B1 blogcsalád



Három mai hír, ami leleplezi a Fideszt migráns-ügyben

2016. december 14. - Mr Flynn Rider

Miközben a fideszesek is elítélik a gyűlöletkeltést a migránsok ellen az Európai Parlamentben, idehaza tovább uszítanak a menekültek ellen. Ez hagyján: 50-60 éves, nyugdíjas tűzoltókkal akarják „megvédeni a határt”, mert sajnálják tőlük a nyugdíjat; ugyanakkor a Fidesz-közeli csókosokhoz ömlik a pénz a bevándorlási kötvényekből.

migrants-refugees-hungary-border-horgos.jpg

 

1. Gyűlöletet keltenek, majd megszavazzák annak elítélését

 

Az Európai Parlament olyan állásfoglalást fogadott el, ami leszögezi: a tagállamok tartózkodjanak attól, hogy politikai célból félelmet keltenek a migránsok és menekültek ellen. Ezt az állásfoglalást a fideszes parlamenti politikusok is megszavazták, teljes lelki nyugalommal, tudva tudván, hogy az utóbbi egy év másról sem szólt Magyarországon, csak a menekültek elleni szélsőjobbos uszításról. A magyar kormány pont olyan kampányt folytatott hónapokig, amit elítél a nyilatkozat - írta az Index.

Az unió közvetlenül választott képviselőiből álló testület azt is kimondta, hogy „határozottan elítéli az újságírókkal és a médiával szembeni erőszakot, kényszert és fenyegetést; kéri a tagállamokat, hogy tartózkodjanak minden olyan intézkedéstől, amely korlátozza a média szabadságát, a kommunikációs szabadságot és az információszabadságot”.

Az EP az uniós intézményeket is figyelmeztette, hogy „külkapcsolataikban is gondoskodjanak az emberi jogok magas szintű védelméről”. Három kivételével minden Fidesz-KDNP-s képviselő jóváhagyta a dokumentumot. 

2. Spórolnak a nyugdíjas tűzoltókon és kivezénylik őket a határra

Mindeközben itthon tovább folyik a gyűlöletkampány. A Fidesz úgy gondolta, most az 50-60 éves, nyugdíjas tűzoltók és rendőrök lesznek azok, akiket ugráltathat. Elővették hát Kósa Lajost, aki azt mondta: nem szabad meglepődni, ha valakinek dolgoznia kell, amíg nem éri el az öregségi nyugdíjkorhatárt - tudta meg az RTL Híradó. Ennek hátterében az áll, hogy öt éve, amikor megszüntették a korkedvezményes nyugdíjat, választás elé állították őket:

  1. vagy visszamennek dolgozni,
  2. vagy szolgálati járandóságot kapnak a nyugdíj helyett, amit 16 százalék jövedelemadó terhel.

Ezt az adót – ami havonta 30-40 ezer forintot jelent – nem vonták le tőlük, ha vállalták, hogy önkéntes műveleti tartalékosok lesznek.

Ebből addig nem is volt gond, amíg feladatuk abból állt, hogy néhány hónapig raktárosként tevékenykedtek a honvédségnél, vagy árvízi védekezésnél vetették be őket. Most azonban egyikük megosztotta az RTL-lel, hogy a déli határra vezényelték őket, ahol a nem túl jó egészségi állapotban lévő, 50-60 éves családos emberek otthonuktól több száz kilométerre napi 12 órát talpalnak a hidegben. Kónya Péter korábbi szakszervezeti vezető elmondta: lehet, hogy karácsonyra sem engedik haza őket. 

A tartalékosok között tűzoltók is vannak, nekik is védeniük kell a határt. Pár hetes kiképzés után kell ellátniuk azt a feladatot, amit mások hosszú idő alatt tanultak meg. 

migrants-hungary-eu-fence.jpg

Kósa Lajos, a parlament rendészeti bizottságának fideszes elnöke minderre azt mondta: nem azért vezényelnek a határra idősebb tartalékosokat, mert kevés lenne a határvadász, hanem addig, amíg Magyarországon az öregségi nyugdíjkorhatár annyi, amennyi, addig azon nem szabad meglepődni, hogy ha valaki ezt nem éri el, akkor ő dolgozik.

A Honvédelmi Minisztérium ugyanakkor azzal magyarázta a tartalékosok bevetését, hogy kiegészítésként van rájuk szükség, azért, hogy a honvédség minden feladatát el tudja látni - írta a 24.hu.  

3. Ömlenek a milliárdok a Fidesz-közeli offshore cégekhez a letelepedési kötvényből

Míg a Fidesz az idős rendészeken és tűzoltókon spórol, a haverokhoz ömlenek a milliárdok. Négyszer annyi letelepedési kötvényt adnak el, mióta belengette a kormány a program leállítását.

Drasztikusan megugrott novemberben a letelepedési kötvények iránti érdeklődés, miután novemberben 216 külföldi bevándorló élt a pénzért árult letelepedési lehetőséggel. Ez közel négyszerese a szeptemberi és október értékesítési adatoknak, amikor még nem volt szó a kötvényprogram bezárásáról. A Magyar Nemzet úgy tudja: a kínai ügynökségek nem győzik befogadni a kérvényeket, olyan sokan akarnak az olcsó és gyors magyar letelepedési programban még utoljára részt venni.

Ahogy a B1 blogon is megírtuk, közben az is nyilvánvalóvá vált, hogy a kormánypártok idén már nem szüntetik meg a kötvényprogramot, miután a parlament utolsó ülésnapján sem adtak be ezzel kapcsolatos törvénymódosító indítványt. Arra azonban jó volt a program megszüntetésének belengetése, hogy felpörgesse a kötvényértékesítést. A kínai közvetítők már az októberi, elbukott kvótás népszavazást követően felvették a ritmust, miután a program megszüntetésének lehetőségével motiválták a vásárlókat.

Mit kaszálnak a letelepedési kötvényen?

 

Érthető a kormányzat passzivitása a program leállításával kapcsolatban, és a közvetítő cégek nagyfokú aktivitása, mivel rengeteg pénzről van szó. Eddig ugyanis 4247 kötvényt jegyeztek le a közvetítő cégek, amellyel óvatos számítás szerint is (a legolcsóbb árazással számolva) 97,5 milliárd forintos bevételre tettek szert. A közvetítő cégek 45 ezer eurós szolgáltatási díjat kapnak, de náluk csapódik le a 29 ezer eurós kamat is. Egy darab kötvényen lényegében 23 millió forintot keresnek, amely brutálisan magas, 25 százalékos haszonkulcs az állampapírpiacra jellemző 0,2-0,3 százalékos átlagos jutalékszinthez képest. A közvetítő cégeknek az Országgyűlés fideszes többségű gazdasági bizottsága adja meg a forgalmazási engedélyt. Jelenleg öt ilyen vállalkozásnak van engedélye, egy kivételével olyan helyszíneken vannak bejegyezve, amelyek igen népszerűek az offshore szigeteken.

