B1 blogcsalád



7 érv, miért egyszerre zseniális és gusztustalan, amit a Fidesz a nyugdíjasokkal művel

2016. december 08. - Mr Flynn Rider

A fideszes propagandamédia teljes erővel harsogja, hogy a nyugdíjasok micsoda ajándékot kaptak személyesen Orbán Viktortól; Lázár János és Kósa Lajos össze-vissza beszélnek, hogy a köztisztviselők vagy a postások viszik-e ki az Erzsébet-utalványokat a nyugdíjasoknak. Nem ez az egyetlen baki a történetben, gondoljunk csak arra, hogy elvileg adóznia kell minden nyugdíjasnak az „ajándék” után.

lazar_1.jpg

Nézzünk néhány cifra dolgot ebben az utalvány-ajándék-történetben, ami miatt azt mondjuk: zseniális ötlet, de gusztustalan húzás a Fidesztől az ajándékutalvány osztogatása karácsony előtt: 

1. Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Erzsébet-utalvány miatt, ami 2017-től meg is szűnik. Tehát a gesztus tulajdonképpen az utalványt kibocsájtónak is szól. Sok millióért.  

2. Nyilvánvaló, hogy szavazatvásárlásról van szó, nyilvánvaló, hogy megint tisztességtelen játszmát játszik a Fidesz, mégis a bennünk lévő szociális érzék azt mondatja vannak nyugdíjasok, akiknek az a 10 ezer forint is rohadtul számít. És ez szomorú.

3. Ezzel az aprópénzzel ki lehet szúrni azoknak a szemét, akik komolyan rá vannak szorulva minden fillérre. És akik megint be fogják szavazni a Fideszt a parlamentbe. Mert ők azok, akik a legkevésbé látják a politikai összefüggéseket és az arányokat.

4. Az Átlátszó hívta fel rá a figyelmet, hogy az Erzsébet utalványban való ajándékozás fajlagosan jóval drágább, mint egy egyszeri tízezer forintos rendkívüli nyugdíj-kiegészítés. Ahhoz képest, ha mindent beleszámolunk (közterhekkel, az Erzsébet Utalványfogalmazó díjaival, borítékolással és kézbesítéssel együtt), bő másfélszeres áron, 28 milliárd forint helyett úgy 45 milliárd forintért juttat el azonos értéket a nyugdíjasokhoz.

5. A Fidesznek ez aprópénz, mégis, sok ezer, tízezer szavazat jön be rajta. Mondunk pár hírt az utóbbi két hétből, hogy csak az arányokra gondoljunk:

  • 2,8 millió nyugdíjas kap 10ezer forintot, ez csak kicsivel több, mint az a 15 milliárd forintnyi közpénz, amit Orbán magának és/vagy a vejének utalt. 
  • 353 millió festményekre és műtárgyakra az MNB Értéktár programjában.
  • 13,5 milliárdért rendezték meg Schmidt Máriáék az ’56-os emlékévet, ahol aztán botrányos történelemhamisításba fordult a sztori.
  • Az MNB-nél a fizetéseket min 110%-kal emelik az idén. 

6. Közben a Fidesz ütheti-rúghatja az ellenfeleit, mert azoknak nem jutott az eszébe gusztustalan módon könyöradományokkal szavazatokat vásárolni.

7. Zseniális politikai marketing-fogás az Idősek Tanácsától Kusovszky Imréné szerepeltetése a propaganda-médiában (TV2, M1), aki a maga kis egyszerű módján, a nyugdíjasok nyelvén mondja el, miért jó a nyugdíjasoknak.

 

Egyszóval, ha leszámítjuk a tökölést a postások kontra köztisztviselők-ügyben, a Fidesznél már megint előálltak egy szuper, de annál gusztustalanabb történettel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5312033507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amamoca 2016.12.08. 17:06:26

Az Úgynevezett Idősek Tanácsa szerepelt le a legjobban! Semmit sem tudnak a nyugdíjasokról ! Az Ő szégyenük!
Mindenki örül a "talált " pénznek,"utálványnak".
Nem volna szabad hülyére venni bennünket idős embereket.
Esetleg hosszú távon/választás/ még kedvezőtlenül is elsülhet ez az "ajándék"
Bár van ennél rosszabb is. Vagy ennyit /sem érünk ?! 2.8 millió nyugdíjas.......szavazat.

