B1 blogcsalád



László Petra lábbal, Cristiano Ronaldo kézzel nyúl a gyerekhez

2015. szeptember 22. - Egyenlítő blog

Cristiano Ronaldo ma a világ egyik legismertebb embere. Olyan focista, akire milliók figyelnek. Amikor ő a kezdőkörbe egy menekült szír kisfiúval fut ki – ráadásul egy olyannal, aki néhány nappal korábban azzal lett ismert, hogy egy magyar újságíró felrúgta – akkor az valószínűleg hatásosabb üzenet, mint sok száz vagy ezer teleírt oldal, poszt, komment és a többi.

Ha a Canterbury érseke hazavisz pár menekültet az otthonába – továbbmegyek, ha ezt Gyurcsány volt miniszterelnök teszi meg -, ha a bécsi érsek megnyittatja az egyházi intézményeket, akkor az nem csak azért fontos, mert segít pár emberen. Nyilván ez sem teljesen mellékes.

cr_1.jpgDe talán hat másokra is, legalábbis elgondolkoztatja őket. Mindez nem válasz a migrációs problémákra, nem old meg túl sokat ezekből az ügyekből – és mégis.

Amikor az operatőr felrúgja a menekülő apát a kisfiával akkor az nem azért válik jelképpé, mert olyan súlyos ügy, hanem, mert jól jellemez egy magatartásmintát. Ráadásul egy olyat, amelyet sokan sokfelé feltételeztek a „magyarokról” – s ebben mintegy igazolást találtak.lp.jpg

S hiába a segítő százak és ezrek, túl humánus kép nem alakult ki a „magyarokról” a nagyvilágban.

És akkor ennek az ellenpontja, amit a Real Madrid és Ronaldo tett. Feltételezhetjük, hogy a csapat drukkerei közül sem mindenki egyértelműen lelkes azért, ha egy „arab” kisfiút választanak erre – hiszen nyilván van éppen elég rendes „spanyol” és „rászoruló” hispán gyermek is, aki boldogan vigyorgott volna ott a zöld gyepen. Talán még sértődött és durva üzenetek is születtek – bár ez utóbbiban nem vagyok egészen biztos. Mindegy, az ismertséghez, a népszerűséghez jobb helyeken illik, hogy felelősségérzet is társuljon. Néha olyasmiket is meg kell tenni, ami nem feltétlenül és mindenki előtt népszerű.

Persze csodákra nem érdemes számítani. Belekukkantottam néhány honlapon a hírhez írt kommentekbe. (ja, magyar oldalakon). Már régen nincsenek illúzióim e műfajt illetően, de azért még

mindig elcsodálkozom a korlátozás nélkül áradó gyűlölet effajta tobzódásán.

De levonhatjuk-e ebből azt a következtetést, hogy Ronaldónak, a Ronaldóknak felesleges erőlködniük?

Korántsem. A világ elég sokáig meg volt arról győződve, hogy a Föld lapos vagy hogy léteznek boszorkányok. Bizony sokszor el kellett mondani, hogy bocs, de tévedtek, amíg

eljutott a korabeli trollok agyáig az információ és képesek is voltak azt megérteni.

Másrészt, nyilván messze nem reprezentatív minta tagja az, aki effajtákat ír.

Harmadrészt, talán akadtak olyanok is – lehet hogy nem itt, csak szerencsésebb országokban – akik legalább egy kicsit elgondolkodtak. Akik ma már csöppnyit árnyaltabbnak látják ezt a problémát.

És már ez is valami.

D. J.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr597806370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.22. 07:56:55

A két szélsőség.