Érdekesség, hogy Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter nemcsak azt ígérte meg, hogy még idén kivezetik a kötvényprogramot, hanem azt is, hogy nem hosszabbítják meg az elvileg élethosszig tartó letelepedési engedélyt, az okmány ötéves érvényességi idejét. Úgy tűnik, a pénzért letelepedési engedélyt vásárló külföldiek valamiért nem hisznek a kancelláriaminiszternek. Legalábbis erre utalnak az idei év legerősebb, novemberi kötvényértékesítési adatai.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7712047635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.12.15. 12:31:12

@Willkommenskultur: értelmes hozzászólás volt.

Leylandi 2016.12.15. 12:32:48

@pamut: "tőlünk, magyaroktól lop az orbánmaffia"

Igen, nekem az a bajom, hogy lop, TŐLÜNK, nem pedig tőletek, szutykos kis amerikabérenc trollok. Ilyen a tipikus lelketlen bértollnok: érve semmi, csak ötpercenként befújja, hogy ez vagy az takarodj, attól függ, melyik csapból folyik a lé. Ahogy téged elnézlek, éppeg lehetsz mexikói is, google-fordítóval. A teljesítmény kb. ennyi... Remélem, a ti munkátokat is elveszi az automatizálás, ha drónnal ki lehet már csomagokat szállítani, akkor beböffenteni is lehetne.
Na húzz a homokozóba ebédelni, a felnőttek most beszélgetnek.

2016.12.15. 12:34:14

@Willkommenskultur: látod, pont erről beszéltem. A kétpólusú világkép. NER pozitív vagy.

Sexual Harassment Panda 2016.12.15. 12:36:20

@Sipi [CH]: amilyen sikkesen összemosod a "menekülteket" a bevándorlókkal!
Kb olyan elmés eljárás mint hogy a magyarik is migránsok Európában.
egyik sem igaz

Sexual Harassment Panda 2016.12.15. 12:39:32

@Leylandi: teljesen hülye a csávó.
Svájcban vannak èrvényben európa legszigorúbb menekültügyi szabályai.
Egy csomó közintézményből ki vannak pl tiltva.

2016.12.15. 12:41:15

@konrada: látod , nem érted te ezt. Amire utaltam: a gazdaság szereplőinek teljesítménye kell, hogy meghatározza a béremelést. Mivel ez igencsak szar, mondhatjuk romlik, ezért a kormány ráerőszakolja a béremelést a gazdaságra, noha nincs meg az alapja. A kiáramló pénz kettős hatású: növeli a vásárlóerőt ezáltal pörgeti a gazdaságot, miközben adójövedelmet generál a kormánynak.
Másik hataása az infláció. Belső infláció. Semmi köze a külső inflációhoz, bár hatással van rá.

2016.12.15. 12:49:43

@Leylandi: nono, ezzel az amarikai bérenccel vigyázz! Trump a barátunk!

2016.12.15. 12:51:47

@Sexual Harassment Panda: igazad van. Nem szabad összemosni a szír menekültet az afgánnal, de a terroristával sem.

Sexual Harassment Panda 2016.12.15. 12:58:27

@Könnyen elkaptuk, uram!: a hülye összemossa a legális munkavállalókat, akik vízummal èrkeznek, az álmenekültekkel.
Nájsz tráj, de azèrt még nem igaz.

Willkommenskultur 2016.12.15. 13:05:46

@Könnyen elkaptuk, uram!: inkább akkkor sorold, hogy 2018ban mi lesz a fideszen meg az emeszpén kívül

Kivlov 2016.12.15. 13:07:07

@Könnyen elkaptuk, uram!:
ennyi. de ezt a b*zi merkelnek hiába mondod...

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.15. 13:11:35

@Sexual Harassment Panda:

A Soros bérencek egyik kedvenc mantrája, hogy a milliószámra papírok nélkül érkező illegális határátlépő muszlimokat összemossák a vízummal, vagy EU-n belül legálisan utazó emberekkel.

Ha ezt nem tennék meg, akkor ki is rakhatnák magukra a
"Pénzért csinálok hülyét magamból, és pénzért nyalom a migránsog seggét fényesre" táblát.

A tábla persze így is a nyakukba van, csakhát így magukat még átverik egy ideig.

konrada 2016.12.15. 13:11:54

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Te nem érted. A gazdaság szereplői ellenérdekelt felekből állnak. Van aki abban érdekelt, hogy minél alacsonyabb bér kifizetésével legyen versenyképesebb a tömegösszeszerelésben, szolgáltatásban, van aki abban, hogy minél képzettebb, szorgalmasabb munkaerővel tudjon nagyobb hozzáadott értéket előállítani.

...amennyiben a gazdaságirányítás ezt nem szabályozza, egy nyitott gazdaságnál előnyt élveznek azok, akik a "sajátos" üzleti modelljük miatt a bérköltség minél nagyobb részét tudja olyan egyéb költségként leírni, melynek terhe alacsonyabb, mintha bérként adná, és a kettő közötti különbségen megosztozik a munkavállalóval.
Ez a modell a versenyképességet rontja, mert a gazdaság egy részét a szürke zónába helyezi át, azt erősíti. Így a dolgozó kiszolgáltatott, mert vagy egy tisztességes versenyt folytató céghez megy és bevállaja, hogy ugyanazért a munkáért az adóval megcsapolt pénzt kapja, vagy azt, hogy bár nyugdíjasként gondban lesz, de 20-30%-kal többet kap úgy, hogy a minimál feletti rész zsebbe megy.
(Ez a probléma nem csak magyar: nem véletlen van ennek a kivédésére németeknél, amcsiknál, franciáknál, stb.... kötelezően előírt bérminimumok.
Azaz ők sem értenek veled egyet abban, hogy a gazdaság szereplőinek kell ezt meghatározni, kihagyva belőle a legnagyobb szereplőt, az államot. Ha velük ezt megbeszélted, és leírod a szabatos válaszukat, úgy az persze sokkal pontosabb lesz, mint az én gyors válaszom.)

...a belső inflációval egyetértek. ...de itt is csak a felsorolt államok írányítóira tudok hagyatkozni, akik többsége még azt tanulta, hogy a gazdaság növekedéséhez szükség van kisebb mértékű inflációra, mert a pénz romlásának lehetősége pörgeti a gazdaságot...

pamut 2016.12.15. 13:19:00

@Leylandi: mi van fideszkomcsi, fáj az igazság, már cenzúrázni akarsz? :DDDD

IGEN: TŐLÜNK MAGYAROKTÓL LOP AZ ORBÁNAMFFIA.

PONT.

