B1 blogcsalád



Bayer javulgat, Schiffer a ganajban

2016. szeptember 01. - B1blog

schiffer-andras.jpg

Mint egyszeri fideszes a menekültekre szórt pápai átkot, úgy vártuk Bayer "ötöszámúpárttagkönyv" Zsolt első publicisztikáját, miután eldúdolta a méltatlanul népszerű: „Egyszer megjavulok én” kezdetű slágert.

És láss csodát: Zsolt megjavult. Vagy hát, a kutya tudja, hogy ez a Zsolt jobb-e, de annyi bizonyos, hogy nem káromkodik.

Csak sajnos eddig sem ez volt a legnagyobb gond.

Kezdjük az elején: legutóbbi írásában Bayer senki felmenőjét nem titulálja bérnősténynek, genitáliákkal sem hozakodik elő. (Minket speciel ez eddig sem különösebben zavart, csupán Bayer írói kelléktárának szűkösségét igazolta, hogy indulatait csupán íly módon tudta kifejezni.) Az már azonban a letagadhatatlan megjavulás jele, hogy senkit nem aposztrofál „féregnek”, „sejthalmaznak” vagy „állatnak”.

És itt álljunk is meg egy polgári pillanatra.

E szavakkal nem az a gond, hogy „csúnyák” lennének, hisz ma a legkeresztényibb demokrata sem tartja ezt már káromkodásnak. A gond az, hogy 

az e szavakkal jelölt személyiségek jogát vitatja el az emberi létezéshez.

Magyarul: akit Bayer „sejthalmazként” ír le, az nem ember, így semmi nem is illeti meg azon jogok közül, amelyeket az emberekhez társítunk. (Ez sem nevezhető különösebben újkeletűnek: ezredéves, részben keresztény kultúrtörténetünk alapvető része az „ember” definíciójáért vívott harc. Akit a téma mélyebben is érdekel: Felipe Fernández-Armesto: Szóval, emberek vagyunk? című könyvét ajánljuk.)

Vagyis Bayer – nagy kegyesen – olyanokat emel vissza az emberek sorába, akiket eddig nem méltóztatott oda számítani. Legyünk bizakodók: megtartja jó szokását, a visszaesés legkisebb jele nélkül.

A gond ezzel kettős: az önkeze által kiherélt Bayer bizony stilisztikailag unalmas. A szövegen érezhető a szándékos visszafogottság, talán még a másodszori újraolvasás is nyomtatás előtt. Azt azonban még nem látjuk, hogy csak a stílus simul-e bele a zsolozsmás unalomba, vagy a tartalmon is változtat Zsolti.

Uszítani, az emberek zsigeri félelmeire, ösztöneire hangszerelni egy publit anyázás nélkül is lehet.

Bayerrel pedig ez a legnagyobb problémánk: nem az, ahogy írja, hanem

amit ír.

Kedves Hajós úr. Bayer Zsolt valóban számtalan megengedhetetlen mondatot írt le – a jövőbe nem látunk –, megengedhető mondatain pedig a Horthy-korszak pora ül. Aki nem egyszer zagyva szövegeivel nem ért egyet, még nyugodtan lehet "liberális, elfogadó és előítéletmentes". Biztosak vagyunk abban, hogy Bayer Zsoltnak joga van leírni azt, amit akar - nekünk pedig jogunk van hányni tőle.

(Egy halk megjegyzés még Hajósnak: a kitüntetések visszaadói nem szélesítik az árkot, épp ellenkezőleg: gesztusuk azt jelzi, hogy a magyar állam, amelytől keresztjeiket kapták, jogfolytonos, függetlenül attól, milyen színű az éppen aktuális kormánya.)

Mi az, amivel megjavult korszakát kezdi?

Budaházy siratása.

Pontosabban: a Schiffer Andrástól Morvai Krisztináig érő, meglepően széles koalíció tételmondata:

Ha Budaházy 13 évet kap terrorizmusért, mennyi jár Gyurcsánynak a szemkilövetésért?

Az igazi meglepetés ebben nem is Bayer és Morvai, hanem az óvoda óta sértett Schiffer kórusba állása. (Újra csak Hajósnak: Bayernek – és bárki másnak - minden joga megvan ezt gondolni, ahogy mi is megfogalmazhatjuk ezzel kapcsolatban a véleményünket.)

Egyenlőségjelet tenni a fennálló társadalmi rend és az állam szándékos, konspiratív megdöntése és a rendvédelmi szerveknek - nem miniszterelnöki szinten – kiadott parancsa közé,

a legjobb esetben is oktondiságra vall. De inkább szándékos bujtogatás.

Történtek szemkilövetések? Nem – ez ugyanis a magyar nyelv szabályai szerint azt jelenti, hogy bárki direkt utasítást adott rendőröknek arra, hogy tüntetők/rendbontók szeme világát elvegyék. Történt egyáltalán ilyen? Igen, egyetlen esetben. Ezt balesetnek nevezik. Felkészültek voltak a rendőrök a helyzetre, amelyet pompásan oldottak meg? A legkevésbé sem.

(Mindenkinek, aki hisz a liberális demokráciában, vagy ha tetszik: a jogállamban, fájó, hogy a bíróság képtelen volt érdemben feltárni az oszlatás során elkövetett hibákat és bűnöket. Nem csupán a büntetés elmaradása miatt, de így sem a karhatalom, sem az utcán tankot beindító tömeg nem tanulhatott az esetből.)

