B1 blogcsalád



Mondatok, amikből kiderül: Balognak és államtitkárjának alig dereng valami a magyar valóságról

2016. november 25. - Mr Flynn Rider

Balog szerint nem létezik funkcionális analfabetizmus, az oktatási államtitkár szerint meg túl sokan mennek gimibe. A két politikus mintha túl sok tudatmódosítót szedett volna be, mielőtt nyilatkoztak volna a sajtónak.

 palkovics_balog_czunyine.jpg

Szürreális élményben lehetett része azoknak, akik részt vettek Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetőjének beszámolóján tegnap. A miniszter a kulturális bizottság csütörtöki ülésén tartott éves beszámolót a sport, a kultúra és az oktatás területén végzett munkájáról, ahol a tagok kérdéseket tehettek fel neki – három percben.  (A miniszternek évente csak egyszer kell beszélnie munkájáról a kulturális bizottság előtt.)

Kiemelünk néhány mondatot, a teljesség igénye nélkül.

1. Balog meghallgatásán az is kiderült, hogy

fogalma sincs arról, hogy mit jelent a funkcionális analfabetizmus,

ami eléggé meglepő, tekintve, hogy ő az oktatásért felelős miniszter. Ugyanis a miniszter úgy fogalmazott: ha valaki valamit el tud olvasni, az azt jelenti, hogy megérti. (Egyébként a funkcionális analfabetizmus éppen azt jelenti, hogy hiába képes valaki elolvasni a betűket, a szavakat, de magát a szöveget ennek ellenére sem érti.) És bár láthatóan a miniszternek nem volt ismerős a funkcionális analfabetizmus fogalma, tagadta, hogy Magyarországon 20 százaléknyi lenne az ilyen problémákkal küzdők aránya. 

 

2. A szegregáció ügyének felszámolása kapcsán a miniszter azt mondta,

mindig elkötelezett volt a kormány, és „ettől Brüsszel sem tudott eltéríteni”.

Ehhez képest pont az EU indított kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen idén, pont a szegregáció miatt; ráadásul a miniszter 2013-ban még a „szeretetteljes szegregáció híve volt”, a múlt évben meg azt mondta – teljesen szakmai nonszenszként -, hogy a „szegregáció külön felzárkóztatás”.

 

3. A hajmeresztő nyilatkozatok a tankötelezettséggel kapcsolatban is folytatódtak:  

„ha valakire 16 évesen vonzerőt gyakorol a közmunka, akkor miért is ne menjen el rá?”

kérdezte a miniszter, amikor felelősségre vonták a tankötelezettség leszállítása miatt. (Van Magyarországon olyna épeszű ember, akire a közmunka vonzerőt gyakorol? Persze, ha nincs más választása.) Cinikusan azt is állította: az iskolát elhagyó 16 évesek nagy részének 18 évesen sem lenne esélyük. Ezzel gyakorlatilag beismerte, hogy az oktatási rendszer nem tud mit kezdeni a szegény, elmaradott térségből származó gyerekekkel - ezeknek nincs esélyük. 

4. A miniszter a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) kapcsán sem volt képes beismerni a hibáját.

Szerinte „ha a politika türelmesebb lett volna, és adott volna néhány évet a rendszernek, komoly eredményei lettek volna”.

Balogot nem érdekelte a tanárok tüntetése és a sztrájkok, a teljesen összeomló oktatási rendszer, mert az látszott: neki ez még mindig valami ellenzéki hoax. A Klik milliárdos adósságairól pedig azt mondta: még mindig jobb, hogy kifizették a tartozásokat, mintha ezt nem tették volna meg.

Tegnap az oktatási államtitkár is dicshimnuszokat zengett a saját munkájáról, bár nem elégedett teljesen, mert  még mindig "túl sokan" mennek gimibe.

Palkovics szerint csökkent

  1. a gyerekek terhelése (nem)
  2. és a finanszírozás átalakítása (egy központ helyett több központ szervezi ugyanazt).  