Jakab.gipsz 2016.12.08. 21:11:09

Ne vitassuk el a kezdeményezés tisztességes szándékát.

Első sorban a kis összegű nyugdíjból gazdálkodók számára jelent segítséget, és még is 1/3 dunai híd árát adja a kormány, az más kérdés, hogy lehetett volna ügyesebben is elegánsabban is levezényelni.
De hisztérikus támadásokat generálni mi végre és ki ellen.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.08. 23:10:04

@Jakab.gipsz: "Ne vitassuk el a kezdeményezés tisztességes szándékát."

Hát ha azt feltételezem, hogy tisztességesek, akkor kiderül, hogy alkalmatlanok, és az mégnagyobb baj. Adhattak volna minden nyugdíjhoz tízezer forintot, és egy fillér plsz pénzbe nem került volna, így viszont a semmire eltapsoltak 15 milliárdot.

Arthur Bloch 2016.12.09. 05:27:57

@Jakab.gipsz: "Jóhiszeműség" gipsz jakab a neved! Ez semmi más,mint a legszegényebb köznép kilóra történő megvásárlási kísérlete! Sajna ez megint bejöhet nekik....

2016.12.09. 05:30:56

Telik a 27% ÁFÁ-ból!
ANTALFFY Tibor Van-e jövőnk? MEK. Könyvtárban teljes szöveg!

A mindenkori kormány és a mindenkori ellenzéke szemforgató módon beszél a költségvetési hiányról, a gazdaság visszaeséséről vagy éppen fellendüléséről, árbefagyasztásról, privatizálásról és persze csűrik-csavarják a mondatokat ide meg oda. Csak a pimasz valóságról nem esik egyetlen szó sem, arról, hogy sok esetben a költségvetés 90 százalékát egyszerűen ellopják. Megismétlem, 90 százalékát. Az ország népéről lerabolt adó kilencven százaléka magán zsebekbe vándorol és csak tíz százaléka fordítódik országépítésre. Nem csoda, hogy a száz éve épített Budapest ránk rohad. Nem csoda, hogy a falvak fejlődése nem egy helyben topog, hanem egyenesen visszafelé halad.

1bitang 2016.12.09. 08:10:59

A fidesz mindent zseniálisan gusztustalanul csinál.

Csaba Szikora 2016.12.09. 08:47:06

Senki nem akadályozta gyuriferit annak idején hogy ezeket a gesztusokat megtegye.Kérdem én:neki miért nem jutott eszébe?
Fontosabb volt Sukoró,meg a BKV-be pumpálni a milliárdokat amit onnan talicskán toltak ki.

László Knapp 2016.12.09. 08:57:23

SEM A TÉNY, SEM A FORMA, NEM MÉLTÓ A NYUGDÍJASOK SZÁMÁRA .EGY OLYAN VILÁGBAN AMIBE, A MAGYAR EMBEREK MUNKÁJA,NYUGDÍJASAINAK MEGHATÁROZÓ SZERE , SZORGALMA TETTE LEHETŐVÉ A MAI MODERN LEHETŐSÉGEINKET,EGYSZERŰEN ,BECSTELENSÉG.

puszt 2016.12.09. 09:06:16

@Csaba Szikora: "Senki nem akadályozta gyuriferit annak idején hogy ezeket a gesztusokat megtegye"... De, a tisztessége. Vagy, ha Te annyira Orbánhívő vagy, akkor átfogalmazom: Még ő is tudta a minimumot: kirakatból nem lopunk...
Annak is van bája, hogy Te 2016 végén gyuriferizel. Persze mindenkinek állampolgári joga hülyének lenni. :)

puszt 2016.12.09. 09:15:45

@László Knapp: "EGY OLYAN VILÁGBAN AMIBE, A MAGYAR EMBEREK MUNKÁJA,NYUGDÍJASAINAK MEGHATÁROZÓ SZERE , SZORGALMA TETTE LEHETŐVÉ A MAI MODERN LEHETŐSÉGEINKET" Vicces vagy, neked kimaradt a kapun belüli "szorgos" munkanélküliség? Aztán meg kurva nagy modernségben, kurva nagy lehetőségekkel élünk... Maradjunk annyiban, hogy a nyugdíjasok feltehetően végigdolgozták életüket, és nem érdemelnek szerintem sem nyomort. De ne piszkálgassuk a nagygyűléseket, párttag gyűléseket, meg hogy most miféle lehetőségekre és modernségekre szavaznak ők a júdáspénzért, unokáik érdeke ellenére.

