B1 blogcsalád



Békésen demonstrált a Ligetvédő, az igazságszolgáltatás börtönbe akarja küldeni

2017. január 03. - Mr Flynn Rider

Egy Ligetvédőt azért küldhetnek holnap börtönbe, mert egy békés és előre bejelentett demonstráción vett részt. 

attia_rita.jpg

Attia Rita ellen két ügyben is eljárás indult. A Közlekedési Múzeumnál, amikor a Ligetvédők a nyáron összeakaszkodtak a kopaszokkal, ő is az egyik demonstráló volt.

Egy lánccal a Közlekedési Múzeum egyik oszlopához láncolta magát, a láncot direkt a ruhája alá rejtette, hogy minél kevésbé látszódjon.

Ebben az ügyben először szabálysértéssel vádolták, ami alól felmentették; de mindezt csak azért, hogy megvádolhassák garázdasággal, ami már bűncselekmény. Az ügyészség szerint megbotránkozást és félelmet keltett az emberekben azzal, hogy leült egy oszlop mellé és odaláncolta magát.

Eközben a Ligetvédők 2-300 rendőrrel és kigyúrt, erőszakos biztonsági őrrel néztek farkasszemet. A biztonsági őrök számos esetben direkt utasítgatták a rendőröket és gyakran léptek fel erőszakkal a náluk jóval gyengébb fizikumú Ligetvédőkkel szemben. 

 attia_rita2.jpg

A második ügy is elég cifra: ugyancsak a nyáron a Ligetvédők megpróbálták megakadályozni, hogy az előre bejelentett demonstrációs területükön keresztül egy munkagép behajtson a volt Kertem területére és elkezdhesse a volt Hungexpo-pavilonok bontását. Attia Rita is ott ült a többiekkel a betonon, a munkagép előtt. Ezzel a hatóságok szerint szabálysértést hajtott végre és 75 ezer forint megfizetésére kötelezték. (Másik ötven társa, akik szintén nem voltak hajlandóak felállni és elhagyni a bejelentett demonstrációs területet, szintén így jártak szabálysértés miatt a rendőrség intézkedett velük szemben.)

Attia Rita egy bejelentett demonstráción vett részt és üldögélt. Már eleve abszurd az, hogy ezért valakit 75 ezer forint bírság megfizetésére köteleznek.

Viszont még nincs vége: az ügyben a demonstráló csak az ítéletet kapta meg, hogy börtönbe kell vonulnia. Az előzményekről nem értesítették – vagy értesítették, de a levelek nem érkeztek meg hozzá. (Ez azért is fura, mert az ilyen leveleket általában tértivevénnyel küldik meg – vagyis, alá kell írnia az átvevőnek, hogy megkapta a küldeményt.)

Mivel nem értesült a hatóság határozatáról, nem fizette ki a rá kirótt 75 ezer forintnyi pénzbírságot, most le kell ülnie a büntetést – 15 napig a börtönben.

Nyilván, még a 15 nap a börtönben is elég abszurd, ha belegondolunk, hogy valaki egy bejelentett demonstráción leül a földre. Azaz: alkotmányos jogait gyakorolta.

A második ügyben holnap lesz egy tárgyalás. Annyit sikerült elérnie, hogy a bíróság legalább megtartsa a tárgyalást és ne csak úgy küldje börtönbe – anélkül, hogy egyáltalán meghallgatnák.

attia_rita4.jpg

Attia Rita a Ligetvédők egyik fontos alakja: a médiában ugyan nem szerepelt, de csomó bejelentést tett a rendőrségen a szabálytalan bontások és a Liget rombolása miatt, illetve ő maga tette  meg a bejelentéseket, hogy a Ligetvédők hol és mikor fognak demonstrálni. Emiatt arra gyanakszik: a rendőrség és az ügyészség csupán példát akar vele statuálni, hogy a többieknek elmenjen a kedve a demonstrálástól.

A Ligetvédő a B1 blognak azt mondta: nagyon komolyan vette békés tüntetés szabályait – még a kezét se emelte fel soha. Nehezen lehet valaki félelemkeltő üldögélve kétszáz üvöltöző, kigyúrt kopasz és készenléti rendőr között.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1812093799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gonoszgólya 2017.01.04. 08:24:06

"Az ügyészség szerint megbotránkozást és félelmet keltett az emberekben azzal, hogy leült egy oszlop mellé és odaláncolta magát."
Meg azt a jó büdös szájbakúrt jó édesanyját az "ügyészség"-nek.
Az a tetves cigga bűnöző, aki pofon vágott egy idős nőt a tüntetésen, most meg végig ugatta az utcát a TELJESEN TÖRVÉNYTELENÜL végrehajtott épületbontásnál, NEM KELTETT FÉLELMET ÉS MEGBOTRÁNKOZTATÁST????
Komolyan mondom, hogy bizony isten fel kéne azokat is akasztani akik ilyen istenverte szervilis hatalommal visszaélő állatok!!!!!
süti beállítások módosítása