B1 blogcsalád



Orbán kiteljesíti a diktatúrát, és észre se vesszük

2016. augusztus 26. - B1blog

judge_1.jpg

Lássuk be, ez az egy skalp még nagyon hiányzott Orbán övéről. Zsebben tudhatja a törvényhozó és a végrehajtó hatalmat is, már csak a bíróságé kellett, hogy teljes legyen a kollekcíó/illiberális demokrácia/diktatúra – a nem kívánt rész NER-jelleggel törölhető.

A mindent elsöprő mingránsáradat és a kvóta-népszavazásos hírek árnyékában szinte el is törpült az a csacska kis hírecske, hogy a kormány egy új bírói kar felállítását kezdeményezi.

A cél szent – így Lázár János –, hisz azt akarjuk, hogy minél előbb derüljön ki az igazság, minél gyorsabban szülessenek meg az ítéletek. Ezúttal a reformdüh közigazgatási bíróságokat hozna létre, nem is akárhogy. Ahogy az elnevezés is sugallja: közigazgatási ügyekben lehet majd e fórumokhoz fordulni. Úgymint: építési- vagy környezetvédelmi engedélyek ügyében. Mekkora igazságok fognak itt ám kiderülni! Lehet oszolni, nincs itt semmi látnivaló – mármint Lázár szerint.

A miniszterelnökségi miniszter talán nem bontotta ki az Igazságot a maga teljességében, amikor habókos elképzelésnek nevezte, hogy

ez majd amolyan "csókos bíróság" lesz, ahol csak megfelelő ítéletek születnek majd.

(Hogy kinek megfelelő, azt sejthetjük.) Az ügy pikantériája ugyanis, hogy az új rendszerbe 100 új bíró dukál, akik akár kormánytisztviselői egyenruhájukból kibújva, független bírói talárt húzhatnak. Olyan emberekről van szó, akik a NER-től kapták a stallumot, esküt tettek a kormány (értsd: Orbán) iránti hűségükről. Majd mindezt – mint a mesében - feledve, olyan függetlenül fognak ítélkezni, hogy a fal adja a másikat.

A terv annyira penetráns, hogy még Szájer Józsefné Handó Tünde orrát is csípi.

Az Országos Bírói Hivatal elnökeként az elképzelést annyival summázta: "jelenlegi formában és tartalmában a Tervezet nem támogatható." E mondta Lázár szerint azt tükrözi, hogy a bírói hivatal és a kormány között teljes az összhang a közigazgatási bíróságok bevezetését illetően. Amúgy, NER-esen.

(Halkan tesszük csak hozzá: bár Lázár János szerint 30 éves hiányt pótolna az új rendszer bevezetése, valójában ma is léteznek ilyen jogi fórumok. Úgy hívják őket: közigazgatási és munkaügyi bíróságok. Akad belőlük egy kazal – de legalábbis minden megyébe jut. De ez kevés! Közigazgatási bíróságokat! Százat, ezeret!)

A fékek és ellensúlyok rendszerének csak az Egyesült Államokban van jelentése, illetve az elnöki rendszerekben, ahol két különálló szuverén egység létezik, azaz a közvetlenül választott elnök és a törvényhozás. … A fékek és ellensúlyok rendszere egy amerikai találmány, amellyel Európa bizonyos szellemi középszerűség miatt vett át és használ az európai politikában.

Ezt nyilatkozta Orbán 2014 decemberében a Bloombergnek. Akkoriban azt hittük – pontosabban: abban reménykedtünk –, hogy mindez csak a miniszterelnök politikafilozófiai tájékozatlanságának tanújele. Ma már látjuk: nem elszólás volt, hanem programbeszéd.

A hatalmi ágak szétválasztása és a fékek és ellensúlyok rendszere nem amerikai dőreség, sem európai renyheség –

egyszerű önvédelem.

Bizonyára sokan emlékeznek még azokra az időkre, amikor pártunk és kormányunk ítéleteket rendelt - amúgy a'la carte jelleggel – a bíróságtól. A párt mondta meg ki bűnös, a parlament azt, hogy miben, a bíróság pedig akkorát bólintott, hogy a feje is lerepült – a vádlottnak.

