B1 blogcsalád



A migráció és a terrorizmus összefüggése Orbán küldetéstudatával és politikai számításával

2015. november 16. - nickgrabowszki

Egyfelől már a menekültkrízis is úgy kellett a Fidesz-KDNP-nek, mint egy falat kenyér. Előtte a kormányzati korrupció és a tilkozások miatt megroppant a támogatottáságuk, sorra veszítették el az időközi választásokat. Azóta félmillió támogatót szereztek vissza.

Másfelől miután a menekültkrízis kifulladt (a kormány máshová terelte a tömeget és ezzel a problémát), gondban lettek: a párizsi terrortámadás olyan volt nekik, mint egy kulacsnyi víz a sivatagban.

orban_viktor_1.jpgHa a Magyarország, a magyar kormány nem akar kötelező menekült- vagy bevándorlási kvótát, érvelhet ellene racionálisan:

  1. A menekülteket nem lehet letelepíteni olyan országban, ahol nem akarnak élni, mert a schengeni határokon belül oda mennek, ahová akarnak. És ha ezt a jogot elvesszük tőlük, az a belső határok újbóli felállításával, a schengeni zóna megszűnésével jár, ami nem kívánatos.
  2. Magyarországra senki nem akar bevándorolni, mivel nincs elég vásárolóerő, ezért nincs elég kereslet, ezért nincs elég munka. Emiatt menekült el az országból már kb. félmillió magyar Angliába, Ausztriába és Németországba.
  3. Valamint a magyar szociális rendszer sincs olyan állapotban, hogy elbírja néhány ezer, esetleg 10 ezer ember ellátását.
  4. Továbbá, a magyar kormány nem engedheti meg magának, hogy nagy tömegben menekülteket fogadjon, mivel a választók jelentős része idegenellenes.

Ez utóbbi nem vád, hanem tény. Adottság. Változtatni rajta csak nehezen lehet, ha egyáltalán. De a kormány nem is akar, helyette

rájátszik a rasszista, xenofób, paranoid, hisztérikus indulatokra.

Minden, amit Orbán a bevándorlásról eddig állított, szimpla hazugság, rasszista uszítás. Mert nézzük csak a hétfői parlamenti beszédét. Állításaival szemben

  1. nem igaz, hogy a bevándorlásból egyenesen követezik a terrorizmus;
  2. nem bizonyosodott be, hogy a menekültek között terroristák is volnának;
  3. és az sem igaz, hogy a bevándorlásból automatikusan következik a bűnözés növekedése.

A terroristák főként született nyugat-európai állampolgárok. Életszerűtlen is lenne, hogy egy alaposan szervezett támadássorozatot a csak néhány hete helyben élő, terroristaszemmel megbízhatatlan hátterű, hely- és nyelvismerettel, legális papírokkal, valamient logisztikai háttérrel nem rendelkező alanyokra bízna bármely hatalom is.

pa.jpegÖngyilkos merénylőt bármely bokorban találni. Hozzáértő szervezőt és anyagbeszerzőt már sokkal nehezebb.

A terroristák jellemzően másod- és harmadgenerációs bevándorlók leszármazottai. De közülük sem mindenkiből lesz terrorista vagy bűnöző. Korábban jellemzően többszörösen büntetett piti gengszterek voltak, akik a börtönben váltak iszlám fundamentalistákká; ez adott értelmet az életüknek.

Innen nézve világos, hogy a terrorista a vallásos és az arab emberek metszethalmaza. De akkor miért nem az istenhívőket akarja kitiltani Orbán Európából? Mert az nyilvánvaló, hogy

ki nem mondva a deportálás mellett érvel.

Máskülönben hogyan függene össze a párizsi terrortámadás és a menekülthelyzet? Ha ugyanis a bevándorlást terrorizmust okoz, és a bűncselekményeket a korábban bevándoroltak utódai (azoknak bármily csekély hányada) követte el, akkor ebből az következik, hogy nemcsak nem szabad  újabbakat beengedni, hanem a régiektől is meg kell szabadulni valahogy.

(Aki ezt túlzásnak tartja, az olvassa csak az 5-ös számú párttagkönyv tulajdonosát arról, hogy mik valódi gondolatok kormányközeli fejekben.

Európát pedig ki kell takarítani. Azonnal és alaposan.

A háborús analógiák mindkét szerzőnél szerepelnek, a logikájuk ugyanaz, csak Bayer egyenesebben fogalmaz, nem túl szofisztikált közönségével őszintébben kell beszélni.)

Amellett, hogy ez tőrőlmetszett náci beszéd (az Orbáné is, nemcsak a Bayeré), további probléma vele, hogy meg kívánja mondani például a franciáknak, hogy kiket engedhetnek be az országukba, és hogyan járjanak el már a bent lévőkkel.

Ha nézte a pénteki francia-német meccset, akkor mindkét csapaton láthatta, mit jelent a bevándorlás Nyugat-Európában, és hogy mennyire a társadalom részévé váltak a korábbi migránsok leszármazottai. A világbajnok németeknél például játszottak törökök, volt a pályán arab és ghánai, és még a lengyelek ezúttal ki is maradtak.

A franciáknál  a komplett védelmet és középpályát bevándorlók utódai alkották: a kezdőben hét nyugat-afrikai gyökerekkel bíró játékos kapott helyett, a négy törzsökös európaiból meg az egyik eredetileg lengyel volt.

A bevándorlás tehát Nyugat-Európában

  1. nem csak problémákat okoz;
  2. régóta együtt élnek vele;
  3. ha hibát követtel el, az nem most tették;
  4. a helyzetet megváltoztatni a menekültek elutasításával nem lehetséges.

Nem is gondolják, hogy az volna, ez csak Orbán fejében, és az európai szélsőbboldalon van így (ahová egyébként a Fidesz valójában már évek óta tartozik.) A válasz sokkal inkább a iszlám felvilágosodás elérése, a vallási fundamentalizmus következetes üldözése (ha nem tekintjük a szociális helyzet radikális megváltoztatásának utópiáját.)

