B1 blogcsalád



Orbán Viktor azon dolgozik, hogy szerezzen néhány 100 ezer menekültet Törökországból

2016. augusztus 30. - nickgrabowszki

orban-and-erdogan.jpg

  • A magyar miniszterelnök újabb kerítést építene a déli határra
  • Pedig nincs, akit ez megállítson: nincs menekültinvázió.
  • De még lehet, nem véletlenül fenyegeti a vízummentesség megtagadásával a törököket.
  • Mindenkinek az az érdeke, hogy működjön az egyezmény.
  • Kivéve persze Orbán Viktort.
  • Aki azon dolgozik, hogy megfúrja az EU-török megállapodást.

Hogy jutottunk eddig, és mi történik valójában?

Először is. Orbán legnagyobb problémája az, hogy nincsenek menekültek/migránsok/gazdasági bevándorlók. Magyarországra ugyan soha nem is akartak jönni, senki nem akarta elvenni a magyarok munkáját, de ezt néhány millió magyar választó választó egyszerűen nem hiszi el.

Viszont még nekik is nehéz lesz elmagyarázni, hogy valakik elveszik a munkájukat, ha egyszerűen nincsenek valakik. A magyar-szerb határkerítésnél jelenleg havonta fognak el annyi Nyugat-Európába igyekvő közel-keletit, mint amennyit februárban és márciusban naponta fogtak, és már az is visszaesés volt a tavaly nyári-őszi állapotokhoz képest.

A márciusi EU-török megállapodás azonban Orbán bánatára gyakorlatilag lezárta a Balkánon átvezető migrációs ösvényt. Pont akkor, amikor népszavazásra tűzte ki a bevándorolt milliók elosztásának ügyét, illetve inkább kampányt indított a Magyarországra "telepítésük" ellen (részben a korábbi politikájának folytatásként, részben a vasárnapi boltzár, Kubatov-féle kopaszok botrányára válaszolva.)

Azonban nincs invázió, még a látszatát is nehéz fenntartani.

Legfeljebb a propagandában létezik. De hiába hangzik el, íródik le a fideszes agitpropkákban (beleértve, amit közmédiának csúfolnak) nap mint nap, hogy

  • Európát megtámadták,
  • ostrom alatt áll,
  • meg akarják hódítani,
  • özönlenek a bevándorlók,

ha ez nem igaz. És mert nem igaz, meg sem lehet mutatni. És ha nem lehet róla képet adni, akkor nehéz lesz meggyőzni még a drámai képek iránt igen, az írott szöveg és az adatok iránt kevésbé fogékony választókat is.

Így nehéz lesz mozgósítani a történelmi nevezett, ámde teljesen tétnélküli szavazásra októberben. Hiszen még a kormánynyalonc, álcivil CÖF is attól tette függővé az új Békemenetet, ha 

ha drámai migrációs helyzet alakul ki, azaz sokkal több és agresszíven megnyilvánuló migráns jelenik meg.

De nem jelenik. Egyelőre nem.

Hát mi lesz így a részvétellel? Hiszen azok a milliók, akik meg vannak győződve a kormány idegenellenes uszításának igazáról, se biztos, hogy elmennek szavazni, ha nem érzik úgy, hogy a veszély közvetlen, akut és őket is fenyegeti.

Tenni kell tehát valamit.

Orbánnak két választása volt:

  1. szerveztet egy komoly, több tíz ember halálával járó terrorista merényletet valamelyik európai nagyvárosban (például Budapesten), amit nem is kell rákenni az ISIS-re, magukra fogják az vállalni önként.
  2. intéz néhány 100 ezer bevándorolni vágyót.

Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy az utóbbit választotta. (Az előbbivel azért le lehet bukni, és az nagyon kínos volna.)

Törökországban például ott élnek táborokban néhány millióan, kézenfekvő volna onnan szerezni, hogy azután megjelenjenek a kerítés előtt, fáradtan a Balkánon való átkeléstől, éhesen, dühösen, veszítenivaló nélkül, ezért agresszíven.

hungary-refugee.JPGTudjuk tehát, hogy

  • Törökországban milliószámra vannak menekültek,
  • akiknek a kilátástalanság elől Európába való menekülését az EU-török megállapodás állította meg,
  • az Erdogan-féle török állam nem emberi jogi megfontolásokból, hanem gazdasági és politikai előnyökért cserébe tette, amit tett.

