B1 blogcsalád



Letöltöttem Kocsis Máté saját alkalmazását

De komolyan, ezt miért kellett?

2015. november 08. - Ninon

Valójában csak röhögni akartam egy jót. De még erre se volt jó. Egy annyira semmi, szánalmas applikációval terheltem le az Androidot, hogy elmondhatatlan, és inkább csak elképedésre adott okot. (Ezért miután átböngésztem, le is töröltem, nehogy még a telefonomban is valami kárt tegyen)

screenshot_2015-11-07-23-17-40.png

A Play Áruházban megkerestem, és azt kaptam, amire számítottam: 1,2 csillagos értékelést kapott az app a maximálisan adható 5-ből. Leírása szerint „Dr. Kocsis Máté országgyűlési képviselő és VIII. kerület (Józsefváros) polgármesterének személyes alkalmazása.”

screenshot_2015-11-08-21-09-41.png

Valaki árulja el nekem, hogy milyen mértékű sérültség kell ahhoz, hogy a magyar főváros egyik kerületének polgármestere lefejlesztessen magáról egy alkalmazást? Azt megértem, hogyha egy önkormányzat vagy egy párt például ilyen lépést tesz, hiszen a fejlődő kommunikációs eszközökkel fel kell venni a lépést, és ki kell használni azokat az emberek tájékoztatására, összefogására. De egy polgármester, ráadásul a saját nevével fémjelzett appot miért és miből finanszírozva készítettet el? Rákerestem, Orbán Viktornak sincs saját alkalmazása, de még Barack Obamának, Putyinnak se (róluk legfeljebb játékok készültek, például olyan is, amelyikben egymás ellen harcolhatnak), Angela Merkelnek pedig egy, a 2013-as választások miatt fejlesztett alkalmazását találtam meg.

De Kocsis Máté mi a jó életnek csináltat magának egy saját appot?

Részletesen megmutatom, hogy miket tartalmaz ez a program, hátha ezután érthető lesz (talán számomra is):

1. Video

screenshot_2015-11-07-23-04-02.png

Ebben a menüpontban a józsefvárosi polgármester beszédeit tekinthetjük meg. Már amennyiben nagyon szeretnénk. A videók között ilyenek találhatók: „működik a segély helyett munka elve”, „Józsefváros is megszabadult az adósságterhektől”, „Az első szó a köszöneté”, „Erős közösséget és várost építünk”,  „’56 megemlékezés” (tényleg így, nem ’56-os), „Karácsonyi hangulatban”. Nem fokozom tovább.

2. Hírek

screenshot_2015-11-08-20-47-13.png

Kocsis Mátéval, a Fidesszel, a miniszterelnökkel és elvétve a 8. kerülettel kapcsolatos legfontosabb információkat tehetjük itt magunkévá. Első helyen természetesen az Ungár Klárával szembeni „igazságtétel” történetét olvashajuk. Ha akarjuk.

3. Facebook

screenshot_2015-11-08-20-47-10.png

Mert ugyebár a legnagyobb közösségi oldal fontos szerepet játszik Kocsis Máté (és vehemens felesége) életében, ezt az előbb említett sztorival kapcsolatban nem nagyon kell részletezni.

4. Séta

screenshot_2015-11-08-20-47-05.png

Ez lehetne az egyetlen hasznos része az alkalmazásnak, mert Józsefváros fontosabb pontjairól (például a Béke Emlékműről, a Füvészkertről, a Királyi Palotáról, a Keleti pályaudvarról, az Országos Traumatológiai Intézetről vagy a Zsinagógáról) tudhatunk meg többet, és mindegyikhez egy-egy képet is odabiggyesztett egy jól fizetett programozó a 3-4 mondatos leírások mellett. Ezt persze egy nem túl bonyolult Google-kereséssel mi magunk is meg tudjuk oldani.

5. Fotó

screenshot_2015-11-08-20-47-00.png

Nagyon nehéz volt megállni, hogy ide ne töltsek fel egy olyan fotót, amellyel aktívan „segíthetem Kocsis Máté munkáját”. Én viszont most buzdítanék rá mindenkit, aki megteheti, hogy töltse le okostelefonjára, tabletjére Kocsis Máté alkalmazását, és töltsön fel egy olyan fotót, ami segíti Máté munkáját! Hiszen ha már van egy ilyen remek lehetőség, hogy így is üzenjünk neki, tegyük meg!

Mire alaposabban átnéztem a funkciókat, addigra sem jöttem rá, hogy ez mire is volt jó. Legfeljebb annyit tudok változatlanul is elképzelni, hogy egy nárcisztikus, beteg személyiség magamutogatása ez is, és valaminek a bizonyítása. De hogy minek, azt tőle kéne megtudni.

