B1 blogcsalád



A népszavazás minden idők legnagyobb átverése

2016. szeptember 29. - B1blog

tudta.jpgFogalmunk sincs, miért erőlteti a kormány és személyesen a kedves vezető a kvóta-ellenes népszavazást. Nem tudjuk, mit kezd a legújabb felhatalmazásával. Az ugyanis biztos: ami az elmúlt egy évben ezzel kapcsolatban elhangzott, az

szemenszedett hazugság.

Kezdjük az utolsó állításunkkal. Vegyük a kampányban elhangzó, leggyakoribb kijelentéseket:

  • Brüsszel migránsokat akar kényszerbetelepíteni Magyarországra,
  • Brüsszel már döntött a kötelező, felső határ nélküli kvótáról,
  • Brüsszelnek nincs felhatalmazása arra, hogy a fejünk felett döntsön,
  • a magyar kormány a népszavazás nélkül tehetetlen,
  • a népszavazásnak közjogi következményei vannak,
  • a népszavazás képes megállítani Brüsszelt,
  • nem a menekültekkel van bajunk, hanem Brüsszellel.

Vegyük sorra:

  • Brüsszel migránsokat akar kényszerbetelepíteni Magyarországra – hazugság.

Senki nem akar kényszerbetelepítést végrehajtani. Az Európai Tanács – vagyis az uniós kormányfők – által hozott döntés értelmében 1294 ember menekültügyi kérelmét kell Magyarországnak elbírálnia. Ha mindet elutasítjuk, lelkünk rajta, az érintetteknek vissza kell térniük a hazájukba, bárhol legyen is az. Ugyan ez igaz az állítólagos újabb kvótára. Nem személyeket akarnak a határokon belülre hozni, hanem a menekültügyi kérelmek elbírálásának szétosztásával akarják kissé tehermentesíteni a túlterhelt államokat. Itt is igaz az előző állítás: ha minden kérelmet elutasítunk, akkor minden menekült mehet isten hírivel.

  • Brüsszel már döntött a kötelező, felső határ nélküli kvótáról – hazugság.

Az Európai Bizottságnak nincs döntési jogköre, csak javaslatokkal élhet a Tanács és az Európai Parlament felé. A Bizottság valóban azt javasolja a Parlamentnek és a Tanácsnak, hogy hozzon olyan döntést, amely elosztaná a menekültkérelmek elbírálását, ezt azonban mindeddig sem a Tanács, sem a Parlament nem fogadta el.

  • Brüsszelnek nincs felhatalmazása arra, hogy a fejünk felett döntsön – hazugság.

Magyarország 2004-es uniós csatlakozásakor lemondott számos közpolitikai terület egyéni szabályozásának lehetőségéről. Ezek között van a migráció kezelése is. Mi magunk, magyar állampolgárok és a magyar parlament hatalmazta fel Brüsszelt, az Európai Uniót, hogy a nemzeti parlament helyett hozzon döntéseket. (Könnyű elképzelni, mi lenne a válasz, ha a német vagy svéd átlagpolgárt kérdeznénk arról, hogy befizetett adójából német vagy svéd kórházak épüljenek, vagy a taktaharkányi főtér szépülgessen.)

  • A magyar kormány a népszavazás nélkül tehetetlen – hazugság.

A magyar kormány kezdettől ellenállt minden elosztási mechanizmusnak, ezt kellően hangosan értésére is adta partnereinek. Egyebek mellett – láss csodát, népszavazási felhatalmazás nélkül – bíróságon támadta meg az Európai Tanács tavalyi döntését. Ugyan ezt bármikor, bármely uniós jogszabállyal – majd ha egyáltalán lesz ilyen – megteheti.

  • A népszavazásnak közjogi következményei vannak – hazugság.

Persze érdemes tisztázni, mit jelent a közjogi következmény. A magyar parlament természetesen hozhat egy olyan törvényt, vagy beleírhatja az alkotmányba, hogy márpedig Brüsszel ide nem kényszerbetelepíthet senkit. A magyar parlament hatásköre a magyar államhatárig tart, egyetlen uniós intézményre sem érvényes. (Amúgy épp Orbán egykori liblingje, az uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibor nyilatkozta az Indexnek, hogy semmiféle jogi következménye nem lesz a népszavazásnak, bármi is legyen a vége.)

  • a népszavazás képes megállítani Brüsszelt – hazugság.