  • Morvai szemében Budaházy hős.
  • Bayer számára egy első fokon terrorizmusért elítél személy nem annyira büdös, mint Gyurcsány.

Viselkedésük, ha nem is értjük meg, belesimul eddigi karrierjükbe.

Az ügyvédként praktizáló Schiffer azonban ennyire mélyre még sose fúrta magát a ganajba. Ezt a bűzt már nem magyarázkodja le magáról.

ashwood

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1311666118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francois77 2016.09.01. 00:33:17

azt a parancsot, hogy gumilövedéket használjanak, valaki kiadta. természetesen senki nem állítja, hogy miniszterelnöki szinten történt ez meg, nem is történhetett ott jogszerűen... ugyanakkor jogszerűen meg sem történhetett, mert a rendőrök, akik intézkedtek, nem feleltek meg a szabályoknak, például elég, ha csak az azonosítójel hiányát említhetjük. annak is van felelőse, hogy a rendőrök nem voltak felkészülve, természetesen ennek sem a miniszterelnök a felelőse. de amikor majd egyszer talán meglesznek a rendőri felelősök, rögtön utána meg kell nevezni azt a politikai felelőst is, aki úgy vezet egy országot, hogy a rendőrök sorozatosan törvénytelenül járnak el, felkészületlenek és szadisták (amit a későbbi jelentések is kiemelnek). a politikai balhét pedig igenis a miniszterelnök viszi el, egyszerűen azért, mert a politika ilyen. az a poszt nem csak feladat, de felelősség is. márpedig az a miniszterelnök ennek nem felelt meg, megbukott. lehet ezt tagadni, lehet mismásolni, de ez a történteken már nem változtat.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.01. 02:16:55

@Francois77: "egyszer talán meglesznek a rendőri felelősök"

??? A gergényi volt a felelős. A demszki ki is tüntette.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.01. 02:21:35

Jó a cikk! Kár, hogy a felét lehet csak érteni, mert nem tudni, mire reagál.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.09.01. 06:16:27

A csúnya Schiffer már megint antiszemita! Segítség!!!

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2016.09.01. 08:57:58

@Francois77: És arra, hogy aa gumilövedékkel szemeket lőjenek ki, ki adott parancsot? Ahhoz képest, hogy a "nemzethy" oldalon vagy, nem ismered az anyanyelvedet (hacsak nem az is orosz).
A miniszterelnöknek politikai felelőssége van, a pártjának is. Ennek folytán a választásokon csúfosan megbukott.
A vizsgálat persze kellene, megnevezni egy felelőst, aki olyan helyre hirdet meg egy érzékeny időpontban egy megemlékezést, hogy összekeveredhessen a békés kukaborogatókkal, aki elsunnyog róla, és nem biztosítja, hogy az pártja által szervezett megemlékezés résztvevői kövesség a rendőrség utasításait...
Persze ha olyan összeesküvéselméleteket hangoztatnék, mint a tifélétek, akkor írhatnám tovább is, mert a kiszivárgott iratokból más is kiderült OV szerepéről...

Francois77 2016.09.01. 11:15:34

@Kuviklacz: azt hiszem, kicsit jobban ismerem a magyar nyelvet, mint te :) nem én állítom, hanem a vizsgálóbizottságok mondták ki, hogy a rendőrök egymásra nyomták a két csoportot, majd válogatás nélkül ütöttek mindenkit. elhiszem, hogy neked 10 év sem volt elég, hogy megértsd a helyzetet, de ezt miért kell még híresztelned is? a politikai felelősség nem csak addig terjed, hogy megbukik a következő választáson, hanem addig is, hogy eltűnik a közéletből, és mivel az események után nem tett semmit, büntetőjogilag is felelős legyen. mifélénk??? szerintem itt tényekről van szó, írtam is párat, de egyiket sem cáfolod... mert a tényeket nehéz :)

n3spr3ss0 2016.09.01. 15:52:53

@Francois77: Miféle vizsgálóbizottságról beszélsz? Ezt azok állították fel,akik az egész cirkuszért voltak felelősök.állandóan az azonosító nélküli rendőrökről pampogtok,de a várost felgyújtó,összetörő,verekedő brigantikról kussoltok.Szerintem teljesen mindegy hogy számmal,vagy szám nélkül tesz rendet egy rendőr,a lényeg hogy védje meg a rendet.Pl. a franciáknál ilyen esetben kivezénylik civilben is a rendőröket és azok azonosító nélkül verik a csürhét,verik nem babusgatják,mint itt.

The Love Song of J. Alfred Prufrock 2016.09.01. 16:22:08

Schiffer András tízből kilencszer fején találja a szöget. Most is pontosan sújtott le a pörölyével.

Philip F. Queeg 2016.09.01. 16:22:34

@n3spr3ss0:

Addig, amíg a rendőr a csürhét veri és oszlatja, addig nincs gond.
A probléma itt az, hogy ártatlanokat, kukát nem borogató és nem gyújtogató, a rendezvényekről haza igyekvő embereket is vertek.
Mert csak...

Ezt vizsgálta egy bizottság, és bizony az elkövetett túlkapásoknak van felelőse.
Rendőri és politikai is.

