, a pártok gyorsan döntöttek, hogy támogatják-e jelöltet. Schiffer András megint csak arra használta a helyzetet, hogy az ellenzéken köszörülje a nyelvét. 

schiffer_andras.jpg

  • Az MSZP teljes mellszélességgel kiállt Majtényi mellett,
  • a Jobbikról kiderült, hogy megint saját jelöltben gondolkodik,
  • az LMP pedig szokása szerint hol az egyik, hol a másik lábára állva toporog, hogy most mit is csináljanak.

Schiffernek, aki hivatalosan is visszavonult a politikáról, nem sikerült nyugton maradnia és jót rúgott az egész Majtényi-jelölés kapcsán az egész ellenzékbe. 

 

„2016: Majtényi László az ATV Start című műsorában azt mondta, az ellenzéki pártok egy elfogadhatatlan rendszert legitimálnának azzal, ha részt vennének az alkotmánybírák jelölésében. Az új alkotmánybírák novemberi megválasztásában és eskütételén a „demokratikus oldal” (jelentsen ez bármit) képviselői nem vettek részt.

2017: A „demokratikus oldal” (jelentsen ez bármit) Majtényi Lászlót jelölné köztársasági elnöknek a 199 fős Országgyűlésben, az Áder Jánost támogató 131 fős kormányoldal ellenében. Majtényi tudott a felkérésről, nem tiltakozott ellene, most igazából a reakciókra vár, néhány napot kér.

Arról még nincs hír, hogy az érintettek egy elfogadhatatlan rendszert legitimálnának-e azzal, ha részt vennének a köztársasági elnök jelölésében.”

  

Ősrégi probléma ugyanis az ellenzéki oldalon, hogy – focis kifejezéssel élve - ki melyik kapura játsszon. Mi az ellenzék szerepe egy kvázi-demokráciában? Mit tehetnek meg és mit nem? Mennyire működjenek együtt? Mennyire legyenek részei a rendszernek?

Ezeken a kérdéseken folyamatosan problémáznak az ellenzéki képviselők, de előbbre nem nagyon jutottak az utóbbi hat évben. 

Mindez azért van, mert Magyarország már nem demokrácia, de még nem diktatúra. A demokratikus intézményeket teljesen kiüresítették, csupán díszletek az orbáni rendszerben, amely a nyers zsákmányszerzésre és hatalommegtartásra irányul.

Ilyen körülmények között az ellenzéknek komoly dilemma, hogy mennyire vegyen részt a rendszer működésében, hiszen ha úgy csinál, mintha a demokratikus játékszabályok meglennének, akkor könnyen legitimálja az orbáni zsákmányszerzést; ha pedig negligálja az egészet és kivonul, mint a DK, akkor pedig végképp elsüllyedhet az érdektelenségben.   

A DK úgy képzeli el az ellenzék szerepét, hogy kivonul a Parlamentből és teljesen negligálja az orbáni ál-demokráciát. A többiek még küzdenek a Parlamentben és próbálnak valami életjelet mutatni. Az ellenzék igazából bármit csinálhatna – de nagyon fantáziátlan. A legtöbbször széttárják a kezüket és mindenkire mutogatnak. Többek között a saját, potenciális szavazóikra is. sosem ők a hibásak azért, mert eszköztelenek. A szavazók nagy része már rég kiábrándult belőlük is.

Életjel szempontjából az ellenzéknek akár jó irány is lehet Majtényi jelölése.

Annak idején Sólyom Lászlóból is hasonló módon lett köztársasági elnök: a civilek jelölték. Így futott fel az LMP is. Sőt: Sólyom jelölte Majtényit 2007-ben az állampolgári jogok biztosának. Akkor ezt mondta Majtényiról:

A felmérések szerint már hosszabb idő óta fogy az emberek bizalma a politikában, a demokratikus intézményekben" - mondta az államfő, aki szerint ezért is különösen fontos, hogy az ombudsman intézménye bizalmat élvezzen. Erre a tisztségre tehát olyan jelölteket kell állítani - vélte Sólyom -, akikben az emberek feltétlenül megbízhatnak, és akiknél fel sem merülhet, hogy politikai okból részrehajlók lennének. 

"Örömmel tájékoztatom önöket, hogy sikerült ilyen jelölteket találnom" - jelentette be döntését az államfő, aki szerint Majtényi László korábban már bebizonyította, hogy "a jogvédelemben nincs tekintettel semmilyen érzékenységre, hanem csakis alkotmányos feladata vezérli".

 ml_4.jpg

Sólyom László köztársasági elnökké választása, az LMP parlamenti párttá válása és később Majtényi meg nem választása egy politikai folyamatnak tekinthető. 

Schiffer András emlékezete mintha kihagyna. Mintha elfelejtené, hogy ő vastagon benne volt ebben a folyamatban. A Facebook-os benyögése egész más színt kap, ha az egész történetet ebbe a keretbe helyezzük. Hiszen Schiffernek komoly szerepe volt annak idején abban, hogy Sólyom legyen a köztársasági elnök. Ha Sólyomnak megfelelt Majtényi, akkor Schiffernek miért ne felelne meg? Valószínűsíthetjük, hogy Majtényi László inkább őrködne a demokrácia felett, mint Áder János, aki csuklás nélkül engedett át olyan dolgokat a Fidesztől, amik komoly demokrácia-defficitet okoztak az országban.

És egyáltalán: vajon Schiffer András miért érzi azt, hogy kibicként folyamatosan be kell kiabálnia a kispadról? Vajon miért gyűlöli Schiffer az ellenzéket még jobban, mint a Fideszt? Nem a Fidesz bontotta le a demokráciát az országban az utóbbi hat évben? Azt a demokráciát, amit például Sólyom László is megpróbált védeni? 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2512098419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxvaI bircaman 2017.01.05. 08:51:22

A ballib ellenzék szerepe az eltűnés a történelem szemétdombján. Igaza van Schiffernek.

kőkobaki 2017.01.05. 10:40:16

@maxvaI bircaman: Ha, ha .... ! És utána marad az egy agyféltekés és egy kezes ember, vagy a diktatúra? Arra már nem is gondolva, hogy esetleg a bal a jobb?

