B1 blogcsalád



Különös dolgok derültek ki a magyarok viszonyáról a menekültekhez

2016. augusztus 03. - nickgrabowszki

pl.png

A Századvég - az Orbán-kormány politikáját meghatározó think-tank nyilvánosságra hozta felmérést, amiben arról kérdezte a magyarokat, hogy mit gondolnak a menekültekről/bevándorlóról/migránsokról.  (A hivatalos változat itt, egy rendes összefoglaló itt.)

A tanulságok viszont az alábbiakban.

1. Alig van személyes tapasztalatunk a menekültekről.

Csak a megkérdezettek 25 százaléka mondta azt, hogy ő vagy közeli hozzátartozója találkozott már menekülttel. Ha feltesszük, hogy a minta reprezentatív volt és az embereknek 8-10 közeli hozzátartozójuk is van, akkor csak 200-300 ezer magyar szerzett személyes tapasztalatot a Magyarországon átvonuló emberekről és körülményeikről.

2. Akik találkoztak velük, azoknak a 90 százalékát nem érte inzultus.

Csak minden 10. magyart ért inzultus vagy bántalmazás azok közül, akik találkoztak velük. Tehát alig néhány tízezer embert. Az összes magyar választó kevesebb mint fél százalékát. (Feltesszük, 18 év fölötti választókorú állampolgárokat kérdezett a Századvég.)

3. Ez a több tízezer inzultus különös módon nem kapott nyilvánosságot.

Bár ez a mennyiség statisztikai értelemben elhanyagolható, minden egyes eset személyes sérelem.

De ezekről az esetekről furcsa módon nem tudunk. Ráfoghatnák talán a liberális-baloldali, az illuminátusok befolyásolta médiára, ha nem tudnánk, hogy menekültügyben az Orbán-kormány propagandakampánya és a hatósági tájékoztatás határozta meg a közbeszédet.

De ez a több tízezer magyart ért személyes inzultus valahogyan lemaradt a plakátokról.

Ami különösen annak fényében meglepő, hogy a kölni molesztálási tömeges ügyet, bár nemcsak haláleset, hanem fizikai sérülés vagy nemi erőszak se történt, januárban heteken át bő terjedelemben tárgyalta, és azóta is előcitálja a kormánysajtó.

Különös, hogy a hasonló magyarországi esetek tízezreiről hallgatnak viszont.

4. A magyarok zöme ki van téve az agymosásnak.

A Fidesz és az Orbán-kormány az állami médián, pártszócsöveken, pénzkiszívó propagandaszájtokon, óriásplakáton, tévé- és rádiószpotokon, újsághirdetéseken keresztül mossa a választók agyát. A Századvég felmérése szerint csak minden 6. magyar tájékozódik külföldi forrásokból.

Egy jelentős részük - bár ezt nem mérték vagy nem közölték - nyilván csak a hivatalos tájékoztatáshoz és a kormányzati propagandához fér hozzá.

5. Ezért aztán nem csoda, hogy a magyarok zömének elítélő a véleménye a menekültekről.

A személyes tapasztalat és az alternatív források hiánya vezetett oda, hogy 

a megkérdezettek 90 százaléka továbbra is elutasítja az Európába irányuló illegális migrációt.

Sok múlik persze a kérdésfeltevésen. A menekülthelyzet helyett illegális migrációra kérdeznek rá például. (A Századvég - mint a Fidesz-klientúra egyik kifizetőhelye - sok jelét ebben a felmérésben és interpretációjában sem adta a semlegességének, vagy hogy a valóság érdekelné a fikció helyett.)

De azért az jellemző, hogy bár alig ismerjük őket, 90 százalékunk elutasítja a menekültek/bevándorlók befogadását. És az elutasítókat ebéli véleményükben az se ingatja meg, hogy Magyarországra senki nem akar bevándorolni/migrálni, hogy elvegye a munkánkat.

Valamint az is kifejező, hogy bár azokat a keveseket, akik találkoztak velük, 90 százalékban nem érte inzultus, de ennek ellenére 75 százalékuk negatív tapasztalatokat szerzett róluk. Hogy még érthetőbb legyen:

1000-ből csak legfeljebb 10-en találkoztak már menekülttel, abból csak egyet ért atrocitás, de attól még a másik 6-7 is utálja az arabokat. Sőt, a másik 800-900 is.

Azt látjuk, amit látni akarunk, és azt akarjuk látni, amit elvárnak tőlünk, hogy lássunk. Confirmation bias és underdog bandwagon-hatás.

Ha a magyar reformok nem is, de a kormányzati propaganda működik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr408932406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Larry Silverstein 2016.08.04. 13:25:05

@prakp: Most ez komoly? Ha lennének papírjaik, nem lennének a tranzitzónában. Ha lenne pénzük, nem Németországba meg Svédországba igyekeznének, ahol még van némi szoc. ellátás nekik.

Ha lenne alapszintü nyelvtudásuk, legalább vmi ócska munkát hónapok alatt találnának, ha akarnának. De vagy nem akarnak vagy semmire se jók. szentkoronaradio.com/blog/2016/07/05/integracio-egymilliobol-csak-54-migrans-dolgozik-nemetorszagban/

na4 2016.08.04. 13:25:06

Ezt a baromságot! Ahhoz, hogy tudjuk mi az a pofon, elöbb hagyjuk magunkat pofonvágni? Hülye!

Breaking news: újabb beilleszkedni vágyó migráns ölt Londonban. Egyre jobb lesz.

A migránscsürhe takarodjon ki Európából. Indul az új keresztes háború. Kotródjanak!

ZX 2016.08.04. 13:27:40

@Prognozuoti Blasio: Ja bazmeg, egész Irak meg Szíria romokban. Tényleg tök hihetetlen, hogy mindenkinek ugyanaz a sztorija. Vannak gyerekek meg nők is köztük, de érthető ha inkább hátrahagyja a családot és ha megvan a menekültkérelem, akkor sokkal biztonságosabban el lehet őket juttatni oda ahol a családfő van. Útközben ha van pénze akkor annyi telefont vesz amennyit akar, de ugye azt te is tudod, hogy papírokat nem minden sarkon árulnak. Gondolkodj vazze gondolkodj, tudom, hogy nehéz de ne add fel hátha egyszer összejön neked is.

prakp 2016.08.04. 13:29:03

@Prognozuoti Blasio: Erre gondoltam: index.hu/belfold/2016/08/04/deli_hatarvedelem_rendor_katona_korulmenyek/

@Ad Dio: Jogos, de vajon a magyar "kivándorlók" teológiai alapon tendálnak inkább nyugatra?

ZX 2016.08.04. 13:30:15

@Larry Silverstein: Szavazzál nemmel. Azt majd meglátod az megállítja-e őket. Esetleg felpofozhatod a fingodat az is ér annyit.

