B1 blogcsalád



Orbán Viktor személyesen köszönte meg az ügyészeknek, hogy hatalomban tartják

2016. június 09. - nickgrabowszki

ovpp.jpgAkinek szeme van, illetve az utóbbi 15 évben nem egy ürgelyukban élt, annak számára már tökéletesen nyilvánvaló, hogy mi az ügyészség dolga az Orbán-rezsimben.

Ha másból nem, hát abból, hogy már bírói ítélet is van arról, hogy az ügyészség nem üldözi, nem is próbálja felderíteni a Fideszhez köthető gazdasági bűncselekményeket.

Hogy a lojalitásukat továbbra is megőrizze, a miniszterelnök négy év után kénytelen volt elzarándokolni a Legfőbb Ügyészségre, ahol egészen kendőzetlen nyíltsággal beszélt.

Először is felszólította az ügyészeket, hogy

Ne törődjenek a politikai támadásokkal, ne engedjék, hogy azok befolyásolják munkájukat. Korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy a legfőbb ügyész személyét – Orbán példaként Györgyi Kálmánt említette – vagy konkrét ügyeket politikailag támadjanak, ám ez ma már természetes.

Elképesztő. Ezt az a politikus merte/meri mondani, akinek első miniszterelnöksége idején gyakorlatilag megzsarolták Györgyit, Polt Péter elődjét, hogy lemondjon, és a helyére megválaszthassák a Fidesz emberét.

Aztán azt is mondta, hogy

az ügyészség munkatársainak csak a törvényekre és a belső lelkiismeretükre kell támaszkodniuk, nem engedve a külső, politikai nyomásnak. Persze az nem azt jelenti, hogy minden szerv azt csinál, amit jónak lát.

A törvényekre és a lelkiismeretre való támaszkodás persze

rettenetes kamu,

amit jól mutat az is, hogy egyetlen 2010 óta történt korrupciós ügyben sem emelt vádat az ügyészség; ha egy feljelentés folytán mégis rákényszerült az eljárás megindítására, akkor gyorsan vagy lassan (ha az időt akarta húzni), de vádemelés nélkül lezárta azt.

Továbbá nem tudjuk azt sem, hogy vajon a lelkiismeretük vagy a főnökök mondta-e azt a fővárosi ügyészeknek, hogy a bírói ítélet dacra se nyomozzanak újra a Századvég amerikai kitiltási botrányában, és futni hagyják a valódi elkövetőket.

Az MTI szerint Orbán még ennél is tovább ment, és azt mondta:

Önök ma az egyik legfontosabb rendszerfenntartó pillér.

Nem is tagadta. Nem is titkolja.

Egészen nyíltan elismerte,

és gyakorlatilag megköszönte, hogy az ügyészek tartják hatalomban. (Nem is világos, hogy ha a miniszterelnök ennyire őszintén mindent bevall, akkor mi szükség van itt egyáltalán ellenzéki bloggerekre.)

Nekünk már csak annyi dolgunk van, hogy még ideillesszünk 2 hírt.

  • Az egyik szerint Polt Péter legfőbb ügyész egy örökpanorámás, 70 millióba kerülő balatonfüredi luxusingatlannal gazdagodott.
  • Valamint eközben Romániában. Megkapta a legnagyobb francia állami kitüntetést, a Becsületrendet a román korrupcióellenes ügyészség erdélyi magyar vezetője, Laura Codruţa Kövesi. Az indoklás szerint azért, mert egész Európának példát mutat a korrupció visszaszorításában. Korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy miniszterek, sőt még a hivatalban lévő miniszterelnök ellen is vádat emeljenek visszaélések miatt.

Viszont nincs is neki balatonfüredi luxusapartmanja.

(Kép: Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr628794776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balliberó Emese független civil aktivista 2016.06.09. 16:18:42

A nép akarata tartja hatalomban, nem az ügyészek.

a nagy hohoohooo 2016.06.09. 22:35:15

A magyar népnek egy közös ellensége van-saját maga,mert különben nem bukdácsolnánk a legvidámabb barakkból Horthy fasiszta uram-bátyám ,korrupt diktatúrába.
Nekem ezekről két idézet jut eszembe.
1.""És ha eltűnnek a kommunisták, jönnek majd a félművelt sunyi parasztok."
— Márai Sándor

2:idézet a Legényanya című filmből:
"Nem lenne semmi hiba, ha csak egy kis eszünk volna, de a legnagyobb baj az, hogy az elöljáróink még hülyébbek, mint mi vagyunk. Így volt ez mindig is felséges király uram. Akár főispánt, akár bírót, akár tanácselnököt választottunk, hiába választottuk a legeszesebbet, amint beleült a hivatali székibe, rögtön kezdett hülyülni elfele mind."
Miért is olyan ismerős a szitu?Meglátjuk... ha szavazással nem szabadulunk meg a hazaáruló pszichopata fasiszta Viktátortól,mert a törvényeket magukra szabták, és országpusztító fosztogató parazita maffia-söpredékétől... akkor marad a népharag és a lámpavas... abban biztos lehet minden Orbán ,FideSSjobberscheggnyaló senkiházibitang nemzetellenes hazaáruló, hogy így vagy úgy, de el lesz takarítva innen ez hazaáruló fosztogató söpredék... én szóltam..