Ki mástól lopna, te agyhalott, tán a braziloktól, erre miért nem mersz válaszolni??? :D

ennyire gyűlöld a magyarokat bazdmeg te rohadék hazaáruló hogy kiállsz a magyarellenes maffia mellé?

és még te nevezed magad "felnőttnek", aki előbb még büszkén kürtölted világgá hogy sikoltoztál meg beszartál? :DDDDDDDDDDDD

Sexual Harassment Panda 2016.12.15. 13:24:30

@Ballib cenzúrázók réme 19: a legnagyobb baromság a mostani álmenekülteket a honfoglalással összemosni.
A honfoglaláskor a Kárpát-medencébe érkező törzsek 90%-a már eleve itt élt, sehonnan nem "migrált".
Azt már szóba sem hozom, hogy az hódítás volt, fegyverrel, erőszakkal.

konrada 2016.12.15. 13:53:28

@Sexual Harassment Panda:
...hát mert nem kaptak Szvatopluk papitól meghívót.
...mert egyébként ők el lettek volna békességben is, mint a rómaiak a szabinokkal...;)

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.15. 13:55:41

@Sexual Harassment Panda:

"Azt már szóba sem hozom, hogy az hódítás volt, fegyverrel, erőszakkal."

Miért ahol az iszlám vallásúak többen vannak ott mi megy ?
Az ISIS mit csinál a keresztényekkel, vagy az Európai liberálisokkal vagy melegekkel szerinted ?

Istápolja majd őket, meg védi a jogait, mint az öngyilkosságra buzdító ballib horda teszi ezt a potenciális terrorsita, munkavégzésre képtelen, nőket erőszakoló csürhével ?

Hát nem.
Ki fognak nyírni minket.
Ha hagyjuk hogy idejöjjenek.

De hála az égnek a magyaroknak van agyuk, használják, és nem engedjük hogy meghódítsanak, leigázzanak minket is.

Az a apár agyhalott Soros bérenc meg le van szarva.
Óbégatnak, lejáratják az országot, ahol tudják, de ettől nem lesz igazuk, és csak megvetést kapnak itt.

NBarbieReloaded 2016.12.15. 13:59:01

1. Barmennyire is faj ez a ballib bohocoknak, a tomeges migracio (ahol az erkezok teljesen mas kulturabol jonnek) valoszinu veszelyeire illetve mas orszagok peldaibol mar megvalosult negativ hatasaira felhivni a figyelmet meg mindig nem gyulolkodes. Gyulolkodesnek hazudni honapok ota valamit ami nem az, na az az igazi gyulolkodes es hangulatkeltes.

2. Hat nem tudom, akkor 50-60 evesen biztos jobb lenne aktiv tuzoltokent dolgozni a szinten hidegben, nehez fizikai munkat vegezve, mint ugyanabban a hidegben setalgatni a hataron. Ja, nem...

3. Igaz.

jágör68 2016.12.15. 14:09:41

Háborúban- nincs vasárnap.

Ha védeni kell a hazát, a 60 éveseknek is védeni kell. Főleg, amikor tízmilliók készülnek elindulni a "nagyajólét" ígéretével Európába.

Willkommenskultur 2016.12.15. 14:10:41

@NBarbieReloaded: Azért azt nem hinném h a ballerek ekkora debilek lennének.

Még anno amikor a migrihiszti kezdődött a ballib csak az össz-európai mantrát nyomta, ami mindig jól ment nekik, a gondolkodás már kevésbé.

De miután Orbán politikailag jól jött ki a 2015ös krízisből, és erősebb mint valaha, biz. ballib blogok még mindig ugyanazt a mantrát nyomják mintha muszáj lenne. A fidesz meg gondolom fizet ezért nekik ha van egy kis esze. Vagy Sorosék fizetnek ezért és a 2 maradék emeszempé meg elégedett a pár parlamenti hellyel.

Végül is fütenek ott, van rosszabb, pl. van akinek dolgozni kell a pézért.

pamut 2016.12.15. 14:11:37

Na, a hazaáruló orbánmaffia nem tud mindenkit teljesen megtörni és felmosóronggyá zülleszteni...

Az egyik legmocskosabb, rágalmazásra specializált szennyTV-jük, a kurucinfós szintet sikerrel becélzó TV2 egyik arca már nem vállalja tovább hogy az oráni hazudozást vele mondassák ki:

hvg.hu/itthon/20161215_Pachmann_Peter_otthagyja_a_Tenyeket_GiroSzasz_exe_a_Tv2hoz_tart

"Pachmann Péter otthagyja a Tényeket"

Látjátok orbánspiclik, van választás. csak ahhoz gerinc kéne, nektek meg nincs.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.15. 14:17:53

@pamut:

Már csak az a kérdés, hogy Soros bérenc RTL-es tetvek mikor kezdenek felmondani ...

Avagy a ballib szarháziak bőre minden aljas hírhamísítást elvisel ?

conchita wurst 2016.12.15. 14:20:33

Juhász Péter interneten közzétett nyilatkozatában valótlanul állította, hogy Rogán Antal Dubajban járt – derült ki a Fővárosi Törvényszék hétfői ítéletéből, így a 444.hu-nak, a Népszavának és az Indexnek helyreigazítást kell közzétennie. Eddig Juhász Péterrel összefüggésben Rogán Antal és Belváros- Lipótváros Önkormányzata összesen 20 darab sajtó- és 2 darab személyiségi jogi pert nyert meg.

pamut 2016.12.15. 14:24:36

@Ballib cenzúrázók réme 19:
annyira vicces látni hogy betegesen GYÁVA vagy reagálni minden egyes szégyenetekre és rohadék rablásotokra :D szinte reszketsz a félelemtől, és félelmedben gyorsan gyurcsányozol, egyszerű vagy mint a faék :D

ja és ugye hogy mondtam én hogy neked fáj amikor szembesülsz vele hogy vannak nálad különb emberek :)

milyen érzés, hogy te rongy vagy, más meg nem hagyta hogy hazug rongyot csináljon belőle Orbán?

pamut 2016.12.15. 14:31:53

@conchita wurst:

erről miért "felejtesz" el beszámolni, csak fideszes vagy ?:D

index.hu/kultur/media/2016/12/13/juhasz_peter_12_pert_nyert_a_tv2_ellen/

"Juhász Péter 12 pert nyert a TV2 ellen"

Érdekel még pár további lebukás csak az elmúlt hetekből, amit az orbáni mocskos patkány hazug szennymédia hozott le és már fel is sült vele?

