B1 blogcsalád



Egyre butábbak a magyarok

Amikor a tudás helyett a tudatlanság a sikk

2015. október 27. - kation

Bárhová nézünk, bármilyen statisztikát látunk – kivéve ugye azokat, amiket maguk hamisítanak az arra illetékes szervek – azt látjuk, hogy egyre butábbak a magyarok.

Onnan kezdve, hogy az OECD által szervezett PISA-vizsgálatokban évről-évre rosszabbul teljesítenek a magyar gyerekek, mint a többi európai ország átlagai, egészen addig, hogy tele van az ország vezetése áldoktorokkal. Minap éppen Nógrádi György tudományos tevékenysége kérdőjeleződött meg.

nogradigyorgy.jpg

Magyraország vezetői és befolyásos tanácsadói közül többről is kiderült már, hogy önállóan nem sikerült összehozniuk egy doktori disszertációt sem. Ezek

az elschmittelt doktorik nagyon kínosak,

hiszen hogy akar egy olyan ember törvénykezni, reformálni, vezetni, aki nem képes arra, hogy egy önálló tudományos produktumot létrehozzon? Etikáról, erkölcsről most nem is beszélünk, csak nézzük a tényeket.

  1. Egy doktorihoz kell egy ötlet – van, aki már ezt is lopta.
  2. Ebből téziseket kell formálni, önállóan, rendszerszemléletű gondolkodással – itt szinte mindenki elvérzett, aki lopott azért, mert nem önálló, aki meg nem lopott, olyan hülyeségeket írt le, hogy visszanézve valószínűleg ő is azt kívánja, bár inkább lopott volna.
  3. El kell olvasni sok-sok irodalmat – ez idő, és az ember vagy kapcsolatokat épít, hogy könnyen megkapja a fokozatot vagy olvas. Egyébként is, olvasni fárasztó, smúzolni sokkal kevésbé megterhelő.
  4. Sok esetben el kell végezni egy kutatást – eleve doktoraink kerülték ezeket a helyzeteket, inkább az elméleti fejtegetésnél maradtak. A többiek valószínűleg megvették a kísérleti személyeket, és a kutatókat is. Utóbbiakat biztosan.
  5. Meg kell írni a művet – itt is szépen elkülöníthető, hogy ki helyett írta meg valaki, akit jól megfizetett, és ki az, aki megpróbálta ezt a részt legalább egyedül. Utóbbiak olyan ostobaságokat írtak le, rosszul szerkesztett módon, hogy józan paraszti ésszel is hidegrázást lehet tőlük kapni. Megnézném magamnak azt a szakmai és tudományos bizottságot, aki ezeknek fokozatot adott.

Vannak azonban az országban rendes doktorok is, akik nem politikusok, celebek vagy e kettő bizarr kombinációi. Ők legtöbben nem ilyen diadalúton szökkentgetnek el a fokozatszerzésig. Csányi Vilmos írt erről Marci, a beszélő kutya című könyvében. Szépirodalomba bújtatva lehúzza a keresztvizet a magyar tudományos életről és a doktori műhelyekről. Leírja a valóságot:

hogyan használják ki a doktoranduszokat,

hogyan húzzák ki őket a saját cikkükből, hogy a vezető kutatónak is meglegyen a tudományos pontja, bár nem dolgozik meg érte. És emellett beletaszítják őket egy helyi bürokráciába, amiből doktorandusz legyen a talpán, aki szabadulni tud.

Nem is küzdik végig olyan sokan ezt az utat. És egyre kevesebben lépnek rá. Mert ugye egyre gyengébb a magyar felsőoktatás is,

mind a felvettek, mind a végzettek képességei szerényebbek mint korábban, és szerényebbek mint külföldön.

Aki ma igazán tovább akar tanulni, az külföldre megy.

  1. Egyrészt a magyar egyetemek a nemzetközi rangsorokban nagyon gyéren szerepelnek. A 2015-ös rangsor vége felé kullog az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem. A többi – változó számú – magyar egyetem sehol sincs.
  2. Vegyünk egy másik példát, a Palkovics államtitkár úrnak oly kedves „Budapesti Műszaki Egyetemet”. Aminek a neve több mint 15 éve ugyan megváltozott (Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetemre), de ezt valahogy nem tudatosította az államtitkár úr, aki közben egyetemek és főiskolák megszüntetéséről vagy összevonásáról, közvetve ellehetetlenítéséről dönt.

Ez a legjobb(nak tartott) mérnökképző ma hazánkban, bár ennek egyetlen oka az, hogy a többi egyetemünk még ennél is gyengébb. A cégek szerint a végzett mérnökök szaktudása elégtelen.

Hiába minden, a fejekben sötét van.

06_herbert_weber_marionette_still_working.jpg

Pedig még nem is jutott el az egyetemre az a generáció, amelyik az új köznevelési törvény szerint tanul. Abban az érában, amikor mindenki ugyanabból a könyvből, ugyanazt tanulja. Amikor a padban ülő általános- vagy középiskolás gyermek valóban nem más, mint a nevelés és oktatás háromdimenziós célobjektuma.

Tartunk tőle,

ezekből a gyerekekből nemhogy doktor nem lesz, de még felelős és demokráciára érett állampolgár sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr98024024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bonebear · http://cinca.blog.hu 2015.10.27. 22:58:12

Nógrádi a szakmájának a Kiszel Tündéje. :)

Amúgy vajon a magyar újságírók is egyre butábbak?

Primátor 2015.10.27. 22:58:47

"...egyre butábbak a magyarok."

Ti zsidók meg egyre pofátlanabbak. Megint dá-dá lesz a vége.

2015.10.27. 23:03:44

@Krisz11: "Holott semmi változás nincs a magyarságban, csak annyi, hogy szaboilcs megyében meg még néhányban a születők több mint fele cigány."

Rád sem igazán lehet mondani, hogy nem vagy buta. Szóval, van egy tényszerű és elismert állítás, hogy a magyarok egyre butábbak (engem meggyőzött erről a kétharmad), erre te felköhögöd, hogy a születők több, mint fele cigány. Ha elég ostoba vagy ahhoz, hogy ballib legendákat olvass, nyilván azt is meg tudod mondani, hogy mi köze a cigányoknak ahhoz, hogy a magyarok buták?

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2015.10.27. 23:35:25

@Krisz11: "Nógrádi meg ígyis-úgyis a leghozzáértőbb szakértő, akit itt Magyarországon elő lehet venni."

Igen, a fideszbirkák számára ő a biztonságüpolitikai tudományok Fasztolcsi Gyurikája.
Csak legalább otthon magadban rájszolnál erre az élémyre, nem pedig a tömegek előtt.

Krisz11 2015.10.28. 00:09:25

@Börtönbe most már a fideszesekkel!: Magyarul nem tudsz megcáfolni, csak pofázol. Mondj helyette egy nevet.

Krisz11 2015.10.28. 00:19:07

@kopasz barmok országa: "Rád sem igazán lehet mondani, hogy nem vagy buta." "mi köze a cigányoknak ahhoz, hogy a magyarok buták?"
Bírom amúgy, amikor olyan emberek minősítenek, akik egy egyszerű következtetést nem képesek megugrani. A végén még bebizonyítod, hogy egyre butább a magyar :).
Szóval: Azt kellene megértened, hogy a gyerekek közt már brutálisan magas a cigányok aránya, ráadásul hatványozottan növekszik. A mindenféle tesztekbe meg ők is belekerülnek egyre nagyobb arányban. Érted?! Vagy nem? Nem a magyarok lesznek hülyébbek, de a magyar állampolgárok átlagban igen. Erről viszont az iskolák, tanárok rohadtul nem tehetnek.

sdani 2015.10.28. 02:21:34

@Krisz11: Ne haragudj, de amit leírtál az egy hatalmas ostobaság.
"A másik legenda az egyetemeink lehúzása. A kínai egyetemek pl: a világ legszínvonalasabbjai,"
Ez egyszerűen butaság. Milyen eredmények alapján állítod ezt? A valóság az, hogy valóban azok a legjobb egyetemek, amelyek a lista elején végeznek. Ott tanulnak tovább/dolgoznak a kínában kiemelkedő tanulók is. Akiket kína foggal/körömmel szeretne visszacsábítani, de ők meg nem hülyék, hogy visszamenjenek a diktatúrába. Így esik meg, hogy kína és india felől nagyon erős amerika felé az agyelszívás.