a nagy hohoohooo 2016.06.09. 22:42:56

@Balliberó Emese független civil aktivista:Valaki megint nyitvahagyta a jobber marhaistálló kapuját a maxwallbirka,batyu stb....itt kódorog....

skribler200 2016.06.10. 06:42:15

@Balliberó Emese független civil aktivista: emese!! figyuzz : a pénztár átköltözött a fszt 4-be !!!

A brand versenyképessége 2016.06.10. 11:59:25

Szembe kéne már néznetek azzal a ténnyel, hogy a cionliberálisokra túl kevesen szavaznak. És ez már így is marad.

dunántúli gyerek 2016.06.10. 12:07:36

Hiába csaholsz 2018ban is a fidesz győz.

CsekklisztNo.10Reloaded 2016.06.10. 12:23:47

@A brand versenyképessége:
Ebben csak a tulok magyar marhák bíznak, akik mindenkit gyűlölnek, persze legfőképp önmagukat

dunántúli gyerek 2016.06.10. 12:34:03

@CsekklisztNo.10Reloaded: Mert aztán qrva nagy reményeket táplál a baloldal 2018at illetően. Már most ellenzéki szerepre készülnek, azon megy a harc hogy 2018 után az MSZP vagy Gyurcsány lesz a ballenzék.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.06.10. 13:07:29

Zsebeinkben fidesz jól túr,
Ehhez asszisztálgat Polt úr.
;-)

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.06.10. 13:23:41

A rendszerváltás után legelőször Poltot kell letartóztatni, kinevezni az új főügyészt, s utána jöhetnek a fiodeszes bűnözők a csúti basival az élen.

jog-ász 2016.06.10. 13:24:37

tök mindegy ki győz 2018-ban, büntetőügye mindenkinek lehet, remélem nem áll félre a szája majd senkinek ha vádlott lesz

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.06.10. 14:18:54

@Balliberó Emese független civil aktivista: Igen, az ügyészek csak szabadlábon tartják. De a böriből nehéz lenne ám kormányozni, még ha a "nép" (vagy abból másfélmilló buta) úgy is szeretné. :-)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.06.10. 14:22:13

@A brand versenyképessége: @dunántúli gyerek: Ti fideszesek miért nem tudtok ahhoz hozzápofázni, amiről egy blogbejegyzés szól? Miért mindenhova ez az egyenszöveg megy? Nincs nektek agyatok?

dunántúli gyerek 2016.06.10. 14:22:44

@Narancsos Ödéma: Mostmár biztosan sikerül a zösszefogás és végre börtönbe zárják Orbánviktort!

Aki megbukott!

dunántúli gyerek 2016.06.10. 14:23:19

@Narancsos Ödéma: Kit érdekel miről posztol ez az újkommunista?

Afrika steht an der Elbe 2016.06.10. 14:24:34

Jellegzetes freudi elszólás. Viktort nem az ügyészek, hanem a magyar választók tartják hatalomban, ha erre eddig nem jött volna rá a kedves szerző.

dunántúli gyerek 2016.06.10. 14:31:38

@Afrika steht an der Elbe: Qrva egyszerü a baloldal dolga akkor, mert nem kell meggyőzni a választókat se arról hogy Feri lenne az ideális.

Csak az ügyészeket kell megvenni vagy lecserélni. Ennyi a baloldal dolga.

Pofázni persze egyszerübb.

nu pagagyí 2016.06.10. 14:52:49

@Afrika steht an der Elbe: Kádárt is a magyar választók tartották hatalomban, papíron legalább is. Nem láttam még olyan diktatúrát, amelyik nem a "nép akaratából" kormányzott volna. Ez sem különb. Ebben az országban lassan félnie kell annak, akinek nincs gusztusa féreggé válni.

Egyáltalán mit keres a végrehajtó hatalom vezetője egy másik állítólag független hatalmi ág székhelyén és milyen alapon minősíti a munkájukat? Már a látszatra sem adnak. Ahogy a korrupt állami működés és az állampolgárok különböző csoportjainak politikai megkülönböztetése a normális gazdaság- és társadalompolitika eszköze lett a Fidesz főideológusa szerint, a diktatúrát leplező tákolmány is csak egy fügefalevél, midig kibukkan alóla a méretes dákó.

Hánynom kell ezektől a felfuvalkodott mocskoktól.

