B1 blogcsalád



De elhihetjük-e ezt Orbán Viktornak?

2016. január 18. - nickgrabowszki

Vagy lesz. Vagy nem lesz. Vagy X.

  1. Kövér szerint katasztrofális hiba volt a sorkötelezettség eltörlése.
  2. Kósa szerint a visszaállítás egy elvi lehetőség; gondolkodnak a fiatalok katonai kiképzésén.
  3. Orbán szerint "nincs és nem is lesz napirenden a sorkatonai szolgálat ügye a kormányülésen. Sem most, sem később nem kívánnak foglalkozni ezzel a kérdéssel, semmilyen módon nem tervezik megnyitni ezt a kérdést Magyarországon".

És még ezek szidják a liberalizmust? Hát van ennél liberálisabb kormány a világon? Itt mindenki azt mond, amit akar. De kinek higgyünk?

ovkl.jpgKövér 1990-hez képest drasztikusan változtatott az álláspontján. Mi oka lett volna arra, hogy ne azt mondja, amit gondol?

Hasonlóképpen nem volt oka Kósának se: a sorkatonaság nyilvánvalóan értelmetlen és népszerűtlen dolog, neki akkor is tagadnia kellett volna, ha azzal hazudik.

Marad tehát az, hogy Orbán nem mond igazat. Vagy nem bontotta ki az igazság minden részletét. Fordult ez már elő vele máskor is.

  1. Kötött már koalíciót a kisgazdákkal, noha előtte tagadta még a lehetőséget is.
  2. Ellenzékben élesen szemben állt Putyinnal, és az oroszok pártján, kormányon pedig saját korábbi önmagával is szembefordult.
  3. 5 éve a kampányban kizárta az alkotmánymódosítást. (Igaz, nem is módosították, hanem írtak egy újat.)
  4. Azt mondták, a határon túli magyarok állampolgársága nem téma. Majd azt, hogy téma, de nem lesz választójoguk. Az eredményt láttuk.
  5. Meg ellenezte például a vasárnapi nyitvatartások korlátozását még 2011-ben. És aztán három évvel később megszavazták.

Azzal a miniszterelnök nyilvánvalóan nem mondott igazat,

amikor az állította, Kövér nem is a sorkatonaság visszaállításáról beszélt. Hiszen régi barátja és harcostársa szó szerint azt mondta,

Éppen tegnap reggel olvastam, hogy a baloldali cseh kormány védelmi minisztere nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy náluk visszaállítsák a sorkötelezettséget, melynek hazai eltörlését katasztrofális hibának tartom. Ennek orvoslása előbb-utóbb sokkal nagyobb energiákat fog felemészteni, mint amennyit a sorkötelezettség fenntartására kellett volna fordítanunk.

Orbán bízott abban, hogy kevesen olvasták a szolnoki időközi választásra készült PR-interjút, és elhiszik neki, amit mond. De a Kövér-szövegben explicit módon ott van, hogy

1. A sorkötelezettség eltörlése hiba volt.

2. Amit előbb-utóbb orvosolni kell.

Mindebből azért nem feltétlenül lehetetlen arra a következtetésre jutni, hogy sorkatonai szolgálat természetesen nem lesz, de lesz helyette kötelező katonai kiképzés a hadseregben. Vagy a leventemozgalomban.

Mert mit is mondott Orbán? Hogy a kormány nem tervezi napirendjére venni a dolgot. De hát nem is kell. Majd egyéni képviselői indítvánnyal kötelezi erre az Országgyűlés. A kormány pedig meghajol a népképviselet (ergo a nép) akarata előtt.

És akkor majd Orbán elmondhatja, hogy ha nagyon szövegszerűen értjük, akkor tulajdonképpen ő már megint nem hazudott.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr708282088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása