B1 blogcsalád



Már menekítik a gyerekeket a PÖCS-ölés elől

2015. október 10. - Egyenlítő blog

Hétfőn a gyerekek nem mennek iskolába. Fontos értekezlete lesz a tanároknak. Pöcsölni fognak. Egészen pontosan PÖCS-ölni. A PÖCS a Pedagógusi Önértékelő Csoportnak vagy mifenének a rövidítése. A lényeg, hogy a megnyomorított és szétzilált iskolákban robotoló pedagógusokat már nemcsak szak- és tanfelügyelők ellenőrzik, hanem ők is egymást, mert

a legfontosabb az éberség.

Kétségtelen, az egyáltalán nem boldog kádári pangás éveiben nekem rengeteg rossz tanár jutott, nem ártott volna valamiféle minőségbiztosítási rendszer, amely keretében eltanácsolták volna őket jó messzire a gyerekektől. Pedig volt akkor is szak-és tanfelügyelő, óralátogatás, amelyre napokig készültünk, és Tibinek és Zsuzsinak megmondták, hogy jobb lenne ha otthon maradnának a nevezetes napon, ők ugyanis annyira hülyék voltak, hogy még arra sem lehetett betanítani őket, hogy egy unott szakfelügyelőt megtévesszenek.

ko.jpgMindenesetre természetesen lehet értelme a szakmai minőségbiztosításnak.

Kérdem hát, hogy ha lesz az a nagy értekezlet hétfőn – az elmúlt hetekben tucatnyi kisebb volt e tárgyban délutánonként – esetleg szó lesz-e arról, hogy minden nemzetközi felmérés szerint a magyar oktatás botrányosan működik. Szövegértésből vagy éppen az internet, a számítógép felhasználásból általában az utolsó helyeken végzünk a PISA-felméréseken. Ahogy természettudományokból is, hiszen a természettudományos oktatás egy jelentős része szintén megszűnt.

– Haha – jön a szakmailag kiérlelt válasz kedves pedagógusomtól. – Efféle dolgokra nem jut már idő. Merthogy arról kell beszélni, miként kell teleírni azt a rengeteg papírt, jelentést és beszámolót, amit az elkövetkezendő időkben a tanároknak ki kell egymásról tölteniük. S bár a felsőbb hatóság képviselője, ki a minap egy hosszú délután értekezletet tartott a pedagógusoknak kifejtette, hogy

ennyi papírt úgysem olvas el senki,

de azért ettől ne komolytalankodják el a dolgot. Mert majd a statuálás végett egy-egy ki lesz emelve, és ha az nincs szépen, az előírásoknak, úgy formailag, mint tartalmilag, zsinórírással, sormintával, megcsinálva stb., akkor lesz nemulass. Lesz nemulass. Csak, hogy mindenki megtanulja hol a helye. És igen, ő is tudja, hogy ennek semmi értelme, de ettől még ez így lesz, és kész. Ez már döntés. Czunyiné is megmondta.

Világos beszéd ez. Tényleg jó lesz az egész hétfőt erre áldozni. Legalább addig sem hülyítik marhaságokkal a gyerekeket.

  1. Itt jegyzem meg, hogy nevezett iskolában, mint oly sok másikban, megszűnt a számítástechnika oktatása. Ugyanis kell a hely a mindennapos testnevelésre, a hit- és erkölcstanra, rövidesen a mindennapos énekelésre és a többi. Második általános iskolásoknak simám van hetente négyszer nyolc órájuk, na, most hogy férne ide be még a számítástechnika is?
  2. És különben is, számítógépe ebben a viszonylag jobb budapesti kerületben lévő iskolában használható nem nagyon akad.
  3. 10-15 éves matuzsálemek akadnak, amelyek alkalmasak arra, hogy a krétát a tetején tartsák, más komolyabb feladatra nem.
  4. És különben is, a tornaórához – amelyek egy részét a folyosón tartják meg, miközben a tornateremben egyszerre három osztály tanulói lökdösik egymást, öltözés az osztályteremben,d e legalább lehet kukkolni a csajokat – teljességgel szükségtelen számítógép.

Negyedikre a gyerekek egy része már úgyis magabiztosan leli meg az érdeklődésére számottartó pornóoldalakat, minek ehhez segítség?

Ráadásul, negyedik után az igényesebb szülők, főleg, ha van némi pénzük is,

szélsebesen próbálják kimenteni a gyermekeiket az állami oktatásból,

vagy legalább egy rendesebb nyolc osztályos elitgimnáziumba dugni, ahonnan majd mehet külföldre  egyetemre. Elvégre Európának szüksége van a kiművelt emberfőkre.

Nálunk meg lehet bóbiskolni tovább a PÖCS-ön, Mert nekünk annyink van, amennyit megérdemlünk.

Dési János

(Kép: sulihalo.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr827954500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ursus artos 2015.10.11. 12:22:42

@egysmás: "a kerettanterv elavult" Ezt hogy érted?
Mert éppen, hogy a folyamatos kompetecnciafejlesztés és a rendszeresen visszatérő témák, bűvülő tartalommal, jellemzi. Mint nagyon régóta a matekot. (Törteket tanultál 5-ben, 7-ben, kilnecedikben is csakhát ugye egyre cizelláltabban.)
Az írásod többi részére nem reagálok.

Babette anyó húsdarálója 2015.10.11. 12:26:17

@midnight coder:

Buta vagy mint mindig. Nincs olyan, hogy kevésbé rossz. Kevésbé rossz az, hogy a szocik néhány milliárdjával szemben a naracskomcsik ezermilliárdokat lopnak? Beteg vagy.

