B1 blogcsalád



Balhé a Városligetben, a Ligetvédők és az Ingatlanfejelsztő Zrt. csapdahelyzetben

2017. január 05. - Mr Flynn Rider

Két napja folyamatos a balhé a Városligetben, a Pecsa körül: az Ingatlanfejlesztőnek el kell bontania határidőre a Pecsát, hogy a helyére egy dupla akkora alapterületű és négyszer akkora betonmonstrumot húzzanak fel, az Új Nemzeti Galériát. De a Ligetvédők ott tesznek keresztbe és lassítanak, ahol csak tudnak.

ligetvedok1.jpg

Baán László, a projekt kormányzati biztosa szerint az épület „ugyanolyan légies lesz, mint a látványterveken”, bár a Ligetlátvány.hu nem éppen erről győz meg bennünket. A kormányzati biztos pedig meg se akarja hallatni a tiltakozók civilek, a szakértők, vagy éppen a budapesti lakosság véleményét: ők akkor is építenek, 300 ezer köbméter betont felhasználva, ha ez a budapestiek 80%-ának nem tetszik.

A kormányzati mantra a zöldítésről továbbra is folyik (itt látszik, hogy mennyire propagandisztikus az egész), a szakértők továbbra is elképedve nézik ezt az egész marhaságot, a Ligetvédők pedig a mínuszokban is ott táboroznak a Ligetben és megpróbálják valahogy akadályozni a bontásokat és az építkezéseket. Nagyon kevés ideje van az Ingatlanfejlesztő Zrt-nek, ha a választásokig nemzeti színű szalagot akarnak átvágni bárhol is, ezért most belehúztak: kezdődik a Pecsa bontása.

 

 

A Pecsa körül a Ligetvédők bejelentett demonstráción tiltakoznak a projekt ellen.

Tehát hivatalosan ott nem lehetne semmilyen munkálatokat folytatni.

Tegnap azonban újabb kerítést akartak felhúzni a demonstrációs terület közepére; és ma is ugyanez folyik. A Ligetvédők beültek a munkagépek elé és megakadályozták, hogy a munkások nekiálljanak kerítést építeni. Az Ingatlanfejlesztő Zrt által felbérelt mamelukok megint ott lökdösődnek a Ligetvédőkkel, kiosztottak pár pofont is. A rendőrséget ilyenkor mindkét fél kihívja és a rendőrség ilyenkor megpróbál jogot értelmezni – kevés sikerrel. A Ligetvédők alkotmányos, demokratikus joga az előbbrevaló, vagy az Ingatlanfejelsztő Zrt különleges jogi státusza? Tudniillik, az Városliget nem közpark többé, hanem építési terület, kiemelt kormányzat beruházás. Vagyis, semmilyen környezetvédelmi, vagy demokratikus szabálynak nem kell többet megfelelnie az Ingatlanfejelsztő Zrt-nek. És mi tagadás: a Ligetvédők folyamatosan találnak szabálytalanságokat, jogszabálysértéseket az Ingatlanfejlesztő Zrt. munkájában.

 

 

A helyzet a meleg fotelből ülve nem tűnik olyan szörnyűnek, de odakint a hidegben egy-két tucat aktivista megpróbál a jog eszközeivel küzdeni a kormányzati megalománia ellen. Eddig csak lassítani tudták a Városliget beépítését.  

UPDATE: ma délelőtt megegyezés született és az Ingatlanfejelsztő belátta, hogy nem húzhatja meg a kordont a Ligetvédők demonstrációs területén. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2312098547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kis ember 2017.01.05. 11:59:43

"Az én tisztem, hogy a jogszabályok be legyenek tartva"- Majoros úr itt minden bizonnyal arra gondol, hogy a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt részéről legyenek betartva a jogszabályok, hiszen ő nem rendőr, hogy MÁSOKAT jogszabályok betartására kényszerítsen. Hacsak nem a régi reflexek működnek benne, hiszen azelőtt a BRFK biztosítási osztályán dolgozott.
Mellesleg eddig a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt volt az, aki egyáltalán nem tart be SEMMILYEN jogszabályt. A Ligetvédők viszont igen - erre utal, hogy eddig minden eljárásban felmentették őket.

