B1 blogcsalád



A bíróval, a vádlottakkal és saját magával is kicseszett a BKV-per ügyésze

2015. szeptember 28. - Spectra

Elfújtuk az ünnepi gyertyákat: pontosan 100. alkalommal ült össze múlt héten a Kecskeméti Törvényszék a BKV-per tárgyalása alkalmából. A három és fél éve tartó per kerek évfordulójára különleges meglepetést tartogatott Homonnai János, a Központi Nyomozó Főügyészség.

Egy olyan vádmódosítást nyújtott be, amivel nem csak a vádlottakat, de az esküdtszéket és saját magát is megszívatta.

10450932_295575797291299_7606101216025030579_n.jpg

Korábban már sok szó volt arról, hogy a BKV-ügy vádirata körülbelül olyan precíz, és arra jó, mint a WC papír. Úgy tűnik, az ügyészségnek három és fél évre volt szüksége ahhoz, hogy pontosan megfogalmazza a vádiratot. (Illetve 6 évre, ha beleszámoljuk azt is, hogy 2009-ben indult el a BKV-ügy nyomozása.) Ez már egyébként

a 7. vádiratmódosítás.

Nem tudom, önök hogy vannak vele, de véleményem szerint nonszensz, hogy ennyi idő eltelt, és az ügyészség mégis most hozakodik elő új dologgal. A tizenhat oldalas vádmódosítás ráadásul a vádlottak többségét érinti. Érthetetlen, hogy miért a bizonyítási eljárás utolsó napjaiban kerítettek erre sort, amikor már a perbeszédek időpontjai is ki voltak tűzve, és miért nem az ezt megelőző 99 tárgyalási nap valamelyikén.

Bizonyos vádpontokban az ügyészség kiterjesztette a vádat. Ez azt jelenti, hogy a vádlottaknak részben új vádakkal szemben kell védekezniük. Ráadásul mivel az ügyészség ismét pongyolán fogalmazta meg a vádiratot, a vádlottak azt sem tudhatják, mivel vádolják őket pontosan a módosított vádiratban.

A vádiratmódosítás kicseszett a

  • vádlottakkal: azt sem tudják pontosan, mivel vádolja őket a módosított vádirat.
  • védőkkel: új vádpontokkal szembeni védelemre kell felkészülniük
  • esküdtszékkel: felborultak az eltervezett tárgyalási időpontok
  • ügyészséggel: a pontatlanul megfogalmazott módosítás és annak benyújtási időpontja is megkérdőjelezi az ügyészség szakmai hozzáértését. Ráadásul pont az ügyészség késlelteti az ítélethirdetést, holott a pert direkt a “gyorsabb ügylefolyás miatt” helyezték Kecskemétre.

Pár napja még láthattuk az ügy (leglábbis az elsőfok) végét, most azonban a tárgyalást elnapolták. A védők nyolc napot kapta arra, hogy felkészüljenek a kiterjesztett vádirattal szembeni védekezésre. A tárgyalás szeptember 29-én folytatódik, ekkor a vádlottak reagálhatnak a vádmódosításra, illetve kérhetik további bizonyítás felvételét. Az ügyészi és védői perbeszédekre majd csak mindezek után kerülhet sor.

Nem csoda, ha lassan úgy érezzük, hogy

ennek a pernek soha sem lesz vége.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr337805610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.29. 10:45:53

Meddig mosdatjátok azt a görény tolvaj Hagyót még ?

Örüljetek neki, hogy sikeresen megfélemlített az MSZP maffia tanúkat az ügyben, de légyszi csak csendben.

A tetves szoci gazemberekkel kapcsolatosan miért kell nyilvánsoan rommé égetni magatokat ?