A menekülteket is csak az agyhalott narancskomcsik hozzák fel úgy harminc milliárdnyi ellopott kerítéspénz és 100 km-el arrébb bejött, és onnan az osztrákokhoz szállított tömegek esetében.
Nem csak beteg, buta is vagy. Ha a menekült itt akarna maradni, akkor maradna, nem attól függene a dolog, hogy a miniszterelnököt orbángecinek, vagy Gyurcsánynak hívják.
Hazudozz még, mulattat az égésed.

ogli dzsí 2015.10.11. 12:26:55

@egysmás: Igy van, ezekből látszik.

monddazigazatmar 2015.10.11. 12:29:23

De bassza a ballib tornából felmentett értelmiség agyát a napi tornaóra :D:D:D
Hogy a hittan miért azt értem:
lh5.googleusercontent.com/-PZko-FFu2E8/VF8s1ge3SMI/AAAAAAAApVs/tkU-yeh3oMQ/s640/blogger-image-2140496993.jpg

Babette anyó húsdarálója 2015.10.11. 12:29:29

@midnight coder:

Ez megint a totális képzavarodra vall. No meg az egyszerű, tudatlan, memóriát nélkülöző agyadra. Ha lenne, akkor emlékeznél biza arra, hogy a jobbikos szenátorasszony a megválasztása utáni héten már azzal nyitott, hogy neki szabad tilosban parkolni, mert ő képviselő.
Ugyanazokra a szenny emberekre akarsz szavazni egy másik jelkép alatt, csak buta vagy, hogy ezt felfogd. Arról már végképp nem beszélve, hogy már nem csak a fideszszékház védői börtönviselt férgek, a jobbik is tele van bűnözőkkel.

monddazigazatmar 2015.10.11. 12:30:54

@Babette anyó húsdarálója: Jaja, ezermilliárdokat lopnak.
Naponta. Sőt, ugye offshore számlákon vannak. Ott ülnek az ezermilliárdok. ugye

ogli dzsí 2015.10.11. 12:31:01

@Babette anyó húsdarálója: 'Buta vagy mint mindig. Nincs olyan, hogy kevésbé rossz. Kevésbé rossz az, hogy a szocik néhány milliárdjával szemben a naracskomcsik ezermilliárdokat lopnak? '

Biztos így van mindenesetre egész jól megy a gazdaság, anno a szocik - szerinted - néhány milliárdot loptak és csődbe mentünk.

- mondjuk csak az államadósságnövekedés 10000 milliárd fölötti összeg volt(a teljes addig felgyülemlett államadósság duplája) csak 2002-10 között.

midnight coder 2015.10.11. 12:31:52

@Babette anyó húsdarálója: De bizony van kevésbé rossz. Komcsik néhány milliárdja ? Ne viccelj. A komcsik pont annyit loptak mint Orbánék, ebből a szempontból nagy különbség nincs a mindenkori kormányok között - legalábbis a privatizáció befejezése óta. Előzőleg persze sikerült ellopni úgy két ciklus alatt az ország vagyonának nagy részét, de ez egy másik történet.

monddazigazatmar 2015.10.11. 12:32:33

@Babette anyó húsdarálója: Azért úgy halkan megkérdezném, hogy ha valaki leülte amit kiszabott rá a bíróság, akkor a liberális agyad szerint nem válallhat semmi munkát? Vagy mégis mit csinálhat?

01234567 2015.10.11. 12:39:52

A magyar állami általános iskolai oktatás a 70-80-as évek óta semmit nem változott. A tanárok ugyan olyanok, az oktatás való életben használhatósága, aktualitása, későbbi haszna dettó, és ez lenne az alap. Felső tagozatban pedig sorra termeli a seggelő-magoló, megfelelni vágyó, vamzer, seggnyaló, jellemtelen, gerinctelen "sikerembereket", öli az egyéniséget, a kreativitást, az egyedi intelligenciát, önállóságot, személyiséget, becsületes őszinte gerincet, karaktert. Termeli a loosereket. Ez még a kommunizmusban belefért, amikor 3000 állás jutott 1000 kikerülőre, és tanulhattál, változhattál ha ezután magadhoz tértél és pályára tetted magad(persze ha ez a politikai érdektelenséggel párosult) akár 40 évesen is, de ha ember voltál éhen nem haltál. De most 3000 kikerülőre 300 állás jut, és főleg olyan, ahol az iskola által kiölt tulajdonságokkal érvényesülhetnél. Egyszerűen nem az életre nevel, tanít az iskola, ezért is vagyunk az erőszakos középszer országa és lettünk a feltalálók, kreatív egyéniségek országából a bérrabszolgák birkahodálya, amit a buta középszer erőszakkal terel a semmi felé. De a hatalomnak ez így jó mondjuk.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.10.11. 12:41:48

@monddazigazatmar: látod nácika, neked csak ennyire fussa az "eszedből". Épp a csökevényes agymaradványod gátol abban, hogy felismerd, mekkora gáz a napi tornaóra+ hit-/erkölcstan az értelmes tárgyak rovására.
Persze a magadfajtán nincs mit csodálkozni, te eleve nem tanulni jártál az iskolába.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.10.11. 12:43:44

@monddazigazatmar: mondd, hallottál már olyanról, hogy erkölcsi bizonyítvány? Gondolom akkor, amikor kiderült, hogy neked nem lehet olyanod... egy kulturált biztonsági cégnél a minimum az lenne, hogy nem alkalmaz sitteseket.

Netuddki. 2015.10.11. 12:46:42

@midnight coder: "Arról senki nem tehet, hogy még mindig Orbán volt a legkisebb rossz."

Azért az valahol szánalmas, hogy így akarjátok eladni magatokat orbángecik...

ogli dzsí 2015.10.11. 12:47:25

@01234567: egyszer olvastam egy amerikai ingatlanmilliomos könyvét, akinek az apja vmi pártfunkci volt, oktatásügyis

- ugyanolyan érvekkel támadta a faszi az amerikai iskolarendszert,amivel te a magyart. Ő nem szerette a sulit és közepesen teljesített, nem érdekelte amit hallott. Akik jó tanulók voltak többnyire jó rabszolgák lettek később.

És most gondolkodjunk. A népoktatásnak pont ez a célja, hülye aki mst vár...országtól, dátumtól függetlenül. A jüvő billgétszeit meg csányisanyijait se az oktatási rendszer fogja kiköpni, pláne nem tömegesen

Netuddki. 2015.10.11. 12:49:30

@01234567: "A magyar állami általános iskolai oktatás a 70-80-as évek óta semmit nem változott."