WLaci 2017.01.05. 10:52:30

Schiffernek igaza van, Majtényi pedig vállalhatatlan (vörös tüntetés? 1972?)

Elvisz Prézli boulevard 2017.01.05. 15:20:38

Sólyom most is megszólalhatna.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.01.05. 16:19:24

@WLaci: A Fideszes seggnyalóknak valóban. De ezek az ország kiseebségét alkotják (nem is alkotnak, csak rombolnak).

Ágnes Czeglédi 2017.01.05. 16:35:01

Sólyom elnököt komoly felelősség terheli abban, hogy a Fidesz ily-mértékben lebonthatta a demokráciát, köztársaságot .Az LMP művelt, értelmiségi,tisztakezű képviselői abbahagyhatnák a kétfenekű beszédeket és politizálást,akkor Majtényi jelölése mellé állhatnának. Noha nyilvánvaló, hogy a kormánypárt megvásárolt képviselői a többséget képviselik,de reményt nyújtana, ha ellenjelölt képviselhetné a jobb sorsra érdemes ellenzéket.

6.Lenin 2017.01.05. 19:42:53

@Elvisz Prézli boulevard:

Neki 2006 őszén kellett volna megszólalnia. Mennyi mindent megspórolhatott volna ez az ország. Most már inkább lapítson.

conchita wurst 2017.01.05. 19:55:25

'Vajon miért gyűlöli Schiffer az ellenzéket még jobban, mint a Fideszt?'

Gondolom azért amiért a választók. Mert gyengébbek vagyto közben többet hazudtok mint a kormány....pl. az előző mondatodban is ellenzék=ballenzék, holott, nagyon nem.

Kelly és a szexi dög 2017.01.05. 19:57:12

Úgy veszed, mintha volna esélye a posztra - mivel nincs, így Bandinak még igaza is lehet...

conchita wurst 2017.01.05. 19:57:37

@Ágnes Czeglédi: 'Noha nyilvánvaló, hogy a kormánypárt megvásárolt képviselői a többséget képviselik,de reményt nyújtana, ha ellenjelölt képviselhetné a jobb sorsra érdemes ellenzéket.'

Az ellenzék egy bonyolult dolog, amire te gondolsz, a ballenzék nem jobb sorsot, hanem eltünést érdemel.

nick papagiorgo 2017.01.05. 19:58:53

Ez kb a következőt jelenti:

1, Majtényi 2016-ban azt mondja 2016-ban, hogy ne jelöljenek senkit, mert azzal legitimálják a rendszert. Egy évvel később viszont, ha őt jelölik (tegyük hozzá, a rendszer nem lett azóta se jobb, se rosszabb), az már oké. Egy ilyen "ne jelöljünk senkit - ja ha engem, az más" helyzet. Szépen leírja a "demokratikus oldal" jelenlegi viszonyait, Majtényival az élen. Nem legitimálom a jelenlegi rohadt, korrupt stb. stb. rendszert - de legyünk realisták, ha van esély némi lóvéra, anyámat is eladom :)

2. a "demokratikus oldal" nem véletlen van idézőjelbe téve, ennek "megfejtésében" (ha nem érti valaki magától) sajnos nem tudok segíteni, kevés lenne hozzá az az 5000 leírható karakter :)

A következővel zárnám:
"Életjel szempontjából az ellenzéknek akár jó irány is lehet Majtényi jelölése."
Az, b***g. Életjel szempontjából. A 2018-as választásokon is életjelet akartok adni, vagy mi? :)

morph on deer 2017.01.05. 20:01:17

@WLaci:
"vörös tüntetés? 1972?"

Mi van?
Elromlott a naptárod?
Esetleg az időgéped szervizben van?
Vagy mi?

cybericius 2017.01.05. 20:03:18

Elég nehezen értelmezhető, hogy mivel is van a gondja a cikknek, mert nem a konkrét, felvetett problémára fókuszál. Így csak sejtem, hogy az a cikkíró problémája, hogy Schiffer referenciát hoz a baloldal logikátlanságával kapcsolatban. Ami szerint az alkotmánybírák választását még bojkottálta ugyan a baloldal, de most minden probléma nélkül jelölne köztársasági elnököt ugyanabban a politikai rendszerben.
Jól értem, hogy ez a nagy botrány, az ellenzék támadása?

6.Lenin 2017.01.05. 20:11:04

@cybericius:

A megfejtés Majtényi feltételeiben rejlik.

Amennyiben mindenhol a mi embereink lesznek, mindent visszaállítunk, akkor ismét ragyogni fog a csillag, a demokrácia csillaga.
Ő lenne az első lépés.
(az első aláírok névsora is árulkodó)
A hatalomért bármit, bármikor, bárkivel.

sutyerák 2017.01.05. 20:13:06

siffer egy sértődött pöcs.