A normalitás mindkettőt elutasítja.

gjokkel 2015.09.22. 11:59:45

Kedves D.J.
Mint értelmiségi, remélem hallottál a Milgram kísérletről és a Zimbardo-féle stanfordi börtönkísérletről. A résztvevők ott a világ két legjobb egyetemének hallgatói voltak. Ha mégsem hallottál róla, akkor jobb ha tudod: bizonyos helyzetekben valószinűleg (tisztán statisztikai alapon) simán TE IS MEGÖLNÉD embertársadat.
Ez az, ami miatt én nem tudom hibáztatni László Petrát.

tralalala 2015.09.22. 12:10:10

"A világ elég sokáig meg volt arról győződve, hogy a Föld lapos"
Kamu. Az őskorban esetleg.
en.wikipedia.org/wiki/Myth_of_the_flat_Earth

hümhüm 2015.09.22. 12:17:34

Érthetetlen, hogy a posztoló miért lamentál annyit László Petra "felrúgás" produkciójáról. László Petra NEM gáncsolta el és nem rúgta fel a gyerekével elszaladni igyekvő apát. László Petra az ominózus "gáncsolós" jelenet előtt néhány másodperccel valóban rugdosott ide-oda, persze egészen másokat, amikor a migránsok áttörték a rendőrsorfalat.
Láthatóan a posztolót baromira nem zavarta,, hogy a "gáncsolós" látvány nézőpontjától eltérő szögben készített több videofelvétel bizonyítja, hogy az operatőrnő nem gáncsolta el a férfit, hozzá sem ért. Az elszaladni akaró férfi attól bukott fel, hogy az őt visszatartani igyekvő rendőr egy bizonyos idő múlva hirtelen elengedte, sőt egy kissé rá is legyintett, hogy akkor menjen csak. Próbálja ki a kedves posztoló, hogy egy gyerkőcöt magához nyalábolva, hátizsákkal igyekezzen elszaladni, miközben egy erős ember visszatartja, majd hirtelen elengedi. A fizika törvényei szerint nagy valószínűséggel fel kell buknia, mivel a súlypontja bőven a lába elő kerül az elengedés után, hiszen még agyerek is a kezében van.
Amúgy a poszthoz mellékelt kép öngól: aki egy kicsit is figyelmesen megnézi, láthatja, hogy a férfi éppen felbukóban van, és az operatőrnő olyan messze van tőle és olyan testhelyzetben, hogy nem is gáncsolhatta el. Érdekes, hogy ebből a szögből még nem hoztak nyilvánosságra sem fotót, sem videót. Igaz, akkor nem lehetett volna menekültet elgáncsoló emberként megkövezni a világ nyilvánossága előtt László Petrát.

tralalala 2015.09.22. 12:30:47

@hümhüm: Én meg azt nem értem, hogy Németo-ban felgyújtogatják a szállásaikat, a finn patrióták halálosan fenyegetik őket, A spanyol kerítésen meg időnként meghalnak, de mégis ezzel a szerencsétlen operatőrnővel van tele a világ.

Csak beugrottam 2015.09.22. 12:47:36

Ez az a kisgyerek akinek az apja gyilkolászta a kurdokat?
"Mint ismert, Oszámá El-Ábd Mohszen 2004 és 2010 között az El-Futuvvá nevű csapat edzője volt a szíriai Kámisli városában. A kurd sajtó szerint a szunnita muszlim férfi egyik fölbujtója volt Dir ez-Zórban megrendezett El-Futuvvá-El-Dzsihád Kámisli-labdarúgó-mérkőzést követő erőszakos cselekményeknek. A kurd hírportál azt is állítja, hogy Oszámá a Facebook-oldalán magát az iszlamista Nuszrá Front harcosának nevezte és a saját bejegyzése szerint harcolt a kurdok ellen Áfrinban, Szerekánijjében és Ámudében."

nnnnnnnn 2015.09.22. 12:48:36

Az összehasonlítás téves. Amikor azt mondták hogy a Föld lapos, utána tudományosan bizonyították, hogy téves elképzelés. Viszont amikor azt mondják, hogy a migránsok nem tudnak beilleszkedni, tanulatlanok, eltérő kultúrájúak és nagy számban veszélyt hordoznak, terrorista lehet közöttük, ezek tények, amiket nem fog később semmi sem megmásítani. Amúgy meg senki nem utálja őket, csak akinek van agya, az tudja, hogy Európa elárasztása idegen eltérő kultúrájú civilizációkkal éppenséggel a mi kultúránkat ítéli halálra.

kewcheg 2015.09.22. 12:53:58

Egyfelől.Találja meg a boldogságát Spanyolországban.A másik: a riporternőt meg nem kéne agyonverni, mert a cselekménye nem olyan súlyú....

chrisred 2015.09.22. 12:58:49

@tralalala: Talán mert ők nem a nyilvánosság előtt, munkavégzés közben csinálták, kivéve talán a kerítést.