"Mivel aki magyarul - kínaiul ír, annak a nyelvi korlát miatt alacsony az idézettsége,"
A tudomány nyelve az angol. Érdemleges tudományos eredményt nem publikálnak más nyelven. Ezt lehet nem szeretni, de ez tény. A kutatók azt akarják, hogy minél többen megismerjék a munkájukat/eredményeiket, ezért angolul írnak. A saját nyelven írt közlemények mindig a nemzeti közösségnek szólnak, és sosem tartalmaznak eredeti eredményeket. Vagy te milyen tudományos áttörésről tudsz, amit azért nem ismert meg a tudományos közélet, mert magyarul/kínaiul volt írva?

"ők nyilván nem érdekeltek a korrekt rangsorolásban."
Nyilván van torzítás, de az amerikai egyetemeken annyi pénz van, hogy a legjobb embereket tudják megvenni, és minden anyagi akadályt el tudnak hárítani, ami a kutatást hátráltatná. Ezzel sehol máshol nem tudnak versenyezni... ezt a tényt tagadni elég nagy butaság.

ggaborx 2015.10.28. 06:37:07

Nem is tudom. Szerintem mindenki személyes minősítésnek veszi és azt gondolja magában, hogy "de hát én nem is vagyok buta". Te lehet, hogy nem vagy az. De nézzünk már körbe kicsit. Szomszédok, kollégák, az utcán járó-kelő fiatalok, idősek. Számold meg ma, hogy kire mondanád őszintén: "ez egy nagyon okos ember". Aztán jó kérdés az is, hogy ki a buta. Mert ez sem világos azért egészen. Én úgy gondolom az a buta, aki eredendően saját gondolatok helyett csak másokét közvetíti.

A magyar oktatással pedig alapvetően pont ez a baj. Elhiteti, hogy ha bemagoltál százezer lexikont, akkor okos vagy. Az önálló következtetést, az elemi logikát, az összefüggések felismerésének képességét pedig hanyagolja. Ebből aztán olyan fiatalok, később idősek lesznek, akiknek egyfelől ha nincs leírva, nincs elmondva, hát nem értik. Másfelől meg ami le van írva, el van mondva azt meg szentírásnak, valóságnak, megkérdőjelezhetetlen igazságnak veszik. Szerintem valahol itt kell keresni a butaság fogalmát.

Persze lehet keverem az intelligenciával, mert buta vagyok magam is :)

lüke 2015.10.28. 06:46:44

Kb 6-7 éve Áusztriában ezt megírtak
2 ezer€ volt egy PhD ára

bontottcsirke 2015.10.28. 06:51:49

A képlet egyszerű: a történelem folyamán leléptek az értelmes figurák a túl hülyék meg itt maradtak. Ennyi. Nem olyan rossz a magyar oktatás hogy ilyen szar eredményeket lehessen elérni. AZ alapanyaggal sokkal komolyabb baj van.

lajafix1 2015.10.28. 07:32:28

Lol, attól hogy butább lesz a jövő nemzedéke nem a jelen tehet?

lajafix1 2015.10.28. 07:35:50

@bontottcsirke: dehogynem, ne gondold hogy
1. A magyar tanero kimagasló
2. A rossz módszerek, avítt anyagok a jó képességűekből is "zombit" csinálnak.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.10.28. 07:36:36

@Krisz11:
Tehát a szabolcsi cigánygyerekek miatt végzik el villamosmérnökök úgy az egyetemet, hogy még egy Wheatstone hidat sem ismernek fel. Értem, ülj le és az óra végéig ne szólalj meg újra.

igazi hős 2015.10.28. 07:38:24

@Krisz11: "Nem lett senki butább, csak ők nem lettek okosabbak." Ez az egy mondat egyszerre minősít téged (ostoba vagy) és az utóbbi 50-60 év roma integrációját. Sajnos Magyarországon egyre nagyobb a szegénységben/mélyszegénységben élő gyerekek hátránya a minőségi oktatás elérésében és emellett egyre nő az arányuk. (Nem cigány probléma ez, a nem cigány, de szegény gyerekeket ugyanúgy érinti. Csak szegény cigányból arányában több van.) E kettőből egyenesen következik, hogy a tanulmányi eredményeik romlanak. És mivel erős összefüggés van a tanulmányi eredmény és a fizetések között, ezért ez a réted egyre intenzívebben termeli újra magát, pláne, hogy kormányzati szándék sincs a folyamat megállítására. Most hallom, hogy 1000 külföldinek adunk egyetemi ösztöndíjat, miközben egy szabolcsi faluból 25-ször kisebb esély egyetemre kerülni, mint Pestről.

inebhedj - szerintem 2015.10.28. 07:48:57

@vilagpolgar:

Érdemes ám elolvasni magát a jelentést, megnézegetni (és értelmezni!) a grafikonokat. Lehetnének éppen jobbak is az eredmények, de az ezzel kapcsolatos sajtóhisztéria alaptalan.

Mondjuk ennek se pro, se kontra nincs köze a (mindenkor) regnáló kormányhoz - egyszerűen csak kihalt az értelmiségünk, most már kénytelenek vagyunk a diplomásokat annak hívni.

igazi hős 2015.10.28. 07:49:19

@bontottcsirke: "Nem olyan rossz a magyar oktatás" De. Berögzült dogmákban él, minimálisan reagál a megváltozott körülményekre, nincs teljesítmény kényszer, sőt most már papíron totál egyenlősdi van (de azért bőven látunk negatív diszkriminációt). A tanári pálya presztízse nulla, nem várhatunk minőségi munkát ha nincs minőségi munkaerő.

Netuddki. 2015.10.28. 08:18:35

@pamut: "2. Az oktatásból kivont pénzeket is el lehet lopni vagy stadiont lehet belőle építeni."

A stadionok csak az álca. A pénz nagy részét ellopják. Csak meg kell nézni pár fideszes mocskot hogyan élnek a hivatalos jövedelmükön fölül.

Netuddki. 2015.10.28. 08:19:55

@bontottcsirke: "Nem olyan rossz a magyar oktatás hogy ilyen szar eredményeket lehessen elérni."

Szerból nem lehet várat építeni. Pénz nélkül meg mulatni bajos...

G. Wolf 2015.10.28. 08:41:23

Szerintem nem a magyarok buták hanem a felsőoktatásunk egyre rosszabb.

Konkrétan arra megy rá mind (néhány lelkes tanár kivételével) hogy adott ELMÉLETI tananyagot leadja és azt visszakérdezi. Azt pont. A munkaerőpiacon (pláne egy vállalkozónál) épp nem az kell hogy a meglévőt papagájmód az ember visszaadja.

Semmi gondolkodás, semmi alkotó munka (ne adj isten alkotó munka csapatban). Persze ez nyilván a tanártól is több felkészülést/időt venne el, mert nem nagyon lenne két egyforma project.