Larry Silverstein 2017.01.05. 12:49:44

elsőre meg kell verni őket

másodikra bevnni

ha még 3xra is meglátni az arcát bármilyen politikai ligetvédésen le kell csukni h rárohadjon a müanyag lakat

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.05. 12:58:50

@Larry Silverstein: Igen. És amelyik ujságíró olyan pimasz, hogy rá mer kérdezni valamelyik fideSSes nagyobb tolvajlásra, azt is mellé zárni.

És ha valaki fát mer ültetni bárhol Budapesten, annak a karját levágni.

Rendes terror kell ahhoz, hogy az emberekből kiöljék a belélegezhető levegőre való igényt.

Larry Silverstein 2017.01.05. 13:22:57

@Kis ember: A B1 egyenlítő csak tudja ki a kommunista.

Kis ember 2017.01.05. 13:28:32

@Larry Silverstein:
Nem tudom ők tudják-e, de nem is érdekel. Én a te kommentedre reagáltam.
Aapjogaikat törvényesen és békésen gyakorló emberekkel szemben akarsz erőszakosan fellépni, csak azért, mert a véleményük nem egyezik a tieddel.
Ez klasszikus kommunista magatartás.

Larry Silverstein 2017.01.05. 13:44:49

@Kis ember: Nincs olyan alapjoguk h középítkezést akadályozzanak, ennyi.

Kis ember 2017.01.05. 15:43:57

@Larry Silverstein:
Egyelőre úgy tűnik hogy van. Erre jogerős bírósági ítélettel rendelkeznek. És egyébként tegnap és ma már a rendőrök is így gondolták.
Szóval ezt buktad.

sundi titi 2017.01.06. 09:36:37

@Kis ember:
Nagyon sok erőt és kitartást ebben a hidegben.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.06. 10:12:25

Minden erővel igyekszik a ballib agytröszt akadályozni pártpolitikai okokból a Városliget fejlesztését.

3 hete személyen is megszemléltem a helyszínt egyébként. Röviden: röhejes az egy darab sátor benne 3 fizetett drogossal.

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.06. 10:17:13

Néhány szarházi Gyurcsnyista sikeresen meg tudja akadályoznia liget megújítását, élhetőbbé tételét.

Elszomorító látni hogy 20 Soros által pénzelt majom hogyan tudja megakadályoznia város fejlesztését, szépülését, közösségi térré tételét.

Lepusztult rohadó, funkció nélküli, lezárt épületeket védenek, csak azért hogy ne legyen kész időre.

Az egyetlen motivációjuk, hogy keresztbe tegyenek a kormánynak, és leszraják hogy eközben az összes Budapestivel is kibasznak, akik a Városligetet használják, szeretik, és járnak oda.

Szarházi ballib majmok, akik nem dolgoznak, és ezért fizetik őket !

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.06. 10:23:54

@Kis ember:

Pontosan ugyanezzel a módszerrel a világon minden beruházás megakadályozható.

Remélem törvényt módosítanak, mert nem szeretném megélni, hogy hol baloldali majmok, hogy jobboldali majmok miatt nem épül semmi az országban.

Aki ennek örülni tud, hogy minden beruházást 3 szarházi meg tud akadályozni az egész egyszerűen nem normális.

Kis ember 2017.01.06. 11:23:54

@maxval bircaman elemző:
Nahát, csak nem hazudsz szokás szerint? Ráadásul bénán. Legalább annyi fáradtságot vehettél vola, hogy a Ligetvédők oldalát megnézed, mert akkor láthattad volna, hogy nem egy sátor van és nem drogosok, hanem dolgozó emberek szabadidejükben.

Kis ember 2017.01.06. 11:25:58

@Ballib cenzúrázók réme 21:
Oké, hoztad a szokásos pártpropagandát. Érveid nem voltak, csak hörgő "ballib majom" beszólásaid. Ez kevés.
Kérdezz, hallgasd meg az álláspontjukat és utána ítélkezz.
Bár tudom, hogy ezt neked feleslegesen írom. :)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.06. 11:28:50

@Kis ember:

Amikor ott voltam, az volt, amit leírtam.