A Nemzeti Együttműködés Rendszere ma úgy áll, hogy a törvényhozó és a végrehajtó hatalom feje egy és ugyan az a személy. (A szőrszálhasgató kisiparosok most bizonyára azzal jönnének, hogy hát a parlament feje - amennyiben elnöke - az jó bajuszú Kövér László. Ez így. Ám jó fidesznyikként az ő főnöke, pártelnökként már Orbán.)

Ügyészség, rendőrség, titkosszolgálat, Állami Számvevőszék, Alkotmánybíróság, Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, Gazdasági Versenyhivatal, sóhivatal - már a zsebben, Orbán rokonai, barátai vagy üzletfelei ülnek mindben. Fék és ellensúly legfeljebb az állóórában maradt.

De ez a fránya bíróság - ez rendszeresen töri a borsot a barátok orra alá.

  • Adatnyilvánossági ügyekben rendre nem úgy döntenek, hogy kellene. Még szegény Matolcsy György sem herdálhatja kedvére a közpénzt, mert ezek a talárosok hátba döfték. Micsoda szerencse, hogy maholnap már a közigazgatási bíróság dönt ilyen ügyekben. Janó, szólj már kormánytisztviselő Bélának, hogy ne feledje, kinek köszönheti a jódolgát!
  • A Gazdasági Versenyhivatal kizárja a komát minden közbeszerzésről, mert a tutaja nem elég méretes? Máskor majd vigyáz a szájára az a Lajos! Erre jön egy sehonnai bíróság és jogtalannak találja a GVH döntését? Micsoda mázli, hogy ez is közigazgatási ügy.
  • Elutasította a nyomozást a Peti egy fideszes jóelvtárs ellen? Jogállamban természetesen meg lehet támadni az ügyészség határozatát. A közigazgatási bíróságon.
  • A Kormányzati Ellenőrzési hivatal visszavonta az alapítványod adószámát, mert "sorosgyörgy"? A független magyar közigazgatási bíróság majd igazságot szolgáltat.
  • Lehet hozzájuk fordulni, ha Pintér rendőrei esetleg jogtalanul kutakodnak nálad és visznek el bilincsben. Mind, mind közigazgatási per. Ahol olyan gyorsan kiderül majd az igazság, hogy a fal adja a másikat.

Amikor egyetlen személy irányítja mind a három hatalmi ágat, azt nagyon nagyon nehéz másként hívni, mint

diktatúra.

ashwood

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8911652546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.26. 08:21:25

Ezen a héten is bevezeti a csúnya, cigány Orbán a diktatúrát???

Rwindx 2016.08.26. 11:39:41

De szar életed lehet, hogy te diktatúrában élsz, ami egyre csak terjed, csak terjed... :)

Kalmár 2016.08.26. 12:01:29

Meglátjátok feleim, nagy baj lesz még ebből a diktatúrából!
Olyan jól csinálja az a gonosz Orbán, hogy 2018-ban megint arra szavaz a legtöbb ember......

Pan Modry 2016.08.26. 12:01:43

Orban fel a versenytol, azert akarja kinyirni

sírjatok 2016.08.26. 12:06:36

Minden héten bevezetődik a diktatúra. De mágikus módon egy valós diktatúrában mégsem írnak sose olyat, hogy diktatúra van. A faszom se érti ezt.

zeddez 2016.08.26. 12:11:45

@Kalmár: nem rá szavaz, csak az ő emberei számolják meg, akkor meg mindegy...

Pan Modry 2016.08.26. 12:19:46

@sírjatok:
azert nem erted mert buta vagy mint a segg, vannak lepesek amik a diktatura fele konvergalnak es vannak lepesek amik a demokracia fele. Csak azert nem igy fogalmaznak sokan mert ok is butak mint a segg, a hozzad hasonlo tenyleg segghulyek meg annyit sem ertenenek belole mint most.