Ha tehát sikerülne megmérgezni az EU-török viszonyt, akkor könnyen lehet, hogy Erdogan beváltaná fenyegetését, és végképp ellehetetlenítené a szíriai menekültek életét, egyszersmind kinyitná Törökország nyugati határát.

A júliusi puccs, amelyet Erdogan vaskézzel vert le, valamint kiterjedt tisztogatásba fogott utána, már csaknem végképp tönkretette az ankarai és a brüsszeli vezetés viszonyát. Utóbbiak azonban visszafogták magukat, mivel nem kívántak még egy, a tavalyihoz hasonló helyzetet előidézni.

Orbán viszont éppen ezt akarja. Ez kellene neki egyfelől a népszavazási eredményhez, másfelől európai váteszi-autoritási szerepének megerősítéséhez.

De hogyan tudná a folyamatot katalizálni?

Erdogan a menekültek ott tartásáért (hivatalosan: ellátásukért) az EU-tagállamoktól egyrészt pénzt kapott, valamint a török vízummentesség ígéretét. A pénzre Orbánnak nincs befolyása, a vízummentességgel viszont már lehetne valamit kezdeni.

A török külügyminiszter a hónap elején jelentette be, hogy

Ankara visszaléphet az Európába irányuló tömeges bevándorlást korlátozó alkutól, amennyiben az EU nem teszi lehetővé a vízummentes beutazást a török állampolgároknak.

Erre Tusk tanács és Junkers bizottsági elnök is reagált, miszerint tartható az ígéret, ami elég bátor dolog volt, hiszen érzékeny témákban, külpolitikai kérdésekben az EU külügyminisztereinek együttdöntésére van szükség, azaz egyetlen tagállam is megvétózhatja a török vízummentességet.

És Orbán meg is üzente, hogy ő meg fogja vétózni.

Mással nem magyarázható ugyanis, hogy még Rio de Janeiróban nyilatkozott úgy egy Sao Paoló-i lapnak, hogy

az európai országok nem tudják betartani Törökországnak tett ígéretüket a vízumkényszer eltörlésére vonatkozóan.

Ezt nehéz másként értelmezni, mint hogy Orbán saját álláspontját tulajdonította az európai országoknak, ami nem is hazugság, mert egy vétó után az már összeurópai, uniós álláspont volna.

A diplomácia virágnyelvén Ankarába üzent tehát.

Ezután az EU vezetői igyekeztek megnyugtatni a törököket, hogy a Külügyminiszteri Tanács nem külpolitikai döntésként (ahol a tagállamoknak vétójoga van), hanem egyszerű döntésként fogja kezelni az ügyet, ahol már elég a minősített többség is.

szpad.jpgAzért Ankara magához rendelte Szijjártó külügyminisztert, hogy tájékozódjon, Orbánnak miféle konkrét elképzelései vannak a vétótól, mert az Erdogan-rezsimnek ugyanolyan fontos a vízummentesség, mint az Unió számára a menekültügy. Ha nem fontosabb: a hanyatló Nyugatra való utazással, az ottani pénzkeresés ígéretével tudják maguk mögött tartani az anatóliai szegény támogatóikat.

Orbán a visegrádi találkozón is minden bizonnyal is lobbizott a közös vétóért, de senki nem állt mellé. (Erre abból lehet következtetni, hogy a találkozó után egy szót se ejtettek róla. A többiek azért nem, mert nem tették magukévá az ügyet, Orbán meg azért nem, mert nem akarta magáról elárulni, hogy egyedül maradt.)

Pedig a találkozóra is úgy ment el, hogy előtte virágnyelven közölte az álláspontját:

Mindent, ami a biztonságunkat szolgálja, azt meg kell adni a törököknek, ami viszont nem szolgálja az európai biztonságot, abban a kérdésben nem kell velük egyezséget kötni.

Tehát: pénz igen, vízummentesség nem. Igen nehéz ezt másként dekódolni.

Mert szerinte a török turisták/munkavállakók is bevándorlók, tehát terroristák vagy potenciális terroristák, akik jönnek élősködni a szociális rendszeren és elveszik a munkánkat is. Arabok vagy törökök, neki mindegy, ezt meg kell akadályozni.