Muad\\\'Dib 2015.10.28. 09:49:00

"...azt látjuk, hogy egyre butábbak a magyarok.
Onnan kezdve, hogy az OECD által szervezett PISA-vizsgálatokban évről-évre rosszabbul teljesítenek a magyar gyerekek..."
A PISA tesztnek semmi köze a butasághoz (ahhoz inkább az IQ tesztnek van köze). Alkalmazott képességeket, és tudást mér. Nagy kár, hogy már nyitásként ilyen fokú tudatlanságról tesz tanúbizonyságot a szerző, mert amúgy sok igazság van a bejegyzésben.

bontottcsirke 2015.10.28. 10:18:15

@bértrollbosszantó_kovi1970: Értem. Kész csoda, hogy a gyerekek jelentős része született zseni csak a hülye tanárok, meg a szar tananyag miatt buták maradnak. A nyelvoktatás részéről tudok nyilatkozni; nyugaton használt és bevett tankönyvek és módszertan áll rendelkezésre. Lehet tanulni emelt óraszámban is.

Én nem azt mondom, hogy nincs hülye a tanári pályán, meg a tananyag nem a legkorszerűbb, de hogy az alapanyaggal és a szülővel is gondok vannak az hótziher.

pamut 2015.10.28. 10:21:07

@bértrollbosszantó_kovi1970:
Az semmi, a látható luxus életvitelük, a látható több százmillió ingatlanvagyonuk csak a kisebb részét teszi a fideszmaffiózók vagyonának :)

Az igazi nagy pénzeik jó kis offshore bankszámlákon vannak elrejtve, azokról soha senki nem fog tudomást szerezni, a mai világban nem nehéz eltüntetni vagyonokat :)

Magyarország leggazdagabb embere Orbán. Dollármilliárdos. Egyszerűen teljesen elképzelhetetlen hogy a fieszes oligarchákat csak a két szép szemükért adta oda az elmúlt 5 évben az összesen több ezer milliárdos állami megbízásokat. Szépen leszedte minden pénzből a maga részét, ő az első ma is aki kiveszi a részét minden zsákmányból, a többiek csak utána jöhetnek... de hát ez így van minden maffiában, a főnök az első.
A MET-es biznisz pl. egészében az övé (ahogy a Mészáros-féle bizniszek is, A Lőrincke csak egy stróman), csak abból több tízmilliárd ft-os profitja van...

Pipas 2015.10.28. 10:33:28

@ggaborx: "A magyar oktatással pedig alapvetően pont ez a baj. Elhiteti, hogy ha bemagoltál százezer lexikont, akkor okos vagy. "

Ez egy nagyon régi és nagyon téves közhely. Semmi sem igaz belőle.

A magyar oktatásban már legalább 15 éve senki sem magol, főleg azért, mert gyakorlatilag senki sem tanul igazán és a magolás a legnehezebb tanulási mód.

Ráadásul azok az országok, ahol még van "magolás" sokkal felkészültebb szakembereket adnak, mert még van követelmény meg szigor.

Ráadásul a "nem kell megtanulni, megérteni kell" teljesen nonszensz, hiszen hogyan tudná "megérteni" a tananyagot valaki, aki nem tanulta meg?

Jól hangzik ez az egész "értse" ne "tudja", de egyszerűen nem igaz. Érted a levezetést, érted a tervezési módszert, érted mi miért történt a történelemben? Mi van a levezetésben, hogyan kell tervezni, mi történt? Nem tudod? Akkor nem értheted!

midnight coder 2015.10.28. 10:51:39

Ez a legnagyobb baj a magyar oktatásban:

www.e-forwards.com/wp-content/uploads/2011/03/who-wants-to-be-a-teacher-funny-sad.jpg

Ez pedig az elmúlt pár évtized liberalizációjának az "eredménye".

midnight coder 2015.10.28. 10:53:24

@Pipas: Arról nem beszélve, hogy magolás nélkül nincs sem rövid sem hosszú távú memória, memória nélkül pedig nem lehet semmit megérteni, mert ahhoz először át kell látni azt amit meg kell értened.

csak egy néző 2015.10.28. 10:54:29

@Primátor:
Anyáddal és a nagyanyáddal már beszélgettél?
Nehogy szopóágra kerülj, mint Csanád haverod.

Le Orme 2 2015.10.28. 11:01:48

@vilagpolgar: "a PISA felmérés minden határon túl való fetisizálásával nem. Néhány éve vettem részt rajta, még középiskolás koromban. Nálunk 5 embert választottak a 35 fős osztályból, véletlenszerűen, elment vele egy nap és semmilyen honorációt nem kaptunk. Ergo az 5 emberből 3 gyakorlatilag nem csinált semmit, csak bele-beleolvasgattak a feladatokba, néhányat megcsináltak, de a valós tudás közelében nem volt a végeredmény nyilván.
Nem tudom más országokban/más iskolákban hogy van ez, de ha motiválttá teszed a diákokat a kitöltésben, akkor sokat javulna az eredmény."

A PISA teszt nemcsak ezért nem hiteles. Az ázsiai országokban elitiskolákban töltik ki (és nem akármilyen vidéki iskolákban), külön rákészítik a diákokat, mert ott a nemzeti presztízskérdést csinálnak, hogy hamisítva is, de a legjobbak között legyenek.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.28. 11:02:17

Azokra a gyerekekre gondolsz, akik az MSZP-SZDSZ-es Magyar Bálint féle oktatás rombolás következtében 2003-2004-ben kezdték az iskolát, és akiket a 2012-es PISA-teszt mérésben lelombozó eredményekkel mértek meg ?

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.28. 11:07:55

"az OECD által szervezett PISA-vizsgálatokban évről-évre rosszabbul teljesítenek a magyar gyerekek"

Konkrétan 3 évente van mérés. 2000, 2003, 2006, 2009, és az utolsó 2012.

A 2012-es mérésben azokat a diákokat mérték, akiknél az MSZP-SZDSZ-es Magyar Bálinték eltörölték a buktatást, az osztályzást alsóban, elvették a tanárok jogait, lehetővé tették a napi tanár rugdosást órák elején, szétzilálták a középiskolai képzést (4-6-8-12 osztályos katyvasz), eltörölték a nemzeti alaptantervet, lebutították azt, ...

Szóval ezeket a diákokat mérték 2012-ben, akik az első 5-6 évet az iskolában ebben a módosított liberális közegben élték le.

Meg is lett az eredménye. Azaz eredménytelensége.

csak egy néző 2015.10.28. 11:11:06

Dr. Orosz Mihály Zoltán (jelmezes idióta) érpataki polgármester.

A saját maga létrehozott akadémiáján ad magának doktori címet.
Beszarás

i.ytimg.com/vi/8hwJ4Wx_XYo/hqdefault.jpg

ceginformacio.creditreform.hu/cr9310194130
hvg.hu/itthon/20151027_Erpataki_doktori_cimet_kamuzhatott_az_erp

Kicsilulu 2015.10.28. 11:54:19

@...elmúlik...: VALÓBAN KIDERÜLT, hogy Nógrádi "hazudott"?
Mert én egyelőre semmi, de semmi bizonyítékot nem látok erre, kivéve néhány komcsiliberális "tényfeltáró újságíró" mocskolódó írásit, amikben ők ezt ÁLLÍTJÁK Nógrádiról!

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.28. 12:31:43

@Kicsilulu:
Nógrádira megadták a ballibek a kilövési engedélyt.
Ennyi.
Évtizedek óta elismert szaktekintély, csak a szakmai önéletrajzába beleírt a 8-10 valóban tiszteletet érdemlő teljesítménye mellé, 2-3 valóban irdatlan nagy baromságot.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.10.28. 12:46:41

mostanában derült ki, hogy a kép nagyon találó...
szakértő úr.

Proud Mary 2015.10.28. 13:00:43

lesz poszt a nemnáci osztrák kerítésről?