Az előzőekben már utaltunk rá: a magyar parlament nem hozhat olyan törvényt, amely bármilyen jogkövetkezménnyel is járna az uniós intézmények számára. Fordítva ez – Orbánék legnagyobb bánatára – nem igaz. Ha az Európai Tanácsban minősített többséggel jogszabályt alkotnak, az épp úgy érvényes Magyarországra is, mint a budapesti országgyűlés döntése minden magyarra – ha egyet ért a törvénnyel, ha nem. A bíróságon még egyszer sem fogadták el azt az érvelést: azért szegtem meg a törvényt, mert nem értettem vele egyet.

  • nem a menekültekkel van bajunk, hanem Brüsszellel – féligazság, ha tetszik csak félig hazugság.

Az biztos, hogy a kedves vezetőnek és csürhéjének igen komoly baja van Brüsszellel. A mocskok nem átallanak néha megnézni, kellően gyarapszik-e Mészáros Lőrinc vagyona az uniós támogatásokból, vagy hogy hányan is utaznak a kisvasúton, esetleg a royal vej hány köztéri lámpát újított fel magára szabott pályázatokon.

Ám a menekülteket sem szíveli ez a sok csomó remek keresztény honfitárs. Noha folyamatosan azt hangoztatják, hogy szegény migránsok csak áldozatok, nézzük meg, milyen fogalmakat használnak a menekültválság leírásakor:

  • terrorizmus,
  • bűnözés, főként nők és gyerekek megerőszakolása,
  • keresztényüldözés,
  • beilleszkedni képtelen milliók,
  • népvándorlás (aminek a vége az új honfoglalás)
  • európai kultúra megsemmisítése.

Nézzünk néhány példamondatot: Amióta Orbán Viktor a miniszterelnök, sokkal több közpénzt lopnak el. Amióta Orbán Viktor a miniszterelnök, sokkal több az oligarcha. Amióta Orbán Viktor a miniszterelnök, a parlament bólogató kesztyűbábok gyülekezetévé vált. Amióta Orbán Viktor a miniszterelnök, az ügyészség lábba tiporja a jogot. Amióta Orbán Viktor a miniszterelnök, sokkal pökhendibb és arrogánsabb a hatalom. (Hosszan tudnánk még folytatni.)

Aki a fenti mondatokat olvassa, és úgy érzi: nekünk bármi bajunk lenne Orbán Viktorral, nagyon téved. Mindössze időhatározóként használtuk, nem állítottunk semmit felséges személyéről. Mi ennyire szeretjük őt.

Mindezek után nem csoda, hogy közmunkásokat és önkormányzati dolgozókat is arra kényszerítenek, hogy hazug propagandájukat tukámálják az állampolgárokra telefonon.

Nagyon nehéz eladni azt az árut, amelynek egyetlen apró darabkája sem működik.

Azt viszont nem tudjuk: mi van a csomagoláson belül. Mert nem kvótaügyi pávatánc lesz ennek a vége, az hétszentség. Erre ugyanis nem kellett volna elszórni tízmilliárdokat. Persze ennek a pénznek a nagyobb része a sameszoknál landolt, úgyhogy a fidesznyikek egy része már most is nyert. 

ashwood

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6311751845

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Népszavazol, de mire is? 2016.10.02. 13:10:42

Ez egy BIANKÓ szavazás. Ez alapján akár betelepítésről is dönthetnek.  Ezt kihagyta a Kétfarkú Kutya párt a plakátjai közül, pedig ezért vicc a szavazás. Kár 2018 utánra felhatalmazást adni az új kormánynak a migránsok betelepítésére. Ennek meg pláne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borbély Tibor 2016.09.29. 16:08:24

Aki ilyen hangnemben írogat, ráadásul valótlan dolgokat
, azzal nem szabad szóbaállni, az nem vitapartner.

Francois77 2016.09.29. 16:43:21

Mindig lesz az a pénz... de akkor miért panaszkodtok, hogy nincs pénz???

Boross Bence 2016.09.29. 22:57:20

A legelső állítás igaz, és a posztoló hazudik róla.

Nem igaz az, hogy csak az az MSZP -s Szanyi Tibor által terjesztett nézet, hogy 1294 ügy elbírálását delegálják Magyarországra: a kérelmezőket is ideküldik, akikről nekünk kell a jogerős döntésig gondoskodni.

A vonatkozó 2015/1601. számú Európai Tanácsi döntés (amit bíróság előtt támadott meg a kormány) végig személyekről beszél:

eur-lex.europa.eu/legal-content/hu/TXT/PDF/?uri=CELEX:32015D1601

Az elbírálás a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően kell hogy történjen. Mivel "értelműen nemzetközi védelemre szoruló személy"-eket helyeznek át, nem valószínű, hogy bármelyik kérelmet el tudná utasítani a magyar hatóság, ráadásul ha el is utasítja, az 1294-es keretet feltöltik mással, mivel nem a kérelmek áttelepítéséről szól a határozat, hanem személyekről.