Az államtitkár azt ígérte: az eredmények hamarosan láthatóak lesznek. (Jó lenne, mert egyre gyatrább a gyerekek teljesítménye és egyre több hülyeséggel tömik őket feleslegesen.)

Hozzátette: az nem jó, ha az oktatáshoz való hozzáférés differenciált, a PISA-felmérés eredményei a családi háttérrel erős összefüggést mutatnak. Egy jó oktatási rendszernek ezt is ki kell küszöbölnie - közölte. De nem küszöböli ki. Aki ugyanis ma szegény, vagy tanulatlan családba születik, az abban is marad jó eséllyel.

Az államtitkár szavaiból kiderült: még mindig a buta gyári droidokban gondolkozik, az értelmes, magasan képzett munkaerő helyett.  "Továbbra is alacsony a szakképzés szintje, és a diákok a gimnáziumokat preferálják. A felsőoktatásba való továbblépéshez a szükséges végzettséget ugyanakkor a szakgimnáziumokban is meg lehet szerezni" - jegyezte meg.

Palkovics mintha nem is olvasta volna az Európa 2020 Stratégiát, amiben Magyarország vállalta: egyre több diplomást képez, főleg a szegények és a leszakadók körében. Mert pont a gimnáziumok és az egyetemek lebombázását irányítja. 

Sem Palkovics, sem Balog miniszter nem beszélt az igazi problémákról:

  • Miért vonnak ki egyre több pénzt az oktatásból?
  • Miért van egyre kevsebb hely a gimnáziumokban és egyetemeken? 
  • Miért növekszik továbbra is a diákok terhelése?
  • Miért egyre több az a diák, aki képtelen felfogni az elé tett szöveget és látni az összefüggéseket?
  • Miért nem lehet modernizálni és digitalizálni az oktatást?
  • Miért ilyen alacsony a pedagógusok bérezése? 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3411997584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NemodaBuda 2016.11.25. 13:16:40

Mit kell itt magyarázni és főleg, kinek ? Ez itt a fasizmus. A hozzá nem értő, kinevezett, hatalmon tartott aljanép, a klérus szemétje uralkodik, az élet nem képes visszadöccenni a normális kerékvágásba, mert erőszakosan a rossz nyomban tartják ! Ez a fasizmus ! Veszélyes a tudatra, a nyelvre és a teljes idegrendszerre !

esernyősEvezős 2016.11.25. 13:37:56

Mind a két .... fehérjehalmaznak a JBQA-t.
És finom voltam, valamint nőies.

(Palkovicsnak meg külön üzenném, hogy ha anno, mikor ő tanult a közoktatásban, is olyan világ lett volna, mint amilyet ő most építget is rohadt sok pénzért, irtózatos seggfejként viselkedve, akkor a mai napig a "világvégi" falujában támasztaná kocsmapultot, pont ugyanígy is nézne ki és ami a legnagyobb baj, hogy amikor arról esne szó, hogy oktatás, akkor pont ugyanennyit is értene belőle / hozzá.)
Szégyellje magát mindkét hülye.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.25. 14:56:19

Rohadt libbant cikkíró, az oktatás a lehető legjobb állapotban van, egész Európában a legjobb, aki nem hiszi, hallgassa habonymédiát. Mindjárt jönnek a fideSS fasszopói megvédeni a seggfej minisztert és balfék államtitkárt.

