B1 blogcsalád



Semjén tényleg azt hiszi, hogy a magyarok törökül beszélnek?

2016. szeptember 07. - B1blog

gul_baba.jpgAzt már tudtuk, hogy a magyar és a japán nép - piros farpöttyén keresztül - szoros rokonságban áll egymással. Most már a törököket is bevettük a buliba.

Kezdjük az elején: megújul Gül Baba türbéje – hurrá! Talán csak az az 50 fa nem örül, amelyet ezért ki kell vágni, de hát nekik nincs szavazati joguk, úgyhogy hadd hulljon a férgese.

Az ünnepi alkalomból ideiglenes hazánkba látogatott Veysi Kaynak török miniszterelnök-helyettes, aki azt találta mondani – az MTI beszámolója szerint –:

Gül Baba a béke és együttélés hirdetője volt.

Finoman szólva is: hát, nézőpont kérdése. Jeles Gül Baba ugyanis bektasi dervis volt, s mint ilyennek, a janicsárok szellemi és katonai nevelése volt a feladata szerzetesként. No meg a hittérítés. Békésen.

Annyira, hogy a megszálló sereggel jött Budára, és a város elfoglalásakor halt meg.

De Kaynak legalább hazabeszélt.

Az eseményen tiszteletét tette, sőt, fontos gondolatait is megosztotta személyesen Semjén az evolúció csak egy teória Zsolt, amúgy miniszterelnök-helyettes úgyszintén. Az öles nyelvcsapások közepette azt bírta állítani a boltbezáró - szintén az MTI tanúsága szerint -:

mindketten türk népek vagyunk.

Már hogy a törökök és a magyarok. Türk népek? Azok hát. A türk amúgy annyit tesz: török nyelvet beszélő népcsoport.

Épp illik a magyarokra ez a leírás.

Na most, ha mi, a türkök, piros pöttyünknél fogva a japánokkal is szoros rokonságot tartunk fenn, nincs más hátra, ki kell mondani: a törökök és a japánok rokon nép. Látszik az már, messzirűl.

Hol vannak már a szittyák, a párthus honfivér, a szíriuszi rokonság? Ez maradt nekünk:

törökök és japánok.

És ezek akarnak olimpiát? Először próbálkozzanak egy tisztességes kedd délelőttöt megrendezni úgy, hogy nem derül ki:

  • a magyarok török nyelvet beszélő népek,
  • Orbán Viktort úgy sikerült beszerkeszteni a történelemkönyvekbe, hogy Rákosi is megirigyelné,
  • bűnözők is vásárolnak letelepedési kötvényt,
  • amit egyébként Rogán Antal egyetemi pajtása is árul.

ashwood

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2411683015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2016.09.08. 07:10:02

Semjén sok állítása kiveri a biztosítékot.
Azonban emiatt nem kellene generalizálni. Mert abból, hogy mond nem egy hülyeséget, nem következi, hogy minden alapvető baromság, amit állít. Némi igazságmag itt pl. lehet, szvsz.
Azért van egy olyan, nem is gyenge lábakon álló elmélet (...), miszerint egy török eredetű nép a vándorlásai során hosszabb időn keresztül élt finn-ugor nyelvű környezetben. Ennek során lassan átvette annak a nyelvét. Így lehetett a bevándorló magyarság egyszerre török eredetű (emellett számtalan kulturális elemben továbbra is "türk") és finn-ugor nyelvet beszélő.
Más kérdés, hogy a honfoglalók létszámban nem voltak fölényben a Kárpát-medencében élőkhöz képest és az eltelt bő ezer év viharaiban a honfoglalói génvonal még tovább véknyult - miközben a nyelv és a kultúra sokkal kevésbé változott. Emiatt van az, hogy bár nyelvileg és kulturálisan magyarok vagyunk, de a populáció genetikailag leginkább a környező népekkel áll rokonságban. Tehát nem mondjuk a finnekkel és nem is a törökökkel.

Tehát nem a nyelvünk türk, hanem honfoglaló (kulturális) őseink rokonsága az.

Tranquillius 2016.09.08. 08:23:19

"A türk amúgy annyit tesz: török nyelvet beszélő népcsoport."
Ez egészen egyszerűen nem igaz. Ugyanúgy jelenthet türk tudatút is. Ennek bizonyításához pedig elég Anonymust, vagy Kézai Simont olvasni. Ezt feltehetően a posztoló elfelejtette megtenni, míg Semjén Zsolt nem.

we dont want arabs here..So what 2016.09.08. 08:33:19

annyiban igaza van hogy a mindennapi szavaink jelentős része török.. például a balta is, amit jó lenne a liberális baloldali fejekbe állítani egyszer egyszer..

exterminador 2016.09.08. 08:52:08

@we dont want arabs here..So what: például büntetőjogi kategória, amit most ki bírtál böfögni magadból, szarrágó...

gyurmicsek 2016.09.08. 08:56:50

@we dont want arabs here..So what: Te bizos igaz magyar vagy, mint a neved is mutatja....