Bambano 2015.10.28. 13:04:07

"A cégek szerint a végzett mérnökök szaktudása elégtelen": ennek az a valódi oka, hogy a cégek elvárásai elvileg sem teljesíthetők. és ezt hiába mondja az egyetem a cégeknek, tesznek rá.

csak egy néző 2015.10.28. 13:06:57

@Proud Mary:
Vázold már az új kerülőutat.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2015.10.28. 13:33:07

@Ballib Cenzúra: ja, az is csak a ballibek hibája, hogy Nógrádi HAARP összeesküvés hívő vadbarom :D

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2015.10.28. 13:34:08

@Ballib Cenzúra: remélem már megvan írva a libsizős szöveg az idei szar eredményekre is.

Szalay Miklós 2015.10.28. 13:36:14

Egy könyv, amitől tényleg okosabb lehet az ember:

egyvilag.hu

high up! 2015.10.28. 13:40:18

@Ballib Cenzúra: "A 2012-es mérésben azokat a diákokat mérték, akiknél az MSZP-SZDSZ-es Magyar Bálinték eltörölték a buktatást, az osztályzást alsóban,"

Az ám te féleszű hülyegyerek, tuti hogy attól lesz valaki 15 évesen síkhülye PISA roncs, mert 9 évesen nem buktatták meg - akár meseolvasásból. Igaz 10 évesen már megbuktathatták volna - szóval mi is erre egy fidióta udvari bolondnak a központi válasza?

Meg arra sincs a fideszhülyének válasza, hogy a ballibsik alatt 2009-ig még emelkdett is a PISA eredmény. Hacsak azt nem mondja a féleszű fajtád, hogy úgy programozták be a 12 év alatti korosztályt, hogy majd a fidesz kormány alatt mondjon csődöt.

Pedig ez a panelproliknak való fidesz horda mit meg nem tett a gyerekek okosodásáért 2010 óta: kirúgott minden hozzáertő iskolaigazgatót oszt leosztotta a poiciókat a segghülye pártnaloncainak, megcsinálta a Nömzöti Szartervet amely kimndja, hogy a fidesz kormány küldetésébe vetett hitt meg a hazaszeretet az összes tananyag, hetente 5-ször herpeszállásozik a magyar NER utánpótlás - oszt ekkora ellen-libsi lépések se vóttak ám elgendőek, hogy a 2009-es libsi PISA csúcs után ne roggyon ösze a NER tanuló.
Azt meg már több mint sejteni lehet, hogy a 2015-ös PISA teszt nagyobb bukás lesz Waterloo-nál is.

FOLYTASSUK!

midnight coder 2015.10.28. 13:42:03

@Zka: A mostani változásoknak majd úgy 10 év múlva lesz mérhető hatása. Már persze, ha addig még lesz PISA.

midnight coder 2015.10.28. 13:44:49

@high up!: Azért ha valaki 9 évesen nem tud magabiztosan írni és olvasni - márpedig ha nincs egyértelmű visszajelzés hogy nem, akkor a szülő sem fog lépni hogy márpedig a gyerek olvasási készségét kell javítani karateedzés helyett - akkor az a további képzés lehetőségét is erősen lecsökkenti. Jó esetben nekilát és pótolja a pótolandókat, de rosszabb esetben simán tovább bukdácsol.

high up! 2015.10.28. 13:45:51

@Bambano: "a cégek elvárásai elvileg sem teljesíthetők. és ezt hiába mondja az egyetem a cégeknek, tesznek rá."

Hogy rohadjanakj meg azok a cégek, akik verenyképes tudást várnak el a diáktól, ahelyett hogy örömüket lelnék a heti 5-ször herpeszállásos, meg a 240 ponttal egyetemre jutott, meg napi 100-szor libsizni tudó Átlaghülyemagyr utánpótlásban.

FOLYTASSUK!

Le Orme 2 2015.10.28. 13:47:25

@Proud Mary:
"lesz poszt a nemnáci osztrák kerítésről?"

Lesz poszt a brutális horvát rendőrökről?
Lesz poszt a buta amerikai, dán, spanyol, albán, izraeli, burundi, japán fiatalokról?
Lesz poszt az összeomlott angol egészségügyi rendszerről?
Lesz poszt a német, francia, lengyel, török korrupcióról?

high up! 2015.10.28. 13:49:06

@midnight coder:

Jól megmgyaráztad, hogy miért nem lehet akkor valakit 10 évesen megbuktatni.

Na pont erről van szó, hogy a magyar még a kérdést se érti. Aztán bámul ki a fejéből, hogy Há a világ miért nem ad pontot a válaszomra?, meg hogy Kínában lezsírozzák a logikai képességeket, azért vagyunk mi a béka segge alatt!

FOLYTASSUK!

Le Orme 2 2015.10.28. 13:51:58

@Bambano: "a cégek elvárásai elvileg sem teljesíthetők. és ezt hiába mondja az egyetem a cégeknek, tesznek rá"

Abszolút igazad van. A cégek olyan gyakorlati "kompetenciákat" várnak el a pályakezdőktől, amit elvileg kizárt, hogy oktatás keretében adjanak át. Lehet bohóckodni, papolni a készségfejlesztésről, de az oktatási környezet soha nem lesz közel ahhoz a helyzethez, mint amikor valaki élesben egy cégnél dolgozik. Gyakorlatban megszerezhető készségekről van szó, menet közben mindenki elsajátítja már. A cégvezetők többsége valóban rendkívül korlátolt ebből a szempontból, irreális elvárásaik vannak.

Bambano 2015.10.28. 13:54:10

@high up!: figyi, én voltam egy konferencián, ahol ez volt a téma. a cégek arról beszéltek, hogy nekik olyan ember kell, akit rögtön be lehet dobni a mélyvízbe. Ezzel az a probléma, hogy a cégek igényei nem egyformák, nem standardizálhatók, tehát elvileg is lehetetlen olyan képzést csinálni, hogy az onnan kikerülő diákok minden cégnek megfeleljenek. következésképp az egyetemeknek úgy kell képeznie a diákokat, hogy erős alapokat kapjanak ahhoz, hogy a cégekhez kikerülve relatíve könnyen és gyorsan alkalmazkodni tudjanak a céghez és megtanulják azt, ami oda specifikusan kell.

ráadásul a mai világban már nincs olyan, hogy 23 évesen belépsz a céghez és onnan mész 42 év múlva nyugdíjba, tehát váltani fogsz és a váltás képességét is meg kell tanítani, ami a cégeknek nem érdeke.

így tehát az egyetemek olyan munkaerőt képeznek, amiket objektíven képezni kell, a cégek meg olyat várnak, amilyet szubjektíve szeretnének, a kettő soha sem fog egyezni.

te is jártál ilyen konferencián? ott mit mondtak?

Eszter8826 2015.10.28. 13:59:33

Ez a cégek hülyesége csak, hogy sokszor kötelező x poziba y végzettségű, DIPLOMÁS embert felvenni.
- Nekem egy éve lett meg a dipim, de totál felesleges, semmire sem jó. Semmit nem használtam abból amit a főiskolán tanultam. (Humán erőforrás és m.) és láss csodát, HR területen is dolgozom. és a diploma megszerzése előtt is is HR területen dolgoztam...
SEMMIT, de szó szerint SEMMIT nem hasznosítottam abból amit főiskolán tanultam...

Bambano 2015.10.28. 14:00:44

@Eszter8826: ha semmit nem használsz abból, amit hr-ből tanultál, akkor rosszul csinálod.

bearman 2015.10.28. 14:05:25

Na most minek is az a sok okoskodó? Jól láthatóan a 30-as évek Magyarországa épül-szépül, lásd a Kossuth-tér háború előtti állapotának szimbólumértékű restaurációja.