István Magyari 2016.09.01. 16:40:10

@B1blog: Elmehetnél, mondjuk, az anyádba.

fáj az igazság? 2016.09.01. 17:16:24

Csak a szokasos aktualis index kedvenc b1 blog szofosasa.
Budahazy ugyben kb. ugyanazt irja, mint a gyurcsi haziblog kettos merce mai duhroham cikke. Naluk meg ertheto az elfogultsag, de normalis embereknel nem.
A lenyeg: ne merje senki a feri idejeben tortenteket a Budahazy ugyhogy hasonlitani, mert csak. Ballibaknak szabad szemeket kilovetni, felholtra veretni embereket, torvenytelenul fogdaba zarni jogszeruen tuntetoket majd ott megalazni es megfelemliteni oket stb stb.. Ja, nem is, mert ez nem miniszterelnoki szinten tortent. Aha, a mindent tudo b1 ezt is tudja. Mert nyilvan gorenyi szabad elhatarozasbol adott zold utat az embervadaszatra, meg csak veletlenul se hivta fel ferit, hogy te figyelj mar, en kesz vagyok titeket fedezni, ha ti utana megveditek a hatamat. Teljesen hiheto.
Na mindegy, nekik szabad, ez nemhogy nem terrorizmus, hanem egyenesen kituntetes jar erte.
De ha a csunya naci felgyujtott par ures ingatlant, meg lerendeztek csintalant, az kerem terrorizmus es megerdemli a 12 ev fegyhazat. Ja meg az allam megdontesenek kiserlete, hogy oda ne rohanjak. Ennyi erovel jopar ballib bohocot is be lehetne ma bortonozni.
Ja, ki ne hagyjam a joker dumat, amit lattam ma ballibaeknal ezzel kapcsolatban: nem rajtuk mult, hogy nem tortent tobb szemelyi serules vagy halal.
Valoban nem, de a lenyeg, hogy nem tortent. Ahogy csak a vak szerencsen es nem gyurcsi rendorein mulott 2006-ban sem jo par halalos aldozat.

Bayer. Kicsit mar uncsi. Tehat nem az a baj, hogy tragar dolgokat ir, hanem, hogy miket. Ja.
Mint ahogy a kituntetes visszaados hisztibe beleallt elsopro tobbsegben ballib szerencsetlenekkel sem az a baj, hogy bayer kituntetese miatt visszaadjak az oveket, hanem az, hogy bayerhez hasonlo kaliberu, de a sajat brancsukhoz tartozok kituntetesenel mindig csendben maradtak, akkor nem voltak ennyire onerzetesek.

Az mar szot sem erdemel, hogy Schiffer is kap hideget meleget, mert meg mert szolalni annak kapcsan, hogy talan kicsit tulzas a 12 ev.

Epp tegnap volt a hiradoban valami 60 ev koruli mami, aki sziven szurta a ferjet, persze meg is halt. Szandekos emberoles. Kapott 10 evet, 8 utan szabadulhat.
Csak a kontraszt miatt...

Rwindx 2016.09.01. 17:42:47

Ejjej, már Schiffer is náczi lett?

Van még hova süllyednetek, ne aggódjatok.

apro_marosan_petergabor 2016.09.01. 18:16:41

Tényleg, mennyit kap Gyurcsány a szemkilövetésért,
ha Budaházy ennyit kapott?
Schiffer - tényleg ennyire zavarja a vér-liberókat (a szerzőt is) ha vannak olyan liberálisok (nem liberók), akik hajlandóak önállóan gondolkodni (nem szolga módon lihegni, mantrázni, azt, amit a láthatatlan main stream kitalál)?

baldoc 2016.09.01. 18:19:52

@Philip F. Queeg:" A probléma itt az, hogy ártatlanokat, kukát nem borogató és nem gyújtogató, a rendezvényekről haza igyekvő embereket is vertek."
Több órával a rendezvények után , legalább fél órás felszólítás után miért nem távoztak már el ??
Talán nem látták, hogy mi történik körülöttük??
A rendőri felszólítás a jobboldalon nem kötelező érvényű??
Azt hittem, hogy konzervatívok a jobbosok, rendpártiak.

baldoc 2016.09.01. 18:24:43

@apro_marosan_petergabor: "akik hajlandóak önállóan gondolkodni (nem szolga módon lihegni, mantrázni, azt, amit a láthatatlan main stream kitalál)? "
Tudja egy liberális azért liberális, mert nem szereti ha megmondják neki, hogy mit gondoljon vagy mit beszéljen. Ez a szabadság szeretete.
Mindenki magából indul ki, így maga is.
Még az olimpiai riporter is Orbánt szajkózta, na ez a jobboldal.

nu pagagyí 2016.09.01. 18:33:34

Schiffer már számtalanszor igazolta, hogy a Fidesz embere volt a szalonellenzéki LMP-ben. A Schiffertelenített LMP talán egyszer normális párttá válhat. Amíg Hadházyt ki nem rúgják, addig van rá remény.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2016.09.01. 20:45:17

@Francois77: Ja, a FIDESZ-Jobbik alternatív univerzumában.

