B1 blogcsalád



Az ember, aki még soha nem hazudott, most hatalmasat lódított

2016. december 05. - B1blog

Nem szeretnék egy kötözködő miniszterelnök szerepébe csúszni, mert nem az én karakterem.

Igen, ezt Orbán Viktor mondta közrádióbeli szentbeszédében. Nem az ő karaktere. Nem hát. Ő maga Bagarja, a béke barátja, a konszolidáló kompromisszumok embere.k_1.jpg

Nézzünk még néhány kifejezést Orbán szövegéből, aki egyáltalán nem olyan kötözködő és harcias, mint azt hittük mindeddig. A téma konkrét tárgya lényegében mellékessé is válik, amikor oly békés kifejezésekkel él ő, mint:

megküzdeni; győztes ország; meg fogjuk védeni; front; fel kell venni a vértjeinket meg a sisakot, és be kell lépni a sorompóba; nem tesszük le a fegyvert; nagy erőket kell mozgósítani; az óriási csatákat megnyertük; nagy csatákat nyertünk meg; csata, amit Brüsszelben kell megvívni; lovagi tornák; be kell menni a sorompóba; összecsapunk; törnek a dárdák; kiütni a nyeregből; Dávid és Góliát; veti be a fegyvert; ki kell tartani; ki kell tartanunk.

És ez csupán a legutóbbi észosztásának rövid gyűjtése.

Nagyon nehéz békés, nem kötözködő, nem harcias természetűnek látni valakit, aki a valóság(a) leírására szinte kizárólag kombatáns, a

háborúskodáshoz kapcsolódó szókészletet használ.

Valójában ez Orbán igazi karaktere: az örök küzdő, a kormányon is ellenzéki, harcos kuruc – semmint a tárgyalgató, kompromisszum-kereső, megvetett labanc.

E karakter fenntartásához viszont permanens háborúra, ellenségekre, ellenünk fenekedőkre van szükség. Ugyanis aki békeidőben háborúról beszél,

  • az vagy vészmadár,
  • vagy szimplán baj van a valóságérzékelésével.

Tehát bolond.

Mindegy, hogy az utóbbiak közül melyikbe soroljuk Orbánt. egyéniség hajlíthatatlan, így a propagandistáknak néha komolyan vért kell izzadniuk, hogy

a kedves vezető személyiségéhez hajlítsák a valóságot.

Ha Orbán állandóan harcolni akar – mert nem tud mást -, hát a szavazóknak is prezentálni kell némi ellenséget. Mert végén még véletlenül kiderülne, hogy vészmadár vagy bolond.

ashwood

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2312024737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s.g.l. 2016.12.05. 15:10:11

maradjunk a hazug, tolvaj, esküszegő pávatáncosnál!!

Bryan élete 2016.12.05. 15:47:24

mi az, hogy lódított?
Ha ártatlan ibolyaszemekkel mondja bele a Kossuth rádió mikrofonjába, akkor higgyük el?
Miért nem lehet a pofájába vágni minden alkalommal, hogy egy korrupt, hazug, tolvaj??????????!!!!!!!!!!!!

Francois77 2016.12.05. 16:35:43

@Amelanchier: lehet. csak, ugye, nem mindegy, ki mondja. mert ha a jelenlegi baloldal, akkor eléggé hiteltelen a dolog :)

Umna Pisti 2016.12.05. 18:57:44

@Francois77: Szerintem teljesen fölösleges Mo.-n bármilyen oldalról beszélni.
Az már megint más, hogy a korábban regnáló kormány. Fletóstul, Meddgyessystül is kevesebett lopott, és ők legalább adtak a látszatra.
De valóban, semelyik nem való a parlamentbe. Szakértői kormány kell, nem pénzéhes, baromi nagy kampányokat közpénzen elhazudó politikusok. Egyik sem különb a Deákné vásznánál.

Dinkainka 2016.12.06. 05:48:23

Származásából adódó kis jellemhiba! Örökletes...

Nzoltan 2016.12.06. 08:33:58

@Umna Pisti: Dehogy adtak. Csak a média nekik dolgozott.

Csaba Szikora 2016.12.06. 09:00:59

lehet fikázni,disznózni,stb.De nem szeretem még végiggondolni sem mi lenne itt ha a köcsög emeszpé a bajnaival maradt volna.
De sebaj.Bukik mindenhol a baloldal.Lásd Olaszország is beáll a sorba.A sógorok(sógora a kurv@ anyjának)még tartják magukat.Nemsokára háttérbe szorulnak mindenhol,onnantól partizánkodhatnak a mocsok komcsik.

rovid 2016.12.06. 10:50:28

sajnos nem bolond! mi vagyunk azok, akik még nem takarították el!
süti beállítások módosítása