B1 blogcsalád



Kósa Lajos két forintja: a pénzéhes magyarok és a valóság

2016. október 31. - nickgrabowszki

kl_4.jpg

A Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában a Fidesz frakcióvezetője a bérszínvonal folyamatos emelkedéséről beszélt. Kósa szerint

olyan béremelés, amely után a magyar emberek azt mondják, most már elégedett vagyok a béremmel, biztos nem lesz. Mindig lehet két forinttal többet keresni, és hajlamosak vagyunk elfelejteni, honnan indultunk.

Mr Twenty Percent képtelenségnek nevezte,

amit az ellenzék állít, hogy

a rettenetes magyar élet-, munkahelyi és bérviszonyok, valamint azok kilátástalansága miatt menekülnek el sokan az országból.

Tehát a magyarok pénzéhesek, az ellenzék meg hazudik.

Ennek ellenpontozására, illet az igazságtartalmának illusztrálására rengeteg tény lehetne felvonultatni. De itt és most csak két idézet orvosoktól a Magyar Narancsból.

Előbb a kiváló magyarországi bérviszonyokról Helgától, aki itthon helyettesítő háziorvosként dolgozik, Angliában pedig egy magánkórházban ügyeletet lát el:

A kezdő fizetésem rezidensként 76 ezer forint volt úgy, hogy naponta 12 órát dolgoztam. Emellé egy idő után egész hétvégés háziorvosi ügyeletet vállaltam be, de egy év után úgy döntöttem, ez így nem élet. 2012 óta dolgozom Angliában, az első három évben félállásban, most pedig időszakosan, 2-3 hetet töltök ott egy hónapban. Előtte két évig rezidensként dolgoztam belgyógyászaton, és folyamatosan azzal szembesültem, hogy semmibe sincs beleszólásom, csupán végrehajtói szerepem van. Nem voltam megelégedve és bíztam benne, hogy lehet ezt jobban csinálni, van olyan egészségügyi rendszer, amelyik emberközpontú, és ahol nagyobb befolyásom lehet a dolgokra.

Ezután két, Finnországban dolgozó magyar orvos, Laura és Balázs a munkakörülményekről:

A pénz csak egy része a dolognak. Nézzük meg az otthoni klinikák infrastruktúráját, felszereltségét, a hiányzó eszközöket, a stresszes környezetet, a kiégett kollégákat. A gyakorlataink során szembesültünk azzal, hogy a 30–40-es korosztály eltűnik a magyar egészségügyből, pedig ők lehetnének az erős oktatói gárda. (...) Sokan úgy gondolják, hogy még fiatalok és bírják, estig túlóráznak, ügyelnek, abból sokat tanulnak és fejlődnek, aztán, majd ha végeznek, szakorvosként külföldre mennek. Van, aki a kórházban él (Magyarországon). Mi 37 órát dolgozunk egy héten (Finnországban), ügyeletet vállalni nem kötelező, van időnk kikapcsolódni, a kollégáink kipihentek és jókedvűek. Van idő arra, hogy beszélgessünk a beteggel, hogy utánanézzünk a dolgoknak, konzultációt kérjünk szakorvosoktól, ha nem vagyunk biztosak magunkban, és mindezt anélkül, hogy a beteg hülyének nézne. Teljesen más ilyen környezetben dolgozni.

  • Tehát nem az ellenzék állítja, vagy nem csak az ellenzék, hanem a expatriált magyar munkavállalók.
  • És nem csak az orvosok, hanem minden bizonnyal ilyeneket mondanának az esztergályosok, a pincérek, a kőművesek és az informatikusok is.
  • Nem a pénz miatt mennek el, hanem a rettenetes munkahelyi és életkörülmények miatt.
  • Elletve ha mégis a pénz miatt, akkor nem két forinttal, hanem havi egymillióval tudnak többet keresni külföldön.