Óriási tévedés! Elmondanám, hogy Ausztriában még mindig úgy tanítják a gyerekeket olvasni ahogy bennünket még az átkosban. Azóta qrva sokat változott a magyar oktatás. Sajnos nem előnyére...

midnight coder 2015.10.11. 13:06:43

@Babette anyó húsdarálója: Sajnos, a politikában már csak ilyen szenny emberek vannak. Egyik kutya, másik eb. De hs már választani lehet, én azt választom aki nem az ország, sőt Európa felszámolásáta játszik.

Babette anyó húsdarálója 2015.10.11. 13:08:18

@ogli dzsí:

Az utóbbi öt évben 6000 milliárddal nőt az államadósság. Plusz lenyúlták a 3000 milliárdnyi nyugdíjat, valamint az EU támogatásokat.
Téged sem az eszedért szeretnek.

@midnight coder:

Mint mindig, a nagyságrend a lényeg. Nem kell csodálkozni azon, hogy egy féreg fideSS-es azt jónak érzi, ha a 20 millás Nokiás dobozt (amiről kiderül, hogy eleve fideSS hazugság volt) sikerült lecserélni Nokia konténerhajóra.
Agyhalott komcsi, csak a gázszerelőd milliárdokat lopott.

@monddazigazatmar:

Még halkabban meg azt ne felejtsd el, hogy nem az a probléma, ha egy gyilkos a sitt után dolgozik és automatikusan fideSS szimpatizáns lesz, hanem az, hogy a hozzád hasonló agyhalottnál a "lesavazlak kurva" munkának számít.

midnight coder 2015.10.11. 13:09:23

@01234567: Itt utoéjára normális oktatás a Kádár-rendszerben volt. Ha ma olyan lenne, össze tehetnénk a két kezünket...

Babette anyó húsdarálója 2015.10.11. 13:10:51

@midnight coder:

Politika már csak ilyen, férgek alkotják, és mint jó példa vagy rá, a hívek sem különbek.

Az ország felszámolásánál mire gondolsz? A purdénak juttatott milliárdos üzletekre, a nemzet gázszerelője által elfelejtett, adóhivatal elől eltitkolt milliárdjára? Mert biza az ország tönkretételét, ellopását és kirablását a te féreg fajtád vitte tökélyre.

01234567 2015.10.11. 13:12:44

@ogli dzsí: Amerikát nem ismerem, igaz ismeretlenül sem vagyok jó véleménnyel a társadalmáról, de eleget éltem Ausztriában és Németországban hogy tudjam ott mennyivel korszerűbb, és "mai" modern oktatás van ami teljesen az adott személy meglévő képességeit támogatja alapszinten.

midnight coder 2015.10.11. 13:14:16

@Babette anyó húsdarálója: A nokiásdoboz piti ügy volt. Komoly ügyben kis hazánkban még senki nem ült, és nem is fog. Aki itt eleget lop, arra a fizika törvényei sem vonstkoznak, nemhogy a BTK. És ez független az oldaltól.

01234567 2015.10.11. 13:15:39

@bértrollbosszantó_kovi1970: Olvasást az alsó tagozatban tanítanak, én az általános iskolai felső tagozatos oktatás hiányosságait említettem, az alsó tagozatnál én nem láttam gondot maximum egy-két alkalmatlan pedagógust és hogy még mindig osztályoznak, nem képesség felmérés és teljesítmény értékelés-elemzés van.

midnight coder 2015.10.11. 13:18:12

@Babette anyó húsdarálója: Ja. Szépen mutatja ezt az ország 2002-től 2010-ig tartó felemelkedése. 2003-ban Megyó még 2006-os magyar eurót vizionált. És mindenki a csóró szlovákokon röhögött. 2010-re céldátumunk sem volt az euróra, a szlovákok meg bevezették.

monddazigazatmar 2015.10.11. 13:18:45

@Hóhér az utolsó barátod: Mi a baj? Miért vagyok náci?

Na, akkor egyébként meséld el, hogy ha valaki ült, akkor az már szerinted mit dolgozhat? Másodrangú állampolgár? Hm? Vagy haljon éhen?

01234567 2015.10.11. 13:20:19

@midnight coder: Nem. Az egy élhető rendszer volt, versenyhelyzet nélkül, ahol ha valaki tényleg nem tette masszívan érte, vagy nem volt nagyon peches, és kerülte a látványos lázadást(bár 80-tól már ez sem volt mindig gond, bármit mondanak most)akkor lett belőle valami, és nem halt "éhen". Most egy a hatalom miatt felturbózott irreálisan szélsőséges versenyhelyzet van, ebben, ez az oktatás direkt hátrányt eredményez.

monddazigazatmar 2015.10.11. 13:22:26

@Babette anyó húsdarálója: Gyilkosok védték a fidesz székházat? Komoly?
Annyira de annyira vicces, hogy egy csóró vén fasz odaszólt egy "akarsz sósavat a pofádba' dumát, és ti ballib csökevények még egy év múlva is ettől rettegtek. Volt az öregnél BÁRMI, a nagy pofáján kívül? Csinált BÁRMI törvénytelent? Rátok mert szólni, nagy bátor tüntetők, ti meg még mindig ezen pörögtök? Hehehe. Szánalmas tornából felmentett liberó bagázs.

midnight coder 2015.10.11. 13:23:14

@01234567: Az, hogy ez az oktatás mennyire válik be a gyakorlatban majd kiderül úgy 20 év múlva. Ma mindenesetre az EU eléggé a futottak még kategóriávan van, és ez az elmúlt 30 év eredménye.

midnight coder 2015.10.11. 13:26:15

@01234567: Ehhez képest, ha kimegy egy magyar külföldte, általában elég jól boldogul az itteni szar oktatással az ottani kiváló oktatási rendszer produktumai ellenében.

fidesz maszop dk egykutya 2015.10.11. 13:32:34

@midnight coder: azóta meg annyira jól teljesít az ország, hogy most sincs céldátum :D

fidesz maszop dk egykutya 2015.10.11. 13:33:23

@ogli dzsí: Az index ballib hazugságmédia nem? Akkor miért linkeled? :D

monddazigazatmar 2015.10.11. 13:42:12

@fidesz maszop dk egykutya: A díj odaítélésének indokai közül a lap online kiadása kiemelte a magyar kormány tökéletes időzítését a jelzálogalapú devizahitelek piaci árfolyamon való forintosításakor, különösen a svájci jegybank januári döntésével összefüggésben, amikor hirtelen jelentősen megemelkedett a frank árfolyama.
Varga Mihály érdemének is tartják azt, hogy Magyarországnak sikerült 2013-ban a határidő előtt visszafizetni adósságát a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF).