Egéridomár 2016.06.10. 15:45:18

@dunántúli gyerek: te csak egy fideszes vagy, azaz mindennek a legalja.

BéLóg 2016.06.10. 16:17:22

Jaj, annyira szeretem ezeket a zseballibalfax (a zsebnáci ellentéte!), amikor mocskolják a választókat.
Azokat a demokráciakedvelőket, akik nyilvánvalóan hülyék, debilek, megvásároltak, getzik, nácik mocskok, amikor (demokratikusan) JOBBRA teszik a voksot, és abban a pillanatban íkúbajnok, iskolázott, független, szerethető, világpolgár édesdrágák amikor (demokratikusan) BALRA szavaznak.
Hát orbántegnapmegbukott eszű barátaim, minél többet dobáljátok a szart a szavazókra, annál jobban fogják azok látni, miben is vagytok ti igazából mesterek.

Ceterum censeo: Isten ments hogy abbahagyjátok a vernyákolást, sőt jó lenne ha magyobb sebességre váltanátok. Sajnos a legtöbb blog ahová ezt bertam már ciki az Indexnek, régen látott kedves faxonok tűntek el a süllyesztőben mivel kimondták rájuk a nemérsztesenekünksemmitcsaklejáratodabaloldalt verdiktet.
Remélem te még sokáig Index címlapon leszel, kedves B1.

(Utóirat: A B1 az a Egybarom rövidítése?)

Netuddki. 2016.06.10. 16:18:30

@Afrika steht an der Elbe: "Jellegzetes freudi elszólás. Viktort nem az ügyészek, hanem a magyar választók tartják hatalomban, ha erre eddig nem jött volna rá a kedves szerző."

Akik nem ismerhetik meg a fidesz által megszállt médiából az igazságot, mekkora bűnözők azok akikre szavaztak.

Amúgy mindegy mit irkálsz össze fasszopó tolvaj fidesztroll, valóban az ügyészség az amelyik nem engedi nyomozásig, vádemelésig eljutni a tolvaj gazdáid ügyeit, amelyek közismertek, tehát minden becsületes és jóérzésű emberben visszatetszést kelt. De volt egyszer egy Románia ahol azt mondták a zemberek egymásnak, az utolsó kapcsolja le a villanyt, Ott is a csaucseszku házaspár azt hitte örökké, átlagon felüli életszínvonalon fog élni.

Netuddki. 2016.06.10. 16:29:27

@dunántúli gyerek: Fasszopó, tolvaj fideszesek, azt hiszitek megússzátok...

fidesz maszop dk egykutya 2016.06.10. 18:27:13

@Tibi !: jól hiszik, a maszoposok is megúszták, a fidesz közbenjárásával.

susu64 2016.06.11. 01:05:12

@a nagy hohoohooo: "És ha eltűnnek a kommunisták, jönnek majd a félművelt sunyi parasztok." Bizony, így van ez. Hiszen itt vagy te is.

Pukka Pad 2016.06.11. 01:12:49

@a nagy hohoohooo: inkább pecázz tovább. a halaknak mindegy, ki lógatja be a csalit. Látom, te már rég bekaptad (vagy még el se engedted 1990 óta). /egy korrupt diktatúrában nem firkálgathatnál szamárságokat még névtelenül sem. Persze mit tudsz te erről, hiszen lövésed sincs, mi a diktatúra, nem is éltél akkor, az iskolából meg hiányoztál. De vagytok így jónéhányan, szellemileg alultápláltak./

Pandaci 2016.06.11. 07:23:31

Csak így továbbbbbb

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.11. 07:24:11

@Pukka Pad: "egy korrupt diktatúrában nem firkálgathatnál szamárságokat még névtelenül sem. Persze mit tudsz te erről, hiszen lövésed sincs, mi a diktatúra, nem is éltél akkor,"

Ez láthatóan inkább rólad mondható el. Képzeld, kádár idejében nem csak szavazhattunk, hanem még olyan is volt, hogy nem csak egy jelöltre. Elmondhatom neked, hogy a mostani fidesz működése sokban hasonlít az emeszempé múködéséhez. Akkor annak lehetett boltja, aki a tanácselnök sógora, komája volt, ugyanúgy, ahogy most a fideszes képviselők osztogatják a tarfikokat. A mostani M1 tévéhíradó pont olyan, mint a hetvenes-nyolcvanas években. Nem győzöm sorolni a párhuzamosságokat. Egy nagy különbség van: kádárék sokkal szerényebbek voltak.

lobster thermidor 2016.06.11. 07:29:39

@Balliberó Emese független civil aktivista:
Ez a "népakarat" százalékokban kifejezve hány embert jelent?

lobster thermidor 2016.06.11. 07:34:04

@Afrika steht an der Elbe:
Jellegzetes fidesz oldali hazugság! Orbánt nem a választók, hanem a számára kedvezően megbuherált választási törvények, és a minden létező állami szervezet élére betuszkolt szervilis vazallusai tartják hatalomban

Trackers 2016.06.11. 08:34:27

A román példától engem speciel a hideg ráz.