Reméljük, hogy az a 2 millió forint, amit Ungár Klárától sikerülhet elnyerészkednie, elég lesz eme remek alkalmazás elkészítésének megtérítésére.

Végezetül néhány felhasználói értékelés:

U.i.: Kedves dr. Kocsis Máté! Az Ön neve által fémjelzett applikáció hibás, Android operációs rendszerrel futó okostelefonomon nem fordul el, amikor oldalra fordítom a kijelzőt, így nem tudom a videók címeit végigolvasni. Reméljük, hamar orvosolják ezt a hibát.

Üdvözlettel!

UPDATE: iOS-re is elérhető, szintén ingyenesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr518062722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.09. 14:57:20

Szerencsétlen komcsik..

Ha nem használja eg y politikus a web2-t, és azokat támogató eszközöket, akkor az a baj, ha meg használja akkor meg az.

Megjegyzem teljesen egyértelmű, hogy minden modern politikusnak lesz minnél több web2-es szolgáltatása, egyre több eszközre.

Persze ez a modern jelző már 2015-ben is röhejes, de annyira azért nem mint az őskort követelő kritika.

Mészáros Laci 2015.11.09. 15:01:26

...az a helyzet, hogy szerintem is meleg. Tényleg, a férfiak nagy részében van ez az izé, "melegradar" vagy hogy hívják, ránézek az arcára és fél másodperc alatt megmondom, hogy meleg vagy sem.

egyébként a melegséggel (K. Mátéval vagy mással) semmi bajom, azzal annál inkább, hogy bezáratta a kékpontot.

Mészáros Laci 2015.11.09. 15:01:58

@Ballib Cenzúra:

hát ez nem "HASZNÁLAT", hanem tökéletes félreértés :-)

Szputya 2015.11.09. 15:22:05

Szerintem segítsük a munkáját a VIII. kerületi utak állapotfotóival, illetve a parkok szeméthegyeivel, ilyesmikkel - hogy megmutassuk, mennyire szép a VIII. kerület... :P

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.09. 15:22:50

@Mészáros Laci:

Hát persze hogy meleg.

Ungár Klára is, és te is megmondtad.

Attól szebb nincs is, mikor a ballibek családapákat buziznak, bemondásra.
:DDDD

Mészáros Laci 2015.11.09. 15:29:10

@Ballib Cenzúra:

1. Ungár Kláráról nem tudom, ez a melegradar csak férfiakra működik :-)

2. Sose voltam ballib, meg nem is vagyok az. És különösebben nem érint, hogy meleg vagy sem, szerintem ez magánügy, mindenki azzal csinálja a hálószobájában, akivel akarja. Nem is írtam volna le, ha ő K. Máté nem csinál közügyet belőle.

3. A kékpont bezárása viszont tipikus náci agyatlanság.

Mészáros Laci 2015.11.09. 15:31:08

@Szputya:

Szerintem inkorrektség az örökséget K. Máté szemére hányni, a 8ker tényleg Budapest egyik legszarabb környéke, amit nem K. Máté tett ilyenné (más kérdés, hogy ő maga a helyzet javulásához sem sokat tesz hozzá).

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.09. 15:35:38

@Mészáros Laci:

Márhogy Kocsis Máté csinált belőle közügyet azzal, hogy lebuzizták ??

Mészáros Laci 2015.11.09. 15:42:03

@Ballib Cenzúra:

Nem hiszem, Kocsis Mátét bárki bármikor lebuzizhatja, lehülyézheti, lepöcsfejezheti, ha úgy szottyan kedve, én is megtettem az imént :-)

Attól lett közügy, hogy egy bírósági úton próbált elégtételt szerezni (meg persze az első fokon eljáró bíróság is jó nagy hülye volt, hogy a "meleg" szót 2 millió forinttal kívánja büntetni).

Mondom, nem érdekel, hogy K. Máté kivel mikor hol és hogyan csinálja, de hogy egy arcoskodó nagyszájú arrogáns figura, az most már közismert.

fotelfasiszta 2015.11.09. 15:43:48

1,2-er ertekeles 18 szavazat alapjan...

"Valaki árulja el nekem, hogy milyen mértékű sérültség kell ahhoz, hogy a magyar főváros egyik kerületének polgármestere lefejlesztessen magáról egy alkalmazást?"
Ez nem egy onallo alakalmazas, hanem egy termek, amit szemelyre lehet szabni, mint pl egy blog.hu-s oldalt...

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2015.11.09. 15:48:11

1. Az Egyenlítősök még egy bárki által megrendelhető és személyre szabható kis app miatt is képesek lemenni kutyába, és feleslegesen fikázni.

