B1 blogcsalád



Orbán nincs abban a helyzetben, hogy kirúgja Farkas Flóriánt

2016. november 20. - nickgrabowszki

farkas-flori.jpg

– Nem volt egyszerű elérni önt. Miért bujkál?

– Nincs mitől félnem, nem bujkálok.

Így kezdődik a Magyar Idők Farkas Flórián-interjúja. Ennél stílszerűbb talán semmi nem lehetne:

  1. még a kormánypropaganda csatolmányainak elől is bujkál,
  2. majd letagadja a nyilvánvalót, és azonnal hazudik.

És Orbán Viktor mégse rúgja ki.

Pedig az az 1,6 milliárd forintot, a Híd a munka világába program költségvetését az európai csalás elleni hivatal, az adóhatóság, és maga az Orbán-kormány, illetve annak egyik minisztériuma, az Emmi is keresi Farkason.

Az Orbán-kormány inkább úgy döntött: visszafizeti a program költségeit Brüsszelnek, csak hogy ne vizsgálhassák tovább az OLAF-nál, hová tűnt  a pénz. Azaz uniós pénzt magyar közpénzre cseréltek, de az a pénz attól még valahová eltűnt.

Farkas szerint nem nála, illetve embereinél. Mindenki más szerint dehogynem. És mégse bukik meg.

A Magyar Idők-interjú annak a jele, hogy Orbán továbbra se engedi el a kezét, "nem ad szabad folyást" a hatósági eljárásnak Farkas ellen. Ugyanúgy, ahogy Rogánnak vagy Matolcsynak neki is a nyilvánosság előtt kell magát megvédenie, a nyomozás meg majd szépen csendben elfolydogál valahogy.

Orbán nincs abban a helyzetben, hogy kirúgja.

  • Egyrészt, mert akkor az ellenzéki siker lenne: támadtak valakit, akit Orbán kirúgni kényszerült. És milyen világ lenne itt, ha mindenkinek, aki vélelmezhetően lopott, bíróság elé kellene állnia?
  • Másrészt Farkas utal is rá miben van az ereje: az ő szervezete mozgósítani tudja a választásra a többszázezres magyar cigányságot. Ezen a pályán mára versenytárs nélkül maradt.

Akát figyelmeztetésnek is felfogható a sikerpropaganda:

A hadjárat az önkormányzati választás után kezdődött, mivel akkor világosan kiderült, hogy mire voltunk és mire vagyunk képesek. Mindenütt, ahol a Lungo Drom jelöltet állított, nagyon komoly eredményt ért el a helyhatósági választáson. A Fidesz után mi szereztük a legtöbb mandátumot! A Fidesz körülbelül 3500, mi pedig 2400 helyet fogtunk, míg az utánunk következő Jobbik csak 468-at. Ez azt jelenti, hogy sikerült a magyarországi cigányságot egy saját közösségi érdekeit felismerő és azt képviselő, kikerülhetetlen politikai tényezővé szervezni.

Ha Orbán kirúgná Farkast, és esetleg bíróság elé is kellene állnia, azt kockáztatná, hogy szétesik a Farkas által egybentartott, magához kötött, uralt és dominált Lungo Drom, és

a Fidesz elveszíti a roma szavazatok százezreit.

A kb. kétmilliós Fidesz-táborhoz képest a Lungo Drom, azaz Farkas által hozni tudott néhány százezer nem csekélység, nem kevés. Annak hiányát megérezné a Fidesz. Ha az ellenzékhez áramlanának, akkor meg pláne.

Farkas tehát miniszterelnöki biztos, ami egyúttal azt is jelenti, hogy szabadlábon is marad. Orbánnak szüksége van rá, nincs abban a helyzetben, hogy csak úgy kirúgja.

Azt viszont Farkas is tudja, hogy közte és a börtön között kb. csak Orbán Viktor áll, és ehhez is tartja magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2911977692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.21. 09:39:05

A középkorban Flőriánt négy lóval húzták volna négyvelé. Az orbán meghosszabbítja Bicskéig.

Senki nem felelős semmiért. Kilyen kényelmes!

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.21. 10:40:11

"Orbán nincs abban a helyzetben, hogy kirúgja."

Tényleg nincs abban a helyzetben.
Az ORÖ elnökét ugyanis roma szervezetek választják maguk közül.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.21. 10:46:52

@Ballib cenzúrázók réme 19: "Tényleg nincs abban a helyzetben.
Az ORÖ elnökét ugyanis roma szervezetek választják maguk közül."