puszt 2016.12.09. 09:37:11

@Jakab.gipsz: "1/3 dunai híd árát adja a kormány" még a példád is szerencsétlen. Én pl. semmiféle dunai híd árat nem adnám, (mert szükség van rájuk, legalábbis Széchenyi óta tudhatjuk) De bizony adnám a nyugdíjasoknak a számtalan stadionok árát.

Árpád Mészáros 2016.12.09. 10:15:59

Ezzel a húzással a megcélzott népesség telibe lett trafálva.Orbán se hülye,nagyon jól tudja,hogy ezzel az üveg gyöngyöt a parasztok közé akcióval még nem érte el,hogy rájuk szavazzanak 18-ban,a majdani választáson.Nem is ez volt a cél,hanem,hogy maradjanak otthon a seggükön.Ezt viszont ezzel a húzással el is érte.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2016.12.09. 10:39:27

@Csaba Szikora: Sukoró már lejárt lemez, nem történt semmi törvényellenes (de ha az sikerül, most az is Vajna kaszinója lenne), pontosabban a szándék se volt az (megállapította a bíróság), de nem is valósult meg.

István Tamasi 2016.12.09. 12:00:40

@Csaba Szikora:
Egy akkora zöldmezős projekthez, amelyik annyi új munkahelyet és várható mindenféle új/többel/ adó- és járulékbevételt hozott /volna/ mint "Sukoró" normális országban az állam ingyen adja a telket.

István Tamasi 2016.12.09. 12:05:49

@Jakab.gipsz:
Ez a böskekupon ügy minden csak nem tisztességes.
1. A könyöradomány ürügyén a csúti g..i újabb néphülyítő levelet juttat el a nyugdíjasoknak.
2. A kereskedőnek, akinél elköltik a böskekupont, rövid határidővel be kell fizetni a 27 % világcsúcs ÁFA-t, ki kell fizetnie az áru beszállítóját, fizet 5 %-ot a kupon forgalmazójának és kb 5 hónappal később kapja meg a maradék összeget forintban. Tehát a fitymaszqrmány a kereskedőkkel hitelezteti meg a saját politikai marketingjét.

SMS Taurus 2016.12.09. 12:24:26

Zseniális???? Ugyan mitől? Szimplán olcsó, gátlástalan, közép-ázsiai. Kusovszkyné kb. akkora csodafegyver, mint 2006-ban a négy éve rosszabbul élő Fata Jánosné.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2016.12.10. 00:35:44

orbán diktátor nagyon kihasználja, hogy a nyuggerek a funkcionális analfabéták legnagyobb csoprtját alkotják, a mintegy 3 milliós létszámukkal.
A funkcionális anlafabéták második legnagyobb csoportját a mintegy 1 millió kőbuta fundi fidesz hívő alkotja.
A 3. legnagyobb funkcionálsi analfabéta csoport pedig a 18 év alatti korosztály a majd 30%-os arányával.

Megvan tehát az örökös hatalomban maradásra a kinevelt utánpótlás is. Gránátba van vésve már az ifjúság generációja is.

2016.12.10. 00:44:03

Talán gránitba ...kis butus.

A gránát az más, bár megérdemelnéd azt is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.10. 02:16:02

@nonolet: es o beszel funkcionalis analfabetakrol:)

zenitó 2016.12.10. 04:10:31

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: Elég merész gondolat 3 millió nyugdíjast funkcionális analfabétának bélyegezni. Sőt,mondhatni igazán nagy tahóság.
Lehet,hogy a te szüleid,nagyszüleid valóban azok,bár szerintem még iskola nélkül is több eszük volt mint neked. A másik egymillió fidesz hívőt mind személyesen ismered,ezért van pofád azt állítani,hogy mindegyik "kőbuta"?

megamedve 2016.12.10. 05:25:25

@Csaba Szikora: Ez a sukoró meg BKV már nagyon lejárt téma, ráadásul a mai Nemzeti Geciegyüttműködés Rendszere által ellopott pénzekhez képest egy porszem. Tessék kreatívnak lenni, keress új példákat!