Zoli Weber Kettle 2016.09.08. 09:29:32

@we dont want arabs here..So what: rólad csak egy török eredetű szó jut eszembe: barom. Ja nem! Kettő, mert az ökör is.

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2016.09.08. 09:44:31

Az előttem szólókhoz csatlakozva: Semjén... nem a szívem csücske... de speciel nem mond akkora hülyeséget. A "türk" megjelölést ennél általánosabban használták a sztyeppei népekre, a magyarokra rendszeresen türkként hivatkoztak a nyugati krónikások. A magyarok akkoriban egyértelműen a türk kultúrkör része voltak, ilyen értelemben a szóhasználat ma sem nevezhető hibásnak. Nem mellesleg a honfoglaló törzsek neveinek kb. fele türk, ahogy a magyarok törzsszövetségének külső megnevezésének (Hungarus) eredete is, és könnyen lehet, hogy a törzsek egy része ténylegesen török nyelvű is volt.

omboz 2016.09.08. 09:49:41

Sosem értettem, hogy egyesekben miért áll meg az ütő, (pro és kontra) ha azt gondoják, hogy a magyaroknak ez-meg az a rokonuk, vagy ez nem, az sem.

Mindenki az, aminek vallja magát. A keresztény magyarok legyenek hun-türk tudatúak, ha akarnak, a zsidó agyarok pedig szamojédek, ha nekik az sokkal jobban bejön. Mindkettő mellett vannak érvek ;) Kit érdekel?

tyberius 2016.09.08. 09:52:50

A törökök amúgy frankón azt gondolják, hogy rokon népek vagyunk. Az ottomán megszállás időszakára meg úgy gondolnak, mint holmi békés együttélésre a testvéri népek között. Nem mondom, hogy egy diplomáciai eseményen nincs helye némi baráti történelem-relativizálásnak, csak eléggé kilóg a lóláb. A jelennek szól ez, nem a múltnak. Erdogan kibékült Putyinnal, és van rá esély, hogy még egy darabig feltartják a szíriai menekültáradatot, persze hogy benyalunk a törököknek!

Sexual Harassment Panda 2016.09.08. 09:56:53

"..például a balta is, amit jó lenne a liberális baloldali fejekbe állítani egyszer egyszer.."
Nem bírom abbahagyni a röhögédt, te állat!:)

we dont want arabs here..So what 2016.09.08. 09:59:25

Nagy ívben leszarom hogy a belvárosi bal zsidó szoci oldal és bérkommentelői , fizetve a világ másik oldaláról, mit gondol.
Ez az ország nem lesz multikulti liberális se ma se holnap se a következő ezer évben.
És ha nagyon sokáig erőlködtök a baromságaitokkal akkor EU tag sem.
Továbbá azt is leszarom hogy milyen kategóriába esik a kommentárom.
Ugye szabad országban élünk. Nem kell szeretnem a liberálisokat se a szocikat se a zsidókat se az EU faszkalapokat. Szerény véleményem szerint a bal liberális oldal képviselői hazaárulók. Ami nem érdemel mást mint a nemzet testéből való kivetést. Takarodjanak vagy haljanak meg. A gyűlölet keltést csak és kizárólag TI képviselitek ebben az országban.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.09.08. 10:05:51

A magyar nép türk eredetű, ez szinte biztos.

DW15 2016.09.08. 10:16:52

@we dont want arabs here..So what: "Ami nem érdemel mást mint a nemzet testéből való kivetést. Takarodjanak vagy haljanak meg. A gyűlölet keltést csak és kizárólag TI képviselitek ebben az országban." fogalmam sincs, hogy megérted e, de amit leírtál az maga a megtestesült oximoron :) Először gyűlölködsz egy jót, majd leírod, hogy az a másik oldal által képviselt gondolatiság.

Mesélj még :)

we dont want arabs here..So what 2016.09.08. 10:41:07

Mesélek:)

index.hu/belfold/2016/09/08/dk_jobbik_per_gazkamra/

A bíróság szerint nyugodtan lehet mondani, hogy a Jobbik gázkamrába küldené ellenfeleit

A DK-s Arató Gergelyt beperelte a Jobbik, de a bíróság nem nekik adott igazat.