De támogatók hiányában már csak egyetlen lehetősége maradt: ha Erdogan elkezdi leöldösni a puccsistákat vagy a vélt puccsistákat - azaz visszaállítja a halálbüntetést.

Szijjártó ankarai útját a sajt általában úgy láttatta, hogy Orbán gesztust tett a török kormánynak, hiszen európai külügyminiszter a puccs óta először ment el hozzájuk. (Szerzőnk is így látta: Szijjártó behajolt Ankarának.)

De ez nem egy gyönyörű barátság kezdete volt, hanem sokkal inkább - legalábbis egyelőre - a vége.

Szó sem esett a két ország közötti remek kapcsolatok ilyenkor szokásos szóvirágairól. Szijjártó az ankarai rezsim stabilitásának szükségességét hangoztatta (mintha valaki támadta volna: de se az EU, se az USA nem állt a puccs és a puccsisták mellé), viszont semmi, egy hang se az Európához tartozásról, meg a vízummentességről.

Amivel Szijjártó azt mondta: mindenki hagyja békén Erdoganékat, otthon azt csinálnak, amit akarnak. Ha például bevezetik a halálbüntetést, hát bevezetik. Az ő dolguk.

Ha bevezetnék, akkor az uniós országok többsége elutasítaná a vízummentességet. Mert addig OK, hogy bebörtönzik az ellenzéket, de ha már le is öldösik őket, akkor ne akarjanak már velünk üzletelni. Ez nagyon szenzitív ügy.

Innen nézve talán márthető, miért nyilatkozott úgy a a már idézett brazil interjúban Orbán, hogy

a halálbüntetés esetleges alkalmazása letérítené az unióba vezető útról az eurázsiai országot.

Mert hát neki személyesen mi baja ezzel az üggyel? A választók között népszerű, nem véletlenül mondta tavaly májusban, hogy

beszélni kell róla.

Emlékezzünk csak, milyen érzékeny az Unió erre az ügyre: amikor Orbán tavaly májusban lebegtette a kérdést, ideküldték a néppárti vezetőket, hogy közöljék Orbánnal, ezt azonnal hagyja abba. A halálbüntetésnek Nyugat-Európában is van jelentős támogatottsága, ha ezt kampánytémává emelik, ha felkerül az asztalra, akkor rövidesen semmi nem tartja vissza Európát sem a visszaállítástól, majd a nyilvános, tévén közvetített akasztásoktól,

a véres barbarizmus eljövetelétől.

hanging.jpgAbban konszenzus van Európában, hogy ezt ne. És ha Erdogan visszaállítja, akkor nemcsak a csatlakozási tárgyalások szakadnak meg, hanem a vízummentességnek is lőttek.

Ezt viszont Erdogan sem akarja, ezért lebegteti a kérdést, de nem sieti el.

Orbán viszont azzal nyerne, ha a törökök elköteleznék magukat a halálbüntetés mellett, azzal megszakadnának a tárgyalások a vízummentességről, Ankara meg a görög szigetekre (és így az EU-ra) öntené a szíriai menekülteket.

De pillanatnyilag mindenkinek az az érdeke, hogy a megállapodás működjön: Ankarának és Brüsszelnek is. Csak Orbánnak nem. Neki az kellene, hogy menekültek tíz- és százezrei jelenjenek meg balkáni úton.

Egyelőre úgy tűnik, nem fognak. Ankarának fontos a vízumügy, amíg az végképp kútba nem esik, addig nem váltja be a fenyegetését (egyiket sem).

Orbán azért addig is építi az újabb kerítését. Mert azzal is a cselekvő kormány látszatát tudja kelteni. Másfelől viszont még akármi is történhet.

Egy olyan háborúra készül, amit csak ő, meg a neki szolgáló propagandisták vizionálnak. Mindenki más az elkerülésén dolgozik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr711662434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.30. 22:30:37

Kerítés építés helyett 6 év után elkezdhetne végre kormányozni, egyre nagyobb szarban van a gazdaság.

Francois77 2016.08.31. 02:09:31

@atpijkamo116: még jó, hogy a gazdaság ezt nem tudja, biztos pánikolna.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.08.31. 11:27:02

Eddig nem arról szólt a mantra, hogy a kerítés úgysem állítja meg őket?

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.08.31. 12:05:44

Tulajdonképpen egy mondat igazságtartalma sincs a cikknek.

Egyrészt folyamatosan jönnek a menekültek most is, erről elég ha megnéz bárki egy Szerbiai körképet, Belgrádi vasútállomást, Röszkei határt.
Tehát ez pipa.
MAgyarországon, a ballibek által kritizált kerítés állítja meg őket egyedül.
Ha nem lenne, ugyanúgy szarnák össze a migránsok Budapest utcáit, mint tették a kerítés elötti időkben.

Másrészt Orbánt eddig azzal vádolták a ballibek, hogy Erdogán nagy és egyetlen barátja, az EU-ban. Szijjártó látogatásából is ezt szűrte le minden ballib orgánum, többek között az index is:

index.hu/kulfold/2016/08/23/nagyon_egymasra_talalt_orban_es_erdogan_kormanya_a_torokok_odakat_zengenek_rolunk/
Nagyon egymásra talált Orbán és Erdogan kormánya, a törökök ódákat zengenek rólunk
Magyarország hozzáállása a július 15-i puccskísérlethez példa kell, hogy legyen az Európai Unió többi országa számára
- mondta Binali Yildirim török kormányfő kedden, Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel folytatott megbeszélése során Ankarában az Anadolu állami hírügynökség beszámolója szerint.

----

Szóval elkéne dönteni, hogy mi vagyunk a törökök legnagyobb ellensége, avagy a legnagyobb haverja, mert együtt a kettő nem megy, még a ballib véleménydiktatúra segedelmével sem.

A vízummentesség pedig valóban nem megvalósítható. Orbánnak ebben is igaza van.
És nem Orbán lesz az, aki ezt megakadályozza, hanem Nyugat-Európa és MErkel elsősorban.
Aki ezt se látja, az kicsit se konyít a külpolitikához, vagy csak szimplán hazudik, mint az MSZP házi blogja, teszi itt is többek között.

burgener 2016.08.31. 12:09:04

Szóval elkéne dönteni, hogy mi vagyunk a törökök legnagyobb ellensége, avagy a legnagyobb haverja-írod.

Igen, ezt kéne eldöntenie a kormánynak is, mert jelenleg kétfelé kavar.

morpho 2016.08.31. 12:23:40

@Ballib cenzúrázók réme 18:

Neked mennyit fizetnek, hogy napi 25 órában tolod a blogtérben a kormánypropagandát? Nyilván ez a munkád, különben nem érnél rá éjjel-nappal ezt csapatni. A hsz-eid viszont tök feleslegesek. Szóról szóra megegyeznek a magyar kormány aktuálpropagandájával. Értem én, hogy terjesszük minden hullámhosszon, de ennek semmi értelme!

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.08.31. 12:34:38

@morpho:

Éppen ti nyomjátok az agyatlan ballib Soros féle bérdumát.
Az egyetlen haszna, hogy amagadfjata migránsseggnyalóknál szükségetelen feltenni a kérdést is.
Tudjuk hogy Soros Gyurci pénzéből küzdessz azért, hogy Magyarország muszlim gyarmat legyen.

Én magam webfejlesztő vagyok és jól keresek, kösz.
Elég fél napot dolgoznom, és kb óránként 10 percet fórumozok.
Megtehem. Ennyit megtehetek. Ennyit meg kell tennem, hogym egvédjem a hazámat a muszlim hordától, és a magadfajta fizetett hazaárulóktól.

Veletek szöges ellentétben, akik egész nap toljátok.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.08.31. 12:37:44

@burgener:

Minden arra mutat diplomácia vonalon, hogy jóban vagyunk a törökökkel jelenleg.

Eddig a ballib vád az volt, hogy túl jóban.

Ezért volt fura ez a cikk, hisz semmi nem utal arra hogy roszban lennénk velük, néhány agyatlan ballib firkász összeesküvés elméletén, és logikai összefüggéstől mentes levezetésén túl.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.31. 12:39:19

Vízummentes Törökországnak = öngyilkosság.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2016.08.31. 13:04:25

@Ballib cenzúrázók réme 18: 1., A számok makacs dolgok, el kellett volna olvasni a posztot.
2., Akivel eddig Orbán jóban volt, mind megbukott. A poszt pont azt részletezi, hogy olyan kérdésben nyal alája, amelyben figyelmeztetnie kellene, hogy ne tegye. A világ nem egydimenziós (gondolom még mindig COBOL-ban programozol, azért gondolkodsz egydimenziósan).