Rossz belegondolni is, hogy egy ilyen az állam felett álló ügyészség prosperálhatna akár nálunk is.

Ugyanis szerintem ott sincs, de nálunk meg bizonyosan nincs politikailag független intézmény.

Azaz úgy dönthetnek kormányok sorsáról, hogy őket senki nem választja, és senki nem válthatja le.

Egy kormány által kontrolált ügysészség az leváltható. Csak a akormányt kell leváltani.

Trackers 2016.06.11. 08:35:56

@lobster thermidor:

Ezt úgy érted, hogy a szocik kaptak több szavazatot, csaka Fidesz annyira elcsalta, hogy végén kétszer annyira hozták ki a szavazatszámot a ballib összefogáshoz képest ?

MErt ez meglehetősen nagy baromságnak hangzik.

$pi$ 2016.06.11. 11:06:39

"amit jól mutat az is, hogy egyetlen 2010 óta történt korrupciós ügyben sem emelt vádat az ügyészség;"

Itt egy vádemelés:

www.napi.hu/magyar_vallalatok/ferihegyi_taxis_korrupcio_itt_a_vademeles.600939.html

Itt egy statisztika:
"A korrupció csúcséve 2009 volt − legalábbis ekkor született a legtöbb feljelentés és vádemelés a ügyészségi statisztikák szerint. Akkor 943 eseteben került sor vádemelésre korrupcióhoz kapcsolódóan, amit a 2010-es mélypont követett, azóta évi 700-800 ügy kerül a bíróságok elé."

Tehát az "egyetlen egy sem" valójában úgy hangzik, hogy 700-800 esetben. Jó nagy kamu volt, 15 másodpercig tartott utánanézni.

Pukka Pad 2016.06.11. 11:53:52

@atpijkamo107: Sok újdonságot nem mesélhetsz arról a rendszerről, a rendszerváltáskor már 40 fölött voltam. Egyedül az 1985 - ös választáson indulhattak más jelöltek is, mint a Hazafias Népfront jelöltjei. Szerénységről meg inkább ne beszélj: legalább akkora volt a korrupció, mint ma, legalább annyi disznóság történt, mivel azonban csak pártsajtó létezett, nem tudtunk sok mindenről. Ez atrafikdolog meg rég lefutott, kiderült, hogy nem is így igaz, stb. De lehet a csaontot rágcsálni.

Pukka Pad 2016.06.11. 11:56:31

@lobster thermidor: beszélj már róla, hol van megbuherálva a választási törvény? Ami elveiekben (a képviselők számától eltekintve) 1990 - től szinte ugyanaz?

atpijkamo108 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.11. 13:51:36

@Pukka Pad: Te az elmult hat evet egy lapos ko alatt toltotted egy elhagyott volgyben, vagy csak trollkodsz.

Meg uj alkotmanyunk is van, kepzeld! Ja, meg egy ujkadari diktaturank.

Istenem, boldogok a lelki szegenyek...

atpijkamo108 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.11. 13:56:21

@Pukka Pad: Nna, legalabb elertunk odaig, hogy kurvanagy a korrupcio.

Tegnap meg voltak trafikok. Ma meg nem ellenoriztem, adding feltetelesen igazad lehet.

atpijkamo108 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.11. 13:59:40

@$pi$: Ah, 10000-bol egy. Polt egy ezreleket elvegzi a munkajanak. Ja, hogy ez eppe egy a fideszen kivuli set. Ez csak veletlen lehet.

$pi$ 2016.06.11. 14:24:17

@atpijkamo108: "Ah, 10000-bol egy. Polt egy ezreleket elvegzi a munkajanak. Ja, hogy ez eppe egy a fideszen kivuli set. Ez csak veletlen lehet. "

A 10000-ből egy, az nem egy ezrelék. Ezek megint körülbelül annyire hihető számok mint a cikkben az "egyetlen egy sem". Komolytalan.

Afrika steht an der Elbe 2016.06.11. 22:06:34

@lobster thermidor:
Tipikus libsi orwelli beszéd.

Mikor kapott Orbán 2/3-ot először? Így van, 2010-ben, azaz a még "demokratikus" választási rendszerben.

Most kétharmada van Orbánnak? Így, van, jól mondod, nincs kétharmada Orbánnak.

A tényekkel nem szerencsés hadilábon állni, kedves barátom.

atpijkamo109 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.13. 13:53:22

@$pi$: Én is tudom, hogy ezerrel tolvajkodnak, te is tudod, a polt is tudja. Szánalmas szerecsenmosdatást végzel.
süti beállítások módosítása