Ad Dio 2016.08.04. 13:30:18

@prakp:

"Ha meg nem, akkor sem engedném a helyedben, hogy ez mérgezze az életed, hanem megoldást keresnék rá."

A szexuális zaklatással szemben tehát az a megfelelő védelem, hogy hozzászoknak a nők? Érdekes elgondolás...

arckönyv 2016.08.04. 13:30:23

@vöröspanda: neked nagy szükséged lenne orvosi segítségre...

vöröspanda 2016.08.04. 13:32:16

@prakp: kicsivel több savas, robbantós, késelős, baltázós, stb, bácsi van a muszlimok között, mint az átlag európaiak között, ez sajnos, vitathatatlan. Ez, amit leírtam nem mérgezi az életemet, azért írtam le, mert nagyon unom, hogy ballib oldalon (ahol én is voltam még két évvel ezelőtt) annyira félvállról veszik azt a társaságot, akik Nyugat Euróbában már sokak életét pokollá tették, vagy nemes egyszerűséggel elvették... a Népszínház utcában a sok közül az egyik muszlim üzlet neve az volt, hogy SARIA, volt olyan vasárnap délután, maikor ezen az útszakaszon kizárólag arabokat lehetett látni és nem voltak túl barátságosak,.. ez nem túl spilázás, hanem tény, nem tudom milyen megoldást találhatnék a váratlanul, úton útfélen felbukkanó esetek ellen, nem hiszem, hogy ez az én dolgom lenne, nem fogok burkába öltözni (amúgy tisztességesen öltözök, elég öreg vagyok már hozzá) alkalmazkodjon én hozzám az aki idejön, tőlem is ezt várná el a saját hazájában, ha nem akkor harcolni fogok ellenük, ahogy tudok

prakp 2016.08.04. 13:33:47

@Larry Silverstein: Oké, biztos van sok potyaleső, de ezt akkor sem így kellene kezelni, hogy akkor az összes rohadjon meg a kazettás bombák alatt. Ha teszem azt, téged befenyít itthon a cigányhorda és menekülnöd kell, milyen szempontok alapján választanál úticélt?

Ad Dio 2016.08.04. 13:35:21

@prakp:

" Jogos, de vajon a magyar "kivándorlók" teológiai alapon tendálnak inkább nyugatra?"

A magyar "kivándorlók" az Eu egyik alapját jelentő szabad munkaerő-mozgás miatt oda mennek, ahol többet keresnek. A mi kivándorlóink zöme nyelvet beszél és képzett. Tömegével nem a kinti szociális rendszeren mennek élősködni. Aki mégis így tesz, azt a fogadó ország helyében szépen haza is küldeném.

Csúsztatásokkal semmire nem mész. Ne keverd össze a szezont a fazonnal.

Az illegálisan bevándorló közel keletiek, észak afrikaiak és távol keletiek szinte semmiben nem hasonlíthatóak össze a külföldön munkát vállaló magyarokkal. Bár - ha már itt tartunk - ha tényleg elmérged a helyzet az illegális bevándorlás körül, az akár az EU szétesését is eredményezheti, ami őket is lehetetlen helyzetbe hozhatja.

prakp 2016.08.04. 13:38:12

@Ad Dio: A megoldás keresése nem egyenlő a megszokással. Nagyon nem. Adott esetben raptor haverok, satöbbi, most honnan tudjam, hogy csak hiszti vagy tényleg ennyire tré a helyzet?

@vöröspanda: 112

Larry Silverstein 2016.08.04. 13:38:34

@prakp: Biztos nem az iszlámba menekülnék mint ahogy soha semmilyen európai nem menekült soha az ő szarfészkükbe.

A kazettás bomba elől meg meneküljenek Törökországba, vagy ahova akarnak, mi közöm hozzá?

2016.08.04. 13:38:44

Szóval aki nem ért veled egyet az "agymosott". Ti vagytok az igazság egyedüli letéteményesei, mi? Egy alternatív valóságban talán. De sajnos hiába görcsöltök, ezzel csak még inkább felhergelitek a népet

Larry Silverstein 2016.08.04. 13:40:14

@ZX: Ja, már a kerítésre is ezt mondtad. Ne építsük meg, mert embertelen. Minek építsük meg, nem állítja meg őket.

Megállította őket. A népszavazás meg juunkerék ámokfutását fogja megállítani.

Ad Dio 2016.08.04. 13:42:18

@prakp:

"most honnan tudjam, hogy csak hiszti vagy tényleg ennyire tré a helyzet?"

Mindaddig míg nincs másik információs forrásod az adott helyzetre, illik elfogadni a közlő véleményét.

prakp 2016.08.04. 13:43:13

@Ad Dio: Nem állt szándékomban se csúsztatni, se kötni az ebet a karóhoz. Mondjuk a targoncás jogsi aztán tényleg nagy képzettség, mert a magyarok zöme nagyjából ezen a szinten van. Azt hiszem, abban nem értünk egyet, hogy szerinted ez politikai kérdés, szerintem szimplán rendészeti. Csak épp a regnáló vezéreink ezt uszításra használják fel, holott az alkalmatlanságuk csimborasszója.

Ad Dio 2016.08.04. 13:44:00

@prakp:

" A megoldás keresése nem egyenlő a megszokással."

Akkor Te milyen "megoldást" javasolsz annak a nőnek, aki úgy érzi, hogy a migránsok zaklatját, szexuális tárgynak nézik? Szerinted mit kellene tennie?

$pi$ 2016.08.04. 13:45:56

@prakp: "az összes rohadjon meg a kazettás bombák alatt"

A németek visszaküldenének egyes migránsokat magyarországra. A magyarok visszaküldenék őket Szerbiába.

Namost ha a magyarokat azzal vádolod, hogy a kazettás bombák alá küldenék őket, akkor a németeket is vádolhatod ezzel. Sem Szerbiában sem Magyarországon nem lövik őket kazettás bombákkal.

$pi$ 2016.08.04. 13:46:45

A kazettás bombák számossága Magyarországon és Szerbiában ekvivalens. Stimmt? :D

vöröspanda 2016.08.04. 13:46:52

@prakp: ezt a haverok dolgot nem is értem, nem sértegetni akarlak, de úgy gondolom, hogy te nem Budapesten élsz... én a munkám miatt elég sok helyen fordulok meg, méghozzá sokszor úgy, hogy félórával azelőtt tudom meg, hogy hol kell lennem... lehetetlen előre tervezni dolgokat, és az ismerőseim is dolgoznak... egyébként amiket leírtam jó egy - fél évvel ezelőtti dolgok, akkor vettem egy bors spray-t , az azóta is a táskámban van, szerencsére nem kellett még használni. Mostanában békésebb itt, és tetszik nem tetszik ebben a kormánynak is része lehet...

prakp 2016.08.04. 13:47:07

@Larry Silverstein: Persze, egy Erdogan-féle tisztogatásba, mi? Tudod, az is érdekes, hogy a gránit szilárdságú alapnyelvény szerint nemzetközi egyezményről nem igazán lehet népsavazni. Pár tirpák hülyesége szerinted megállít egy EU-t? Ez nekem úgy tűnik, hogy ugat a kutya a láncon. Sőt, próbálja harapni a gazdi kezét.

metal · http://electric.blog.hu 2016.08.04. 13:48:38

@ZX: "Vannak gyerekek meg nők is köztük, de érthető ha inkább hátrahagyja a családot és ha megvan a menekültkérelem, akkor sokkal biztonságosabban el lehet őket juttatni oda ahol a családfő van."