A terrorveszélyt nem a bevándolók vagy az arabok jelentik, hanem a dzsihádizmus, a fanatikus vallásosság; a megoldás pedig a szekuralizáció, nem pedig a keresztény fanatizmus feltámasztása és az idegengyűlölet kihasználása.

Orbánnak tehát finoman szólva nincs igaza, szókimondóbban: hazudik és uszít. Teszi ezt egyfelől a küldetéstudata miatt (az idei kötcsei beszédében számolt be erről), valamint hideg, pragmatikus politikai számításból, amiről a beveztésben írtunk.

Feynman osztrák kancellár nem tévedett nagyot, amikor a vészterhes 30-as éveket vízionálta már hónapokkal ezelőtt Budapestre. Magyarországon mindennapossá, állami propagandává vált az xenofób uszítás. Szomorú, hogy ez még a szerb miniszterelnök számára is nyilvánvaló:

aki a párizsi tragédiát a muszlimok és az iszlám elleni gyűlöletkeltésre használja, ugyanazon a véres úton jár, mint azok, akik ártatlan emberekre lőttek.

Érvelni ellene lehet, könnyű is, annyira hamis, csak fölösleges. A leegyszerűsítés megvan, az ellenségkép kipipálva, a veszélyérzet fenntarva, a megmentő már megjelent. A primitív tömeg a szüntelenül ismételt szlogeneket együgyűségében végül igazságként fogadja majd el.

Ha tényleg így lesz, és Magyarország nem tud kijózanodni, akkor meg is érdemeljük a sorsunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr318083430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2015.11.16. 20:11:56

Szerintem jól nyomjátok:
kozvelemenykutatok.hu
Még pár ilyen harcos papírok, identitás nélküli illegális bevándorlókat, támogató post és a 10% is csak hiú remény lesz számotokra.
Hajrá, tovább az 5%-os küszöb alá!

Tudományos libsizmus 2015.11.16. 23:06:14

A "liberálisok" már teljes mértékben elveszítették minden kapcsolatukat a valósággal.

desw 2015.11.16. 23:06:50

Ha csak a pénzért írtad ezt, poszter, akkor okés. Ha viszont ezek a te saját gondolataid, akkor menhetetlenül buzeráns idióta libsi vagy!

"•nem csak problémákat okoz;"

A cigók sem! De azért senki nem vesz házat a közelükben. Vajon miért nem?

"•régóta együtt élnek vele;"

Lábak nélkül is lehet élni, de azért jobb lábakkal.

"•ha hibát követtel el, az nem most tették;"

Ez igaz! Évtizedekkel ezelőtt, amikor elkezdték beengedni a füstös csürhét Európába. Viszont még mindig jobb 4-5 millió muszlim, mint 10 millió.

"•a helyzetet megváltoztatni a menekültek elutasításával nem lehetséges."

Ez csak az első lépés lenne, hogy a további importot megakadályozzuk! A következő kipucolni európát füstöséktől.

Brix 2015.11.16. 23:26:57

" nem igaz, hogy a bevándorlásból egyenesen következik a terrorizmus "
De, igen. Azok, akik az elmúlt évek nagy terrorcselekményeit követték el, mind bevándorlók leszármazottjai voltak. ( most itt fel lehetne hozni a 70-es 80-as évek IRA vagy ETA acióit de az már a múlt...)

nem bizonyosodott be, hogy a menekültek között terroristák is volnának;
DE, igen. Ez is bebizonyosodott...Egyébként a szír keresztények facebook oldalán bemutatnak jópár menekült -terroristát... A józan ész is azt mondatja , hogy 1 millió emberből mindíg lesz nem tisztességes szándékú. Ezért kellett volna nem beengedni őket, mindenféle kontroll nélkül...

és az sem igaz, hogy a bevándorlásból automatikusan következik a bűnözés növekedése.
Erre vannak hiteles staisztikai adatok nemzetiségi lebontásban...Brutális a mérleg, ami migránsbűnözés mértékét illeti...Aki még a statisztikának sem hisz , az keressen rá a neten...Voltak újságírók , akik pl. kigyűjtötték a migránsok által elkövettet nemi erőszakokat Németországban, tételesen...
De, vannak gyilkosságok is...
www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/italy/11834743/Murder-of-elderly-couple-in-Sicily-fuels-Italys-growing-anti-immigrant-sentiment.html

A migránsok ölnek , erőszolnak, lopnak rabolnak Európában, és Ti aljas balliberális férgek , képesek vagytok azt írni, hogy nem követlkezik a migrációból a bűnözés növekedése....

Piszkos Freud 2015.11.16. 23:42:42

Ez az írás is tele van csúsztatással.

Az asszimiláció hiánya, az európai kultúra és társadalmi környezet elutasítása mind arra utal, hogy nem helyes ezeket az embereket beengedni. Függetlenül a terrorizmustól. Az csak hab az érvek tortáján.

Éhes ló jól írta: előre a teljes eljelentéktelenedés felé!

fda 2015.11.16. 23:44:29

Orosz zászlót miért nem tesztek ki? Pár hete több oroszt ölt meg ugyanaz a banda, mint most franciát. Vagy az oroszoknak nem nyalunk?

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2015.11.17. 00:51:36

nem csak problémákat okoz;
(igaz)
régóta együtt élnek vele;
(igaz)
ha hibát követtel el, az nem most tették;
(igaz)
a helyzetet megváltoztatni a menekültek elutasításával nem lehetséges.
(úristen bazdmeg ezt a csúsztatást)
De igen, mert a menekültek gyerekei a másodgenerációs bevándorlók, akik robbantgatnak. Tehát ha nem jönnek a menekültek, akkor ide gyereket se szülnek, tehát nem lesz, aki robbantgat.

Komolyan ennyit azért legyünk már képesek átlátni.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2015.11.17. 00:55:02

" A válasz sokkal inkább a iszlám felvilágosodás elérése, a vallási fundamentalizmus következetes üldözése "

....

szerintem meg a válasz az, hogy leszáll Gábriel Arkangyal, és áttéríti a muszlimokat kereténységre, meg mellesleg meggyógyítja a betegeket, és eléri a világbékét.