Fizetnek érte Hagyóék ?

dottore53 2015.09.29. 10:55:20

A vádmódosítás kicseszett az "ESKÜDTSZÉKKEL" ???????
Milyen "esküdtszékkel" ????? Hol van Magyarországon esküdtszék??? Törvényszék van, esküdtszék nincs. Ne írjunk már hülyeségeket, különösen ne jogi témában jogászkodva, még ha van alapja a bejegyzésnek, akkor se !!! OK???

vajdasagi 2015.09.29. 12:11:32

@Ballib Cenzúra: Könnyen lehet, hogy a Hagyó tolvaj. És biztos, hogy ellenszenves (volt, amíg hatalmon volt).

De most egyre inkább kiderül, hogy politikai megrendelésre dolgozik az ügyészség, tehát nem arra vagy dühös, akire most kellene. Szégyen a jelenleg hatalmon levőkre nézve, hogy ez alig jobb per, mint amit a Tanúban élvezhettünk.

2015.09.29. 12:28:52

@Ballib Cenzúra:

Kizárt, hogy ne hánynád el magad mindig, amikor tükörbe nézel....

Bambano 2015.09.29. 12:39:39

@Ballib Cenzúra: az alapprobléma az, hogyha olyan ócska ügyészséget tud csak kiállítani a fidesz, hogy az ennyire nagy tolvajnak beállított hagyót sem tudják öt és fél év alatt lesittelni, akkor a komplett ügyészi kart el kellene küldeni közmunkára kerítést építeni.

RobinWarez 2015.09.29. 13:28:36

... az "ESKÜDTSZÉK" emlegetése tényleg valami brutál' fogalomtalanság... Kedves Spectra! Ha oda írod, hogy "Egyenlítő blogcsalád", ne adj ki a klaviatúrádból ilyen írást, mert az egész "családot" degradálod és az nem jó...

melaena 2015.09.29. 14:12:36

@Ballib Cenzúra:
Egy sikeres politikai bunozo nem ragadhat meg pusztan az egyik oldalon.
Hagyo is tejelt mindket iranyba.
Allitolag az lett a veszte, hogy olyan pofatlanul csinaltak,mar annyi embert be kellett volna venni a buliba, hogy neki nem maradt volna semmi.

kacsapuszi 2015.09.29. 16:53:23

Az esküdtszék kifejezés persze orbitális, de a szerző talán a két népi ülnökre gondolhatott, akik afféle laikus elemként mégiscsak a népet képviselik a perben. Vagy valóban a törvényszékre gondolt.

Egyébként az illetékes ügyészség a harmadik éve tartó vörösiszap-perben is az eljárás utolsó szakaszában élt a vádmódosítás eszközével.

Ez valami új módszertan lehet, csak még az nem derült ki, hogy kit akarnak vele megzavarni.

Kicsit olyan ez, mintha a 70 körösnek hirdetett autóversenyen a 68. körben szólna valaki, hogy bocs, 74 lesz. Ja, hogy a csapatok csak 70 körre tankoltak fel? Ki nem szarja le?

igazi hős 2015.09.29. 20:39:10

Miért érjen véget egy ilyen szép és dicső per? Amíg tart, addig Hagyó nem veszi elő a listát, hogy ki mennyit kapott; amíg tart, addig bármikor lehet régi és új embereket megzsarolni, hogy ő is a vádlottak közé kerül; amíg tart, addig nincs veszély, hogy olyat is elítélnek, aki belátható időn belül hatalomra jut; amíg tart, addig bármikor lejöhet egy jól időzített MTI hír a bukott baloldal gonosz macherjeiről. Pár jól időzített letartóztatással választást lehet nyerni, ha így megy tovább 2018 tavaszán jobbikosokat fognak bevinni.

csaba03 2015.09.29. 23:10:40

esküdtszék, aha
miért írtok olyasmiről, amiről fogalmatok sincsen?

inebhedj - szerintem 2015.09.30. 07:57:18

Fogalmam sincs, kinek van igaza, ki hazudik, de elég sokatmondó, hogy amerikai törvényszék tárgyalja az ügyet, magyar helyett.

(Melyik államban van Kecskemét? És miért nem szövetségi bíróság tárgyal?)
süti beállítások módosítása