B1 blogcsalád



A művészet után a tudományt is saját hatáskörbe vonja Orbán

2016. november 18. - B1blog

Miután a legostobább diktatúrákat idéző módon Orbán Viktor megteremtette az állami művészet akadémiai kereteit, most a tudomány van soros. Januárt elsejétől új köztestülete alakul a magyar tudományos életnek – természetesen csak olyan tudósokból, akik kulturáltan tudnak a kedves vezető kezéből étkezni.cl.jpg

Lázár Jánosnak köszönhetjük a törvénytervezetet, amelyet a fideszes képviselőhad bégetve fog hamarost megszavazni, és aminek hála, új köztestülettel gazdagodik a hon. Erre pedig

a Magyar Corvin-lánc Testület által képviselt értékek magasabb szintű védelmének érdekében

van múlhatatlan szükség. Aki eddig véletlenül nem hallott volna a Magyar Corvin-láncról: eredendően Horthy Miklós alapította e díjat 1930-ban azoknak, akik a tudomány és a művészet terén kiemelkedő érdemeket szereztek, majd –  még első regnálása idején – Schmidt Mária hathatós közbenjárására alapította újra Orbán Viktor. Az ellenbrüsszelnagy 2001-ben reaktiválta a Corvin-láncot, de sajnos kicsavarták kezéből a győzelmet egy esztendő múlva, így lánc helyett inkább a kardjához nyúlt.

corvin.jpgA következő adományozásra 2012-ig kellett várni. A NER megalapításának kétharmados viharaiban előbb sajnos nem volt rá mód. És ha ez a hanyagság nem lenne elég: egészen mostanig a miniszterelnökség volt kénytelen ellátni a Magyar Corvin-lánc Testület bokros teendőinek koordinálását.

De most végre sort kerítenek a „magasabb szintű védelemre”, és január elsejétől épp olyan köztestület lészen ez is, mint a Magyar Művészeti Akadémia –

legyen áldott Fekete György neve.

Mi is lesz a dolga e becses társaságnak?

  • „munkálkodik a tudományok és a művészetek, valamint a magyar nemzeti oktatás és művelődés fellendítésén”,
  • „véleményt nyilvánít a magyar tudományt, irodalmat, művészetet, oktatást, művelődést, valamint minden egyéb, általa fontosnak tartott területet érintő állami döntések tervezetével kapcsolatban”,
  • „figyelemmel kíséri a magyar tudományos és művészeti életet, a kultúra, az oktatás és a művelődés minden egyes általa fontosnak tartott területének helyzetét és ezzel kapcsolatban közérdekű javaslatot tehet és nyilvános állásfoglalást tehet közzé”
  • „ösztöndíjprogramot működtethet a szakterületükön kiemelkedő tehetséggel rendelkező személyek támogatása céljából”.

Vagyis: véleményez, javasol és

pénzt oszt.

S hogy ne kelljen mindezt az aluljáróból koordinálni, a kormány gyorsan kistafirungozza őket egy Hermina úti palotácskával. Igaz, rossz állapotban van az egykori Tisza-villa, de sebaj, egymilliárd adóforintból lehet némi tatarozást eszközölni. Ugyanis pénz is jár a staffirung mellé.

A társaság alelnöke Marton Éva, a rogyásig kitüntetett ex-operaénekes, aki azért az MMA – amelynek szintén elnökségi tagja - eseményein még dalra fakad. De ott találjuk Orbán kedvenc tudósát is, akiből volt kedves akadémiai elnököt faragni, Vizi E. Szilvesztert, és utódját az MTA élén, Lovász Lászlót, ahogy, az ugyancsak MMA-tagsággal is rendelkező Kallós Zoltán néprajztudóst is.

mma_1.jpgA folyamat kísértetiesen emlékezet arra, ahogy az Orbánnak kedves művészet bölcsője, az MMA megalakult. (Természetesen Makovecz Imre is kapott Corvin-láncot.) A kérdés csak az:

milyen lesz a kedves vezetőnek tetsző tudomány?

  • Esetleg a Tudományos Akadémián fogják oktatni Széles Gábor örökmozgóját.
  • Vagy állami milliárdok mennek majd a buszos oligarcha antigravitációs hajtómű-kutatásira?
  • Vagy csak követjük Észak-Koreát, és a Corvin-láncosok segítségével mi is embert küldünk a Nap felszínére

ashwood

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6311970009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andras J Fazekas 2016.11.18. 15:43:04

A posztkommunista baloldal által korábban elakasztott rendszerváltás befejezése folyik.

Ti meg csak hadováltok itt össze-vissza, pont az ellenkezőjét hazudva annak, mint ami valójában történik.

Hajrá !

Margó Kőrösy 2016.11.18. 15:48:03

ellenbrüsszelnagy - óriási, nagyon-nagyon tetszik. szellemes, sziporkázó cikk. de! remélem nem ad okot arra, hogy a méltóságos művészeti/tudományos...etc...tagjai közé hívjanak

Arany Sakál 2016.11.18. 17:02:43

@Andras J Fazekas: igen, folytatni kell a regnáló Lenin-fiúknak apáik és így Rákosi pajtás bolondériáját!
Még érdem lesz Vezérlő Fényes Csillagunk és B.neje besúgó múltja ami az egyetlen kohéziója együtt(egymás mellett)élésüknek.

rovid 2016.11.18. 17:41:56

a "kedves vezető kezéből étkezni" magyarul seggét nyalni! ne finomkodjunk!

sakkosfx 2016.11.19. 01:51:58

A mi Orbánunk csak nem Csauseszku utjára akar lépni, én óvnám tőle, mert nagyon göröngyös út! nem beszélve aról, hogy hová vezetett!

Dodo35 2016.11.19. 06:39:07

@Andras J Fazekas: Ne beszéljünk róluk mind ex komcsikról, mert nem voltak azok!!!! Már akkor is inkább hazudozó szarházi gerinctelen köpönyegforgatók voltak. Csak a hatalom, az ismertség volt a céljuk. Nos ez a mi bajunk! Gyurcsány igazmondása "felháborodást" váltott ki. Ezek gerinctelensége nem bántja a birka nemzet szemét!! Sőt még a "szabadrablás" divatbahozása sem !!!!!
süti beállítások módosítása