Boross Bence 2016.09.29. 23:14:54

Szeretném, ha forrást mutatna a posztoló arról, hogy az ötödik állítás a kampány során a kormány képviselőjétől vagy kormánypárti politikus szájából elhangzott, vagy kormánykiadványban megjelent!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.30. 00:02:25

@Boross Bence: Maga az, hogy kiírták a népszavazást. Különben ki se írhatták volna.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.30. 00:36:03

Vicces, hogy a saját törvényeiket se tartják be.

A kormány nevében a külhoni magyaroknak küldött kampánylevelek sértik a választás esélyegyenlőségre, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásra vonatkozó alapelveit - állapította meg csütörtöki határozatában a Kúria. A bíróság egyúttal a népszavazást szervező kormányt eltiltotta a további jogszabálysértéstől."

nol.hu/belfold/a-kuria-jogsertonek-nyilvanitotta-a-kormany-levelet-1633979

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.30. 01:00:37

Folyamatosan becsapnak benneteket.

Október 1-től, szombattól literenként 6 forint 35 fillérrel nő a benzin és 12 forint 70 fillérrel a gázolaj ára a jövedéki adó emelkedése folytán. A magyar állam ugyanis itt az adót is megadóztatja.

A Fidesz ellenzékben több száz alkalommal követelte az üzemanyagokra épülő jövedéki adó és áfa azonnali csökkentését az akkori kormányoktól. Többször hivatkoztak arra is, hogy az első Orbán-kormány a jövedéki adó csökkentésével kívánta megakadályozni a literenkénti benzintarifa 250 forint fölé emelkedését. Ám 2010 után, kormányra lépvén egyetlen ígéretüket se tartották be.

nol.hu/gazdasag/robbannak-az-uzemanyagarak-1633953

Francois77 2016.09.30. 12:33:21

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok: nem baj, ha nem érted az árváltozás indokait és logikáját, de akkor minek beszélsz hülyeségeket?

papageno39 2016.10.01. 16:01:23

Rengeteg pro-,és kontra érv hangzott el a holnapi szavazásról, annak szükségességéről, értelméről, hatásáról, stb. Amit leszűrtem ebből, elsősorban az, hogy a regnáló hatalomnak, kiemelten a vezérüknek, valamiért nagyon fontos lenne egy győzelem, amit úgy lehetne kommunikálni, hogy a nép többsége elfogadta és támogatja őket, illetve az elmúlt bő két évi működésüket. A népszavazásra feltett kérdés lehetne ez is. Ebben az esetben félő, hogy az eredmény nem lenne számukra kedvező. Meg a szavazók számára sem lenne nehéz a döntés. Csavartak ezért egyet rajta. Kerestek egy olyan kérdést, amire a velük elégedetlenek jó része is az ő véleményükhöz hasonló álláspontot képvisel. Akarja-e a migránsokat? Így összességében, mint egy homogén tömeget, amelyre úgy egységesen jellemző a szélsőségesség, erőszakosság, analfabetizmus, terrorizmus. Erre így kevés honfitársunk mondana őszinte igen. Mit lehet tenni akkor annak, aki nem akar ugyan migránsokat szomszédjaként, de ettől függetlenül, még undorodik sok mindentől, ami megtörtént az országban az elmúlt két, illetve hat év során?

Boross Bence 2016.10.01. 18:11:55

@papageno39: Szerintem erre a dilemmára az a válasz, amit a mai Magyar Nemzet vezércikke írt:

"Ha valaki nyugtalanul alszik a bevándorlás jelentette kihívástól, ha ettől félti gyermekei, unokái jövőjét, szavazzon holnap nemmel. Bármit is mond a balliberális ellenzék, nem az EU-ból való kilépéshez ad ezzel támogatást. Aki viszont úgy érzi, a népszavazáson csak sakkfigura lehet egy hatalmi játszmában, maradhat otthon, vagy szavazhat érvénytelenül. Világos üzenet ez a kormánynak, a magyar politikai elitnek. És nem szabad hinni a gyűlöletkórusnak: ettől senki nem lesz hazaáruló."