Medgar 2015.09.22. 13:12:47

@hümhüm: Mondjuk úgy, besegített az esésben. Lehet arról vitetkozni, hogy LP görény-e vagy áldozat. De a "szerencsétlen" menekült apa előélete valahogy elkerülte a liberális sajtó figyelmét.

Atika!!! 2015.09.22. 13:24:15

Ha tényleg felrúgta, akkor a fickónak illene köszönetet mondani. Hiszen végülis az esés miatt lett ekkora sztár. Egy sokkal jobb életet köszönhet László Petrának. A többi menekülthöz (bevándorlóhoz) képest legalábbis sokkal jobb életre számíthat. Dehát ő nemhogy meg nem köszöni, meg sem bocsátja.

Paczalpörkölt 2015.09.22. 13:25:00

Nagyon úgy néz ki, hogy egy terroristát véd a kedves posztoló. László Petrától pedig ideje lenne bocsánatot kérnie annak a több millió gyűlölködőnek, aki hetek óta mocskolja. Pláne hogy nem is rúgta fel az illetőt, mint a videón is látszik
mandiner.hu/cikk/20150921_a_sziriai_kurd_part_szerint_a_helyi_al_kaida_tagja_volt_az_elgancsolt_ferfi

Tudományos libsizmus 2015.09.22. 13:28:48

Ennek a szírnek a szeme se áll jól.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.09.22. 13:30:10

ezzel teljes is lett az országimázs.

2015.09.22. 13:47:09

Érdekes azért, hogy ha az operatőrnő nem rúgja fel (vagy nem terjed szanaszét a világba, hogy felrúgta) akkor ez a férfi a kisgyermeke most valamelyik német tömegszálláson üldögélne egy katonai priccsen sokszáz társával, így viszont munkája van, a gyerekét pedig a világ legismertebb focistája babusgatta. ergo élete legnagyobb szerencséje, hogy összefutott László Petrával, örökre hálás lehet neki.

2015.09.22. 13:47:51

@Atika!!!: ja látom másnak is leesett :)

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.22. 13:53:12

@Csak beugrottam: Ne viccelj már! Innentől minden megvan neki bocsátva.. A nyugati ballib sajtó kedvence lett a papa, jövőre talán ő edzi a Real Madridot is..;)) Köszönheti mindezt a egy László Petra nevű szerencsétlennek, aki-bár tudatában van a média erejének-nem volt képes uralkodni az indulatain.
(Csak azt tudnám, hogy miért nevezik őket menekülteknek, amikor 3-4 biztonságos országon is keresztülhaladtak, mielőtt ideértek..)

Aurelius Respectus 2015.09.22. 14:06:47

@Paczalpörkölt: Vajon a posztoló simán tudatlan vagy abban bízik hogy az olvasói csak a balos sajtóból tájékozódnak ?

dukeekud 2015.09.22. 14:10:12

Undorito, hogy a balliberaltak, miutan az orszagunkat nem sikerult legyozniuk, egy szerencsetlen no ellen forditottak minden eszelos gyuloletuket. Meg ha barmi is igaz lett volna ebbol a krealt ugybol, az azonnal szanalmassan semmise valt, es OROKRE megsemmisitette a szegeny menekultek mitoszat, amikor ezek a szegeny menekult TERRORISTAK attortek a magyar hatart, es betontombokkel dobaltak a hatart vedo rendoroket.

DR. Smit Pal 2015.09.22. 14:14:01

Az az ostoba szir manus, valoban annak szegeny magyar nonek koszonhet MINDENT. Az a minimum, hogy nyilvanosan meg kene kosszonie a magyaroknak.

MEDVE1978 2015.09.22. 14:18:52

Win-win story. A kissrác örül, mert lepacsizhatott Ronaldoval. Ronaldo örül, mert jobb lesz a PR-je, plusz még úgy érzi, hogy jobb ember is, mert ezeket az akciókat csinálja. A csapat örül, mert jó PR. A közönség örül, mert ó annyira emberséges az ő csapata (és ő is jobb embernek érzi magát).