Tehát szerinted érthető, hogy a családot ott hagyja a háborúban addig, amíg ő átjut európába?

"Gondolkodj vazze gondolkodj,"

Neked se ártana, ha megpróbálnád!

Larry Silverstein 2016.08.04. 13:50:49

@prakp: nem az EU-t kell megállítani hanem a liberrált vezetést kell megfékezni. Ők most kaptak egy picsánrúgást a Brexittel, nem áll jól a szénájuk. Lengyelország-Csehország-Szlovákia-Magyarország-UK egy darab migránst sem enged be.

A népszavazás politikai véleménnyilvánítás, jogi ereje az EU felé nincs. De megnézném hogy a mai helyzetükben szembe mernek-e menni vele!

Macropus Rufus 2016.08.04. 13:54:18

@Pan Modry: és a Pirézek? Anno egy felmérésből kiderült, hogy a magyarok nagyrésze rühelli a Pirézeket, jobban mint a romákat. A baj ott volt, hogy olyan, hogy Piréz nem is létezik :D Kitalált népcsoport volt.
De ettől függetlenül nem szívesen várnám meg míg itt is gondot okoznának a bevándorlók.

prakp 2016.08.04. 13:54:42

@Ad Dio: Csak egyetlen egy pénisszel rendelkezőt mondj, aki nem így tekint egy nőre... Nemár, hogy nem nézed meg a miniszoknyás csajokat, baszki. Szóval ne játsszuk ezt a puritán marhaságot, hogy csak az arabnak áll a cerka...
@vöröspanda: Nem sértesz meg vele, igen, vidéki vagyok. Ennek ellenére nem savazok, nem nyúlok alá a buszon egy csajnak se, sőt. Hidd el, ha mifelénk valaki az akaratod ellenére kikezdene veled, hamar szarul járna. De ez nem iszlám, meg arab kérdés, ez egyszerűen emberi hozzáállás kérdése.

Ad Dio 2016.08.04. 13:54:59

@prakp:

"Mondjuk a targoncás jogsi aztán tényleg nagy képzettség, mert a magyarok zöme nagyjából ezen a szinten van."

Mire alapozod ezt? Tudnál esetleg statisztikát mutatni erről? Én csak a saját ismeretségi körömet tudom alapul felhozni. egy vidéki mintavétel: a többség szakmával és minimum alap szintű nyelvismerettel ment ki. Illetve aki ezek nélkül, az már itthon van.

"Azt hiszem, abban nem értünk egyet, hogy szerinted ez politikai kérdés, szerintem szimplán rendészeti."

Ha ez így lenne, akkor 1. egész Európa teljes rendészeti rendszere alkalmatlan a feladatára, mert hiszen látjuk amit látunk 2. ha ez így van, akkor ez innentől már politikai kérdés: vajon az a megoldás, hogy folyamatosan drasztikusan növeljük a rendészeti kiadásainkat (fegyveres rendőrt minden sarokra), vagy az, hogy véget vetünk ennek a sehova nem vezető folyamatnak?

"Csak épp a regnáló vezéreink ezt uszításra használják fel, holott az alkalmatlanságuk csimborasszója."

Azt hiszem, a Te gondolataid alapjául egy belpolitikai szimpátia-unszimpátia szolgál. Ez el is fogadható normális esetben. Viszont ez már régen nem normális eset. Itt egy nagyon komoly rendszerszerű krízis zajlik. Ilyen helyzetben aki párszimpátia mentén pozicionál, az komoly stratégiai hibát vét. Körülöttem rengeteg liberális és baloldali elköteleződésű ember él, de a többség úgy véli: Orbán egy gengszter, de ebben a dologban igaza van.

prakp 2016.08.04. 13:56:14

@vöröspanda: ...és igen, a kurmánynak annyiban biztosan része van ebben, hogy még ezek a gettótöltelékek is inkább letipliznek innen.

ZX 2016.08.04. 13:56:51

@metal: Nem a háborúban hagyja, hanem a menekülttáborban.

prakp 2016.08.04. 14:00:19

@Ad Dio: "Ha ez így lenne, akkor 1. egész Európa teljes rendészeti rendszere alkalmatlan a feladatára, mert hiszen látjuk amit látunk 2. ha ez így van, akkor ez innentől már politikai kérdés: vajon az a megoldás, hogy folyamatosan drasztikusan növeljük a rendészeti kiadásainkat (fegyveres rendőrt minden sarokra), vagy az, hogy véget vetünk ennek a sehova nem vezető folyamatnak?"

1.: Szerintem így is van. Alkalmatlan is.

2.: Ha alkalmatlan, öntsünk bele még több erőforrást?

De visszakérdezek, szerinted mi a megoldás? Egy új vasfüggöny? Vagy mi?

ZX 2016.08.04. 14:00:51

@metal: Ja és nem egyedül, hanem több családtaggal.

prakp 2016.08.04. 14:02:54

@Larry Silverstein: Azért ennek a Brexitnek még várjuk ki a végét...

Nem azt mondom, hogy ész nélkül fel a sorompókkal, helló!

birka menet 2016.08.04. 14:16:15

@vöröspanda:

nem vették le rólad az arabok a szemüket a villamoson? Te meg nem jelentetted fel őket a rendőrségen nemi erőszakért? Hát milyen fajvédő magyar anya vagy te????

Azt a történetet meg elfelejtetted, hogy a gyerekeddel éppen beszállni készültél az autódba, amikor migránsok hada rohant oda hozzátok, feltépték a kocsi ajtaját, megpróbálták a gyerekedet elrabolni, téged meg megerőszakolni.

Ezek is minden napos esetek, hiszen minden nap terjesztik az illetékesek, hogy hogy te meg ezeket az attrocitásokat elfelejtetted?