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2016.08.26. 12:28:29

En észrevettem, es örülök neki. Ám nem értem én ezt az egészet, hisz minden kedden megbukik.

alfacharlybravo 2016.08.26. 12:30:53

@Pan Modry: Azt olvastam, hogy a demokrácia a diktatúra perverz kíméletlen formája. Dmitrij Bikov szerint a diktatúrában akinek nem tetszik a rendszer a hatalom emberei letartóztatják megkínozzák és kivégzik, ez egy gyors procedúra és még mártírnak is érezheti magát az alany. A demokráciában akinek nem tetszik a rendszer és nem működik együtt azt ignorálják nem törődnek vele hagyják hosszú szenvedés után az utcán éhen halni. Szerintem a demokrácia a legkegyetlenebb diktatúra ahol teljes odaadással kell még a hatalom seggét is nyalni.

mákospacal 2016.08.26. 12:40:11

Elszakadva a "diktatúra" szótól, a birca és barátai hitegylet hogyan tudná védeni ezt a szándékot?
Mert 2 dolgot fixálhatunk:
- a szándék nem vitás, a célja is teljesen tiszta
- a birca és barátai hitegylet még a legnagyobb nyúlszart is képesek csokibonbonként cuppogni

Sorost ki ne felejtsétek

Peter Götz 2016.08.26. 12:45:38

@a BircaHang Média szerk.: Már bevezette,te pedig azért kapsz fizetést,hogy ezt tortaként láttasd azokkal akik nem gondolkoznak.....

Pan Modry 2016.08.26. 12:49:27

@alfacharlybravo:
ha egy demokraciaban nem tetszik a rendszer akkor is van lehetoseged versenyezni, es annak ellenere mert mondjuk akar nyiltan nem szimpatizalsz a regnalo hatalommal a ceged nyerhet tendereken, akar allami tendereken is, es mondjuk az adohivatalnal ugyanazon elbiralas ala esen mint annak a cege aki mondjuk az aktualis miniszterelnok haverja.

alfacharlybravo 2016.08.26. 12:52:03

@Pan Modry: És a Mikulás is élő személy szerinted?

histar007 2016.08.26. 12:52:34

Azért a bíróságot nehéz dícsérni. A legtöbb strasszbourgi ítélet is az ügyek elhúzódása miatt van. De persze ügyet áthelyezni nem lehet. Bíróknál a komcsi múlt nem kizáró tényező, bár másol sem az "na és".
Persze tudjuk, hogy a most végző jogászk már nem lesznek soha független bírók, hiszen Orbán fizette a tandíjukat.
Majd ha lesz kormányváltás, akkor hirtelen megint független lesz mindenki.

Pan Modry 2016.08.26. 12:56:08

@alfacharlybravo:

azert mert te lusta, buta es tehetsegtelen vagy a versenyhez, az nem a demokracia hibaja. Vannak akiknek a seggnyalas jobban teshez illo mint a verseny, azok most elegesettek lehetnek, ne csuggedj emiatt, most a tefajtadnak all a zaszlo!

Pan Modry 2016.08.26. 13:02:49

@Peter Götz:

igazabol nem vezette be, csupan sok olyan dolgot csinal amivel maga a rendszer a diktatorikus berendezkedes fele mozdul, de nem mondanam azt hogy diktatura van.

ha az emberek annyira akarnak levalthatnak, de minek ezzel bibelodni ha egyszeruen hala az EU-nak barmikor elkoltozhetunk es elhetunk jobb helyeken.

Garda99 2016.08.26. 13:21:39

@a BircaHang Média szerk.: írtad alább "Ilyen enyhe lenne egy diktatúra?" Igen valóban enyhe, ahol egy pedofil aki ellen jelenleg is eljárás folyik (tehát jogos a bircahang, mert egy állat vagy bár kimeríted a báránybőrbe bújt farkas fogalmát). Pusztán azzal megszolgálja az ügyének a lezárását és elkerülheti a büntetést, hogy minden létező blogon a kormányt éltető kommenteket zsolozsmázik.

jjoey 2016.08.26. 13:27:39

@Kalmár: múltkor Kim Dzsong Un nem 99,9%-al nyert észak-koreában? monjuk jogos a törpe megjegyzése, ő beéri 2/3-al....
gondolkozz, mégha nehezdre is esik.

DR. Smit Pal 2016.08.26. 13:28:58

A picsaba, mar megint megszunt a demokracia, meg a sajtoszabadsag. es persze megbukott kormany, mint 6 eve minden heten.
Pedig annyira biztam benne, hogy ezen a heten megusszuk a raszista, naci, diktaturat.
Dehat a rasszista cigany Orban mar csak ilyen.