Sexual Harassment Panda 2016.08.31. 13:14:50

Vège a menekültvàlsàgnak?
LOL

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.08.31. 13:25:09

Erdogan, a török hentes
Vágyálma a vízummenetes
Európa, amit igáz.
Nekem ez az effendi gáz.

Viktorunkkal jó barátok,
S fenyeget a török átok:
Rossz szomszédság körös-körül.
Van itthon, ki ennek örül?

Vicsorog ős-patkány agyar:
"Népszavazzon, aki magyar!"
Jobb jövőben van, ki hisz tán,
Vagy így marad Abszurdisztán?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.31. 14:11:33

@Francois77: Pánikol is, csak a valóságtól elszakadt kormány nem hallja.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.31. 14:17:21

@Ballib cenzúrázók réme 18: Totál értelmetlen ez az agitprop amit csinálsz. Csak azok olvassák a kommenteket - akik mint én is - azért járnak ide, hogy a hozzád hasonló nyomoroncokon levezessék a feszltséget. Ezért még akár hálás is lehetnék ez tény, de közben meg bottal se piszkálnék egy ilyen gerinctelen figurát, mint amilyen te lehetsz. Szóval összetett kérdés ez.

Zsuzsanna Pàl 2016.08.31. 14:17:30

Ez a blog semmivel nem színvonalasabb mint az Egyenlítő volt,csak Németh Gábor került kicsit tudathasadásos állapotba,mivel az Egyenlítőn még a menekültek ellen uszított...úgy látszik most ezért fizetnek a gazdái.A blogolás szerencsére nem itt kezdődik,elég nagy baj lenne ha ez lenne a színvonal mindenhol..

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.08.31. 14:21:21

@Kampánymigráncs:

Látod látod, ez is különbség..

Én pl a magadfajta hazaárulókat kizárólag csak bottal piszkálnám, csak sajnos a piszkálás büntetőjogi kategória, így inkább neten küldelek el a picsába. :DDD

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.31. 14:23:34

@Ballib cenzúrázók réme 18: És az, hogy te elküldesz szerinted bármiféle hatással van rám? Egy gyökér fideszestől ez még megtisztelő is. Bóknak veszem egy ilyen primitív agyhalottól kedves Batyu.

morpho 2016.08.31. 14:38:37

@Ballib cenzúrázók réme 18:
Attól, hogy másokra kiabálod amit művelsz, még látszik ám amit művelsz. Csak mondom.
Szóval miért tolod a kormánypropagandát? Normális ember nem nyomja a kormánypropagandát 0-24, csak ha valami érdeke fűződik hozzá. Egy tisztességes demokráciában a kormányt kritizálni szokták, nem a seggét nyalni. Kivéve, ha a kormány megbízásából dolgozik valaki. Mivel te minden blogon éjjel nappal ezt tolod, nyilván ebből élsz, hiszen nem marad időd pénzt keresni, tehát a komenteléssel keresed. Engem amúgy nem zavar. Nem lesz mindenkinek diplomája, vagy normális szakmája, főleg a mai Magyarországon a fidesz oktatási rendszere alatt. Van aki az általános iskolát sem végzi el...

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.08.31. 14:41:17

@Kampánymigráncs:

A gyökér Gyurcsnyista mindenkit gyökér Fideszesnek hív, aki nemmel szavaz, hazánk intágrációra képtelen muszlimokkal való teletömésére.

A te egyetlen problémád, hogy a ballibek több mint fele is látja, hogy csúnyán átvert SOros gazdi titeket.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.08.31. 14:44:43

@morpho:

Bezséljünk az érdekekről.

Leszarom a kormányt.

Viszont alapvető érdekem, hogy a befizetett adóforintjaimat ne az integrációra képtelen muszlim csürhére költsék, mint a németek, és ne erőszakolja meg a feleségem és lányom a tetű muszlim, és ne robbantgassa fel magát, ne lövöldözzön a tömegbe, és ne hajtson kamionnal át rajtunk, mint az EU-ba számos helyen.