Amúgy nem lehet, hogy akik téged a villamoson megbámultak, a piacon majd fellöktek, a dinnye vásárláskor fél kilóval átvertek, a termék bemutatón bóvlit sóztak rád 200 ezer forintért, a diszkóban a melledet fogdosták, az italodba extasyt kevertek, a forgalomban eléd vágtak majd leanyáztak, az uszodákban magukat úszóedzőnek kiadva megerőszakoltak, nos ezek nem is arabok voltak, hanem a te büdös nagy suttyó magyar honfitársaid?

vöröspanda 2016.08.04. 14:21:22

@prakp: nem azért kérdeztem, mert bunkónak tartanálak, hanem mert errefelé ez a haverok majd segítenek kérdés nem nagyon járható a távolságok meg az elfoglaltságok miatt, de el tudom képzelni, hogy valami kisebb településen ez is játszik

vöröspanda 2016.08.04. 14:23:02

@prakp: igen, nem a legjobb megoldás, de ez esetben jó...

Ad Dio 2016.08.04. 14:30:04

@prakp:

"De visszakérdezek, szerinted mi a megoldás?"

Én biztos hogy nem a rendőrállamra szavaznék. Európa liberális világ, ami többé-kevésbé demokratikusan épül fel. Aki ehhez a rendszerhez nem tud alkalmazkodni, annak itt nincs helye. Épp azért, mert úgy tűnik a többség szívesen él úgy ahogy most. Ez a liberalizmusnak és a demokráciának az 1x1-e.

Ez volna tehát az én alapállásom: az illegális migráció ROSSZ. Európának ki kell mondania, hogy ez így van és hogy a jövőben tenni fog ellene. És ha lehet gerincesen tegyük mindezt. sokkal őszintébb egy kemény határőrség, falakkal, szöges kerítésekkel, mint az a mentalitás, hogy az ide Európába eljutott illegális bevándorlóknak minden elfogadunk, semmit észre nem veszünk, de közben szépen csendben lelövetjük a törökökkel a török határon az oda érkezőket. Merthogy ma ez megy és ez engem mélységesen felháborít. Velejéig hazug rendszereket futtatunk és csak egyre mélyebbre süllyedünk a hazugságainkba.

Persze a kerítés önmagában nem megoldás, de egy olyan része, amit nem lehet kihagyni, mert nincs mivel helyettesíteni. A legfontosabb az lenne, ha a közel kelet stabilizálható országait stabilizálnánk és a migráció okait igyekeznénk felszámolni. Nem megyek ebbe itt bele, mert messzire vezet, de vannak konkrét ötletek is. Én is hangoztatom, de nálam sokkal okosabbak is. ami ma megy, az a szakadék velé vezet, sehova máshova.

Ad Dio 2016.08.04. 14:31:45

@prakp:

"1.: Szerintem így is van. Alkalmatlan is.

2.: Ha alkalmatlan, öntsünk bele még több erőforrást?"

Akkor? dobjuk be a gyeplőt? Írjuk ki, hogy Európa vége? Oszlassuk fel magunkat?

ZX 2016.08.04. 14:34:37

@Ad Dio: Hű! Pörgünk mint a szélkakas egy kommenten belül is. :D

ZX 2016.08.04. 14:52:52

@Ad Dio: Amennyiben a liberális Európába lépést őskonzerv módszerekkel tiltjuk meg. Abban viszont igazad van, hogy a problémát a gyökerénél kellene kezelni. Csak el kéne már kezdeni végre, de helyzet egyre inkább a Brian életére hasonlít... már sokadszor. :(

grafoguru 2016.08.04. 14:58:24

@Nazareus:

""Csak minden 10. magyart ért inzultus vagy bántalmazás azok közül, akik találkoztak velük."
Szerintem ez rengeteg. Azaz 10% esélyem van, hogy inzultus vagy bántalmazás érjen. Ha kimegyek Pesten sétálni az utcára találkozom legalább 100 emberrel. Ha abból 10% próbálna minden alkalommal inzultálni vagy bántalmazni, akkor nem mernék kimenni az utcára. A blogger mégis úgy állitja ezt be, mintha ez semmiség lenne."

Szövegértelmezésből 1-es. Vagy matekból. De leginkább mindkettőből.
Olvasd át még egy párszor, l a s s a n , hogy te is megértsd.
Neked még az óriásplakátot is hiába írják.

Larry Silverstein 2016.08.04. 14:58:26

@ZX: Semmi köze a liberalizmusnak ahhoz h megvédjük a határt. Az USA v. Ausztrália talán konzervatív?

Gránátvetővel lőnek ki akár tutajon mész, akár gyalog.

Larry Silverstein 2016.08.04. 15:00:01

bréking - a mai londoni eszelős is egy büdös néger volt, norvég-szomáliai migráncs

Ad Dio 2016.08.04. 15:06:37

@ZX:

"Amennyiben a liberális Európába lépést őskonzerv módszerekkel tiltjuk meg. "

Nem így van. A liberalizmus nem azt jelenti, hogy mindenki megtehet bármit. Az az anarchia. A liberalizmus célja az, hogy azoknak, akik elfogadják a játékszabályokat, minél nagyon mozgásteret (szabadságot) biztosítson. A szabályok elfogadása jelen esetben azt jelenti, hogy 1. alkalmazkodom az egyes országok törvényeihez 2. átveszem a liberális világ alapvető világképét (integráció). Egy liberális államnak KÖTELESSÉGE megvédenie a polgárait és betartatni a törvényeket, azaz fellépni azokkal szemben, akik erre nem hajlandóak vagy nem képesek. Épp azért, mert a demokrácia többségi elve ezt megkívánja tőle.

Sajnos a tévedésed eléggé közkeletű. Ennek az az oka, hogy a liberalizmust nagyon sokan azonosítják azzal az állásponttal, amit a magukat "liberálisnak" nevező politikai erők per pillanat képviselnek. Ez azonban általában nem "a" liberalizmus, hanem annak szélsőbal olvasata (bal-liberalizmus) vagy épp libertarianizmus, ami meg megint egy másik műfaj.

Kapaszkodj meg: én liberális vagyok ÉS jobboldali. A konzervatív szót nem szeretem. Ez kifejezetten pejoratív. Én nem érzem magam konzervatívnak amikor nemzetállamban, teljesítményben, kapitalizmusban, tulajdon sérthetetlenségében meg ilyesmikben gondolkodok.

Lémusz 2016.08.04. 15:06:43

„Ezért aztán nem csoda, hogy a magyarok zömének elítélő a véleménye a menekültekről.
A személyes tapasztalat és az alternatív források hiánya vezetett oda, hogy a megkérdezettek 90 százaléka továbbra is elutasítja az Európába irányuló illegális migrációt.”
Az állami agymosásról szóló rész után én nem tettem volna be egy olyan részt, amiben a menekült és az illegális migráns kifejezések tartalmilag azonosak.