Weißkopf 2016.09.01. 20:48:43

@nu pagagyí: Ne felejtsük, hogy a fideszes 2/3-ot (és ami vele jött 2010-ben és utána) Schiffernek "köszönhetjük". 2010 tavaszán a 2. forduló előtt (akkor még volt!) az MSZP felajánlott az LMP-nek, hogy 4 vagy 5 helyen visszalépteti a jelöltjét Schifferék pártja javára. Schiffer ezt gőgösen visszautasította, mondván, hogy ők egy tiszta párt, nem állnak össze a régi hatalom képviselőivel. A többit tudjuk és szívjuk. Még vagy 20 évig.

2016.09.01. 21:05:28

@fáj az igazság?: a romboló, mások biztonságát és vagyonát veszélyeztető csőcselék megállítása a vezetés feladata, a mi érdekünkben. hogy nem ment minden áldozat nélkül, megsérült 1-2 ember? hát bakker, pech...

Árkászati Hadimérnökség 2016.09.01. 21:21:31

Szép dolog újra kidobni a Sifferandrist a kormányváltásból. Az egyetlent, akinek csak felmenői és oldalága ágyazódott az establishmentbe, maga meg, amennyire lehetett (persze inkább kevésbé, mint többé) nem. Aki még lehetne hiteles. Most Bajerzsóti a bélyeg, amit mindenki megkap.
Szép dolog kidobni azért, mert ekézi a '90 előtti és utáni beágyazottsággal egyaránt bíró Gyurcsányt, aki levonatta a politikai felelősség konzekvenciáit az MSzP-vel, amit utána le is húzott a WC-n, hogy maga előjöjjön a kormányváltó erők integrátora szerepben.
Szép jelzés ez arról, kit tekint a nagy integrátor versenytársnak. Kit kell bajerzsót-bélyeggel bélyegezni.
A "Bravósifi" mellé még azt jegyezném meg, hogy szánalmas ez a csinnbummcirkusz, még szánalmasabb a kerékbárci újabb loopjával egy időben. Meg szánalmas, ahogy a dezorientált ellenzék hat év után még mindig a személyi kérdésekkel foglalkozik, és semmit nem tud felmutatni, amivel szervezőjévé válhatna a kormányváltásnak.
"nem leszünk kifizetőhely" Karácsony, a szuperhiteles Bokros (akinek Kreténbárca a csicskája volt az MDF végvonaglásában, az a kerékbárci, aki meg előtte fideszdiplomata volt) és Szigetvári (tudjuk, ki kölykének a kutyája) plakátja ugyanezt mutatja. És azt, hogy négy évtizede a magaskultúrába befogadott punk gesztusokon kívül nem tud a mai baloldali ellenzék mutatni.
És ezután a plakát után ne tessen már senkinek semelyik oldalról mószerolni a másikat csúnyabeszédért.

flort 2016.09.01. 21:35:29

@Árkászati Hadimérnökség: "Aki még lehetne hiteles."

De nem az. Utoljára talán oviban volt, amikor azt vakkantotta, hogy azért sem alszom!

Sajnos ezt a stílust nem vetkőzte le, pedig 6 éves kora után már röhejes. Vagy szánalmas

Árkászati Hadimérnökség 2016.09.01. 21:53:18

@flort: Akkor ennyi volt.
Van valaki, aki elvisz, elvihet, el tud(-na) vinni egy olyan kormányváltást, ami nem új oligarchia, új nómenklatúra kialakulásával jár, de nem is válik boszorkányüldözéssé, és normális ("emberarcú", sőt -kimondani is képtelenség - tisztességes) demokráciává és kapitalizmussá konszolidálja mindezt a lángoktólöleltet?
Mert amíg erre nincs válasz, tökölhetnek bármennyi adriaijahtolással, sorompófelújítással, rogántáskával, habonyhaverral, lázárcentralizálással, farkasflóricsalással, mennyirolanddal, nincs miért kelteni a hangulatot, nem lehet vokssá kanalizálni a nagylöttyöst.

morph on deer 2016.09.01. 22:52:04

Sajnos Schiffernek már Sukorónál vészesen félresiklott az igazságérzete, aztán úgy maradt.
Ugyanis, ha az arra késztette, hogy feljelentést tegyen, mert úgy ítélte meg, hogy bűncselekményt észlelt, akkor az minimum szembeötlő, hogy mire Sukorótól Felcsútig ért, mennyire toleráns és hmm... "megértő" jogértő vált belőle, akinek az igazságérzetét már meg sem érintik a tapasztalható...nos: események!
Ez valahogy egyáltalán nem "más", hanem ugyanaz az opportunista beállás a sorba, mint amit évtizedek óta látni.
Hitelesség?
Régi szép idők..!:(

Alick 2016.09.01. 22:55:21

"rendvédelmi szerveknek - nem miniszterelnöki szinten – kiadott parancsa közé,"

Aha. Akkor ki hozta be az ivritül beszélő, azonosító nélküli rendészeti tanácsadókat a helyzet "határozott kezelésére"?

Francois77 2016.09.01. 22:59:27

@n3spr3ss0: örülök, hogy ezt ennyire tudod, én viszont tanultam gyülekezési jogot. lehet, hogy neked személy szerint tökmindegy valami, de törvényileg nem tökmindegy, a véleményed meg annyit nem számít, amennyi tintát elhasználtam ehhez a válaszhoz. ja és hogy tanulj is, paraszt: a Gönczöl-bizottság 2006. novemberében alakult meg, amikor még javában Fletó volt a jani. csakszólok.