Lesz pár nagyságos úr, tekinetets úr, nekik nem kell az egyetem, mert ez úgyis öröklődik. Lesz aztán persze sok szolgáló, zsellér, újmagyarul közmunkás, nekik meg aztán végképp nem kell diploma. Diploma nélkül is kiválóan el lehet kapálgatni Mészáros tekintetes úr földjein, ha túl drága lesz a gázolaj...

Emzé Periksz 2015.10.28. 14:48:28

Nógrádi György lebukott,

TEHÁT

egyre butábbak a magyarok.

Rohadt geci magyargyalázó, magyargyűlőlő kurva anyját a posztírónak.

Emzé Periksz 2015.10.28. 14:50:17

@high up!: "a magyar még a kérdést se érti"

Te pedig rohadj meg egy lepratelepen, te ocsmány gyúlőlkődő féreg.

Emzé Periksz 2015.10.28. 14:53:22

@pamut: "Kifejezett kormányzati cél a magyarok butítása"

Aki ilyet ír, azt már nem lehet tovább butítani.

aleb19 2015.10.28. 14:56:43

ja a jo kis pizzzateszt hallottam hogy a kovetkezon a feladatokat nagyreszet csak iphonnal lehet majd megoldani ergo az ertelmesebb orszagokban ahol az ar/ertek arany szamit ez ismet gondot fog okozni/ lasd legytobbi internetes feladatok/

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.28. 15:08:57

@high up!:

Szerencsétlen MSZP csicska..

A 2012-ben PISA tesztet írt diákok, tanulmányaik első 7 évében a MSZP-SZDSZ szétkúrt oktatási rendszerében sajátították el a libárilis módszerek által az ismereteket.

Látható, mérhető ezen elkúrás eredménytelensége.

Minek véded ezt a szart amit a ballib tetvek főztek, mint oktatáspolitika ?

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.28. 15:10:50

@high up!:

A 2012-es PISA tesztben 7 év MSZP-SZDSZ és 2 év FIdesz korámy van.
A 2015-ösben 4 év MSZP-SZDSZ és 5 év Fidesz alatti oktatási rendszer lesz.

A 2018-as lesz az első amiben csak 1 év MSZP van benne.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.28. 15:14:02

@high up!:

Éppen a 2012-es PISA teszt mérte meg, és bizonyította a liberális oktatáspolitika csődjét.

Az első diákok, akik a liberális elkúrás áldozatai, 2003-2004-ben kezdték a tanulmányaikat.
Őket mérték meg 2012-ben.

A liberális oktatási rendszert sürgősen ki kell dobni, és használható okattáspolitkának kell az alapjait letenni.

Ez a folymaat kezdődött hála az égnek el.

A tanárok kérésére, lett pedagógiai életpálya modell, és haladunk újra az egységes tanterv fele.
Az összesvisszaságnak, liberális káosznak, hála az égnek befellegzett.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.28. 15:17:10

@bearman:

Hihetetlen..

A ballibek agyatlanságának ékes szimbóluma vagy.

Rendbe tettéka Kossuth teret, a Várbazárt, a Móricz Zsigmond teret, épül a Moszkva Tér, a Városliget, és a többi...

Végre szépül a város, hasznos, és szép beruházások tucatjai zajlanak Budapest szerte.
Az MSZP-SZDSZ által 20 év alatt Budapest eladósítása, és lerohasztása véget ért.

Erre a ballib gyökér itt sír, mert szebb lesz a város ahol él.
Agyrém.

csak egy néző 2015.10.28. 15:30:35

@Emzé Periksz:
"Rohadt geci magyargyalázó, magyargyűlőlő kurva anyját a posztírónak."
"Te pedig rohadj meg egy lepratelepen, te ocsmány gyúlőlkődő féreg."

Kiskancsó, úgy tűnik, hogy ezzel a gyűlölködő dumáddal előadtad magad.DDD

i.giphy.com/BbA2xn4phKE9O.gif

Proud Mary 2015.10.28. 15:40:06

@bearman: te csicska leszel, ez a kiosztott szereped

Emzé Periksz 2015.10.28. 15:46:33

@csak egy néző: Két konkrét emberről (a poszt szerzője és high up) írtam indokolt és igaz jellemzéseket, akik a magyarokat en bloc gyalázták.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.10.28. 15:47:21

Nekem is néha az a véleményem,hogy 30 évvel ezelőtt talán műveltebbek és okosabbak voltunk.

high up! 2015.10.28. 16:00:07

@Ballib Cenzúra: "Éppen a 2012-es PISA teszt mérte meg, és bizonyította a liberális oktatáspolitika csődjét."

Oszt miért te féleszü fideszhülye? Mert te aszondod a Nyócc osztály hiányoddal? Mert a ballibsik bár 2002 óta kormányoztak, a hülye agyad szerint nem a 2006-os meg a 2009-es PISA teszten kell őket lemérni, hanem a 2012-esen? Amikor már 3 éve ott se vóttak? Mert úgy programozták be a kölyköket, hogy majd a fidesz kormány alatt zuhanjon össze az agyi képességük? Három évnyi fidesz után?

A 2012-es PISA (=NER) bukásra már a fideszkomcsi bagázsod sorvasztotta magyar gyerekek agyát a komcsi Hoffmann Rózsáddal meg Balog esztergályosoddal, akik mindenkit szakmunkássá akartak nevelni. Meg a tudományok tanulása helyett heti 5-szöri herpeszállásosokra vezénylik a generációkat. A hazaszeretet túlnyálazása a büdös fideszkomcsiknál meg már lassan érettségi tétel lett a matematikai helyett.

Oszt csodálkzik az Átlaghülyemagyar agyad, hogy ezek után a világ lemossa a térképről a NER-kompatibilis Átlaghülyemagyrrá nevelt gyerekeket? Oszt ezekből is pont olyan ostoba betanított birkamenetelők lesznek mint te?
Ez neked valójában jó hír, nemde?

FOLYTASSUK1

Bambano 2015.10.28. 16:05:41

@Ballib Cenzúra: jaja, a várbazárt tényleg rendbetették. ha elfogadjuk a tényt, hogy átadni kész cuccot lehet, akkor legalább 3-4x rendbetették :P
mint egyszeri világkiállításmanager a kiállítási pavilon bontási területét :P

Bambano 2015.10.28. 16:08:00

a fő probléma, amit az itt (szokásosan) kialakuló népnemzeti egymásra acsarkodásból látok, hogy attól, hogy az egyik oldal ostoba volt, mint a faék, a másik oldal még lehet ugyanez.

attól, hogy az oktatási rendszer sírját magyar bálint kezdte megásni, a diákokat még rózsika lökte bele és ő hányta rá a földhalmot is. hogy azután valami olyan főhajakend ugráljon rajta tömörítés végett, hogy a nevét se bírjam megjegyezni hónapok alatt, annyira jelentéktelen...

high up! 2015.10.28. 16:16:58

@Ballib Cenzúra: "A 2015-ösben 4 év MSZP-SZDSZ és 5 év Fidesz alatti oktatási rendszer lesz.
A 2018-as lesz az első amiben csak 1 év MSZP van benne."

Látom te fideszkomcsi, egyre jobban fosol. Eddig rendre azt harsogtad, hogy majd a 2015-ös PISA-n lehet majd lemérni a Nömzöti Fideszkomcsi kurzus eredményét, mert a NAT majd akkor hat.

Most meg már tele a gatyád, oszt tolod ki a határidőt 2018-ra. Lesz az még 2028 is, te betanított fidesz majom.

