B1 blogcsalád



Orbánék Gyárfást nem válthatják le hivatalosan, így felfelé buktathatják

2016. november 23. - Mr Flynn Rider

Hosszú Katinka és az úszók ultimátumot adtak a Magyar Úszószövetségnek és a teljes vezetőség lemondását követelik. Gyárfás nem mond le „ő nem az a típus”. Viszont a háttérben hatalmas szervezkedés folyik az eltávolítására. Láthatóan Orbán Viktornak sincs túl sok kedve elengedni az egyik emberének a kezét - de kénytelen lesz megtenni. 

gyarfas-hosszu.jpg

Hosszú Katinkáék a hétvégén egyeztettek arról, hogy mit szeretnének és 7 pontban foglalták össze a követeléseiket:

  1. Álljon fel egy új, az úszók egészét maga mögött tudó, megbízható vezetőség, ami hajlandó a szervezet teljes körű felülvizsgálatára, megújítására
  2. Kérjük, hogy a fontos kérdésekben létrejöhessen a valódi titkos szavazás, illetve szűnjön meg a megkérdőjelezhető elektronikus távszavazási rendszer.
  3. Fektessenek le egységes, objektív válogatási elveket, átlátható szabályrendszert és működést.
  4. Fontosnak tartjuk az elnök és a szövetségi kapitány jogkörének, feladatainak újraszabályozását.
  5. Kérjük, a válogatott keret részére való zavartalan felkészülés és állandó helyszín biztosítását
  6. Kerüljenek pontos meghatározásra az edzőtáborok hozzáférhetőségének konkrét elvei.
  7. Az új vezetést kérjük, hogy szüntesse meg a jelenlegi kiszolgáltatott rendszert, és törekedjen a források transzparens, ésszerű, szakmai szempontok alapján történő felhasználására.

Az általunk kívánt helyzet megvalósulásának legfontosabb feltétele, hogy a Magyar Úszó Szövetség jelenlegi, közel 20 éve regnáló vezetése - amely mögött megszűnt az az egység és bizalom, amivel az úszó társadalmat képviselni tudja – távozzon, és adjon teret az új korszak megszületésének."

"A feltüzelt versenyzők tévúton járnak, követeléseik megalapozatlanok"

– válaszolt erre a Magyar Úszó Szövetség elnöksége; Gyárfás Tamásék szerint egy-egy negatív történés ellenére a magyar úszósport sikeres.

A MÚSZ hosszasan ecseteli a sikereit, a bővülő uszodákat, az idilli körülményeket a készülésre. Nem is beszélve az átlátható pénzmozgásokról. Mindig hangsúlyozzák azt is, hogy mennyire nyitottak a kommunikációra és az építő javaslatokra – míg Katinkáék nem.

A HVG viszont úgy tudja: a Fidesz és Orbán Viktor hamar „le fogja zárni” a dolgot. A hvg.hu-nak háttérben nyilatkozó fideszes politikus szerint

egyértelmű, hogy Gyárfás nem vezetheti tovább a szövetséget,

a legfőbb dilemma az, mint mondta, hogy ezt hogyan értessék meg, fogadtassák el vele, mert nem az a típusú ember, aki magától lemond.

Így valószínűleg Gyárfást felfelé buktatják, hogy ne álljon bosszút: valamiféle, a mindennapi ügyek kezelésétől elemeltebb pozícióban, mondjuk, tiszteletbeli elnökként dolgozna tovább. Állítólag az Emmiben már Gyárfás utódjáról is megvan a határozott elképzelése.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8511992398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Antalbaba 2016.11.23. 11:04:06

...egy-egy negatív történés ellenére a magyar úszósport sikeres... - ja, a vezetés ellenére...
Kényszernyugdíj!!! Ideje megpihenni, ingyen BKV-zni, stb.

Lucifer Morningstar 2016.11.24. 08:40:24

Ez a hét "követelés" elég nagy lózunggyűjtemény.
Oké, a mostaniak eltűnnek, fél év múlva, amikor kell az újabb felhajtás az éppen hogy beindult cég miatt, akkor tusupék kibe rúgnak bele? Az új vezetésbe?

Egyallampolgar 2016.11.24. 09:15:23

1. Töröljék el a TAO rendszert.
2. Töröljék el a sportágak egyenlőtlen támogatását.

A 2. pontól következik, hogy nem lesz állami pénz felnőttek sporttámogatásában. Hosszú Katinka amerikai mezben versenyez majd, Kozák Danuta meg 47. lesz s mi mindkettőjükre jogosan leszünk büszkék.
Gyárfás meg mehet a cérnagyárba dolgozni.

Jakab.gipsz 2016.11.24. 09:32:03

Gyárfás törvényesen megválasztott tisztség viselő, 2020-ig. Miért is kellene lemondania?

És ezt a lemondást miért az úszó sporttól távol állók (kívül állók), segítségével kell-e, kierőszakolni.
Politikai ügyet szükséges-e kreálni egy elvileg politikától semleges, (idő mérésre) berendezkedett sport esetében.
Gyárfás "diktátor" a stopper óra is "diktátor", melyikük mondjon le, ez a vita a követelések tükrében meglehetősen komolytalan.
Katinka kissé önző, (ez ugyan természetes), de amikor vissza lett léptetve Jakabos a biztos pont szerzéstől, nem nyavajgott korrupció miatt és még a diktatúra miatt sem.

Georg Reichmann 2016.11.28. 20:56:04

Úriember módján... körömmel és görcsös kapaszkodás nélkül el kellene köszönni Gyárfásnak.Nem a jövö embere a múltból kivete a magáét mindenben,igy egy nagyon változó világban Ö nem egy jó portré.Vannak tehetségek aki többet tudnak nála és közeleb vannak azokhoz akikröl ebben a vitában szerepük meghatározó Magyarország jó hirnevének.Satnam !
süti beállítások módosítása