Vagyis mérlegelni kell, hogy az embernek a hosszú- vagy a rövidtávú következmények a fontosabbak. Én a magam részéről a gyermekeim, unokáim sorsát fontosabbnak gondolom annál, hogy Orbán Viktor milyen pillanatnyi előnyöket kovácsol magának a népszavazásból. Orbánról 2018-ban lehet majd dönteni. De a holnapi eredményre akkor is emlékezni fognak a magyarok - így vagy úgy, örömmel vagy bánatosan -, amikor Orbán Viktor nevét pár történészen kívül már senki sem ismeri.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.01. 22:14:22

@Boross Bence: "Ha valaki nyugtalanul alszik a bevándorlás jelentette kihívástól, ha ettől félti gyermekei, unokái jövőjét, szavazzon holnap nemmel."

Ezzel több baj van, mondok is rögtön kettőt. 1. A népszavazás nem a bevándorlás jelentette kihívásról szól. 2. Az unokáid jövöjét az elhibázott gazadasági döntések teszik kérdésessé. Hatalmas, egyre növekvő államadósságot, örökölnek, elüregedett társadalmi szerkezetet, ahol a dolgozni akarók nyugatra kell távozzanak, pénztemető presztízsberuházásokat, mint TwinPaks, valamint lebutított, munkára, aklalmazkodásra alkalmatlan munkástömegeket a hiányos oktatás miatt.

Ugyanazt a logikai feladatot a szingapúri diákok 75%-a meg tudja oldani, amit a magyar diákoknak csak a 25%-a.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.01. 22:16:50

@papageno39: "Mit lehet tenni akkor annak, aki nem akar ugyan migránsokat szomszédjaként, de ettől függetlenül, még undorodik sok mindentől, ami megtörtént az országban az elmúlt két, illetve hat év során?"

Elmegy, és beikszeli az igent és a nemet is. Érvénytelen szavazatával jelzi, hogy nem ért egyet a kormány hibás politikájával.

DR. Smit Pal.. 2016.10.02. 10:12:11

Ha gyoznek a nemek, akkor holnap Dunaba lovetjuk az osszes tetves hazaarulo libsit.

NDSnyder 2016.10.02. 10:56:12

@Boross Bence: ebben lehet némi igazságod, de ha 5 nap slatted elbíráljuk a kérvényeket, akkor 5 Napoli tartózkodtak itt a menekültek.

Inkább fel kellene készülni, nem pedig faszságokra költeni a pénzt.

Larry Silverstein 2016.10.02. 10:58:51

engem jól átvertek, NEMmel szavaztam

Killary Fucking Clingon 2016.10.02. 11:11:06

A nem szavaz, tök mindegy hogy nem vagy igen, az egy demokráciára alkalmatlan élősködő faszfej. Demokráciát akartatok köcsögök, éljetek vele.

NDSnyder 2016.10.02. 11:36:34

@Shabby Bear: ez egy demagóg faszság...

Ha megkérdezik valakitől, hogy ugyanmár hülyének akarsz-e tűnni, vagy embertelennek az tök jogos válasz, hogy haggyál békén a baromságokkal.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2016.10.02. 11:42:08

@Larry Silverstein:

nem először. mármint nem először vernek át, persze van akinek bejön.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2016.10.02. 11:44:47

@Shabby Bear:

ha a kormány kiír egy népszavazást, hogy "Akarja-e, hogy a Föld globálisan felmelegedjen?" arra értelmes ember nem azért nem megy el, mert szeretné, hogy a Föld felmelegedjen, mint egy fóliasátor, hanem, mert felfogja, hogy hülyének nézik.

Killary Fucking Clingon 2016.10.02. 12:01:47

@NDSnyder: ? nem értem hogy te mit nem értesz.

Brüsszel diktálhat e nekünk? NEM

"Menekülteknek" jobb e itt áthaladni, mert maradni nem akarnak, lévén itt nincs mecset, imám, halal food etc etc: NEM

Akarunk e ezzel az embertömeggel, a kulturális különbségeikkel együtt élni a saját országunkban? NEM

Hol van itt olyan amit nem értesz??? Faszfej vagy e?

Csillagszemű Juhász 2016.10.02. 12:16:33

Aki kötvényt vesz az továbbra is jöhet. De a gazdag muszlim az jó muszlim. Pfff...

NDSnyder 2016.10.02. 12:29:32

@Shabby Bear: Én mindent értek, hidd el, nem éretek egyet azzal amit írtál. Ezt láthatóan Te nem vagy képes felfogni.

A kvóta arról szól, hogy arányosan minden tagország bíráljon el, kérelmeket. Akik maradhatnak azok majd mennek ahová akarnak. (Te magad írtad, hogy úgyis elmennek) Tehát a kérdés nem releváns, ergo távolmaradásommal igenis véleményt nyilvánítok.

Kérdésedre pedig nem, nem vagyok faszfej, és eddig reménykedtem benne, hogy Te sem vagy az.