De csak hogy tudjad te szerencsétlen Nyócc osztály hiányos hülye,: a PISA-n mért képességek és szakmai ismeretek nem a 7 meg 8 éves korban alakulnak ki és maradnak fixen amíg csak élsz, hanem folyamatosan fejleszthetők. Különösen lényeges a 10 éves kor utáni oktatatás színvonala, amikor is elkezdik a gyerekek a tudományokat tanulni - és megérteni. Pontosan ez a 10 éves kortól kezdődő életkor az, amit lemérnek, hogy a kifestők világából (alsó tagozat) eljutottál-e racionális világba.

Az emberi értelem pont a 10-20 éves korban érik meg leginkább a világ felismerésére és megértésére, ekkor lehet nagyon rövid időn belül vagy birkává rohasztani valakit, vagy versenyképes tudásúvá fejleszteni.

Azt persze látom, hogy nálatok fideszbirkáknál tényleg az van, hogy az agyatok színvonala nem fejlődött tovább a 7 éves korotok színvonalánál. De a világ nem csak fidesz barmokból áll, vannak akik elvégezték a Nyócc osztályt.

FOLYTASSUK!

Proud Mary 2015.10.28. 16:17:17

@high up!: 2015.10.28. 16:00:07

juuuuuj te ostoba. hát hol szerezték meg az alapokat?

high up! 2015.10.28. 16:27:51

@Proud Mary: " hát hol szerezték meg az alapokat?"

A TV-ből te szerencsétlen, ahol a tanulás helyett már 70 éve tátott szájjal bámuljátok generációról generációra az élő birkamenet közvetítésket meg a vezérsegg nyalásokat, meg a népagymosó dumákat, miszerint Az imprilizmus hanyatlik, de te a legfaszább eszü proletár vagy a világon.

Oszt amikor seggreülsz a törenelemben, akkor meg rohangálsz hogy megmagyarázd, hogy minderől más tehet, itt nemzetközi bolsi-nagytőkés-kozmopolita-magyarellenes fasiszta világösszeesküvés folyik.

FOLYTASSUK!

Tudományos libsizmus 2015.10.28. 16:44:43

Most érik be 20 esztendő liberális rombolása.

aleb19 2015.10.28. 16:51:31

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

most egy korosztaly kb 40%-a jar egyetemre vagy foiskolara anno pedig egy valogatott 10%-a es ez odavezetett, hogy neha tanult hulyek is pozicioba kerulnek

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.28. 16:52:53

@high up!:

Szerencsétlen barom..

A PISA teszt a 15 éveseket méri.
Szövegértés, és alap logiaki feladatokat mérnek.
Azaz csupa olyan dolgot, aminek az alapjait a diák alsó tagozatban sajátítja el.
Azaz a 2012-es mérés azokat a 9 éve tanuló diákokat mérte, akik esetén a tanulmányaik első 7 évében az MSZP-SZDSZ libsi oktatáspolitikája teljesen elkúrt.

Ez volt az első korosztály, amely a teljes asló tagozatot a Magyar Bálint féle oktatás züllesztés keretein belül teljes egészében magáénak mondhatja.

A 2009-ben mért diákok mérése ugyanis a 4 év Fidesz és utána 5 év MSZP kormány oktatáspolitikáját mérte.

A 2012-es eredmény az, ahol a diákok az első 7 évet teljes egészében az elkúrók időszakában töltötte.
Ahol az alsósoknál eltörölték az osztályzást, a buktatást, és elvették a tanárok jogait, elkezdődtek óra alatt a tanárverések, és mindenki azt tanított amit akart, az egységes keretttanterv eltörlése okán.

Ennek az eredményét prezentálja a 2012-es mérés.

Ez nem fosás kérdése, hanem egyszerű számolásé.
A 2012-es mérés 7 év MSZP-s oltatást és 2 év Fideszest mér.
A 2015-ös, az 4 év MSZP-s oktatást, és 5 év Fideszest.

Tekintve, hogy a PISA tesztben az alapkészségekre alapozott feladatokat mérnek, így az alsó tagozatban elsajátított tudás meghatározó.
Mind szövegértés, mind alap logikai készségek terén.
Nézz utána ha nem hiszed.

Az első mérés 2018-ban lehet, a PISA tesztet illetően, amire kihatása van a Fidesznek.

Ez van. Matek kérdése az egész.
Tudom neked bonyolult.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.28. 16:58:45

@high up!:

hu.wikipedia.org/wiki/PISA-m%C3%A9r%C3%A9s
A mérés az iskolai tanulás során elsajátított ismeretekből és készségekből felépülő, az adott tudományterületen érvényes tudásra összpontosít. Azt méri, hogy a tanulók milyen mértékben alkalmazzák szövegértési képességüket a hétköznapi helyzetekben megjelenő szövegek megértésekor és értelmezésekor; vagy mennyire képesek felismerni, megérteni, értelmezni és megoldani egy matematikai vagy természettudományi jellegű problémát, ha ilyennel találkoznak.
..

Nem titok hogy ezen készségek alapjait alsó tagozatban sajátítják el a diákok.

aleb19 2015.10.28. 17:26:41

@Ballib Cenzúra: a 2012-es pizzzateszten a magyar diakok az internetes /website-os/ feledaton vereztek el nagyon...valjuk be ,hogy erosen lejtett a palya a gazdagabb orszagok fele az ilyen turpissagok beiktatasaval

_Epikurosz_ 2015.10.28. 17:55:44

Ha többet engednek be az egyetemre, a hülyébbje is bekerül.

A Wheatstone-hidat meg nem úgy tanítjuk, hogy itt van, magold be, mert akkor garantáltan elfelejti ötödév végére. Nem: Egyszerűen csak lerajzoljuk, és megkérdezzük kedvesen, a Wheatstone nevet nem említve, hogy vajon mi a fityfenét csinál ez az elrendezés. Egy életre megjegyzi, ha neki kellett kitalálnia.

Le Orme 2 2015.10.28. 18:12:36

@aleb19: A számítógépes módszer a PISA felmérésnél egy plusz hiteltelenítő tényezőt iktatott be (számítógépek lefagyása, újraindítása; nem rossz válaszok, hanem valamilyen okból teljesen inaktív hallgatók nagy aránya) az amúgy is hiteltelen és csak a nemzetközi bürokrata szervezet reklámozására szolgáló felmérésnél.
Én a PISA tesztet arra tartom csak jónak, hogy lássam, ki hogyan hivatkozik rá. Aki komolyan veszi, az szakmai alkalmatlanságát bebizonyította.

Le Orme 2 2015.10.28. 18:24:27

@Ballib Cenzúra: A Wikipedia nem túl jó hivatkozási alap, mert sokszor egyoldalú. Pl. ennél a hivatkozott PISA szócikknél elvárnék egy bekezdést a kritikákról, amik nagyon változatosak, akadémiai, kutatói körökből.
Nem a magyar eredmények miatt. hanem módszertani okokból. Ez nem politikai kérdés, szakmai tisztesség kérdése. Egy hosszabb bíráló, a PISA teszt káros voltát részletező OECD-nek írt nyílt levelet a következő kutatók írták alá (csak a névsor eleje, mert nem fér ki 5000 karakterben):

Andrews, Paul Professor of Mathematics Education, Stockholm University

Atkinson, Lori New York State Allies for Public Education

Ball, Stephen J Karl Mannheim Professor of Sociology of Education, Institute of Education, University of London

Barber, Melissa Parents Against High Stakes Testing

Beckett, Lori Winifred Mercier Professor of Teacher Education, Leeds Metropolitan University