Francois77 2016.09.01. 23:04:43

@Kuviklacz: tagadni lehet bármit, talán a holokauszt kivételével, mert azt törvény tiltja. de mondjuk ez a lehetőség nem jelenti azt, hogy csak mert te mást képzelsz, az igaz is.

ob.szerver 2016.09.01. 23:14:20

Schiffernek az a problémája, hogy nem tudta teljesíteni a fidesz megbízását a 2/3 lebontásának megakadályozására, hiába szabadpiaci fundamentalistázott lelkesen a veszprémi időközin. Tartozik a fidesznek az LMP sok éves támogatásáért és életben tartásáért, de amikor megkérték hogy törlesszen, nem tudott teljesíteni. A fenti megjegyzése csak egy szánalmas kompenzációs kísérlet.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.09.01. 23:20:41

Hajjaj, Schiffer belenyúlt a darázsfészekbe. ( Ebből is látszik hogy nem minden zsidó aljas libsi..)
Be merte támadni az Apró klánba tartozó ,jobb időket is látott, de azért még mindig helytartó jelöltet..És fején találta a szöget: A csótánynak bizony a börötönben lenne a helye azért, amit 2006-ban tett. Azért lehet még szabadlábon, mert Magyarországon nem igazságszolgáltatás, hanem csak jogszolgáltatás van..

BéLóg 2016.09.01. 23:20:43

Elkezdődött schifferúr szép, lassú polkarrierjének építése...
Első lépés, jobbikos szavazók figyelmének felkeltése...
Ezután nyilvánvaló, hogy lesz egy hasonlóan durva beszólása a fidesz felé is...
Gyurkaferkót valószínűleg saját kézzel kell majd polhullává tennie...
Nincs új a nap alatt!
Schffernek a megbízói tervei szerint kábé 2022-re, de legkésőbb 2026-ra kell kidolgoznia magát. 8 év, az semmi. Már mint háttértervezés és politikai sakkjátszma alapon nézve.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.09.01. 23:23:00

@ob.szerver: @BéLóg: Beszélgessetek egymással..Mondjuk sok közös nevező nem lesz köztetek, az biztos..:))

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.09.01. 23:27:47

@apro_marosan_petergabor: Sztem még azt a magát rendőrnek nevező ganét sem kapták el, aki közvetlenül felelős az esetért. (Később a sértett srác egyébként öngyilkos lett..) Nem véletlenül nem tetették ki ezekkel a szemétládákkal az azonosítószámot. Az üzenet az volt, hogy "tehettek bármit, semmilyen szabályt, törvényt nem kell betartanotok, hisz nem lesztek beazonosíthatóak, felelősségre vonhatóak.."

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.09.01. 23:29:19

@Francois77: A csótány maga állította, hogy közvetlen kapcsolat volt közte és a rendőri vezetés között..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.09.01. 23:36:40

"Történtek szemkilövetések? Nem – ez ugyanis a magyar nyelv szabályai szerint azt jelenti, hogy bárki direkt utasítást adott rendőröknek arra, hogy tüntetők/rendbontók szeme világát elvegyék."

A tömeggyilkosságok egy jó részére sem adtak közvetlenül parancsot annak idején..
2006 őszén az aljas állami és rendőri vezetés az azonosítószám mellőzésével azt üzente az állománynak, hogy nem kell betartani a szabályokat, törvényeket. "Üssétek a nácikat, nem kell tartani a következményektől". Tehát olyan szituációt teremtett, amely magában hordozta a visszaélések lehetőségét. Ez az igazi bűnük..

Francois77 2016.09.01. 23:41:19

@A megvalósult amerikai ólom..: tudom, tudom, de itt ne nagyon hirdesd, mert vagy leveszik a fejed, vagy letiltanak.

például képzeld el, ha én most bedobnám, hogy Schiffer nyugodtan lehetne köztársasági elnök, mi lenne :)

Zsuzsanna Pàl 2016.09.02. 06:02:17

@apro_marosan_petergabor: azt kellene látni,hogy itt olyan tartalmú cikkek születnek amiért fizetnek,ha jobboldali politikus fizetne nekik mondjuk havi másfél milliót,akkor meg olyan tartalmú cikkek születnének.Nem az a baj,ha valaki hisz egy eszmerendszerbe szerintem,de itt szó sincs erről.Ez megélhetési bloglás,amit ezek a silányul összetákolt cikkek is bizonyítanak

2016.09.02. 06:13:14

@Rwindx: Szegénynek furcsa lehet zsidó származásúként nácinak lenni, de mondjuk a jelenlegi ellenzék részéről bármilyen hülyeség állítása elképzelhető. :-)

Urancityhero 2016.09.02. 07:39:55

Örülök hogy már eltakarodott az Lmp-ből.előbb kellett volna

Urancityhero 2016.09.02. 07:43:29

@Weißkopf: egyáltalán nem.butaság és tájékozatlanság ekkora marhaságot állítani.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.02. 08:27:30

Valóban nem lehet egylapon említeni a Budaházy terrorszervezetét, és Gyurcsánynak a Gergényi által vezetett terrorszervezetét.

Gyurcsányék több száz embernek okoztak tömegoszlatásra alkalmatlan fegyverekkel, súlyos sérüleéseket, beazonosíthatatlan karhatalmistákkal, akik azóta is büntetlenek.