Mindenki nyer, ez egy szép szituáció. (A menekültválsághoz kevés köze van).

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2015.09.22. 14:50:18

Megerősítette a kurd párt: tényleg terrorista a Röszkén elbukott fociedző

Oszama al Abd al Mohsen az N1TV kirúgott operatőre, László Petra miatt, pontosabban annak elfogadhatatlan viselkedése után lett nemzetközi szinten jegyzett fociedző. Olyannyira, hogy Spanyolországban, nem messze Madridtól munkaszerződést és egy berendezett lakást is kapott, ahova beköltözhet a teljes családja, amint annak tagjai megérkeznek a mellesleg háborúmentes Törökországból. Mondhatni a történet kész happy end, a menekült talpra állt.

Oszama annak ellenére részesült a migránsszolidaritásból, hogy mint azt az alfahir.hu megírta lebukott mint al-Kaida szimpatizánsa és emiatt a férfi egy időre a legnagyobb közösségi portálról is eltüntette magát. A szíriai kurd Demokrata Unió Párt most új értesülések birtokában figyelmeztette a befogadó európai demokráciákat: Oszama al Abd al Mohszen nem csak szimpatizánsa, nem csak tagja,
hanem harcosa is volt az al-Nuszra Frontnak, azaz al-Kaida szíriai leányvállalatának

- a pártközleményben foglaltak szerint. Ezt a dzsihadista fegyveres szervezetet az ENSZ, Washington, Párizs és Moszkva is terrorszervezetként tartja számon. Ha, a hírek igazak, akkor Oszama egy olyan szervezettel tartozik egy közösségbe, amely ledöntötte az ikertornyokat New Yorkban. Tizennégy évvel később, szeptember 8-án, Röszkén pedig ennek a közösségnek az egyik tagja átjutott Magyarországra.

Az iraki kurd hírportál, a Rudaw hozzátette, hogy Oszama, még 2004-ben részt vett egy kurd lázadás brutális elfojtásában a török határ mentén fekvő Qamishlo városában, miután csapata, az al-Fatwa megmérkőzött helyi labdarúgó együttessel. A harmadik félidőben félszáz kurdot öltek meg a szír fegyveres erők. Oszama később Asszad és a Baath-párt kiszolgálójából, ellenzéki tüntető lett, aki előbb a Szíria Szabad Hadsereggel szimpatizált, majd számtalan társához hasonlóan a radikálisabb al-Nuszra Fronthoz igazolt.

...

alfahir.hu/megerositette_a_kurd_part_tenyleg_terrorista_a_roszken_elbukott_fociedzo

tralalala 2015.09.22. 15:26:18

@chrisred: tehát a menekültszállások felgyújtása kisebb baj, mert nem a kamerák előtt történik, hát...

dingó29 2015.09.22. 15:31:00

@gjokkel: a Kísérlet című film nem? Az zseniális

dr. mesterséges színezék 2015.09.22. 16:01:24

Az érdekes irányt vett érvek olvastán javaslom kitüntetni azt az egységet, amelyik Orbánt hajdan gumibottal torkon szorongatta; azt az ismeretlent, aki Csintalant verte fejbe; azt a tálib görényt, aki arcon lőtte Malala Yousafzait; a dél-vietnami katonát, aki Kim Phúc faluját és bőrét elhamvasztotta; Trumannak állítson szobrot Hirosima és Nagaszaki a világbékéért, és sorolhatnánk - ezek mind jót hoztak a lábuk elé kerülők életébe.

wolves84lb 2015.09.22. 16:04:47

@vilagnezet.blog.hu: remélem, egyikőtök beollózza ezt a hírt még a kurucinforól is, úgy lesz teljes a bizonyítás a fidesz-jobbik számára :)

dr. mesterséges színezék 2015.09.22. 16:05:04

@tralalala: Nem, nagyobb baj.
Viszont megnézném, hol kötne ki az a német _operatőr_, amelyik egyik kezében kamerával, a másikban fáklyával tudósítana ui. a német szélsőbal van akkora vadállat, mint a szélsőjobb, csak nálunk nyernek feltétlenül erekcióversenyt a nácik.