Lehet, hogy azóta már 2 sátor van és 5 ember, nem tudom.

De ennek van BÁRMI jelentősége?

Az akció hatalmas bukás Soros számára, ez a lényeg.

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.06. 11:59:16

@Kis ember:

Te ezek szerint nem bírsz mondatokat értelmezni.

A poszt arról szól ugyanis, hogy az emberek demonstrációhoz való joga erősebbnek bizonyult jelen esetben az építtető és kivitelező jogaitól.

Ezek alapján pedig minden beruházás megakadályozható.
Mert 3-4 majmot még akár az 1-2%-os pártocskák is oda tudnak állítani hónapokra bárhová (lásd pl Együtt aki 1% alatt van).
Azaz soha nem fog épülni semmi, ha ezt elfogadjuk.
Ez nem lehet cél !

2018-ban mindenki eldöntehti a szavazófülkében, hogy a Városligeti beruházás és a többi az hogy tetszik neki.
Avagy éppen a beruházást megakadályozó, ballibek szarakodása.

legális 2017.01.06. 12:11:08

Azt feltételezem, hogy jogerős építési engedély van a bontásra. Azt is, hogy a hatóság az engedély kiadásánál és a jogerőre emelkedésnél is jogszerűen járt el. BCR21-nek tényleg teljesen igaza van abban, hogy nagyon töketlen ország vagyunk, ha a saját hatóságunk által adott engedély szerinti munkálatok végrehajtását nem kényszeríttetjük ki azzal a néhány (tucat) ráérő, hőzöngővel szemben, akiknek semmi sem drága, csak keresztbe tegyen.
Ugyanígy érthetetlen volt, hogy be nem jelentett tüntetéssel, hogy lehet hidat, meg utcákat lezárni. Elő kellene venni a gyurcsány-kódexet, fellapozni benne a tömegoszlatás fejezetet és alkalmazni. Attól, hogy kicsi a tömeg, még akadályt jelent, elbontani. Aztán utólag majd lehet magyarázkodni, hogy esetleg nem volt jogszerű.

Kis ember 2017.01.06. 12:24:04

*Sóhajt*
Szeretem mikor jogi analfabéták próbálnak tanácsot adni olyanoknak, akik felkészültebbek - mindkét oldalon.
A Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt-nek ha nem tetszik, hogy a rendőrség tudomásul vette a tüntetést azon a területen, forduljon a független magyar bírósághoz és aztán majd jogerős végzés esetén a rendőrség felléphet a Ligetvédők ellen. Erre több mint egy hónapjuk volt, egyetlen lépést sem tettek, ehelyett erőszakkal próbálkoztak.
Mint az elmúlt 300 napban kiderült, ezt eddig mindig jogtalanul tették (eddig minden Ligetvédőt felmentettek, az Ingatlanfejlesztő és a kopaszok ellen pedig rengeteg per, nyomozás folyik).
Ezt hívják demokráciának. És ez után szoktak azok kiáltani a leghamarabb, akik ilyenkor, mikor nekik nem tetsző módon zajlik a demokrácia veszettől erőszakért hörögnek.
Ugye @legális: , ugye @Ballib cenzúrázók réme 21: ?

Treff Bubi 2017.01.06. 12:31:09

@Ballib cenzúrázók réme 21: Miért kellene a Városligetnek "élhetőnek" lennie? Tény, hogy rendbe kell tenni, de egy közparkban abszolút nincs szükség l'art pour l'art funkcionális épületek lerakására. Szép, rendben tartott, tágas zöld területek kellenek, ahol az emberek pihennek, sétálnak játszanak, levegőznek. Nem a felújítással van bajuk a tilktakozóknak, hanem a felesleges beépítéssel.
A margitszigeti Nagyrétre pont elférne egy jó kis múzeum, hát miért nem tesznek oda egyet?