Balt 2017.01.05. 20:21:04

@6.Lenin: Megszólalt. Hozom!
Maga a vén kommunista alkotmány rendszerváltáskori újraszülésénél bábáskodó (vizuális típusoknak: fúúúj!) alkotmányjogász, a később erre felesküdött alkotmánybíró, majd KE mondta utóbbi minőségében kezét széttárva, 2006-ban, hogy a jelen (akkori) morális és alkotmányos válságban ő nem tud mit tenni. Ergo: az alkotmány sürgős felülvizsgálatra szorul. Megtörtént, a sértődött ellenzék távolmaradása mellett:
m.hvg.hu/itthon/20110302_fidesz_alkotmanyozas_ellenzek

nick papagiorgo 2017.01.05. 20:21:43

@cybericius:
"Elég nehezen értelmezhető, hogy mivel is van a gondja a cikknek"

Ezen a blogon ez nem meglepő :)

A "B1 blogcsaládon" egymást követik a kínnal-keservvel összeizzadt cikkek, hogy az élet milyen szar, Orbán mekkora zsarnok, ésatöbbi. Tények az kb 0, leginkább a "saját tábor" tüzelése a cél, ráadásul naponta legalább 1-2 bejegyzést össze is kell hozni, akkor is, ha nincs semmi új. Ez nem lehet könnyű kenyér, sajnálom is a szerzőket, nagyon megküszködnek azért a kis betevőért.(de legalább minden cikk index címlapos, bármekkora hülyeség legyen is).
Ha egyszer valaki végigolvasná józan, normális ember fejével, hogy mit is írt le, mennyi ebből a tény, és mennyi az érzelmi felindulásból elkövetett "verbális diarré", kb kitörölné az egészet. Viszont akkor nem is fizetnének. Szar ügy, akárhogy is van :)

Balt 2017.01.05. 20:25:09

@nick papagiorgo: :) Síkra vonulnak Majtény(i) mellett. :)

Balt 2017.01.05. 20:30:17

@cybericius: Jól. Még jobban: Ugyanaz a helyzet, mint Bajnáival, azazhogy Schiffer a hibás a saját sikertelenségükért. :) Bővebben Róna Péternél:
elniveresen.hu/rona-peter-levele-schiffer-andrasnak/

6.Lenin 2017.01.05. 20:31:15

@Balt:

Nem széttárt kezekre gondoltam-erre én is meléxem-hanem meg kellett volna szólalnia, hogy ácsi, új nótát (választást). tudom, hogy volt róla vita (csendben, hogy nem tehette volna), de akik most sírnak a demokrácia leépítésén, akkor lapítottak, féltették a hatalmat. Nekik csak az számít, hogy ők legyenek hatalmon, akkor minden mehet 1000-el. Nem volt képes elismerni, hogy 2006-ban választási csalás történt, pedig az elkövető önként beismerte. Ők nem vették komolyan az 'igazságbeszédet".

Balt 2017.01.05. 20:36:17

@nick papagiorgo: Majtény nem is elég? :)

"A szatmári gyűlés határozatának értelmében Kassa városának kuruc őrsége április 26-án kapitulált, 1711 április 30-án Szatmár mellett, a majtényi mezőn pedig a még fegyverben lévő 12 000 felkelő is átadta zászlait a császáriaknak, s letéve a hűségesküt, ki-ki szabadon otthonaiba térhetett." :))

6.Lenin 2017.01.05. 20:38:58

Mellesleg lehet még 1 nagy problémájuk, hogy a jobbikkal együtt kellene kampányolniuk a népszavazással megválasztott KE mellett.
Sehogy nem tudják kikerülni a nátzikat.
Ha nyerni szeretnének össze kéne állni velük, de akkor meg kik szavaznának?
Nem tudják feloldani ezt, túl bonyolult az 1xű dogokhoz szokott csapatnak.
szerintem.

arturdent 2017.01.05. 20:41:07

Üdv!
Az ellenzékkel az a baj, hogy még mindíg a legnagyobb probllémájuk, hogy ők a demokraták a fidesz a fasiszták. Nem veszik észre, hogy az átlag embert ez kurvára nem érdekli. A mindennapi életben nem tudsz ezzel mit kezdeni, most én nem érzem, hogy diktatúra lenne, vagy hogy demokráci deficit van, ezen legfeljebb pár értelmiségi moralizálhat, de nem valószínű, hogy ezzel az üzenettel választást lehet nyerni.

Cuhavidéki 2017.01.05. 20:47:47

Mint régi nk-i szállítmányozási jog tanáromra nagy nosztalgiával és szeretettel gondolok Majtényira, médiapolitikai szerepvállalása ismeretes, de hogy a vadkapitalizmus majd a hűbéri rendszer kialakulása ellen mit tett, s képes lenne-e függetlenként fellépni, nem tudom.

nick papagiorgo 2017.01.05. 20:47:52

@Balt:
persze, tudtam, mi a majtényi sík, csak "überelni" akartam :)
Még mindig mozog bennem ez a kisördög, ami a cikkben van, hogy "legalább életjelet adtak". Mint amikor a kómában fekvő pislog kettőt, és összeszalad az orvoscsoport, hogy "él ez, él ez! Nézzétek, életjelet adott!"
Most tényleg Majtényi jelöléséből ("életjelet adott") azt deriváljuk le, hogy pl. 2018-ban akár a győzelemre is van esély? :) Szépen kivonulunk teljes seregünkkel, beállunk kb élő céltáblának, hogy szétlőjenek, mint Mohácsnál? Hát, Mohácsnál is "életjelet adott" a magyar sereg - kb ennyi. Van egy tippem, hogy másnál is ez lesz. Majtényival is most, (mert mind tudjuk, hogy megválasztási esélye 0) meg 2 év múlva is az őt támogatókkal. Ezért a párhuzam.

MACISAJT 2017.01.05. 20:48:33

"Schiffer András emlékezete mintha kihagyna. Mintha elfelejtené, hogy ő vastagon benne volt ebben a folyamatban. A Facebook-os benyögése egész más színt kap, ha az egész történetet ebbe a keretbe helyezzük. Hiszen Schiffernek komoly szerepe volt annak idején abban, hogy Sólyom legyen a köztársasági elnök."

