A B1 blogcsaládA bíróval, a vádlottakkal és saját magával is kicseszett a BKV-per ügyésze

2015. szeptember 28. - Spectra

Elfújtuk az ünnepi gyertyákat: pontosan 100. alkalommal ült össze múlt héten a Kecskeméti Törvényszék a BKV-per tárgyalása alkalmából. A három és fél éve tartó per kerek évfordulójára különleges meglepetést tartogatott Homonnai János, a Központi Nyomozó Főügyészség.

Egy olyan vádmódosítást nyújtott be, amivel nem csak a vádlottakat, de az esküdtszéket és saját magát is megszívatta.

10450932_295575797291299_7606101216025030579_n.jpg

Korábban már sok szó volt arról, hogy a BKV-ügy vádirata körülbelül olyan precíz, és arra jó, mint a WC papír. Úgy tűnik, az ügyészségnek három és fél évre volt szüksége ahhoz, hogy pontosan megfogalmazza a vádiratot. (Illetve 6 évre, ha beleszámoljuk azt is, hogy 2009-ben indult el a BKV-ügy nyomozása.) Ez már egyébként

a 7. vádiratmódosítás.

Nem tudom, önök hogy vannak vele, de véleményem szerint nonszensz, hogy ennyi idő eltelt, és az ügyészség mégis most hozakodik elő új dologgal. A tizenhat oldalas vádmódosítás ráadásul a vádlottak többségét érinti. Érthetetlen, hogy miért a bizonyítási eljárás utolsó napjaiban kerítettek erre sort, amikor már a perbeszédek időpontjai is ki voltak tűzve, és miért nem az ezt megelőző 99 tárgyalási nap valamelyikén.

Bizonyos vádpontokban az ügyészség kiterjesztette a vádat. Ez azt jelenti, hogy a vádlottaknak részben új vádakkal szemben kell védekezniük. Ráadásul mivel az ügyészség ismét pongyolán fogalmazta meg a vádiratot, a vádlottak azt sem tudhatják, mivel vádolják őket pontosan a módosított vádiratban.

A vádiratmódosítás kicseszett a

  • vádlottakkal: azt sem tudják pontosan, mivel vádolja őket a módosított vádirat.
  • védőkkel: új vádpontokkal szembeni védelemre kell felkészülniük
  • esküdtszékkel: felborultak az eltervezett tárgyalási időpontok
  • ügyészséggel: a pontatlanul megfogalmazott módosítás és annak benyújtási időpontja is megkérdőjelezi az ügyészség szakmai hozzáértését. Ráadásul pont az ügyészség késlelteti az ítélethirdetést, holott a pert direkt a “gyorsabb ügylefolyás miatt” helyezték Kecskemétre.

Pár napja még láthattuk az ügy (leglábbis az elsőfok) végét, most azonban a tárgyalást elnapolták. A védők nyolc napot kapta arra, hogy felkészüljenek a kiterjesztett vádirattal szembeni védekezésre. A tárgyalás szeptember 29-én folytatódik, ekkor a vádlottak reagálhatnak a vádmódosításra, illetve kérhetik további bizonyítás felvételét. Az ügyészi és védői perbeszédekre majd csak mindezek után kerülhet sor.

Nem csoda, ha lassan úgy érezzük, hogy

ennek a pernek soha sem lesz vége.

A bejegyzés trackback címe:

http://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr167805610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.29. 10:45:53

Meddig mosdatjátok azt a görény tolvaj Hagyót még ?

Örüljetek neki, hogy sikeresen megfélemlített az MSZP maffia tanúkat az ügyben, de légyszi csak csendben.

A tetves szoci gazemberekkel kapcsolatosan miért kell nyilvánsoan rommé égetni magatokat ?