megamedve 2016.12.10. 05:30:41

Igen, a tíz ropi tényleg szép gesztus (lehetne), de sajnos a gecivér nem válik vízzé, ezért sikerült ezt is jól összekenni szarral. Egy egyszerű utalás helyett, nyomjunk már pár milliárdot a strómanoknak is, tudjátok, mi nem vagyunk mohók, de a föle, az jekünk jár.

elemes 2016.12.10. 05:58:10

Most akkor 15 vagy 45 milliárd?

elemes 2016.12.10. 06:02:06

@zenitó:

Merész, de nem alaptalan, sajnos. Nagyon sok ilyen típusú bűncselekmény van (nyugdíjasoknak ajándékot igérő csalók, buszos kiránduláson gagyibemutatón hitelszerződést aláírató csalók, 19 ezer forintot lobogtató csalók stb).

elemes 2016.12.10. 06:03:51

@István Tamasi:

Sukorót azér ne kezdd már magasztalni.

chrisred 2016.12.10. 06:16:24

@Csaba Szikora: Ha éppen gyuriferinek nem is, de voltak ott más demagógok . Hasonló ajándékozásnak köszönhettük az emúttnyócévet:

24.hu/belfold/2002/07/01/juliusban_erkezik_19_ezer/

A parlament döntése után, július végén 19 ezer forintot kapnak kézhez járandóságuk kiegészítéseként a nyugdíjasok és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők. A fejenkénti 19 ezer forintos juttatással a nyugdíjasok azt az összeget kapják viszsza, amit 1999-ben az Orbán-kormány elvett tőlük, hangoztatta a kormányülést követően Csehák Judit egészségügyi, szociális és családügyi miniszter. Közölte: júliustól visszaállítják az - Orbán-kormány által tavaly megszüntetett - méltányossági nyugdíjemelés-rendszert. Az egyszeri nyugdíj-kiegészítés 59,5 milliárd forint költségvetési kiadást jelent.

paveway 2016.12.10. 06:23:55

Elemes: 28 milliárdba kerül a böske és 15-be a kiosztása. Ismét egy hatalmas üzlet az adófizetőknek. Ahelyett, hogy 10 ezerrel megemelték volna a decemberi nyugdíjat és minimális a járulékos költség.

$pi$ 2016.12.10. 06:48:14

Nagyon helyes! Kampányoljatok azzal, hogy ha a cocik lesznek újra hatalmon, akkor nem kap egyetlen nyugdíjas sem extra pénzt! Sőt, a legjobb lenne azzal kampányolni, hogy ti visszaveszitek.

És a rezsicsökkentés eltörlését se feledjétek el!

ggaborx 2016.12.10. 07:10:10

"ajándékot kaptak személyesen Orbán Viktortól"

Nem az ő pénze!
Akkor mégis hogyan?

(amúgy meg az ilyen ügyek kapcsán látszik gyakorlatban, hogy tényleg pont olyan vezetése van a népnek amilyet érdemel)

nick papagiorgo 2016.12.10. 07:19:06

Azért az vicces, hogy bármit is csinál a kormány, ami az embereknek egy kicsit is jó, akkor az "nyilvánvaló szavazatvásárlás" :)

Nem teljesen értem a baloldaliakat, ilyenkor miért nem képesek simán csendben maradni? Miért kell ehhez is ideológiákat gyártani, hogy ez miért ROSSZ? Mi értelme van ennek?

Közben megy az emberek hülyítése, pl. hogy az Erzsébet-utalványt jan1-től nem lehet majd visszaváltani (tehát nem is ér semmit), meg ezek. A blogger kedvenc szava is a "gusztustalan" ill "szavazatvásárlás" - kérdezném, hogy tulajdonképpen mit kellett volna tenni, nem adni egy fillért se, nehogy szavazatvásárlás bűnébe essenek? :)
Mert ugye, ha nem erzsébetutalványt adtak volna, hanem a nyugdíjakat emelik meg, az is "szavazatvásárlás" ugye, akármit dugtál, három :)

Szerintem ez a nagy puffogás kissé kontraproduktív. Jobb lett volna csendben maradni. No mindegy.

paveway 2016.12.10. 07:26:17

Papa, itt nem arról van szó, hogy miért adnak. Az a baj, hogy mikor és hogyan adnak. A választások utáni Karácsonyokra miért nem adtak? És miért kellett belefutniuk ezekbe a pofonokba a böskével? Ahelyett, hogy szimplán egyik hónapban emelt nyugdíjat fizettek volna és tennék ezt minden évben Karácsony előtt. Akkor a szavazatvasarlas szaga is eltűnne és nem ezen csámcsogna az ország. Vajon megint miről akarják elterelni a figyelmet?