Emlékezet kihagyással vádolni Schiffert ebben az ügyben minimum közröhejes.
Ugyanis Sólyom KE választásában sorrendben az alábbiaknak voltak elévülhetetlen eredményei:
1. h. kovács lászló, gyurcsán ferenc/mszp és kuncze gábor/szdsz (akik Szilit akarták mindenáron megakadályozni).
2. A Fidesz amelyik erre a lehetőségre lecsapott.
3. Végül konkrétan Áder János, aki a szavazást lebonyolította és megakadályozta hogy az un. "vakondok"
meghekkeljék azt.

conchita wurst 2017.01.05. 20:52:20

@Cuhavidéki: 'Mint régi nk-i szállítmányozási jog tanáromra nagy nosztalgiával és szeretettel gondolok Majtényira'

- akkor jogász nem lehetsz de Győrben végeztél....engem a jogi karon tanított de semmire sem emléxem. Mindenesetre sok pénze nem lehet ha ilyen fos kiszervezett tantárgyat elvitt....vagy ez még tansegg korában volt?

6.Lenin 2017.01.05. 20:53:06

@arturdent:

Miért, mit kellene mondaniuk?
Talán ezt?
Emberek, már csak néhány év, és az eu-s pénzek elapadnak, mi most szeretnénk lenyúlni belőle 1 csipetnyit, ti is boldogabbak lesztek, ha mi fogunk lopni, mint eddig is mindig a liberális barátainkkal együtt.

Gondolod ezzel simán nyernének? Csak nincs aki elmondja?
Kunhalmira gondoltak, de az elneveti magát. Már próbálkoztak vele. Majd a Laci'bá ?
Ha visszaállítja a demokráciát?

nick papagiorgo 2017.01.05. 20:54:50

@Cuhavidéki:
soha nem is fogd megtudni :)
Köztársasági elnököt a parlament választ először 2/3-os, majd ha ez nem jön be, feles többséggel.
Mind tudjuk, ki tud feles többséget összeszedni, és ki nem.
M-t azért jelölték, hogy "ne csak Áder legyen a szavazólapon", kb ennyi. Ennyi erővel engem is jelölhettek volna. Majtényi kb olyan "jelölt", mint Falus Ferenc főpolgármesterjelölt. Szegény az komolyan is vette, és nyakonöntötte magát egy vödör vízzel. Lehet, ez Majtényira is ráférne).

Merlot 2017.01.05. 21:17:48

"Schiffernek, aki hivatalosan is visszavonult a politikáról, nem sikerült nyugton maradnia és jót rúgott az egész Majtényi-jelölés kapcsán az egész ellenzékbe. "

A faxom tele van már ezzel a biboldóval, aki úgy ment el a politikából, hogy maradt.
Nem bír a valagával a háttérben maradni, ha már azt hazudta, hogy ott marad a parlamentből és pártjának vezetői székéből kiszállva.
Mért nem húz már el a pixába ez a csökött kis pöcs???

mh1973 2017.01.05. 21:18:56

Egyáltalán minek hívják meg ezt a hiteltelen vadbarmot???

Merlot 2017.01.05. 21:20:46

Ja, és még valami.
Ez a Schiffer egy vamzer, a Fidesz embere.
Aki nem hiszi, járjon utána.

Jön majd hamarosan a NAGY leleplezés...

conchita wurst 2017.01.05. 21:22:40

@Merlot: 'Jön majd hamarosan a NAGY leleplezés...'

- képzelem ha kiderül egyből lemond Orbán félelmében

Merlot 2017.01.05. 21:26:50

@maxvaI bircaman: ..."az eltűnés a történelem szemétdombján..."

A te sorsod meg az, hogy birkapörkölt lesz belőled, te faggyús bégető. :)))

6.Lenin 2017.01.05. 21:28:17

@Merlot:

Azért ez az Orbán 1 nagy spíler, ő irányítja már a fél világot (talán már az egészet is) a háttérből.
Nem érzed, hogy ezzel az ellenzéket hozod még kellemetlenebb helyzetbe?
Ő irányított ellenzékből, ő irányít kormányon, ezért ilyen béna az ellenzék.
Ez felér 1 öntökönszúrással, szálkás fakéssel, hogy még kéjesebb legyen.

Cuhavidéki 2017.01.05. 21:48:45

@conchita wurst: Műegyetem. A szállítmányozás akkoriban éppen,hogy felszabadult a marxista előítéletek alól. Ilyen értelemben friss levegő áramlott be vele. Majtényi farmerban jött be tanítani,és felült az asztalra.
A szakma - legalább is hivatalos- nagyjai közül nagyjából mindenki megjelent. Érdekes, Papp Endre vagy Gyurkovics nem.
Aztán a 90-es években persze az egészet újra kellett tanulni.

cardiobascuralis 2017.01.05. 21:58:09

"Schiffer András miért érzi azt, hogy kibicként folyamatosan be kell kiabálnia a kispadról?"

Ti vajon miért érzitek úgy, hogy senkikként beugathattok bárkinek a nézőtérről?
Mert ti még a kispadnak sem vagytok a közelében sem.

Ameddig hozzátok hasonló idióták képviselik az ellenzéket, a Fidesz fog nyerni.
Még 2030-ban is.
Ők a szar, de ti meg a fos.
Mivel mindenki számára roppant ellenszenvesek vagytok, ahogy mindenkinek beugattok, aki nem a ti DK-s szájízetek szerint cselekszik. Remélem, a következő választásnál végleg kipusztultok a politikából.

cardiobascuralis 2017.01.05. 22:01:41

@nick papagiorgo:
Azért a majtényi sík is elég nevezetes. És ott sem mi voltunk a győztesek.

padlogaz 2017.01.05. 22:03:37

Majtenyi szemelyeben szvsz jo jelolt, de schiffernek teljesen igaza van, mert a multkor (alkotmanybirak) a maszop eleg nagy ongolt rugott...

Gacsaj Pisti 2017.01.05. 22:04:23

Ez a Majtényi az a Soros pénzen kitartott poloska szakértő, aki egy bitumennel összekent elektronika hulladékot lehallgató készüléknek nevezett és ezzel a hülyeséggel körbe pendlizte az ellenzéki stúdiókat???