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.15. 14:38:17

@Sexual Harassment Panda: mondjuk en ott elek...
oda migraltam orbanek elol, bar inkabb a hozzad hasonlo tomeges fertozes miatt:-)

es kepzeld el, sehonnan nem vagyunnk kitiltva.

conchita wurst 2016.12.15. 14:45:15

@Sipi [CH]: fura hogy a fidesz minden követségen (is) fölényesen nyert 2014ben is, meg most októberben is....ki érti ezt

Én is külföldön dolgozom sok magyarral mind fideszes...mint otthon.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.15. 14:45:22

@Sexual Harassment Panda: nem mosom ossze

egyszeruen nincs kulkonbseg. kozted es egy menekult kozott van, mert amig te ujjongo csinovnyikja vagy egy (fel)diktaturanak, addig o a menekultje. a menekultek a hozzaatok hasonlok aldozatai es azert jonnek euroipaba, mert itt kevesebb van beloletek, mondhatni, alacsonyabb a bunko-barbar-mutato:-)

tudod, civilizalt ember pont leszarja azt, hogy milyen indokok menten vagy ilyen emvbertelen nyilas-avos zabigyerek. a lenyeg az, ahogy viselkedsz. ha nem tudsz a sajat felelmeiddel megkuzdeni es attol allat leszel, az senkit nem erdekel, mert allat vagy es kesz.

mas erzo, lelegzo embereknek akarsz rosszat. gratulalok:-)

es nem erdekel a nemzeti dumad, nem erdekel, hog be vagy szarva, hogy elveszik a munadat, nem erdekelnek a kifogasok. barbar vagy es kesz.

NBarbieReloaded 2016.12.15. 14:46:31

@Sipi [CH]: En meg gyurcsi idejebe, na bumm.
Akkor mondjam en is azt, hogy gyurcsiek elol migraltam meg a hozzad hasonlok miatt?

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.15. 14:48:27

@NBarbieReloaded: en a tavozasomat konkretan a kormany osszeteteletol tettem fuggove.

NBarbieReloaded 2016.12.15. 14:56:40

@Sipi [CH]: Mar megint ez a feligazsagok es hazugsagok osszemosasa, cask hogy a ballib mantrat kinkeservesen meg tudjatok vedeni.
Tehat akkor azt mondod, hogy egy orbanista tulajdonkepp ugyanaz, mint egy ISIS tag, jol ertem? Biztos nem, mert ennyire idiota senki nem lehet, hogy ilyenekre celozgasson. Vagy megis?

Masik, a "mas erzo, lelegzo embereknek akarsz rosszat".
Szintiszta hazugsag. Senki nem akar rosszat nekik, senki nem mondja, hogy haljon ehen vagy fulladjon bele a tengerbe.
Boldoguljon, a sajat kulturkoreben es ne higyje, hogy Europaba menni neki Allah adta joga, mert nem az. Es kulonosen ne higyje, hogy a celja eleresehez barmi joga van eroszakoskodni.

Masreszt, ha visszanezem a hszeid, vajon talalok olyat, amiben a menekultek elol a kapuikat bezaro muszlim orszagokat, azok lakoit es vallasat gyalazod? Vagy talalok olyat, ahol izraelt, annak lakoit es vallasat gyalazod, ahol szimplan lelovik az illegalis hataratlepot (neha meg a nem illegalist is), nem bajlodnak a kerdesekkel, rogton repul a golyo? Hmm? Lesz ilyen?
Koltoi kerdes, mindketten tudjuk a valaszt, ilyen a ballib kettos merce...

NBarbieReloaded 2016.12.15. 14:57:46

@Sipi [CH]: "en a tavozasomat konkretan a kormany osszeteteletol tettem fuggove"
Pontosabban?

konrada 2016.12.15. 14:57:50

@Sipi [CH]:
...no legalább valaki, aki be meri vallani, hogy a létét meghatározza a kormány szinezete...

...biztos hogy sokan lesznek majd akkor is, akik azért mennek majd el, mert vége lesz a kurzusuknak, de bevallani nem lesznek ilyen bátrak.
Elismerésem...

conchita wurst 2016.12.15. 14:57:54

@Sipi [CH]: hehe, nem, ti nyertetek...csak aztán meglegyen 2018ra az 5%os küszöb

Sexual Harassment Panda 2016.12.15. 14:58:20

@Sipi [CH]: "hozzaatok hasonlok aldozatai es azert jonnek euroipaba, mert itt kevesebb van beloletek, mondhatni, alacsonyabb a bunko-barbar-mutato:-)"
???!!wwtf???
Én miért is vagyok a fidesz kiszolgálója?
A menekülteknek a bevándorlókhoz semmi köze.
Hiába îrod le 100x.
A többi baromságodat nem tudom értrlmezni.
Mindezt ideböfögöd egy olyan országból, ahol a legjeményebb mdnekültügyi szabályok vannak.
Lol

Sexual Harassment Panda 2016.12.15. 14:59:44

@Sipi [CH]: "mas erzo, lelegzo embereknek akarsz rosszat. gratulalok:-)"

Kinek akarok rosszat?

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.15. 15:01:17

@konrada: "...no legalább valaki, aki be meri vallani, hogy a létét meghatározza a kormány szinezete..."

nem a szinezete, hanem a minosege. egyszeruen ha nem elhetek liberalis demokraciaban, hamar felkelo lesz belolem... ilyen egyszeru ez. nem turom a tekintelyelvu diktaturakat.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.15. 15:03:42

@Sexual Harassment Panda: te csak az egysegsugaru magyarorszagi atlaglakos egy eklatans peldaja vagy, aki annak betegsegnek az egyik virusa aminek orban es kormanya a tunete:-)

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.15. 15:05:26

@Sexual Harassment Panda: a migransoknak. tapsolsz es kejelegsz, hogy kinozzak oket roszkenel, tapsolsz es eljenzel, hogy jogfosztottak es 10 evre lehet itelni valakit olyasvalamiert, amirt 10 eve hosoknek kialtottatok ki huloganokat. tapsolsz es eljenzel, hogy nyomorognak es visszazavarnad oket meghalni.

Sexual Harassment Panda 2016.12.15. 15:07:08

@Sipi [CH]: hol és mikor tapsoltam???
Te veteg vagy?
Menj már a kurva anyádba te geciláda.

Sexual Harassment Panda 2016.12.15. 15:08:17

@Sipi [CH]: te teljesen beteg vagy.
Teljesen abszurd.
Sem fideszes nem vagyok, sem a rendszer kuszolgálója.
érthetetlen ezt miből gondolid.

Sexual Harassment Panda 2016.12.15. 15:09:00

@Sipi [CH]: "kínozzák őket Röszkénèl"
Kik??
Hogy?

Sexual Harassment Panda 2016.12.15. 15:10:10

@Sipi [CH]: "tapsolsz es eljenzel, hogy nyomorognak es visszazavarnad oket meghalni."
Szerbiában meghalnak?