Azt az IMF hitelt amit a nagyonszakértő bajnai vett fel, ugye?

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.10.11. 13:43:12

@monddazigazatmar: menjen építkezésre sittet hordani, söpörjön utcát, de ne vegyék fel olyan helyre, ahová normális körülmények közt büntetlen előélet szükséges.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.10.11. 13:44:08

@monddazigazatmar: ja és tudom, te se vagy náci, csak úgy csinálsz, mintha... :D

dhrbikes 2015.10.11. 13:44:15

@Online Távmunkás: Érdekes, a burgenlandi kirándulások nem jellemzőek. Az is Magyarország volt... Talán mert ott nem lehet keseregni, hanem látnák a gyerekek a kontrasztot.

ogli dzsí 2015.10.11. 13:47:15

@fidesz maszop dk egykutya: Az euró már nem képvisel értéket.

A cseheknek sem kell, pedig ők egész jól állnak. Céldátumuk nincs. Olyan gazdasági közösség pénzével amit barmok vezetnek, jobb az óvatosság.

monddazigazatmar 2015.10.11. 13:52:07

@Hóhér az utolsó barátod: Én vagyok a náci, de te megmondod, hogy ki mit dolgozhasson. Logikus.
Talán állj ki egy pálcával, aztán mutogass jobbra meg balra. Mint Mengele

monddazigazatmar 2015.10.11. 13:53:19

@Hóhér az utolsó barátod: Egyébként tényleg áruld már el, hogy mit mondtam ami náci lenne. Désit baszottul zavarja a torna is meg a hittan oktatás is. Értem, hogy miért. Ebben mi a náci?

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.10.11. 13:57:43

@monddazigazatmar: jó, te bízd nyugodtan egy sikkasztásért leültetett "bankárra" a pénzed, egy pedofilra az esetleges utódaidat és egy rablóra a házad őrzését. Hülyének lenni jogodban áll.
Arról meg nem én tehetek, ha ennyire nulla vagy agyilag.

fidesz maszop dk egykutya 2015.10.11. 13:58:33

@monddazigazatmar: olvastam már "elvtárs" mindenhol ezt linkelgetik a kollégáid, még fácsebúkon is.

@ogli dzsí: persze az euró már nem, hiszen nincs céldátum, így nem is érdekes. Minden mindig addig érdekes amíg a párt érdekeit képviseli, és jó színben festi le a pártot.

"Olyan gazdasági közösség pénzével amit barmok vezetnek, jobb az óvatosság."

Na ezért próbálom én a megtakarításaimat nem forintban tartani, mert jobb az óvatosság olyan pénzekkel ami barmoktól függ.

01234567 2015.10.11. 14:02:06

@midnight coder: Személyes tapasztalatom hogy kint a most 30-as évei végén járó korosztály alatti szakmunkás képzettségűeknél már gondok vannak, a 30 alattiak meg eléggé lent kezdik, még a felsőoktatásból kikerülők is, néhány kivétellel, és ott "combosodnak" fel, lesz belőlük valaki.De ez a szubjektív tapasztalatom.

01234567 2015.10.11. 14:03:33

@midnight coder: Miért lenne az EU futottak még kategóriában? Nem így látom.

monddazigazatmar 2015.10.11. 14:14:37

@Hóhér az utolsó barátod: 1. Fogalmad nincs, hogy tényleg sittesek voltak-e ott. 2, Ha tényleg börtönviseltek, akkor arról nincs fogalmad, hogy ugyan miért ültek. 3. A rablóból lesz a legjobb pandúr. 4. Hogy te mit és kire bízol, az a te dolgod. Ha a fidesz tényleg rablókra bízta, akkor az meg az ő dolga. Mit példálózol vele? Mire érv az egész hülyeség amit írtál?

monddazigazatmar 2015.10.11. 14:16:29

@fidesz maszop dk egykutya: Ha lebaszást kapnak valahonnak, akkor azt meg ti linkelgetitek. Vagy az mehet, csak az elismerésről kell nagyon csendben lenni?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.10.11. 14:32:11

@ogli dzsí: Akkor szerinted a Fidesz, MSZP, LMP mind középen van, felesleges a baloldali-jobboldali megkülönböztetés?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.10.11. 14:34:39

@dhrbikes: Láthatná a gyerek a kontrasztot, de az se elhanyagolható szempont, hogy a szállás és az étkezés is többe kerülne...

midnight coder 2015.10.11. 14:48:35

@01234567: Megfelelő alapok nélkül nehéz "felcombosodni", pláne egy idegen nyelvi környezetben, kapcsolatok nélkül.

Európa pedig bizony minden szempontból a futottak még kategóriában van minden területen. Katonailag nulla, diplomáciailag zéró, az amcsik Merkelbe törlik a csizmájukat, lásd Shownden-botrány, lelkesen szolgáljuk ki az amcsik érdekeit az orosz nyersanyagokért folytatott, Putyin elleni háborújukban. Gazdaságilag a kicsi kínaiak szarrá vernek minket a saját piacunkon, a szolgáltatási szektor csorog át Indiába... A futottak még valóban túlzás erre...

midnight coder 2015.10.11. 14:49:50

@fidesz maszop dk egykutya: Most éppen lehetne, más kérdés hogy most már minek...

kisf 2015.10.11. 15:18:46

@egysmás: Aha.....a jobb iskoláknál esélyed sincs, ha nem vagy kerületi.......várólista van.

ogli dzsí 2015.10.11. 15:23:57

@Online Távmunkás: Mszp nincs, nem fognak bejutni 2018ban. Mellesleg az MSZP nem baloldali, csak internacionalista. A fidesz a baloldali, nemzeti párt. A Jobbik meg még baloldalibb és nemzetibb.

Persze lehet azért jobboldalizni egy pártot, mert nemzeti, de ez csak magyar sajátosság - mindenhol máshol a bal és jobboldal is nemzeti.

Hitler pártja is baloldali volt, pedig nemigen szerette az auslandereket meg a kommunistákat.