Az én ötletem sokkal jobb, és kb. annyira reális, mint a tiéd!

zsotti 2015.11.17. 02:55:41

kibaszott jó, szinte egy emberként követelik a sortüzeket és a táborok megnyitását. Tényleg 56 népe vagyunk.

Én nyomorult itt tengetem a nyomorult életem az Aucklandi tengerparton, ahol érték a migráns és nem baszódnak hogy elveszi a zemberek munkáját, mer' a helyieknek nem igazán fűlik a foga nyomorult havi 2-3000$ minimálbérért gürizni...

vincent66 2015.11.17. 03:37:23

Akkor szídd tovább a füvet a tengerparton és ne foglalkozz a magyarok dolgaival, úgysincs semmi közöd hozzájuk.
Ha jó üzletet akarsz csinálni, importálj muszlimokat, biztos két kézzel kapkodnak utánuk.

think-tank · http://libertarian.blog.hu 2015.11.17. 04:55:54

Végre egy értelemes poszt.

Kár, hogy ennyi indulat közt az értelmes gondolkodásnak nem sok értelme van, úgyis lenyom a csürhe.

qwertzu 2015.11.17. 06:34:50

@zsotti: Aha és ebből mennyi a menekült és mennyi a bevándorlási hivatal által célirányosan beengedett hiányszakmát birtokló egyén?

midnight coder 2015.11.17. 07:13:52

1. "nem igaz, hogy a bevándorlásból egyenesen követezik a terrorizmus"

Nem a bevándorlásból következik, hanem a nem kompatibilis kultúrájú polgárok bevándorlásából. Ha kínaiak vagy ukránok jönnek, azok nem fognak robbantgatni. Őket lehet integrálni. De a közel-keleti muzulmánt ilyen tömegben nem. Sehol sem sikerült eddig, pedig ilyen nagy és erőszakos csapat - és pláne akkora amekkora még várható - soha nem érkezett. Kb 40 millió muszlim érkezésére lehet számítani összesen, legalábbis abból a térségből. A 150 milliós Európa ennek negyedét sem lenne képes integrálni.

2. "nem bizonyosodott be, hogy a menekültek között terroristák is volnának"
De, ez speciel bebizonyosodott. Az egyik terroristának legalábbis az ujja kintről jött.

3. "és az sem igaz, hogy a bevándorlásból automatikusan következik a bűnözés növekedése"
Lásd 1. Nem magából a bevándorlósból következik. Abból következik, ha olyan emberek vándorolnak be, akik nem tudnak integrálódni. Lásd hazai cigányság, holott ők már sok generáció óta itt vannak, beszélik a nyelvet, és a vallásuk is ugyanaz. Mégsem tudtak integrálódni. Akkor mire számítasz egy olyan közösségtől akinek a vallása és civilizációja alapvetően ellentétes a liberális európai értékekkel ?

Ha mi ezeket az embereket befogadjuk, akkor itt 20 év múlva kalifátus lesz. És a Putyini illiberális demokrácia az európai átlagpolgár számára kb. olyan álom lesz, mint anno a béketáborban a Bécsi út túloldala.

A sok kis liberós azt nem fogja fel, hogy a jobberek itt speciel pont az alapvető liberális értékeket védik - amik még nekik is fontosak. Pl. a nők jogai, azaz hogy az európai nőknek ne kelljen csadorban járni, hogy egyedül is kimehessenek az utcára, hogy tovább tanulhassanak ha akarnak. Vagy mondjuk a homokosok jogaik - lehet hogy mi sem rajongunk a tollal a seggükben felvonuló buzikért, de a nyilvános halálra kövezésüket attól még nem támogatjuk, márpedig a muszlimok befogadása ezt jelenti. És egy rakás más szabadság elvesztését, a zene, képzőművészet élvezetétől a borivásig. Európa a mi országunk, a mi kultúránk, a mi hagyományaink, a mi szokásaink, és senki ne hozza ide a barbár vallási diktatúráját. Azt a szart ami ott van, ők csinálták saját maguknak. Az IS ami a helyieket szopatja a helyiek saját kultúrájából jött létre. Kb. olyan, mint a németeknél a nácik. Erre nem az a megoldás, hogy a németeknél éljenek a nácik, mi pedig befogadjuk a menekülő valamivel kevésbé szélsőségeseket, akik aztán szépen itt is kinevelik az újabb generációt.

f123 2015.11.17. 07:14:34

Tegyük már fel az alapkérdést! Szüksége van Európának muszlim bevándorlókra? Válasz: nincsen.

f123 2015.11.17. 07:17:29

Ja és ha már idézed az osztrák kancellárt, akkor legalább tanult meg helyesen leírni a nevét! Werner Faymann, nem Feynman

gmihaly621 2015.11.17. 07:27:50

Valóban nem ma kezdődött, a Sykes-Picot egyezményt 100 éve hozták tető alá, ez alapján zúzták szét a Török Császárságot, hogy aztán annak arab részein riszteljenek a britek és a gallok. És amikor már a gyarmati kizsákmányolás helyére a neokolonializmus és a fegyverbiznisz lépett, akkor indultak meg a lejtőn a zsenik. A németekre kent "Nagy Háború" is inkább a briteknek állt érdekében, csak a harsogó sajtópropagandával leugattak mindent. Amúgy is, ők nem a kontinens, annak az eszelős és könnyedén megvezetett Franciaország volt a "reszortosa". Most is különutasok. A V4 országok mostani különutassága pedig a magát mórikáló, nagyarcú "mag-Európa" "hibája", akárcsak az EU-ba be nem léptetett Törökországgal való eddigi viselkedésmód. Ők toborozták az utolsó világháború után az újjáépítéshez a muszlim munkavállalókat, minket, Sztálin et. "martalékait" nem kérdezték meg arról, milyen nagyszerű is volt a nálunk 150, a többieknél 400 évig tartó mohamedán (alias: muszlim) uralom. És említtessenek meg az ő hazai komprádoraik és propagandistáik is.