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.15. 15:13:30

@Sexual Harassment Panda: nem erted amit irok, igaz?

kurva PISA kibabralt veled:-)

a rendszer rad epul. rad es a tobbi egysegsugaru serultre, akiket a negativ hivoszavakkal lehet motivalni es manipulalni. a haragora, gyuloletere, az osszeferhetetlensegre, az illiberalis gondolkodasra, a rasszizmusra, az intoleranciara es a legnagyobb varazslora, a felelemre.. akkor is kiszolgalod a rendszert, ha nem vagy a fidesz szavazoja, ahogy az ellenzek is tobbnyire kiszolgalja a fidesz rendszeret, hiszen pontosan ugyanazt a notat fujja az ellenzek is amit a fidesz, csak halkabban es gyengebben.

Sexual Harassment Panda 2016.12.15. 15:15:34

@Sipi [CH]: mi a kurva anyádért épülne rám??
Nem figod fel hogy 10 éve nem élek Magyarorszàgon, ès sosem szavaztam a fideszre?
Vádaskodsz, fröcsögsz, a nagy liberális tolerancia nevében.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.15. 15:16:57

@Sexual Harassment Panda: a magyar rendorok/hatarorok/onkentesek.

ok kinozzak oket.

ha esetleg olvasnad az et, hb es tasz jelenteseket, akkor tudnad.

Sexual Harassment Panda 2016.12.15. 15:17:15

@Sipi [CH]: "ha nem vagy a fidesz szavazoja, ahogy az ellenzek is tobbnyire kiszolgalja a fidesz rendszere"
Ja hogy gyakorlatilag mindenki a fidesz kiszolgálója, ezt nem tudtam.
További szép napot, kurvaanyád

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.15. 15:18:06

@Sexual Harassment Panda: ""kínozzák őket Röszkénèl"
Kik??
Hogy?"

orbán csicskái.

Úgy,, hogy napi 15 kérelmet vesznek át, és míg várakoznak, nagyon szar körülményeket kényszerítenek rájuk.

Sexual Harassment Panda 2016.12.15. 15:18:40

@Sipi [CH]: mivel?
Hogy nem lehet egy országhatárt csak úgy átlépni papírok nélkül?
Hogy nem mi vagyunk az első, harmadik biztonságos ország?
Buzievagy?

Sexual Harassment Panda 2016.12.15. 15:19:33

@a gyűlölködő uszítás eredménye; egy rendőr meghalt:
Naés?
Nem lehet mindenkit beengedni.
te is tudod hogy ez lehetetlen.

konrada 2016.12.15. 15:19:47

@a gyűlölködő uszítás eredménye; egy rendőr meghalt:
Azt mondod el veszik a kedvét szegényeknek attól, hogy erre menjenek át?
...ez azért elég szörnyű!

Miért nem próbálkoznak a horvát határon???

Sexual Harassment Panda 2016.12.15. 15:20:54

@konrada: egyenesen a bangladesi/magyar határról jöttek!

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.15. 15:22:49

@Sexual Harassment Panda: de ahogy a felfogokepssegedet elnezem, a magyar oktatas eros lenyomatot hagyott rajtad:-)

sehol nem allitottam, hogy a fideszre szavaztal. azt allitottam, hogy a hozzad hasonlo szociopatal eltetik az ilyen rendszereket, mint pl a fidesze, vagy rakosie, vagy szalasie volt.

szepen iranyba allitanak, ramutatnak valakire, hogy "ELLENSEG!", azt megy a golem gondolkodas nelkul, igaz?:-)

gondolom az empatia hianya okozhatja ezt, altalaban az szokta, amikor nem tudod belerezni magad egy menekult helyzetebe. nem tudod - vagy nem akarod - elkepzelni, milyen lehet eljonni egy helyrol ahol folyamatosan lonek es eletveszelyben vagy, vandorolni kokori korulmenyek kozott tobbezer km-t, mert semmi masra nem vagysz, mint nyugalomra, bekere es megelhetesre.

Sexual Harassment Panda 2016.12.15. 15:25:15

@Sipi [CH]: a menekültek 80%-a nem menekült.
Nem ni vagyunk az első biztonsàgos 3.ország, onnantól kezdve meg ndm menekült.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.15. 15:26:01

@NBarbieReloaded: " es ne higyje, hogy Europaba menni neki Allah adta joga"

onnantol, hogy embernek szulettet joga europaba menni.
szoval ne hidd, hogy jogodban all barkinek is a szabad koltozeshez es letelepedeshez valo jogat korlatoznod. NEKED nincs jogod megakadalyozni. es a magyar kormanynak sincs joga. meg is lesz ennek majd a bojtje. persze, ti fogjatok megszopni, nem orbanek, dehat orbanek miattatok vannak hatalmon, ergo a felelosseg pontosan a megfelelo fejekre fog visszahullani:-)

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.15. 15:26:59

@Sexual Harassment Panda: te?
senkire. ahhoz nem vagy eleg okos, hogy ellenseget krealj, de fikazonak eleg jo vagy:-)

Sexual Harassment Panda 2016.12.15. 15:27:54

@Sipi [CH]: nem, nincs joga.
Teljesíten8 kell bizonyos feltételeket.
Ez nem így működik hogy várki várhova mehet csak úgy .
Nonszensz

NBarbieReloaded 2016.12.15. 15:28:30

@Sipi [CH]: Jaaa, hogy mindenki egysegsugaru hulye, aki nem te vagy, a felvilagosult ajropai liberalis. Na ne nevettesd ki magad. :DD

"a migransoknak. tapsolsz es kejelegsz, hogy kinozzak oket roszkenel, tapsolsz es eljenzel, hogy jogfosztottak es 10 evre lehet itelni valakit olyasvalamiert, amirt 10 eve hosoknek kialtottatok ki huloganokat. tapsolsz es eljenzel, hogy nyomorognak es visszazavarnad oket meghalni."

Az a szep ebben, hogy az osszes undorito, aljas, hazug ballib mantrat elpufogtatod, de azert mindenki mas az egysegsugaru, nem a`m te. :D

Sexual Harassment Panda 2016.12.15. 15:29:06

@Sipi [CH]: kit fikáztam?
Szerintem inkább te fröcsögsz elvakultan.

koala kóla 2016.12.15. 15:30:24

@Sipi [CH]: A menekültek mo-n ugyanolyan elbánást kapnak mint máshol. Csupán nálunk nem ők döntik el hogy menekültek-e hanem a hatályos jogszabályok.

Képzetlen és szegény migrikre meg nincs itt szükség, ahogy svejc sem a képzetlen migrikből gazdagodott meg. Kanada a párezer odatélakoló borsodi cigány miatt az egész vízumrendszerét átalakította pár éve, pedig ott minden cigányra lett volna egy dunántúlnyi terület.