Kis ember 2017.01.06. 12:36:30

@Treff Bubi:
Vagy esetleg a szobája közepére? ;)

legális 2017.01.06. 12:37:37

@Kis ember: Ez arra egy remek példa, amikor a jogszerűség nem követi az ésszerűséget.
Van egy engedély, amit szabályszerűen adtak ki hozzáértők. Meg van egy jog, amivel visszaél néhány megtévedt, de a jugukra kiokosított hőzöngő, meg van egy nem eléggé nyomulós ingatlanos cég.
Abban valszeg igazad van, hogy ez így most jogszerű, de biztosan nem ésszerű és hatékony. Ilyenkor szoktam azt kívánni, hogy a te valós jogaid szerinti ügyeidet is így gátolják jogszabálynak megfelelően olyan külsősök, akiknek az égvilágon semmi pozitív céljuk nincs, csak demonstrálni, hogy tudnak élni a jogaikkal.

Jakab.gipsz 2017.01.06. 12:39:44

Mi az amit liget védésnek nevezünk? Ki definiálta a ligetet, ki a támadókat, és ki a védőket, fogalmazzunk pontosan.

Kis ember 2017.01.06. 13:04:15

@legális:
A tüntetésünket szabályszerűen bejelentettük, azt a rendőrség szabályszerűen tudomásul vette. Mielőtt elkezdtük, a rendőrség gondolom hvatalból megküldte az Ingatlanfejlesztő Zrt-nek, mint a terület kezelőjének. Innentől fogva mi alkotmányos jogainkat rendezett keretek között, jpgszerűen gyakoroljuk.
(Egyébként nem furcsa neked, hogy Budapest legöregebb közparkját gyakorlatilag kiszervezték egy ingatlanfejlesztő cégnek?)
A mi valós jogainkat ugyanígy gátolják.
Csak emlékeztetnélek, hogy például a Kossuth téren jogszerűtlenül vágták ki a fákat, erről bírói ítélet van. Kosztyu Anikó, az V. kerület örökségvédelmi hivatalának a vezetője, aki az engedélyt jogszerűtlenül kiadta, a mai napig a helyén van, újabb és újabb fakivágásokra ad ki engedélyt - szintén jogszerűtlenül. És hiába nyerik aztán meg a pert a civilek, a fát már nem lehet visszaragasztani.
Aranyos vagy, hogy a több mint kétezer embert számláló ligetvédőket megtévedteknek nevezed. Ha kedved van, szívesen elmondjuk miért és hogyan alakult ki a tábor, a civil ellenállás és a mostani helyzet.

Kis ember 2017.01.06. 13:13:05

@Jakab.gipsz:
...és ki ölte meg Laura Palmert?!

legális 2017.01.06. 13:29:20

@Kis ember: Bocs, nem sértegetni akarlak, nem tudtam, hogy benne vagy ebbe a törpekisebbségben. De szerintem amit csináltok az simán anarchia.
Én, mint joganalfabéta úgy látom, hogy több sokak által választott brigád (kormány, fővárosi, kerületi önkormányzat) hozott egy döntést. A döntés megvalósításához megfelelő dokumentumok alapján az engedélyező hatóság jogszabály szerint hozzájárult. Ezt ti nem támadtátok meg, vagy nem sikeresen tettétek. Innen kezdve az a normális, hogy megvalósul a projekt.
Szintén megválasztott emberek hoztak törvényeket a gyülekezési szabadságotok biztosítására. Ahol jelezhetnéd, neked valami nem tetszik. Viszont az biztosan visszaélés a joggal, meg nem a jogszabályalkotó szándéka szerint van, hogy te ezzel a jelzéseddel megakadályozod jogszerű folyamatok megvalósítását.
Na most akkor mi a nem demokratikus? Az, hogy jogszerűen megválasztott testületek döntése - az ellenvetésekre rendelkezésre álló idő, lehetőség kimerülése után - megvalósul, vagy senki által fel nem kért, meg nem választott, önmagán kívül senkit nem képviselő anarchista egyes jogszabályokkal visszaélve megakadályozza többség képviseletében hozott döntés megvalósítását????
Komolyan mondom a titeket kezelő orvost kellen tüntetve megakadályozni abban, hogy életmentő műtétet hajtson végre rajtatok.

konrada 2017.01.06. 13:53:21

@Kis ember:
Egyébként meg szükség van az ilyen kisemberekre is, mert ha elég sokan vannak, akkor megakadályozhatnak olyan szörnyűségeket, mint a Nagymarosi vízlépcső, vagy a Prédikáló-széki tározó...