:))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.11.21. 10:49:01

Nem tudom elhinni, hogy ne lehetne Farkast úgy lecserélni, hogy közben ne vesszenek el a cigányok szavazatai. Farkas és bandája nem több száz embernél, a legalsó szintet is beleszámítva talán párszáznál, akik meglopják azokat a cigányokat, akiknek az ilyen-olyan EU-s pénzeket kapniuk kellett volna. Ennek alapján nagyon könnyen lehetne azt kommunikálni, hogy Orbán éppenhogy segített az eddig meglopott cigányoknak, vagyis nem veszítene el szavazatokat.

Sőt kimondottan cigány szavazatokat nyerne, mert 2018-ig bőven lenne idő egy hiteles(ebb) cigány vezető garnitúra összeállítására. Farkas és haverjai meg várhatnák, hogy lerohadjon a cellájuk zárjáról a műanyag lakat.

El sem tudom képzelni, mi tarthatja vissza Orbánt, de saját maga alatt vágja a fát Farkas elvtelen megvédésével. Azt nem hiszem, hogy Farkas zsarolná Orbánt, hiszen a zaftosabb politikai-gazdasági ügyekhez biztos nem engedték közel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.11.21. 10:51:02

@Ballib cenzúrázók réme 19:

Orbánnak semmi mást nem kellene tennie, csak egy komolyabb nyomozást indítania az eltűnt pénzek után. Ha csak a tizede igaz annak, amit az oknyomozó sajtó ír Farkasról, akkor min. 10 évre le lehetne csukatni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.21. 10:54:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "ne lehetne Farkast úgy lecserélni"

Nem lehet, mert orbán embere.

"lenne idő egy hiteles(ebb) cigány vezető garnitúra összeállítására"

orbán azzal szavazatokat vesztene. Egy rasszistának annál jobb, minél rosszabb a cigányoknak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.11.21. 11:05:12

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

Éppen azt taglaltam, hogy lenne idő új embert találni.

"Egy rasszistának annál jobb, minél rosszabb a cigányoknak."

Orbánnak a szavazatszerzés a célja, nem az, hogy rosszabb legyen a cigányoknak. Azzal pedig nem tud szavazatokat szerezni/megtartani, hogy rosszabb lesz nekik.

Azt elfogadom, hogy Orbán egy bábvezetőség révén akarja kordában tartani a cigányokat. Na de épp azt írom, hogy a Farkas-féle vezetőség nincs beágyazva a cigányságba, nem tud nagy tömegeket megszólítani, ezért simán lecserélhető lenne. Még plusz szavazatokat is nyerne Orbán, ha olyan cigány vezetőséget találna, amely kicsit kevesebbet lop és többet hagy csurranni-cseppenni a cigányság felzárkóztatása - elsősorban oktatása - céljaira.

Orbánnak pusztán annyit kellene tennie, hogy amikor megbuktatja Farkast, addigra már legyen kéznél egy komplett új vezetőség, amelyet lehetne nyomatni.

mojszipupi 2016.11.21. 11:16:15

Jó katona a Flórián, meg amúgy is leadta már a megfelelő helyre a pénzt, és a jövőben is az első szóra le fogja adni, annak akinek kell. Orbánnak pontosan az ilyen kérdezés nélkül az első szóra cselekvő katonák kellenek. Így Farkas egy kiváló katonája a fidesz maffiának és az is marad

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.21. 11:35:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Orbánnak a szavazatszerzés a célja, nem az, hogy rosszabb legyen a cigányoknak. Azzal pedig nem tud szavazatokat szerezni/megtartani, hogy rosszabb lesz nekik."

De, csak azzal tud szavazatokat szerezni, ha a cigányoknak minél rosszabb. Ki szavazna egy cigánysimogatóra?

Mercel 2016.11.21. 11:43:51

Ez nem helyzet, hanem szándék kérdése.

Két tolvaj hazaáruló féreg fedezi egymást.
Ennyi.

Mercel 2016.11.21. 11:45:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Kivételes helyzet, hogy egyetértek veled, de most ebben igazad van.

Larry Silverstein 2016.11.21. 11:56:58

egy ballib blog ne cigányozzon, ne hazugozzon egy köztiszteletbenálló nemzetiségi vezetőt

Larry Silverstein 2016.11.21. 12:00:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a cigányoknak minek pénz, segélyt is kapnak 30 éve mégsincs nekik

nyugodtan ellophatja egy olyan cigány aki már nyakkendőben járkál - lehet mutogatni az eu-ban hogy nálunk már ilyen cigány is van! Náluk nincs, pedig milliárdokat döntenek a spanyol cigókba.

pamut 2016.11.21. 12:09:36

Ma mennyit fogtok lopni a magyaroktól fideszesek?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.11.21. 12:10:20

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

Egymillió cigány, köztük legalább félmillió szavazati joggal, ez már nem kevés. Ennyi potenciális szavazót csak a "demokratikus baloldal" képes figyelmen kívül hagyni, de Orbán nem olyan hülye.