Budaházyék 1 embernek okoztak sérüléseket, és többet kapott mint más gyilkosságért (17 évet) ezért.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.02. 08:29:02

@A megvalósult amerikai ólom..:

AMikor parlamenti képviselőt, "Mocskos Fideszes" felkiáltásokkal rugdosnak Gyurcsány azonosító nélküli rendőrei ájulásig, akkor ne túlkapásról beszéljünk már, ha kérhetem.

pamut 2016.09.02. 08:32:30

Sajnálom Schiffert hogy fideszes mélységbe süllyedt, pedig ő embernek indult, nem fideszesnek. Talán még van remény és észhez tér, bár nem sok.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.02. 08:36:09

@pamut:

Röhejes vagy.

Cirka 10 éve Fideszbérencezitek az egész LMP-t Schifferestül, mert nem fog össze kedvenc elkúróddal.

pamut 2016.09.02. 08:44:10

@Ballib cenzúrázók réme 18:
lol, hörög a kis orbánista troll :)))

pamut 2016.09.02. 08:46:46

ezt csak magyaroknak írom, tudom a fideszeseket nem zavarja a fideszbűnözés, sőt ők támogatják a lopást:

"egy háttérintézményében, a jövő évben megszűnő Herman Ottó Intézetben 26 fő szorult stresszkezelési és vezetői tréningre. Az egynapos képzés nettó 690 ezer forintba került. Ez bruttó 873 ezer forintot jelent."

444.hu/2016/08/24/fazekas-sandor-tarcajanal-152-millio-forintot-koltottek-tobbek-kozott-a-vezetok-aktiv-hallgatasanak-gyakorlasara

egynapos képzés ürügyén lenyúltak és tisztára mostak 870 ezret a fiúk :)
nem is rossz, egy átlagembernek ez félévnyi kereste, nekik egynapi kamumeló :)

amúgy milyen amatőrök, Orbán vagy Rogán le se hajolna ennyiért :)

pamut 2016.09.02. 08:50:28

pl. smittmariska féle fideszbűnöző mindjárt több tízmilliót lopott a "Mo. halszagú"-projektben, mondjuk eleve csak azért találták ki hogy lophassnak, mint általában.

de milyen amatőren lop a marika! :D még be is ismeri hogy noha a projekt már rég lement, de még nincs semmi szerződés, elszámolás, nemhogy számlák! :D azaz ő saját maga adott beismerő vallomást hanyag kezelésre :)
mondjuk amíg a kommunista mintájú főügyészség van, azaz a hatalom és seggnyalói szabadon lophatnak addig tehet bármilyen beismerő vallomást, semmi következménye nem lesz...

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.02. 09:08:33

@pamut:

Összevetve az MSZP és GYurcsány éppen tízszer ennyiért intézett, ráadásul saját cégének képzéseket.

Gyurcsány és az MSZP meg a képzések
valasz.hu/itthon/gyurcsany-szetey-recept-szazmilliok-szemelyisegtesztekre-26486/?cikk_ertekel=1&ertekeles=2/
A kormány 240 millió forintot szán a 2011-es magyar EU-elnökség stábtagjainak egyszeri „humánátvilágítására”. Ez a duplája annak az összegnek, amit az állam a több száz órás nyelvi tréningekre költ.
----
egynapos (részben csoportos) kompetenciafelmérés és -értékelés címén stábtagonként 240-300 ezer forintot utal át a MeH annak a Develor Zrt.-nek, melynek tulajdonosai a ’90-es években Szetey Gábor későbbi személyügyi államtitkárral (cikkünk nyitó fotóján) és Gyurcsány Ferenc majdani kormányfővel működtettek közös cégeket.

------------------
Plussz adalék: MSZP és az Áfa csalók
pestisracok.hu/az-mszp-partkasszajaban-landolt-az-afacsalt-takarmanyok-aranak-egy-resze-irta-leveleben-domeny-zoltan/
Az MSZP pártkasszájában landolt a 2010 előtti, 18 milliárd forintosra taksált áfacsalás-sorozat “jövedelmének” egy része

pamut 2016.09.02. 09:16:20

@Ballib cenzúrázók réme 18: akkor miért nem ül még börtönben? miére vártok baszki, már az egész igazságszolgáltatás a csicskáitokkal van tele, miért pártoljátok a bűnözőt?

pamut 2016.09.02. 09:17:02

@Ballib cenzúrázók réme 18:

nesze egy kis fideszbűnözés, csak neked, tudom te ezt szereted hisz ebből van a jutalékod:

az olimpiai pályázatra létrehozott cég már több mint hatmilliárdot baszott el :) azaz mosott tisztára :) a nagyját "tanácsadás" címén nyúlták le, na látjátok, ez már a tipikus fideszbűnözési nagyságrend

444.hu/2016/09/02/igy-kell-mar-tobb-mint-hatmilliardot-koltott-a-budapest-2024-zrt

Az év elején alakította a fele-fele részben a Magyar Olimpiai Bizottság és a fővárosi önkormányzat a Budapest 2024 Zrt.-t, hogy a főváros olimpiai pályázatát egyengesse. A Népszabadság kíváncsi lett volna a cég szerződéseire, ami
előbb százezer forintot kért a közérdekű adataiért, és csak azután adta ki azokat térítésmentesen, hogy a lap az adatvédelmi hatósághoz fordult.
A Népszabadságnak küldött szerződések összesítése után tudni, hogy
az alig egy év létező cég már elköltött 6 milliárd 579 millió forintot.