Ha-ha-ha sőt bru-ha-ha!

legális 2017.01.05. 22:19:52

Előzmény: életemben eszembe nem jutott Schifferre, vagy csapatára szavazni.
De. Egy képzett politikus, volt társelnök nem trollkodik, legfeljebb az ilyen poszter. Neki véleménye van. Az a néhány ember, aki (ideiglenesen) fel tudott állni a politikai húsosfazék mellől. És volt mersze 10-ből 1* a fidesszel szavazni, mert úgy tartotta értelmesnek. Nem kell szeretni, de nem troll.

Dániel Galsai 2017.01.05. 22:32:19

b1 es fiúk-lányok! Szánalmas, de egyben mulatságos is, amit ezzel a zsebpiszok méretű "Majtényi-forradalommal" csináltok napok óta! Ha viccnek szánjátok, elárulom, hogy igen gyenge...ha komolyan gondoljátok, akkor valami igen jelentős pszichés és tájékozottsági probléma van tifelétek...persze, ha valaki konkrétan fizet ezért a bohózatért nektek, akkor megértem...
Marhára unom magam ismételni, ezért próbálom röviden:
1. A köztársasági elnököt 1990 óta a parlamenti többség jelöli.
2. Ez alól persze kivétel, amikor az MSZP és az SZDSZ egymás torkát is elharapta, és így lehetett ellenzéki az elnök - de éppen vegetáló, és már rég a történelem szemétdombjára került pártokat azért ne tekintsünk már példának!
3. Nekem például ezernyi bajom volt Göncz "Árpi bácsival", számomra soha nem volt a jóságos nemzeti egység! De engem (és sok millió magyart...) nem kérdeztek meg a témában, sőt nem is szavazhattam, mivel soha nem voltam politikus, de még párttag sem - mert ez a törvény, nálunk 26 éve az ún. "gyenge köztársasági elnök" rendszere működik!...
4. ...De még ha nem is így lenne... Majtényi egy feltűnően rossz arcú, tüntetéseken agresszívan (és teljesen egyoldalúan!) rikácsoló ember, a 100%-osan balliberális Eötvös Intézet vezetője. Egy rendkívül szűk, pesti belvárosi (ál)értelmiségi szubkultúra imádja, a választópolgárok többsége azt sem tudja, ki fia-borja!(Remélem ezen nincs köztünk vita, ne követeljetek felmérési adatokat tőlem - ugyanis Majtényit senki soha nem méri, mert olyan szinten érdektelen, hogy nincs értelme!)
5. Összegezve tehát: egy közismerten véresen elfogult, szerencsétlen külsejű, teljesen népszerűség nélküli, a kormányt alpári módon támadó embert jelöljön a totálisan szétesett és lejáratódott ballib ellenzék (mert ugyebár a Jobbik biztosan nem szavazná meg a 2006-os eseményeknél kussoló "jogvédőt"!) néhány jelentéktelen blogger és Facebook-huszár támogatásával - egy felmérések szerint is 2/3 körüli támogatottságú kormány ellen???????? Amúgy az a röhej, hogy ez a jelölés még Majtényinek is csak ártana, hiszen a "kampány alatt - teljesen logikusan - előkerülnének a teljesen pártos megnyilvánulásai, a tüntetéseken előadott átkozódásai - ezzel csak még jobban "beárazná" magát, ráadásul teljesen feleslegesen...

Ez lenne a "nagy civil feltámadás"?! Ti tényleg nem vagytok normálisak!
És persze Schiffer a gazember szerintetek, aki jogászként, régi közéleti emberként, volt aktív politikusként nem támogatja ezt a szakmai és logikai nonszenszet! Az lenne az igazi alkotmányos vicc, ha egy hisztérikus töredék választana egy töredék által támogatott elnököt!

u.i: Jöhetnek az átkozódó hozzászólások! De azért előre leszögezem: nem vagyok bértollnok, soha nem voltam Fidesz-tag (sem), nem szórakozom trollkodással, stb., stb.,stb,....csak azért, hogy a gondolkodni és érvelni képtelenek ne pazarolják ezekre a drága idejüket!

conchita wurst 2017.01.05. 22:42:30

@Cuhavidéki: Na ezt a farmeros beülést a 2000es években is müvelte, bár akkor már nem volt olyan nagy szám, mert majdnem mindenki ezt csinálta (pl. Polt Péter is). Régi szép idők...

morph on deer 2017.01.05. 23:09:30

@csentecsa:
Kösz az infót, nem ismertem.
Viszont: negyvennégy éve, amikor huszonkettő volt.
Miben nyilvánult ez meg nála? Meddig tartott?

Nekem is volt akkor haverom, aki nagyon büszke volt rá, hogy szerzett egy 'kis piros könyvet' - mert az egyébként nem volt elérhető. Valahogy ez akkor poén volt és nem politikai vagy ideológiai állásfoglalás. Kína akkor már nem volt 'barát' mint tudjuk, és az aktuális politikai vonaltól való eltérés egyfajta 'ellenállás' jelentett. Csakúgy, mint a hosszú haj meg a rock.
(Én meg szereztem egy Káma Sutrát, egy többkilós osztrák kiadásút, az sem volt kapható akkoriban, bár 'állásfoglalásnak' nem volt rossz :)

Az mindenesetre nem egészen világos, hogy ez mennyiben releváns ma.
Azt meg említeni sem akarom, hogy hány politikusnak hányszor változott a világnézete ennél lényegesen rövidebb idő alatt is...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.05. 23:11:44

@csentecsa: "adta fel önként a pártvezetői funkciót"

Nem csak azt adta fel, de a képviselőséget is. Nyilván megvette a fideSS kilóra, mint gyurcsányt, fodort, hillerhavert és a többieket. Más, becsületesebb okot egy ilyen meztelencsigáról nehéz elképzelni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.05. 23:13:50

@morph on deer: "meg szereztem egy Káma Sutrát"

A szovjet határon a vámosok a vonatban kutattak a veszélyes irodalom után. Különösen veszélyesnek találták a Playbolyt, azt elkobozták. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.05. 23:45:25

@csentecsa: "Orbán gimnáziumi osztálytitkárságát nem szokás ilyen nagyvonalúan megbocsátani,"

Inkább a köpönyegforgatását vetik a szemére a liberálistól a szélsőjobbra. És hiába a rendkívüli közetkezetessége a közpénzek eltolvajlásában, ezt csak a leghűbb alatvalói tekintik erénynek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.05. 23:48:56

@csentecsa: "Majtényi fiatalon maoista volt.Egy tömeggyilkos híve.. "

Hány ezertől tömeggyilkos?