A menekülteknek az Európai Unió területén joguk van menedékkérelmet benyújtani. Miért is nem akarnak az illegális migránsok élni ezzel a lehetőséggel? Mert az EU gonosz, és nem hajlandó a területén minden magát igazolni nem tudó embert oda engedni, ahova az illető menni akar. Ráadásul a kérelmek elbírálása is lassú.
Az is tény, hogy nem csak a háború sújtotta országokból akarnak Németországba jutni az emberek, vagy, hogy most azok is jönnek, akik elől korábban menekültek. Egyesek számára Ők akkor is menekültek lesznek, ha a valódi menekülők egy a millióhoz arányban lesznek köztük.
A lényeg, hogy sokan úgy döntöttek, hogy a törvények megszegésével áthaladás, vagy letelepedés céljából bizonyos országok területére lépnek. Ezzel ők egyértelműsítették, hogy nem kívánják betartani ezen országok törvényeit. A tranzit, vagy célországok lakosainak egy része ezt elfogadja, de van az őslakosságnak egy jelentős része, akik erre nem képesek.
Lehet itt belemagyarázni fajgyűlöletet, érzéketlenséget vagy tudatlanságot, de ha egy idegent találunk az előszobánkban a betört ajtó mögött, nem hívjuk meg vacsorázni. Ha Magyarországot vesszük, így is van éppen elég törvényen kívüli. Persze, ha a társadalmi felfogást meg akarják változtatni, elegendő eltörölni a törvényeket. Ha nekünk sem kellene papírokkal igazolnunk a személyazonosságunkat, mástól sem várnánk el. Csak hát ki merné rábízni az életét egy olyan szakemberre, aki nem tudja igazolni a végzettségét. Jelenleg azonban a hivatalos álláspont az, hogy az illegális bevándorlók nem büntethetők a törvények megsértéséért, míg mindenki más igen. Ez diszkrimináció, és az emberek ezt sem szeretik.
„Csak minden 10. magyart ért inzultus vagy bántalmazás azok közül, akik találkoztak velük.” Én ezt a számot is soknak találom. Gondoljunk bele, hogy akkor volna 100 % ha az a szegény migráns mindenkibe belekötne, akivel találkozik.  Piszok fárasztó lenne így végigsétálni az országon.

Larry Silverstein 2016.08.04. 15:08:54

@Larry Silverstein: Persze kb. 16 óra eltelt mire a média le merte írni hogy migránsnéger volt, eddig nyilván nem látszott a színe. Vagy csak be vannak fosva, mert nesokára polgárháború lesz.

ZX 2016.08.04. 15:11:37

@Ad Dio: "A liberalizmus nem azt jelenti, hogy mindenki megtehet bármit." Én sem ezt mondtam. De attól, hogy félmilló emberből van 20-30 netalán 100 amelyik nem tartja be a jogszabályokat még nem kell kirekeszteni mindenkit. Megvannak módszerek a renitensek kiszűrésére, csak élni kell vele. Nem visszaélni.

atomic power 2016.08.04. 15:15:22

A cikkíró szándékosan, vagy felületessége okán összemosta az illegális migráció és a törvényes menekültbefogadás kérdését. Normális ember nem támogathatja az illegális migraciót. Ehhez nem kell agymosás. A valódi menekültekkel kapcsolatos kérdés már sokkal differenciáltabb megközelítést igényel. Itt a segítségnek tóbb formaja jöhet szóba, nem a betelepítés.

Willkommenskultur 2016.08.04. 15:16:47

Az afrikai négerek IQ szintje a legokosabb országokban 80, a legsetétebb kongóban 65. Az amerikai négereknél 80-90, mert a legtöbbjükben van már fehér gén is. Az európai átlag IQ 100.

Ezek a holnapután munkavállalói, mi? 70 alatt az ember orvosilag debilisnek számít, ezt még a hazai cigányok is felülmúlják.

search.yahoo.com/yhs/search?hspart=Lkry&hsimp=yhs-SF01&st=dd&channelid=888&av=windows&type=YHS_SF_10600&p=monkey+kalashnikov&param1=na3P9y1NXVZbMmPWCNoFhuSLL4x1gqeHqMQ80-orVZXVfVEM7iK0xbus2DjyOWlc5J3XfPRLcJh1PE75ENLmQ14gqb8rpZ0kKkeIijGUXJ18R0H6myfR0GXr33y66_v26FDP6RiTg_ElGcyWC5K1YsDZ3r8wuiSNnJmtU_ITBf5uwiItsOOEgR5vwO6jEUzfv_vt8rBZMVgc_4q5keaBWovjMVs9

ZX 2016.08.04. 15:19:40

@Willkommenskultur: Szóval az IQ-t a gének határozzásk meg.. ahham.. akkor igen szar géneket örököltél ecsém. :D

@atomic power: Senki sem betelepítésről beszél, csak OV agyában létezik ez.

Willkommenskultur 2016.08.04. 15:22:37

@ZX: Hát tekintve hogy Kongóban az átlag iQ 65, igen, a gének határozzák meg az iq-t. Miért, idióta cigány családba hány nobel-díjas született?

Ad Dio 2016.08.04. 15:23:00

@ZX:

Mind illegálisan vándorolt be. EGYETLEN EGY sem tartotta be a szabályokat. Az integráció sikertelen 2-3 generáció mélységében is. Miért? Fene tudja. Nem akarnak.. nem tudnak... inkompatibilisek. Így viszont nincs itt helyük.

Engem egyébként nem érdekelnek különösebben azok a törvénytelenségek amiket MÁR ITT Európában követnek el. Ez csak arra jó, hogy a nép kicsit hálistenkedjen rajta. Amolyan szemléltetés gyanánt. Az egész rendszer tragikus: bárki a világon gondolhat egyet és idejön Európába. Felteszi a kezét, hogy ő "menekült" és innentől mi kötelesek vagyunk befogadni. Tudod hogy a világon hány ember él SOKKAL rosszabbul mi mi itt Magyarországon? Szerinted tényleg az a megoldás, hogy aki valamiért szarul van, az szépen ott hagy csapot és papot és idejön lakni? Tudod lehet hogy úgy tűnik, hogy az európai életvitel valami ingyenes dolog, de el kell árulnom, hogy ez nem igaz: a mi mai mozgásszabadságunkért generációk hosszú sora küzdött meg és a dolgozó, igát húzó európaiak a mai napig küzdenek érte. Nincs ingyen ebéd, mert az ebédfőzés erőfeszítése legalább olyan fontos része a normális életnek, mint a kajálás. Ezeknek a népeknek sincs ingyen ebéd: tessék megküzdeni a világukért. EBBEN a küzdelemben viszont minden segítséget meg kellene kapniuk. Európa ebben igen sokat segíthetne. Például azzal, hogy rákényszeríti a nagyhatalmakat (elsősorban az USA-t), hogy ne kavarja a szart a közel keleten.