Ausztrália, Új Zséland, Kanada nem fogad büdösöket, egyáltalán, európában meg már csak ott ahonnan még nem baszták ki a ballibeket.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2016.12.15. 15:33:06

@Sexual Harassment Panda: ertem en, yh ogy neked a menekult az mar nem ember es a menekulteket fikazni az nem ugyanaz, de ez csak a te fejedben van igy, a valosagban egy talalomra kivalasztott menekultnek es egy talalomra kivalasztott forumozo Pandanak pontosan ugyanannyi joga van es pontosan ugyanannyit er a bore.

Sexual Harassment Panda 2016.12.15. 15:35:03

@Sipi [CH]: nem.
Tévedsz.
Az a menekült, aki negkapra a menekültstátuszt az első biztonsàgos országban.
Szó sincs arról hogy te választod ki hol szeretnél menekült lenni .
Abszurd hülyeség amit beszélsz.

NBarbieReloaded 2016.12.15. 15:38:07

@Sipi [CH]: "onnantol, hogy embernek szulettet joga europaba menni. "

Ostoba, rozsaszin ballib alom. Onnantol, hogy europat nem egy, hanem sok orszag alkotja, ezeknek mind kulon hatara van, onnantol te hisztizhetsz, ahogy akarsz, minden orszag torvenye pontosan szabalyozza, hogy ki, mikor es miert lephet vagy nem lephet be.
Az elet minden teruletet, minden orszagban, torvenyek szabalyozzak, nem veletlenul. Igy te kergethetsz ilyen szep nihilista almokat, de ha nem valosulnak meg, akkor leszel szives nem mindenki mast hulyezni, csak magadat.
Remelem ebbol felfogtad, hogy nem EN toltom meg az illegalis bevandorlonak, hogy belepjen, hanem MO es mas orszagok torvenyei, amiket nem veletlenul hoztak. Vagy nem tudom hogy gondolod, minden orszag hatarat toroljuk el, mindenki mehet ahova akar? Na ne viccelj.
Akkor en meg holnaptol szaud-arabiai allampolgar akarok lenni es munka nelkul havi millios gazsit kapni. Nem tehetem? Hat, hogy ezek a szaud-arabiaiak mekkora nacinyilasrasszistak. (remelem erted az ironiat).

A szanalmas altalanositasod is feldughatod magadnak ("orbanek miattatok vannak hatalmon"), csak ennyire futja, mikor ervelni kene?

Chris Lamb 2016.12.15. 15:44:23

@Sipi [CH]: A muszlimok nem emberek hanem állatok. Akiknek nincs joga élve eljutni Európába csak esetleg hullazsákban. Ti liberelális szarkeverők ha ennyire szeretitek őket menjetek oda. De ne segítsétek a patkányok beözönlését!

koala kóla 2016.12.15. 15:44:48

@Sipi [CH]: 'szoval ne hidd, hogy jogodban all barkinek is a szabad koltozeshez es letelepedeshez valo jogat korlatoznod.'

-ilyen jog nincs, mint ahogy olyan jog sincs hogy én odamenjek hozzád rádrúgjam az ajtót és beköltözzek a nappalidba.

NBarbieReloaded 2016.12.15. 16:06:45

@Sexual Harassment Panda: Nem picit. Lattam mar par elvakult vadliberalist, nonszensz ostobasagokat hangoztatva, de ez nem semmi.

NBarbieReloaded 2016.12.15. 16:48:02

@Sexual Harassment Panda: Ja, raneztem a hozzaszolasaira, egy masik blogban epp gyurcsi oszodi beszedet mentegeti, ugy beallitva, hogy a hulye tobbseg nem ertette meg a nagy genius uzenetet. Aham.
Tehat egy gyurcsanyista szelsoseges liberalis, igy mar vilagos. Valahogy nem lepodtem meg. :)

Sexual Harassment Panda 2016.12.15. 16:56:43

@NBarbieReloaded: hol, melyik blogban?
Szeretném elolvasni!
Orvosi hülye az emberünk!

NBarbieReloaded 2016.12.15. 17:03:02

@Sexual Harassment Panda:

B1 BLOGCSALÁD Hoffmann Rózsa nem lát katasztrófát: Bibliából mi nyernénk
Sipi [CH] 2016.12.14 11:42:54

NBarbieReloaded 2016.12.15. 17:23:05

@Sexual Harassment Panda: Sirok. :D
Par hozzaszolassal lentebb, ez a fookos szellibsi, akinek minden hozzaszolasabol kihallatszik valami homalyos alapu felsobbrendusegi tudat es merhetetlen nagykepuseg, na o lenyegeben elismeri, hogy 2014-ben a ballibakra szavazott (mszp vagy gyurcsi).
Ez azert remelem megvan. :DD Tehat Sipike svejcbol, a szokasos (alaptalan) liberalis nagykepusegevel, kb minden hozzaszolasaban gyalazza orbant es a ra szavazokat (hozzateszem teljes joggal), majd nagy buszken megy, utazik 2100 kilometert es szavaz a masik tolvaj partra. O, a tevedhetetlen bolcs. Mert nem latja, hogy ezzel felkop, majd alaall es meg hirdeti is, hogy milyen jo is szembekopni magat.
Kesz, sikitok a rohogestol. :D

Leylandi 2016.12.15. 18:56:54

@pamut: "ennyire gyűlöld a magyarokat bazdmeg te rohadék hazaáruló hogy kiállsz a magyarellenes maffia mellé?"

Ne terelj, mocskos libsibérenc, te gyűlölöd a magyarokat, Soros apáddal együtt, csak azt hiszed, a többiek elvesztették a fonalat, és elfelejtik.
A MAGYAR nem felejt! Nektek se, libsi sorosbérenc férgek!

" mi van fideszkomcsi, fáj az igazság, már cenzúrázni akarsz?"

Mocskos hazug kis féreg vagy te, libsiköcsög, pont ti cenzúráztok, jelentetek fel mindenkit, aki nem a ti mantrátokat fújja. Azt hiszed, ezt is elfelejtjük? Anyádpicsája. Csak ennyi, te köcsög:-)
Na ugass még... mást úgyse tehetsz a három karika parizeredért ott az alagsorban:-) Én itt vagyok, megtehetem, hogy szórakozásból írok, bármikor és annyit, amennyihez kedvem van, te meg ott lenn güzülsz éhbérért, és ez így is marad, mert érettségi nélkül mindig csak egy csicska maradsz, hergeled magad, megy fel a vérnyomásod, és rágod a rácsot.
Na pusszantás, kis buzi:-) A mai nap is egy szög volt a koporsódba:-)

Leylandi 2016.12.15. 18:58:50

@NBarbieReloaded: " Tehat Sipike svejcbol"

Pontosítsunk! Sipike a 12. ker. Svájci útról.
Ott szedi az üres üvegeket...

1ghost 2016.12.15. 19:45:42

@Leylandi:

Te izé, te leylandi fiam! Amúgy te mi a retkes kurva apád faszáról beszélsz?