Szóval ha liberális baloldali vagy akkor mondhatsz bármit, a bíróság majd egyet ért veled :) Igazi demokratikus gondolkodás ez nem? :)

tobias2 2016.09.08. 11:38:59

@omboz: Úgy látom, sokan egyenesen az EU-ból, sőt az Egyesült Államokból származtatnák a magyarokat. Ezzel szemben a magyarok tényleg bolgár-török származásúak vagy legalább is rokonságúak.

Lucifer Morningstar 2016.09.08. 11:54:30

Ne aggódj, ezek megcsinálják az olimpiát. Te meg az ország beledöglik ugyan, de ők leszedik a néhány 100 milliárdos sápot a buliról, és röhögnek az összes idiótán akik nekik tapsikolnak.

morph on deer 2016.09.08. 12:11:24

"...a megszálló sereggel jött Budára, és a város elfoglalásakor halt meg."

A város visszafoglalásakor halt meg, tehát nem amikor elfoglalták a megszállók.
Csak szólok.

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.08. 12:15:20

@we dont want arabs here..So what: " Szerény véleményem szerint a bal liberális oldal képviselői hazaárulók. Ami nem érdemel mást mint a nemzet testéből való kivetést. Takarodjanak vagy haljanak meg. A gyűlölet keltést csak és kizárólag TI képviselitek ebben az országban."

Mivan?
Ki gyűlöl téged? Hiszen az agyatlanra nem lehet haragudni, legfeljebb a megcsinálójára, hogy selejtett gyártott.
Mellesleg szoktál tükörbe nézni? Leköphetnéd amit benne látsz.

gigabursch 2016.09.08. 12:27:15

A türk népekről keveset tetszik tudni, de hülyeséget beszélni és hülyének végülis alkotmányos jog.
Még a blogírónak is.

Gery87 2016.09.08. 12:40:09

@Fermentátor:

+1
ez így van.
És ezt olyan nehéz egyeseknek megérteni?
Szánalmas hogy ez a téma ilyen kétbites cikkek meg nyilatkozatok szintjén lehet mind a mai napig...

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.08. 12:52:51

A törökökkel kapcsolatban ott van a bunkóság, hogy a magyarok hazát védő cselekményére emlékezvén,itt karisztolnak az ellenség képviselői is. Még akkor sem illő ez, ha ma már kelebbarátok. Akkor régen kiirtani voltak itt a magyarokat ( őseinket ). Még szerencse, hogy nem a nagy felszabadító török seregként aposztrofálják az akkori támadókat.

Nem kell velük gyűlölködni, mert régen volt ( talán mégis igaz volt ) de nem is kéne puszilódzni, mert a saját népünk mészérosa mit is ünnepel velünk?

Lucifer Morningstar 2016.09.08. 12:55:20

Már előre röhögök azon a napon, amikor a főtitkár elvtárs kinyilatkozza, hogy a magyarok valójában dakota származásúak, és az első hozzászólók között azonnal megjelenik valami nagyon agymosott hülye amelyik egyből áltudományos humbuggal magyarázza a vezér igazát, a többi birka meg lelkesen tapsol és UFFog nekik.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2016.09.08. 14:01:29

B1blog.....
Bármit is tesz ez a "kormány" az csak és kizárólag rossz lehet? 70%-a az országnak elkergetné a halál retkes f@szára a fideszt, de azért bután, tudás nélkül kimondani, hogy semmi közünk a türk nyelvcsaládhoz az ostobaság.
Nem tudom hány éves vagy és hogy "milyen" modern iskola tömte a fejed idáig, de kérlek nézz már utána dolgoknak, mert csak lejáratod magad....
Ja, a magyar mint ősnyelv nemcsak a türkhöz, hanem a sumirhoz, egyiptomihoz is jóval közelebb van mint a baltikumiakhoz.

www.rovasoldal.eoldal.hu/cikkek/105-az-egyiptomi-es-a-sumer-nyelv-magyar-nyelv-.html

...és még egy csomó bizonyíték az oldalon.... érthető és olvasható.

Nem vagyunk mi különbek másoknál csak valami véletlen folytán mi a régi nyelvünket használjuk.