Willkommenskultur 2016.08.04. 15:26:32

@ZX:
Countries With The Lowest Average IQ
1 Equatorial Guinea 59
2 Ethiopia 63
3 Sierra Leone 64
4 Democratic Republic of the Congo 65
5 Zimbabwe 66
5 Guinea 66
7 Nigeria 67
8 Ghana 71
9 Tanzania 72
9 Sudan 72

www.statisticbrain.com/countries-with-the-highest-lowest-average-iq/

ZX 2016.08.04. 15:31:51

@Willkommenskultur: Ja, bocs, nem tudtam, hogy Nobel-díjas genetikussal vitázom. :P

ZX 2016.08.04. 15:36:29

@Ad Dio: "Mind illegálisan vándorolt be. EGYETLEN EGY sem tartotta be a szabályokat." És ezt gondolom bizonyítani is tudod.

"rákényszeríti a nagyhatalmakat (elsősorban az USA-t), hogy ne kavarja a szart a közel keleten."

Sok esetben igen, de másokban meg pont nem a nagyhatalmakon múlt a dolog.

Ad Dio 2016.08.04. 15:41:40

@ZX:

""Mind illegálisan vándorolt be. EGYETLEN EGY sem tartotta be a szabályokat." És ezt gondolom bizonyítani is tudod."

A tavalyi migrációs hullámban érkezettek re ez kivétel nélkül igaz. Európába normálisan beutazási vízummal lehet beutazni, tartósan itt élni pedig csak munkavállalói engedéllyel. Szerinted ki rendelkezett ilyennek. Ne játszunk már felesleges köröket egymással. Baromi fárasztó amikor azt kell bizonygatni, hogy a nap kelete kel fel és nyugaton nyugszik le :-/.

"Sok esetben igen, de másokban meg pont nem a nagyhatalmakon múlt a dolog."

80%-ban rajtuk múlt. Az olaj és a gáz még mindig a kulcsa nagyjából mindennek ami arrafelé történik.

Reszelő Aladár 2016.08.04. 15:45:27

Bakker a schengeni csatlakozás előtt Magyarországról sem léphetett be senki Ausztriába. Aki így tett elfogták és eljárás indult ellene.
Erre itt vannak ezek a jöttmentek. Nincs rájuk jobb kifejezés, mert semmilyen papírjuk nincs, leginkább a nyelvjárásukról lehetne kideríteni, honnan is valók. Az életkoruk is bizonytalan, csak annyi fix hogy nő és gyerek jóval kevesebb jön...
De biztos értenek valamihez. Biztos orvos vagy mérnök. Papírja nincs de mehet egyből operálni vagy motorblokkot tervezni. Más erre egy évtizedet tanul, neki elég a bemondás.
Nem vagyok toleráns, de mégis hol írja elő nekem bárki is, hogy nekem minden és mindenkit szeretnem kell?
Főleg azokat, akik a legkevésbé szeretnek és tisztelnek minket? Honnan tudom? A szabályainkra és a kultúránkra szarnak magasról, a segítő kézbe belerúgnak. Szomjas ember nem dobja el a neki kínált vizet.

Willkommenskultur 2016.08.04. 15:52:09

@Reszelő Aladár: Az nagy hiba volt hogy nem kevertünk tavaly napi 1000 romát a menetbe. Azt talán meg tudtuk volna nekik tanítani hogy merkel, merkel! meg gemani!, papírok el azt sasszé sz osztrák határ fele

ZX 2016.08.04. 15:53:59

@Ad Dio: "A tavalyi migrációs hullámban érkezettek re ez kivétel nélkül igaz." Ki kell ábrándítsalak, ez egy nagyon nem igaz. Vagy nem ismered a helyzetet, vagy ami rosszabb, hogy szándékosan hazudsz.

"80%-ban rajtuk múlt. " Egyiptom, Szíria, Líbia, Tunézia. Egyik esetben sem az USA a felbújtó, max a már kitörő harcokba szólt bele. De a múltban is ott van Libanon példának.

Willkommenskultur 2016.08.04. 16:07:31

@ZX: Ne hazudozz akinek nincs papírja, és nem határátkelőn jön v. repülővel az mind illegális bevándorló. Ezen sokat nem kell agyalni.

Még Ausztráliából is ide lehet repülőzni 1000 dollárért, ezek meg saját bevallásuk szerint is többet adnak jóval az embercsempészeknek. Pedig z okostelójukon biztos ki tudják keresni az occsó repjegyet, 70es iq-val is.

Willkommenskultur 2016.08.04. 16:11:51

@ZX: Azt tuttad hogy papírok nélkül nem ülhetsz fel a repülőre? Nehogy azzal gyere hogy mer elvették a papírjaikat mert erre is van a fehér embereknek módszere: mész a követségre papírér, vagy jelentkezel a határátkelőn hogy elvették a papírjaidat.

Ezek a vadak ahhoz szoktak kecskebaszófalván, hogy ott van a határ ahol rájjuk kiabálnak aztán lőnek. A törökök már rájöttek.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.08.04. 16:14:16

Azt a migráncsok fogják megfizetni, hogy a brüsszeli turizmus visszaesett a felére, mióta pukkantottak ott a nyomoroncok?

ZX 2016.08.04. 16:18:49

@Willkommenskultur: Tehát az '56-os menekültek is mind illegális bevándorló volt. Értelek.

M1nd3gy 2016.08.04. 16:20:38

Pontosítsunk:

1, Ezek nem menekültek.
2, Ezek nem menekülnek. Egészen pontos és irracionális okokkal jönnek be európába, és iszonyítosan dühösek és veszélyesek lesznek, ha azok a célok nem teljesülnek nagyon gyorsan ami miatt európába jönnek. De aki arab bevándorlót szeretne simogatni, támogatni miért nem megy ki pl: Brüsszelbe??? Miért akar mást meggyőzni, hogy ez a Magyaroknak jó, amikor nyilvánvaló, hogy a franciáknak, németeknek SEM jó? Nem értem...

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2016.08.04. 16:22:31

Európa úgyis benácul és akkor elégetik a migrókat ahogy Hitler idejében a zsidókat. Nagy balhé lesz még ebből. A liberálisok is mennek az égetőbe. A zembereknek elegük lesz lassacskán ebből az undorító ál-demokratikus mocsokból. De hát úgyis tudja mindenki, csak nem meri bevallani még maga előtt sem, mert az nem PC.

ZX 2016.08.04. 16:24:08

@M1nd3gy: "Szíribán és Irakban nincs háború. Szíriában és Irakban sosem volt háború."