DFK 2015.11.17. 07:40:18

Atyavilág, ekkora hazudozást! 1. Volt bevándorló a terroristák közt. 2. a többségük másod-harmad generációs migráns, vagyis nincs integráció. 3. Tényleg bűnözéssel jár a migráció.
Sajnos, az Egyenlítő blog is a Párizsban meghaltak gyilkosai közé tartozik.

khell 2015.11.17. 07:45:28

Döbbenetes szűklátókörűség. Levezeted, hogy a mostani robbantgatók a korábbi migránsok, vagy azok leszármazottai, de azért engedjük be őket továbbra is, 100x annyit, mint amennyi korábban érkezett.

Komolyan nem fogod fel, hogy azzal, ha most nem engedjük be ezeket, azzal nem a mostani problémát oldjuk meg, mert azt sok évvel ezelőtt kellett volna megoldani, hanem a 10 év múlva keletkező, valószinűleg 100x ekkora katasztrófát szeretnénk elkerülni.

Mint valami elmebeteg, aki látja száguld a szakadék fele, már letért az útról, dobálják a kátyúk erre fék helyett a gázra lép, mert a kátyúkat már úgysem tudja elkerülni. És jön a szakadék....

deneskata 2015.11.17. 08:19:24

Amikor elolvastam a cikket, az járt az eszemben, micsoda hozzászólásokat fog kapni! Mert mostanában nem népszerűek a humanitárius szempontok. Ezzel a cikkel céltáblát festettél magadra: "Ide lőjetek!"
Az emberek az életüket féltik, és ehhez nem is nagyon kell Orbán Viktor. Más kérdés, hogy teljesen igazat adok neked: Orbán most tapsikol örömében, és erre is mondhatja: "na, ugye!" Háborús uszítás folyik, teljes sikerrel. (Ez volt az első világháború előtt is. A tömeg könnyen fanatizálható valami ELLEN: akkor a kutya Szerbia volt az ellenség, most a menekülők. És a külső veszély mindig megerősíti a központi hatalmat. Ezt használja most ki Orbán. És milyen könnyű dolga van Árpád népével....A hozzászólások tömege a bizonyíték.
Nem mondom, hogy a menekültek nem jelentenek veszélyt. De azt gondolom, az iszlám fundamentalisták a menekültek nélkül is megtalálták volna az utat Európába és még észre se vettük volna. Merénylet akkor is lett volna, ha nincs itt ez a pár százezer idegen. Azt se vették észre a rendőrök, amikor pedig a szemük előtt volt: ellenőrizték és elengedték. Csak hát könnyű, túlságosan is könnyű a menekülteket hibáztatni. Különben kit hibáztatnánk? A láthatatlan terroristákat? Így legalább van látható ellenség. Könnyebb a léleknek.
A teljes bezárkózás pedig nonszensz a mai világban. Kitiltani minden más vallásút? Vagy mindenkit, akinek más a bőre színe? Mission impossible.... Más megoldás kell.

pánpéter 2015.11.17. 08:27:14

hála a jó Istennek, hogy születnek ilyen posztok! ez (is) bizonyíték arra, hogy a liberalizmusnak pusztulnia kell és pusztulni is fog. kiveszett belőle az önvédelmi mehanizmus ugyanis.
európa kezd felébredni.

Medgar 2015.11.17. 08:32:45

@deneskata: Tovább kéne lépni az Orbánozáson. Eddig a libsik minden állítását megcáfolta az élet, Ide kívánkozik egy ídézet:

"Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz." A szomorú az, hogy eltelt kilenc év és még mindig ugyanaz a gerinctelen szarkupac a baloldal mint Öszöd idején.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.17. 08:43:59

"A primitív tömeg a szüntelenül ismételt szlogeneket végül igazságként fogadja majd el."

Reméljük hogy nincs igazad..

A primitív ballib hazugság cunaminak a kutya se dől már be.

A ballib magadfajta primitív írástudói is inkább csak keserűségükben dehonesztálják a demokratikus többséget és azok jogos félelmét a muszlim honfoglalóktól.

A szíved mélyén te is tudod, hogy minden muszlim egy újabb szög Európa koporsójába.

BKV - Önnek megyünk 2015.11.17. 08:44:05

ehehehehehehehehehehe hahahahahahahahahahahaha ahohohohohohohohohohohohohohohohohohohoh
ihihihihihihihihihihihihihihih
hupp hupp
nagyon vicces vagy, neked fel kene ezzel lepned...

Kuntakintekitekinte 2015.11.17. 08:44:44

A primitív tömegek torkán sikerült azt is lenyomni, hogy neki jó ha kivesznek az egyik zsebéből 100 egység pénzt, és abból visszaadnak öt egységet rezsicsökkentés címszóval, a kilopott 95-öt meg szétosztják maguknak és a haveroknak.
Ezeknek a primitív férgeknek hiába beszélsz, a csúti korcs pont azt az elcsökevényesedett, maradék agydarabot találta meg az üres fejükben, amivel irányítani lehet őket.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.17. 08:47:46

@deneskata:

Elmebetegek vagytok, és a jobboldaliak által mesterségesen gerjesztett gyűlölködésbe annyira befrusztrálódtatok, hogy azt hiszitek van ember, van politikai akarat, akinek jókor jön muszlim terrorsiták gyilkos akciója.

Nem jön jókor, és jól soha senkinek.
Rosszkor jön a terrorizmus egész Európának, és rosszkor jön minden körülmények között több száz ember kivégzése.

Rosszkor jön a hazugságaitoknak is.
A valóság, és a racionalizmus enélkül is felszínre került volna, csak legfeljebb több időt igényelt volna a ballib szemfényvesztés, migráns seggnyalás okán.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.17. 08:49:21

@Kuntakintekitekinte:

Szeretem a magadfajta őszinte ballib férgeket.
Akik kínjukban mindenkit ledegradálnak, primitíveznek, aki nem áll be a Gyurcsnyista gyűlölködők seregébe.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.17. 08:54:58

@khell:

Ezt én sem értem.