Évente ezrek halnak meg kórházi fertőzésekben, mert orbán nem csak az oktatásból, de az egészségügyből is kivonta a pénzt a saját meggazdagodásához, nem telik fertőtlenítószereke, gumikesztyűre és a nővérkék fizetésére, hogy elegen legyenek a feladatokhoz.

lippsi vagy? 2017.01.05. 23:52:55

@morph on deer:
Ugyanolyan szánalmas vagy, mint Majtényi elvtársad

Maoistának lenni akkoriban hasonló moral insanity volt, mint mondjuk sztálinistának. Köztudott, hogy nem kevesebb kegyetlenség és szenvedés tapadt a maoisták kezéhez, mint sztálinéhoz. Neked meg csak amolyan jópofaság meg lázadás a langyos kádári opportunizmus ellen, aminek köszönhetően a mi életünk úgy-ahogy elviselhető volt (a legvidámabb barakk voltunk)

lippsi vagy? 2017.01.05. 23:58:19

@csentecsa:
A KISZ-be lépni akkoriban szükséges feltétel volt az értelmiségi létbe való bebocsátáshoz, maoistának lenni viszont egy szűk ideológiai kaszt képzelt kiváltsága volt. Erős ideológiai elfogultság és a realitásokkal szembeni vakság kellett hozzá, az biztos

István Magyari 2017.01.06. 00:01:44

@Mr Flynn Rider: Megbasztam az útszéli anyádat.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.06. 00:04:24

@lippsi vagy?: "A KISZ-be lépni akkoriban szükséges feltétel volt az értelmiségi létbe való bebocsátáshoz"

Nem éppen. Én azért léptem be a kiszbe, mert csaupa kettesem, hármasom volt, és másként nem vettek volna fel az egyetemre. Egyébként csak a párttagsághoz vezető úton volt szükséges a kisz tagság.

lippsi vagy? 2017.01.06. 00:08:11

"1972. március 21-én Demszky és társai – Majtényi László, Mihancsik Zsófia, Báron György stb. – vörös zászlós és vörös kokárdás (!) tüntetésen tiltakoztak a március 15-ét megünneplő, a Kádár-rendszerrel szemben fellépő „nacionalisták” ellen. '

lippsi vagy? 2017.01.06. 00:13:08

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
A jobb egyetemekre soxoros túljelentkezés volt, így az ELTE jogi karára. Még a legmagasabb pontszámmal rendelkezők közül is válogattak, ilyenkor az egyik fő szempont volt a KISZ tagság. Gagyi helyekre bejutni persze más volt

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.06. 00:19:13

@lippsi vagy?: "egyik fő szempont volt a KISZ tagság"

ELTE TTK. Nem volt fő szempont a KISZ tagság, de segített.

is 2017.01.06. 00:36:39

@lippsi vagy?: es akkor kesz, 45 evvel kesobb is ez hatarozza meg az embert, akarmit is csinalt az elmult 45 evben. OK, vegyuk a peldad: Orban Viktor azt mondta, csuhasok terdre, tehat o mar egesz eleteben gyuloli a vallasosakat, ugye? Orban Viktor azt mondta, hogy a korhazakat privatizani kell, tehat joggal varjuk el tole, hogy ezt megtegye.

is 2017.01.06. 00:39:14

hajjaj, fiatalok, nehezen megy ez:
- az AB-t jogkoreitol megfosztottak, testuletet vattaval kitomtek. az AB mint rendszer van elbaszva, onmagaban.
- a kozt. elnok tobbe-kevesbe intakt, ugyanaz, mint 2010 elott volt. megvan minden jogositvanya, megha nem is sok, es azokkal elhet. a kozt. elnok nincs elbaszva.

Schiffer jogasz, es ezt tudja, dehat a szemelyes sertodottseg, ugye...

is 2017.01.06. 00:44:15

@csentecsa: te ennyire nem ismered a magyar valasztasi rendszert? amit elovezettel, az a legngyobb sotetseg. a magyar valasztasi rendszer az oszd meg es uralkodj elven epul fel, es az LMP-nek soha nem volt mas feladata, mint elszivni par embert a tobbi balos parttol. mostanra azonban, a P lelepesevel az LMP mar FIDESZ klon lett, azaz a FIDESZt osztja meg, es innentol nem erdeke a FIDESZnek, hogy az LMP bejusson. Ezt Schiffer vagy belatta maga, vagy szoltak neki, hogy meg egyszer nem lesz csodas kopicedulaszaporodas.

a FIDESZ a budos eletben nem vagyik koaliciora. be lehet olvadni (KDNP) vagy le fognak tolni (FkGP,MDF). egy a tabor, egy a zaszlo, egy a parancsnok.

István Magyari 2017.01.06. 00:50:08

Ballib büdösgecik, már Lenin is megmondta, ami nem megy, azt nem kell eröltetni és tanaljatok, tanuljatok, tanuljatok.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.06. 01:03:25

@csentecsa: "Mao lelkén több millió ártatlan ember vére szárad"

Tehát az orbán által meggyilkolt párezer magyar nem szálmít? Legfeljebb egy hazaárulónak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.06. 01:09:25

@csentecsa: "pl. Szent Pál"

Hát orbánt szentpálhoz hasonlítani! :))

Jó, tudom, a fidesz szekértolói istenítik. De az istenfaszát nem kellene leszopni.