...ha meg nincsenek elegen - mert a többséget nem tudják meggyőzni arról - hogy minden úgy jó, ahogy van,
...akkor megépülnek olyanok, mint az Országház, vagy akár maga a Városliget, mert annak idején is volt olyan kisebbség, mely nem akarta azokat oda, ahol épültek, és volt rá indokuk is, mert tényleg sokkal vadregényesebb-természetközelibb volt a Parlament helyén az árvizi susnyás, vagy a Lizsé helyén a mocsár...

...de pont ezért van szükség az ilyen kisemberekre, hogy láthassuk, mi az, amit a többség elvisel, és mi az, amit nem...

legális 2017.01.06. 14:36:44

@legális: kisember! Nem neked akarok rosszat, csak tüntetnék egy kicsit a kórház előtt a férfi és női takarító személyzet egyenjogúságáért, engedéllyel , úgy 4-5 hónapot. Téged meg nem érne el az orvos, akinek erre megbízása, papírja, szerződése, joga stb. van. Nekem meg tüntetni van jogom, csak a mikrokörnyezetemtől nem látok tovább. Néhány ember mögöttem áll, különösen a magukat nőnek érző férfiak, meg az is akit a múlt héten szondáztatott meg a főnővér és emiatt elküldték. Van hátterem, van tuti elképzelésem, hát tüntetek.

Kis ember 2017.01.06. 15:59:58

@legális: Sajnos a hasonlatod nem helyes. Ugyanis erre a tüntetésre nem kapnál engedélyt: a Gyt (1989. évi III tv) 8. § (1) értelmében nem tartható olyan rendezvény, amely szerint "a közlekedés más útvonalon nem biztosítható".
Egyébként tüntethetsz, hiszen a demokráciának éppen ez a lényege, hogy ha nem tetszik, amit a választott képviseleti szervek művelnek - mivel nem visszahívhatók - ilyen módon fejezd ki a tiltakozásodat.

Kis ember 2017.01.06. 16:02:24

@konrada:
Nagyon helyes meglátás!
A legegyszerűbb az lenne, ha kiírnánk egy népszavazást, hogy a budapestiek szeretnék-e, hogy ezek a múzeumok a Városligetbe épüljenek. Valamiért a kormány, amely egyébként a Nemzeti Konzultációk és népszavazások híve, ezt nem akarja.
Vajon miért?
A felmérések szerint a budapestiek 85% azt szeretné amit a Ligetvédők: hogy megújuljon a park - épületek nélkül.

legális 2017.01.06. 19:03:22

@Kis ember: bocs, de ezt a 85%-ot alátámasztás nélkül komolytalannak tarom. Lehet, a te kocsma asztaltársaságodnál, ha bementek a tüntiről melegedni, ez az arány igaz, a budapestiekről általában bármilyen 60%-nál nagyobb becslés téves, mert 40% semmire nem szavaz.

legális 2017.01.06. 19:05:09

@legális: kisember könyörgöm, a tüntethetsz, vagy nem hagysz működni az nem ugyanaz.
A qrvq jogszabályi hivatkozásodat meg feldughatod magadnak, mert pont miattatatok nincs másik reális útvonal a bontáshoz.

Kis ember 2017.01.06. 20:16:30

@legális: Ez nem az én véleményem, hanem egy közvéleménykutatásé. Szóval előbb tájékozódj légyszíves.
És VAN másik reális útvonal a bontáshoz, a művezetővel megbeszéltük. Ligetvédők kompromisszumra törekednek! :)

legális 2017.01.06. 22:08:48

@Kis ember: várom tájékoztatásodat.
De az ugye alap, hogy 35-45 % nem nyilatkozik, nincs véleménye stb.
Innen kezdődik az az 55-65 %, aki valami mellett vagy ellen van.
Ergo nem lehet 85% a Liget frissítése ellen (ahogy mellette sem). De nem is kell. Nem kell minden intézkedést megszavaztatni, mert akkor mire valók a vezetőid, ha nem arra, hogy a budapestiek nevében/érdekében döntsenek.
Neked meg pont 0 vagy 0,001 közötti támogatottságod van. Honnan tudom. Tájékozodj a kozvéleménykutatásból.