Levezeti a ballib agyhalott, hogy a másod harmad generációs muszlim bevándorlók közül kerül ki szinte az összes EU-s terrorista.
(Leszámítva azt a párat aki menekültként érkezett)
Belgiumban már 4% körüli az ISIS-t nyíltan támogató muszlim párt.

MAjd rögtön ezután érvel amellett, hogy jöjjön csak évi többmillió muszlim honfoglaló, akiknek a több millió leszármozottja radikalizálódott potenciális terroristává válhat bármikor.

Agyatlanok ezek a ballib hazaárulók AZ A BAJ !

Brix 2015.11.17. 09:05:05

@deneskata: "A teljes bezárkózás pedig nonszensz a mai világban. Kitiltani minden más vallásút? Vagy mindenkit, akinek más a bőre színe? " A többség itt nem erről beszélt, hanem arról , hogy erőszakkal, illegálisan, a helyi lakosság akarata ellenére ne jöhessen be egy ember sem, vagy ha már ide erőszakolta magát, akkor ne kapjon legális letelepedési státuszt
Más kérdés, ha valaki jogszerűen érkezik, a törvények betartásával egy előzetes követelményrendszernek megfelelve, kontrolált viszonyok között.

egyinges 2015.11.17. 09:06:32

Pontosan a liberális értékrend védelme érdekében kell ezt a muszlim csürhét kitakarítani Európából. Az összeset, azokat is, akik 40 éve itt élnek. Egy kritikus tömeg elérése esetén, az eddig békében élő muszlim szomszédod simán kiirtja a családod.

Az iszlám nem elfogadó vallás, nem való Európába.

A nyolcvanas években lakott a házunkban egy szír fogorvos. Egyik húsvét alkalmával üvölttetett valami zenét. Rászóltunk, hogy húsvét van, hagyja abba, mire a válasz: leszarja, mert ez neki nem ünnep. Kérdeztük tőle, mi lenne, ha náluk csinálom ezt ramadánkor, válasz: azonnal elvágnám a torkod.

Nem ide valók!

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.11.17. 09:40:37

Amikor valamit túl drágán kínálnak, akkor abból alkudni sem érdemes. Így vagyok a fenti írással is. Annyira eltérő álláspontot képvisel az enyémhez képest, hogy nincs is kedvem ellenérveket megfogalmazni.

vargánya 2015.11.17. 10:02:51

" A válasz sokkal inkább a iszlám felvilágosodás elérése, a vallási fundamentalizmus következetes üldözése... "

Az "iszlám felvilágosodás" ábrándja jelzi legjobban a realitásérzék tejes hiányát. A keleti világ (nem csak a Muzulmánok) nem az európai (kivételes!) fejlődési utat járja már kb. 5 000 éve. Aki tanult történelmet és meg is értette, + vannak reális ismeretei az iszlámról az nem ír le ilyen marhaságot, hogy "iszlám felvilágosodás".
Ez a legjobb illusztrációja a Kertész által leírt "gyerekes és öngyilkos liberalizmusnak".

De igazából ez a poszt nem is erről szól, ez is csak egy újabb átlátszó ürügy egy jó kis "orbángyalázásra", a beteges gyűlölet kiélésére. Igazi öngyilkos "filozófia": Vesszen inkább egész Európa, csak "azorbánnak" ne legyen igaza. Nem kell Orbánt szeretni, b.meg, nehéz lenne elismerni (legalább magadban, nem kell leírni sehol), hogy ezt az egyet jól csinálja? Ez a primitív gyűlöletroham amit Nálad és hasonszőrű liberálfanatikus kommentelőknél látunk, a hollywoodi filmek primitív, fekete-fehér idiotizmusát idézi.

Rahman Mudzsibur 2015.11.17. 10:16:34

Degenerált blogger degenerált gondolatai. Csípod a robbantásokat? Akkor húzz el Szíriába, vagy oda, ahol az Iszlám Állam az úr, és ragadj össze velük. Európába nem kellenek sem a puckos arabok, sem az ilyen seggfej ballib tintanyalók, mint te.

telkoe 2015.11.17. 10:22:37

@zsotti: Aucklandi tengerparton, ahol érték a migráns és nem baszódnak hogy elveszi a zemberek munkáját,

Akkor nezzuk a tenyeket: www.workpermit.com/news/2012-05-03/australia/new-zealand-introduces-tough-measures-for-asylum-seekers.htm
Prime Minister John Key announced that the government would be implementing "tough new measures to deter potential mass arrivals of illegal immigrants and people smuggling to New Zealand".
jee, mintha annyira nem lennenek elajulva a lehetosegtol hogy parszazezer hoborgo arab csak ugy atrohan a hataron...

sebestyén eszter 2015.11.17. 10:35:08

Az MTI szerint a kormány a terrorista -> klikk a 2. képre -> gepnarancs.hu/2015/11/parizs-reakciok-orbantol-de-minek/

DFK 2015.11.17. 10:42:50

Tudjuk, a patás orbán a hibás....

nemecsekerno_007 2015.11.17. 11:03:19

@deneskata: Jajj, hagyjuk már ezt a humanista vonalat. Naponta halnak meg százak-ezrek a világban különféle fegyveres konfliktusokban, éhezés miatt v. azért, hogy ellássanak bennünket olcsó kókuszolajjal, okostelefonnal v. olajjal. Nem lehet ennyire képmutató a világ gazdagabbik fele. A menekültválság hozza ki a humanizmust az emberekből?! Közben meg 12 milliárd-

nemecsekerno_007 2015.11.17. 11:04:19

12 milliárdért szállítottunk fegyvert Szaud-Arábiának, amivel Jemenben tudja gyilkolni az "akárkiket"

Hari Seldon 2 2015.11.17. 11:24:18

"A terrorveszélyt nem a bevándolók vagy az arabok jelentik, hanem a dzsihádizmus, a fanatikus vallásosság; a megoldás pedig a szekuralizáció, nem pedig a keresztény fanatizmus feltámasztása és az idegengyűlölet kihasználása."

Ezzel a mondattal egyet értek.