Pan Modry 2016.08.26. 13:31:35

@DR. Smit Pal:
akkor neked is:

azert nem erted mert buta vagy mint a segg, vannak lepesek amik a diktatura fele konvergalnak es vannak lepesek amik a demokracia fele. Csak azert nem igy fogalmaznak sokan mert ok is butak mint a segg, a hozzad hasonlo tenyleg segghulyek meg annyit sem ertenenek belole mint most.

alfacharlybravo 2016.08.26. 13:33:29

@Pan Modry: Ja a verseny a piac gazdaság az aztán a Kazahsztán, ne röhögtess mert cserepes a szám.

ursus artos 2016.08.26. 13:36:28

Mekkora egy szar poszt ez. Még nincs közigazgatási bíróság, de az ítélet már megvan...

Cuhavidéki 2016.08.26. 13:37:35

Valami nincs rendben a kommunikációval: Jó kezdeményezésből ostoba kivitelezés?
www.kormany.hu/hu/igazsagugyi-miniszterium/hirek/a-kormany-erositene-a-kozigazgatasi-biraskodast
444.hu/2016/08/25/letrehoznak-egy-kulonbirosagot-es-maris-konnyebben-elsikalhatok-a-kenyes-ugyek
Amúgy: Jó lenne ha a közigazgatási bíráskodás több szintű lenne, specializálódna, érdemi döntések meghozatalára alkalmas lenne és késznek mutatkozna, valamint függetlenedne a politikától.
Pl. Ausztriában is előírás, hogy a közigazgatási bírák egy negyedének a közigazgatás jogterületéről kell érkeznie, sőt, 10 éves szakmai tapasztalattal kell rendelkezniük!

DR. Smit Pal 2016.08.26. 13:37:47

"A hatalmi ágak szétválasztása és a fékek és ellensúlyok rendszere "

A fekek es ellensulyok orszagaban epp rekordot dont, a rendorok altal orankent lelott fegyvertelen negerek szama.Kivancsi volnek, mit szolna Amerika ha mi igy banank ciganyokkal, vagy zsidokkal. ?

Garda99 2016.08.26. 13:38:37

@a BircaHang Média szerk.: Rólad. Más helyeken is szóvá tették már nem egyszer, hogy ne agitálj. Főleg a múltaddal és jeleneddel....

Muad\\\'Dib 2016.08.26. 13:39:09

@Cuhavidéki:
Bizonyos esetekben most is többszintű, hiszen a kúriára lehet menni ügytípustól függően.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.26. 13:40:09

@Garda99:

A múltam nyitott könyv, ezért is utálnak az anoním ballib bérkommentelők: képtelenek sarokba szorítani... nincs mivel...

elemes 2016.08.26. 13:44:43

nem lehet, hogy valójában már vannak közigazgatási bíróságok...?

birosag.hu/kozigazgatasi-es-munkaugyi-birosagok

Pan Modry 2016.08.26. 13:49:43

@DR. Smit Pal:

ennek a szomoru tenynek mindenesetre a fekekhez es egyensulyokhoz kurvara nincs koze, mielott ekkora baromsagokat idefingasz, javaslom tajekozodj!

SiKom 2016.08.26. 13:51:02

Ha diktatura van, akkor mar nem is lesz 2018-ban valasztas?

Vagy lesz, de el lesz csalva?
Eloszor a kozvelemenykutatoknal lesz elscsalva, utana pedig a fulkekben?

Garda99 2016.08.26. 13:52:35

@a BircaHang Média szerk.: A múltad nyitott könyv? Örülök, hogy most legalább elismerted a pedofíliát és az eljárás tényét. Azért szerintem menj vissza Szófiába.

Terniak 2016.08.26. 13:56:23

@Cuhavidéki: a közigazgatási bíráskodás ma is többszintű. A Fővárosi Törvényszék jár el másodfokon egyes ügyekben, és minden ügyben el lehet menni a Kúriához.

Egyébként a poszt több szakmai tévedést tartalmaz:

Az IM honlapján elérhető tervezet szerint a közérdekű adatos perek nem kerülnek át a közigbírósághoz, hanem marad polgáriban (bár pl. Fro.-ban közighez tartozik).

A nyomozással kapcsolatos döntések felülvizsgálata nyomozási bíróhoz tartozik, mert büntetőeljárásról van szó, most sem és ezután sem lesz közigbíróságnál.

Közbeszerzésből nem a GVH, hanem a KDB zárhat ki.

Nem a KEHI vonja vissza az adószámot, hanem az adóhatóság.

De ettől függetlenül valóban veszélyes a terv.