pamut 2016.09.02. 09:18:53

@Ballib cenzúrázók réme 18:
amúgy milyen szánalmas már hogy állandóan gyurcsányékra hivatkozva loptok (ezerszer annyit) :D

mennyire beteg már az az eltorzult nyomorult orbánista romlott agyad hogy őszintén hiszed hogy rabolhatsz mert más lopott :D

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.09.02. 09:19:29

@Ballib cenzúrázók réme 18: Igen, "2006-os sajnálatos események". Talán eljutnak legalább idáig az elvtársak. Jelenleg ballibsi körökben még mindig a "hülyemagyarnácik" megérdemelt veréséről beszélnek.
A legvicceseb az egészben, hogy enneók ellenére kurva nagy demokratának gondolják magukat.. Egy valódi demokrata első kérdése az lenne, hogy miért nem volt azonosítószám a kivezényelt rendőrökön..

Weißkopf 2016.09.02. 09:19:30

@V Fucktor: "egyáltalán nem.butaság és tájékozatlanság ekkora marhaságot állítani. " Konkrétan mit is?

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.02. 09:21:38

Az MSZP és Gyurcsány ezekben az el se kezdett dolgokban is sokkal többet lopott:

index.hu/belfold/budapest/0214m4klt2/
Az első állomást még nem, az 500 milliárdot eléri a 4-es metró
Az eredeti ár három-négyszeresét is elérte már a 4-es metró projektje, pedig a metró még nem is épül, tudtuk meg.

Prognozuoti Blasio 2016.09.02. 09:22:38

Miféle fasisztoliberális gyűlöletírás ez már megint??

Schiffer András a legkövetkezetesebb, legkorrektebb, és legobjektívebb közéleti személy, aki valaha politikai pályára tévedt!!
Soha nem voltam se zöld, se LMP-s, és nagyon távol áll tőlem az az ideológia! De ilyen undorító, hányingerkeltő módon, és alapjában véve valótlan dolgokkal támadni ezt az egyébként páratlan embert, az a legmocskosabb fasisztoliberalizmus!!

Miért nem értik meg a liberálnácik, hogy másnak lehet más véleménye!! Miért vagytok ilyen fasiszták? Hol van a vélemény meg szólásszabadság?

Mellesleg: Budaházyt ellentmondásos, és hiteltelen tanuk vallomásai alapján ítélték el, konkrét bizonyíték nélkül. Még az az egy darab megverést sem tudták rá bizonyítani!! Nem halt meg senki, nem sérült meg senki...
Ezzel ellentétben szem nélkül élni nagyon rossz dolog!! Nem kívánom a bloggernek, hogy tudja meg milyen.

Egészségesen, kellő empátia meg átérzés nélkül könnyen bagatellizálja el a kedves náci blogger a félszeműek tragédiáját!!

n3spr3ss0 2016.09.02. 09:40:55

@fáj az igazság?: A szart a kandis cukorral nem kellene keverni.

n3spr3ss0 2016.09.02. 09:47:18

@Prognozuoti Blasio: Ha neked Schiffer korrekt személyiség,akkor igyál még valamit.A többi zagyvaságodról ne is beszéljünk.Pont ma idézték az Info rádióban Budaházyt Csintalan megveréséről,igaz volt,de szerinte ez nem terror cselekmény.
Szemkilövés? Ilyen nem is volt,egy ember sérült meg a gumilövedéktől a szemén.Először is a gumilövedékes fegyverrel nem is lehet pontosan célozni,sőt célozni sem,a másik meg ha nem megy cirkuszolni az utcára,esélye sincs hogy egy ilyen eltalálja.

Pilátus 2016.09.02. 10:19:58

Nem kéne már leszállni Bayer Zsoltról? Ja, hogy rajta kívül nincs senki, akit szidni lehetne? Milyen kár...!

Prognozuoti Blasio 2016.09.02. 10:22:55

@n3spr3ss0:

Nekem korrekt. És pont nem érdekel, hogy az hozzád hasonló torzult értékrendűek a nem tartják sokra.
Egy ember megverése valóban nem terrorcselekmény... Miért, szerinted az? Te egyszer nem bunyóztál fiatalon? Akkor te is terrorista voltál? Bár szerintem te nem mertél... Akkor pl. a pesti éjszakában terroristák rohangálnak ugye, mert azért ott viszonylag gyakran elcsattan pár pofon?!?
Próbáljunk már meg különbséget tenni ártatlanokat felrobbantó/lefejező, illetve az önmaga ellenségét megverő banda közé...

"Szemkilövés? Ilyen nem is volt,"
Hazudsz!

"Először is a gumilövedékes fegyverrel nem is lehet pontosan célozni,sőt célozni sem"
Miért ne lehetne? Ezt neked ki mondta?? Maximum te képtelen lennél rá, gondolom katona sem voltál...

"ha nem megy cirkuszolni az utcára"
Egy 1956-os megemlékezésen volt a tömeg 90%-a, te álszent, hazug, mocskos hazudozó liberálnáci!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.02. 10:27:51

@Pilátus: "Nem kéne már leszállni Bayer Zsoltról?"

Akkor szóljál az orbánodnak, hogy száljon le róla.