Bambano 2015.10.11. 15:41:19

@Babette anyó húsdarálója: attól, hogy felhatalmazást kaptak az ország vezetésére, a józan észtől nem kötelező elkanyarodni.

egysmás 2015.10.11. 16:06:44

@kisf: Nahát! Pont erről beszélek!

A jobb iskolát tehát nem a válogatott gyerekanyag miatt lehet megcsinálni, hanem azért, mert a jobb iskolában nem dilettáns balfaszok dolgoznak.

köszi

egysmás 2015.10.11. 16:07:29

@ogli dzsí: akkor szerinted hogyan viselkedik egy szélsőséges? :o

egysmás 2015.10.11. 16:09:05

@ursus artos: Persze, hogy nem reagálsz, hiszen ahhoz gondolkodni kellene.
Az meg, ugye a hagyjuk kategória.

egysmás 2015.10.11. 16:10:43

@midnight coder: És ez csak Magyarországon van így.
A világ más tájain pedig működik a rendszer.
Csak a magyarokkal nem.

Érdekes.

monddazigazatmar 2015.10.11. 16:23:48

@egysmás: Ugye ezt te sem gondolod komolyan?
Mégis miért jó együtt képezni tehetséges ügyes gyerekeket tehetségtelenekkel? Csak és kizárólag lehúzzák a jobbakat.
Minden képzésnél a világban van először szintfelmérés, az azonos szinten lévőket (tehetség, előképzettség) egy csoportba rakják, aztán mehet az oktatás. Kivéve a magyar iskolarendszer.

ogli dzsí 2015.10.11. 16:40:30

@egysmás: cigányt barátom még soha sehol nem 'integráltak', sehol sincs diplomás cigány se angliában, se spanyolországban, se moldovában, se magyarországon

- úgyhogy ez kidobott pénz, a többi gyereket kell tőlük távol tartani őket meg kiképezni vmi testhezállóra

egysmás 2015.10.11. 16:43:16

@monddazigazatmar: Ez, kedves, maximum a nedves álmaidban van így, nem a valóságban...

ursus artos 2015.10.11. 16:49:38

@egysmás: "Persze, hogy nem reagálsz, hiszen ahhoz gondolkodni kellene."
Semmi konkrétumot nem írtál.

egysmás 2015.10.11. 16:52:23

@ursus artos:

Konkrétum:
- dilettáns és szakmaiatlan a megközelítés.
- a gyerek idejének nagy részét rendszerszinten bassza el faszságokra az iskola
- a tanárok egzecíroztatásának kívánalma és a rosszindulatú kontrollmánia győzedelmeskedik
- tárgyi tévedésektől hemzsegő új tankönyvek vannak forgalomban

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.10.11. 17:29:26

@ogli dzsí: Az NSDAP annyira baloldali volt szerint, hogy az már szélsőjobb? Furcsa elképzeléseid vannak a világról...

ogli dzsí 2015.10.11. 17:35:34

@Online Távmunkás: nationalSOZIALISTISCHEdeutscheARBEITERpartei

Smancs 2015.10.11. 17:36:16

@monddazigazatmar: jájj.... mindenhol a világon?? huh... ez melyik univerzum amiről beszélsz?

a legelőrevivőbb rendszer a csapatmunkára építő. abba pedig belefér az is, hogy mindenki másban tud jó lenni. Na ezt nem engedik itthon. Nálunk jelenleg izárólag a memória és a humántehetséget próbálják ápolni. Egy reálos fiatalnak kisszámú helyen kívül pl a felsőoktatásig esélye sincs. Sőt alsóban vagy oviban kifejezetten üldözik és megbélyegzik őket. de ez csak egy példa..

plusz ugye tudod, hogy az, hogy egymásnak próbálnak segíteni a ygerekek/fiatalok, az olyan teljesítményekre, és kreativitásra ösztönzi őket, amit az egyszempont szerinti kiválogatás tönkretesz, és kizárólag szakbarbárok nevelésére alkalmas.

szóval az hogy különböző szinteken vannak valamiben a diákok, nem gond. a padagógiai munka hiánya az gond. Ha a pedagógus hajlandó dolgozni a csoporttal a jók fogják felhúzni és segíteni a többieket, így nemhogy esne de nő a színvonal.

az extra tehetségeket pedig az a fajta válogatás besorozza egy sablonba, amibe ígyse illenének bele. Nagyon különbözőek az emberek. Evvel muszáj lenne végre a magyar oktatásnak is szembenézni.

Smancs 2015.10.11. 17:37:28

@ogli dzsí: bocs hogy beleböf... de vannak.. max te nem vagy hajlandó róla tudomást venni...

Smancs 2015.10.11. 17:41:05

@monddazigazatmar: hja ráadásul nem árt ha megtanulja az ember attól hogy ő valamiben tehetséges, más meg másban az. És olyan ember nincs aki mindenben tehetséges, vagy mindenben tehetségtelen (most a direkt szellemi fogyatékról nem beszélek. de ugye ők nem szoktak suliba járni.. Ráadásul még köztük is lehet hogy valamiben jók mégis)

szóval nem érdemes kijelenteni senkire te ezen a szinten vagy, fentbb a többieknél. Mert csúnya vége lesz, amikor aztán kikerülve a suliból szembesülnek ezek az emberek, hogy hoppá, nem midenhatóak.

ogli dzsí 2015.10.11. 17:42:15

@Smancs: nyitott vk a pozitív cigányintegrációs eredményekre szerte a gazdag nyugati világból...

monddazigazatmar 2015.10.11. 17:51:39

@Smancs: Mekkora hülyeségeket beszélsz.
"a legelőrevivőbb rendszer a csapatmunkára építő. abba pedig belefér az is, hogy mindenki másban tud jó lenni. "
Remek. Akkor egyik gyerek ne tanuljon meg írni meg olvasni, mert ő futni jól tud, ugye?
És igen, kurvára külön kéne tanítani a különböző tehetségű hátterú gyerekeket.
És nem kreativitás kell, hanem hogy mondjuk megtanuljanak olvasni.

Ja, utolsó mondatod igaz. Különbözőek az emberek - gyerekek. Ezért nem kéne megpróbálni egy osztályba tenni és ugyanúgy tanítani őket.