A bevándorlás támogatását, vagy bagatelizálásával nem értek egyet. Ahogy már fentebb írták, nem az a lényeg (az persze) hogy a mostani bevándorlók terroristák voltak-e vagy nem? hanem az, hogy ezek leszármazottjai potenciális terroristák lehetnek 10-20 év múlva, amikor az én gyerekeim lesznek felnőttek, és mondjuk éppen a "Bataclan-ba" mennek...

Csak akkor lehet beengedni újabb bevándorlókat, ha az itteniek már asszimilálódtak. nekünk most van vagy 4-5 millió muzulmánunk. Ebből 2-2,5 millió követi a vallását. Tovább kell őket szorítani ezen az úton, de amíg nem csökken a vallásos (azaz nem nem EU kompatibilis) tömegek száma 1 millió alá, nem szabad újabb tömegeket beengedni.
nyáron már felvetődött az iszlám betiltásának gondolata, igaz akkor még megütötte a bokáját a polgármester, de a szellem kiszabadult a palackból:
lci.tf1.fr/politique/interdire-le-culte-musulman-en-france-la-proposition-choc-d-un-8608704.html

És ez nem egy szélsőséges FN-es politikus mondta, hanem a Sárközy féle UMP.

pánpéter 2015.11.17. 11:26:46

index.hu: "A terrorista, aki a Stade de France-nál felrobbantotta magát, a hamis vagy hamisított útlevéllel regisztrált Görögországban október 3-án. Majd október 7-én Szerbiában volt, október 8-án Horvátországban, és így feltehetően Magyarországon keresztül - ezzel az útlevéllel - jutott el nyugatra. A Stade de France-nál magát felrobbantó terrorista mellett találtak egy útlevelet, amely egy olyan katonái, akit pár hónapja megöltek Szíriában - jelentette az AFP rendőrségi források alapján. Ahmad al Mohammad, aki 1990-ben született, Aszad elnök katonája volt. Vagyis két eset lehetséges: a terroristák vagy ellopták tőle az okmányait, miután megölték Szíriában, vagy a személyazonosságát felhasználva csináltak maguknak egy hamisítványt."

Ehhez képest ti: "Minden, amit Orbán a bevándorlásról eddig állított, szimpla hazugság, rasszista uszítás. Mert nézzük csak a hétfői parlamenti beszédét. Állításaival szemben
•nem bizonyosodott be, hogy a menekültek között terroristák is volnának.
De bizony. bebizonyosodott! Abba kéne már hagyni a hazudozást! Ennek a viselkedésnek köszönhető, hogy lassan mérhetetlen szintre csökken a politikai támogatottságotok!
Vagy, csináljátok tovább - én ezt tanácsolnám - és 2018-ban a lengyel baloldal sorsára juttok. Ezt - teszem hozzá halkan - sokan üdvrivalgással foigadnák! Eljön még ez a pont - ez nektek a vég - és nincs már olyan messze. :)

jágör68 2015.11.17. 11:28:36

Ezek a terrorista útlevelek nagyon jó anyagból lehetnek.
Érdemes lenne elgondolkodni az építészeti hasznosításukon...

s14.postimg.org/uew8k99tt/pasport.jpg

Valamint, a NATO- főhadiszállás, Brüsszel tele van terroristákkal.
Ennyire hülyék lennének- vagy- a másikra nem is merek gondolni.
Ki emlékszik még a Gladio- hadműveletekre?

Muad\\\'Dib 2015.11.17. 11:39:55

Komolyan nem értem, hogy azért, mert a fityesz szemét módon kommunikál, miért kötelező a másik oldalnak is hazudoznia:
"...nem bizonyosodott be, hogy a menekültek között terroristák is volnának..."
Nem a büdös lófas*zt nem:
"...Magyarországon is átment az öngyilkos merénylő
A terrorista, aki a Stade de France-nál felrobbantotta magát, a hamis vagy hamisított útlevéllel regisztrált Görögországban október 3-án. Majd október 7-én Szerbiában volt, október 8-án Horvátországban, és így feltehetően Magyarországon keresztül - ezzel az útlevéllel - jutott el nyugatra..."
index.hu

Miért nem lehet felnőttként kezelni az embereket? Le kellene írni, hogy igen, van kockázata a menekültek befogadásának, de ezt vállalni kell, ha meg kívánjuk őrizni azokat az értékeket, amelyek jelenlegi szabadságunkat adják.
Neeem, ehelyett megy a hazudozás, és az emberek hülyének nézése.

Eszter8826 2015.11.17. 11:49:17

Olyan nehezen hiszem el, hog ymég midig vannak olyan emeberek akik nem látják, hogy a bevándorló = terrorista....
Lehet, hogy nem most, lehet, hogy nem később, hanem a 3.4. leszármazottai lesznek azok mert képtelenek a beilleszkedésre, de azok lesznek.
Remélem hamarosan lövik őket a határon. Nőt, gyereket, felnőttet, egyaránt, mert az a kölyök, előbb utóbb fel fog nőni....

Hari Seldon 2 2015.11.17. 11:59:14

@Muad\\\'Dib:
Egyet értek. Ostoba hozzáállás.
Ugyanakkor valóban az volt a célja a terroristáknak, hogy megállítsa az asszimilációt. (nálunk ez a cél,nem holmi integráció,mint az angolszászoknál) Megindult a lemorzsolódás, de a folyamat lassú és könnyű lenne megakasztani.
Ha ellenségnek tekintik a muzulmánt, akkor még jobban elkülönül. Még jobban lesüllyed, még könnyebb radikalizálni. A cél az, hogy felépüljön egy szemben állás a társadalomban. Szerencsére amennyire látom felénk, azért nem értek célt. Nyugalom van. Igaz, nem is nagyváros ahol élünk.
Azt látni kell, hogy hosszú távon az iszlám világ vesztes lesz. Csak az még sok idő, 100 év vagy még több. Addig ahogy a sarokba szorított kutya egyre vadabb lesz.

Viszont a bevándorlást nem támogatom.

zsotti 2015.11.17. 12:37:40

@qwertzu: Mindkettő durván veri a magyar számokat...