Jakab.gipsz 2016.11.25. 17:12:43

Libsikéim ezt a valóban nehezen kezelhető és értelmezhetetlen állapotot, pontosan Ti hoztátok létre, ostoba szakértőitekkel egyetemben.

dunántúli gyerek 2016.11.25. 18:16:46

Ha balog többet olvasná a B1et, tudná miaza funkcinális analfabéta.

monddazigazatmar 2016.11.25. 19:29:31

"Ezzel gyakorlatilag beismerte, hogy az oktatási rendszer nem tud mit kezdeni a szegény, elmaradott térségből származó gyerekekkel - ezeknek nincs esélyük. "
Neeem, azoknak nincs esélyük, akiket az anyja- apja nem hajlandó iskolába küldeni, követelményt támasztani velük szemben, foglalkozni velük. Ezek leginkább azért vannak elmaradott szegény térségekben, mert ők tették azzá, ők sem tanultak soha semmit.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.11.25. 21:01:23

h nélkül. Így csak egy gonoszlelkű, embergyűlölő, de nagyon embernek sem nevezhető, az állampolgárokra puszta erőforrásként tekintő szörnyeteg nyilatkozik meg.

Advanced Flight 2016.11.25. 22:29:32

Valóban gáz, amit az oktatással műveltek/művelnek, de mondjuk pont a hátrányos helyzetű gyerekek kérdéskör nem az ő hibájuk elsősorban. Már azon is mekkora ajvékolás ment libsi részről, amikor bevezették, hogy csp-megvonással jár, ha a gyerek kimarad az oviból/suliból. Pedig nyilvánvaló, hogy egy átlag cigány családból származó kisgyerek csak akkor menthető meg a normális élet számára, ha a lehúzó, káros otthoni környezetétől minél jobban távoltartják. Ovi, suli, aztán lehetőleg kollégium. Elvenni ugye nem lehet a szülőktől tömegesen, hiába küldi lopni meg tanítja csupa szemétségre, mert az apartheid meg a tökömtuggyami :-(

A KLIK létrehozása és a felsőoktatási "reform" viszont vállalhatatlan és csakis az ő saruk. Ilyenkor nagyon látszik, sajna, hogy mekkora vidéki bunkókból áll a vezérkar. Kiáll a kapa a szájukból.

morph on deer 2016.11.25. 22:33:14

Mi ezeken a csodálkozásra méltó?
Csak követik a főnök példáját, ennyi az egész! Mert igenis, általa is fényesen bizonyított, hogy manapság semmi szükség a műveltségre! Mert anélkül is meg lehet birkózni még akár egy transzatlanti telefonbeszélgetéssel is!
Előbb-utóbb...
Épp ma tudtuk meg, miszerint:

"Donald Trump világossá tette, hogy nagyra tartja Magyarországot" - mondta Orbán Viktor a Világgazdaságnak adott interjújában.

Világossá tette!
Mert nyilván nem volt világos..!
(Pedig még olvasni sem kellett, állítólag telefonbeszélgetés volt.)

Akkor miért kellett világossá tenni?
Elsőre nem volt érthető?
Talán a sötétség miatt?
(Este beszélgettek?:))

A lényeg azért kiderült: 'Viktor menni Amerika!' Pontosabban Washington, Fehérház!
Mert meghívta!
Őt!
Donald Trump!
Meg legalább még vagy ötven-hatvan, vagy akár száz másik vezetőt is szerte a világból, mert így szokás a beiktatási ceremóniáknál, jobb helyeken.

"Donald, ha jól értettem a célzást, találkozni szeretnél velem..?"

Sőt! Már most megigérhetem, hogy lesz majd fotó is! Bizony!
Csak most két szőke közé kell állnia, és még az is lehet, hogy más lesz a virág, mert ezektől minden kitelik:
3.bp.blogspot.com/-4Dxh_A62kf4/VgrRstpNDAI/AAAAAAAAm1k/YTGGmDiQ05Q/s1600/orbob.jpg

moszkvicssluszkulcs 2016.11.25. 22:40:20

Az 1. és 4. témában igazat adok a cikkírónak, a 2. és 3.-ban nem. Valamint a végén feltett kérdések is jogosak!!

Jakab.gipsz 2016.11.25. 22:48:57

Na mi újság libsikéim osztjuk az észt, ó a szegregáció micsoda felháborító dolog, ajvékoltok. Csakhogy van egy kis probléma, a keresztény emberek kifinomult kultúráját jött ment idegen szívű pojácák, tanulás nélkül nem érthetik meg.
Már pedig a tanulás munkáját a magyar társadalom, senki helyett sem tudja elvégezni.
Még önök helyett sem libsikéim, no ezért vagytok tahók és műveletlenek.

morph on deer 2016.11.25. 22:55:10

@Advanced Flight:
"Ovi, suli, aztán lehetőleg kollégium."

Vagy tíz éve már, vagy még több, amikor felmerült a bentlakásos körzetesített általános iskolák terve, ahol az oktatáson túl az ellátást is kapták volna a gyerekek, de égig ért a sikítozás ellene az akkori ellenzék részéről, mert mit képzel a Gyurcsány meg a Magyar Bálint! Elszakítani a "gyermekeket" a szüleiktől..!
Pár éve ha jól emlékszem a Jobbik vetette fel ennek valamelyik variációját, mire fel ismét ugyanazok kezdtek el óbégatni, most éppen kormányoldalról.

A szegregáció ugye helyénvaló a tiszteletes úr szerint, az életmódváltástól meg Isten mentsen! Mert mi is lenne az országból, ha már a nincstelen cigánygyereknek is adnánk esélyt a tanulásra, felemelkedésre?
Megint!

morph on deer 2016.11.25. 23:01:28

@Jakab.gipsz:
"...a keresztény emberek kifinomult kultúráját..."

Azért azt a pár embert, akinek ahhoz bármilyen köze is lehetne, igazán névszerint is megemlíthetted volna!

2016.11.25. 23:48:35

@Jakab.gipsz: épp te beszélsz, aki a magyar nyelvet sem beszéled?
Miért nem kérdezed meg a föncsit, jova kell tenni a vesszőt?"Márpedig a tanulás munkáját a magyar társadalom, senki helyett sem tudja elvégezni."
Látod, véletlenül jól írtam: márpedig.
Tehát,ki az idegenszívű? Aki nem beszélni magyart, mint te?

2016.11.25. 23:52:07

@Jakab.gipsz: " ...idegen szívű pojácák, tanulás nélkül nem érthetik...."
Hát ebben igazad van. Te miért nem tanultál? Ide sem kell vessző...

Scott Tenorman Must Die 2016.11.26. 07:34:10

@morph on deer: te már rég magad alá élveztél volna, ha a ferikédet (vagy a fajtádat) meghívta volna valamelyik usa elnök (tudom tudom, te nem gyurcsicsicska vagy és neked nincs fajtád meg társaságod mert te egyedül vagy nagy gondolkodó.. kímélj meg ezektől a panelektől)

morph on deer 2016.11.26. 09:11:04

@Scott Tenorman Must Die:
Ennyire rosszul aludtál, vagy minden reggel ilyen morcos vagy, szivi?

Egyébként tudom, hogy 'nálatok' az teljesen elképzelhetetlen, hogy valaki a saját fejével gondolkozzon és saját véleménye legyen, és így fogalma sem lehet róla, milyen is az.
Ezért én teljesen megértem, hogy neked se megy, ezért is vagy ilyen frusztrált, nyugi, semmi gond!

Azért őszintén remélem, hogy Trump nemcsak a csajokat szereti taperolni, hanem szereti a futballt, - ok, soccer artafelé - köpködni a napraforgót és inni a pálinkát is, hogy legyen miről beszélgetniük, és ne kelljen "világossá tenni" már megint valami elvont fogalmat..

Mindenesetre remélem, hogy sikeres lesz az utazás, mert ugye még annyi minden történhet addig..!
Akár - például - elfogyhat a szotyola is! Még rágondolni is szörnyű)

Ezért már így előre is jó utat kívánok!

Advanced Flight 2016.11.26. 13:04:14

@morph on deer: de égig ért a sikítozás ellene az akkori ellenzék részéről, mert mit képzel a Gyurcsány meg a Magyar Bálint!

Erre valami forrás?
süti beállítások módosítása