Smancs 2015.10.11. 17:53:56

csak annyit jegyeztem meg, van köztük nem egy diplomás ;) a legtöbb népcsoportjuk erősen ragaszkodik a gyökereihez, és nem óhajt integrálódni oly módon ahogy azt várná tőlük a többség. Evvan. náluk nem elvárt már kiskorban a nóbel díj, így nem is affele terelik a csemetéik a szülők.

Smancs 2015.10.11. 17:58:36

@monddazigazatmar: az írni olvasni tanulásnál totálisan tökmindegy még melyik gyerek tehetséges melyik nem az. Ott pláne mehetnek a vegyes csoportok. sőt.

sokszor le szoktam írni, hogy én életem első tanítónénije akivel találkoztam úgy rendezte a padtársakat az osztályban, hogy segíthessék egymást a gyerekek. Hihetetlen hatékony módszer írás olvasás számolás tanításban.

amúgy meg egy kisgyereknek sincs a fejére írva milyen gyorsan fog megtanulni alapból. szokta is nagy meglepetés érni az előítéletesebb szülőket pedagógusokat... Aztán próbálják elkenni, hogy mégse úgyvan mint kikiáltották. Se pistike nem zseni, se jancsika nem hülye mint ők a szülők fejére ránézve kijelentették előzőleg.

alsóban különösen veszélyes vélt tehetségek alapján történő válogatás. Konkrétan kinyírja a tényleges tehetségeket, hiszen ők azok akik leginkább kilógnak a sablonokból

recommented 2015.10.11. 18:01:08

@midnight coder: Semmi köze a poszthoz, de ilyen hülyeségeket ne írjunk már le.
Ha nem Orbánisztán lenne, akkor nagyobb kedvvel maradnának a bevándorlók Magyarországon Németország helyett? Mi a fenétől lennének itt több százezren? Talán többen jöttek volna be, többen mentek volna ki, ennyi.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.10.11. 18:04:01

@ogli dzsí: A néven kívül mást is tudsz? Például bankok és vasúttársaság privatizálása, rasszizmus, osztályharc helyett nemzeti összefogás, mint szoci jellemzők?

@Smancs: Az eltérő képességű diákok közös oktatása sok átlagos gyereket eredményez és visszahúzza a tehetségeket. Az igaz, hogy kevésbé húzza vissza őket, mint amennyit a gyengébbek nyernek, viszont az kérdés, hogy ekkora személyes áldozatot megér-e a társadalmi hasznosság...

Smancs 2015.10.11. 18:14:23

@Online Távmunkás: ponthogy nem. hiszen a nagyon eltérő képességű gyerekekkel MUSZÁJ a pedagógusoknak differenciáltn foglalkozni. És mint mondám, hogy válogatsz azonos képességűeket? mi szerint? mikor? miben? Még egyetemi szakok esetén is képtelenség, nemhogy amit itt nyomnak sokan, hogy már egészen kicsik esetén. Vagy lemaradtunk páran a tudományban, és van vmi amivel születéskor már megmondható pontosan miben tehetséges ill kevésbé az az adott gyerek? Én úgy tudom nincs ilyen.

szóval ki ebben, ki abban jó. Attól pl mert valaki nehezen tanul meg írni, még lehet zseniális a rendszerek átlátásában. Attól mert vmelyik gyerek nem 50 mondókával jön az oviból, még lehet hogy lazán veszi majd a pentametereket, és kezeli a rímeket. Attól mert vki nem szereti meg úgy az olvasást, hogy elolvassa a háború és békét is, még falhatja majd a saját szakmája irodalmát.

egyszerűen a tehetség ilyen szinten megfoghatatlan, hogy előre be lehessen kategorizálni. mert az is tehetség aki profi könyvelő lesz, meg az is aki matematikus. És hiába mindkettő számok, jelrendszerek nem fogják tudni elvégezni ugyanolyan hatékonyan egymás munkáját. sőt előfordulhat hogy sehogyse...

szóval hogy válogatsz?? marhaság válogatni. A csapatmeló az kitermeli a tehetségeket, és segíti azokat akik nem kiemelkedőek extrán. Azt meg már a szülőknek kellene tudomásul venni, hogy nem szül mindenki einsteint mozartot, vagy mandelát. Evvan. Sokfélék vagyunk. De mindenki hozzáteheti a magáét, ha nem magyarázzák be neki, hogy ő kevesebb...

monddazigazatmar 2015.10.11. 18:18:18

@Smancs: Pont nem érted. Marhára nem kéne egyberakni az olyat, akinél a családban senki soha nem tanult, otthon nem foglalkoznak vele, nincs a kulturájukban, és nincs a gyerekkel szemben se követelmény se segítség, meg az olyat aki már ovodásan is tud olvasni.
Egyszerűen visszahúzza a másik.
Attól, mert a cigánygyereknek más rendszerben oktatnak még ugyanúgy segíthetik egymást. Csak másik szinten, másik müdszerekkel.
Nem kell kijelenteni alapból, lehet azt felmérni is. Évente, vagy havonta is akár.

Marha egyszerű példa a nyelvtanulás. A te gondolatmeneted alapján nem kell szintfelmérő, a felsőfokra készülő mehet együtt a teljesen kezdővel. Majd csapatként segítik egymást?

monddazigazatmar 2015.10.11. 18:19:58

@Smancs: "És mint mondám, hogy válogatsz azonos képességűeket? mi szerint? mikor? miben?"
Baszod, tényleg soha nem hallottál képességfelmérésről? Felvételin voltál valaha? IQ teszt?

midnight coder 2015.10.11. 18:22:43

@recommented: Nem biztos, hogy ezt a bevándorlók kedve döntené el. Ha kis hazánkban szocik vannak, akkor ugye nincs kerítés - vagy van, de nincs nyugati hiszti miatta. És ekkor az osztrákok már bezárhatták volna a kaput, arra hivatkozva, hogy a magyarok dolga kezelni a problémát, ami a schengeni egyezmény alapján így is van.
A végeredmény pedig az lett volna, hogy a szerbek szépen idezsuppolják a bevándorlókat, a sógorok meg nem engedik tovább, nekünk pedig itt dekkol a nyakunkban egy rakás Jumurdzsák.
Csakhogy, a Patás kerítése elleni nemzetközi össztűz után a sógorok ezt a luxust nem engedhették meg maguknak. Jobb híján továbbították a küldeményt a németeknek, Mér kell asszonyság pedig vakarhatja a tökfejét ami valószínűleg a porba hull a következő választások után, ami egyben azt is mutatja, hogy van igazság a földön.

monddazigazatmar 2015.10.11. 18:26:59

@midnight coder: Ugye nem gondolod komolyan, hogy a szocik nem csináltak volna ugyanilyen hisztit?