E.Katolnai 2016.09.08. 14:11:40

@a BircaHang Média szerk.: Sok mindent jól látsz, ám a történelmet nem ismered, a régészetet még kevésbé ...
Az új honfoglaló seregek (Árpád törökjei) jobb módú, vezető harcosai vihették családjaikat, jurtáikat, szolgáikat magukkal, ám a sereg nagy része ezt nem tudta megvalósítani. Így volt ez a hunokkal is, meg az avarokkal is ahol a fiatal harcosok – honfoglalásuk után – már az új környezeteben házasodtak és ahol gyermekeik anyja már a saját nyelvére tanította az utódokat. Mert a nyelvet mindig az anyák adják tovább. Míg a ruha, szabja, sisak, harcmodor, állattartás, jogi-társadalmi szabályok, temetkezési szokások hosszú generációkon keresztül megmaradtak avarnak, vagy töröknek, ám a nyelvcsere az anyáknak köszönhetően lassan de biztosan elmagyarosította a hódító seregeket, népeket.

Csőke Sándor tudósunk éleslátású következtetése: "A magyar nyelv magyar eredetű. A magyar nyelvet az idők végtelensége szülte, transzcendentális mélységekből - önmagából - eredő ősnyelv. A magyar nyelv 95% magyar eredetű, egyértelmű megfelelésekkel a rokon nyelvekből." - "Finn-ugor nyelvek nincsenek. Se nyelvészeti, se történelmi adattal nem bizonyítható e nyelvek finn-ugor eredete. E nyelvcsoport a nyelvészek és történészek kitalálása.
Itt alakult ki nyelvünk, műveltségünk és nem a mongol pusztákban, vagy a fagyos szamojéd tundrákon. A Jászok, Mátyusok, Göcsejiek, Barkók, Székelyek, Kálok, Palócok, Szemerék, stb. mind ősi törzseink voltak, tőlük ered a világ legtökéletesebb és legszebb nyelve, a magyar. Itt éltek ők már a jégkorszak megszűnésének idejétől, mindig feltöltődve, gazdagodva más vonuló, betelepedő népeket magukba olvasztva, és amikor Árpád népe megérkezett, ők is ennek a népnek vették át nyelvét, kultúráját.

chrisred 2016.09.08. 14:26:18

Komoly dolog rácsodálkozni, hogy valamennyi minket megszálló vagy velünk együtt élő nép nyelvéből vettünk át szavakat. Ebből a szempontból a legkézenfekvőbb,ha szláv-germán vegyes népnek tartjuk magunkat. De a valódi identitásunk nem a szavak fejezik ki, hanem az, hogy használjuk azokat (pl. a baltát :), ami viszont eltávolít minket az indoeurópai nyelvcsaládtól és az agglutináló nyelvekhez köt.i

E.Katolnai 2016.09.08. 14:27:34

@Tranquillius:
Látom ismered Anonymust: Anonymus sehol nem irja, Árpáddal, földműves nép jött volna be K.-medencébe ...
Anonymus több helyen céloz arra, hogy a parasztok más nyelven beszéltek, mint a hódító magyar törzsek. Amikor pl. Bors „sok parasztságot összegyűjtvén, a Boldva vize mellett várat építe, melyet ’azon nép’ Borsodnak nevez” — e megjegyzésből következik, hogy Anonymus szerint ez a nép „más” nyelvű volt, mint hódítói: a Borsod szó pedig csakis magyar eredetű lehet.

Anonymus gestájában említett magyar elnevezésű folyónevek közül egyetlen egyről sem bizonyították még be, hogy azelőtt „másképpen” hívták volna őket! De ez nem is valószínű, mert hiszen a X század előtti forrásokból ismert Duna, Tisza, Maros, Szamos, Körös, Temes, Olt, Zala, Rába, Balaton, stb. vizeink is megőrizték régi nevüket, bár partjaikon a történelemből is ismert dák, kelta, illir, római, szarmata, germán, hun, avar, bolgár, szláv, oláh és magyar uralom váltakozott.
Anonymus akaratlanul is közöl egy hagyományt, amelyből az ősi törzsökös magyarság archaikus létezése cseng ki, mikor Árpád az Attila eredetre hivatkozva követek útján követeli Mén-Maróttól, hogy alázkodjon meg, földjét pedig adja át a jogos örökösnek. Ekkor Mén-Marót így válaszol: „De mi sem jóindulatból, sem félelemből nem engedünk át neki még egy marék földet sem, noha azt saját jussának mondja is. És szavai nem zavarják meg lelkünket, ha azt üzente is, hogy ő Attila király nemzetségéből származik is, azéból, akit Isten ostorának hívtak. Attila ugyanis erőszakkal elragadta ezt a földet az én ősapámtól”. Tehát Mén-Marót ősei már Attila ideje előtt ott éltek a Tisza parton és a hun király tőlük vett el területeket.

cca. 2016.09.09. 22:00:31

És a libsi blogger tényleg azt hiszi, hogy a magyarok finnül beszélnek?
süti beállítások módosítása