A 2 forint legfeljebb a fideszes politikus, a politikai karrier, valamint a közvetlen nőági felmenő és bizonyos kereskedelmi ügyletek vonatkozásában áll meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3211917267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prognosys 2016.10.31. 12:05:40

Ahogy elnézem a fényképről Kósa elégedett, kivagyi arcát, látszik rajta a hozzáállás is:

„vizet prédikál és bort iszik"

Rühellem az egész mocskos politikai kasztot!

Uni1002 2016.10.31. 12:30:50

@prognosys: Lehet, hogy túl sokat, azért beszél hülyeséget...

biggianni 2016.11.01. 00:42:02

kósa egy rendkívül sötét degenerált,más emberek pénzén élősködő majom,aki
a bűnöző gazdájának a szófosó szolgája! Még beszélni sem tud értelmesen!
Férfiatlan tehetségtelen impotens,aki meghalna ha dolgoznia kellene!

csiszlikek dáridója 2016.11.01. 15:04:31

Magyarországon viszonylag kevesen tehetik meg, hogy új csajukkal egy összegben leperkálják a magyar átlagkereset százszorosát egy rózsadombi lakásért. Aki mégis megteheti, az vélhetőleg politikus, tovább szűkítve a kört, frakcióvezető. Az orrkiülős motorcsónakból szemlélve a dolgokat nyilván folyamatosan emelkednek a bérek, és fingja sincs, hogy ez a sok hazaáruló miért a hanyatló nyugaton keresi a boldogulást...

Netuddki. 2016.11.01. 15:25:12

Tuggyuk, 2 forintért a saját annyát eladná az orbán törpeelefántja...

midnight coder 2016.11.01. 19:27:40

Az orvosok kis hazánkban tényleg elég szar helyzetben vannak, ezt valóban meg kellene oldani. Ettől eltekintve viszont az tény, hogy az átlagpolgár valóban kb. 4x kevesebbet keres ugyanazzal a melóval itt mint kinn - de az is igaz, hogy ez kb. a Kádár-rendszer óta folyamatosan így van. Ami változott az az, hogy az EU-n belüli munkavállalás mostanság már elég jelentős mértékben leegyszerűsödött. Így sokan választják a külföldi munkát, különösen a jól képzett, nyelvet beszélő fiatalok. És bár a bérek mostanság tényleg emelkednek, de azért a szocializmust, gengszterváltást kihagyott régi nyugat-európai országokkal elég sokára fogjuk felvenni a versenyt.

Megoldó 2016.11.01. 19:30:07

Amíg csak itt elégedetlenkedünk, addig pont nem érdekli ezt a kasztot hogy felfordulunk e.
Viszont egy jó véres forradalom már elgondolkoztatná őket hogy talán nem lehet mindent megúszni, – szerintem.

anyadmajma 2016.11.01. 19:47:53

@midnight coder: milyen versenyt, te hazaáruló bolsevik geci? A verseny a gazdád szerint liberális, azt meg irtani kell. Meg amint megint megvilágítottad, nem fér az egyszámjegyű IQ-jú agyadba: nem csak a pénzről van szó.
De ahogy @Megoldó: mondta, lassan megkapjátok.

nick papagiorgo 2016.11.01. 20:36:45

Nem az a baj, hogy az ellenzék azt állítja, hogy:
"a rettenetes magyar élet-, munkahelyi és bérviszonyok, valamint azok kilátástalansága miatt menekülnek el sokan az országból",
hanem az, hogy erre nekik abszolút nincs válaszuk, vagy ha van, az is hazugság.
Mivel ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ha Gyurcsány-Molnár Gyula- Karácsony Gergely - Bokros Lajos - mittudoménki kerül hatalomra, akkor ez az egész menekülés iránya megfordulna.
Akkor meg miről beszélünk?
Ugye.

nick papagiorgo 2016.11.01. 21:01:34

Mert ugye milyen választ adott a kérdésre vezérlő csillagunk, az Orbán-ellenes liga vezéralakja, messiásunk, Gyurcsány Ferenc?
"El lehet innen menni".
Majd valaki értesítsen, hogy ha ez megváltozott, az ún. baloldali ellenzéknek van épkézláb stratégiája, vagy bármi.
Az ilyeneket, hogy "ezek legalább nem hazudnak, nem lopnak" talán felejtsük el. Ezek (Gyurcsány, Molnár, Bokros meg a többi) mind kipróbált, jól ismert politikusok, akiknek jó híre országhatárokon túlmegy, és mind az igazmondás, tisztesség és becsület mintaképei.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.01. 21:30:56

@midnight coder: "régi nyugat-európai országokkal elég sokára fogjuk felvenni a versenyt."