Smancs 2015.10.11. 18:33:33

@monddazigazatmar: naaa... hogy a fenébe csinálsz iq tesztet picik közt?? és tudod hogy az IQ pl kreativitást nem is mér? vagy zenei tehetséget? ;) vagy szociális késségeket? vagy rajzkésséget? szóval mégegyszer, hogy a fenében válogatsz? :)

És mondom, még egyetemi szakok esetében se sikerül homogenizálni az odajárókat. (hál az égnek mondjuk..)

a homogenizáció nem előreviszi, hanem tompítja a tehetségeket. A tehetségeket támogatni kell, nem oktatni... nem ugyanaz. ezt is elfelejti a rendszerünk .

ogli dzsí 2015.10.11. 18:35:28

@Smancs: Ez ok, így nincs szükség semmilyen felzárkóztatási programra.

Smancs 2015.10.11. 18:38:11

nyelvpélda... hát felsőfokúra nagyon nem szintfelmérők alapján szoktak készülni.. . Az középfokúig működik, kb. ott vége a nyelvsulis rendszernek... a felsőfukúra nagyon nem ott készülnek fel az emberek. ugyanúgy ahogy profi szakfordító se nyelvsuliban tanulásból lesz senki ;)

Köldök_szösz 2015.10.11. 18:45:14

Szóval fos az egész oktatási rendszer amibe most belekavartak még pár darab szart de valahogy megint elő tudtatok jönni a bevándorlókkal.
És attól hogy az ellenzék szar meg béna attól ez még ugyanúgy szar lesz és marad is.

egysmás 2015.10.11. 18:49:04

@monddazigazatmar: Oszt mit csinálsz az intelligenciateszttel?

Szerinted mit mutat meg egy 5-6 éves korban felvett IQ teszt a 18-20 éves ember IQ-jából?

Netuddki. 2015.10.11. 19:36:49

@01234567: "az alsó tagozatnál én nem láttam gondot maximum egy-két alkalmatlan pedagógust és hogy még mindig osztályoznak, nem képesség felmérés és teljesítmény értékelés-elemzés van."

Első osztályban nem osztályoznak, de még másodikban se igazán.

Smancs 2015.10.11. 20:06:22

@bértrollbosszantó_kovi1970: hol nem osztalyoznak??? Dehogynem osztalyoznak. A szoveges ertekeles se egyeni csak alahuzogatjak az ellenorzoben a kategoriakat az osztalyzatok alapjan...

monddazigazatmar 2015.10.11. 20:30:08

@Smancs: Jelen pillanatban épp az a gond, hogy az iskolások nem tudnak értelmezőn olvasni, épp le vannak szarva a rajztehetségek.
De lehet iq tesztet csinálni kicsiknek is.
"A tehetségeket támogatni kell, nem oktatni.."
Höhöhöhö Na jó. Azt hiszem, hogy aki leír egy ekkora baromságot, azzal nincs miről beszélni. Remélem közelébe sem jutsz soha oktatásnak. Tényleg a tehetségek esetleges kiválasztása lenne a legnagyobb cél? Hurrá, találtunk 3 rajzzsenit, közben ezer gyerek meg szar oktatást kapott. Grat

KUHULIN 2015.10.11. 20:33:59

Mit izgulsz Dési? A gyereked úgy valamelyik jó kis tisztességes magán iskolába fog(?) járni! Neked a havi 100-150 ezer meg se kottyan, telik a nyuggerektől összetarhált lóvéból, nem?! :D

monddazigazatmar 2015.10.11. 20:40:23

@egysmás: "Oszt mit csinálsz az intelligenciateszttel?"
Nem csak iq teszt van, hanem egyéb felmérések. Mit csinálok? Máshogy képzem őket.
Érdekes, hogy az alacsony növés gyerekeket nem viszik kosarasnak spoprtválasztón. Ott miért nincs erőltetve a szegregáció? Tudomásul kéne venni, hogy nem egyenlőek az emberek. Se képességekben, se hozzáállásban, se háttérben, se semmiben.
Ki az a hülye, aki tényleg azt gondolja, hogy az ötgyerekes romacsalád Ármándója, akinek a szülei sose dolgoztak, élnek segélyből, piálnak, a négy tesójával alszik egy szobában pont ugyanúgy fog megtanulni akármit, mint az értelmiségi szülők különórákra járatott kölyke. Nem igaz. Nem foglalkoznak vele otthon, nem kényszerítik a tanulásra, esetleg nincs is helye tanulni. Egy osztályba teheted őket, az egyiknek túl lassú lesz a másiknak meg túl gyors. Ennyi.

egysmás 2015.10.11. 20:49:10

@monddazigazatmar: O sancta simplicitas!

Te hülyébb vagy, mint Semjén.

monddazigazatmar 2015.10.11. 21:02:44

@egysmás: hát persze. végül is tényleg jól bejött az integrált oktatás

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.10.11. 21:40:23

@Smancs: A differenciált oktatáshoz több tanár vagy pedagógiai asszisztens kell és ha tényleg 100%-ban differenciál, akkor az eredmény ugyanaz, mintha külön osztályokban lennének a gyerekek...

Az szomorú, ha szerinted egy általános iskolai osztályban nem látszik, hogy melyik gyerek kiemelkedően tehetséges és ki az, aki sose fog középiskolába se járni...

A csapatmeló visszafogja és frusztrálja a tehetségeket, cserébe a kicsit kommunikatívabb átlagot segíti.