Alick 2016.08.26. 13:58:12

A hatalmi ágak soha nem is voltak szétválasztva, mivel a győztes vitte a törvényhozó és a végrehajtó ágat is.

Pan Modry 2016.08.26. 13:58:54

@SiKom:

ezt kitol kerdezed, segg? hogy jon ez ide???

Cuhavidéki 2016.08.26. 13:59:47

@Muad\\\'Dib: Felülvizsgálati szerepe van a Kúriának. Nem másodfok. A gyakorlatban a Kúria inkább elbizonytalanítja a közigazgatási bíráskodást.

Muad\\\'Dib 2016.08.26. 14:03:11

@Cuhavidéki:
Hát igen, de ez inkább a kúriai ítélkezés "kiválósága" miatt van.

Szalay Miklós 2016.08.26. 14:03:41

Egy komoly kis összefoglaló az államról, legitimitásról, a hatalommal való visszaélésről, és hogy mit lehet ellene tenni:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid075

(A legfelső sor a kép tetején, "Állam". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Lásd a Demokrácia és diktatúra részt is.

sírjatok 2016.08.26. 14:11:48

@Pan Modry: értem, tehát azért vagyok buta, mert ugyan nem igaz, amit írnak, de az én hibám, hogy nem értem _megfelelően_, hogy igaz legyen.

Cuhavidéki 2016.08.26. 14:16:47

@Muad\\\'Dib: Elég érdekes, mert vezetője elismert közigazgatási és adójogi szakember.

gizmo26666 2016.08.26. 14:20:48

Jajj anyám. Ne legyünk már képmutatók. Mikor volt az, hogy egy nyamvadt bíróság valaha is komoly büntetésre ítélt egy politikust? Akár jobboldali, akár baloldali kormány, csak a balekokkal vitetik el a balhét.

Bambano 2016.08.26. 14:23:13

@sírjatok: mert se Orbánnak, se Lázárnak nincs akkora munkabírása, hogy egy varázsütésre maga alá gyűrje a komplett országot. Így folyamatosan, részletekben kénytelenek haladni. A szólás- és véleményszabadsággal kapcsolatban például a rádiók és a köztévé tönkretétele után most a kereskedelmi tv-k tönkretétele zajlik.

úgyhogy picit nem jogos a diktatúra, mert a diktatúra kiépítése folyik, és elég jól haladnak vele. Nyugodt lehetsz benne, hogy sikeresen be fogják fejezni.

akkor mi is.

Csak Norris 2016.08.26. 14:23:29

@sírjatok: "értem, tehát azért vagyok buta, mert ugyan nem igaz, amit írnak, de az én hibám, hogy nem értem _megfelelően_, hogy igaz legyen."

Látom megértetted a liberalizmust első főtételét. :D

A másik főtétel, hogy mindenki véleménye számít, csak a bizonyíthatóan nem beszámíthatóaké. (apróbetű: mindenki elmeháborodott, aki más vélményen van mint mi)

Harmadik: a liberalizmus szabadságelvű. Pl. mindenkinek joga van azt viselni amit szeretne. (és amit a férje vagy a vallása kötelez)

Bambano 2016.08.26. 14:26:06

@SiKom: az új választási törvénnyel, azon belül is a választókerületek átszabásával már a 2014-es választást is meglehetősen erősen "befolyásolták". A törvény betűjét nézve törvényes volt, a szellemét nézve meg sima választási csalás. Szerinted ezek után 18-ra visszatérnek a demokráciához és kockáztatják, hogy kiesnek a pixisből? nem hiszem, inkább még nagyobb sunnyogás lesz ott.

Muad\\\'Dib 2016.08.26. 14:26:43

@gizmo26666:
Ez főleg azért "roppant" releváns itt, mert a közigazgatási bíróságnak semmi köze az elítélésekhez. Szóval ők tuti nem fognak senkit elítélni, de nem is a dolguk.

jet set 2016.08.26. 14:28:14

Ma is diktatúra indul? Hanyadik 2010 óta?
És Orbán is megbukik holnap ismét?

jet set 2016.08.26. 14:29:04

@Bambano: A választókerületekben droidok élnek?

Csak Norris 2016.08.26. 14:36:30

"A terv annyira penetráns, hogy még Szájer Józsefné Handó Tünde orrát is csípi."