A nem cigány szavazókat nem igazán érdekli a cigányoknak juttatott pénz, mert jól tudják, hogy az bakfitty az egyéb célra költött ill. ellopott pénzekhez képest. Azt is tudják, hogy valamivel kordában kell tartani a cigányokat, és e célra a legalkalmasabb egy "megfelelő" cigány szervezet. Éppen ezért Orbán nem veszít szavazatokat azzal, ha pénzt ad a cigány szervezeteknek.

Viszont Farkas kezd egyre kényelmetlenebbé, vállalhatatlanabbá válni. Azt hiszem, a cigányok is egyre inkább látják, hogy Farkas az ő pénzüket lopja. Ez viszont már cigány szavazatokba kerület Orbánnak 2018-ban, ezért lenne érdemes ejtenie Farkast.

pamut 2016.11.21. 12:11:28

@Mercel:
"Két tolvaj hazaáruló féreg fedezi egymást."

Pontos. Bár a szám bővíthető az ország teljes kifosztására szövetkező összes fideszes politikusbűnözőig, és persze a sleppjeikig bezárólag.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.11.21. 12:41:47

Ugyanolyan a pofájuk színe, csak mondom. :-)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.11.21. 12:45:25

@Larry Silverstein: Basszus, ittál melóban? Vagy beleért a porcukorba az orrod hegye, mint Árpinak? Eltéveszetted a kottát.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.11.21. 13:01:57

@Larry Silverstein: "egy köztiszteletbenálló nemzetiségi vezetőt" :-))

Ez a hét vicce volt. Milyen anyagot tolsz? Király cucc lehet, én is kérek!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.21. 13:02:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Egymillió cigány, köztük legalább félmillió szavazati joggal, ez már nem kevés."

Persze. Ha nem szavaznak rá, nem kapnak közmunkát.

"valamivel kordában kell tartani a cigányokat"

Persze. Ha ugrálnak, nem kapnak közmunkát, és éhenhalnak.

Viszont Farkas kezd egyre kényelmetlenebbé, vállalhatatlanabbá válni.

Arogán évtizedek óta vállalhatalan.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.21. 13:07:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hitlerre gondolt, csak véletlenül írt nemzetiségit nemzetiszocialista helyett. :))

vitorla100 2016.11.21. 13:38:02

Farkast a cigányok sem érdeklik, csak a saját zsebe, csakúgy ,mint G. Orbánt.

Gérard Duchemin 2016.11.21. 13:42:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mit ér az, ha a kirúgás cigány szavazatokat nyer, mikor egyidejűleg azt mutatja be a rohadtbirkáknak, hogy jé, az erőskezű náciorbán mégis meghátrálni kényszerül.

Netuddki. 2016.11.21. 13:48:06

Már megint, leváltani, kirúgni? Lecsukni bazmeg! Több százmillió forintot sikkasztott a rokonságával együtt!

Ha az orbán a flóris miatt se tesz semmit, akkor azért is felelnie kell majd. Csak szólok.

Netuddki. 2016.11.21. 13:49:42

@vitorla100: Mind a kettő tolvaj cigány. És ez most nem rasszista indíttatású megjegyzés volt, hanem csak ténymegállapítás.

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.21. 14:35:10

El lehet rajta gondolkodni: úniós pénzből kaptak, nem arra költötték amira kapták, ezért a minisztérium visszafizetteti velük, közben meg a kormány már az adózók pénzéből visszafizette Brüsszelnek. Mert maguktól soha a büdös életben nem fizetik vissza, mivel a pénzt felélték/elköltötték/kituggya hobá tették.

Nincsen ebben valami hivatali visszaélés féleség? Olyan jó nagy, milliárdso méretű?

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.21. 14:36:56

Egyyébként meg ne tessenek itten cigányozni, mert mindegyik magyar állampolgár társ. Büszkének kell rájuk lenni, hogy lám mennyire vitték.

Göntér László 2016.11.21. 14:58:42

Ki fogódznék, úgymond, töveszakadt ághoz?
Omló hegyi kőhöz, kövi gyér indákhoz?-
Buda már volt, ami. Etele a „lészen”.
Bocsáss meg, uram, hogy kimondtam egészen.
Van aki fogódznék.
ktkj.blog.hu/2012/09/04/a_kisebbsegi_problema_megkozelitese

Nyers Fa 2016.11.21. 15:22:23

@Ballib cenzúrázók réme 19: mint miniszterelnöki biztos, nem mint ORÖ elnök.