Smancs 2015.10.11. 22:17:08

@Online Távmunkás: a csapatmunka nem azt jelenti hogy mindenki csinal mindent, hanem hogy vegul mindenki hozzateszi azt amiben a legjobb az adott csapaton belul. Egy jo pedagogus tudja ugy varialni a csapatokat hogy mindenki tanuljon is es a tehetsegek is szarnyalhassanak. Ugyanis a csapatok nem fixek. Feladatonkent ujraalkothatoak. Sot ujra is kell alkotni oket.
A most eroltetett alapmuveltseget bemagoltato rendszer se nem fejleszt se nem tehetseggondoz. Konkretan kisrabszolgaelusmero es kepzo. Ez van.

becsoccsent 2015.10.11. 22:24:03

@midnight coder: a szellemi fogyatekos agressziv ciganygyerek nincs ott a pisa-testen, mert otthon van eppen aznap. valamint a tanarok sugjak le az eredmenyeket, mert olyan szinten megnott az elvaras.

Smancs 2015.10.11. 23:17:07

@becsoccsent: ha a tanarok sughak le a pisa teszt kitolteset akkor megnsgyonb van mint gondoljuk... mert ha ok us csak ennyit tudnak, mit varunk??? (Remelem erzodik a sirvarohogos ironia)

monddazigazatmar 2015.10.12. 01:24:30

@Smancs: Csapatmunkában mégis mit kéne megtanulni?
Gondolkozz már egy kicsit baszod! CsapatMUNKA. nem csapattanulás.
Mégis hogy menne? A csapat egyik fele megtanulja, hogy ej mi a kő, a másik meg hogy tyúkanyó kend aztán összeáll az anyám tyúkja???
Tehetségek szárnyalhassanak... :D Ja. Csak a 95% nem tehetség, hanem átlaggyerek. És a tehetségnek hol jó az, hogy kap a csapatba néhány koloncot?

Smancs 2015.10.12. 05:45:39

@monddazigazatmar: most direkt provokalni probalsz vagy alapbol nem vagy tisztaban a tanitas modszertani alapjaival? (Pedig csak kozan paraszti esz kene hozza...)
A peldadra : mindenki megtanulja vegig a verset. Pont az a lenyege hogy aki ket olvasasra megjegyzi annak igy lesz ideje finomitani a dolgot mig segit annak akinek pl szazszor el kell mondani ,olvasni hogy megragadjon.
Mindig lesznek akik jobban ill kevesbe jobban tudnak vmit. De ha a joltudok rakenyszerulnek a tudasuk atadhatova tetelere avval elmelyul a tudasuk, es azok is kapnak a tudasbol akik enelkul a plusz nelkul teljesen lemaradnanak.

Ez mar kicsiben is igy mukodik. Es mivel van iskolan kivuli elet is evvel akinek van ra affinitasa megtobb tudas megszerzesere sarkallhato, hiszen minel tobbet sokszinubben tud vmit valaki annal megoldhatobb az atadas.

ppppalika 2015.10.12. 07:48:34

Ha valaki valótlanságokat is ír, azzal alapból hitelteleníti a jogos felvetéseit.

Sajnos itt is ez történt.

Pedig a [pöcs]-től valóban hányni kell.

monddazigazatmar 2015.10.12. 11:16:09

@Smancs: Na, ezzel pont azt éred el, hogy az ügyes, akinek gyorsan ment a tanulás az szépen ugyanannyi időt elszarik a versre mint a buta. Holott ugyanazzal a ráfordítással 8 másik verset is megtanulhatna. Eredmény: 2 diák aki tud egy verset. Egyik nagyon, a másik épphogy. Ha meg kettéválaszod, akkor lesz egy aki tud nyolcat, meg egy másik aki szarul tudja azt az egyet.
A tanárnak kell tanítani, nem a csoporttársnak.
A nagy összevontsággal pont azt éred el, hogy a jó is bele fog szarni, ellustul, mert pici ráfordítással is ki fog tűnni.

Tényleg érthetetlen, hogy a fizikai adottságok alapján sportra meg munkára simán gond nélkül lehet válogatni, de az oktatás az szent tehén. Meg is van az eredménye. Persze sokkal könnyebb blogot írni meg orbánozni, mint egyáltalán felismerni a problémát.
Tessék szervezz kosárlabdacsapatot kisnövésűekkel. Vagy madárcsontú gyerekeket vigyél súlyt emelni.

Smancs 2015.10.12. 11:48:12

@monddazigazatmar: miert kevered bele a versenysportot az alapkepzesbe??? Ne mosd mar ossze!!! Facepalm.... olyanokat csusztatsz folyamatosan hogy ihaj.

Nem egyetemrol vagy elsportrol beszelunk. Hanem az alapoktatasrol.

monddazigazatmar 2015.10.12. 19:16:41

@Smancs: Mert vannak dolgok amik evidensek az élet minden más területén, de az oktatásban a szöges ellentettjét szajkózod, meg erőltetik.
Mert ha ránézel a családra, ahol az ükapáig mindenki 150 centi, akkor nem iratod be a gyereket kosarazni. Ez evidens. A siket gyereket sem zavarod el zenét tanulni. Ez is evidens.
Nyelvtanfolyamon szintfelméréssel kezdenek. Ez is evidens.
Akkor az miért nem evidens, hogy más képességekkel, más családi háttérrel, más szocializációval rendelkező gyerekek más oktatást igényelnek?
Próbálj meg te úgy tanulni otthon, meg elolvasni a kötelező olvasmányt, hogy 3 öcséd a szobában kergetőzik, muterék meg a megasztárt ordíttatják. Erre tényleg az volna a megoldás, hogy majd az osztálytársa, aki már elolvasta elmagyarázza neki? Vagy megtanulja helyette? Akkor szerinted ez a szerencsétlen nem visszahúzza a jobbat?

kampokez 2015.10.14. 16:30:44

@Babette anyó húsdarálója: Ki is akarta ezt?Pedagógus vagyok és nem Orbánra szavaztam,és még sok más pedagógus sem.Hagyjuk már ezt a hülye szöveget ,hogy "ti akartátok",mert már nagyon herótom van tőle!

becsoccsent 2015.11.11. 20:11:06

@Smancs: pedig az a helyzet, hogy a teszt nem a diakok tudasat tukrozi, hanem a diakoket + nemi tanari segitseget. na igy elkepzelheted, hogy milyen lenne segitseg nelkul.
süti beállítások módosítása