B1 blogcsalád



Kósa Lajos viccelni próbált - így sikerült

2016. december 20. - nickgrabowszki

Nagyon tréfás kedvében volt a frakcióvezető, például azt mondta, hogy demokráciában nagyon veszélyes, ha valakit csak a hatalom érdekel, semmi más, és félretesz minden elvet.kosa-lajos.jpg

De amúgy is dőlt a vicc Kósa Lajosból. Az atv.hu-nak adott interjújában az Erzsébet téri, négy járdaszegélyre szóló tulajdonjogra vonatkozó kérdésre, amelynek kapcsán az ellenzék titkos mutyiról beszél, azt válaszolta:

Ha már így lebuktunk: Mészáros Lőrinc szeretne az Erzsébet téri Gödörben egy cirkógejzír gyárat létesíteni. Ehhez a galvánacélt a Rogán Antal kertjében, pontosabban az emeleti loggiáján üzemeltetett illegális galvanizáló üzem fogja előállítani, és titokban éjjel leszállítani. Nappal pedig

Andy Vajna fogja forgatni a Rambo vs Terminátort. Habony Árpáddal a főszerepben.

Ha kifelejtettem volna valamit, elnézést kérek! És ja, bocsánat, a nehéz darabokat helikopterrel fogják beemelni, még ez kimaradt.

Arra meg, hogy a Fideszben Merkelnek drukkolnak-e, hogy kancellár maradjon, mert lehet, hogy az Orbán Viktor által lenihilistázott Martin Schultz lesz a riválisa, úgy reagált:

Még nem döntöttem, hogy kire fogok szavazni. Leginkább Till Lindemann-ra, a Rammstein frontemberére, ha már német kultúra. És a Mutter című számuk lenne a kampánydal.

Mondott azért releváns dolgokat is.

1. Például, hogy a köztársasági elnöki posztra

Ádert nevezte a legkomolyabb jelöltnek.

Ő például szívesen szavazna rá. Mondjuk ezt csak azután mondta ki, miután Orbán is megtette, és miután korábban letagadta, hogy tárgyaltak volna erről.

Ez megerősíti azokat a feltételezéseket, hogy Orbán Viktor megváltoztatta a véleményét Áderről, már nem igaz, hogy nem engedné újraválasztani - mint Rubovszky képviselő állította májusban. (Kósa egyszerűen lehazugozta Rubovszkyt, mint aki "olyan véleményt fejtett ki, aminek semmi köze a valósághoz".)

Orbánt rábeszélték tehát  a változtatásra, és nincs semmi oka, hogy engedjen. Áder időnként keményedik, de nem jelent valódi fenyegetést a hatalmára. Az államfői inkább szimbolikus poszt, mint tényleges hatalmi pozíció: a köztársasági elnök jogosítványok gyengesége nem teszi lehetővé, hogy érdemi ellensúly legyen.

Azaz: Ádert felkérték, hogy maradjon, de ő még kéreti magát.

UPDATE ALERT: újabb cikkünk a témában: Áder mégis maradna államfő, Orbán mégis megengedné

2. Kósa azt is nyilvánvalóvá tette, hogy

a Fidesz leginkább egy széles ellenzéki összefogástól tart.

Ez leginkább abból látszott, hogy milyen érveket hozott ellene:

  • "Volt egy sor olyan választás, ahol ugyanez volt a forgatókönyv, de nem jött be." (Konkrétan egy sem volt, ahol formálisan összeállt volna a teljes ellenzék. Viszont több olyan is, ahol az egyik ellenzéki oldal informálisan átengedte a terepet a másiknak: a Fidesz mindegyiket elveszítette.)
  • "Országgyűlési választáson ilyen együttműködést összehozni nagyságrendekkel nehezebb, mert hiába nyernek meg adott esetben néhány billegő körzetet, ha a listás szavazatok nem jönnek, emiatt ott vannak, ahol a part szakad."
  • "Magyarországra nézve viszont rendkívül veszélyes lenne egy ilyen koalíció."
  • "Képzeljünk el egy Gyurcsány-Vona-Molnár Gyula kormányzást! Hát mi lesz az országgal? Szét fog esni egy perc alatt."
  • "Amikor a kommunisták a II. világháború után összeálltak a nyilasokkal, amit úgy hívtak, hogy megbocsátottak a kisnyilasoknak, abból nagyon rossz történet lett a végén." (A kommunisták egyáltalán nem álltak össze a nyilasokkal: a tábor bővítéséhez felhasználták őket, de a hatalmat nem osztották meg velük, és még az ideológiájukat sem vették át, mint tette azt a Fidesz a 2003 körül lenyelt MIÉP-pel.)

A legdurvább azonban az, amikor Kósa

morális okokból tiltakozik az ellenzéki összefogás ellen:

Az viszont tény, hogy a Jobbiktól Gyurcsányig összeálló úgynevezett technikai koalíció az mindenfajta elv tökéletes feladása lenne.

Aki erre képes, az bármire képes a hatalomért.

(...) Akit csak a hatalom érdekel, semmi más, és félretesz minden létező megfontolást, elvet, az egy demokráciára nézve nagyon veszélyes. Egy demokráciában a cél nem szentesítheti az eszközt!

Azért nagyon kemény ilyet mondani az elmúlt 10 év, különösen az elmúlt 1-2, az iszonyú összegekből, pusztán hatalmi okokból kivitelezett, rasszista, xenofób, uszító kormánykampány után.

Persze, az is lehet, hogy ezt is ironikusnak szánta, mint Rogán galvanizálóját, csak mi nem értjük a viccet.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8812060317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2016.12.20. 22:46:14

Kósa Lajost köztársasági elnöknek!!!

Kezdjünk aláírásgyűjtésbe, tisztelt hölgyeim és uraim, mert végre egy olyan ember állhatna az ország élén amilyet megérdemlünk, és végre valaki méltó módon tudná reprezentálni az egész...Orbanisztánt!

Jakab.gipsz 2016.12.20. 22:50:58

Amíg csak ennyire futja a vicc elemző "demokratikus ellenzéknek" Orbán és a Fidesz nyugodtan alhat.

kőkobaki 2016.12.20. 23:24:06

Már semmi új szellemességgel nem kellene neki vesződni! Az ember kínjában nevethet, ha csak meglátja.

1bitang 2016.12.21. 07:10:41

Kósának minden kijelentése vicc!

igazi hős 2016.12.21. 07:11:11

A Rammsteines poén jó volt, nyilván lopta ki, hiszen fideszes a fickó.

kis864 2016.12.21. 14:01:20

Hofi után még szabadon.

Ez az a hírös Kósa aki megvezetett ötszázezer birkát?
Nem?
Akkor ki a F@szom lehet?

pushup 2016.12.21. 14:27:24

@morph on deer:

Kósa Lajost szervdonornak!

inkább...

sas70 2016.12.21. 15:53:50

Erőlködés ez, nem humor!

sőőtnagyonis 2016.12.21. 16:51:09

Áder jelöléséhez, még tovaris Putyiny is köll ám!

sőőtnagyonis 2016.12.21. 16:52:40

@pushup: Tőle csak verejtékmirigyet érdemes átültetni, mert sokat izzad.
süti beállítások módosítása