2. A kiemelt felhasználói vélemények pont ciki kis homofób kommentek. Hozzátok valók. ;) Geci kirekesztőek és gyűlöletkeltőek vagytok az biztos...

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.09. 15:51:23

@Mészáros Laci:

Szerintem jól tette, hogy perelt.

Mégse tehesse meg az emberrel akárki, hogy lebuzizza.
Mégha egy végletekig toleráns ballib buzi is teszi ezt, akkor se.

Én is perelnék.
Nem tűrném, hogy egy Ungár Klára szintű véglény buzizzon, miközben a gyermekeimet hordom az óvodában, és a feleségemmel élek.

Mit gondolna a többi szülő, vagy ember ha nem perelne ?

De nézzük meg a tökéletes buzi radar esetén ?

Mi a véleményed Szájerről ? Buzi mer nem perel ?

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.09. 15:56:06

@jobbdemokrata:

Ez csak most van.

2-3 év múlva minden ballib képviselőnek lesz ilyen appja, és a Fideszesekkel mérgetik majd magukat, hogy náluk mennyire kevésnél van app, és hogy menniyre konzervatívak.

Ez olyan mint régen a fujj "utcára viszi a politkát", vagy a fujj "álcivilekkel csinál álbotrányokat" (polgári körök).

Annyira belejöttek, ezekbe ma már, hogy nem is emlékszünk mennyire tagadták ezek használatát egykoron.

Mészáros Laci 2015.11.09. 16:00:21

@Ballib Cenzúra:

"Mégse tehesse meg az emberrel akárki, hogy lebuzizza."

1. De, tehesse. Az, hogy valaki meleg, az JOGILAG nem hordoz értékítéletet. Azt is mondhatnám, hogy K. Máté valójában szőke (csak festi a haját), vagy hogy hat lábujja van, vagy hogy balkezes. Ezekért sem perelhet.

2. K. Máté közhatalmat gyakorló személy és közszereplő, és ebbeli minőségében kénytelen sokkal többet elviselni, mint az átlag civil. Tehát még azt is büntetlenül mondhatom róla, hogy arrogáns pöcsfej, és ezért sem perelhet (vagyis perelhet, de nem fogja megnyerni, mint ahogy ezt a kártérítést sem fogja megkapni, bár az milyen vicces lesz már, amikor pár hónap múva mondjuk a Kúria mondja ki jogerős végzésben, hogy Kocsis Máté meleg :-)))

Mészáros Laci 2015.11.09. 16:02:41

@Ballib Cenzúra:

"Mit gondolna a többi szülő, vagy ember ha nem perelne?"

Semmit. Nem is tudnának róla. Ki az az Ungár Klára? Noname.

"Mi a véleményed Szájerről? Buzi mer nem perel?"

Nincs véleményem. K. Mátéról se lenne, ha nem ugrál (meg ha nem záratja be a kékpontot).

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.09. 16:11:59

@Mészáros Laci:

Éppnehogy hordoz, ahogy láthatjuk az ítéletből jogilag is következményeket a buzizó értékítélet.

Egyébként meg pláne hordoz.
Ha valaki engem pl lebuziz, akkor pofánvágom. Mert azért teszi, hogy sértegessen, és azt nem tűröm.
És azért így teszi, mert lebuzizni, lemelegezni valakit, aki nem az, az sértés.
Akkor is az, ha csak nem vállalja, de egyébként a buziságának ténye a te szent buziradaros meggyőződésed.
Akkor is sértés.

A per arról szól, hogy le lehet e büntetlenül buzizni valakit.
Nem arról hogy buzi ez az illető. Az hogy valóban buzi-e az csak úa radarodon túl mutató, személyes kontaktus létrehozásával döntehtő el.

Azt már tudjuk hogy lehet büntetlenül plakátot rongálni.
Ha lehet buzizni is büntetlenül nagy nyilvánosság elött, akkor ez olyan párosítást ad az emberek kezébe, aminek nem a ballib tetvek fognak örülni, azt garantálom.

Mészáros Laci 2015.11.09. 16:35:48

@Ballib Cenzúra:

Az elsőfokú ítélet elég nyaktekercs megfogalmazásban lényegében azt mondta ki, hogy a tisztelt bírósag homofób.

K. Máté politikusi tehetségtelenségét jelzi, hogy egy noname ember noname helyen tett kijelentésének nagy nyilvánosságot csinált.

Ha téged lepöcsfejeznélek élőben, nyilvánosan (nem teszem), beperelhetnél becsületsértésért és megnyernéd. K. Máté már nem nyerné meg.
süti beállítások módosítása