Hókirályfi 2015.11.17. 15:32:22

@Ballib Cenzúra:Mulatságos, ahogy a gyűlölet végighabzik a menekültekkel kapcsolatos hozzászólásaitokon és utána gyurcsányista gyűlölködőket emlegetsz.. :)

Hókirályfi 2015.11.17. 15:33:03

Nekem nagyon tetszett ez a poszt, és teljes mértékben egyetértek vele..

Gyurcsany F. 2015.11.17. 17:37:24

"Egyfelől már a menekültkrízis is úgy kellett a Fidesz-KDNP-nek, mint egy falat kenyér. "

Ugy van visszakene terni, alapokhoz, amit ellenzek mai napig nagyon helyesen hangoztat, hogy a bevandorlasi ugy nem letezik, ez egy alproblema, amit kormany a korrupcio leplezese miatt talalt ki.

A terroristakkal valo fenyegetozes meg vegkepp mellebeszeles.
Ha egyaltalan van terrorizmus Europaban, akkor azt Orban Viktor szervezi, hogy elleplezze a korrupciot.

dukeekud 2015.11.17. 17:46:13

"további probléma vele, hogy meg kívánja mondani például a franciáknak, hogy kiket engedhetnek be az országukba, és hogyan járjanak el már a bent lévőkkel."

En inkabb ugy hallottam, hogy ok akarjak nekunk megmondani, hogy kiket kell beengednunk az orszagunkba.

telkoe 2015.11.18. 08:18:02

@zsotti: Zsottika, mutass mar nekunk elmaradt magyaroknak akar egy peldat amikor NZbe csak belepett parszaz arab utlevel es vizum nelkul ( esetleg egy kis allahakbaros - kodobalassos hozongessel nyomatekositva) es a hataron integetve es eljenezve fogadtak oket.

Ha nincs ilyen, akkor meg a vegen azt gondoljuk rolad hogy vagy fogalmad sincs mirol beszelsz, vagy csak osszevissza hadovalsz mint a felvilagosult fuggetlen europia baloldali ertelmisegi blgger amikor megkapta az ugyeletes seggberugast az msz(m)p partszekhazbol.

zsotti 2015.11.19. 10:15:10

@telkoe: Itt van refugee kvóta, most emelik évi ezerre. Ők útlevél és vízum nélkül érkeznek. Vannak muzulmán származású kollégáim, jó arcok, az egyik egy iráni IT-s nő. Ők simán skilled migrant-ként érkeztek.

Kinyalhatod a seggemet te tajparaszt náci szar. Gyurcsány miatt kellett lekoccolnom 2007-ben, életemben nem szavaztam balra.

2015.11.20. 14:20:01

@Éhes ló: Ők jöttek, mi meg mentünk!

Nemzetpolitika magyar módra! 1867-1914!
Azt egyetlen királyunk nem engedte meg, hogy a városok polgárai magyarok legyenek, mert azok végül még autonómiát is követelnének, a jelentkező kereskedő- és iparos hiányt enyhítendő, uraink örömmel fogadták a Galíciából, Ukrajnából ide igyekvő zsidókat.
A zsidóság is, mint minden más faj, erőknek és gyengeségeknek, kiválóságoknak és bűnöknek végére mehetetlen összetétele. De, a vallás nevelésében, a kultúra és európai élet minden fénymáza alatt megmaradt az &s, barbár, ösztönös ázsiai törzsembernek, erői és kiválóságai vérből jövőbbek, s inkább jelentik az egész faj védelmét és hódítását, mint más fajoknál, gyengeségei és bűnei is szembeötlőbbek,
Következmény: Kiegyezés! Ebből a helyzetből való elmenekülésre csak egy út volt: a kivándorlás. Magyarország ezúton a háborút megelőző tíz év alatt több mint másfélmillió embert vesztett el, Az ország komoly és tisztességes elemeinek nagy többsége a rövidlátó vármegyei potentátok (ma pártmunkások) és a finánc-tőke ipar lovagjainak működési terévé lett... A szellemi munkás középosztály nagyobb része proletár színvonalra süllyedt. A proletár hatalom nevelte MDF értelmesség ennyire „futotta”!
„Akkor nem búsultak az urak: oláhok jöttek a magyarok helyébe, s az oláh olcsóbb volt és alázatosabb! Így cserélődtek ki, egész vidékek népességükben! Ady Ki ment? A földnélküliek, zsellérek, napszámosok, kubikosok, magyarok!
A közértelmesség színvonalának ilyen, süllyedése amely az utolsó két évtizedben szinte már ijesztő méreteket öltött! (Már Rákóczi, Széchenyi felpanaszolja a nemesi munkátlanság értelmesség romboló hatását 1836. -ban!) tehát nem a szovjet beavatkozás következménye.
Az egész magyar iskolai nevelés fennkölt, de elavult, semmi intellektuális nevelésben nem részesítette, az ifjúságot. Nem sajátította el a kételkedni tudást a kézzel fekvőnek hitt igazságokban, vértezetlen maradt a különféle kártékony illúziókkal s hangzatos frázisokkal szemben, s az önérdekből, a saját álláspontból való kiemelkedésnek, a dolgok mások szemével történő látásának képességét csak igen csökevényesen tette magáévá.

lac666 2015.11.20. 17:46:15

@fda: orbán még szopja is őket, jó kommunistához híven!

lac666 2015.11.20. 17:48:02

@telkoe: Mikor hallottál menekülttől allahakbart te barom?

lac666 2015.11.20. 17:51:38

@Eszter8826: Te büdös iskolázatlan náci! Ne zavarjon, hogy a Világban több millióan integrálódtak, és boldogan élnek! Miben vagy te más? Azon kívül, hogy jóval kevesebb az eszed!

lac666 2015.11.20. 17:54:38

@Muad\\\'Dib: Azt nézik hülyének, akit lehet! És sajnos sokan vannak! Megy a gyűlöletkeltés, riogatás! Fasisztáknál ez bevett módszer. Néha az az érzésem, hogy szívesebben költöznék a Bataclan mellé, mint hogy ilyen ostoba gyűlöletben éljek!

lac666 2015.11.20. 18:01:16

@pánpéter: Valóban, sokkal jobb ez a gyáva, korrupt tolvaj kormány a dagadt ostoba stadionossal! Szerinted nem jöhet be Európába vagy Magyarországra terrorista ezerféle módon? Gondolkozz te agysebész! Senki nem mondta, hogy nincs kockázata a bevándorlásnak!

lac666 2015.11.20. 18:07:11

@DFK: A patás nem a megfelelő jelző, inkább használnám a tolvaj, korrupt, gyáva, dilettáns, hazaáruló, ostoba, üldözési mániás jelzőket!

lac666 2015.11.20. 18:12:52

@Rahman Mudzsibur: Te degenerált náci! Majd te fogod megmondani, hogy Európába kik jöhetnek be? Legyen mind szőke, kék szemű árija mi?