A kérdés sokkal inkább az, hogy nektek miért érdeketek, hogy idejöjjenek, mikor semmi hasznunk sincs belőlük, csak a gond, és kiadás, társadalmi feszültség.

Az egyetlen logikus válasz erre, hogy Soros Gyuri agyatlan csicskái vagytok, akik pénzért elárulják a hazát !

mpl 2016.08.31. 14:54:12

@Ballib cenzúrázók réme 18: szerbiai, belgrádi, röszkei...ez mind kisbetű, hamár ekkora szakértő valaki. :-))

morpho 2016.08.31. 15:16:27

@Ballib cenzúrázók réme 18:
Az a baj, hogy nagyon átlátszóan hazudtál most is. Aki leszarja a kormányt, az nem kezd el Sorosozni, ami kormány egyik kommunikációs panelje, ha valamiről terelni akar. Látom, hogy sokszor bejön ez a "leszarom a kormányt" kamu, de esetemben sajnos nem.
Amúgy elég szar meló lehet, néha egész hihetően nyomod, de sokszor nem igazán vagy formában. Persze ez minden munkakörben így van. Bár gyanítom, hogy nyugdíjba azért nem innen fogsz menni. Ennél csak vannak komolyabb céljaid.

Lémusz 2016.08.31. 15:24:45

Tisztelt nickgrabowszki!

Az írományodról az a véleményem, hogy reggelre megálmodtál egy összeesküvés-elméletet, és néhány perc alatt összedobtál valamit, ami ezt szerinted alátámasztja.
A következő magad által kreált axiómákkal próbálod igazolni az elméletedet:
1, „A magyar miniszterelnök újabb kerítést építene a déli határra” Nem láttam a szerszámot a kezében, de elhiszem.
2, „Pedig nincs, akit ez megállítson: nincs menekültinvázió.” Menekült valóban kevés van, de a kerítés nem is tőlük védi Magyarországot, hanem az illegális bevándorlóktól. Azok pedig vannak, nekem mindegy milyen számban, ha csak napi 10 akkor is kell, mert ha hatékonyan működik, elriasztja a többit.
3, „De még lehet, nem véletlenül fenyegeti a vízummentesség megtagadásával a törököket.”
indoklás:
„A márciusi EU-török megállapodás azonban Orbán bánatára gyakorlatilag lezárta a Balkánon átvezető migrációs ösvényt.”
Tehát szerinted egy olyan megállapodás zárta le a Balkánon átvezető migrációs ösvényt, amely arról szól, hogy az Európába eljutott illegális bevándorlókat kicserélik a Törökországban menedékkérelmet benyújtókkal. Állítod ezt annak ellenére, hogy a bevándorlás mértékéhez képest elhanyagolható számú csere történt, és hogy sem az adminisztratív feltételek nem elegendőek Törökországban, sem elég illegális bevándorlót nem tudnak összevadászni Németországban. Figyelmen kívűl hagyod azt a tényt, hogy idő közben a Görög-Bulgár és Görög-Macedón határon is kerítás épült
4, „Mindenkinek az az érdeke, hogy működjön az egyezmény. Kivéve persze Orbán Viktort.”
Indoklás:
„Ha tehát sikerülne megmérgezni az EU-török viszonyt, akkor könnyen lehet, hogy Erdogan beváltaná fenyegetését, és végképp ellehetetlenítené a szíriai menekültek életét, egyszersmind kinyitná Törökország nyugati határát.”
Az erre utaló jel:
„És Orbán meg is üzente, hogy ő meg fogja vétózni.”
Hivatkozás Orbán Viktortól:
„az európai országok nem tudják betartani Törökországnak tett ígéretüket a vízumkényszer eltörlésére vonatkozóan.”
Nem gondoltam volna, hogy létezik a szövegértelmezésnek egy olyan szintje, ahol az Orbán Viktortól idézett mondat megegyezik azzal, hogy Orbán Viktor meg fogja vétózni a törökök vízummentességét.