Berardi, Jillaine Linden Avenue Middle School, Assistant Principal

Berliner, David Regents Professor of Education at Arizona State University

Bloom, Elizabeth EdD Associate Professor of Education, Hartwick College

Boudet, Danielle Oneonta Area for Public Education

Boland, Neil Senior lecturer, AUT University, Auckland, New Zealand

Burris, Carol Principal and former Teacher of the Year

Cauthen, Nancy PhD Change the Stakes, NYS Allies for Public Education

Cerrone, Chris Testing Hurts Kids; NYS Allies for Public Education

Ciaran, Sugrue Professor, Head of School, School of Education, University College Dublin

Deutermann, Jeanette Founder Long Island Opt Out, Co-founder NYS Allies for Public Education

Devine, Nesta Associate Professor, Auckland University of Technology, New Zealand

Dodge, Arnie Chair, Department of Educational Leadership, Long Island University

Dodge, Judith Author, Educational Consultant

Farley, Tim Principal, Ichabod Crane School; New York State Allies for Public Education

Fellicello, Stacia Principal, Chambers Elementary School

Fleming, Mary Lecturer, School of Education, National University of Ireland, Galway

Fransson, Göran Associate Professor of Education, University of Gävle, Sweden

Giroux, Henry Professor of English and Cultural Studies, McMaster University

Glass, Gene Senior Researcher, National Education Policy Center, Santa Fe, New Mexico

Glynn, Kevin Educator, co-founder of Lace to the Top

Goldstein, Harvey Professor of Social Statistics, University of Bristol

Gorlewski, David Director, Educational Leadership Doctoral Program, D'Youville College

Gorlewski, Julie PhD, Assistant Professor, State University of New York at New Paltz

Gowie, Cheryl Professor of Education, Siena College
Advertisement

Greene, Kiersten Assistant Professor of Literacy, State University of New York at New Paltz

Haimson, Leonie Parent Advocate and Director of "Class Size Matters"

Heinz, Manuela Director of Teaching Practice, School of Education, National University of Ireland Galway

Hughes, Michelle Principal, High Meadows Independent School

Jury, Mark Chair, Education Department, Siena College

Kahn, Hudson Valley Against Common Core

Kayden, Michelle Linden Avenue Middle School Red Hook, New York

Kempf, Arlo Program Coordinator of School and Society, OISE, University of Toronto

Kilfoyle, Marla NBCT, General Manager of BATs

Labaree, David Professor of Education, Stanford University

Leonardatos, Harry Principal, high school, Clarkstown, New York

MacBeath, John Professor Emeritus, Director of Leadership for Learning, University of Cambridge

McLaren, Peter Distinguished Professor, Chapman University

McNair, Jessica Co-founder Opt-Out CNY, parent member NYS Allies for Public Education

Meyer, Heinz-Dieter Associate Professor, Education Governance & Policy, State University of New York (Albany)

Meyer, Tom Associate Professor of Secondary Education, State University of New York at New Paltz

Millham, Rosemary PhD Science Coordinator, Master Teacher Campus Director, SUNY New Paltz

Millham, Rosemary Science Coordinator/Assistant Professor, Master Teacher Campus Director, State University of New York, New Paltz

Oliveira Andreotti Vanessa Canada Research Chair in Race, Inequality, and Global Change, University of British Columbia

Sperry, Carol Emerita, Millersville University, Pennsylvania

Mitchell, Ken Lower Hudson Valley Superintendents Council

Mucher, Stephen Director, Bard Master of Arts in Teaching Program, Los Angeles

Tuck, Eve Assistant Professor, Coordinator of Native American Studies, State University of New York at New Paltz

Naison, Mark Professor of African American Studies and History, Fordham University; Co-Founder, Badass Teachers Association

Nielsen, Kris Author, Children of the Core

Noddings, Nel Professor (emerita) Philosophy of Education, Stanford University

Noguera, Pedro Peter L. Agnew Professor of Education, New York University

Nunez, Isabel Associate Professor, Concordia University, Chicago

Pallas, Aaron Arthur I Gates Professor of Sociology and Education, Columbia University

Le Orme 2 2015.10.28. 21:12:28

Összefoglalva a cikket, a magyarok egyre butábbak, mert:
1. A PISA tesztek eredményei.
2. Nógrádi György tudományos tevékenysége.
3. Plagizált PhD-k (többes számot használ a szerző, egyről tudok, Sós Tamás heves megyei MSZP elnökről).
4. A magyar egyetemek nemzetközi rangsorokbeli helyezése.
5. A cégek szerint végzett mérnökök szaktudása elégtelen.

Ezek közül csak kettő tényszerű megállapítás van, Nógrádi György és Sós Tamás esete. A többi nem tényszerű, és nincs is kapcsolatban azzal, hogy a magyarok butábbak-e vagy okosabbak-e. A nemzetközi egyetemi rangsor első 200 helyén nagyrészt amerikai egyetemek vannak, az angolok még érzékelhetők, Európát még néhány svájci és német egyetem képviseli. Semmi köze az okossághoz vagy butasághoz, ez a nemzetközi tudomány hierarchiarendszerét, az anyagi lehetőségek eltérését (jó publikációkkal rendelkező kutatók leszerződtetésének lehetőségét) és az angol nyelvi dominanciát tükrözi.

Összefoglalva tehát, a cikkíróban jó adag rosszindulat és kártékony butaság halmozódhatott fel, hogy ilyen „bizonyító” erejű tényezők (különösen Sós Tamás heves megyei MSZP elnök plagizált doktorija) alapján ilyen címet ad: Egyre butábbak a magyarok.

Krisz11 2015.10.28. 21:53:45

@sdani: "Ez egyszerűen butaság. Milyen eredmények alapján állítod ezt?"
Hova nehezebb bekerülni, a Tsinghua Egyetemre, vagy a Harvardra?

sdani 2015.10.28. 22:01:08

@Krisz11: Nem tudom, hogy hova nehezebb bekerülni, de nem is jelent semmit. Vagy te komolyan azt gondolod, hogy igen? Szóval szerinted úgy kellene rangsorolni az egyetemeket, hogy mennyi a felvett halgató/jelentkezett? :D Na ne viccelj.

Krisz11 2015.10.28. 22:02:30

@Lord_Valdez:
"Tehát a szabolcsi cigánygyerekek miatt végzik el villamosmérnökök úgy az egyetemet, hogy még egy Wheatstone hidat sem ismernek fel."
Nem érted, hülye? A cigányos példa a pisa tesztekre vonatkozik,. amiben ők is benne vannak.
Az egyetemisták, ha "butábbak" lettek, csak annak köszönhető, hogy a ratkó korszakban még évente 200.000 gyerek született 90%-ban Magyar, most meg 80.000 születik, 50%-ban magyar. 180.000 magyarból sokkal könnyebb okos egyetemistáknak kinevelődni, mint 40.000-ből a fix számú egyetemi férőhelyre tekintettel..

Krisz11 2015.10.28. 22:05:31

@sdani:
Az is van olyan korrekt mérőszám, mint hogy kit mennyit idéznek melyik egyetemen.
Belinkelek egy cikket, ha véletlenül értenél angolul:
thediplomat.com/2015/10/how-good-are-the-best-chinese-universities/

Bambano 2015.10.28. 22:06:44

@Le Orme 2: "Plagizált PhD-k (többes számot használ a szerző, egyről tudok": ha megmondom, hogy hogyan nevezik ezt mostanában, talán beugrik neked is még egy: smittelésnek hívják.

Le Orme 2 2015.10.28. 22:12:30

@Bambano: Schmitt Pál nem plagizált PhD-t. Kisdoktoriját 1992-ben plagizálta. Merész következtetés, hogy egy 1992-es plagizált kisdoktori miatt butábbak lettek a magyarok 2015-ben.
Tehát, Sós Tamás heves megyei MSZP elnök plagizált doktoriján kívül milyen további plagizált PhD értekezésre gondolhatott a szerző?