Mikor lövik már dunába a libbantakat ? 2016.12.15. 19:45:44

@Chris Lamb: "A muszlimok nem emberek hanem állatok. Akiknek nincs joga élve eljutni Európába csak esetleg hullazsákban."

Pontosan. Orbannak mostamar azert kene kuzdenie, hogy az Unio alaptorvenyenek elso soraiban is ez szerepeljen. Hogy : A muszlimok NEM EMBEREK, NINCSENNEK EMBERI JOGAIK.

pamut 2016.12.15. 22:54:30

@Leylandi: :DDD
téged csak szánni lehet, te szerencsétlen....

Chris Lamb 2016.12.18. 14:59:24

@pamut: szia libsi féreg. Szerintem te és a patkány fajtátok nagyobb fajgyülölő. Ki szokta az ország miniszterelnökét le cigányozni? Ti ballibsi férgek. Miután a demokrácia őshazájában (USA) is új szelek fújnak, jó lenne a szaros pofátokat befogni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.18. 15:54:28

@Chris Lamb: "Ki szokta az ország miniszterelnökét le cigányozni?"

Nyilván a gyűlölködő rasszista szélsőjobbos pártok, a fideSS vagy a jobbik szekértolói.

Lehet, hogy van cigány őse, nemtom, de nem is érdekel, attól nem lesz jobb vagy rosszabb. Sokkal jobban illenek rá a hazaáruló és tolvaj jelzők.

Mini szterelnök, Bonsai Duce... Most olvasom, hogy zsírpubi... hát igen...

Chris Lamb 2016.12.18. 16:09:03

@a gyűlölködő uszítás eredménye; egy rendőr meghalt: A Klub Rádió + ATV betelefonálós műsorok nézői hallgatói nézői.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.18. 17:13:54

@Chris Lamb: Hát nemtom, nehezen hiszem. Azokat nem hallgatom, te biztos jobban tudod...

De azt tudom, hogy szélsőjobbra jellemző a gyűlölködő uszítás, rasszimus.

pamut 2016.12.18. 23:46:08

@Chris Lamb:
darab szar létedre egész ügyesen tudsz gépelni ;)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.12.19. 08:55:14

@Chris Lamb:

Én konkrétan igen sok ballibsi kommentelőtől szoktam olvasni, hogy "cigányorbán" és hasonlók. Többször meg is jegyeztem már, milyen vicces, hogy az intolerancia és a diszkrimináció esküdt ellenségei semmi kivetnivalót nem látnak Orbán lecigányozásában, miközben ezerrel nácizzák és rasszistázzák a migráncsokat elutasítókat.

Chris Lamb 2016.12.19. 10:34:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Vagy emlékezzünk Szigetvári Viktorra aki kijelentette hogy azért kellenek a migránsok, mert a cigányok nem hajlandóak dolgozni. Mi ez ha nem rasszista általánosítás? A baloldali pártok ugyanúgy csak manipulálható rétegnek tekintik őket. Azaz szívből utálják őket, nem csak a szélsőjobb.

Chris Lamb 2016.12.19. 11:07:08

@pamut: Tévedni emberi dolog mondta a sün és lemászott a drótkeféről. Két hibát is elkövettem. 1. Elgépeltem a hozzászólásokat. Tudod csak az hibázik aki dolgozik. 2. Lementem kutyába. Azaz a beszólásra beszólással válaszoltam. 3.Fölösleges azzal vitatkozni aki nem fogja fel agyilag milyen káros Európára a muszlim invázió. Kertész Imre Nobel díjas zsidó író felfogta és megírta. Ő is faszista? 4. Nyugat Európának vége. De a beözönlő muszlimok megtanulják hogy foglalod el a k. anyádat és nem Kelet Európát és azon belül Magyarországot. Ezért kell velük úgy tenni ahogy tesznek a kerítésnél. Hogy rádöbbenjenek nem szívesen látott vendégek.

pamut 2016.12.19. 12:05:57

@Chris Lamb: te tényleg le,mentél kutyába. már jó rég, és úgy is maradtál. az hogy rámöntöd az amúgy totálisan sztereotip mániáid csak a beszűkült együgyű tudatodat minősíti.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.12.19. 12:37:38

@Chris Lamb:

"Vagy emlékezzünk Szigetvári Viktorra aki kijelentette hogy azért kellenek a migránsok, mert a cigányok nem hajlandóak dolgozni."

Szigetvári Viktor egy rossz vicc, egy nonperson.

Annyi azonban sajnos igaz, hogy a cigányok jelentős része valóban nem hajlandó dolgozni. Tisztában vagyok persze azzal, hogy sok helyen nincs számukra munkalehetőség. A cocizmusban annyi jó legalább volt, hogy a cigánynak is kellett dolgoznia, még ha csak alibi munkát végzett is, és megtanulta, hogy munka nélkül nincs pénz.

Ám épp saját tapasztalatból mondom, hogy sokan egyszerűen nem hajlandók a munkára. Az egyik négygyerekes cigány család panaszkodik nekem, hogy a szemét Orbán nem ad nekik elég segélyt (több mint havi százezret kapnak a 4 gyerek után), és hogy Németországban élő rokona átszámítva havi közel egymillió forintot és szociális lakást kap a német államtól úgy, hogy "természetesen" nem dolgozik.

A faluban, ahol lakunk, él jópár cigány család is. KIVÉTEL NÉLKÜL mind a gyerekek után járó családi segélyből él. A minimum a 4 gyerek, ebból már szép segély összejön.

De van még jobb is. A község ingyenes tűzifával segíti a rászorulókat. 3m3 tűzifát (ennek értéke kb. 60 ezer Ft) kap ingyen minden olyan család, ahol az egy főre eső jövedelem nem éri el a legkisebb öregségi nyugdíj másfélszeresét, kb. 43 ezer forintot. A faluban az összes cigány megkapja ezt a segélyt, hiszen vagy nem dolgoznak, vagy napi bejelentéses alkalmi munkát végeznek, amiből nem lesz papíron kimutatható jövedelem; a magyarok közül egy sem. Vagyis aki nem dolgozik, az megkapja a téli tüzelő több mint felét, aki dolgozik, az pedig fizessen érte - amellett, hogy nyilvánvalóan a dologtalanok ingyenes fáját is az ő adójából fizeti az önkormányzat.

OK, tudom, igen nehéz hitelesen kideríteni, ki a valódi rászoruló és ki az, aki a munkakerülés miatt él szegénységben. Pedig kellene valami módszer, mert a dolgozó magyarság egyre nehezebben tudja eltartani a csak gyerekcsinálásból élő - és egyre növekvő számú - cigányságot. Ha ehhez hozzáveszed azt is, hogy közel 600 ezer magyar már Nyugat-Európában dolgozik, akkor szinte kilátástalan a helyzet. Tudom, te utálod Orbánt - mondjuk én sem igazán kedvelem -, de azt talán belátod, hogy ez nem a Fidesz vagy Orbán rossz politikájának eredménye, mert egyrészt más kelet-európai volt cocista országból is tömegesen mennek az emberek dolgozni Ny.-Európába, másrészt eddig még sehol senki nem talált ki működő módszert a cigányok munkára szoktatására és integrálására.