Itt látszik, hogy a cikkírónak fogalma nincs miről ír, csak puffogtatja az idegen szavakat annak ismerete nélkül.
A terv hogy csípheti az orrát valakinek? Csak nem beugrott valami a gimnáziumi kémiaóráról, hogy szagra is használjuk a "penetráns" szót?
A baj az hogy meg kellene nézni az értlmező kéziszótárt:

penetráns = átható, mindent betöltő (tehát nem büdös)

Persze kinek mit jelentenek a szavak, ki mit hoz magával otthonról.
Pl. a vazelin szóról is másra asszociál egy kozmetikus, meg egy rózsaszín tangás fiú a pride-on.

2016.08.26. 14:36:57

@Kalmár: '89 előtt midnenki az mszmp-re szavazott.

Csak Norris 2016.08.26. 14:40:12

" választókerületek átszabásával már a 2014-es választást is meglehetősen erősen "befolyásolták""

Ezt részleteznéd? Az átszabással hogy lehet a szavaók számár befolyásolni? Estleg nem mucsajröcsögéhez tartozik a választó hanem pest megyéhez. De ez min változtat?
Akik elmentek és szavaztak, annak a 2/3-a választott. Aki meg nem Volt képes a tespedt seggét felemelni, az mit sír hogy nem az lett amit ő akar?

ulpius66 2016.08.26. 16:39:54

ashwood!

Jótanács!

KEZELTESD MAGAD!
(gyorsan kezdd el, amíg teljesen meg nem őrülsz, mán közel állsz hozzá.....)

fasisztanacirasszista 2016.08.26. 16:55:04

Kurva kivancsi volnek, hogy Eszak-Koreaban naponta hany szaz blogban irjak le hogy diktatura van.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.08.26. 16:56:16

@Desmond77: meg ismerni kellene a szolast
csipi a szemet
nem az orrat

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.08.26. 17:03:28

@a BircaHang Média szerk.:
"Ezen a héten is bevezeti a csúnya, cigány Orbán a diktatúrát??? "
Nem.
Ezen a héten is bevezeti az orrodat a seggébe!!!

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.08.26. 17:04:36

@ursus artos: " Még nincs közigazgatási bíróság, de az ítélet már megvan..."

A kormányzati szándék rá egyértelmű igényeket takar.

Vidéki László 2016.08.26. 17:48:48

@a BircaHang Média szerk.:
Te úgye a legújabb Rogán-féle trollkomment generátort használod?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.08.26. 17:52:12

Hm. A ballibák szerint a bíróságok eddig is Orbán markában voltak, vagyis eddig sem volt független igazságszolgáltatás. Akkor most mit számít a mostani hír, mire föl az ajvékolás?

sírjatok 2016.08.26. 18:02:20

@Bambano: és ma még nem jött el az apokalipszis, ahogy tegnap megjósoltam, feleim, de ez azért van, mert az apokalipszis még erőt gyűjt, de holnap már biztosan eljön. Ámen.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.26. 18:16:38

@Vidéki László:

Nem, én a saját BircaMan-igazsággenerátort használom

baldoc 2016.08.26. 19:48:38

@sírjatok: Mit gondol, Németországban mennyi idő alatt épült ki a diktatúra a 30-as években??

fasisztanacirasszista 2016.08.26. 20:03:59

Basszátok meg ostoba libbantak. 6 éve vernyákoltok, hogy diktatura van. 6 év alatt azért nem kéne már, hogy valami nyoma legyen a diktaturának ?

baldoc 2016.08.26. 20:13:00

@fasisztanacirasszista: Maga miért szól bele külföldről??

Éva Lonkay 2016.08.26. 20:15:56

Nem unjátok még büdös libsi bibsi bolsik?

baldoc 2016.08.26. 20:22:09

@Éva Lonkay: Maga tehát nem csak a menekülteket, hanem más magyarokat is utál.
Csak a Fidesz.
CSAK!!!
Jó utálni másokat?

mbond 2016.08.26. 21:27:35

@Éva Lonkay: Miért tetszik bolsizni? Hogy jön ide Orbán Viktor apukája?

dr. mesterséges színezék 2016.08.26. 23:32:15

@fasisztanacirasszista: "Kurva kivancsi volnek, hogy Eszak-Koreaban naponta hany szaz blogban irjak le hogy diktatura van. "

Nem ugyanezt, de hasonlót mondtam Nagyváradról átköltözött kollégánknak, amikor felvilágosított, hogy francokat se tudunk mi a diktarúráról; ő élt abban, ő tudja.
- Lófaszt tudsz te, bármelyik észak-koreai megmondja. Amúgy mérnökként illene tudnod, hogy egy nyamvadt függvény pillanatnyi értéke vajmi keveset jelent: az már valami, ha tudod a megelőző értéket, és lehetőleg minél többet.

