B1 blogcsalád



Háromszoros öngól lett Rétvári keresztényüldözéses javaslata

2016. november 02. - Mr Flynn Rider

A KDNP-t nem zavarja, hogy utoljára az ötvenes években volt keresztényüldözés Magyarországon és pont a Fidesz-KDNP trollkodott bele a szabad vallásgyakorlásba az egyházügyi törvénnyel. 

retvari.jpg

Emlékszünk meg? 2011-ben, több nekifutás, államfői és alkotmánybírósági visszadobás után született egyházügyi törvény azt mondja: „Vallási közösség az Országgyűlés által elismert egyház és a vallási tevékenységet végző szervezet. Az Országgyűlés által elismert egyház bevett egyház.”

Az Alkotmánybíróság akkor azt kifogásolta, hogy független bíróság helyett a

politikusokból álló parlament dönthet az egyházak elismeréséről,

és ez ellen nem lehet fellebbezni. Hasonló érvekkel marasztalta el a jogszabályt az Emberi Jogok Európai Bírósága is.

Erre 2013-ban magába az alaptörvénybe írta bele a Fidesz-KDNP, ha úgy tetszik, „keresztényüldöző” módon: „Az állam és a vallási közösségek a közösségi célok elérése érdekében együttműködhetnek. Az együttműködésről a vallási közösség kérelme alapján az Országgyűlés dönt. Az együttműködésben részt vevő vallási közösségek bevett egyházként működnek.” Ettől kezdve az Ab nem szólhatott bele, mit írnak az egyházakkal kapcsolatban. Gyakorlatilag alkotmányellenes lett az alkotmány abban az értelemben, hogy egyik passzusa ellentmond a másiknak.

Ezek után, hogy a Parlament dönt arról, melyik egyház bevett és nem bevett, vagy egyáltalán: hogy melyik szervezet számít egyháznak,

Rétvári Bence feláll és a keresztényüldözésről beszél.

Javaslata szerint a keresztényüldözést népirtásnak minősíti majd egy parlamenti határozat.

Rétvári másik abszurd gondolata, hogy a közel-keleti vallási folyamatokba majd a magyar Parlament egyik határozata fog pont beleszólni: olyan ez, mint a klasszikus vicc, amikor az elefánt és az egér kelnek át a hídon. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke ezek után bonyolult elemzésekbe merészkedett azzal kapcsolatban, hány keresztény ember él a Közel-Keleten és mennyinek van veszélyben az élete, mert keresztény.

A KDNP alelnöke szerint az iszlamisták sokszor teljes keresztény településeket gyújtanak fel, és nemcsak a Közel-Keleten, hanem Észak-Afrikában is, ami etnikai tisztogatás. (Iszlamisták és nem iszlamisták szintén – szegény Rétvári úrnak láthatóan még nem esett le, hogy Szíriában és Irakban háború van…)

A legabszurdabb gondolat csak ezután következett: a menekültellenes uszításban vastagon résztvevő politikus magyar humanitárius segítséget ajánlott az afrikai és közel-keleti országokban élőknek. Ösztöndíjakkal segítenek iraki és szíriai keresztény fiatalokat, hogy Magyarországon fejezhessék be tanulmányaikat - nyilatkozta az államtitkár.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8411924833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hard merchandise 2016.11.02. 19:29:55

Hogy ki a keresztény, azt ÉN mondom meg!

Shanarey 2016.11.02. 21:56:50

@Hard merchandise:

Hát ez az, na meg így is lehet leendő szavazókat gyűjteni a közel-keletről.

kaleidos cope 2016.11.03. 05:03:33

az az álszent farizeus fej....van már kijelölt helye a pokolban

megamedve 2016.11.03. 06:04:04

Itt valami durva disznóság van a háttérben, mert szinte az összes (keresztény) templomot (kisebb-nagyobb mértékben) felújították az elmúlt években. Nem tudom az egyháznak honnan lett hirtelen ennyi pénze, de sejtésem van, hogy valami titokban kötött egyezség nyomán, kormányzati hátorkán (már nem hátszél) van emögött. Aztán jönnek a gyengén bútorozottak imaláncai....ja meg lassan a választások is.....( kíváncsi leszek majd a prédikációkra)

fox7hill 2016.11.03. 09:26:58

Valóban van egyház üldözés !

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.03. 10:00:50

@kaleidos cope: "az az álszent farizeus fej....van már kijelölt helye a pokolban"

:)) Ez szép volt!

@megamedve: "kíváncsi leszek majd a prédikációkra"

Ja.

István Tamasi 2016.11.03. 10:11:20

Ha a hit vezet vakon megyünk. /Benjamin Franklin/

staropramen 2016.11.03. 12:37:23

1915 től az Oszmán Birodalom másfél millió keresztény örmény polgárát gyilkolta le szisztematikusan.
Ahhoz bezzeg nincs bátorságuk a nagy keresztényvédőknek,hogy deklarálják:a törökök népirtást követtek el.

2016.11.06. 11:03:04

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." Voltaire

A tabuval védett nem más, mint egy barbarisztikus és kegyetlen élősdi más népek nyakán. A legnagyobb ellensége minden fejlődésnek, visszakövetelője minden rothadásnak. Egyetlen egy erő tartja össze őket: a mások iránti olthatatlan gyűlölete, a befogadó nemzetek nagylelkűsége ellenére!— Voltaire
Eredmény Európa szellemileg üressé vált. A felszín alatti rothadás felbűzlik a mindenkori ellenzékek és kormánypártok formális idiotizmusából. Itt, a kelet-európai régió peremén különösen nehéz olyan ügyeket, személyeket, közösséget találni, amihez kapcsolódni lehet, amivel az ember nem szigetelődik el, nem lesz visszavonhatatlanul magányos. Már semmi lényegeset (a következetesen sulykolt nyugati-jóléti életvitelen kívül, bizonyos kivételezettek számára) nem tud nyújtani.
Luther 1 uzsorásnak példáján megmutatja, hogy „A pogányok józan ésszel fel tudták mérni, hogy az uzsorás négyszeres tolvaj, és gyilkos!”
süti beállítások módosítása