Scott Tenorman Must Die 2016.12.10. 07:31:03

@zenitó: ugyan, ez csak a szokásos libsi általánosítás és rasszizmus, amit természetesen nekik lehet. am ő a Tibi! (ex kovi) is, az elmúlt hónapban kétszer is lebukott ezzel

nick papagiorgo 2016.12.10. 07:42:24

@paveway:
"Akkor a szavazatvasarlas szaga is eltűnne és nem ezen csámcsogna az ország. Vajon megint miről akarják elterelni a figyelmet?"

Nem tűnne el. Annak, aki abból él, hogy ezeket lesi, minden szavazatvásárlás, illetve mindig "el akarják terelni a figyelmet valamiről".

Jelzem amúgy, hogy Megyónak a pedagógusbér-emelése is szavazatvásárlás volt ezek szerint (bár akor az önkormányzati választásokra "vett" szavazatokat), illetve Gyurcsánynak a "2008-as ÁFAcsökkentés / választások után visszaemelés" akicóját nem is tudom, minek nevezzem.
Úgyhogy ezek a dolgok mindenütt megvannak ám, nem kell nagyon rácsodálkozni :)

2016.12.10. 08:04:23

@$pi$: tényleg nem érted, vagy kényszeres fideszfan vagy?
A nyugdíjkiegészítés egyszerűbb, olcsóbb. Miért Erzsébet utalvány?
A rezsicsökkentés egy hazugság. Csökkent a világpiaci ár, így olcsóbb lett nálunk is a beszerzése. Csak a hozzávetés miatt megjegyezném, hogy egy angliai lakás és egy magyarországi lakás energiaszámláinak összevetése alapján elmondhatom, Anglia olcsóbb...

2016.12.10. 08:08:22

@nick papagiorgo: nem ezzel van a gond. Az Erzsébet utalvány teszi az egészet elgondolkodtatóvá. Ne feledd, az állam sose a sajátjából ad. Az bizony a te pénzed...tudod, a tiédből én is bőkezű lennék...

2016.12.10. 08:10:26

@Scott Tenorman Must Die: nem tudsz mondani egyetlen indokot sem, hogy egy libsinek mitől lenne kevesebb joga rasszistának lenni, mint egy keresztény jobboldalinak.

1ghost 2016.12.10. 08:34:49

Magyarország olyan faszán teljesít, hogy a fidesznek már erzsébet utalvánnyal próbál szavazatot vásárolni.

De ez nem fog menni. Mert már mindenki kiismerte, ezt a tolvaj, korrupt, sarlatán bandát, s a rohadó narancsból az emberek nem kérnek.

Szabványok 2016.12.10. 08:50:47

@hagyma: Ő csak tréfált. (You know, sútka.)
Te viszont igénytelenül elhagyod az ékezeteket, a nagybetűs mondatkezdést, a mondat végéről a pontot.

odamondó 2016.12.10. 09:17:22

Vagy azon is gondolkodhatnánk, hogy 2.8 millió nyugdíjas egy 9 milliós országban amiből millió már külföldön él...

DFK 2016.12.10. 09:34:39

@László Knapp: a fenét járultak hozzá a jólétünkhöz a mai nyugdíjasok; sokkal inkább romokat hagytak ránk.

Jolka40 2016.12.10. 09:44:12

@odamondó: Fizessék meg rendesen a munkaerőt, akkor nem vándorol ki és itthon adózik! Abból meg telne a nyugdíjakra is! Vagy szerinted a nyugdíjas korhatár felett nincs joga az embereknek ember módjára élni?

$pi$ 2016.12.10. 09:54:42

@paveway: @Könnyen elkaptuk, uram!: "A nyugdíjkiegészítés egyszerűbb, olcsóbb. Miért Erzsébet utalvány?"