Azért hozta előtérbe, hogy legyen min csámcsogni a nyári uborkaszezonban. Semmit nem ér az az ember, pondró.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.02. 10:33:07

@Ballib cenzúrázók réme 18: "az MSZP és GYurcsány éppen tízszer ennyiért"

Leszarom a faszokat. Szakadj már le róluk! Az emútnyócév hét éve emút. A gazdád hazaárulásával foglalkozzá!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.02. 10:38:04

@Ballib cenzúrázók réme 18: "nem lehet egylapon említeni a Budaházy terrorszervezetét, és Gyurcsánynak a Gergényi által vezetett terrorszervezetét."

orbán példát akar statuálni a hívén, a szegény baliek budaházin, hogy senkinek eszébe ne jusson a hatatalmát megdönteni.

fáj az igazság? 2016.09.02. 10:50:27

@vuvuzela importőr:
"a romboló, mások biztonságát és vagyonát veszélyeztető csőcselék megállítása a vezetés feladata, a mi érdekünkben. hogy nem ment minden áldozat nélkül, megsérült 1-2 ember? hát bakker, pech... "
Jaa, ertem, csak a szokasos, 10 eve futo ballib onmentegetes: hat kerem csak a focihuliganok lettek elintezve.
Ezzel szemben az igazsag az, hogy pont ok nem. A fidesz torvenyes, elore bejelentett tuntetesen megjeleno, semmilyen torvenytelenseget el nem kovetok lettek levadaszva.
Ertem en, hogy ezzel a gyujtogatos huliganos dumaval mentegetitek magatokat 10 eve, csak ez tenyszeruen nem igaz.
Ennyi erovel meg akkor en is irhatom, hogy a rombolo, masok biztonsagat es vagyonat veszelyezteto elkurtukos csocselek megallitasa ilyen Budahazy fele tokos gyerekek feladata, hogy kozbe kigyulladt par tolvaj villaja meg megserult csintalan? Hat bakker, pech...

fáj az igazság? 2016.09.02. 11:05:26

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:
"Szegénynek furcsa lehet zsidó származásúként nácinak lenni, de mondjuk a jelenlegi ellenzék részéről bármilyen hülyeség állítása elképzelhető. :-)"

Schiffer volt mar sokkal elobb is naci a ballib velemenyterroristak koreben.
Amikor kitort a hiszti a nemet megszallasi emlekmu kapcsan es behivtak az atv-be, gondolvan, hogy zsido szarmazasukent majd o is osztja a velemenyuket. De besz*ptak, mert a klimaxos habzo szaju p*csa kalmanolgi kerdesere azt valaszolta, hogy vannak az orszagban ennel fontosabb ugyek is. Na akkor elgurult olgi gyogyszere, az azt koveto napok ballib gyulolkodeseirol Schiffer fele mar nem is beszelve. Na azota nem szeretik ballibak Schiffert, mert nem allt be mellejuk a hisztibe.

fáj az igazság? 2016.09.02. 11:19:29

@Prognozuoti Blasio: Pontosan. Habar nagyon tavol all tolem az LMP szellemisege, Schiffert egy rendkivul okos es ertelmes embernek tartom. Lattam jo par felszolalasat a Parlamentben es tetszett, hogy osszeszedetten, ertelmesen beszel es ami a lenyeg, soha nem a szokasos ballib mantrat tolta, nem alacsonyodott le arra a szintre.
Mondjak itt fentebb ballib huszarok, hogy igy meg ugy nyalt be a fidesznek. Na persze.
Vegulis ha benyalasnak vesszuk azt, hogy nem kovette a ballib partocskak hozzaallasat, hogy barmit is talaljon ki a fidesz, csuklobol ellenezzuk, mindegy, hogy az egyebkent jo vagy rossz az orszagnak, akkor valoban benyalt. Csak ertelmes emberek ezt nem veszik annak, nem csoda, hogy a benyalast emlegetok ezt nem fogjak fel...

fidesz maszop dk egykutya 2016.09.02. 12:56:29

@Ballib cenzúrázók réme 18: akkor pont olyanok mint ti vagytok, akik gyurcsánybérencezitek.
Ja hát ez nem is meglepő, hiszen mindannyian az MSZMP-ből és annak rajongótáborából jöttök :)

2016.09.02. 13:29:16

@fáj az igazság?: Igen, emlékszem az esetre. Röhögtem is rajta jót.

déjá vu39 2016.09.02. 15:16:27

@morph on deer: Tárgyszerű, tényszerű. Kár, hogy kevés ilyen van.

Francois77 2016.09.02. 15:50:11

@déjá vu39: haha hahaha már vártam a saját váll megveregetését. Őszintén, hány nicked van?

fáj az igazság? 2016.09.02. 15:59:07

@morph on deer: @déjá vu39:

"Tárgyszerű, tényszerű"

Ha, ha, ha. Ha valaki magatol nem tud valamit, utana nezni meg lusta, akkor miert jelenti ki az ellenkezojet oriasi onbizalommal?

Nem tisztem megvedeni Schiffert, de ajanlok egy nagyon bonyolult dolgot:
www.google.hu
Majd tessek beirni "Schiffer feljelentes"
Es ki fog dobni jo par feljelentest, amit Schiffer vagy az LMP tett fideszes politikusok/tolvajok ellen IS. Es innentol mar meg is bukott a "Tárgyszerű, tényszerű" duma.
süti beállítások módosítása