Le Orme 2 2015.10.28. 22:15:17

@Krisz11:
A rangsor inkorrektségéről ez az gy mondat is sokat árulkodik: “When more Chinese journals are indexed by Thomson Reuters and when four million Chinese researchers start to cite one another, then we can expect Chinese universities to rapidly improve their position on various rankings.”
A Harvardon vagy a MIT-en belül nincs talán belső, lekötelezett hivatkozás? De, a fordítottja a ritka, Ezek elitista, maffiaszerűen működő klubok, nincs közük a tudományos kiválósághoz.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.10.28. 22:56:25

Szerintem a kommentek jól alátámasztják ezt. Egészen elképesztő ez a sötétség.
Az itt megszólalóknak nem tűnt fel, hogy ez a folyamat nem a közelmúltban kezdődött, hanem valamikor a 80-as évek elején? De az is lehet, hogy csak akkortól látható. Persze, nyilván a csúnya gonosz MSZP-SZDSZ volt. Annyira ártalmasak voltak, hogy visszamenőleg is ártottak, ugye?
Hogy már a 2000-es felmérés is siralmas volt?
hvg.hu/itthon/20080908_funkcionalis_analfabetizmus_steklacs_iras
És az, hogy már a tanári szakma egy maradék szakma már évtizedek óta? Hogy csak az megy és marad tanárnak, aki másra nem alkalmas? Emlékszem, hogy a 90-es években minden valamire való szakra 100 pont felett kellett a 120-ból, kivéve a tanári, mert oda már 80-85 is elég volt.
Senkinek nem tűnt fel, hogy a tanárok hány százaléka hagyja el a pályáját? Hogy mikor voltak utoljára továbbképzésen?
Senki? Szomorú.

@Krisz11:
1. Egy fogyatékos engem ne hülyézzen.
2. Teljesen mindegy, hogy hány gyerek született a Ratkó-korszakban. Lehet, hogy 200 ezer született, de nézd már meg azt, hogy közülük hánynak volt egyáltalán érettségije.
Az egyetemet elvégezettek minősége nem attól függ, hogy hány gyerek születik és milyen színűek, hanem hogy mit követel meg az egyetem. Ha silány a bemenet az csak annyit befolyásol, hogy mekkora a lemorzsolódás, nem azt, hogy a kimenet milyen minőségű.

@Le Orme 2:
Nem attól butábbak. Schmitt és Nógrádi inkább csak tünetek. Vagy, ha úgy tetszik annak a korszaknak a szimbólumai, amiben a probléma gyökere van. A Féltudású Elit korszakának szimbóluma.
index.hu/velemeny/jegyzet/feltud070321/
index.hu/velemeny/jegyzet/feltud2/

sdani 2015.10.29. 00:24:37

@Krisz11: Na, csaknem Dingding Chen megmondja a tutit... de figyu, téged ebben az írásban melyik konkrétum győzőtt meg, hogy ez a kínai egyetem a világ legszínvonalasabb egyeteme?

"Already, 3,000 of the best and brightest from around the world have applied for the program and only about 100 would be selected, thus making the program one of the most competitive of its kind in the world."
Nevetséges. A top amerikai egyetemek phd képzésére 1% körül, vagy az alatt van a felvettek aránya a jelentkezéshez képest. (persze nem ettől lesz TOP egyetem). De eleve mi ez a baromság: "3000 of the best and brightest from around the world " brightest? ki szerint? Nem állítva, hogy nem lehetnek jók a kínai egyetemek, ez a cikk egy nagy nulla.

sdani 2015.10.29. 00:27:08

@Le Orme 2: "A Harvardon vagy a MIT-en belül nincs talán belső, lekötelezett hivatkozás? De, a fordítottja a ritka, Ezek elitista, maffiaszerűen működő klubok, nincs közük a tudományos kiválósághoz."
Légyszi mesélj nekünk, hogy hogy mennek a dolgok az MIT-n és a Harvard-on! :D

2015.10.29. 20:12:57

@Kicsilulu:
Bocsáss meg, hogy eddig nem válaszoltam ,de más teendőim ezt megakadályozták.

Szóval arról, hogy valóban kiderült-e? Az Index a magyar internetes újságok között (megérdemelten-e avagy sem, ez más lapra tartozik) elég előkelő helyet foglal el, szép mai szóval mondhatom, hogy piacvezetők egyike.
Ami megjelenik az újságban, azért a szerkesztőség felelősséget kell vállaljon, akkor is, amennyiben helyreigazítási, vagy sajtóper fenyegeti. Ha nem igaz az, amit az újságírójuk írt, s elvesztenek bármely pert is (kártérítési, helyreigazítási, stb.), bizony helyt kell álljanak. Szóval, azért mindenki meggondolja a mai világban, hogy mit ír le, különösen, amennyiben ebből él.

A náluk megjelent hírt olvastam. Eddig nem cáfolta senki, az érintett sem. Nem kért helyreigazítást, nem nyilatkozta azt, hogy a portál valótlant állít, nem nyilatkozott a megjelentek valótlanságáról. Ennek megfelelően (tegyem érzelmileg vagy politikailag kategorizálva bárhova is a cikket jegyző újságírót) el kell fogadjam - egyelőre - a cikk igazságát.

Én így látom. Sokszor nem vagyok kibékülve a cikkeikkel, stílusukkal, kattintásra ösztönző kamu főcímeikkel, néha egészen agyamentnek tartom az egész társaságot, de ugyanakkor néha igenis értékeket tudok felfedezni az írásaik között. Arról nem beszélve, hogy alaptalanul még nem nagyon állítottak pellengérre senkit. Nógrádit sem, szerintem.

Egyébként pedig amennyiben Nógrádi úr múltjában elmélyülsz kissé, akkor látni fogod, hogy az általad alkalmazott jelzők egy része rá legalább annyira vonatkozik, mint akikre értetted.
Ezt pedig - koromnál fogva - akár tanúsíthatom is.

pamut 2015.10.30. 01:42:03

@Emzé Periksz:
Kár erőlködnöd fideszes hazugsággép, a gazdád CSÖKKENTI az oktatás költségvetését, évről-évre romlik az oktatás színvonala, romlanak az eredmények a nemzetközi felmérésekben (pl. PISA-teszt), tehát tény, ismétlem: TÉNY hogy butítja a gazdád a magyarokat.

Azt is megmondod miért: mert a buta embereket könnyebb meglopni. Meg manipulálni őket. Ahogy ti azt annyira szeretitek csinálni, rohadék magyarellenesek.

csak egy néző 2015.11.04. 21:50:47

@Primátor:
"Meglepően módosítaná a nemzetbiztonsági törvényt Pintér Sándor belügyminiszter. A miniszter előírná ugyanis, hogy ha a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői úgy döntenek, a tartalomszolgáltatók (tévék, rádiók, híroldalak) kötelesek munkatársnak felvenni a titkosszolgálat embereit."
Te buta fasz le ne késd a jelentkezést a spicli tanfolyamra.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.04. 21:56:49

@pamut: Ha román titkosügynök lennék, akinek a magyarság rombadöntése a célja, ugyanez lenne programom, mint amit Orbán végrehajt. Pénzkivonás az oktatásból, egészségügyből, visszamenőleges, véletlenszerű törvénykezés, adók az egekben, az ország eladósítása, EU pénzek elherdálása, verseny kinyírása, haverok hízlalása...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.04. 21:59:16

@csak egy néző: A telekom szolgáltatók kötelesek saját költségükön interfészt biztosítani a titkosszolgálatoknak, hogy szabadon kémkedhessenek.

pamut 2015.11.05. 01:35:38

@atpijkamo: Tudom. Orbán a magyarok ellensége. Pont.
süti beállítások módosítása