Netuddki. 2016.11.21. 15:28:06

@látjátok feleim szümtükkel: "Mert maguktól soha a büdös életben nem fizetik vissza, mivel a pénzt felélték/elköltötték/kituggya hobá tették."

Ezt konkrétan sikkasztásnak hívják. Bűncslekmény és börtön jár érte.

Sziszifusz 2016.11.21. 15:35:17

Elég furcsa beállítódottság azt gondolni, hogy a romák azok birkanyájként lungo dromra szavaznak, és nem egyes emberek, mint mindenki más. Hogy is hívják ezt a fajta gondolkodásmódot, na, nem jut eszembe... Ha az nem is jut eszembe, annyit azért mondhatok hogy értelmiségi pökhendiség a végtelenül bosszantó fajtából.

Amúgy felháborító, hogy FF még a helyén van.

2016.11.21. 15:44:22

@Sziszifusz:

Szavazatokon kívül ugyan mi lehet még FF zsebében, hogy a helyén van?

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.21. 15:59:36

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

Ugyaz azt mondtam.;Đ

Sziszifusz 2016.11.21. 15:59:51

@MikeBoy: Hát nekem az a tippem, hogy tud egyet s mást. De ez csak a saját bejáratú összeesküvéselméletem.

2016.11.21. 16:12:34

@Sziszifusz:

Simicska vajon mennyit? :D

sőőtnagyonis 2016.11.21. 16:48:07

Jáj elftársak ácsi! Itt egyetlen fidesznyik többet lop mint az egész cigány piramis együtt
Ha azzal nincs baj Flórival sincs. amúgy nincs választási lehetőség a lóvét akkor is oda kell a cigányoknak adni, ha nem tetszik. ezt nem fogjuk tudni megspórolni.
A többségnek nincs más választása, mint kiemelni őket a sárból.
Orbán taktikázhat de csak a szart tologatja.

elemes 2016.11.21. 17:39:37

véres álszentek mércéjével FF aljas bűnöző.
magyar átlag civilhez mérve FF sima bűnöző.
magyar politikusok között FF belesimul az átlagba.

hézag?

Jolka40 2016.11.21. 18:06:43

"Szavazatokon kívül ugyan mi lehet még FF zsebében, hogy a helyén van? " Rebesgetik, hogy a roma szavazatok megvásárlása például. Pénzzel, ajándékokkal, stb. És ez bizony sok szavazat parlamenti választások esetében is. Vajon befogná-e Flóri a száját, ha kirúgnák?

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.21. 19:48:49

@sőőtnagyonis: "A többségnek nincs más választása, mint kiemelni őket a sárból. "

Nem is ezzel van a baj, hanem azzal, hogy az emelőre szánt pénz ritkán ér hozzájuk, útközben köszpénzé válik.

sőőtnagyonis 2016.11.21. 20:50:01

@látjátok feleim szümtükkel: Azt gondolom, ha pár százalék még is eljutna a legszegényebbekhez, látható eredményei lennének! Akár az oktatásban, akár az egészség ügyben, akár szociálisan
Sajnos a harács akkora, hogy esély sincs erre. Már csak adócsökkentésileg sem!

Aranyi Gábor 2016.11.21. 23:51:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez a nyomorult a jól megérdemelt csendőrsortűz helyett ELJÁRÁSI kegyelmet kapott a Patkány fedőnevű cion ügynöktől, és az ügyét mindjárt 30 évre titkosították is. Egyszerűen el nem tudom képzelni, hogy ki lehet olyan szinten érintett, és milyen testület/család részéről, akinek a "védelme" ezt indokolná. És nem , nem igaz, nem kéne miniszterELNÖKI különmeghízottnak lennie. (AZ eljárási kegyelem azt jelenti, hogy még a bűn tetű eljárást sem vihették végig, aminek a során kiderülhetett VONA valami, és aminek az alapján a bíró ESETLEG ezt-azt kiszabhatott VONA. Én a Falrament 21 dimenziós makettjét szabtam VONA ki a hátából. Katanával...)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.11.22. 09:36:37

@Gérard Duchemin:

"...mikor egyidejűleg azt mutatja be a rohadtbirkáknak, hogy jé, az erőskezű náciorbán mégis meghátrálni kényszerül."

Orbán ezt tette a netadóval és a vasárnapi boltzárral is, mégsem veszített egyiken sem. Ráadásul miért lenne meghátrálás az, ha úgy kommunikálja, hogy a hosszas nyomozás után Farkas sárosnak bizonyult, ezért megy előzetes letartóztatásba?
süti beállítások módosítása