--- Fidszoc, OV Nagytestvér

Willkommenskultur 2016.08.04. 16:39:57

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: Itten látható hogy a legokosabb nemzetek a világon a legnácibb országok (IQ szerint):

1 Hong Kong (*Not a country but listed for examination) 107
2 South Korea 106
3 Japan 105
4 Taiwan 104
5 Singapore 103
6 Austria 102
6 Germany 102
6 Italy 102
6 Netherlands 102
10 Sweden 101
10 Switzerland 101
12 Belgium 100
12 China 100
12 New Zealand 100
12 United Kingdom 100
16 Hungary 99
16 Poland 99
16 Spain 99

www.statisticbrain.com/countries-with-the-highest-lowest-average-iq/

A legprimitívebbek meg nagy meglepetésre az afrikai majomemberek.

szani12inda 2016.08.04. 16:48:55

@Arkhimédész:
sehogy, ilyen ugyanis nem volt a posztban

Faszerkezet 2016.08.04. 17:14:44

Én így vagyok a tigrisekkel is. Nem kell, hogy megharapjon, vagy megharapja egy ismerősömet....

Én hiszek a kormánypropagandának és bedőlök annak, hogy a tigris veszélyes....

Ad Dio 2016.08.04. 17:35:14

@ZX:

"Ki kell ábrándítsalak, ez egy nagyon nem igaz. Vagy nem ismered a helyzetet, vagy ami rosszabb, hogy szándékosan hazudsz. "

Nem szeretek tévedni. Oktass kérlek.

Ad Dio 2016.08.04. 17:37:22

@ZX:

"Egyiptom, Szíria, Líbia, Tunézia. Egyik esetben sem az USA a felbújtó, max a már kitörő harcokba szólt bele. De a múltban is ott van Libanon példának."

Az összes esetben az USA a közvetett felbujtó/támogató. Aki azt hiszi, hogy az "arab tavasz" (de szép név egy birodalmi terjeszkedésre!) spontán dolog volt, az nem ebben a világban él. Persze nem akarom az egészet az USA nyakába varrni. Szíriában az oroszok is érdekeltek.

Ad Dio 2016.08.04. 17:40:08

@Willkommenskultur:

Ez így egy nagy marhaság kérlek alásan. Az IQ teszt nem arra való, hogy különböző kultúrájú embereket összehasonlítson. Azok a népek NEM genetikusan buták, hanem csupán a kultúrájuk nem képzi ki őket arra, hogy jól szerepeljenek egy ilyen 'IQ teszten".

Willkommenskultur 2016.08.04. 18:12:50

@Ad Dio: 'Az IQ teszt nem arra való, hogy különböző kultúrájú embereket összehasonlítson.'

Mér nem?

'NEM genetikusan buták, hanem csupán a kultúrájuk nem képzi ki őket arra, hogy jól szerepeljenek egy ilyen 'IQ teszten'

Hogy lehetne már IQ teszte képezni valakit? Az ázsiaiaknak meg se kottyant.

Sexual Harassment Panda 2016.08.04. 18:19:05

@ZX: az 56-os menekülteket a közel-keleti àlmenekült segèlyvadàszokkal összemosni azèrt elèg meredek

Nazareus 2016.08.04. 19:14:13

@grafoguru: Igazán értelmes hozzászólásod volt ez :) Azaz semmit se ért, témához nem szólt, új információt nem adott. Gratulálok, igy müködik egy igazi troll :D

Soványka 2016.08.04. 19:21:49

Hazudsz! Ahogy a balliberálisok általában. Fogd már fel: nem akarunkmide csadort, többnejűséget, müezint, nem akarjuk félteni lanyainkat, feleségeinket, nem akarunk olyan vallást a közelünkbe, amely megengedi a karlevágást, megkövezést, tiltja a bikinit, és naponta ötször köztéri imára kötelez!

Mi a lóseggért nem vagytok képesek ezt felfogni?!

De ha ti szeretitek az ilyesmit, akkor irány kelet!

grafoguru 2016.08.04. 20:03:42

@Nazareus:

Nem vártam hogy értsd.
Amúgy szeretett volna új információt adni. Most megpróbálom lassan:

Ha csak minden 10. magyart ért inzultus (AKI TALÁLKOZOTT VELÜK), és csak 200-300 ezer magyar szerzett személyes tapasztalatot (azaz találkozott velük), akkor 20 - 30.000 ember az, akit inzultus ért.
Ez pedig NEM minden tizedik, hanem - 10 millió magyart feltételezve - minden 4 - ötszázadik.
A blog szerint még ez sem igaz (egyetértek vele), mert ha lett volna 20.000 inzultus, azzal tele lett volna az összes magyar királyi médium, és nem kellett volna csecsemő áthajigálást, meg ablakbetörést kamuzni.
Kb. ennyi.

pánpéter 2016.08.04. 20:27:29

Nem menekült, hanem illegális bevándorló! Óriási a különbség. A menekült az első biztonságos országban megáll, mert ő az életét félti, ezért ahol biztonságban tudja azt, onnan nem megy tovább.
Továbbá, ha menekült vagyok, akkor nem törvénytelenül, teljesen illegális módon, a zöld határon, vagy a kerítést átvágva megyek be egy országba, hanem az erre kijelölt tranzitzónában jelentkezik, betartva a hatájos jogszabályokat, ahogy azt mindenkinek, pláne egy vendégnek illik!
Másodsorban pedig, ahogy azt lehet tudni, itt 100 milliós nagyságrendben fognak emberek elindulni, fekete Afrikából, az arab világból Európa felé, a jobb es könnyebb élet reményében. A szociális juttatásokért, stb stb stb. Ha valaki úgy gondolja, hogy hazánknak szüksége van ezekre a teljesen eltérő kultúrájú, identitású, a miénktől alapjaiban elérő felfogású tömegekre, az az önsorsrontás olyan foka, amivel nehéz mit kezdeni!
Persze mindig lesznek ilyen ostoba bloggerek, akik tolják a teljesen agyament balliberális mantrát, és mindenkit lefasisztáznak, lenáciznak, akik józanul gondolkodnak, de szerencsére a nagy többség pontban tudja, mi a jól felfogott érdeke!

igazi hős 2016.08.04. 20:32:59

@Sexual Harassment Panda: "az 56-os menekülteket a közel-keleti àlmenekült segèlyvadàszokkal összemosni azèrt elèg meredek" Nagyon fontos egy ilyen distinkció, hiszen 56-ban több ezer köztörvényes lépett le Ausztriába és III-as ügyosztály nagyon sok (kimutathatóan több tucat, de lehet, hogy több száz) ügynöke ment át különböző okból Nyugatra.

Ad Dio 2016.08.04. 20:39:06

@Willkommenskultur:

Az IQ test egy fajta diskurzív, jellemzően bal agyféltelkes problémamegoldást tesztel, amit nagyon is jól "tréningelni". azok, akik pici koruktól fogva ilyen jellegű problémamegoldással foglalkoznak (mondjuk az oktatási rendszerekben), azok sokkal jobban fognak teljesíteni a teszteken, mint azok akik ilyennel nem találkoznak. Ettől ezek az emberek nem lesznek okosabbak vagy butábbak, csupán jobban vagy rosszabbul szerepelnek ezeken e teszteken.