"a fordulatot számon kéred az mszmp káderekből demokratává vedlett szocialista politikusokon is?"

Azok nem lettek demokraták. Kutyából nem lesz szalonna. Nemtom honnan veszed ezt a marhaságot. Azok csak a pozícióba klapaszkodnak, fújjon akárhonnan a szél.

"Vagy a városi Kisz vezér Gyurcsányon?"

Ha gyurcsánnyal ez lenne a legnagyobb probléma, orbán sose nyert volna, kétharmadot, és Magyarország jóval boldogabb, gazdagabb ország lenne.

cardiobascuralis 2017.01.06. 01:18:20

@lippsi vagy?:
"A KISZ-be lépni akkoriban szükséges feltétel volt az értelmiségi létbe való bebocsátáshoz"

Nem volt az, aki mást állít, az hazudik.
Sőt, én katonatisztet is ismertem olyat (többet is), aki nem volt párttag. A 80-as évek elején.

cardiobascuralis 2017.01.06. 01:21:11

@István Magyari:
"már Lenin is megmondta, ami nem megy, azt nem kell eröltetni"
Lenin soha nem mondott ilyet.
Ellenben neked valóban tanulni kellene, már a magyar nyelvet is.

cardiobascuralis 2017.01.06. 01:22:39

@csentecsa:
És mi van a fideszes volt MSZMP vezetőségi tagokkal?

cardiobascuralis 2017.01.06. 03:06:02

@dunántúli gyerek:
Mikola, Martonyi, Matolcsy stb., és akkor ez csak az M betű, annak is csak egy része.
De említhetnénk Kövért is.

conchita wurst 2017.01.06. 03:09:31

@cardiobascuralis: Ők nem voltak MSZMP vezetőségi tagok. Más?

dunántúli gyerek 2017.01.06. 03:25:20

@cardiobascuralis:

Kövér hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6v%C3%A9r_L%C3%A1szl%C3%B3

Mikola hu.wikipedia.org/wiki/Mikola_Istv%C3%A1n

Matolcsy hu.wikipedia.org/wiki/Matolcsy_Gy%C3%B6rgy_(k%C3%B6zgazd%C3%A1sz)

Martonyi
hu.wikipedia.org/wiki/Mikola_Istv%C3%A1n

Itt egyedül Matolcsy volt valamire való MSZMP-s, persze ő sem volt vezetőségi tag (vagyis MSZMP KB tag vagy ott legalább osztályvezető).

Az MSZMP-ben volt egy nagy rakás KB tag és KB osztályvezető, akik a módszerváltás után frakcióvezetők lettek az MSZPben (Pozsgay, Szürös)

Balt 2017.01.06. 05:43:43

@Dániel Galsai: Kb. ez a helyzet, csak azt pontosítanám, hogy a "néhány jelentéktelen blogger és Fb-huszár" igenis markáns hangadója a baloldalnak, ki negyed százada (vagy régebb óta), ki újabban. Majtényi tehát minden, csak nem független, "nemzeten átívelő" jelölt jelölt. :) Ezt a kritériumot még Schmitt Palya is jobban hozta, Áderről nem is beszélve.

Balt 2017.01.06. 05:46:45

@csentecsa: Viszont emlékszünk, az előző "visszavonulásánál" is milyen szépen megzsarolta az ősfideszes Szakasits család. :)))

Arthur Bloch 2017.01.06. 05:49:56

@István Magyari: Hogy mekkora tahónak tetszik lenni?! Tetszik???

DFK 2017.01.06. 07:19:08

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: most veszítetted el az eddig is szerény erkölcsi alapod arra, hogy bármit kritizálhass. Egy utolsó mocskos áldozatrelativizáló vagy. Ugye, akinek Mao nem tömeggyilkos, annak bármilyen gaztett megfelel. A relativozáló kérdésed a nácikról is feltehető, vagy csak a komcsi gyilkosokat mentegeted?
Nem baj, ezt a megnyilvánulásod mondog fel kell idézni, amikor diktatúrázol. Csak hogy lássuk mennyire nem valós a véleményed.

gigabursch 2017.01.06. 08:09:14

Ha van fogalom,amit az SZDSZ anno tönklretett, az az "értelmiségi" kifejezés.
Ugyanis ezzel az állandó kántálással minden valódi értelmiségit kizártak maguk közül, aki - nem ok nélkül, de - nem értett velük egyet.

Ugyanis az SZDSZ holdudvarában lévő értelmiségiek mind olyan emberek akik sosem dolgoztak, csak pofáztak.

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.06. 08:28:17

Majtényi Gyurcsány bábja.

CSak és kizárólag trollkodásra alkalmas az előéletét tekintve.

Jelenleg a ballibek épp ácsolják a keresztet, amire majd az elnök választás után fel is szögelik.

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.06. 08:40:39

@cardiobascuralis:

Nem kéne összehoasnlítani megyei KISZ titkárokat, középiskolai kinevezettekkel szerintem, mert ez maszatolás.
De a tények is azt mutatják, hogy amíg a 80-as években Orbán lakására lehallgató berendezést telepített az MSZMP KB addig, Gyurcsány vizsgáira leszóltak az egyetemre Mellár Tamáséknak, ha vizsgázott, cserébe a Dialógus csoportról tett jelentgetései okán.

De ez már történelem, az érintettek videós emlékezetével fűszerezve:
www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA

bgp 2017.01.06. 09:16:13

@Ágnes Czeglédi: Pont ezt akartam beírni. Sólyom lelkesen asszisztált a fidesz hatalomszerzéséhez. Minimum vak ember volt. LMP dettó. Az ellenzék (Schifferrestül, Sólyomostul, sík hülye társaság (esetleg aktív tettestársak is, de ezt nem merném biztosan állítani) akiknek a szemét is kilopja az Orbán banda.