Kármentő 2016.10.02. 12:55:31

Őrült írás őrülteknek. Lehet rágcsálni a csontot...

nu pagagyí 2016.10.02. 13:54:07

A fideszes hazafattyúk most remeghetnek, úgy tűnik érvénytelen lesz a szavazás. A kevésbé buzgó migráncsozók talpára útilapu lesz kötve. Csak remélni tudom, hogy nem felejtették még el korábbi szakmájukat. Itthon sajnos csak éhbéres melók vannak és nekik a külföldre menést nem ajánlanám, mert mindenhol migránsokba ütközhetnek.

vackor1 2016.10.02. 14:40:03

Ahogy látom , az összes blogon megjelentek a "soknickűek" , látván, hogy nagy valószínűséggel érvénytelen lesz a szavazás, kiadták a fijjjjjug az ukázt, hogy magyarázni kell - igaz már néhány napja magyarázzák is, még maga ogv főméltóságúfoodballsztárvezénylótábornok is -.
Mondjuk eddig is tudtuk, hogy bármi lesz a vége - tuti, hogy még az elképzelhetetlen "igen"-ek győzelme esetén is - megmagyarázzák, hogy az áldott nép azt akarta, amit ők és ettől még jobban felhatalmaztuk őket mindenre és bármire.. :))
Szó se róla: megint ügyesen csinálták a srácok, a lopáson, hazudozáson , 180 fokos fordulatokon kívül ehhez is nagyon értenek..

vackor1 2016.10.02. 14:42:24

Orbánnak ez csalódás, de le fogja tagadni
A népszavazásuk elbukott az alacsony részvétel miatt, de ők a nemek többségét fogják kommunikálni. A fővárosi és nagyvárosi adatok viszont hideg zuhanyt jelenthetnek nekik.

index.hu/belfold/2016/10/02/egyre_valoszinubb_hogy_ervenytelen_lesz_a_nepszavazas/

23 millio Román NEM 60 millio arab IGEN !! 2016.10.02. 16:58:42

AZ ERVENYESEGTOL FUGGETLENUL NEM FOGJUK BEENGEDNI A KECSKEBASZO TERRORISTAKAT.

Mikor lövik már dunába a libbantakat ? 2016.10.02. 17:11:34

@vackor1: "Ahogy látom , az összes blogon megjelentek a "soknickűek" , látván, hogy nagy valószínűséggel érvénytelen lesz a szavazás"

Loszart se szamit az ervenyesseg. A nemek aranya olyan elsopro lesz, ami tobbet er minden ervenyesegnel. Inkabb legyen nagy aranyu a NEM-ek szama, de ervenytelen, mint magas reszvetel melett keves nem.
Szoval meg jobb is ha ervenytelen, mert akkor is meggyozo lesz a nemek szama.

vackor1 2016.10.02. 18:30:46

Na, felmérték a fijjjug a szavazótábort - szerintem ez az egész nagyjából erre ment ki , azt ők is tudták, hogy aki elmegy az "nem" szavazatot ad le ( az érvénytelenekkel az ötletnél még nem számoltak, az később jött a képbe ) , és azzal is tisztában voltak, hogy semmire nem jó ez nekik a hergelésen kívül - , mostantól majd jön az ígérgetés és az osztogatás , főleg a nyugdíjasoknak és a norvég , ideiglenesen itt állomásozóknak , mert a többieket úgysem tudja már megvezetni, a híveket meg nem kell...
Azt gondolom, hogy ez ennyi volt.

Mikor lövik már dunába a libbantakat ? 2016.10.02. 18:39:44

Amennyiben tobb lesz a nem-ek szam, akkor a libsik maris kezdhetnek felsorakozni a dunaparton a dunabaloveshez.

AZ ARABVERŐ ORBÁN VIKTOR 2016.10.02. 19:11:14

BAKAPHATJATOK BUZIK SZETSZOPJATOK A FASZT !!!!!!!!!!
A NEM -ek 95 SZAZALEKKAL GYOZTEK. URISTEN AKKORAT SZOPTATOK AMIRE MEG NEM VOLT PELDA AZ EMBERISEG TORTENELMEBEN.

Hajdú Peter 2016.10.02. 19:16:29

@AZ ARABVERŐ ORBÁN VIKTOR: Ez tényleg durva. Számítottam és remeltem 70-80 % -os nem többségre, de 95 % az beszarás.
BETONBA DÖNGÖLTÜK a libsiket. MEGSEMMÍSITŐ KIÜTÉSES VERESÉGET SZENVEDTEK A libbantak.
süti beállítások módosítása