Ad Dio 2016.08.04. 20:43:03

@igazi hős:

"Nagyon fontos egy ilyen distinkció, hiszen 56-ban több ezer köztörvényes lépett le Ausztriába"

Erre valami forrás?

A 3-as ügyosztály sem küldött tömegével ügynököket ki, mert az idő igen rövid volt. Ráadásul nekik akkortájt "dolguk" volt idehaza.

Ad Dio 2016.08.04. 20:48:28

@Reszelő Aladár:

"De biztos értenek valamihez. Biztos orvos vagy mérnök. Papírja nincs de mehet egyből operálni vagy motorblokkot tervezni. Más erre egy évtizedet tanul, neki elég a bemondás."

Ez is csak a korai német mesekönyvekben volt így. Aztán kiderült, hogy még ha MINDEN papírja megvan, lobogtatja a diplomáját, a korábbi szakmai gyakorlatának igazolását stb, akkor sem nyúlhat sem beteghez sem motorblokkhoz mindaddig míg nem honosítja a diplomáját. Ehhez pedig legtöbbször évekig kell majd egyetemre járnia.

Willkommenskultur 2016.08.04. 21:04:52

@Ad Dio: Én soha az életben nem töltöttem ki IQ tesztet holott túl vk a doktorimon.

Miről beszélsz? Hogy az európaiakat óvodától készítik az IQ tesztre, azért hozza az összehasonlítás butának a niggereket?

Willkommenskultur 2016.08.04. 21:08:41

@igazi hős: Na persze. Hónapokig táborokban éltek az 56osok.. Ha akkor az osztrákok nem tudták kiszürni közülük a komcsikat, akkor sok sikert nekik ahhoz, hogy az Akhmedek közül kiszürjék a terroristákat.

Mindenesetre mi nem fogunk erre a mókára erőforrást pazarolni.

Krumpli Bogart 2016.08.04. 21:15:34

A "zembereket" az ILLEGÁLS migrációról kérdezték. 10% "támogatta".
Vajon ez a 10% a bankrablást, mint illegális pénzszerzést is támogatná?

Nazareus 2016.08.04. 21:18:24

@grafoguru: Rossz a gondolatmeneted. Nem számit hány magyar van, az eredeti állitásból (amit idéztem elsönek is):
""Csak minden 10. magyart ért inzultus vagy bántalmazás azok közül, akik találkoztak velük."

Amit te irtál: "Ez pedig NEM minden tizedik, hanem - 10 millió magyart feltételezve - minden 4 - ötszázadik."

Itt összemosod azokat a "magyarokat akik találkoztak velük", azokkal a "magyarokkal, akik nem találkoztak velük". Ez utóbbiról szó sincs az eredeti állitásban. Csak azokról beszél, akik találkoztak velük. Azaz egy szükebb csoportról beszélünk, azon belül pedig igaz a 10%-os állitásom illetve következtetésem.

Viszont tovább nem irok e témában két okból kifolyólag:

1. Ha eddig nem értetted meg, ezután sem fogod.
2. Nem etetek trollt.

Krumpli Bogart 2016.08.04. 21:21:54

@Ad Dio: Voltak olyan tervek, hogy IQ-bajnokokból összerakott csapatok támogatják majd a kormányzati döntéseket. Nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.
Az én párom MENSA tag. Egyáltalán nem sikeres ember. De imádom, hogy olyan okos. :)

csak néha benézek ha marhaságot látok 2016.08.04. 21:40:55

@Ad Dio: azért megnéznélek téged ha az ISIS elfoglalná a faludat ...

Ad Dio 2016.08.04. 21:46:39

@Willkommenskultur:

Ahhoz hogy "túl legyél a doktoridon" elég komoly szöveg értelmezési képességek kellenek. Amit én írtam az messze nem olyan bonyolult. Ergo vagy teszed a hülyét, vagy úgy vagy doktor, mint a migránsok agysebészek ;-).

Larry Silverstein 2016.08.04. 21:54:34

@Ad Dio: Adott egy ugyan olyan teszt, amit minden a felmérésben részt vevő országban megírattak. A négerek a legbutábbak, az ázsiaiak rendelkeznek a legmagasabb IQval. Ennyi.

Larry Silverstein 2016.08.04. 21:59:22

@Krumpli Bogart: Amit mondasz az az a jelenség, hogy a régi IQ-t már szétszedték IQra és EQra. Akiben az utóbbi megvan, az ügyesebb az emberekkel és vezetni is képes őket. Az anyagi siker inkább ezen múlik mint az IQ-n. De a kettő együtt a legütősebb.

Meg persze az is hozzátartozik, hogy akik ezeket a kategóriákat kitalálják, többnyire tudósok, tanárok, szóval anyagilag maguk sem sikeresek többbnyire.

metal · http://electric.blog.hu 2016.08.05. 08:53:31

@ZX: Aha, tehát akkor mégsem menekült már nálunk! Hiszen már egy menekült táborban van (nak), és az EU-ba már nem azért jön, mert veszélyben az élete, hanem anyagi megfontolásból. Legalább következetesen nyomd a hülyeséget!

ZX 2016.08.05. 10:26:46

@metal: Látogass el egy török menekülttáborba. Sok sikert! Biztos jobban fogod magad érezni - és főleg nagyobb biztonságban - mint Németországban. :P
Csak szólok, hogy a törökök utálják az arabokat és pont úgy is bánnak velük.

metal · http://electric.blog.hu 2016.08.05. 11:58:31

@ZX: Most akkor biztonságos az a menekülttábor vagy sem? Döntsd már el! Az, hogy nem érzik ott jól magukat, nem indok.

ZX 2016.08.05. 12:07:28

@metal: Biztonságos olyan szempontból, hogy nem lövik őket agyon (még). Ugyanakkor naponta vegzálják őket, nem járkálhatnak ki szabadon, az üzletnyitást ellehetetlenítik stb. Szerinted van olyan ember aki ezt hosszú távon eltűri? Ha ezt veled csinálnák már óbégatnál a jogaidért mástól meg azt várod kussban legyen mint a birka.

metal · http://electric.blog.hu 2016.08.05. 12:47:07

@ZX: Tény, hogy nem jó nekik az adott helyzet ott a menekülttáborban. De sehol, senki nem mondta azt, hogy azért mert ők nem érzik jól magukat, majd európa szépen eltartja őket!

ZX 2016.08.05. 13:10:36

@metal: Ebben tök igazad van, de amikor el vannak keseredve akkor nem válogatnak. Azt látják, hogy itt kánaán van, meg kell próbálni akkor idejönni. Nem állítja meg őket semmi és senki. Nem is megállítani kell őket, hanem rendet tenni ott ahonnan jöttek, hogy hazamehessenek.
süti beállítások módosítása