Európai Magyar 2015.12.28. 16:37:33

A többszörös alelnökasszony, Pelczné Gáll Ildikó (EU parlament, Fidesz) újszerű megközelítésben foglalkozott a migráció kérdésével - azt tartaná szükségesnek, hogy az Unió LASSITSA a döntési folyamatot.
Aki elsőre nem értené - én is csak lassan fogtam fel - emögött az a rémület áll, hogy az EU - a kerékkötőkre ügyet sem vetve - mostmár közel áll ahhoz, hogy kialakítsa a menekültek fokozatos befogadásának szabályozott rendszerét. Ez a mai magyar vezérlő miniszterelnök elgondolását, szövegelését arról, hogy az Unió nem képes kezelni a problémát, keresztbeverné.
Hozzá is tette az alelnökassszony, hogy olyan megoldás kell, amely a tagállamok egyetértésével jön létre - magyarra fordítva, hogy a kelet-európai országok, élen a mi szerencsétlen országunkkal, akadályozhassák meg, hogy létrejöjjön egy működőképes rendszer.
De úgylátszik működik a mondás: a kutya ugat a karaván halad!

Európai Magyar 2016.02.29. 16:26:29

O.V. beszédéből szeretnék néhány fontos dolgot kiemelni, mert tanulságos a jövőnk szempontjából.
Többek szerint békülékeny beszéd volt. Valóban nem szidalmazta a szokásos alpári módon a baloldalt. Most minél szélesebb szembenállást próbál kovácsolni Brüsszellel szemben - az kapta az össztüzet. Kompenzálni fogja a mérsékelt hangnemet, újra szélsőséges baloldalellenes kirohanásokra számíthatunk. pl. a parlamentben.
***
Visszaköszönt a kádári mondat az életszínvonalról - a nép minden évben egy kicsit többet kapjon, kicsit jobban élhessen. Általában is egyre inkább hasonlít a gondolkodásmódja Kádáréra. De, gondolom, a Habsburgok sem képzelték a "haladást" másképp. A modernizációról fogalmai sincsenek.
Ugyanakkor a legsebezhetőbb pontja volt a beszédének, hogy képes volt a sikerek között emlegetni az egészségügy és oktatás jelen állapotát. Ennek ma a széles közvéleményben is nevetségesen kell hatni.
***
Kiemelnék az orbáni világnézetről alkotott képhez egy újabb fontos momentumot. Azt mondta: vannak, akik a "szabadság, egyenlőség, testvériség" hármas jelszavában hisznek, a "mi" gondolkodásunk alapja az "Isten, Haza, haladás" (meg a "Hit, remény, szeretet" - komolyan ezt mondta!). A megbékélés jegyében nem nyilvánította ellenségnek az "másikakat" sem.
Szabadgondolkodóként természetesen tisztelem azokat is, akiknek az O.V. által mondottakban hisznek. Ami a hazát, a nemzetünket illeti, nem hiszem, hogy lenne köztünk érzelmi különbség. A haladás meg - de jó is lenne!
De a helyzet ennél bonyolultabb. A "szabadság, egyenlőség, testvériség" Európa polgári társadalmi rendszereit megalapozó francia felvilágosodásnak volt a jelszava. A polgári államrend erre épült. Az "Isten, haza, haladás" ezzel szemben a feudális berendezkedés, a tekintélyelvű, hierachikus társadalom, a hűbéri felépítésű, egyszemélyi (monarchikus) önkényuralom alapvetése volt.
Az is legyen világos, hogy a "szabadság, egyenlőség, testvériség" mindegyike általános emberi érték, ami nélkül nincs polgári világ. Ezzel szemben a másik hármas egységből az Istenhit - a legteljesebb mértékben tiszteletben tartva minden ember hitét - nem tartozik a polgár elengedhetetlen jellemzői közé.
O.V. társadalom-felfogására, a magyar valóság átalakításának általa vizionált útjára ez a feudális, tekintélyelvű, hierarchiára épülő társadalomkép tökéletesen jellemző. Egész gondolkodásmódja egy 16-17. századi európai világot idéz, a főúri életet élő kiváltságos nemesség és az éppen a megélhetés szintjén tartott. tudatlan, alávetett jobbágyok világát.
Vajon a 21. században elfogadja ezt egy európai nép?

telkoe 2016.03.04. 12:10:51

@lac666: Papika, segitsek hasznalni a googlet? Aranyos amikor a bamba kivenhedt mszps joelvtars racsodalkozik a vilag dolgaira.

@zsotti: Kisfiam, pofazas helyett ismerkedj meg par tennyel ha mar annyira vered magad:
www.immigration.govt.nz/NR/rdonlyres/00CBC69E-AB63-4C2A-876C-6A1BE7AFA2E8/0/RSBRefugeeandProtectionStatPak.pdf

Top 10 refugee approvals for 2015-2016
Syria 10
Total 75

Ezek aztan igazan kemeny szamok, ha nagyon kaparnak meg a Mo-i menekultek szazadreszet osszehozzak.

Most tenyleg erdekelne, hogy siman csak sikhulyhe vagy es fogalmatlanul nacizol, vagy megszokasbol rutinbol nyalsz be a halado baloldali joelvtiknek.
süti beállítások módosítása