Bizony, bizony. Főleg, hogy egyre joban leszakadunk tőlük.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.01. 21:31:38

@Tibi !: "az orbán törpeelefántja..."

:)) Ezen gurultam a röhögéstől, még nem hallottam.

Spontán Blogger 2016.11.02. 00:00:27

mindenamiidojaras.blog.hu/

Időjárás ma. Pontos időjárás előrejelzés. Magyarország legnagyobb időjárás előrejelző portálja.

mindenamiidojaras.blog.hu/

ebella 2016.11.02. 05:20:11

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: Sőt már a V4-ek átlagától is messze kerültünk és csak növekszik a szakadék. Azt azért nem lehet megmagyarázni, a másfajta feltételekkel.

Ez a pökhendi, tahós leszarása a polgároknak, ez lesz a vesztük. (Miért nem lehet azt mondai, látjuk a bajokat, nagyon keveset keresünk a szlovákokhoz képest is, Bukarest épp most előzte meg Budapestet fejlettségben az EUROSTAT szerint, de mindet megteszünk, hogy ez ne így legyen! Nem, azért sem. Fikázza a magyarokat, mert egy büdös gyökér, nem valódi, magyarságért küzdő politikus.)

Lassan kezd az lenni mint 2010 előtt volt a bolsikkal, mindegy ki, csak ezek a szar alakok ne! Csak folytassák!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.02. 05:33:28

@ebella: Helyes! Egyre többen gondolkodnak logikusan. Ez jó érzés!

2016.11.02. 06:12:15

Ez egy makogó banánzabáló majom !
A parasztja azt hiszi, hogy valaki, mert összelopta magát a patkány bandájával együtt.

Taplógomba ! Ne feledd mi tartunk el az adóforintunkból és az "unijó "könyöradományából, amit elloptok, rohadékok..
Tanulj meg beszélni legalább úgy, mint ahogyan lopni megtanultál, te patkány.

midnight coder 2016.11.02. 07:38:01

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: Az eddigi folyamatok alapján nem. Nálunk a GDP növekedése egyedül a Megyó-Fletó kormány legrosszabb éveiben volt annyira szar mint az EU-ban. Szép lassan a bérek is nőnek. Más kérdés, hogy a munkaerő kiáramlása hosszú távon itt is le fogja lassítani a növekedést, a másik oldalon viszont hosszú távon nemigen lesz tartható, hogy az EU-s polgár 4x annyit keres mint a kínai, miközben lényegében sem nem termel, sem nem szolgáltat, mert az előbbit már régen kiszervezték a Távol-Keletre, az utóbbi kiszervezése pedig jelenleg is zajlik.

midnight coder 2016.11.02. 07:42:30

@anyadmajma: Majmocska, ideologizálni sok mindent meg lehet, csak tudod elég kevés az olyan polgár, aki mondjuk a csehekhez, vagy pláne a románokhoz vagy a bolgárokhoz vándorolt ki. És abban is biztos lehetsz, hogy ha mondjuk idehaza az átlagbér a jelenlegi ötszöröse lenne, akkor a sok öntudatos proletár úgy jönne haza, hogy öröm lenne nézni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.02. 15:24:39

@midnight coder: "Szép lassan a bérek is nőnek."

:)) A szlovák bérek alá. Nem gondolod, hogy nagyon nagy égés a gazdád fasságát védeni? Védeni a védhetetlent? Szar munka a tied.
süti beállítások módosítása