Fizetnek érte Hagyóék ?

dottore53 2015.09.29. 10:55:20

A vádmódosítás kicseszett az "ESKÜDTSZÉKKEL" ???????
Milyen "esküdtszékkel" ????? Hol van Magyarországon esküdtszék??? Törvényszék van, esküdtszék nincs. Ne írjunk már hülyeségeket, különösen ne jogi témában jogászkodva, még ha van alapja a bejegyzésnek, akkor se !!! OK???

vajdasagi 2015.09.29. 12:11:32

@Ballib Cenzúra: Könnyen lehet, hogy a Hagyó tolvaj. És biztos, hogy ellenszenves (volt, amíg hatalmon volt).

De most egyre inkább kiderül, hogy politikai megrendelésre dolgozik az ügyészség, tehát nem arra vagy dühös, akire most kellene. Szégyen a jelenleg hatalmon levőkre nézve, hogy ez alig jobb per, mint amit a Tanúban élvezhettünk.

MikeBoy 2015.09.29. 12:28:52

@Ballib Cenzúra:

Kizárt, hogy ne hánynád el magad mindig, amikor tükörbe nézel....

Bambano 2015.09.29. 12:39:39

@Ballib Cenzúra: az alapprobléma az, hogyha olyan ócska ügyészséget tud csak kiállítani a fidesz, hogy az ennyire nagy tolvajnak beállított hagyót sem tudják öt és fél év alatt lesittelni, akkor a komplett ügyészi kart el kellene küldeni közmunkára kerítést építeni.

RobinWarez 2015.09.29. 13:28:36

... az "ESKÜDTSZÉK" emlegetése tényleg valami brutál' fogalomtalanság... Kedves Spectra! Ha oda írod, hogy "Egyenlítő blogcsalád", ne adj ki a klaviatúrádból ilyen írást, mert az egész "családot" degradálod és az nem jó...

melaena 2015.09.29. 14:12:36

@Ballib Cenzúra:
Egy sikeres politikai bunozo nem ragadhat meg pusztan az egyik oldalon.
Hagyo is tejelt mindket iranyba.
Allitolag az lett a veszte, hogy olyan pofatlanul csinaltak,mar annyi embert be kellett volna venni a buliba, hogy neki nem maradt volna semmi.

kacsapuszi 2015.09.29. 16:53:23

Az esküdtszék kifejezés persze orbitális, de a szerző talán a két népi ülnökre gondolhatott, akik afféle laikus elemként mégiscsak a népet képviselik a perben. Vagy valóban a törvényszékre gondolt.

Egyébként az illetékes ügyészség a harmadik éve tartó vörösiszap-perben is az eljárás utolsó szakaszában élt a vádmódosítás eszközével.

Ez valami új módszertan lehet, csak még az nem derült ki, hogy kit akarnak vele megzavarni.

Kicsit olyan ez, mintha a 70 körösnek hirdetett autóversenyen a 68. körben szólna valaki, hogy bocs, 74 lesz. Ja, hogy a csapatok csak 70 körre tankoltak fel? Ki nem szarja le?

igazi hős 2015.09.29. 20:39:10

Miért érjen véget egy ilyen szép és dicső per? Amíg tart, addig Hagyó nem veszi elő a listát, hogy ki mennyit kapott; amíg tart, addig bármikor lehet régi és új embereket megzsarolni, hogy ő is a vádlottak közé kerül; amíg tart, addig nincs veszély, hogy olyat is elítélnek, aki belátható időn belül hatalomra jut; amíg tart, addig bármikor lejöhet egy jól időzített MTI hír a bukott baloldal gonosz macherjeiről. Pár jól időzített letartóztatással választást lehet nyerni, ha így megy tovább 2018 tavaszán jobbikosokat fognak bevinni.

csaba03 2015.09.29. 23:10:40

esküdtszék, aha
miért írtok olyasmiről, amiről fogalmatok sincsen?

inebhedj - szerintem 2015.09.30. 07:57:18

Fogalmam sincs, kinek van igaza, ki hazudik, de elég sokatmondó, hogy amerikai törvényszék tárgyalja az ügyet, magyar helyett.

(Melyik államban van Kecskemét? És miért nem szövetségi bíróság tárgyal?)