Éhes ló 2015.09.22. 21:39:02

Azon csak sírva tudok röhögni, hogy az elmebeteg ballibbant banda két ikonja: a felrúgott áldozat és a megfulladt gyerek ügye kapcsán is kiderült, hogy az ikon szaros.
Az egyik terrorista gyilkos a másik apja meg embrecsempéász gyilkos, aki a saját gyermekén túl másokat is megölt.

Az esetek és a ballibbantak ikonjai a napnál világosabban mutatják kik az ő példaképeik és kedvenceik.

Éhes ló 2015.09.22. 21:44:38

@wolves84lb:
Itt a kedvenced, a kurdgyilkos iszlámista akadémikus:
hir.ma/18-2/roszken-elbukott-fociedzo-valoban-terrorista/569823

Itt meg a másik haverotok, az embercsempész gyilkos agysebész, aki a saját gyerekét is megölte :
hirek24.hu/hir/444/embercsempesz-lehetett-a-torokorszagban-megfulladt-3-eves-szir-kisfiu-apja

Szívesen.

Arcade Macho 2015.09.22. 23:54:17

"amit a Real Madrid és Ronaldo tett"

hogy ezt a SZEGYENT meg kell elni!!!
ez mindennek az alja!!!

o nem Ronaldo hanem C. Ronaldo!!!

chrisred 2015.09.23. 05:44:31

@Éhes ló: Ebből eddig annyi bizonyított, hogy a fociedző valóban az ellenzékiekhez tartozott, és a kisfiú apja kormányozta a csónakot. A többire egyelőre bizonyított tények hiányában a "légbőlkapott" jelző illik.

Éhes ló 2015.09.23. 08:26:27

@chrisred: a magadfajta agyhalott migránsszerelmeseknek semmi nem bizonyított.
Ezért vagytok törpe minoritás és ezért veszítitek el a még meglévő vicces szavazói támogatásotokat is.
Ezért tehát számomra az, hogy a két gyilkosotokat - akikből a magadfajta szemét és a médiapatkányaitok faragtak ikont - mit hisz el és mit nem, totálisan érdektelen.
Sőt.
Alig várom, hogy csárlihoz hasonlóan a torkotokat előbb utóbb elvágják a kedvenceitek, szimplán hálából a nyalásotokért.

Éhes ló 2015.09.23. 16:21:03

Egy másik atomfizikus a déli határról:
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást folytat Ahmed, H. (39) szír állampolgár ellen tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépésének bűntette megalapozott gyanúja miatt.

A Népszabadság rendészeti forrásokból úgy tudja, a férfinál elfogásakor hét különböző útlevelet találtak. Mindben volt érvényes schengeni vízum. Ehhez képest egyelőre rejtély, miért illegálisan lépett Magyarország területére. És persze az is tisztázandó, hogyan szerzett, illetve miképpen szereztek neki hét különböző hamis útlevélbe schengeni vízumot. A lap forrásai szerint Ahmed H. nem szegény ember. Vállalkozása és halászhajója van Cipruson, öt autója, és épp most készült egy 90 ezer eurós házat építeni. Nős. Állampolgársági kérelmét azonban elutasították a ciprusi hatóságok.
forrás: NOL

Talán ez lesz a végső szám: a sajátja mellett nyolc hamis útlevelet találtak Ahmednél A röszkei tömegzavargás egyik, már előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottjánál a nyomozók a sajátján kívül még nyolc, más ember nevére kiállított útlevelet találtak - derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) MTI-nek küldött válaszából.
A férfi útlevelében volt érvényes schengeni vízum.
Forrás: MTI
kuruc.info/r/2/148722/

rajgy 2017.06.13. 14:54:46

D.J. !
Ez a Ronaldo kép volt az egyik legaljasabb és legostobább. A Ronaldo mellén az a felirat van, hogy MENEKÜLTEK és nem árt tudni, hogy a Real Madrid sponzora az Egyesült Arab Emirátus. (Ezért nincs már kereszt a Real Madrid jelvényén)
Vagyis ez egy "megvásárolt" jótékonykodás volt.
A Petrának pedig ez a video igazságot szolgáltat:
www.youtube.com/watch?v=U6o-d9w4uoQ
süti beállítások módosítása