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.06. 09:23:55

@bgp:

Az egész ország lelkesen asszisztált a Fidesz hatalomszerzéséhez.
Hisz Gyurcsány volt elötte hatalmon, aki elkúrta.

Mitöbb mivel ma is az elkúró ballibek az alternaítva, 2018-ban is vélhetően asszisztálni fog az ország a Fidesz győzelméhez.

Erről pedig leginkább a Gyurcsnyista marhák tehetnek, akik ezt a gennygócot képtelenek elengedni, és utat nyitni egy valódi alternatívának.

Ágnes Czeglédi 2017.01.06. 09:32:28

@conchita wurst: A "nick name"-d mutatja, hogy magadról se tudod,hogy mit gondolj,honnan tudnád, hogy a különböző hitű ellenzékről mit gondolj ?Ha jobb történelem tanáraid lettek volna, vagy olvastál volna eleget, tudnád, hogy a jobboldal hova szokta juttatni a népeket?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.06. 09:46:46

@csentecsa: Terelsz, vergődsz, de hiába, kurvára nem foglalkoztat se Mao, se Majtényi. Mao rég meghalt, Majtényi nyilvánvalóan nem lesz köztársasági elnők, ez az egész csak cirkusz, hogy elterelje a figyelmet a valós problémákról, pl. hogy a tolvaj hazaáruló gazdád ezreket tesz el lábalól.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.06. 09:50:34

@DFK: Te eg fasz PISA negatív idióta vagy. Olvasni nem tudsz, csak fröcskölsz. Bujj vuissza a gazdád szaros seggébe.

lippsi vagy? 2017.01.06. 10:18:55

@cardiobascuralis:
A párttagság és a KISZ tagság 2 külön dolog volt, nem kell összemaszatolni

A KISZ éppúgy tömegszervezetként működött, mint az úttörőség, tehát az osztály/csoport MINDEN tagja egyúttal úttörő aztán meg KISZ tag volt egy formális felvétel után (én speciel nem, de ezzel nagyon kilógtam a sorból)

A végén már az MSZMP tagság is nagyon felhígult, többen voltak a nem meggyőződésesek mint a fanatikus kommerek, pláne hogy a karrierhez bizonyos pályákon gyakorlatilag elengedhetetlen volt a tagság

KISZ tagság nélkül is be lehetett jutni az egyetemre, de amúgyis nehéz volt (tanulmányi eredmény + protekció) tagság nélkül pedig még nehezebb

lippsi vagy? 2017.01.06. 10:27:47

@is:
Kiss László több mint 50 éve csavarta be a konnektorba a fütyülőjét, aztán mégis mekkora felhajtást csináltak ebből a baller oldalon az elmúlt évben. Tényleg csúnya dolog amit csinált, de már annak idején bekasztlizták érte. Nála nem számít az elévülés? Pedig még csak nem is akart közt. elnök lenni, ami pedig egy általános elfogadottságot feltételez közel 10 millió ember részéről

Gondolod hogy a 10 millió látens maoista országa lennénk?

lippsi vagy? 2017.01.06. 10:31:35

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"az orbán által meggyilkolt párezer magyar "

Nem vagy épeszű

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.06. 10:48:42

@lippsi vagy?: Az nem épeszű, aki a habonymédia hazugságait beszopja.

DFK 2017.01.06. 11:54:59

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: hehe, te kérdezted, mennyi halott után tömeggyilkos valaki. Te relativizáltál. Te, aki szellemi te

DFK 2017.01.06. 11:57:43

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: tudod, a migránssimogatás eredménye 13 halott Berlinben. Csak az erkölcsi miheztartás végett.
Már tudjuk, te a komcsi gyilkosokat és a muszlim terroristákat támogatod. Ennyi.

cardiobascuralis 2 2017.01.06. 18:50:43

@dunántúli gyerek:
Kicsit el vagy tévedve, Pozsgay meg Zűrös Matyi a gazdád körül ólálkodott, nem az MSZP körül.

A Wikire meg minden hülye írhat, akár te is.

@conchita wurst:
Te meg nem tanultál meg olvasni. Fuss neki még egyszer az első osztálynak.

@gigabursch:
"az SZDSZ holdudvarában lévő értelmiségiek mind olyan emberek akik sosem dolgoztak, csak pofáztak"
Pont mint a Fidesz teljes vezetősége.

@Ballib cenzúrázók réme 21:
"Orbán lakására lehallgató berendezést telepített az MSZMP KB"
Telepített a faszt, Stumpfnak, az egyik főfideszesnek az apósa volt akkor a belügyminiszter.
Hagyjuk már a hazudozást.

@csentecsa:
Nincsenek a faszt. Ne hazudozz. Többen vannak, mint az MSZP-ben.
Mondjuk olvasni neked sem ártana megtanulnod.

@lippsi vagy?:
"az osztály/csoport MINDEN tagja egyúttal úttörő aztán meg KISZ tag volt egy formális felvétel után"
Lófaszt. Ne hazudozz.

lippsi vagy? 2017.01.06. 21:30:32

@cardiobascuralis 2:
Aki úgy hápog mint egy lippsi és ugyanabban a szennyben dagonyázik, az lippsi. Ezzel a kérdés meg van válaszolva

cardiobascuralis 2 2017.01.07. 20:29:29

@csentecsa:
@lippsi vagy?:
Bármennyire szeretnétek is ezeket hazudozni,nem így van.
A hozzátok hasonló Fidesz-seggnyalókon kívül nem is hiszi el senki.
A tények ugyanis tények, bár tudom, ti nem hagyjátok, hogy a tények megzavarják a Fidesz-seggnyalásotokat.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.01.10. 22:34:18

@csentecsa: Ne vágj fel, a FIDESZ-seggnyalók nem gondolkodnak.
süti beállítások módosítása