És akkor ennek tetejébe kinek kellenek még a migránsok is?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.19. 14:01:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "még sehol senki nem talált ki működő módszert a cigányok munkára szoktatására és integrálására."

Máshol nem tudom. De az tudom, hogy itt ellopták a cigányok felzárkóztatására szánt kicsike pénzt is. Mondjuk ennek a fényében fura azon vergődni, hogy nem sikerül a felzárkóztatásuk. Isteni csoda lenne, ha így sikerülne, és rögtön belépnék a KDNP-be.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.12.19. 14:08:34

@a gyűlölködő uszítás eredménye; egy rendőr meghalt:

Kik is lopták el? Csak nem Farkas Flórián és cigány haverjai?

De mégis, Németországban, Franciaországban és egyéb országokban kik lopták el a cigányok felzárkóztatására szánt pénzt?

"Máshol nem tudom."

Dehogynem tudod. Csak tagadod, mert akkor el kellene ismerned, hogy nem Orbán hibájából nem sikerül a cigányok integrálása.

Chris Lamb 2016.12.19. 14:51:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Orbánt nem utálom (nem vagyok a rajongója) csak a stadion építési mániájától mászok a falra. A cigányság helyzete a rendszer váltás óta el van kurva de nagyon. Csak radikális módszerekkel. 1.18 éven aluli személy szül gyereket annak semmi segély nem jár. Gyereket elvenni tőle. 2. Nem jár segély ha a gyereket nem járatja óvodába, iskolába. 3. Ha nem igazolja hogy 1 évben nincs meg az X nap munka viszony, nem jár segély. 4.Ne járjon annak semmilyen jutattás ha a kérelmező büntetett előéletű. 5. Bevezetni valaki minnél többször kerül börtönbe annál nagyobb büntetést kap
15 évet akár egy sima lopásért. Azaz ha szép szóval nem megy, menjen erővel. És a munkáról annyit, hogy itt a fővárosban dolgoznak a cigányok. Erre jó példa hogy egy nem cigány nő elpanaszolta hogy másfél éve nincs munkája. (főváros) Amikor hirtelen mutattam neki egy takarítói állást, majdnem "meglincselt" hogy mit képzelek én hogy ő diplomával takarítónőnek megy. Szóval mindkét oldalon vannak kummantók. ☺

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.19. 15:09:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Kik is lopták el? Csak nem Farkas Flórián"

Igen, asszem az orbán haverja lopta el. Mindegy, az lopta el, akinek orbán megengedte. A tolvajlás nem cigány jellegzetesség, annyit senki nem lopott még amennyit a fideSS. Tarsoly Csaba se cigány, loptak annyit a cigányok az utóbbi 600 évben összesen?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.12.19. 15:26:04

@a gyűlölködő uszítás eredménye; egy rendőr meghalt:

"A tolvajlás nem cigány jellegzetesség"

Írtam ilyet valahol? Elég ócska ősi román szokás a szalmabábharc, igazán mellőzhetnéd.

@Chris Lamb:

"Szóval mindkét oldalon vannak kummantók."

Így igaz. Mondjuk a diplomás nőt valamennyire megértem, még a munkaközvetítőnél sem kell elfogadnia mélyen a képzettsége alatt lévő munkát. Másrészt persze nem esik le az aranygyűrű az ujjáról, ha elmegy takarítani. Aki igazán akar dolgozni, az - legalábbis Budapesten és a nagyobb városokban - talál munkát. Vidéken, kisfalvakban már nem igazán.

"Nem jár segély ha a gyereket nem járatja óvodába, iskolába."

Azt hiszem, ez már ma is így van, bár abszolút biztos nem vagyok benne.

"Ha nem igazolja hogy 1 évben nincs meg az X nap munka viszony, nem jár segély."

Jogos, csak ez sajnos kib...ás azokkal szemben, akik VALÓBAN nem találnak munkát, és a közmunkában sem tudnak részt venni.

"Ne járjon annak semmilyen jutattás ha a kérelmező büntetett előéletű."

Ezen felül elvenni tőle a gyereket. Persze itt az a nehézség, hogy többnyire a férfi a büntetett előéletű, az anya nem az, így problémás lehet a végrehajtás.

Én is ismerek itt a szomszéd tanyán olyan cigány családot, ahol a férfi 5+ évet ült börtönben, most épp szabadlábon van, de semmit nem dolgozik. A feleség sem dolgozik - igaz, a két pici gyerek miatt még nem is tehetné -, így az egész kiscsalád a gyerekek után járó segélyből él. A környezetükban több 20 éb körüli nő már prostitúcióból él, és a két kicsi lányra is vélhetően ez a jövó vár. Ami nagy kár, mert aranyos, értelmes, kedves kislányok, szebb sorsot érdemelnének.

"Csak radikális módszerekkel."

El tudod képzelni, milyen világra szóló botrányt kiáltanának a megélhetési és egyéb "jogvédők", ha ez megvalósulna? Pedig sajnos más lehetőséget én sem látok.

Természetesen mindaz, amit leírtam, magyar családokban is előfordul, csak hát kisebb arányban.

Chris Lamb 2016.12.19. 15:26:57

@a gyűlölködő uszítás eredménye; egy rendőr meghalt: Tudod az átlag embert a nagy lopások annyira nem érintik. A Quaestorba nem volt kötelező betenni a pénzt. Csak sajnos sokan bedőltek az igéreteknek. :( Mig egy cigány meglop, kirabol az érzékenyebben érint mert azt nehezebb ellerülni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.19. 15:35:59

@Chris Lamb: "Mig egy cigány meglop, kirabol az érzékenyebben érint mert azt nehezebb ellerülni."

A Questor károsultak részleges kártalanítást kapnak a TE pénzedből. Nem tudod elkerülni.

És az ellopott pénz a te országod gazdaságából hiányzik.

Gondolkodj már egy picit, mielőtt tollat ragadsz!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.19. 15:38:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "nem Orbán hibájából nem sikerül a cigányok integrálása."

Hát az biztos. Amit meg se próbált, azon nem tudott elhasalni. Talán ez az egy sikeres pontja van az eddigi országlásának. :))

De csask mosdasd híg szarral, hátha tisztább lesz! :))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.12.19. 15:58:20

@a gyűlölködő uszítás eredménye; egy rendőr meghalt:

"De csask mosdasd híg szarral, hátha tisztább lesz! :))"

Te sem lettél tisztább attól, hogy naponta megmártózol benne.
süti beállítások módosítása