Kis ember 2017.01.06. 22:20:21

@legális:
Csak kibújt a szög a zsákból!
Aki a liget "frissítéséről" beszél, mikor arról van szó, hogy óriási betonépületeket és mélygarázsokat építenének legrégib parkunkba, az egyértelműen csúsztat, hazudik.
A Ligetvédők azt szeretnék, ha a Városliget megújulna és szép karbantartott közparkként funkcionálna.
A Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt - mint a neve is mutatja - óriási betonépületeket és kiszolgálü egységeit akarja a ligetbe telepíteni és ezt "frissítésként" eladni.
A budapesti városlakók 85 % ellenzi az új épületeket viszont helyesli a Liget VALÓDI frissítését, a fák rehabilitációját és a park növényzettel való megújítását.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.06. 22:34:01

@Kis ember: Jó esetben üersen fognak kongani a betonmonstrumok. Rossz esetben sok lesz a látogató, akiknek a ligeten kel kereszülmenni, a zsúfoltságot, a liget terhelését növelve.

Kis ember 2017.01.06. 22:58:28

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
És persze a mélygarázsokba valahogy be kell hajtani. A mélygarázsok felett nőni fog a légszennyezettség, mert valahova ki kell vezetni a kipufogógázt.
Az egész nem más, mint INGATLANFEJLESZTÉS - állami pénzen, közterüeten, haveroknak.

eßemfaßom meg áll 2017.01.07. 09:35:16

Tehát ha valami 10 fazonnak nem tetszik akkor annak a megvalósulását örök életre megakadályozhatja azzal, hogy tüntet ellene a helyszínen. Hülye faszok.

eßemfaßom meg áll 2017.01.07. 09:36:12

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: szóval ha nincs rajta sapka az a szörnyű, ha meg van akkor az a borzalmas.

eßemfaßom meg áll 2017.01.07. 09:41:35

@Kis ember: A joggal lehet élni is meg visszaélni is.

Ti visszaéltek vele, aztán sír a szátok ha elkezdik leszarni a jogaitokat.

eßemfaßom meg áll 2017.01.07. 09:42:13

@Kis ember: "A budapesti városlakók 85 % ellenzi az új épületeket viszont helyesli a Liget VALÓDI frissítését, a fák rehabilitációját és a park növényzettel való megújítását." forrás?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.07. 12:22:28

@eßemfaßom meg áll: Pontosan. Ezek a betonkolosszusok semmiluen körülmények esetén sem a ligetbe valók.

$pi$ 2017.01.07. 15:41:42

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Nagyon jó. Már kezdtem félni, hogy az építészethez nem értesz. Szerencsére látom ebben is nagy szakértő vagy.

Tudod, azért nem semmi lehetett az az általános iskola ahova jártál. :D

Kis ember 2017.01.07. 18:40:01

@eßemfaßom meg áll: Látom az értő olvasás nem az erősséged.
Mindegy, próbálkozz meg vele és akkor kiderül számodra, hogy
- NEM 10 emberről van szó
- NEM örökké, csak amíg a jogszabályok megengedik
- Forrásra pedig keress rá, ha beütöd a mondatomat a legjobb (vagyis gondolom egyetlen) barátodba, kiadja a választ.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.08. 02:08:40

@$pi$: "kezdtem félni, hogy az építészethez nem értesz"

Én mindenhez is értek.

De nem kell építésznek lenni, hogy rájöjjön valaki, hogy betonmonstrumok nem kellenek egy park közepére. Ha nem lenne sehol más hely Budapesten, mert alig van épület, minden csupa erdő, akkor még érthető lenne. De Budapesten 5-öd annyi zöldterület van, mint mondjuk Berlinben. És ugye Berlin nem az erdők városa.

eßemfaßom meg áll 2017.01.08. 08:58:30

@Kis ember: Ti is megkapjátok amit érdemeltek aztán itt sír a szátok

ilyen a szelavi
süti beállítások módosítása