Számtalan oka van. :D

"A rezsicsökkentés egy hazugság. Csökkent a világpiaci ár, így olcsóbb lett nálunk is a beszerzése."

Akkor miért kellett éveken keresztül tiltakozni ellene? :D Miért ment a hörgés, hogy nem lesz beruházás és leáll a villamos hálózat? Nem lesz villany, nem lesz gáz? Ez ment, te is toltad? :D

"Csak a hozzávetés miatt megjegyezném, hogy egy angliai lakás és egy magyarországi lakás energiaszámláinak összevetése alapján elmondhatom, Anglia olcsóbb... "

Nem igaz. Itt van pl. a gáz ára:
ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Natural_gas_prices_for_household_consumers,_second_half_2015_(%C2%B9)_(EUR_per_kWh)_YB16.png

itt meg a villany:
ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Electricity_prices_for_household_consumers,_second_half_2015_(%C2%B9)_(EUR_per_kWh)_YB16.png

nem mondasz igazat, lebuktál

$pi$ 2016.12.10. 09:59:08

@Jolka40: "Fizessék meg rendesen a munkaerőt"

Kik, Jolka néni? Nem tetszett észrevenni, hogy kapitalizmus van? :D

Netuddki. 2016.12.10. 10:09:35

"az Idősek Tanácsától Kusovszky Imréné szerepeltetése a propaganda-médiában (TV2, M1), aki a maga kis egyszerű módján, a nyugdíjasok nyelvén mondja el, miért jó a nyugdíjasoknak."

Nemcsak ott, a közpénzből sikkasztott fideszrádióban (kossuth) is szerepeltették egyik reggel. Annyira feltűnően orbánfarturkászott, hogy valahol még meg is jegyeztem ezt.

Netuddki. 2016.12.10. 10:15:35

@nick papagiorgo: Ó, te ostoba, tolvajfideszes mocsok! Nem attól lesz szavazatvásárlás, hogy valaki ezt állítja egy tevékenységről, vagy ki csinálja. Maga a tevékenység teszi azzá bazmeg!

Az meg, hogy a fidesz csinál valami oltári baromságot, aztán ideküldi a trolljait ártatlan, "jajj már bármit csinálnak" boci szemekkel rácsodálkozni, attól az még oltári nagy baromság marad. Legfeljebb magatokból csináltok hülyét. Amit teszem hozzá, valódi névvel tuti nem vállanátok. Egy nick mögé bújva könnyű tolvajfidesz trollkodni baszod!

panteon 2016.12.10. 10:44:02

Volt idő amikor Én is a erre a faszra szavaztam, de aki nem látja be, hogy ez a megalomániás, foci őrült, idióta semmivel nem foglakozik csak a hatalom megtartásával és a vagyon növelésével az egyszerűen egy barom...
A nyugdíjasok zöme meg tájékozatlan sötétséget sugároz, és nem érdekli őket, csak a saját zsebük..

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2016.12.10. 11:05:04

@zenitó:

Nem kell felizgatnod magad a látleten. Valójában nem csak a nyuggerek millió hanem az aktívak sok milliói is funkcionálios analfabéták. Minden nap lopják a politkiusok a nép zsebéből a súlyos milliárdokat, minden nap visszavágnak titeket a fejlődésben, az EU színvonalra való felzárkózásban.

Erre jöttök ti a nép és a PISA megoldásotok az, hogy az ilyeket újra kell választani!

És ezek után te még itt protestálsz, hogy nem is funkcionális analfabáte a mi társadalmunk! Jaj barátom, ha ezt a történetet az észak-koreiakról olvasod, akkor jót röhögsz azon a népen, hogy milyen sötétek. Magatokon miért nem megy a röhej?

laci_52 2016.12.10. 11:28:49

@panteon: Mi érdekelje még őket a saját zsebükön kívül? Éppen hogy csak ki tudják fizetni a rezsit, a kaját és a gyógyszereket, többféle betegség gyötri őket, hol itt, hol ott fáj valamijük, közülük már csak nagyon kevesen képesek dolgozni. Világos, hogy számukra a hónap fénypontja az, amikor jön a pénzes postás.

lajcsika 12 2016.12.10. 11:34:55

Rákosi apánktól,mint sokan mások,levél nélkül kaptam piros nyakkendőt,mostani Atyuska
nem tudja szöveg nélkül elküldeni könyöradományát ?

