B1 blogcsalád



Ilyen egyszerű a Hosszú Katinka-rejtély megfejtése

2016. február 16. - nickgrabowszki

Amikor Hosszú Katinka decemberben a nyilvánosság előtt szállt szembe Gyárfás Tamással, azonnal megjelentek a kombinációk.

  1. Az egyik konteó szerint Orbán adta ki a "kilövési engedélyt" Gyárfásra, és az úszóvilágban családilag is érintett Kósa frakcióvezető bujtotta fel az úszónőt az elnök ellen.
  2. A másik szerint Hosszú pénzéhes amerikai férje áll amögött, hogy nem volt hajlandó ingyen szerepelni a 2017-es vizes vébé promófilmjében (ez Gyárfásék verziója).

hk.jpg

Mintha - Orbán logikáját követve - nem volna életszerű, hogy "egy szép reggel Miskolcon Pilz Olivér Baján Hosszú Katinka felkel, rájön, hogy rendkívül elégedetlen és elkezd levelet írni, tiltakozni".

Külső erők állnak minden és mindenki mögött.

Pedig nem. Illetve ebben ez esetben biztosan nem. A dolog ennél jóval egyszerűbb.

Egy napi hír szerint Kecskemét város közbeiktatásával 55 millió forintért készítette el egy cég a 30 másodperces kisfilmet.

  1. Ez a szokásos ár 4-5-szöröse.
  2. Legalább 40 millió forinttal árazták túl, ennyi plusz profitot söpörtek be rajta.

A kecskeméti fideszes önkormányzatnak semmi egyéb szerepe nem volt az ügyben, mint hogy a költségeket állja; önkormányzati közpénz konvertálódott át a klientúra magánvagyonává.

És elvárták volna, hogy a többszörös világbajnok, 2014-ben és 2015-ben is a világ legjobb úszónőjének választott Hosszú ingyen vegyen részt a magánhaszon növelésében.

Nem Magyarország promotálását utasította el, hanem azt, hogy a fideszes haverok filmjéhez adja az arcát és a nevét ingyen.

Ez nem Gyárfásról szól, illetve nem csak. Ez nem pusztán úszószövetségi ügy, ez a fideszes önkormányzaton keresztül ment. Így működik a Nemzeti Együttműködés Rendszere (amihez Gyárfás remekül alkalmazkodott). A mára méltán elfeledett NyENyi ezt már idejekorán leszögezte:

"A nemzeti együttműködés rendszere minden magyar számára nyitott, egyaránt részesei határon innen és túl élő magyarok. Lehetőség mindenki számára és elvárás mindenki felé, aki Magyarországon él, dolgozik és vállalkozik."

Elvárás mindenki felé. Ezt mi gyakran elfelejtjük, de ők nem felejtik. Elvárják mindenkitől, hogy hozzájáruljon a harácshoz. Hosszú akkor kapta volna meg az őt amúgy sportolói kvalitásai, eredményei és esélyei alapján megillető támogatást, amennyiben fellép az imázsfilmben.

A legfőbb magyar riói aranyesélyesnek kellett volna promotálni, hogy lenyúlják az önkormányzati pénzt.

A munka (a sportteljesítmény és a brand kiépítése) Hosszúé, a haszon a klientúráé. Nem csoda, hogy ehhez nem adta a nevét.

És ez még csak egy pimf kis 50 millió. Hol van ez a vizes vébé 50 milliárdos büdzséjétől? És hol van ez az olimpiai pályázat tízmilliárdjaitól? Meg az esetleges rendezés ezermilliárdjaitól?

Mérhetetlen pénzeket fognak ellopni a nevünkben.

(Kép)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr168396316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manager2008 2016.02.16. 21:18:22

Na puff. Majd lesz belőle sertéshizlalda. Az is kell :) :)

lobster thermidor 2016.02.17. 10:28:40

Jó meglátások, szomorú konklúzióval.

mikigyerek 2016.02.18. 10:05:18

Igazad is lehetne, de Katinka honnan a pöcsből tudhatta volna, hogy ki és mennyiért csinálja a videót? Ráadásul annak leforgatása előtt!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2016.02.20. 04:51:23

@mikigyerek: na, pont ezt akartam kérdezni én is. Utólag persze szépen levezethető a dolog, de a valóságban ennek a forgatókönyvnek nagyjából nulla az esélye.
süti beállítások módosítása