„Ezt nehéz másként értelmezni, mint hogy Orbán saját álláspontját tulajdonította az európai országoknak, ami nem is hazugság, mert egy vétó után az már összeurópai, uniós álláspont volna.”
Annak tudatában, hogy az EU országokban jelenleg is komoly vita van Törökország vízummentességéről, lásd Ausztria kormányának megnyilatkozásait, másrészről van a megállapodásnak egy EU csatlakozásról szóló része is, ahol Törökország ugyan azzal zsarol, és ahol szintén nincs előrelépés, ezt Orbán egyedüli álláspontjaként értelmezni megint csak furcsa.
Röviden szólva az elképzeléseidbe baltával igazítottad a tényeket.

bloglegelő 2016.08.31. 15:38:42

ez biztos valami nagyon jó cikk

egyébként meg október 2-án megkérdezik, hogy akarom-e, hogy benyomjanak mások megint másokat az otthonomba

a válaszom: NEM

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.08.31. 15:48:09

Eygébként meg Így integráld a migránsodat:

888.hu/article-otven-migranst-sikerult-eddig-munkaba-allitani-a-2-milliobol-nemetorszagban
Ötven migránst sikerült eddig munkába állítani a 2 millióból Németországban.
...

magyaridok.hu/kulfold/19-milliard-eurot-koltenenek-nemetek-jovore-migransokra-815095/
Németországban a szövetségi kormány jövőre 19 milliárd eurót fordítana a menekültügyre a költségvetés szerdán elfogadott tervezete szerint.
---
az állástalan migránsok munkanélküli segélyére 4,1 milliárd eurót szánnak, és szintén 4,1 milliárd euró jut a menekültek beilleszkedését szolgáló programokra.
...

morpho 2016.08.31. 16:16:54

@Ballib cenzúrázók réme 18:
Azért tolod folyamatosan a kormánypárti sajtó linkeket, mert szarsz a kormányra igaz?? :)) Tényleg, akartam is kérdezni. Ezeket a szarokat végig is kell olvasnod, vagy csak átküldik a linkeket néhány kulcsszóval?

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.08.31. 16:58:23

@morpho:

Azért ezt tolom, mert ezeket az információkat a magadfajta Soros csicskák eltitkolják, és a szar cenzúrázó 444-en, hvg-n, meg a többi szemeten nem lehet ezeket olvasni.

Netuddki. 2016.08.31. 18:10:21

@Ballib cenzúrázók réme 18: Soros csicska, hazaáruló? Elmész anyádba, te hazaáruló, tolvaj fidesztroll!

Hidvégi Mihály 2016.08.31. 18:14:19

Nagyon jó írás, lefedi azt az aljasságot, kavarást, amit ez a kis sz.r kieszel, csak azért, hogy még egy napig hatalmon maradhasson. Politikai zseni mondják, igen, egy negatív zseni.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.31. 18:42:46

@Ballib cenzúrázók réme 18: ?egint ez bazmeg. Megint ezzel jössz te cigányimádó? Aki téged lenéz, az mind gyurcsányista mi? Na mutass egyetlen kommentet tőlem, ami alapján az vagyok. A te kommentjeid egy az egyben a fidesz agitprop dumái.

Kiss Árpád 2 2016.08.31. 18:46:57

@Ballib cenzúrázók réme 18: hátb*meg hóvége van, zsebem üres, orbánt meg téged jobban rühellek mint bármit széles univerzumunkban, de az a g*ci soros gyurci csak nem akarja a dellát küldeni.

Tévképzetek között tengődsz jóbarát, szerinted soros mekkora ívben szar le minket. Ja, hogy viktor egyszer azt mondta, hogy sorosgyurirossz, erre ti meg gondolkodás nélkül, utánajárás nélkül kántálod a sorosgyurirossz mantrát.

Webfejlesztő vagy? Pffff. Na ne röhögtess... Az a baj, hogy ismerlek...

midnight coder 2016.08.31. 19:24:14

"Abban konszenzus van Európában, hogy ezt ne. És ha Erdogan visszaállítja, akkor nemcsak a csatlakozási tárgyalások szakadnak meg, hanem a vízummentességnek is lőttek."

Elég érdekes ez a szelektív érzékenység az EU részéről. Az szemmel láthatóan nem különösebben zavarja őket, hogy a törökök folyamatosan népirtást rendeznek a kurdok ellen - és ez nem ma kezdődött és nem is tegnap - ahol folyamatosan, és ellenőrizetlenül ölnek ártatlan civileket, ugyanakkor viszont sikítanak ha a török büntetésvégrehajtás végez ki néhány, persze ugyancsak jó eséllyel ártatlan állampolgárt.