István Tamasi 2016.12.10. 11:38:53

@elemes:
Nem magasztalom, hanem hiányolom a beruházás elmaradása miatt kiesett adó és járulékbevételeket.

Scott Tenorman Must Die 2016.12.10. 12:02:23

@Könnyen elkaptuk, uram!: nem is akarok, csak akkor meg kussoljanak és ne bérregjenek a nap 24 órájában.

Jolka40 2016.12.10. 12:09:30

@$pi$: A tőkések, fiam! Másképp csak a képzetlen, gyakorlatlan munkaerő marad itt. Aztán: Van itt közalkalmazotti réteg is, azokra is ráférna.

putris72 2016.12.10. 12:10:27

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: Tehát mindenki hülye kivetél az a maroknyi kisebbség aki a jelenlegi liberális baloldali ellenzéket támogatja!!Remélem azért tudod,hogy a nyugdíjasok azok akik inkább a baloldalra szavaztak!!Saját szavazó bázisodra mondtad most ezt!!Gondolom az egyszeri 19000 ft ,meg a 13-14-15 havi nyugdíj ígéret a baloldaltól a választások előtt a 2000 években az nem szavazat vásárlás volt???

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.12.10. 12:12:36

nem csoda, hogy ketsegbeesve kiabalnak, meg par ilyen akcio a nyugdijasok kedvere, es az mszp tamogatottsaga az lmp-vel lesz egy szinten. es akkor nagyon nehez lesz egyezkedni a ferivel.

$pi$ 2016.12.10. 12:23:55

@Jolka40: "A tőkések, fiam!"

Nem tetszik érteni ezt a kaptitalizmus dolgot. :D A tőkések nem fognak csak azért többet fizetni, hogy legyen több a nyugdíjakra. tessék elmenni sztrájkolni, ha nincs méltatlankodó komment egy hétig majd bizony elgondolkodnak a kapitalista elvtársak. :D

Jolka40 2016.12.10. 13:21:53

@$pi$: "Húsz százalékkal nő a kecskeméti Mercedesnél dolgozók alapfizetése" Egy mai hír az Indexen. Pedig nem is sztrájkoltak. Szabad munkaerő-vándorlás van. Vagy megfizetik rendesen (persze nem nyugateurópai szinten) a jó melóst, vagy elhúz.

odamondó 2016.12.10. 16:07:25

@Jolka40: teljesen egyetértek veled. Ezért mondom, hogy inkább ezen az abszurd helyzeten kéne gondolkodni, hogy lassan több a nyugdíjas mint a kereső.

elemes 2016.12.10. 18:38:20

@István Tamasi:

ezen az alapon kézműves heroingyárat is építhetnénk, mennyi adó befolyna már.

István Tamasi 2016.12.10. 23:34:05

@elemes: Ez elég gyatra hozzászólás, bizonyára teljesen lemerült az elemed/s/.

elemes 2016.12.11. 05:26:45

@István Tamasi:

Bizonyára, de ez nem változtat azon, hogy a játékkaszinó, hát finoman szólva sem egy életmű piedesztálja.

elemes 2016.12.11. 05:29:57

@Jolka40:

Kb két héttel ezelőtt szerinem sztrájkoltak. A mergánál nem a béremelés miatt fájt a fejük, hanem hogy meg kell emelniük a beszállítóikkal kötött szerződésben szereplő árakat is. Még egy-két ilyen lépés, és átköltöztetik a gyárat Bangladeshbe.

István Tamasi 2016.12.12. 17:07:53

@elemes:
Mondd ezt a parókakészítőnek!

Jolka40 2016.12.13. 09:18:09

@elemes: Azt nem fogja engedni a Fidesz. Mi lenne úgy a GDP-vel? Inkább egy stadionnal kevesebbet építenek, elengedik a beszállítók adóját is akár, vagy egyéb engedményeket, támogatásokat találnak ki.

elemes 2016.12.13. 11:26:37

@Jolka40:

Én nem gondolom hogy a fidesznek ekkora hatalma lenne, főleg, hogy a németeknél egyébként is sikerült vékonyra fűrészelni maguk alatt a sámlit.
süti beállítások módosítása