Mondjuk, a kollégámba szorult annyi intelligencia, hogy észrevegye, amikor el kell kussolni.
Birkák között ilyennek nyoma sincs.

Bambano 2016.08.27. 00:56:47

@Desmond77: például úgy lehet, hogy amikor a választó körzetek számát csökkentették, akkor át kellett szabni a határokat. lehet úgy új határokat szabni, hogy "ügyesen" tologatva a billegő kerületeket, több helyen nyerjen a kormánypárt.

@fasisztanacirasszista: " 6 év alatt azért nem kéne már, hogy valami nyoma legyen a diktaturának ? ": nyugodj meg, van bőven nyoma. tudod ez olyan dolog, mint a tehéncsorda. az a tehén, amelyik megy a csordával, nem érzi, hogy terelik. amelyik másfelé szeretne menni, és ezért a lábába harap a puli, az érzi a diktatúrát.

Bambano 2016.08.27. 01:02:43

@jet set: en.wikipedia.org/wiki/Gerrymandering
itt szépen lehet látni, hogy hogyan kell elcsalnij a választásokat abban az esetben is, ha pontosan ugyanannyi választó pontosan ugyanoda szavaz.

@Desmond77: de, az átható szag az büdös, tehát a penetráns is büdös.

dukeekud 2016.08.27. 03:41:11

Diktatura, na persze.
Par honapja, egy uvoltozo elmebeteg, felszolitotta a diktatura vezetojet, Orban Viktort, hogy kerjen tolle bocsanatot, kulonben megbenitja az egesz orszagot.
Az egy dolog, hogy kb 100-an vettek reszt az orszag benitasaban.
De komolyan, elhiszi azt valaki, hogy egy diktatura olyan, hogy valaki a nagy nyilvanossag elott bocsanat keresre szolithatja fol a diktatort, meg fenyegetozik ? NORMALIS ??

Vajon Hitlert, Sztalint, Kim Dzsongun bocsanatkeresre szolitottak valaha is ???

dr. mesterséges színezék 2016.08.27. 14:50:55

@dukeekud: Igen, Hitlernek és Sztálinnak bőven volt opponense... eleinte. Aztán megfogyatkoztak, mert a kommunizmus/nemzetiszocializmus szépen felcseperedett - minden más rovására.

Dzsongunnek ilyen problémája nincs, az opponensek a nagyapja idejében jöttek rá, hogy a <del>NER</del> népi demokratikus Korea pont a létező és elképzelhető világok legjobbika, ami ellen <del>magyartalanság</del> koreaitalanság egy büdös szót is szólni.

És te, hogy állsz a függvényelemzéshez? Megy egy pontból is, ugye? Sőt, vakon.

Bambano 2016.08.27. 16:02:08

@dukeekud: azért a világ változik. a második világháborúban tök elfogadott volt szántásig lebombázni városokat, civilekkel egyetemben, meg atomkísérlethez használni az ellenfelet. ma már ezt nem tűrnék el sehol, ezért a hasonló fokú agressziót is kicsit kulturáltabb formába erőszakolják bele.

ugyanígy a diktatúra sem olyan már, mint régen, pl. nem lengetjük a karunkat, de attól az még diktatúra.

Külföldi hazaküldő 2017.07.03. 07:48:43

@Kalmár: Igaza van! Milyen diktatúra az,ahol bárki kiállhat az országház melléés egész napszidhatja a félelmetes Orbánt?? Agyatlanok.

Külföldi hazaküldő 2017.07.03. 08:18:45

@dr. mesterséges színezék: Én is ezt írom az itt nyivákoló Orbán gyűlölőknek. Idióta hipokraták mind.

dr. mesterséges színezék 2017.07.03. 11:33:45

@Külföldi hazaküldő: Kollégámmal szemben te nem értetted meg.
(Egyébként a keresett szó: hipokrita. És nem sok keresnivalója van itt.)
süti beállítások módosítása