BiG74 Bodri 2016.08.31. 23:06:10

Ez így kissé összedobott plakátragasztó szagú.

Zsuzsanna Pàl 2016.09.01. 06:33:36

@Lémusz: Ezért fizetnek neki.Mivel a végzettsége alapján max árufeltöltő lehetne a Tescoba,ezért kényelmesebb blogot írni megrendelésre. Amikor azért fizetnek,hogy a menekültek ellen uszítson,akkor arról ír cikket az egyenlítőn,innen is látszik hogy egy gerinctelen féreg

Göntér László 2016.09.01. 06:42:21

Amíg van EU-s pénz, addig minden fejlemény Orbán malmára hajtja a vizet. Ennek az a magyarázata, hogy hívei elfogadják a szó és a tett különbözőségét, amit a kvótához való viszony is kifejez:
ktkj.blog.hu/2016/08/26/mit_nem_ertenek

anyo05 2016.09.01. 06:49:51

Ja, ezért akarnak naponta több 100an átjönni a kerítésen!!!!! Akkor ők kik?????

Attilajukkaja 2016.09.01. 09:57:51

Ha csak a kepet neznem es nem tudnam, kikrol, mirol van szo, azt mondanam, hogy ezek nyilvanvaloan szeretok, ahol Vityuskank van alul. :o)
De pontosan tudom, hogy mirol es kikrol keszult a kep,...megsem tudom kiverni a fejembol, hogy Viktoriank szokott alul lenni.

Attilajukkaja 2016.09.01. 10:05:59

"Orbán legnagyobb problémája az, hogy nincsenek menekültek/migránsok/gazdasági bevándorlók."
Bevandorlok nem nagyon (inkabb kivandorlokrol beszelhetunk), de atmeno forgalom nagyon is van! Nem veletlenul akarnak ujabb keritest, es az sem veletlen, hogy Ausztriaba naponta erkeznek nem regisztralt menekultek Magyarorszagrol. Nem is kevesen. Hogy hozzank egy madar sem repulhet be eszrevetlenul, csak egy ujabb bugyuta es hazug kormanypropaganda. De en erre mar csak legyintek. :o(

Attilajukkaja 2016.09.01. 10:08:41

@anyo05:
"zért akarnak naponta több 100an átjönni a kerítésen!!!!! Akkor ők kik?????"
Ezt ugye csak viccbol kerdezed?

@Göntér László:
"Amíg van EU-s pénz, addig minden fejlemény Orbán malmára hajtja a vizet. Ennek az a magyarázata, hogy hívei elfogadják a szó és a tett különbözőségét"
Ez sajnos igy van! Es nem csak a menekultekkel kapcsolatban.

John Doe3 2016.09.01. 10:51:54

@Kuviklacz: kikérem magamnak a COBOL-programozók nevében. Inkább FOCAL-t kellett volna írnod -- feltéve persze, hogy hallottál róla. A használt programozási nyelv és a más dolgokról való gondolkozás módjnak összefüggését tételezni bizonyára tetszetős, de nincs rá tudományos bizonyíték, az ellenkezőjére annál inkább.

John Doe3 2016.09.01. 10:53:49

@bloglegelő: NEM ezt kérdezik. Dehát a szövegértés, mint tudjuk, nehéz dolog. Nem is sikerül mindenkinek.

Géza Bunda 2016.09.01. 11:03:46

@atpijkamo116: Te mekkora demagóg hülye vagy!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.01. 11:33:54

@Géza Bunda: Ah, a fideszfasszopóknál elfogytak az érvek, jöhet a személyeskedés. :))

2016.09.02. 01:15:19

Ha a törököknek vízummentességet adnak, az egyenlő Európa halálával, az lesz az utolsó szög a koporsóba. A török több száz éve próbálja bevenni Európát, most meg önként beengedik őket. Kész, vége. Nincs tovább.

2016.09.02. 01:16:28

Három afrikai néger megerőszakolt egy magyar nőt Németországban. Hurrá! Működik a Kalergi-terv.

pizo 2017.02.18. 12:40:01

@Francois77: Pedig abban van. Csak mindenki kivár, reménykedik, és sokan a saját pénzüket teszik bele a vállalkozásukba, hogy az túléljen.

Zoli
süti beállítások módosítása